Tékozló Homár

Takarodj innen! - küldték ki az idős nénit a Pennyből

2016.03.22. 16:50 | Homár Hilda | komment

penny_market_logo_svg.png

A favágó ruhában boltba menő Kati nénitől a levélírónk egy dicséretes bakugrással egy bekezdés alatt jut el a pisilés után nem kezet mosó pasikig, ami már önmagában is szép teljesítmény. Ehhez jön még, hogy az alapsztoriban mennyire igaza van: öreg nénit Takarodj innen! stílusban kitessékelni a boltból, az nem oké.

Tisztelt Homár Blog!

A hétvégén esett meg velem vagy inkább úgy mondom, Kati nénivel a megalázó történet. Történt ugyanis, hogy a pesterzsébeti penny market dress code-ot vezetett be. 

Nagy békésen sétáltunk párommal az üzletben VASÁRNAP, amikor is arra lettünk figyelmesek, hogy a biztonsági őr egy idős hölgyet próbál kitessékelni a takarodj innen és hasonló szívderítő vezényszavakkal. Persze mindenki elmegy a dolog mellett, mert biztos kéreget vagy hajléktalan vagy egyébként is kit érdekel, a lényeg, hogy nem én vagyok. 

Kifelé menet a néni még a bolt előtt volt, feldúltnak látszott. Megkérdeztem, hogy mi is történt. Kiderült, hogy koszos a ruhája és nem felel meg az előírásoknak. Hmm...rögtön végig is néztem magamon, hogy megfelelő e a mai viseletem egy kis penny murihoz. A hajam sajnos copfban volt, el is szégyelltem magam, hogy nem mentem fodrászhoz egy ilyen jeles esemény előtt.

Miután nyugtáztam, hogy talán újra be tudok surranni a vasárnapi viseletemben, elkértem a néni kis bevásárlólistáját, amint 3 doboz tojás és két csomag szalámi volt és visszasomfordáltam eme elit üzletbe. Közben párom kérte a szabályzatot, amelyben a dress code fel van tüntetve, valamint rákérdeztük ,hogy például egy festő sem jöhet be a nehéz munkanap végén, mert festékes a ruhája. Válasz: Az más. 

A félreértések és "undorkodások" elkerülése végett, a Kati néni nem hajléktalan, nem büdös, hanem egy rokkant özvegy, aki favágás után kiugrott a boltba és elfelejtette felvenni a díszmagyart. Akinek esetleg van hasonló egészségügyi problémája, az tisztában van vele, hogy az öltözés igen nehéz a beteg ízületeknek. 

Közben azért szétnéztem a boltban, láttam több embert, aki nem volt éppen makulátlanul tiszta, de valószínűleg az erejük teljében lévő férfiakra nem vonatkozik a szabályzat. Összességében elmondanám,hogy sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak nagy része nem mos kezet pisilés után, ezért engem sokkal inkább zavar, hogy "k....is" kézzel fogdossák a pékárut, mint  hogy egy idős hölgy favágás után hozzányúl az áruhoz.

Kati néni azt mondta, hogy őt még sosem alázták meg ennyire. Gratulálok, hogy sikerült tönkretenni egy derűs vasárnap délutánt. És végezetül gratulálok mindenkinek, aki mindenféle együttérzés, segítőszándék nélkül érdektelen szemekkel elment a dolog mellett. A néni elérhetősége nálam van és bízom benne, hogy a Penny szeretné valamilyen módon kifejezni sajnálatát.

Üdvözlettel:

Zsuzsanna

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.23. 06:54:44

Bunkók voltak és lesznek is. Olyanok mit a biztonsági őr pedig nem azért vannak ott, mert sok eszük van. Mert bunkók, mint azok akik az idős mamit lenézik és gúnyolódnak rajta .

Ken Adams79 2016.03.23. 07:05:31

Egyébként, ha PISILÉS után nem mos kezet a "férfiak nagy része" akkor mitől lenne "k...is" a keze?

igi001 2016.03.23. 07:28:53

nem azér de fűrészporosan és olajos szerelős ruhaban se megyünk bevásárolni

van különbség a koszos dzsuvás és a retek között is

tudod árnyalatok poszter

eh tényleg mindenki meg van hülyülve de azért van egy határ hajléktalanok se menjenek a boltba vagy a BK be

Tarlósnak igaza volt amióta ezeknek jogaik vannak mindenhol kéregetnek már az M3-as metróban is 1 cigányasszony folyamatosan házal egy hátulról fotózott fehér kisgyerek képével

igi001 2016.03.23. 07:32:16

a posztert az nem zavarta hogy kirugdosták az asszonyt elsöre letojta de azért utána elment cirkuszolni
ellentmondás

fura

Void Bunkoid 2016.03.23. 07:52:55

@The Good Boy !: amúgy te mutatsz rá a legjobban, hogy a testi erő vagy túlerő még mindig, elvileg a technika meg intelligencia meg demokrácia meg miafranc korában mennyire számít.

A biztonsági őr a nyugdíjas nénivel kötekszik, nem az erőteljes férfival, mert persze hogy neki könnyebb "erőt mutatni".

Ugyanígy, a BKV-ellenőr is a gerincferdüléses egyetemistát vegzálja, meg írja neki a csekket, a cigányhordától már tart, hogy azok esetleg lerángatják a járműről és jól elagyabugyálják a megállóban, ha hozzájuk szól.

Az utcán embereket először cigarettáért, aztán apróért, aztán óóó van ám ott papír is szöveggel egyre agresszívebben de facto kiraboló cigány is a csóró bácsihoz megy oda, meg a kis gizdulatokhoz pénzért, és nem megy oda a piros lámpánál álló BMW-hez - hiába egyértelműen ott több eséllyel kaphatna lóvét -, mert a bömöstől tart, hogy esetleg kiszáll belőle a másfél mázsás kopasz náci és csak úgy üdvözlésképpen a fejébe rak egy viperát :)

macihagyma 2016.03.23. 08:24:19

Férfi vagyok. Vásárlás előtt kiverem a farkam és megvakarom a szaros seggem és így tapogatom össze az összes pékárut, te nagyon h....elyes levélíró. Barátom húga egyetem mellett takarított a McDonald's-ban. Lány létére mondta, hogy sokkal undorítóbb a női klotyó, mint a férfi.

Dikusz 2016.03.23. 08:26:54

@atpijkamo126: ha azt mondják, hogy Mari néni, vagy Béla bácsi akkor feltehetően ismerik őket, hiszen tudják a nevüket.
Ha bemész pl. egy autókereskedésbe, és úgy szólítanak meg huszonéves eladók, hogy a bácsi jött autót venni, szerinted akkor is helyes a bácsi megszólítás? Velünk megtörtént az eset, azóta kifejezetten figyelek arra, hogy az "úr" és a "hölgy" megszólítást használjam.
Ha egy tizenhat éves kamasz fiú köszön rám a házból és a csókolom helyett azt mondja jó napot, akkor nem mondom, hogy "szia" annak ellenére sem, hogy születése óta ismerem. Vannak helyzetek (pl itt a Homáron) ahol a tegeződés elfogadott, de a mindenáron tegeződést nem szeretem.
Az "anyum" nálam is kicsapja a biztosítékot, de az Én, Ő, Vele nagybetűzés még jobban zavar.

tejfölbiztosítás 2016.03.23. 08:42:21

@Dikusz: személyt jelöllö köznév, pölö családtag elé névelőzni tájparasztság (mint a -suk -sük), tulajdonnév elé pakolni meg szimplán parasztság. Nem derül ki a sztóriból, hogy nektek van ótókereskedésetek alkalmazotval vagy tik mentetek venni és.
@macihagyma: én nem vagyok férfi, de láttam már olyat, aki azt képzelte magáról, hogy de (nem). Néha azt csinálom, hogy csak a kommentókat olvasom el, S pró. Bálomkital. Álni, hogy mi volt. Temiattad most feladtad a leczkét.
@atpijkamo126: elkőttem van a mozdulat, ahogy a legrezignáltabb arckifejezéssel letéped a latpopod kijelőjét, mert neked csak közlendőd van.:DD Aztán úgy írsz. De olyankor vajon a semmibe révedsz vagy valami más, konkrétumot nézel?

Dikusz 2016.03.23. 09:14:31

@tejfölbiztosítás: autónk sincs, nemhogy autókereskedésünk. Kísérőként voltam ott, akivel mentem az nem ismerte az utat, én meg tudtam merre kell menni. Az eladó nem rossz szándékkal mondta (nem is vettem annak), csak szerintem ebben az esetben nem volt megfelelő.

joska61 2016.03.23. 09:16:43

Adj a bunkónak bármilyen kicsi hatalmat, azonnal visszaél vele.

Eszter8826 2016.03.23. 09:54:04

Utálom a pennyt, kurva lassan dolgoznak a kasszások.

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 09:58:22

@pUxlock: Kérlek, ne haragudj, nem tudtam, hogy komolyan mondtad.

ebella 2016.03.23. 10:05:49

Engem egyszer az Aldiban akart megverni a biztonsági őr, mert szóvá tettem, hogy abba a sora amibe öt perce álltam, épp elém állt be és azt mondta, bezár a pénztár. Mondom, majd utánam. Addig-addig, míg azt találta mondani lever. Mondtam állj neki ecsém, ne csak ugass! Ettől egy kicsit elbizonytalanodott, mert bár fiatalabb volt, de én meg tíz centivel és húsz kilóval nehezebb. Még pampogott egy kicsit azt elhúzott.

Képezni kéne az őröket és csak azt felvenni olyan helyekre ahol vevők is vannak, aki kulturáltan képes intézni az ügyeket. Lehet, hogy többe kerülne, de így meg veszthetnek pár vásárlót, egy tahó őr miatt.

élhetetlen 2016.03.23. 10:18:50

@gabors: Tiéd a pöttyös labda! Baszod!

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 10:19:44

@Dikusz: "Mari Hölgy!" ???

"Marika, kérem, adja ide azt a féltengelyt."

"Bejött egy idős hölgy a szervizbe, és kért egy olajcserét."

"És képzeld, bejött egy nyanya a szervizbe, és kért egy olajcserét. Bedobtam pár üres flakont a csomagtartójába, és lehúztam húszezerrel. Csórikám, még ő örült, hogy olcsón megúszta."

A jónapot teljesen jó egy féfitől egy nőnek, minden élethelyzetben. Igaz, én kortól függetlenül mindenkit kezicsókolomozok, csak a vadidegeneknek jónapot.

élhetetlen 2016.03.23. 10:30:32

@atpijkamo126: „Én inkább csak a teljes nevét írom: "Kedves Nagy Béláné!"”. Csak példának írtam, amit írtam, hogy céges körleveleknél, ahol nem vacakolnak a nevekkel, ott szokott előjönni az Úr/ Úrhölgy. Az Uram/Hölgyem egy fokkal már jobb, de adott szituban nem biztos, hogy kiváltja a nénit. Amúgy igazad van.

2016.03.23. 10:37:33

Én sajnálom a kati/mari/piri nénit is, meg a posztert is. Edét is. Mindenkit sajnálok.

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 10:38:40

@élhetetlen:

Úr/Úrhölgy - Uram/Úrhölgyem

Úr/Hölgy - Uram/Hölgyem

He?

Nem tudom, kérdezem.

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 10:41:44

Férfinak, akit jól ismerek, de magázódunk, annak szoktam: "Tiszteletem!" kicsit ironikusan, jókedvűen.

2016.03.23. 10:42:01

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: egyetértek veled. az a gáz amikor a buszkapaszkodón összeszedett mocskos kézzel fogja meg a farkát a pasi.
A csajok persze abból indulnak ki, hogy a pisiléskor a pasi keze is hugyos lesz, mert nekik ilyen a pisilés élményük és fél tonna papirt tekernek a kezükre a kitörléshez.
Pedig a pasik sterilen tudnak pisilni.

Nemi- higiéniai felvilágosító rovatunkat hallották.

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 10:49:25

@Kulics: "a pasik sterilen tudnak pisilni."

A csajok, ha nem nyúlnak hozzá. A fiúk hozzányúlnak a farkukhoz, így mindenképpen kukis lesz a kezük. Kivéve a pincéreket.

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 10:49:48

Az étteremben lepottyan az asztalról a vendég kanala. A pincér odaugrik, és a zsebéből elővéve átnyújt egy kanalat. A vendég csodálkozik:
- Mondja, maguk mindig ilyen figyelmesek?
- Igen, uram. Nemrég felvettünk egy statisztikust, aki kiszámította, hogy időnk 14%-át arra fordítjuk, hogy kicseréljük a leesett dolgokat. Ezért mindenki a zsebében hordja a tartalékot.
- Ez kiváló. És mondja, miért lóg egy madzag a sliccénél?
- Tudja, a statisztikusunk kitalálta, hogy amikor elmegyünk WC-re, ne kelljen kézzel hozzáérnünk a műszerünkhöz, mert akkor utána kezet kell mosni, ami időveszteség. Így csak ezt a madzagot megrántjuk és mindjárt kint van minden.
- És mondja, hogyan teszi vissza?
- Nem tudom, a többiek hogy csinálják, én speciel a kanalat használom.

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 10:53:32

@élhetetlen: Gábor S. kissé zizi, de jó ember, ne haragudj rá!

élhetetlen 2016.03.23. 10:57:54

@atpijkamo128: Na jó, nem értem, hogy mit kérdezel. Valamit azért válaszolok, hátha talál. Ha van hivatali cím, pl. Tisztelt Osztályvezető Úr/Úrhölgy! . Ha nincs, akkor Tisztelt Uram/Hölgyem! Szeretettel meghívom a… Vagy csak kötözködsz velem? Én még most iszom csak a kávémat, nem ér piszkálni!

2016.03.23. 11:04:14

@atpijkamo128: elmagyarázom:
a csajok igenis hozzányúlna, mert megtörlik.
a pasinak nem kell hozzányúlniuk, csak kilógatják.
amúgy nekem van egy fehér csipkekesztyűm és csak azzal fogom meg.

élhetetlen 2016.03.23. 11:05:05

@atpijkamo130: Nem haragszom rá, csak válaszoltam. Lehet, hogy nem sikerült olyan viccesre a válaszom, mint az ő hozzászólása, de csak ennyire futotta tőlem.

Conchobar 2016.03.23. 11:15:16

"a Kati néni nem hajléktalan, nem büdös, hanem egy rokkant özvegy, aki favágás után kiugrott a boltba és elfelejtette felvenni a díszmagyart. Akinek esetleg van hasonló egészségügyi problémája, az tisztában van vele, hogy az öltözés igen nehéz a beteg ízületeknek." - A magam részéről én hajlok arra, hogy ide a favágás pusztán ironizálási szándékból került (a díszmagyar emlegetéséhez hasonlóan) az posztba. Mert a következő mondatában burkoltan beteg asszonynak mondja a kirúgottat. De az is lehet, hogy a beteg izületekre való hivatkozás is csak retorikai fogás a posztíró részéről. Pedig akkor se dőlt volna össze a világ, ha megmondja, hogy az őrrel ellentétben ő is, meg a kirúgott is elfogadhatónak tartotta az öltözetet. Úgy tűnik, hogy a posztíró nem vesz arról tudomást, hogy olyanoknak ír, akik nem voltak jelen az eseménynél. Félreérthető a viselkedése. Talán elsőre ő se látta elfogadhatónak azt az öltözetet ("Persze mindenki elmegy a dolog mellett, mert biztos kéreget vagy hajléktalan vagy egyébként is kit érdekel"), de aztán győzött benne a 'majd én jól beolvasok ezeknek', meg 'majd én jól megmutatom, hogy milyen nagyszerű és emberséges vagyok én' ?

atpijkamo133 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 11:20:41

@Kulics: "a pasinak nem kell hozzányúlniuk, csak kilógatják."

Hát a tűzoltóknak könnyű, abban az eleve sárga vízálló hacukában, de az én farmeromon meglátszik, ha lehugyozom, szóval én inkább megfogom.

atpijkamo133 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 11:22:50

@élhetetlen: Lehet, hogy kötözkdés, de nem annak szántam.

Csak azt kérdeztem, hogy miért nem szimmetrikus. A birtokos ragozásnál miért tűnil el az úrhülgyből azelső két betű?

2016.03.23. 11:30:07

@atpijkamo133: na de neked fertőzött a farkad kívülről ?

eßemfaßom meg áll 2016.03.23. 11:34:26

@ööö,izé: "Ha majd a megöregedett beteg anyáddal is ezt csinálja egy cigány (a peniben láttam cigány ajtóőrt) "

te kis rasszista

eßemfaßom meg áll 2016.03.23. 11:45:10

jut eszembe én meg is szoktam dugni a pékárut a peniben, hogy a kényes hölgyek a gecimet egyék a kroasszonyjukban

szekertabor · provo.blog.hu 2016.03.23. 11:46:05

Kedves Zsuzsanna,
Szívből gratulálok!

rarabel 2016.03.23. 11:46:29

@atpijkamo128:
A NEM KÍVÁNT TÖRLENDŐ

A VALÓSÁG SZERKESZTŐSÉGÉNEK I.
VALÓSÁG 1970. febr. 10.

„Társadalomtudományi folyóirat
Szerkesztőség: VII., Lenin krt. 5.
Kedves Örkény elvtárs/elvtársnő!
Értesítjük, hogy cikkének nyomdai levonata elkészült. Kérjük szíves válaszát, hogy a
korrektúrát szerkesztőségünkben/személyesen/lakására küldve
kívánja-e elvégezni.
Továbbá, hogy cikkének
honoráriumát postai átutalással/szerkesztőségünk pénztárában
óhajtja-e. átvenni. A kifizetési napról telefonon értesítjük.
Elvtársi üdvözlettel
titkárság”
A VALÓSÁG SZERKESZTŐSÉGÉNEK II.
1970. febr. 12.
„Kedves Sükösd elvtárs/elvtársnő!
A levonatot megkaptam/nem kaptam meg.
A benne talált nyomdai hibákat kijavítottam/nem javítottam ki.
Forduló postával, mellékelve, visszaküldöm.
A honoráriumot jótékony célra/lakáscímemre kérem átutalni.
A szerkesztőség tagjait le se szarom/szívből üdvözlöm
Örkény István elvtárs/elvtársnő!

eßemfaßom meg áll 2016.03.23. 11:46:44

@atpijkamo119: nem tudom vágtál-re már fát stílfűrésszel, én igen. Nem öltöznisetudó ízületes néniknek való vidék azért az.

Peetee 2016.03.23. 11:48:07

Fúúú, ez elég durva. Megérdemelné az az üzlet, hogy valamelyik forgalmas reggelen beállítson egyszerre 30 munkától piszkos ember, vagy szétbombázni a Penny ügyfélszolgálatát e-mailekkel, amelyben mindenki rákérdez a biztonság kedvéért egy önmagáról mellékelt (bármikor készült) fotóval, hogy ez a viselet megfelelő-e a Penny-ben való vásárláshoz, kérem tájékoztassanak! :) :) :)

eßemfaßom meg áll 2016.03.23. 11:54:34

@kewcheg: Gondolom ez a helyi lakosság minőségétől függ (gondolom a bolt munkatársai nem romániából járnak át hanem helyiek)

Nálunk tisztaság van, amikor egy doboz tejfölt kibaszott a kocsiból az egyévesem akkor a biztiőr mondta, hogy hagyjam már és ment hozni egy ujat, ha sor kezd kialakulni akkor nyit a másik pénztár, ha rákérdezek valamire, hogy nincsapolconvanemégaraktárbanesetleg akkor bármelyik alkalmazostt segítőkészen megnézi és hoz ha van, szóval van ahol így müködnek.

eßemfaßom meg áll 2016.03.23. 11:59:44

@Peetee: azért mielőtt ilyen sommásan ítélkezel meg lehetne kérdezni a másik oldalt is, mert volt már olyan a világtörténelemben, hogy az érintett nem bontotta ki a valóság teljes szövetét, esetleg a boltban csinált olyasmit a néni ami miatt mindenki kizavarta volna, csak ezt elfelejtette megemlíteni a posztolónak.

atpijkamo135 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 12:09:10

@rarabel: :))

@eßemfaßom meg áll: Napersze.

Öreg néni hálóingbe mehetett, azért dobták ki. Biztos elöl sárga volt hátul barna foltokkal.

atpijkamo135 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 12:12:12

@Kulics: Ha előtte kezet mosok, akkor nem. Utána meg azért, mert megfogtam a kilincset. Kifelé néha netszes, a papírtörlővel nyitom az ajtót.

élhetetlen 2016.03.23. 12:33:52

@atpijkamo133: Értem. Abból indultunk ki, hogy kicsit problémás ez az egész. Na, most akadémiai állásfoglalás nélkül, azt elfogadja a szemem, hogy Tisztelt Hölgyem, azt, hogy Tisztelt Úrhölgyem, már cikinek látom. Én. Ugyanez névvel, Tisztelt X.Y. Hölgy, ez így kevés, ha már flancolunk, itt már jobb a Tisztelt X.Y, Úrhölgy. A „hölgy”-et nem használjuk megszólításban, csak a „hölgyem”-t. A hölgyről legfeljebb beszélünk. Szerintem. A logikát meg felejtsd el a nyelvünkkel kapcsolatban. Arról is vitatkozhatnánk, hogy, ha beborul az ég, akkor utána miért kiderül, és nem kiborul. (Ez jutott eszembe a Leningrádból idejött kolléganőmről, aki szépen megtanult magyarul, legfeljebb ha egy szóban volt o is és ö is, akkor dőlt meg, ő mesélte röhögve, hogy a szintén leningrádi barátnője azt mondta, hogy kiborult az ég. A gyerekeket érdemes figyelni, mikor beszélni tanulnak, egészen érdekes, logikus kifejezéseket tudnak összehozni, amin aztán a felnőtt kifekszik. Sajnos, nem gyűjtöttem őket.).

2016.03.23. 12:40:21

@atpijkamo135: farkat is kéne mosni előtte/utána, meg a kilincset is lemosni ultrás vízzel. Sőt a csapot is domesztosszal. Előtte a csipkekesztyűt (amivel a farkad fogod) fertőtleníteni, kivasalni. Sok a dolog...

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 12:44:10

@élhetetlen: :)) Pontosan ezt kérdeztem, köszi! Az én gondolkodásom túl logikus (algoritmikus).

@Kulics: Erről az jut eszembe, hogy a japán nők könyékig érő fehér csipkekesztyűben vezetnek. Az a logika mögötte, hogy ne barnuljanak le a napsütésben, mert ott a fehér bőr a szép, előkelő.

Különben logikus lenne mindenkinek kesztyűben vezetni, az UV/A nem megy át az üvegen, az UV/B igen, és az a bőr mélyebb szöveteiben rombol, okoz rákot.

élhetetlen 2016.03.23. 12:47:45

Úgy egyébként, biztonsági őr, bolttól függetlenül. Ugye, a polcra csak kiraknak annyi árut, amennyi odafér. Féláron volt a meggylekvár, levette a polcról mind a hatot, ez nekem elég is volt. A lekvárokkal a kosaramban odamentem a biztonságihoz, hogy azért szóljon a raktárban, hogy leraboltam a polcot (mert én ilyen rendes vagyok, nehogy a következő vevő azt higgye, hogy végképp elfogyott). Nem ment szólni, egész a pénztárig kísért a tekintetével, mert biztos, hogy csak azért akartam beküldeni a raktárba, hogy ellophassak valamit. Azt még sosem mondták, hogy gyanús a kinézetem, de ez a viselkedés biztosan gyanúra adott okot. Csak röhögtem.

élhetetlen 2016.03.23. 13:03:46

@atpijkamo95: Ne ess kétségbe. A végzettségem számítástechnika szakos villamos üzemmérnök, és matematikus. Ebből is éltem, csak engem még meglöktek az istenek fantáziával, beleélő képességgel, és hasonló felesleges dolgokkal is. Ebből következik, hogy a logikát csak az adott helyzethez használom, mert abszolút, az nincs, kiindulás, és célfüggő, hogy mi a logikus. Ha nincs axióma (márpedig a kialakult magyar nyelvet nem lehet annak tekinteni, mert eleve zűrös), akkor nincs logikus következtetés, még a ragozásban sem. Jó veled beszélgetni.

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:08:54

@élhetetlen: :)) Jólvan na, nem érthet mindenki mindenhez. Most felírom a kémia és kvantummechanika mellé, hogy a magyar nyelvhez se értek.

Az külön szerencse, ha a nőkkel kapcsolatban nem próbálod alkalmazni a logikát. Pedig ebbe én mindig belelépek.

élhetetlen 2016.03.23. 13:09:25

@eßemfaßom meg áll: Természetesen én sem tudom, mi történt, de a bejegyzésből úgy tűnik, hogy a néni nem csinálhatott semmit a boltban, mert be sem jutott. Az ajtónál eltanácsolták.

Kalanyos Cselescsavo Alendelon 2016.03.23. 13:09:40

@Potpolett: Ez a babakocsis sztori nagyon ott volt :D

gabors 2016.03.23. 13:21:53

@élhetetlen: probalkozol?? probalkozol ??

élhetetlen 2016.03.23. 13:25:39

@gabors: Nem, csak válaszoltam. Próbálkozzon veled egy kiskutya. Vagy nagy.

igi001 2016.03.23. 13:26:38

@élhetetlen: ha nincs logikád akkor csak ösztönlény vagy akkor mi alapján találod ki x probléma megoldását? ha valamiről így gondolkodsz akkor márpedig ez is egyfajta logika

ismerem az ilyen mindenhez értő egyedeket 6 szakmájuk van de egyet se tudnak rendesen csinálni

csak óvatosan mert a te fajtád a nem életrevaló egyed viszont sokat fel tud mutatni de bizonyos területen elmaradottan gondolkodnak

itt nem a logikus következtetés a fontos hanem a kiindulópont hogy akkor honnan kezded el és hogy a logikus gondolkodást

egyébként amit leírtál az pont a te logikad ha megfigyeled

mondom én óvatosabb lennék a helyedben de te tudod

Ádám 2016.03.23. 13:28:13

@atpijkamo95: Sokaknak meg spanyolcsizma kéne vezetés közben..., attól még a beszarás is sterilebben menne.

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:29:41

@Ádám: Az index nélkül kanyarodóknak ujjlevágás. (Modorosan: újlevágás.)

Ádám 2016.03.23. 13:31:06

@igi001: úgy van csöcsös! adjál neki! nehogy má átvegye a "helyedet"!!! :):D

élhetetlen 2016.03.23. 13:38:52

@atpijkamo95: @gabors: Akkor nézzük óvodás stílusban! Ő kezdte! Ezt írta: „nem hat !! mary !!! baszod ! ugy szolitja Mary !”. Én csak erre írtam, hogy baszod! És még ő kekeckedik!

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:43:50

@élhetetlen: Igazad van.

Az olaszliszkai csodarabbit felkeresi Kohn. Elmondja, hogy vitája van Grünnel, s a rabbit kéri, hogy tegyen igazságot köztük. Elmeséli az esetet. A rabbi csöndben végighallgatja, s azt mondja: - Neked van igazad! - Kohn boldogan távozik. Ám félóra múlva megjelenik Grün is. Elmondja, hogy vitája támadt Kohnnal, kéri, hogy a rabbi mondja meg, melyiküknek van igaza. Előadja az esetet. A rabbi türelmesen meghallgatja, s a végén azt mondja: - Neked van igazad! - Grün is elégedetten távozik. Ám a bóher, aki mindezeknek fültanúja volt, nem állj a meg szó nélkül: - Rabelében, te Kohnnak is igazat adtál, Grünnek is igazat adtál, pedig két vitatkozó közül csak az egyiknek lehet igaza! A rabbi végigsimogatja hosszú szakállát, s azt mondja: - Tudod mit? Neked is igazad van!

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:46:49

@élhetetlen: Erre írtam, hogy kicsit zizi, de jó ember, nem kell bántani.

Azért a szívem csücske, mert figyel arra, hogy kevés benzint égessen el a kocsijával. Meg egyébként is ért pár dologhoz. És azért szóltam neked, mert a kommentjeiből ez nem nyilvánvaló.

ekat 2016.03.23. 14:02:20

@élhetetlen: Egy bizonyos társadalmi osztályban elfogadott, igen.

ekat 2016.03.23. 14:03:37

@ekat: Mármint felnőttektől, mert gyerekektől persze általánosságban. :)

Ádám 2016.03.23. 14:12:07

@atpijkamo95: Hogy?!? Ha nem az indexel nettezik? :):D

Nick-son 2016.03.23. 14:33:36

Egyrészt igazad van, másrészt meg a pisilés után nem kezet mosó férfiak... mi van? Hogy jön ez ide? Na meg az is hozzá tartozik, hogy sz_ás előtt érdekes sose kérdik meg mikor mostam meg. Nem a kezem. Mondjuk én adok erre, mert ezen a téren igényes vagyok magamra :)

élhetetlen 2016.03.23. 14:34:33

@igi001: Nem akartam neked írni, mert már ott kiakadtam, mikor ezt írtad: „a posztert az nem zavarta hogy kirugdosták az asszonyt elsöre letojta de azért utána elment cirkuszolni
ellentmondás”. Azt a szuper logikádat! Mert az nem fér bele, hogy láttak valamit, és mielőtt azonnal ugrottak volna, esetleg egy perc alatt megbeszélték, hogy beavatkozzanak-e. Nem irigylem az agyadat, neked ez ellentmondás, nekem normális. Nos, megpróbálok végigmenni azon, amit írtál, csak nem kicsit zavaros. „ha nincs logikád akkor csak ösztönlény vagy”. Miből gondolod, hogy akinek van logikája, annak nem működhetnek az ösztönei, vagy fordítva? „ismerem az ilyen mindenhez értő egyedeket 6 szakmájuk van de egyet se tudnak rendesen csinálni„. Bravó. Ne zavarjon, hogy a számítástechnika és a matematika nem egymást ütő különböző végzettségek. És ragyogóan, sikeresen tudtam használni a végzettségeimet. „csak óvatosan mert a te fajtád a nem életrevaló egyed viszont sokat fel tud mutatni de bizonyos területen elmaradottan gondolkodnak”. Na, ez már egészen érdekes. Ha leéltem egy sikeres szakmai életet, amit szerinted nem tudtam, mert nem vagyok életrevaló, akkor még meséld el, hogy milyen területeken gondolkodok elmaradottan? „itt nem a logikus következtetés a fontos hanem a kiindulópont hogy akkor honnan kezded el és hogy a logikus gondolkodást „ Erre írtam, hogy a kialakult magyar nyelvet, mert rengeteg véletlenszerű elemet tartalmaz, nem lehet axiómának tekinteni, úgyhogy nem tudom miről beszélsz. „én óvatosabb lennék a helyedben”. Legyél óvatosabb a saját helyedben, mert ennyi hülyeséget összehordani csak egy kommentben lehet. Nehogy kiadjál egy tudományos cikket.

Thou 2016.03.23. 14:35:25

Tehát jól értem, kidobtak egy idős nőt az üzletből ami téged feldúlt. Majd ezek után azzal a slunggal visszamentél és vásároltál aznap másodszorra is náluk? Hát gratulálok bazeg:)

élhetetlen 2016.03.23. 14:45:26

@ekat: „Egy bizonyos társadalmi osztályban elfogadott, igen.” . Kezdtek felhúzni. A te társadalmi osztályodban nem elfogadott, de gondolom a te társadalmi osztályod nem is jár a Pennybe vásárolni. A Penny előtti nénizést normálisnak tartom, a grófnő megszólítást csak attól várhatod el, aki tudja, hogy az vagy.

Terézágyú 2016.03.23. 15:45:24

Az ilyesmi szabályok mindig neccesek. A bkv-nál is le van írva, hogy aki piszkos ruházatával a többi utast zavarja, azt le lehet szállítani... De mi számít piszkosnak? Mi számít zavarásnak? Hány embert kell zavarnia, hogy tényleg zavarás legyen?

Egyébként ha ez a "Kati néni" egészen véletlenül cigány lenne, akkor úgy jelenne meg ez a történet, hogy "nagyon helyes, hogy nem engedned be a boltba, az élelmiszerek közé akárkit"....

!!sic! 2016.03.23. 15:46:07

@Ken Adams79: nem kakis, hanem kukis. bár nekem is eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy hogy lesz a "k....is"-ból faszos, lévén a pontok száma sem egyezik a kihagyott betűk számával.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.03.23. 15:56:11

@élhetetlen: teljes mértékben egyetértek.

Akinek elborul az agya mert lebácsiznak/lenéniznek valakit, még csak nem is őt, vagy évek múltán is tüske az oldalában, hogy egyszer szemmel[s]verte[/s] kísérte a biztonsági őr, az szedjen nyugtatót mielőtt az utcára megy. Neki is jobb lesz.

Ugye.

Karipapa01 2016.03.23. 15:58:11

Tipikus példa, hogy hogyan lehet elbaszni egy értelmes bejegyzést (posztot) "...hogy sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak nagy része nem mos kezet pisilés után, ...", amiben nem tudni, hogy milyen statisztikára hivatkozik a posztoló :D
Tipikus példa, hogy a kommenterek mire fókuszálnak, természetesen a posztoló barom beszólására.
Tulajdonképpen a poszt arról szólt, hogy egy biztonsági őr egy szupermarketben "...egy idős hölgyet próbál kitessékelni a takarodj innen és hasonló szívderítő vezényszavakkal.", ami -bárhonnan is vizsgáljuk a dolgot- nem kifejezetten magas intelligenciára, vagy úri finomságra utal. És ezzel a több, mint száz kommenter NEM FOGLALKOZOTT :) Ellenben ezeregy mással. Így kell ezt csináln! :D

Terézágyú 2016.03.23. 16:06:17

" Összességében elmondanám,hogy sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak nagy része nem mos kezet pisilés után, ezért engem sokkal inkább zavar, hogy "k....is" kézzel fogdossák a pékárut, mint hogy egy idős hölgy favágás után hozzányúl az áruhoz."

Tehát akkor abba te is benne lennél, hogy a biztonsági őr mondjuk kitessékel egy "pisilés-utáni-kezű" férfit a boltból????

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.03.23. 16:06:33

@Terézágyú: így van, a posztoló legfőbb bűne azon felül, hogy fogalma sincs a férfihigiénéről és modoroskodva "k..kizza" a faszt, hogy kihagyta a történet sarkalatos pontját, miszerint ki volt a cigány a történetben.

A favágó néni vagy a kereskedelmi egység védelmi szakbácsi.

Mindjárt tiszta lenne a kép, lehetne orkozni vagy éppen biztosillegálisanvágtakiadrágamagánerdőfájátasemmirekellő.

@ekat: azt az osztályt pedig úgy hívják, hogy köznép. Akinek derogál, hogy a jelenlétében "lebácsiznak" vagy "lenéniznek" valakit egy közönséges pózer. Attól úr az úr, hogy vagyona és státusza van, nem attól, hogy megjátssza magát.

eßemfaßom meg áll 2016.03.23. 16:25:21

@élhetetlen: ez nem derült ki a történetből

Terézágyú 2016.03.23. 16:33:17

@eßemfaßom meg áll:

A poszter leírása szerint bejutott: "Nagy békésen sétáltunk párommal az üzletben VASÁRNAP, amikor is arra lettünk figyelmesek, hogy a biztonsági őr egy idős hölgyet próbál kitessékelni ..."

Tehát nem azt írja, hogy éppen be akartak menni, és az ajtóban ezek történtek.

"Kifelé menet a néni még a bolt előtt volt"

Hány perc múlva..??

Egyébként teccik látni, milyen fontos a vasárnapi nyitvatartás, hogy a katinénik, akik vasárnap fát vágnak, munka után még tudjanak venni tojást és szalámit.

Ádám 2016.03.23. 16:38:19

JAJ! Ne finnyáskodjatok mán! Azt a rohadt pénz, amivel fizetünk a "jó" isten SEM tudja, hogy hány redváskezű fogta már meg...pl.-ul! tovább is van, írjam még?

élhetetlen 2016.03.23. 16:51:32

@Ádám: „Tekercs rugós vagy?” Ezt a kérdést most értenem kellene? Vagy keressek rá az értelmező szótárban? Vagy van egy saját fogalomvilágod, amit másnak is érteni kellene? Vagy egy olyan elvont fogalom, aminek megértéséhez a te értelmi szinted kellene, ami nekem nincs? Vagy mi van?

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 17:24:23

@Ádám: Az USA dollárok 99%-án van nyomokban kokain.

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 17:27:23

@Ádám: "@élhetetlen: Tekercs rugós vagy?:) "

Ezt elbasztad. Élhetetlen a védelmem alatt áll!

@élhetetlen: Azt mondtad: "Kezdtek felhúzni"

Ádám 2016.03.23. 18:52:10

@élhetetlen: Túl sokat emlegeted más "fogalomvilágát" , "értelmi szintjét". Vill. mérnök - matematikus létedre... nyugodj le. Aptinál te most új (222.) vagy, ki a védelme alatt térdelhetsz vagy állhatsz. :) nyugi

élhetetlen 2016.03.23. 22:01:29

@Ádám: Tudod, azért szoktam a válaszomba egy-egy félmondatot beidézni, hogy világos legyen, mire írtam, amit írtam. Ha te jelzed, hogy a „kezdtek felhúzni”-ra írtad, amit írtál, akkor értettem volna. De így úszott a levegőben, önmagában értelmetlen volt, főleg azok után, hogy hiába néztem, hogy mire írtad, mert nem neked írtam. Nem gondolod, hogy nem csak velem van baj?

Gabriella Boszi 2016.03.23. 22:05:53

Amugy se szeretem az itthoni Pennyt mert köszönő viszonyban sincs a németországival. Én is otthoni ruhában járok boltba. Jelenleg tanyán élek. Sokszor abban a ruhában megyek vasarolni amiben az udvart takaritom. Nekem beszolt volna a Pennys szuka leütöttem volna.

Ádám 2016.03.23. 22:18:45

@élhetetlen: Igaz, hogy a Lomonoszov egyetemet végeztem Gagarinnal egy padban, akkó ezt most értenem kéne? Maradok, de meddig?

élhetetlen 2016.03.23. 22:25:52

@Ádám: Igazad van, nem jeleztem, hogy ez a „DE!”-re volt a válasz. Így már érthető? „Maradok, de meddig? „. Ameddig akarsz. :)

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 01:51:57

@Ádám: Lebuktál, hisz te jogot tanultál, a Gagarin meg a szaratovi műszaki főiskolán tanult. A te haverod a Putyin volt a Leningrádi Állami Egyetem nemzetközi jogi karán. Tudod, a medvés csávó.
img-9gag-fun.9cache.com/photo/6506571_700b.jpg

Ádám 2016.03.24. 05:46:55

@atpijkamo99: Egy biztos! (( BGK )) szak volt.... JA igazad van, egy medve egy róka s egy farkas sőt még jó pár ÁLLAT is járt oda...:)

Terézágyú 2016.03.24. 08:56:55

@Gabriella Boszi:
"Amugy se szeretem az itthoni Pennyt mert köszönő viszonyban sincs a németországival. Én is otthoni ruhában járok boltba. Jelenleg tanyán élek. Sokszor abban a ruhában megyek vasarolni amiben az udvart takaritom."

nem tudhatjuk, hogy valójában mennyire volt piszkos az öregasszony ruhája...

"Nekem beszolt volna a Pennys szuka leütöttem volna."

szuka???? leütni????

Ja, és még csodálkozunk, hogy erre a válasz a "takarodj"...

Tron65 2016.03.24. 09:04:41

" a férfiak nagy része nem mos kezet pisilés után"
Sőt: le sem szoktam pisilni a kezem. Amúgy vannak bőven koszosabb dolgok, amik után az emberek jelentős része lelkifurdalás nélkül megy vásárolni és turkálni az élelmiszerek között. Gondolok itt pl a járművek kapaszkodóira.

Ezzel együtt a "biztonsági őrök"-nek álcázott, jellemzően 2 hónapos gyorstalpalón végzett túlsúlyos korábbi munkanélküliek stílusáról, hozzáállásáról és szaktudásáról jó hosszú cikket lehetne írni.

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 09:22:18

@Ádám: "te most új (222.) vagy"

Csak 221. Helga már nem áll a védelmem alatt.

Peetee 2016.03.24. 10:32:58

@eßemfaßom meg áll: Tiszta sor, de ezt nekem itt nem kell feltételeznem. Ennyi erővel soha nem megyek át a zebrán a zöld jelzésre, mert volt már olyan, hogy a zöldnél ütöttek el valakit.

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 10:41:27

@Peetee: "soha nem megyek át a zebrán a zöld jelzésre, mert volt már olyan, hogy a zöldnél ütöttek el valakit."

Nem igazán okos dolog, mert éhenhalsz a járdának azon az oldalán. Ha javasolhatok valamit: pirosnál még veszélyesebb, ezért zöldnél menj át, csak nézz körül.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.03.24. 10:50:06

az aldiban nem történhetett volna ilyen

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.03.24. 10:51:47

@Ádám: én mindig kártyával fizetek, és csak én fogom meg (paypassos)
a pénz olyan retro dolog

zooDoo 2016.03.24. 11:10:20

Én úgy hallottam, a penny meg az aldi még a saját alkalmazottait is állatként kezelik. Így nem meglepő, hogy a vezetők által statuális viselkedést vetítik az emberekre is. Hisz ez az értékrend ott!

Phil Necro 2016.04.03. 23:14:49

Jol tettek, hogy kibasztak.
mocskos embernek nincs helye egy aruhazan.
itt picit tultoltak,de legkozelebb azert csak legporolja magat mielott lemegy a bótba.
süti beállítások módosítása