Tékozló Homár

Csigalassan születik az a jogsi a Csigavérnél

2016.06.02. 14:53 | Homár Hilda | 85 komment

screenshot_2016-06-02_14_38_11.png

Oké, a jogosítványszerzés nem egy párhetes procedúra, pláne ha esetleg nem is őstehetség az illető tanuló, de hogy ez ki se derülhessen 8 hónap alatt, azért az elég durva!

Kedves Homár!

Elképesztő és elkeserítő sztorit szeretnénk megosztani Veletek arról, hogy (nem) juthat el egy átlagember a jogosítványszerzésig hazánkban. Kis magyar abszurd, amely lassan egy éve hömpölyög.

Az egész tavaly szeptemberben kezdődött, amikor a sikeres KRESZ-vizsga után jelentkeztem a legtöbbek által ajánlott Csigavér autósiskolához forgalmi vezetésre. A szerződést még nyáron kötöttük egyben az elméleti és gyakorlati tanfolyamra. Amikor engem felvettek a listára (merthogy lista van), a 800. helyen álltam. Ez már akkor rohadt soknak tűnt, ám az ügyintéző hölgy megnyugtatott, hogy maximum három hónap várakozást jelent. Emellett tanácsolta, hogy azért néha hívjam fel az iskolát, hogy lássam hol is állok jelenleg.

Ősz végén telefonáltam először, akkor az 500. helyen álltam nagyjából. Még azzal is bíztattak, hogy tisztában vannak a problémával, és nemsokára elkezdenek még több oktatót foglalkoztatni, így sorra kerülök hamar, sőt még a télen végezhetek.

Természetesen nem így lett. Télből tavaszba fordultunk, most pedig tavaszból nyárba. Hiába telefonálgattam, érdeklődtem, reklamáltam, senki nem tudott konkrétumokkal szolgálni, egy időpontot mondani. Most így több mint 8 HÓNAPPAL később kicsit elegem lett, és gondoltam, bemegyek személyesen, hátha akkor történik valami. Mint kiderült, még mindig több mint a 200. helyen állok, ám mondtam, hogy bármivel hajlandó vagyok meggyorsítani a folyamatot: vezetek én akár hajnalban, késő este, a város másik végén, csak történjen már valami. Azt tanácsolták, írjak a vezetőségnek, ilyenkor ők szoktak intézkedni.

Írtam is egy emailt, amire azt a választ kaptam, hogy mivel én még előző évi áron regisztráltam (1740Ft/óra), ezért valószínűleg semelyik oktató nem fog elvállalni, hiszen az árak azóta emelkedtek (2240Ft/óra), és ők pedig nem fognak kevesebbért dolgozni. Szóval amit tehetek az az, hogy elfogadom a 2016-os árakat, de persze ezzel sem kerülök most sorra, de előfordulhat, hogy mégis hamarabb, mintha az eredeti szerződésben foglalt áron mennék.

Felháborító pofátlanságnak tartom, hogy egy autósiskola, ami elvileg azzal hirdeti magát, hogy a többi iskolával ellentétben olcsón biztosítja a jogosítvány megszerzésének lehetőségét, egyrészt az árral játszadozik, és magasról tesz a szerződésében foglaltakra, másrészt van képük még le is írni azt, hogy a kedvezményes ár miatt nem vállalnak el. A Csigavér neve így számomra értelmet nyert: csigalassan halad az ügyintézés és vérgáz az egész hozzáállásuk. Lépjetek le, amíg lehet!

UPDATE június 3. 11:47

A posztot elküldtük a Csigavérnek, az lábbi választ kaptuk tőlük.

Köszönjük megkeresését, engedje meg, hogy a cikkben leírtakra az alábbiakban reagáljunk. 

Ahogy az a bejegyzésből is kiderül, a probléma nem új keletű, arra nagyjából másfél éve minden érdeklődőnk figyelmét igyekszünk felhívni honlapunkon: http://www.csigajogsi.hu/gyakorlati-oktatas/

A tavalyi év során egyébként több – iskolánktól független – fórumon is foglalkoztak már a témával:

Az elsősorban Budapestet érintő probléma azóta sem oldódott meg, sőt... 

A panasz írójának két kijelentését is kifogásolni szeretnénk: "Még azzal is bíztattak, hogy tisztában vannak a problémával, és nemsokára elkezdenek még több oktatót foglalkoztatni, így sorra kerülök hamar, sőt még a télen végezhetek. Természetesen nem így lett." – A nehéz munkaerőpiaci helyzet ellenére az elmúlt fél évben több új oktatóval is leszerződtünk, természetesen a globális problémát az ő jelenlétük sem tudja megoldani.

“Felháborító pofátlanságnak tartom, hogy egy autósiskola, ami elvileg azzal hirdeti magát, hogy a többi iskolával ellentétben olcsón biztosítja a jogosítvány megszerzésének lehetőségét, egyrészt az árral játszadozik, és magasról tesz a szerződésében foglaltakra, másrészt van képük még le is írni azt, hogy a kedvezményes ár miatt nem vállalnak el.” – Engedje meg, hogy idézzünk a tanuló által említett tájékoztató levelünkből:

“Az iskola ügyfélpolitikája alapján a tandíjakat a piaci viszonyoknak megfelelően igyekszünk kialakítani, ár-érték arányban törekszünk minőséget képviselni, és figyelembe vesszük a tanuló árérzékenységét. Mivel a piaci szereplők többsége a közelmúltban 100-200%-os áremelést hajtott végre a gyakorlati tandíjak terén, a gazdasági környezetváltozást iskolánk is kénytelen volt követni, amely a 2016.01.01-től érvényben lévő díjszabásokban mutatkozik meg. Az áremelés ellenére iskolánk a gyakorlati órák árkategóriájában még mindig az egyik legkedvezőbbnek mondható, és igyekszünk az ár-érték arányban kivívott helyünket is megőrizni a piacon.

Az piaci árak emelkedése az elmúlt időszakban hirtelen következett be, melyet előre senki nem láthatott. Az iskola vezetésének feladata a tanulók oktatásának biztosítása, az oktatás színvonalának megőrzése, és ehhez szükséges volt a gyakorlati órák díjának bizonyos mértékű megemelése, mivel szerződéses alvállalkozóink szolgáltatásukat - érthető okokból - kizárólag a piaci árakon hajlandók nyújtani.

A képzési szerződésben rögzített lehetőség ellenére az iskola vezetése senkire nem kívánja egyoldalúan rákényszeríteni a jelenleg érvényben lévő magasabb óradíjakat, ugyanakkor – a jelen tájékoztatásban részletezett szempontokat figyelembe véve – nagyban felgyorsíthatja a gyakorlati képzés megkezdésének várható időpontját, amennyiben elfogadja a módosított szerződési feltételeket.”

Tisztelettel:

Csigavér Autósiskola

vezetőség
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sáros_tehén 2016.06.02. 14:56:48

Az olcsó mindig drága. Ingyen ebéd nincs kedves poszter. Az olcsóságnak meg kell fizetni az árát. (8 hónapos várakozással, stb)

Terézágyú 2016.06.02. 14:57:37

Nem lenne jó egy másik rablóban... akarom mondani autósulit keresni?

The Crazy One 3om 2016.06.02. 15:05:49

hogy is van a baszni akarok, de szűz is akarok maradni kezdetű nóta folytatása?
Deres már a vadászkutya picsája. Az ő baja, mit járkál a határba...

kiskár 2016.06.02. 15:16:19

Szerintem ha már most így spúrolsz, nem is lenne baj, ha maradnál a tömegközlekedésnél...
Majd 45-el tolod a belső sávban, és felháborodsz, hogy miért előznek jobbról?! (miközben már volt két 70-es, meg egy 90-es tábla)
:)

megamenn 2016.06.02. 15:18:15

a kápé csodákra képes.

Exa owner 2016.06.02. 15:21:03

Csigavér. Pfff. 50-es táblánál 30-al haladó csigavéres tanulóautók sejlenek fel szemeim előtt, a víz lever, megelőzni őket nem lehet a folyamatos szembejövő forgalom miatt. Majd a szemem kinyílik és örömmel konstatálom, hogy ez csak egy rossz álom volt és mosollyal az arcomom ölelem át a mellettem alvó barátnőmet.

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 15:22:11

"jelentkeztem a legtöbbek által ajánlott Csigavér autósiskolához forgalmi vezetésre"

És legalább utólag pofánbasztad őket a hülye ajánlásért?

hópelyhecske77 2016.06.02. 15:35:43

Ajánlom a 31. számú autósiskolát (szintén Budapest). Az áraik ugyan picivel magasabbak (2012-ben, amikor én tanultam vezetni, 2500 Ft volt 1 óra vezetés), viszont a KRESZ vizsga után azonnal kezdhettem. Emellett az oktató is egy végtelenül türelmes, korrekt ember volt. Ja és a vizsgabiztosnak se kellett "csúszópénzt" adni. Másodszorra átmentem. (az első sikertelen vizsgámat is kizárólag a saját figyelmetlenségemnek köszönhettem)

megamenn 2016.06.02. 15:38:46

van egy suli, a
csigavér
ott oktat a
tihamér
a fizuja nem egy
bika bér
és a homlokán sincsen
babér.
mé nem vagyok releváncs? a
faszér'

Darth Revan 2016.06.02. 15:52:50

Birka turelme van a posztolonak. Anno en is kivalasztottam egy szimpatikusan tuno es olcso autos iskolat. Az elso ora utan azonban az oktato lemondogatta az orakat, a harmadik alkalommal fogyott el a turelmem, amikor eljott ugyan, de csak az ajton dobta be a nevjegyet es elhajtott. A szombambol a bejarati ajto nem latszott, de azt eszrevettem, amikor elhajtott. Ekkor mondtam fel vele a szerzodest es mentem at egy picit dragabb, de megbizhato autosiskolahoz.

Ádám 2016.06.02. 15:54:24

Tavaly az egyik rokonom négy hónap után ott hagyta őket.... Ismeretség által talált olyat, kinél tíz nap múlva "vezetett" s két hónap múlva megvolt a jogsija! Ott kell hagyni őket!

Ádám 2016.06.02. 16:01:01

csiga bigának kevés az autós oktatója! Azt nem is akarja bővíteni! Az oktató termeit tele tömi emberekkel s az hozza neki a nagy pénzt! A többire "szarik"!

rarabel 2016.06.02. 16:02:31

Beszéltem a legtöbbekkel, ők nem ajánlották a Csigavért.
Ők Szekszárdi Bikavért ajánlottak.

2016.06.02. 16:08:51

Ez beteg. Komolyan, nem fordult meg a posztó fejében az első percben, hogy nem egy autósiskola létezik, ezért mennyire értelmetlen lenne akár csak 1 hónapot is várakozni? A vadászengedélyre is ennyit várnál?

Répázó 2016.06.02. 16:12:25

Ekkorát változtak? Én náluk raktam anno a C és D kategóriát és úgy ment minden mint a karikacsapás.

z0ty 2016.06.02. 16:22:09

" Amikor engem felvettek a listára (merthogy lista van), a 800. helyen álltam. "
Na, itt kellett volna otthagyni őket! :D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.02. 16:50:21

@rarabel: én a releváncs kevesebbekkel beszéltem, ők Johnnie Walker Black Label -t ajánlanak

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 17:03:39

Mi a francnak a jogsi, hamarosan úgyis magukat vezetik az autók.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.02. 17:07:01

@atpijkamo106: valószínűleg jobban is fogunk járni. Azt a bénázást ami ma délelőtt volt. Leesett 2 csepp eső, és egyből gyökkettő :@

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 17:10:02

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Igen, ezt én is tapasztalom. Szerintem a mazsolák esőben előveszik a kocsit, hogy ne ázzanak, ezzel csökken az átlagszínvonal.

Jemi 2016.06.02. 17:24:38

Én náluk csináltam meg a jogsit. 2-3 oktató számát megkaptam és én választhattam ki,hogy kinél szeretnék tanulni, felhívtam és pár nap múlva mentem is. Szóval nem értem ezt a várólistás dolgot.
Mondjuk tavaly vagy azelőtt be is idéztek a rendőrségre tanuskodni, mert valamilyen nyomozás folyt a csigavér ellen..

Ludmilla a Beta 2016.06.02. 17:29:48

Csigavér, komolyan? Felénk rajzanak a kocsijaik, és rendszeresen tolják fel a vérnyomásom reggelente. Többször megtörtént, hogy nem jutottam át a zöldön, mert az előttem a lámpánál elsőként álló tanulóautónak nem volt elég az idő zöldtől a következő pirosig, hogy jobbra kanyarodjon a kereszteződésben.
Szerintem menj át máshova.

CID. 2016.06.02. 18:00:17

Nem tudom, volt e már, de mennj át másikhoz.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.06.02. 19:09:29

Nem vagyok pesti, vilagositsatok fel, ez ott az egyetlen autosiskola? Vagy esetleg kerdeses koru thai lanyok harfaznak az ember pocsen vezetes kozben, hogy megeri 8 honapot varni rajuk?
"Kis magyar abszurd, amely lassan egy éve hömpölyög."
Aki pedig ezt a mondatszerkezetet hasznalja, azt letoltendo bortonre kellene itelni a "xy margojara" frazis hasznaloival egyutt.

M. Péter 2016.06.02. 19:43:53

Ha szerződése is van a tavalyi árról, akkor legalább ragaszkodjon hozzá, hogy azon az áron tanítsák. Oldja meg az autósiskola.

gabors 2016.06.02. 20:12:04

@atpijkamo106:" Mi a francnak a jogsi, hamarosan úgyis magukat vezetik az autók. "

Ahhoz uj auto is kell majd (nem tudom mit fognak csinalni a sokmillio tobbivel)

Na jo de attol a pillanattol szamitva +10 ev ez Mo-on. Sot tobb is. Statisztikak szerint ez egy ket csokoson kivul atlag magyar 10+ eves autot vesz ... :-)

Dobika 2016.06.02. 20:14:45

Már 100 éve mondom hogy olcsó húsnak híg a leve.Kedves jogsira váró.Üzenem még várjon egy kicsit és ha netán sorra kerül, akkor jön csak az igazi szopatás a forgalmi gyakorlás.2 óra - fél óra trécselés 3,4 bukott forgalmi vizsga stb. Ja és a sok pót óráról nem is beszélve.Tessék a végén számolni mibe is került ez nekem?Tudna erről beszélni sok átjött csigavéres.

Parajpuding 2016.06.02. 20:28:04

Keresni kell egy normális autósiskolát, a csigavér hírhedten szutyok.

neet 2016.06.02. 20:30:29

Kikérni papírokat. Átmenni máshova. Kp-i rendszar van (volt?), látják, mi van meg meg mi nincs. (Kresz, eü, akármi) Pénzt és a magad lelki békéjét átvinni, midnenképp.
Már 9 éve is, amikor én tanultam, volt ez a csigaszar, én egy pici iksolába jártam, és az oktatómmal beszélgettünk erről (is), h mennyire elterpeszkedik ez a cég, lenyom mindenkit, nincs konkurrencia, és kinek jó ez. 4.5 hónap volt nekem az egész úgy, h autó első ülésén még nem ültem soha azelőtt, és a kuplung-fék-gáz hármassal ismerkedtem, és volt egy baleset (nem én!) és ezért vagy 2 hetet várni kellett a kocsira, meg volt nyár, és az oktatóval felváltva nyaraltunk. Tök jól megtanított a fickó és mindent flottul intézett a suli, nekem csak menni kellett és tanulni. Minden percet levezettem, nem volt fél órás várakozás a nagymamára a H előtt, számlát kaptam stb. Sajnos, úgy tudom, csődbe is mentek :((
Csigabojkott kéne, behinteni őket sóval, azt nem bírják ezek a puhatestűek.

neet 2016.06.02. 20:35:22

Arról mondjuk nem tehet az iskola, ha a friss sofőr bénázik, és nem ér(sz) át a zöldön, sztem. Amitől viszont lehidaltam, az az, h már nincs rutinpálya, hanem egyből ki a forgalomba. Nooormális, Margit? Még a kuplungot se látta soha, de menjen ki a körútra vagy hogy? Mi még ott ipszilonoztunk meg lejtőn emelkedtünk meg kerülgettük a pöcköket a pályán. Aki pl Pesten tanul, (lapos...) az pl így nem is tanul lejtőn kézifékes elindulást.

neet 2016.06.02. 20:36:40

@neet: lejtő=emelkedő, természetesen, csak fordítva nézve....

Köldök_szösz 2016.06.02. 20:53:03

szóval ha már megvolt a tonnányi "mérnemtudnakatanulóvezetőkegybővezetni" balfaszulások akkor tudnátok mondani egy jobb sulit is?

gabors 2016.06.02. 21:18:04

de jo hogy meg az atkosban meg lett a jogsim akkor minden jobb volt az 1200 zsigaban meg volt anyag csak ero nem igy kuplungot erezni kellett !!! elsore at mentem nem volt csuszopenz vagy hasonlo...

az MHSZ-ben majdnem megvolt a tehekocsi is csak inkabb elmentem az egyetemre (illetve elofelveteliskent a hazat szolgalni)

Lővenbrau 2016.06.02. 21:23:44

@Firestarter.18: "Télből tavaszba fordultunk, most pedig tavaszból nyárba." Azért az alapműveltség ott van :-) Nekem tetszik a stílus .5/3.

Dikusz 2016.06.02. 21:24:51

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: én a mégreleváncsabb többekkel, hogy egész pontos legyek: csak saját magammal, én meg az 50+-os jó magyar pálinkákat ajánlom.

szajberpiraty 2016.06.02. 21:25:10

2240 Ft/óra? Ez nagyon kevés, valószínűtlen, hogy ennyiért oktatnának. Minimum 3000, felénk 3700 Ft egy óra..

Rosszul menedzselted az ügyet Kedves Posztoló! Válthattál volna autósiskolát. Egyik kollégám egyetemista fia, kb. 4 hónap alatt szerzett jogsit Budapesten.

Dikusz 2016.06.02. 21:32:33

@gabors: ott nem volt lehetőséged letenni a tgk-vezetőit? Vagy arra nem volt elég a 11 hónap (ha jól tudom annyi volt)?

gabors 2016.06.02. 21:48:50

@Dikusz:"ott nem volt lehetőséged letenni a tgk-vezetőit?"

Probaltam de nem engedtek ki hogy meglegyen legalabb a vizsga de az MHSZ-ben mar tanfolyam kozben is vezettunk!!! Mivel hiradosoknal voltam minden kocsira kinti hivatasos sofort soroztak igy nem volt erdekuk hogy kivetlezzenek velem

De a laktanya szintu KRESZ versenyt siman es a kovtekezo szintun (ezred vagy mi) is masodik lettem. Tobbszor vezettem is csepeleket meg KAZ ?? akarmiket terepen is. Egyszer kaptak csak el de az ornagy "megerto" volt.

De volt egy olyan eset hogy az en soforom hulla reszeg volt szinte mindenki mas is (akkor 18 evesen meg antialkoholista voltam eloszor a leszereles estejen ittam) es ejjel az oszlopot varatlanul tovabb kuldtek. Valahol a bakonyban (nem emlekszem hol voltunk valam Duna akarmi hadgyakorlat voltak ruszkik is) ... szoval jobban jartunk (mind a negyen a kocsiban) hogy inkabb en vezettem mint reszeg sofor, vagy szolunk hogy mivan mert volt csaladja stb.

Utanna meg egyetem alatt mar minek erolkodjek ezzel.

tejfölbiztosítás 2016.06.02. 22:07:49

A csigák is ebek, csak le vannak lassulva.

Dikusz 2016.06.02. 22:26:57

@gabors: GAZ az a KAZ legalábbis azt hiszem.
A Bakonyban a Kab-hegy környékén lehettél, Tótvázsony? Az antialkoholizmusodat remélem azóta kinőtted:)

ember100 2016.06.02. 23:04:27

Helló !

Azért nem ilyen egyszerű a dolog !
A posztoló megérdemli olcsó húsnak híg a leve.
De most gyakorlati oktató hiány van egy új talán 2015 ös rendelet miatt.
A régi szakik kiöregedtek és csak valami OKJ -s tanfolyam elvégzése után lehet valaki oktató , csak az iskolákat képzést felejtették el megszervezni :)
Hát ezért mentek fel az árak és ezért vannak 800 + os várólisták.
Kb. úgy mint a kórházi várólisták :)
Az államnak először gondolkozni kellene utána cselekedni :)
De hát ez Magyarország így szeretlek :):):)

gabors 2016.06.02. 23:09:44

@Dikusz: "A Bakonyban a Kab-hegy környékén lehettél, Tótvázsony? "

GAZ ?! legyen nem volt civilben parja valami orosz technika volt hat kerek teljes meghajtas birt menni terepen, erdoben kisebb fakat nem kerultunk ki ...

Ketszer is voltunk a bakonyban egyszer valami normalis gyakorlo teren ott lattuk a Heysel stadion katasztrofat az erdo kozepen (elore vittunkTV-t meg antennat feketen, illetve a szazados is tudta az is foci bolond volt nezte velunk, nem maradhattunk le egy ilyen mecsrol gondoltuk...) ... utanna meg megegyszer ezen Baratsag vagy Duna vagy milyen hadgyakorlaton. Mennyi olajat adtunk el borert te jo isten... de ezt a pesti vagany (cigany) sofor intezte semmi kozom nem volt hozza :-) foleg mert nem ittam de hat mar akkor sem volt szegyen az allamtol lopni ...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2016.06.02. 23:20:58

@neet:

"Mi még ott ipszilonoztunk meg lejtőn emelkedtünk meg kerülgettük a pöcköket a pályán. Aki pl Pesten tanul, (lapos...) az pl így nem is tanul lejtőn kézifékes elindulást."

Pedig de, legalábbis nekem most tavasszal, 3 hónap alatt lett meg elsőre a jogsim (nagyrészt Óbudán vezettem), és volt annyira jó fej az oktatóm, hogy a rend kedvéért rutinpályáztatott egy kicsit (nem volt rá nagy szükség), kézifékkel meg magamtól indultam lámpánál, amikor úgy láttam indokoltnak. Az tény, hogy régi ismeretség révén kerültem hozzá, de egyébként is tudom ajánlani az ATI-t.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.02. 23:31:45

@Mj: Úgy tűnik, az ATI még tartja a régi jó szintet.

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.03. 01:18:30

@Köldök_szösz: "tudnátok mondani egy jobb sulit is?"

Nekem a MHSZ bevált. Az oktató a Wartburg hátsóablakába ragasztott egy kis darab piros szigszalagot, amikor a pózna és a jel egyvonalba került, akkor kellett alászedni, így nagyon könnyű volt a rükvercbe parkolás.

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.03. 01:56:35

Kedden éjjel rendeltem a Média Márkból, nem kellett hetekig várni, csütörtökön kihozták, megtalálta a kapucsengőt, nem törte ripityára, működik rendesen. Én próbálkozom, de hát ebbőll se lesz homárposzt. :(

Dikusz 2016.06.03. 07:20:38

@gabors: már akkor is lehetett tudni, hogy katonáink szívvel-lélekkel védik hazánkat:)
Kimeríthetetlen ötletességgel találták meg a módját annak, hogy lehet cefrét beszerezni.
Imádom hallgatni a katonatörténeteket, mindig jót derülök rajtuk.

Dikusz 2016.06.03. 07:22:57

@atpijkamo106: a kapucsengőt nem törték ripityára? Az jó, így persze hogy működik rendesen. Amit rendeltél az is?
A homárposzttal úgy látszik nincs szerencséd:(

rarabel 2016.06.03. 08:13:28

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
:)
Ma van a hét első péntekje, úgyhogy erre iszunk!

Phil Necro 2016.06.03. 08:18:04

Nem tudom,milyen szerzodest kotnek a varakozokkal,ha kotnek,de abban erdemes lenne kikotni,hogy mindig a sorra keruleskor ervenyes arakon lehet megkezdeni a tanulast.
Ezzel eleg jol lehetne kezelni a kapcitasban jelentkezo problemakat.

Valaki irta a facebook kommentkeben, hogy o a siekres vizsga utan vett egy uveg bort az oktatonak.
Tole kerdeznem,hogy a buszsofornek is vesz,amikor megerkeznek a celallomasra?
Vagy a kozertben is otthagy valamit ak ifizietett aruk kozul a penztarosnak ajandekba a munkajaert?

A vizsgabiztos fizetest kap azert, hogy vizsgaztasson.
Ha a tanulo megugrotta a lecet,akkor azert nem jar semmilyen ajandek a biztosnak.
Ha pedig jofejsegbol engedte at,es elfogadja a bort,akkor az sima buncselekmeny.

Phil Necro 2016.06.03. 08:20:45

Az meg meg tudom erteni,hogy mondjuk egy tanar kap valami ajandekot ballagaskor a szuloktol,mert diplomaskent annyit keres,mint egy takarito a mekiben,es egy jo tanar sokkal tobbet tesz,mint amiert a fizeteset kapja.
Nade egy jogsis vizsgabiztos?
Megis milyen alapon?

tejfölbiztosítás 2016.06.03. 08:31:13

@Mj: nem nVidiát? Leellettél márVagy nem sieted el?

Manyecska. 2016.06.03. 08:34:34

Kávét!! papot.. /ja az van../ én csak azt látom hogy tényleg csigalassan mennek folyvást.:)

2016.06.03. 08:51:26

Szerintem még senki nem ajánlotta ezt a bravúros megoldást: keress másik autós iskolát.

Manyecska. 2016.06.03. 08:56:41

@atpijkamo106: én fogok írni a praxisba' is -eü.gázforgalmazó cég, tőlük a kedves beteg nemhogy oxigén nem kap max. orrcsövet, azt nyugodj békében:((..!!! B.Oxy.. az exem amúgy le akart mondani vmi szolgáltatást aszonták apróbetű..erre kikereste a jogszabály-gyűjteményből vonatkozó paragrafust és telefonon rájukborította az asztalt, érdekes holmi békéltető stb.testület nélkül simán le tudta mondani ekkor!!! Tanult embernek nincs párja:)!! Elég morci el tudom képzeli mi lehetett :DD ON

Bombaló 2016.06.03. 09:15:10

Google - vezetési óradíjak - első találat

flexiautosiskola.hu/gyakorlati-oradij-mennyi-az-annyi/

Idézet:
"A gyakorlati vezetés minimális költsége: 3.000 Ft/tanóra" (Előtte komplett levezetés van arról, miért ennyi.)

"Kérlek gyanakodj, ha ennél kevesebb óradíjat hirdet egy iskola, mert ott valami nem stimmel!!"

Kedves poszter, kérdezd meg magadtól, hogy az 1740 Ft/óra reális-e.
Örülök, hogy segíthettem.

AtiSnatch 2016.06.03. 09:24:27

@Köldök_szösz: pölö a Corsa autósiskola 2003ban még jó volt. igaz újhelyi cég. :D

body_andras 2016.06.03. 09:42:30

Igazából mindegy, mennyiért csinálják, mert 1. mindent megtesznek azért hogy irreálisan sok órát "tanulj" náluk, a végeredmény forintok elköltött százezrei formájában mutatkozik; 2. hamar rájössz hogy te vagy a sofőr, az oktatód meg a legközelebbi lakótelep kiskirálya, akit étterembe, boltba, kölykéért, stb fuvarozol; 3. az esetek többségében készpénzért, számla nélkül tolják az ipart, tehát adót is csalnak figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen.
800-as várólista? Még jó hogy nem új májat kértél...

McZozo 2016.06.03. 09:48:46

@atpijkamo106: "Mi a francnak a jogsi, hamarosan úgyis magukat vezetik az autók. "

S naivan azt hissed majd hogy egy olyan autoba cask ugy beulhetsz?
Most lemerem fogadni hogy ahoz meg majd valamilyen masik papir kell ami szazezrekbe kerul amivel bizonyitod hogy x esetben kepes vagy elharitani a hibat es atvenni az iranyitast szukseg eseten :)

body_andras 2016.06.03. 09:52:33

@Phil Necro: Emlékszem, anno a suttyó oktatóm 10 hónap lehúzás után (tudom-tudom, ezt is én qrtam el) a második, sikeres forgalmi után közölte, hogy "majd viszek neki 1 üveg jagermeistert". Azóta is bánom, hogy nem kihagytam a történelmi lehetőséget, és nem vittem neki kőolajjal festett chemotoxot (persze jageres üvegben)... Persze semmit se vittem, épp soha többé nem akartam látni a pofáját.

Manyecska. 2016.06.03. 10:17:32

@atpijkamo106: én első!! nek mentem át a forgalmi vizsgán!! Azt mondta én vagyok az egyik legjobb tanulója, mondjuk a szigeten gyakoroltunk mindig apámmal a pedált alig értem el még. Sza így is lehet!!8!

joska61 2016.06.03. 10:43:07

Én biztos más bolygón élek. Már ott elakadtam, hogy hónapokig várni kell az oktatásra. Nem kerelet/kínálati piac ez?

2016.06.03. 11:11:56

@joska61: az egy másik piac... a poszt a hülyeség piacról szól. Ott is nagy a tolongás látod.

Phil Necro 2016.06.03. 12:08:10

@joska61:
DE.
Pontosan az.
Az olcso jogsira van kereslet,a dragara meg kinalat.
Sajnos sokan 8 honap alatt sem tudnak annyit felrerakni,amennyivel tobbe kerul mashol :(

McZozo 2016.06.03. 12:21:13

@Manyecs: CSak az a kerdes hany auto vegezte ezen gyakorlatok alatt a susnyasban :) Bar tudom az ilyesmit mar balladai homaly fedi :)

PITTA 2016.06.03. 12:23:07

Poszter mennyen ide, itt minden gyorsan megvan. Az egyik kategóriát itt csináltam 2 éve. www.gyorsjogositvany.hu/

Manyecska. 2016.06.03. 12:49:02

@McZozo: :))) egyse!! Zaporozsec volt nem autó. Ciki, de olyan régen vót:) Most a fiamat tanítom vezetni!! Ford. Fíl dö differensz. Fosik mint egy nyúl!:P

Kovács Jucus 2016.06.03. 14:21:25

Én is a Csigavér Autósiskolánál tettem le a jogosítványomat, még 2014-ben. Korrekt volt az ár, és a szolgáltatás is. Akkor még nem kellett oktatóra várni, sőt választhattam is. 4 hónap alatt sikerült. Az érthető hogyha 10 évig nem indítanak szakoktatói képzést, akkor az előbb utóbb érzékelhető lesz, most jött el ennek a böjtje. Ez egy kiöregedett szakma, sok új oktatóra lenne szükség, de sajnos magas a követelmény egy ilyen képzésre, és még drága is. Nagyobb iskoláknál nem csoda ha várni kell. Arról egyik Iskola sem tehet ha nincsenek új oktatók. A szakoktatói képzés a Közlekedési Felügyelet, és az Állam hatásköre szerintem. Valószínű előbb utóbb ez a probléma is megoldódik, úgy mint a kamionsofőr hiány

Kovács Jucus 2016.06.03. 14:28:11

@Exa owner: Egy kérdésem lenne te anno hogy kezdted el a vezetést azt ne mondd hogy száguldoztál.

Dikusz 2016.06.03. 14:44:25

@Kovács Jucus: ez a kérdés bennem is felvetődött már. Valószínű @Exa owner: úgy született, hogy már tudott vezetni. Kívülállóként azt látom, hogy az aki már tud vezetni (minél régebb óta), elfelejti valamikor ő is volt kezdő.

gabors 2016.06.03. 15:57:39

@atpijkamo106: egyetertek az MHSZ-nel teljes rendben volt mind a tantermi mind a gyakorlati oktatas azt ajanlom en is.

es a gecibe allamositani az osszes ilyen csigaverest ... es elnevezni NAI-nak OV volt focista fia jo lesz elnoknek vagy valamelyik kajakos-t ... milyen jol elveztik a dohany ceget is

gabors 2016.06.03. 16:05:49

@Dikusz: "már akkor is lehetett tudni, hogy katonáink szívvel-lélekkel védik hazánkat:)"

Hat nem tudom mit vedtunk volna, beszelgettem egy belga vadaszbombazo pilotaval kb akkor volt aktiv mikor en is 80-as evek kozepe. Meselt olyan tervrol is hogy neki 3 celpontja volt Mo-on amit atommal tamadtak volna valahol a dunantulon felteszem pont a mi pancelos dandarunk (laktanyank ott voltak SCUD-ok is amiket csak ejjel moztgattak annyira titkos volt) illetve tutti biztos tudtak hova telepulnenk ki ....

ma viszont kevesebb mukodo kepes T-72 van mint amennyi volt akkor csak egy laktanyaban

Regi szep tapos idok ....

Dikusz 2016.06.03. 17:39:42

@gabors: a Kab-hegy környékén sejtettem, hogy volt laktanya. Hogy hol, azt kigugliztam, akkor dobta ki Tótvázsonyt, ott őrizték a szovjet atomtölteteket. Ez nem lehetett a ti laktanyátok?

LajosVáradi88 2016.06.04. 14:51:48

A hozzászólásokat olvasva kicsit olyan érzése van az embernek, mintha nem egy fogyasztóvédelmi blogon, hanem valamiféle szakmai lobbi fórumon járna.

Hadd osszam meg veletek a személyes tapasztalatomat a témában: a bátyám nagyjából 2 éve szerezte meg a jogsiját egy “kisebb” autósiskolában. Akkor ott valamivel alacsonyabb volt az óradíj, mint most a csigánál (2000 Ft körül). Én idén év elején döntöttem úgy, hogy elkezdem a tanfolyamot, és értelemszerűen megnéztem testvérem iskolájának ajánlatát is. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy 3.500 Ft-ot kértek egy óráért! Felmerült bennem a kérdés: mi változott az elmúlt két évben azon kívül, hogy csökkentek az üzemanyag árak?

Értelemszerűen az én figyelmemet sem kerülte el a legjobban reklámozott csigajogsi honlapja, és mivel az áraik a többi iskolához képest korrektnek tűntek, őket választottam február végén. Az elméleti rész gördülékenyen ment, március közepére le is vizsgáztam. Ezután jött a feketeleves: mikor az ügyfélszolgálaton jelentkezni akartam a vezetésre, közölték velem, hogy néhány hónapot biztosan várni kell majd. Ez nem kis meglepetésként ért, de úgy gondoltam feliratkozom a várólistára, közben meg megpróbálok ajánlatot kérni néhány másik iskolától, hátha valahol előbb autóra kerülök.

Fel is hívtam több iskolát, volt ahol azt mondták, fizessek 20.000 Ft átiratkozási díjat, aztán 3.000 Ft-ért vezethet óránként, de néhány hetet náluk is várni kell, és hetente legfeljebb egyszer tudnak fogadni. Volt olyan cég, aki megkérdezte, melyik iskolából szeretnék átmenni (nem nagyon értettem, mi köze ennek a dologhoz), de gondoltam, miért ne mondjam meg… mikor közöltem, hogy a csigavérről lenne szó, legnagyobb meglepetésemre azt a választ kaptam, hogy sajnos akkor nem tudnak átvenni… HOGY?! - kérdezem én? A harmadi iskola telefonon egyáltalán nem is akart tájékoztatást adni, megadták az egyik oktatójuk elérhetőségét, hogy vele egyeztessek. Az illetővel a tanpályán kellett találkozni. A beszélgetés úgy zajlott, mintha valami kihallgatásról lenne szó: mikor szeretnék kezdeni, mikorra kell a jogsi, mennyi pénzt szánok a dologra? Természetesen megkérdeztem, hogy mennyibe kerülne a leggyorsabb konstrukció, hiszen ezért vagyok itt. Ez pontosan 4.500 Ft-ot jelentene óránként!

Ekkor vált számomra egyértelművé, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Utána olvastam a témának, és számomra is kiderült, hogy az oktatók hiánya okozza a jelenséget. De kérdezem én: nem kellene az árak elszabadulásának valahogy gátat szabni?! Ha így halad tovább a dolog, már valóban nincs messze az egyik bejegyzésben említett 14.000 Ft-os “európai” óradíj. Tényleg ez lenne az ideális? Éljen a fogyasztóvédelem!

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.04. 18:56:36

@LajosVáradi88: "nincs messze az egyik bejegyzésben említett 14.000 Ft-os “európai” óradíj. Tényleg ez lenne az ideális? Éljen a fogyasztóvédelem!"

El vagy tévedve, szabadpiac van, annyiért adják az órákat, amennyiért karják. A fogyasztóvédelem nem fog neked kijárni alacsony árakat, nem ez a dolga. (Nem, mintha a dolgát jól végezné.)

Egyébként meg ez nem egy fogyasztóvédelmi blog, hanem a Tékozló Homár.

joska61 2016.06.06. 10:00:38

@Phil Necro: Van egy szolgáltatás. Annak egy költsége. Aki nagyon olcsót akar, az szokta magát szopatni a kuponokkal, meg a visszautasíthatatlan ajánlatokkal. Aztán a végén csak rácsűr.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2016.06.29. 12:47:18

A poszter örüljön, hogy nem itt kellett vezetni tanulnia! Én is ide jártam, és a vizsgán az oktató csalt, hogy megbukjak. Nem mentem vissza, verjenek át valaki mást.

ájdonszinkszó 2018.03.30. 06:18:43

Csigavér autós-motoros iskola.

Hát, csigavér, most magamnak is mondogathatom.

Tegnap szembesültem a magyar autós-motoros korrupt vizsgamaffia valóságával: mondvacsinált indokkal rosszindulatúan a vizsgabiztos majom 30 év baleset- és karcmentes autóvezetés (beleértve több éves angliai vezetést is, ahol mentálisan sérült emberek személyszállítását is valahogy rám merték bízni) és több év robogózás úgy találta, hogy "nem engedhet ki a forgalomba" úgy, hogy tudatában volt, hogy kifutottam az elméleti vizsga után rendelkezésre álló 2 év határidőből és nem tudok menni potvizsgázni. Van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete volt. Hányás. A1/B ( B125) motoros vizsgáról van szó. A rémhírek igazak: eleve úgy jönnek ki ehhez a kategóriához hogy megbuktatnak. Csak nekem esélyem sem volt a pótvizsgára és könyörtelenül elkaszált ennek ellenére. És ráadásul hülyeségeket mondott és amikor cáfoltam csak nyelt nagyokat és hajtogatta a magáét. Az oktatók nagyon el vannak szállva maguktól, élvezik a szituációs fölényüket és ezt erősen érzékeltetik is. De attól tartok, hogy ez általános jelenség ebben az "iparágban". Profi, de unott és lekezelő szolgáltatás, az összefonódás a vizsgabiztosokkal nem tisztázott, de erős a gyanúm, hogy.
Gratulálok, egy bizonyítottan megbízható, jó sofőrnek vettétek el a kedvét lehet, hogy örökre.

Abszurdisztán.

Rihards 2019.01.01. 19:30:03

Amazing post about driving schools in Riga - burnickis.lv/b-kategorija/
süti beállítások módosítása