Tékozló Homár

Csak gyereknek jár a gyerekmenü?

2016.07.08. 15:53 | Homár Hilda | 79 komment

pic91669.jpg

Van, aki kisétkű, van, aki csak spórolna és azért kérne gyerekmenüt. De vajon jár nekünk ilyen egy izgága kiskorú nélkül is?

Tisztelt TH!

A mai napon  - június 25 – ellátogattunk a Moszkva – ma Széll Kálmán – téren nyílt új hamburgerezőbe, a ZING-be. Megjegyzem, a tér felújítása előtt egy jó kis hely üzemelt ebben az üzlethelyiségben,a Gastland. Gondoltuk a párommal, sebaj, most eszünk egy jó hamburgert.

Már az étel megrendelésénél kezdődtek a problémák: kisétkű lévén szerettem volna egy gyerekadagot rendelni, erre az enyhén beszédhibás fiatalember megkérdezte, hol a gyerek. Erre én: sehol, én szeretném a gyerek menüt. Azt nem lehet – közölte – 12 éven felülieknek nem szolgálnak fel gyerek menüt!

Példátlannak tartom ezt, hogy egy vendégnek meg akarja szabni az eladó, hogy mit fogyaszthat. De nagyvonalúan átsiklottunk e gikszer fölött, és kértünk két különböző hamburgert – egy csípőset ( Chilis) és egy Streetburgert - az egyikhez krumplit is, ajánlottak hozzá igazi házias bodzaszörpöt. Majd kezünkbe nyomtak egy csipogót, majd ha az működésbe lép, mehetünk a megrendelt kajáért – ami érdekes, mert jobb helyeken, ha várni kell az ételre, kihozzák az asztalhoz, még a Mekiben is!

Megnéztük az órát, több, mint 17 percet vártunk a csipogásra. Közben elnéztük az unott pultos lányokat, akik alig vonszolva magukat, időnként átvonultak a színen, lévén vendég nemigen volt. Várakozással bontottuk ki a szendvicsek csomagolását, egészen átlagos volt az élmény, de valami azért gyanúsnak tűnt: a két hamburger íze teljesen egyforma volt, az egyik méretre mintha nagyobb lett volna, de erre még visszatérek. A krumpli finom, de kevés volt, a szörp felejthető, túl híg. Az egész történetért 3100,- Ft-ot kellett fizetni, ami nem lett volna túl drága egy megfelelő színvonalú gyorsétkezésért. Volt egy vicces kézmosó a vendégtérben, amit térddel (!) kellett nyomni, hogy folyjék a víz szanaszét spriccelve, persze működési  leírás és kéztörlő sehol.

Sajnos később, a blokk tanulmányozáskor vettük észre, hogy a két burger azért volt egyforma ízű, mert a rendelésünket sem teljesítették: két Streetburgert kaptunk!Nem ajánljuk senkinek ezt a helyet!

Üdv/

K.Regina

 

Kedves Regina! 

Bár valóban meglepő, hogy nem voltak hajlandóak gyerekmenüvel kiszolgálni, az éttermek étlapjuk összeállítása során szabadon határozhatják meg, hogy milyen típusú ételeket készítenek, köztük azt is, hogy az ajánlatukban szerepeltetnek-e gyerekmenüt, és ha igen, annak szabályait (pl. korhatár, helyszíni fogyasztás, étel mennyisége stb.). Fontos azonban, hogy ezek a szabályok a fogyasztók számára megismerhetőek legyenek. Amennyiben a gyerekmenüre vonatkozó szabályok nem voltak feltüntetve, abban az esetben jogos a panaszod, amelyet szóban és írásban is lehetőséged van közölni a vállalkozással. 

A vásárolt termékek mennyiségével, összetevőivel kapcsolatosan szintén az a kérdés, hogy előzetes tájékoztatást kaptál-e azzal kapcsolatosan például az étlapon. Amennyiben igen, és az nem felel meg a kapott ételek jellemzőinek, akkor hibás teljesítésről van szó, azt haladéktalanul kell közölnöd az étteremmel, és kérheted a termék kicserélését, illetve az árának visszafizetését. Természetesen hasonlóan hibásan teljesít az étterem akkor is, ha nem azt kapod, amit megrendeltél. Ha a tévedést már étkezés közben érzékeled, célszerű azonnal jelezni, ha csak a fizetéskor - ahogy az esetedben is történt - akkor utólag panaszt tenni. Egy fogyasztóbarát étteremtől elvárható, hogy ilyenkor kárpótol valamivel a tévedés miatt. 

A hasonló esetekben az a szerencsés, ha már helyben jelezzük a minőségi kifogásunkat hiszen akkor tudják nyomban orvosolni. Ha erre nem került sor, utólag már nehéz bizonyítani, hogy valóban mit is rendeltél, illetve milyen volt az étel minősége. Persze írásban utólag is lehet panaszt tenni, de kérdés, hogy megéri-e a további idegeskedést és időrablást vagy egyszerűen elkönyvelitek, hogy oda többet nem mentek, és az esetről az ismerősöknek is szóltok. A vendégszám csökkenésének hatására biztosan átgondolják majd a kiszolgálás és az ételek minőségét. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2016.07.08. 15:59:10

ez a hetvegi ???

elso lesz-e mar elolvastam de kar volt ....

ha ertenem hogy mi a baja avval hogy gyerek menut csak gyereknek hoznak... utanna meg picsog hogy keves volt ... (gyerek menure mit szolt volna ???)

The Crazy One 4égy 2016.07.08. 16:02:26

nekem volt egyszer egy főnököm, aki naponta tizenkétszer elmondta: kereslet- kínálat. Ha bejön egy balfasz, hogy kokakólát kér, akkor nem küldöd el haza azzal, hogy te faszkalap, mi tanácsadó cég vagyunk, itt nincs kóla, hanem lemész a csámpás lábaiddal a teszkóba, és hozol a faszfejnek kólát.

2016.07.08. 16:21:13

A ZING egy komoly cég volt amikor lakókocsival árultak...
a moszkva téri fix helyük inkább fricska a szomszéd mekinek mintsem igazi gourmet élmény. Szerintem baromi nehéz normális személyzetet találni manapság, de a vendég csalódás az valóság.
Szomorú lettem

FDToth 2016.07.08. 16:32:28

ezek a posztok feleslegses.. bá rmondjuk az emebri hülyeésgre jó pldát adnka.... gyerekadag. nem fognak készíteni neked kicsi hambugret, meg még nagyot is. mekiben vagy burgerben sincs féladag... keveri a féladagot a gyerekadaggal...
drága? ez? inkább magyar népnek alacsony a minpsélgi sínvonala.
meg csipogó? elárulom, hoyg külföldön, jobb helyken csipógos rndszer van, olyan heyleken ahol akár 1-2 órát is sorba kell állni...
ja, és nem tok írni

Taxomükke (UK) 2016.07.08. 16:33:51

A megkifogasolas helyben eszkozlesre kerult-e?

Taxomükke (UK) 2016.07.08. 16:36:02

Ja igen, azt mar tobbszor meg akartam kerdezni, hogy minden posztot Hilda ir vajon, vagy csak atfogalmazza azokat? Mert minden poszter ugyanolyan stilusban fogalmaz...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2016.07.08. 17:04:11

szép lenne, ha a mekiben nem adnák ki a gyerekmenüt, ha nincs gyerek....

McZozo 2016.07.08. 17:12:26

@The Crazy One négypontnulla: Ilyen nekunk tenyleg volt, anno elso munkahelyemen rendszeresen hivogatott egy orosz bennunket (szoftverceg) hogy valami vasat venne. harmadik negyedik hivas utan fonokom mondta hogy megszerzi neki ha megveszi :)

McZozo 2016.07.08. 17:19:45

@FDToth:
Szerintem te kevered mert a gyerekmenu nem felet jelent es sok helyen van, vendeglobe vettem en mar fiamnak gyerekmenus hamburger abba mondjuk cask egy vekonyabb hus volt kvesebb koret ...
MAs kerdes hogy ha van ra szabaly hogy cask mondjuk 12 ev alatt szolgalnak fel gyerekmenut akor ez van. Ettol fuggetlenul szerintem nem jo uzletpolitika. Volt mar hogy en is ugy ultem be egy helyre hogy a cask igyunk egy vizet. aztan mig ott ultunk egyunk egy levest aztan de jol nez ki az a valami a masik asztalnal vagy egyunk egy desszertet is es vegul fizettunk annyit mint ha normaisan keztuk volna a kajalast mert az etelek a hely a kiszolgalas meghozta a kedvet a tovabbi fogyasztashoz. De ha a hely ugy kezdi hogy nem meg ezt sem meg azt sem akkor lehet el se jutsz odaig mert elmegy a kedved.

xfg23 2016.07.08. 17:20:45

"erre az enyhén beszédhibás fiatalember megkérdezte, hol a gyerek"

Szerintem ez elég kirekesztő,a beszédhibásakra nézve.
Minek kellett ezt külön kiemelni? Tehet róla? Esetleg azért kérdezte, hogy hol a gyerek, mert beszédhibás? Mi az összefüggés? Vagy csak meg kell alázni ezzel?
És még a poszter van felháborodva, hogy nem kap felnőttként gyerekmenüt.

CID. 2016.07.08. 17:24:01

Gyerekmenüt kért, nem kapott, a krumplit meg kevesli. Hát...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.07.08. 17:24:07

3100 két burgerért, a krumpliért és az innivalóért nem volt sok. De gondolom az árak ki voltak írva, szóval ez nem kellett, hogy meglepjen. A Zing burger szerintem elég gyenge, bár én a pesti egységben voltam, nem a Moszkván. Az, hogy várni kell csak annyit jelent, hogy nem a melegítőből veszik elő a ki tudja mikor készül burgert, mint a mekiben, a csipogó meg külön jópofaság, hogy nem kell se a pénztárnál szobrozni, se egy kijelzőt bámulni.

Szerintem mikor nem adtak gyerekadagot, még földre is vághattad volna magad, vagy legalább hisztizhettél volna toporzékolva. Akkor lehet hogy adnak, de ha nem még nevetségesebbé váltál volna ha megírod azt is.

"Na húzzál haza, aztán főzessél anyáddal, kiköcsög"

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.07.08. 17:31:15

@RosszQtya: tekintve, hogy nicns gyerekmenü, az lenne a meglepő ha kiadnák. Az, hogy van egy menü, amiben játék van, és azt a népnyelv gyerekmenünek hívja, egy dolog. A burger egy rendes sajtburger benne, a krumpli meg sima kicsi, ami önállóan is létezik.

xfg23 2016.07.08. 17:38:00

@onlajnok: Alapvetően, valahol jogos az egész, mert LEHET az a menü, egy kedvezmény a gyerekeknek, amolyan vendégcsalogató. Nem kell 3 menüt venni, hanem csak 2,5 et, gyerekkel.
Például 40% az adag 40%os áron, az nem éri meg, hogy ilyet osszanak egész nap mindenkinek, mert ugyan annyi a munka vele, mint egy egésszel, de 1-2 menü mellé, már ok.
Sok helyen a diákoknak 10% kedvezmény jár, az ellen mégsem lázong senki.

Répázó 2016.07.08. 17:39:49

"ami nem lett volna túl drága egy megfelelő színvonalú gyorsétkezésért."

Van megfelelő színvonalú gyors étkezés? LOL

nyakira 2016.07.08. 17:44:29

Most a bongeszom volt a szar vagy onoket is kidobta(a blog)? Most irhatlom telorol az okossagot.

A Moszkvan reges reg volt 1 zsir kinai, ott bezabalt az ember igen jo ar-ertek aranyban, ha esetleg hagytal valamit, nem volt az az isten, hogy ne csomagoljak el. Poxxterpicsaina iljen opciora miert nem gondolt? Miert nem lehet nyitottan es hajlekonyan gondolkodni, miert kell mereven konfrontalodni? Nem gangbang ez! Kulonben is: az elmeny kinyujtodik otthonra/ahol megeszed a maradekot, keszhaszon. Tovabba egyes nok imadnak gyerekruhakban is jarni, ezt fennen hirdetik. Hat, ha nem novunk fol, nem novunk fol! Van ez igy. Meg hat ironikus, hogy pont e temaban toporz-makacskodik valaki: ez olyan tipikus kisgyerek-jellemzo. Mi lett volna, ha cukorka is szerepel a storyboardban. Nem a csomagolast, hanem a hannbit bontottatok ki. A poszt kezdete sem vilagos, miert is lenne, noi kaosz-detekt, szovalhogy eleve hanbizni mentetek vagy ha mar ott voltatok es mnem azt talaltatok amire xaamitottatok, inkabb lett mas helyette? A xoveg ugyanis mindkettore enged kowetkeztetni.

FDtoth kurvara agyonbaszlak. Miert nem fogod fel, hogy emesztethetetlenul idetlen es idiota es igenytelen vagy? Ha erre most beirod, hogy dehat te gyorsan irtal, 2x baszlak agyon. Basszing me szoftli. Nem; hardly. Barom. Nem igaz, hogy ennyit tekintettel a tobbire, az olvasokra nem vagy.

igazságos1.. 2016.07.08. 17:45:01

Ajjaj

El se olvastam a posztot, de közlöm:

DRÁGA ÉS SZAR HELY, IGÉNYTELEN ELADÓKKAL, HOSSZÚ VÁRAKOZÁSSAL, 1500 forintos hamburger se volt egy nagy szám.

Szerintem lehet ennél sokkal jobb hamburgereket enni, kevésbé forgalmas helyeken, olcsóbban.

Bereklámozták, sokan be is dőlnek nekik, addig lenne jó oda járni, amíg két hamburgert kaphatsz egy áráért. XD

Mondom:

NEM EGY IGÉNYES HELY.

Halkan megsúgnám, az eladóknak, öltözködjenek jobban, a pultos kövér csaj top rózsaszínbe eléggé gáz, holott a többieknek sikerült rendesen felöltözni.

Túlságosan fekete, sötét hely, alig lehet leülni, ellenben fél órát várni kell egy hambira. !!!

Nem tudom, többet nem megyek semmilyen zsindex által bereklámozott helyre.

Köcsögök, hogy rohadnátok ki, a hamburgerező kóstolójukkal az élen aki folyton lecsós hamburgerre buzul.

igazságos1.. 2016.07.08. 17:47:06

enyhén beszédhibás fiatalember megkérdezte, hol a gyerek

őt nem lehet hibáztatni, megváltozott munkaképességű, kemény 60 rugóért melózik ott

alig értettem, amit mondott, azt hittem, a sok zaj miatt de nem esett le, hogy beszédhibás a kiscsávó

szerintem a Dallas jobb, ehető volt a hambi, szerintem kicsi a zsömle és sok volt a hús a legnagyobb hambiba

a hely állapotán kissé megakadt a szemem, szerintem nagyon koszos volt, meg az a sok fekete...
!?

nem értettem az egészet a zing egy jó hely lenne, de nem egy ilyen kis putriba besűrítve

igazságos1.. 2016.07.08. 17:48:43

A pultos lányokon teljesen ledöbbentem, hogy engedhetik ezt meg maguknak a tulajok???

Talán a legnormálisabbak a hamburgerkészítők voltak, ők mosolyogtak, láttam, hogy dolgoznak, igyekeznek, de minden másért a Zing egy nagy rakás, koszos, kicsi putri.

nyakira 2016.07.08. 17:49:05

@xfg23: akkor ki kene irni, hogy ez es ez melle, ilyen es ilyen eseten! Persze aligha fogjak. Pedig korrekt csak ugy lenne. Hulyevevo-vedelem is megvolna egyben.
@Dávid András: mondjuk van, aki majd' 1 hetig eszik ennyibol. Akik hatekonyabban zabal es meg el is tudja kesziteni maganak, abban eleve van annyi esz, hogy ne kavarodjon fennen vazolt huljesegekben. Egyutt jar a skill (illetve annak hianya), meg az esemenyek huncut fordulatossag-alakulasa. Igy megy ez.

igazságos1.. 2016.07.08. 17:50:54

@xfg23: akkor ne kínáljanak gyerekmenüt b+ nem kötelező a disznótor be is zárhatnának végül is minek tartanak nyitva????

Nincs Amerikába se megszabva, hogy gyerekek ehetnek csak gyerekmenüt.

Ha nem éri meg rendes alkalmazottat fizetni, teljes munkavállalós bérrel, miért gondoljátok, hogy majd gyerekmenüt osztogatnak minden jöttmentnek???

Amikor én voltam, délben, tömeg volt egyébként, még csoportokat is vittek oda, előre lefiixáltan.

Rendkívül kicsi a hely, a lányokat mind kirúgni, de nagyon sürgősen.

igazságos1.. 2016.07.08. 17:55:03

@CID.: kevés krumplit adnak, egyik fele mirelit, másik fele meg rendes volt, ha jól láttam, de elég kicsik az adagok

Elég drága, de én is kevestelltem, amit kapsz pl. 3000 forintért

nem jellemezném a sült krumpli mennyiséget XD

mellette van a meki, döbbenetes a különbség, de inkább a hamburger javára, mert a krumplijuk ugyanaz csak a mekinél több van benne

Komolyan kérdezem

HOGY ENGEDHETIK EZT MEG MAGUKNAK A TULAJOK????

Nem elég, még van pofájuk megváltozott munkaképességűt berakni pénztárba, szemétládák, ezért minimum kötelet nekik. Szerintem a hamburgerkészítők is azok akkor. :) A csajokat nem tudom honnan szedték, de javaslom, mindenki menjen el, nézze meg őket a pultba.

igazságos1.. 2016.07.08. 17:56:35

MINDENKINEK NAGY BETŰVEL ÍRNÁM:

EZ A HELY EGY PUTRI.

P-U-T-R-I

Talán a hamburgerhús finom volt, a fiúkra nem lehet panasz, egyébként nem értem, ezt hogy lehetett megnyitni 2016-ba.

xfg23 2016.07.08. 18:02:44

@igazságos1..: ezért nem ad inkább senki sehol kevezményt

igazságos1.. 2016.07.08. 18:38:56

@The Crazy One négypontnulla: nagy baj van, voltam ott nemrég és még mindig tart a sokkhatás az átélt élmények miatt

de nem én vagyok a poszter gondoltam xólok

@xfg23: kell adniuk valamit törvény kötelez bizonyos dolgokra

pont azok voltak rendesek akik a hátterben dolgoztak a pasik

a csajok unták magukat dumáltak, talan a takarítónő volt kivêtel az dolgozott

nem értettem minek van a külön pult

kicsi ez a hely, koszos, tök fekete minden

a hamburger finom volt, arra nem lehetett panasz de soha többet nem megyek olyan helyre amit a zsindex fizetett lecsós hamburgerezős csóka ajánlgat

máshol is ennyiért kapsz hamburgert úgy vettem észre inkabb a piákat nyomtak meg árban es az adagokon spórolnak meg az alkalmazottak munkabêrén

azt furcsálltam hogy senki nem volt ott hogy a körmére nézzen par embernek akik legelől voltak

a csajok bunkó viselkedését se értettem h miva!?

igaza van a poszternak

a sült krimpli egyedi fűszerezésű elvileg viszont a burger king legkisebb adagja !

blasiusii 2016.07.08. 19:37:50

OFF --- személyes szájíz, de sosem értettem ezt a nagy hamburger-imádatot hazánkban: a 30 éves Meki-őrületet most a "kézműves" helyek váltották fel, ahol egy rendes éttermi fogás áráért ülhetsz fel egy lakkozatlan hipszter bárszékre, hogy húsos zsömlét egyél fáradt olajban sült krumplival. És láss csodát, sok helyen el is tudják rontani. Emberek, ha már nem akartok/tudtok főzni, Budapesten majd' minden nemzet képviselteti magát ételeivel, fedezzetek fel új ízeket. --- ON

mechanikus körte 2016.07.08. 19:44:20

Francnak kell járni ilyen helyekre. Félévente egyszer kívánom meg a hamburgert, két sarokra tőlünk van egy noname hely. 5-600 forintért akkora hambit adnak, hogy két étkezésre elég, és azt pakolnak bele a húspogácsa mellé, amire rámutatok, ki van rakva vagy 40 féle cucc a zöldségektől, salátáktól 10 fajta sajton keresztül a sonkáig, csirkemájig. Igaz, gyerekadag nincs, de szó nélkül becsomagolják a maradékot.

nyakira 2016.07.08. 19:52:35

@mechanikus körte: majd ha egyutt elink es elszegenyedtunk, jarhatunk eme uzlet melletti sikatorba a kuka tetejerol lakmarozni. Mar erzem magam elott.
@blasiusii: igen-igen. Mindig is imadtam a mentalis vaksagot.
@The Crazy One négypontnulla: csak ha olvasok vagy lelegzem.

igazságos1.. 2016.07.08. 20:21:52

@nyakira: vigyázz ezzel, mert teljesülni fog csak nem akkor amikor azámítanál rá :)

gabors 2016.07.08. 23:02:46

egyre jobb a poszt mikor az elsot irtam rosszabbra szamitottam ....

na elindulok hazafele ..

amugy en egy evben max egyszer eszek hamburgert krumplival.... (de meg az is sok) akkor is csak ha vendeg csak azt hajlando enni (hogy miert nem ertem).... biztos nem vagyok sikeres, de meg lehetek

Treff Bubi 2016.07.09. 01:37:08

Az a vicc, hogy a hamburgert mint ételt bárki a minőségi vendéglátással hozza összefüggésbe... könyörgöm, két fél zsemle között egy adag hús szósszal, zöldséggel, ami arra való, hogy maszatosra zabáld magad vele. Ha mahagóniszénnel füstölt kobe marhából van, akkor is.

babbaba 2016.07.09. 04:42:56

@xfg23: Aki emberekkel van kapcsolatban, kiszolgálja őket, szerencsésebb, ha mnem beszédhibás. Szerintem. Biztos van más feladat is egy ilyen helyen.

babbaba 2016.07.09. 04:58:31

Azért az érdekes, hogy mennyien védik a a rossz üzletpolitikát, lassú kiszolgálást, a hely nem vendégcsalogató jellegét. Sok az igénytelen vásárló, sőt az igénytelenségét követendőnek is véli. Gratulálok!

Másrészt, ha valmi nem tetszik egy helyen (mondjuk nem adnak amit szeretnék, de az elérhető náluk), akkro kösz nem is kérek semmit. Az a legjobb megoldás. Vagy bezárnak ha elegen próbálnak igényt támasztani velül szemben, vagy rájönnek változtani kellene, esetelg a bugriasabb, igénytelenbb vásárlókból megélnek gyenge-közepesen.

2016.07.09. 09:46:48

@onlajnok: ez a hisztis földhözvágós ötleted jó volt :-)))

user friendly 2016.07.09. 10:19:42

nem vágom, miért nem lehet gyerekmenüt felnőttnek kiszolgálni. nem mindegy? a gyerekmenü nem kedvezményes szociális szolgáltatás, hanem kisebb adag étel/ital, valamivel olcsóbban. a boltnak ugyanúgy megtérül, mint a normál menü. akkor?
elég szar üzletpolitikája van a Zingnek, ha ezt így csinálja.
az más kérdés, hogy minek a poszternek gyermekmenü, ha a teljes adag krumplit is kevesli.

user friendly 2016.07.09. 10:31:47

@Treff Bubi: nem a minőségi vendéglátás itt a lényeg, hanem hogy hamburger és hamburger között óriási különbség tud lenni. van ahol minőségi húsból készült húspogácsát kapsz a bucidba, máshol meg a hentesnél a földről összesöpört sertés és marhavagdalékból csinálják. mindkettőtől ugyanolyan maszatos leszel, de mégsem ugyanaz az élmény, hidd el.

Treff Bubi 2016.07.09. 12:57:43

@user friendly: persze, azzal én is egyetértek, hogy bármilyen ételt is árulnak, legyen egy higiéniai minimum az alapanyagok tekintetében is. Pusztán a "haute cuisine" hamburgerezés kultusza az, ami nem fér a fejembe, nekem ez az ételtípus egy alantas valami, amit pikk-pakk bekapok, amikor nincs időm rendesen megadni a módját az evésnek. Szóval a "kézműves", "napokig érlelt", "eredeti francia sajttal" és hasonló vonatkozásai a dolognak azok, amiket nem tudok komolyan venni.

user friendly 2016.07.09. 13:07:43

@Treff Bubi: nem a higiéniára gondoltam, amikor azt írtam, hogy a földről söprik össze a húst, hanem a minőségre. vagyis hogy sok helyen a legolcsóbb, silány, maradék húst darálják bele a hamburgerbe, jó lesz az és olcsó alapon. erre mondom, hogy őrületes különbségek vannak hamburger és hamburger között. nem fine dining kategória a minőségi hamburger sem, ebben egyetértünk, de nem is egy alantas valami, hanem egy nagyon finom cucc, ha minőségi alapanyagokból, jól van elkészítve.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.07.09. 14:18:43

There is a free Steam gift card giveaway at steamkeygiveaway.com/ I recommend this!

ööö,izé 2016.07.09. 17:20:52

@user friendly: "az más kérdés, hogy minek a poszternek gyermekmenü, ha a teljes adag krumplit is kevesli." Talán mert akkor derült ki, hogy a krumpli 5 szál amikor elé került, rendelésnél erre nemigen számított. A majd nyolcszáz forintos árat látva én is felruháznám a képzeletemben azt a krumplit sok-sok pozitív tulajdonsággal.

ööö,izé 2016.07.09. 17:26:40

Ha nincs az étlapon, hogy gyerekmenü 12 év alatt, akkor vásárlók könyvébe pár sor és otthagyni a francba. Persze jöjjön a homárra is a történet, igi beszámolójával elég visszatartó erő.

megamenn 2016.07.09. 18:52:32

a poszterféléknek kellene faszfejmenüt tartani.
bár az az érzésem, hogy néhány keresztkérdés után a "beszédhibás fiatalember" biztosan feladta volna a küzdelmet. de ehhez egy kis találékonyság kellene, ami jelen esetben niccse'. tehát:

1. a poszter fasz
2. a hely szar
3. a menedzsment kontár
4. a tulaj...
5. a kaja szar
6. a homáron csak buzik kommentelnek
7. nem engedünk be illegális migránsokat
8. a németfrancián az nem volt tizeneggyes
9.

gabors 2016.07.09. 19:11:17

"There is a free Steam gift card giveaway at I recommend this! "

WTF ????

Helga !!!!

ez miert nincs kitiltva ??

gabors 2016.07.09. 19:13:32

@megamen: a p1na kimaradt !!! faradt vagy ma ???

megamenn 2016.07.09. 19:28:13

@gabors: p1na sosevolt. pina az, ami lenni szokott, te prűd, képmutatő gyökér. csak a békeességért: :)

Fantomász 2016.07.09. 23:21:14

Ha emlékezetem nem csal, a feldícsért Gastland is szerepelt itt párszor...

gabors 2016.07.10. 00:07:16

@megamen: rendben csak az auto cenzurat akartam elkerulni igazad van a pina legyen pina !!!

The Crazy One 4égy 2016.07.10. 12:14:47

Ha nem offolunk, nem lesz meg a száz.
Egész nap tour de france. Jupijé

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.07.10. 13:51:36

Sosem voltam még Zingben, ami azért jó, mert a tények nem homályosítják el a látásomat. Mindenesetre, ha létezik gyerek menü, akkor ciki nem adni az azt kérő vendégnek. Lehet a vendég kis étkű, fogyózhat, csak ízelítőt akar, esetleg a hozzá adott műanyag bisz-baszt kedveli. (Van 65 éves kollégám, aki a feleségével együtt a Kinder csocsó összerakását szereti, aztán a kész játékot megkapják a lányaim.) Valójában tök mindegy, a vendég lehet sóher, a vendéglátós nem.
A másik a poszter picsogása. Csupa olyanért nyafog, amit egyébként meg nem említene, de most azért csak rúg(na) még egyet a helybe. Nos, ez nem túl elegáns, szóval a végkövetkeztetés nekem a klasszikus Murphy: "A legtöbb ember megérdemli egymást."
Mellesleg ha az ember a Moszkván felszáll a villamosra, akkor a Hűvösvölgyben van egy jópofa burgerező. A vécéjét kivéve pont annyira lepukkant, hogy ne legyen "hű de menő, csili-vili, trendi helyen szelfizhetek" érzésed. A kaja viszont tök korrekt, az árak a II. kerülethez képest rendben vannak. És gyakran ki lehet fogni egy bátor embert, aki belevág a hely akciójába, hogy ha 40 perc alatt megeszi a 10 hamburger + saláta + krumpli + shake menüt, akkor ingyen evett. A szórakozás garantált, akár fogadásokat is köthetsz a családoddal.
Sajnos, ha a vécét is beleszámítom az összképbe, akkor a büdös életben vissza nem menne az ember, de hát az erdőszélen az ember könnyen felveszi a vadász stílust (esetleg visszatartja a szeánsz végéig, és bemegy a szomszéd Stop Shopba), úgyhogy mi visszajárunk.

Dikusz 2016.07.10. 19:02:48

@Csokis: igazán jó hamburgerező(is) az idén március 31-én nyitott ki utoljára. A Börzsönyben, Királyréten. Ákosvár volt a neve. Februárban jártunk arra, olyan hambit lehetett kapni, amit már évek óta nem ettem. Nem tudom jártál-e a családoddal arrafelé. Sokáig, 40 évig működött, nagyon kedves, szeretetreméltó úr üzemeltette.
Azt mondják idejétmúlt volt a régi bódé. Valóban, de a vele szembe épülő szálloda arculatába nem illett bele szerintem. Az turistáknak pedig igenis nagyon megfelelt. Kár érte.:(((

A Budai-hegységben, a Szépjuhászné úttörővasút állomásán is van egy remek étterem, érdemes arrafelé ellátogatni.

Cateran 2016.07.10. 19:47:38

Eloszor is trukkos dolog a hamburgert nem Fine Diningnak titulalni, foleg, hogy a tobbseg meg a neten sem latott elegansabb ettermet...(hogy ne legyen nagy titok, Michelin csillagos ettermek es foszakacsok menujen is megtalalhato...ertelemszeruen nincs azonos szinten 1 mekivel..bovebben: uk.businessinsider.com/best-burgers-at-upscale-restaurants-2015-8?r=US&IR=T Ja, a legdragabb hamburgerek 5-6 szamjegyuek es nem forintrol beszelek..bar az mar inkabb a rongyrazas kategoria es/vagy 1 egesz falunak keszul 1 darab:D Bovebben: www.esquire.com/food-drink/food/a36581/most-expensive-burgers-in-the-world/)
Masodszor, hacsak nincs ra konkret rendelet az adott etteremben, kimondottan retardalt dolog nemet mondani a vendegnek (nem azert, mert mindig igaza van..hahh fraszkarikat van mindig igaza:D) Egyreszt, mert jo esellyel a kisebb bevetel helyett a semmi bevetel lesz a nyero, de legalabbis rossz szajizt hagy maga utan az ilyen pitianerseg (ha meg a kaja is szar, az duplan rossz szajiz:D)
Harmadreszt, bizony van minosegi gyorsetkeztetes, csak az nem a meki es tsai...(az ritkan gyors...a minosegi is kerdeses)
A poszternek alapvetoen -szerintem- igaza van a gyerekmenu megtagadasat illetoen, de amugy....(jo, mondjuk beszedhibas pincer sem tul szerencses, de az inkabb esztetikailag nem okes) Ilyenkor azonban azonnal, akar az etkezest megszakitva kell problemazni. Altalaban igyekeznek a vendeg kedveben jarni, akar 1 uj adaggal ingyen es bermentve (mar legalabbis azokon a helyeken, ahol en jartam es gond volt, mindig kaptam valami kompenzaciot..szerencsere nagyon ritkan fordult elo)

igazságos1.. 2016.07.10. 20:30:40

@Cateran: te meg olyan vagy, mint hagyma, csak a másik énje. De engem nem csapsz be ám.

XD

Matteo79 2016.07.10. 21:17:30

Igazi kis hulye rib....a posztolo. Sugarzik soraibol a rosszindulat

gabors 2016.07.10. 22:30:54

@igazságos1..: AAAAA hagyma ilyen osszefuggoen nem irt ... egy hivatkozas sem volt fejlettebb orszagra ... (ha a blogjat nezzuk ami valamivel jobban volt irva .. az sem eri el ezt ...)

joska61 2016.07.11. 09:30:41

Nem kell odamenni legközelebb, mert mint látjuk, semmi nem jó. Szerintem az étteremben nem lesznek szomorúak egy ilyen vendég elvesztése miatt.

Terézágyú 2016.07.11. 09:32:58

"Nem ajánljuk senkinek ezt a helyet!"

Ezért írtad ezt a levelet...?????

Terézágyú 2016.07.11. 09:35:03

A kedves pószter hitelt érdemlően bebizonyította, hogy ítélőképessége, helyzetfelismerő képessége, megfigyelőképessége, ízlése stb. alapján ő még gyerek.
Tehát jár neki a gyerekmenü.

Nick-son 2016.07.11. 10:39:42

Franc tudja, lehet a gyerekmenü kifejezetten kedvező áron van, mert a gyerekkel érkező családoknak szánják, talán bele van kalkulálva, hogy esetleg a szülő úgyis fogyaszt majd valamit ami kompenzálhatja.

É2I 2016.07.11. 11:57:50

A beszédhibába meg belekötni ősi bunkó szokás. Te is lehetnél az, persze csak egy hipszter hüjepicsa vagy, aki nem kap gyerekmenüt, de a felnőttet meg kevesli. (Itt elsősorban a megemlítés és a fanyalgás, ami már nem fér össze.)
Ezután jön a csipogós megoldás fikázása. Talán jobb megoldás, ha a pult mögül kiabál a "beszédhibás fiatalemeber", hogy "Kékékékéssz a hhahahhamburger!" ? (Na itt lőttem egy öngólt :P)

Egyébként a megoldása ennek a világraszóló problémának, hogy nem mész oda legközelebb. Mindkét fél jól jár.

ptspts 2016.07.11. 14:25:22

A helyszínen korábban üzemelő étterem, a Gastland szerepelt már a Homáron: 2014-ben egyszer, 2013-ban háromszor.

Hasonló kategóriában (korlátlan éltefogyasztás főtt ételből) melyik budapestit éttermet ajánljátok? Én az Új-Házit próbáltam legutóbb, elégedetten távoztam, a Gastlandhoz hasonló minőségű volt a kaja, a kiszolgálás és a tájékoztatás viszont kiváló.

ptspts 2016.07.11. 15:15:51

Aki felnőttként Budapesten szeretné átélni a gyerekmenü elfogyasztásának élményét, az az IKEÁ-ban megteheti. (Ugyanott vállfa eladó.)

mechanikus körte 2016.07.11. 15:24:26

@Tehetséges ugandai buzi: "Hol van az az oldschool hamburgeres?"

220 km-re Budapesttől.:-)

Dikusz 2016.07.11. 17:43:23

@ptspts: a Trófea éttermek közül a VII.Király utcai, XI.Szerémi sor, Margit híd budai hídfőjénél is van egy éttermük.

ptspts 2016.07.11. 18:02:08

@Dikusz: Köszi! A Trófeák tényleg jók, a Szerémi sor a kedvencem. Engem most a Trófeánál olcsóbb, max 1500 Ft-os korlátlan éttermek érdekelnek.

SzilajSzilard 2016.07.11. 20:20:43

A Zing ugyanakkora hazugság mint az Oreo keksz. Széteső buciban egy átlagostól kicsit jobb burger. A király meztelen, a híréhez képest kifejezetten gyenge. Ha nincs a név, akkor csak közepestől kicsit jobb.

Dikusz 2016.07.11. 21:48:50

@ptspts: szerintem is az a legjobb Trófea étterem.
1500 Ft körül nem fogsz találni ilyet.
A Belvárosi Színház (volt Filmmúzeum) közelében van egy Kelly's Food étterem (Károly krt 16), ott láttam alacsonyabb árban a "korlátlan" étkezési lehetőséghez hasonlót. Még nem jártam ott, kívülről láttam. Az viszont lehet hogy kínai.

atpijkamo114 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.12. 13:52:02

@Dikusz: Engem meg az 500 Ft-os korlátlan éttermek érdekelnek. Úgy, hogy a pohár pezsgő is benne legyen.

Patkááány 2016.07.13. 00:25:14

@ptspts: Békásmegyeren van egy Rózsalugas nevű hely, ott asszem ezerkettő a korlátlan melegétel-fogyasztás. Idáig még mindig elégedetten távoztunk.

Dikusz 2016.07.13. 06:47:38

@atpijkamo114: az engem is érdekelne, de gyanítom annak az étteremnek valóban nincsenek korlátai.

Szubrina 2017.02.20. 19:21:06

Nagyon tetszik az a kép a rízsmacival a pörkűttben vagy paradicsomlében, nemtom passz...

Szubrina 2017.02.20. 19:23:36

@SzilajSzilard: Na ezt a világhódító Oreo kekszet nem értem, van egy fekete keksz (ételfestéktől), amiben egy édes fehér krémszerű izé van, ebben mi a jó...bezzeg a pilóta keksz az isteni volt egy finom kekszbe kent kakaós krém.

Szubrina 2017.02.20. 19:26:55

@SzilajSzilard: nagydontes.blog.hu/2015/10/07/pilota_keksz_vagy_oreo
Itt egy összehasonlítás, tényleg el is felejtettem, hogy a pilóta keksz egyik fele kakaós.
süti beállítások módosítása