Tékozló Homár

Hiába menekülsz, hiába futsz

2016.08.16. 14:50 | Homár Hilda | 70 komment

shutterstock_280473833.jpg

 A sorsod elől, futni úgyse tudsz.

Kedves Homár!

A történet a ködös múltba nyúlik vissza, egészen pontosan 2003-ra, amikor is elkövettem azt a végzetes hibát, hogy 22 éves naiv fruskaként társkártyát igényeltem akkori párom (nem férj!) OTP-s bankszámlájához. Nekem akkoriban vállalkozóként egy céges számlára érkezett a jövedelmem, szükségem volt egy magán számlaszámra. Aláírtam a papírokat és éltem tovább az életemet. 

A sors úgy hozta, hogy 2005 őszén útjaink elváltak a sráccal. Próbáltam elrendezni a közös dolgainkat (sajnos volt mit), többek között azt is hogy levegyen a közös számláról, ugyanis, mint a számla tulajdonosa ezt ő tudta megtenni. Azt az infót kaptam tőle hogy ez megtörtént, majd egy hét múlva már külföldön próbált szerencsét.

2006 januárjában be is tértem a legközelebbi OTP fiókba, mert saját számlára volt szükségem, és gond nélkül nyitottak is nekem egy szép új számlát. Ezzel az ügyet elintézettnek tekintettem. 

Ezután eltelt 9 eseménydús év, férjhez mentem, gyerekeket szültem,  meg amiket az ember felnőtté válva csinál. Saját lakás vásárlásának, vagy egyéb hitel felvételének még csak a halvány szele sem érintett meg minket a válság kellős közepén. 2015 tavaszán aztán úgy alakultak a család körülményei, hogy elérkezettnek láttuk belevágni a saját fészek beszerzésébe. Valamit érezhettem, mert a procedúrát egy hiteljelentés lekérdezésével kezdtem. Az állam leesett, amikor a bankban közölték (szintén OTP), hogy negatív adósként aktív státuszban szerepelek a KHR-ben.

Nyomozni kezdtem mégis mi lehet az az akkor 700.000 Ft körüli összeg, amivel én bárkinek is adósa vagyok. A nyomozás eredménye az lett, hogy a "kedves" exem  még 2003-ban a közös számlánkra 185.000 Ft folyószámla hitelt állított be, és én a társkártya miatt adóstárs lettem. 

Mióta ez tudomásomra jutott számtalan rejtély merült fel bennem az ügy kapcsán.

  • Vajon ha ez a tartozás 2004 ősze óta, amikor a számla tulajdonosa külföldre utazott fent állt, mi a bánatért nem szólt 2006 januárjában a banki ügyintéző, hogy nem nyithatok új számlát mert a rendszerük szerint tartozásom van?
  • 2006 áprilisában a követelést az OTP átadta az OTP Faktoringnak. Én egyetlen levelet, telefont, bármilyen értesítést nem kaptam arról, hogy saram van, pedig a másik OTP-s számlámra havonta ment a fizum.
  • Mikor az adataimat átadták a KHR-nek arról miért nem kaptam értesítést?
  • A Faktoringnál, a volt párom egy olyan címe volt beállítva levelezési címnek az én nevem mellett is, ahol nem hogy én nem laktam soha, de ő sem. OTP Faktoringos ügyintéző szerint ők folyamatosan küldték a felszólításokat erre a címre, tehát minden megtettek a behajtásért, én vagyok a hibás, mert nem jelentettem a lakcím változást. Ebben az a szép, hogy a google maps utcaképén is látom, hogy már nem az a ház áll a levelezési címen, ami 2005-ben, tehát gyanítom a levelek mind visszamentek. Az állandó lakcímem viszont 2008-ig nem változott, utána pedig az utca túloldalára költöztünk, tehát a mai napig megtalálnak a küldemények, arról nem is beszélve, hogy mindmáig az OTP-nél van számlám és hozzájuk megy a fizum. Vajon miért nem próbáltak meg levelet küldeni az állandó lakcímre 9 éven keresztül?
  • Miért vagyok köteles jelenteni a lakcím változást egy olyan cégnek, akivel nincs tudomásom róla, hogy kapcsolatban állok, és biztos hogy náluk sincsen általam aláírt szerződés, vagy bármilyen más okirat?
  • Ha ez nem derül ki véltlenül, meddig ketyegnek a kamatok, a gyerekeim 30-40 év múlva váratlanul 10 milliós tartozást örökölnek utánam?

És még sorolhatnám a furcsaságokat, de 1 év alatt beleuntam. Kilincseltem, beszéltem ügyvéddel, bankárral. Végül ők győztek és egyezségre adtam a fejem. (Tudom hülye vagyok mert nem álltam keményebben bele, kisgyerekes dolgozó anyuka vagyok, a legkisebb ellenállás felé próbáltam haladni, nem kell savazni!)  Ők továbbra sem kerestek én hívtam fel őket  és sikerült is elérni egy telefonnal, hogy az összes kamatot és rárakódott költséget elengedték, és csak az alap tőkét kérik. Ezt még le tudom nyelni, jó kis tanulópénz, de ez van. Nem mondom hogy a mellényzsebemből előrántom az összeget, de megér ennyit, hogy végre nyugodtan aludjak, és hogy talán valamikor majd lakáshitelt is kaphat a családom.

Jó lenne ha a történet itt véget érne, így is elég hosszú, de sajnos nem ez történt. 

A megállapodás mellé küldött levélben ugyanis szerepel egy rendkívül sejtelmes rész, miszerint ha befizetem a megegyezés szerinti összeget, az ügyben indított végrehajtási eljárást szüneteltetni fogják, de a szüneteltetéssel kapcsolatos költségek engem terhelnek. MILYEN VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS??? Azt hittem már semmin nem lepődöm meg, de még mindig tudtak újat mutatni.

Felhívtam a Faktoringot, hogy ugyan mondják már meg milyen végrehajtásról van szó, mert erről eddig semmit nem tudtam. Szerintük 2010-ben fizetési meghagyást kezdeményeztek, majd 2011-ben végrehajtóhoz került az ügy. Ők ennyit tudnak keressem a végrehajtót, mennyit kell fizetnem felé, mert ők addig nem tudják lezárni az ügyet.

Eddig az élt bennem a végrehajtókról, hogy a föld alá is elbújhatsz előlük, akkor is megtalálnak, én pedig nem érzem hogy kicsit is el lettem volna bújva, a végrehajtó mégsem keresett semmilyen formában majd 5 év alatt. Kínomban már csak röhögtem, hogy megint nekem kell jelentkeznem valahol hogy fizetnék pedig nem is akarok.

A végrehajtó (őt egyelőre nem nevesíteném, mert eddig segítőkész volt és semmi bajom vele, a továbbiakat majd meglátjuk) a nevem és egyéb adataim alapján megpróbált a nyilvántartásukban megkeresni, de nem talált. Az adós megvan, de az ő tartozásáról harmadik félnek, azaz nekem ki sem adhat információt, nemhogy rajtam hajtsa be.

Gyorsan visszahívtam a Faktoringot, hogy nézzenek már utána az ÉN adataimat milyen bírósági végrehajtónak adták át, mert amit előzőleg megadtak ott nem találnak.

Náluk csak ez a végrehajtó van megjelölve az ügy mellett... Majd a személyes ügyintézőm felhívja a végrehajtót.

Itt már elgurult a gyógyszer, mondtam hogy ne a végrehajtót hívogassa, hanem engem keressen, hogy hogyan tehetné jóvá, hogy dilettáns hülyék dolgoznak az OTP-nél! Lassan már annyit járok utána ennek az egésznek, hogy nekik kéne kártérítést fizetniük felém. Az ügyintézővel közöltem, csak azért vagyok hajlandó továbbra is kifizetni azt a 185.000 Ft-ot, amiben épp folyamatban van a megállapodás, mert nagyon jófej vagyok, de mondja meg a személyes ügyintézőnek, hogy a végrehajtással kapcsolatban egy megveszekedett fillért nem fognak tőlem kapni, mert nem folyik ellenem végrehajtási eljárás bármit is találnak ki a mostani beszélgetés és a visszahívás közti időben.

Most itt tartunk. Állítólag a holnapi nap folyamán hív a "nagytudású" Faktoringos kolléganő. Kíváncsian várom, és ha érdeklődésre tarthat számot ez a szövevényes sztori akkor megírom a további fejleményeket!

Üdv

Timi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2016.08.16. 15:01:46

azt OTPnél mindig kaland minden :-/

The Crazy One 3om 2016.08.16. 15:05:12

hosszú, nagyon hosszú. nem is érdekel. ótépé. azért a végére ez a poszter is kárpótlást követel, jessz :D

sáros_tehén 2016.08.16. 15:11:05

Sajnálom szegény posztert.

"Azt az infót kaptam tőle hogy ez megtörtént,"
Jobb lett volna erről valami papírt is kérni...

HereGuru 2016.08.16. 15:11:13

Nem irigyellek. Kitartást neked!

Lángharcos 2016.08.16. 15:44:00

:\ a "srácon" kéne behajtanod az összeget. Elvégre az ő sara.

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.16. 15:48:03

"Azt az infót kaptam tőle hogy ez megtörtént"

...és ez a leghitelesebb forrásból származó információ, ő maga mondta. Te meg elhitted. Dokument jeszt? Dokument nye jeszt.

Vadász.

(Például engem especiel háromszor hívott fel a Júpíszi, miszerint látják a rendszerükben, hogy én áutalással fizetem be a csekkeket, nem-é akarok-e áttérni az elektronikus számlára, mert az milyen környezetvédő már! Nem kell kivágni annyi fát a pappergyártáshoz. Én meg elhajtottam a kádert, mint bába a magzatvizet, megmondtam neki, hogy a független magyar bíróság előtt egyelőre még a papper alapú dokumentumok állják meg a helyüket. Ha a számítógépemen tárolnám elektronikusan öt évre visszamenőleg mondjuk .pdf-ben a számlákat, akkor egy zsarolóvírus szépen lezárná a faszba az egész nyilvántartásomat, köszönöm, abból nem kérek. Ha bármi konfliktusom lenne a Júpíszível, akkor bíróság elé járulva valakinek csak ki kell majd nyomtatni azokat a szarokat, akkor meg már csinálja ezt a szolgáltató, legalább megspórolom a saját nyomtatómban a festékpatront. Akkor meg ha most úgy is így van, akkor nem tökmindegy? Tehát köszönöm, én nem térek át az elektronikus számlára. A papper legfeljebb elég, de amúgy is távfűtés van a lakásban, emiatt nyugodtan alszok. Szóval a papper léte az olyan megnyugtató.)

Vidéki Apuka 2016.08.16. 16:02:41

@Tehetséges ugandai buzi: azt mondod: " a független magyar bíróság előtt egyelőre még a papper alapú dokumentumok állják meg a helyüket", viszont átutalással fizetsz. Tehát a szolgáltató által megküldött számla és különösen a hozzá csatolt sárga (vagy fehér) csekk ott van nálad, szépen sorban lefűzve, de postai bélyegző nélkül. Tehát ezzel nem tudod igazolni a befizetés tényét. Akkor hogyan is igazolod? Számítógépen elektronikusan tárolt banki kivonatokkal? Vagy a saját (talán excel, talán más programban) vezetett nyilvántartásoddal? Nem kötekszem, csak nem értem.
Én a számlákat nem tartom meg. Azok elérhetőek a szolgáltatók felületein, bármikor le tudom tölteni pdf-ben. A befizetést/átutalás igazoló kivonatot/banki értesítőt/stb tartom meg, hogy igazolni tudjam a befizetés megtörténtét.

The Crazy One 3om 2016.08.16. 16:07:12

@Tehetséges ugandai buzi: ismerős, engem azzal hívtak hogy mér nem állítok inkasszót, kapnék 0,2 EUR kedvezményt havonta. Ómondom, köszi, szeretném, ha kontroll alatt maradna minden.

Gasztro Cats Debrecen (törölt) · http://gasztrocats.blog.hu 2016.08.16. 16:07:43

@Tehetséges ugandai buzi:

Vagy a PDF fájlokat feltöltöd egy felhőbe.

enrico palazzo 2016.08.16. 16:10:43

Mindig mindent úgy, hogy nyoma legyen... A tartozásra is mondjuk ugyanezt tudom mondani a kedves OTP-nek.

mikimackó 2016.08.16. 16:20:26

ez zavaros, mint a riói medence vize......., de hosszú lenne cáfolgatni !

végrehajtó helyettes 2016.08.16. 16:23:41

Az OTP Faktoringnál az utóbbi fél évben nagyjából rettenetesen felhígult az állomány, az egyik leginkább korrekt és értelmes követeléskezelőből nagyon lecsúsztak, szinte lehetetlen velük normálisan ügyet intézni, mert szó szerint nincs kivel a cégen belül.

A tartozás a leírtak alapján nem képezheti vita tárgyát, sokan csinálták ezt annak idején, hogy a méretes hitelkeret kimerítése után leléptek külföldre.
A végrehajtónak valószínűleg a végrehajtási költségeket kell kifizetni, ami ugyan az ex ügyében keletkezett, de a megfizetésig az ügyet és a tartozást nem fogják lezárni, a KHR rendszerből törlésre nem fog kerülni a poszter.

Azonban mindenképpen javasolnám egy közjegyző megkeresését, mivel európai fizetési meghagyás is létezik már, külföldön sem lehetetlen követelést behajtani/behajtatni.
Feltéve persze hogy tudja azt, hogy a kedves ex jelenleg melyik országban tartózkódik. Így a kifizetett összeget legalább a hölgy bevasalhatná rajta.
Hosszú folyamat a bürokratikus kis rendszerünkben, de nem szabad feladni. :)

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.16. 16:23:46

Kinyomtatott banki kivonatokkal, amit hozzáfűzök a számlához, de csak hogy tudjam, melyikhez tartozik. Így legalább a számlát nem nekem kell kinyomtatnom - takarékosság! Amúgy hogy érem el pld. a Főgáz oldalán a saját régebbi számláimat anélkül, hogy regisztrálnék?!?

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.16. 16:26:06

@Gasztro Cats Debrecen: Azt sem szeretném, ha a nagyfelbontású, korpás seggeket ábrázoló pornóképeimet az NSA, az FBI, vagy a kínai titokzatos szolgálatok nézegessék a felhőben. (A gázszámlák mellett.) Köszönöm, de inkább nem.

2016.08.16. 16:44:38

Ez nekem kicsit (nagyon) gyanús, hogy a társkártya birtokosa miért is lenne automatikusan adóstárs???
Engem tavaly akart lehúzni a KHB egy húsz évvel ezelőtti tartozásért amiben az elmúl húsz éveben furcsamód nem találtak meg pedig még a biztosító társaságuknak ügyfele is voltam.. Pár levélváltás után feladták a követelésüket, mert nem tudták bizonyítani azt, hogy megfelelően jártaak volna el.
Posztoló helyében nem fizetnék egy fillért sem hanem rendületlenül irogatnám a panaszaimat mindendféle hivatalos és jogi fórumra.

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.16. 16:51:04

@Vidéki Apuka: Unalmas nap végi perceimben végigolvastam a Főgáz honlapján az Online Szerződési Feltételek mind a tizenkét oldalát. Nagyon sok feladatot ró az üffél nyakába, sok kötelezettség, de mindössze csak egy szót találtam benne arról, hogy az én adataimmal mit csinál a Főgáz: kezeli. Viszont arról, hogy harmadik félnek, hatóságnak, marketing cégnek hogy adja/nem adja át, arról semmit.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.08.16. 16:55:47

A segglyukamhoz nyomtam a taviranyito sarkat, erzekelesi celzattal. Megint vege egy homard-napnak.
@Vidéki Apuka: elerhetok, mi? Kitalalom, valamikor a fb utan sikerult belevagnod-szallnod az internetben, s fogalmad sincs arrol, hogy ami ma ott van, az korant sem biztos, hogy holnap is-e. Kulonben is, hogy lehet igy gondolkodni? Remelem 1x koppansz, s tanulsz.

gabors 2016.08.16. 17:02:18

@Vidéki Apuka: :Vagy a saját (talán excel, talán más programban) vezetett nyilvántartásoddal? Nem kötekszem, csak nem értem.
Én a számlákat nem tartom meg. Azok elérhetőek a szolgáltatók felületein, bármikor le tudom tölteni pdf-ben. A befizetést/átutalás igazoló kivonatot/banki értesítőt/stb tartom meg, hogy igazolni tudjam a befizetés megtörténtét. :

Banktol is papir alapon ker havi szamlat es egy darabig megtartja (5-8 eve)

Nekem kb min 15 evre megvan minden (lehet tobb is ) es volt hogy 7-8 eve papirt kert egy barom bahajto ceg merthogy nem fizettem ki valami munkat es megvettek a tartozast blah blah ... azt hittek nyert ugyuk van .... eleinte azt sem akartak elarulni hogy mit nem fizettem ki .... mondtam addig szoba sem allunk tobbet.

Hat nem !!! megvolt a bank transakcio szama es akkoriban a bank meg a kifizetett csekket is visszakuldte (kb 5 eve ezt mar nem teszik ) ott volt az alairasa meg a bankszamlaszama amire betettek a penzt ... leirtam levelben a cegnek ha megegyszer felhivnak beperelem oket zaklatasert "small claim court"-on ... nem halottam tobbet feloluk ....

gabors 2016.08.16. 17:06:52

@Vidéki Apuka: "Én a számlákat nem tartom meg. Azok elérhetőek a szolgáltatók felületein, bármikor le tudom tölteni pdf-ben. "

Azert kedezd meg azt a szolglatatot hogy ha szerzodest bontasz meddig is elerhetok azok a szamlak .... tippelek 0 napig!!! Ugyanis BE SEM TUDSZ LEPNI tobbet !!!

Vagyis ha bankot valtasz vagy barmi mas szolgaltatot es otthagyod oket akkor baszhatod hogy mi van a feluleten mert TE MAR mint NEM ugyfel bes sem tudsz lepni ...

Kurvara naiv vagy .... ezt siman eljatszak szemelysen is ha mar nem vagy ugyfel SEMMIT nem adnak ki (birosagi hatarozat nelkul)

PITTA 2016.08.16. 17:26:04

A FAKTORING szóról mindig ez a napirajz jut eszembe :-D
napirajz.hu/wp-content/uploads/keltteszta.jpg

Egyébként együttérzek a Posztolóval. Kitartást!

Manyecska. 2016.08.16. 18:17:57

@PITTA: épp pizzát sütök ismét ez nem vicces:P

pengusz 2016.08.16. 19:12:56

Írd meg a banknak, hogy te bejelentetted a lakcímváltozást, csak akkor azt a tájékoztatást adták, hogy csak 8 évig kell megtartanod, de szerencsére még neked mindig megvan. Sajnos addig nem tudod nekik megküldeni, ameddig nem küldik meg neked a megváltozott címedre az elmúlt x év felszólításainak a másolatait :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.08.16. 20:11:07

@Vidéki Apuka: És amikor a szolgáltatód ad át tartozást követeléskezelőnek, majd a szolgáltató nyilvántartásának hiszel inkább, vagy annak, ami a dossziédból előkerül?
És hogy kicsit alátámasszam, félelmeim nem alaptalanok:
Kaptam az elműtől egy késedelmi díjas csekket, mert a csop. besz. megbízásra nem kérték le a havi szokásost. Aztán a hónapban másodszorra sem kérték és többször se nem se.
Tehát szóltam, hogy lófaszt fogok fizetni ilyen-olyan díjat, végül sztornózták. Node a be nem fizetett díjra kamatot számoltak, ami a kövi számlán ki volt küldve. Amit ismét megreklamáltam, de azt nem sztornózták, csak simán a beszedés összege kevesebb volt, mint a kiküldött számlán szereplő összeg. Letöltve a pdf-eket láttam, hogy nyoma sincs a zárt, akkreditált, minőségbiztosított, stb. rendszerükben a kamatnak.
Érzed már, hogy hibázol valahol? :D

Vidéki Apuka 2016.08.16. 20:52:17

Azt hiszem, valami sokaknak nem volt egyértelmű.

@API bőrtok kartszmentes eladó Neked külön köszönöm a kulturált hozzászólást, haszonló szépeket kívánok!

Nem azt mondtam, hogy hülyeség, amit csináltok, illetve amit @Tehetséges ugandai buzi csinál. Csupán rákérdeztem, hogyan igazolja a befizetések tényét a sok papírral. Erre bár kerülővel, de választ kaptam.

Magam részéről nem szopatom magam (számomra) felesleges(nek tűnő) adminisztrációval. Jellemzően határidőre fizetem a számláimat. A csoportos beszedést magam sem szeretem. Mint ahogy fentebb írta valaki, majd én eldöntöm, hogy kinek, mikor és mennyit fizetek. A számla számomra csak addig lényeges, míg megnézem, hogy összegileg rendben van-e. Ha rendben van és kifizetem, onnantól kezdve a SZÁMLA megítélésem szerint szükségtelen. Ami viszont nagyon is szükséges, az átutalás tényéről egy igazolás. Ebből kifolyólag minden számlámat úgy fizetem, hogy a közlemény rovatban az adott céghez tartozó ügyfélszámomat és az adott számlához tartozó számlaszámot rögzítem. Ez a két adat bőven elég bármilyen későbbi beazonosításhoz. Havonta elektronikusan mentem a bankszámla kivonatokat és tárolom felhőben. Ez elég minden esetben arra, hogy igazoljam, a fizetési kötelezettségemnek eleget tettem. Ez igazolja a befizetést, nem pedig az, hogy a papír alapú számlát jól megőriztem. Ha később kell a számla valamiért (sosem volt még rá példa) akkor igenis, leszedem a szolgáltató oldaláról. Felmerült, hogy szolgáltató váltás/szerződés megszűnés estén erre nincs lehetőség. Ez így van. Ilyenkor szoktam kérni egy egyenlegközlőt, melyen szerepel a dátum, illetve az egyenlegem, ami megszűnéskor értelem szerűen 0 azaz nulla forint, hiszen a függő tételeket megszűnés/megszüntetés esetén illik rendezni. Ezt a nullás egyenlegközlőt rakom el és nem x évre visszamenőleg az összes számlát az adott szolgáltatóhoz. Ez így bőven elég. 10-12 éve működik így a "rendszerem", hibátlanul. Soha nem volt még problémám ilyesmiből és bízom benne, hogy nem is lesz.

Folytatódhat a kövezés. Már ha valóban van miért kövezni valakit, aki nem úgy gondolkodik és intézi a dolgait, mint Ti.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.08.16. 21:05:56

@Vidéki Apuka: elnézést, ha kövezésnek érezted azt, hogy rámutatok a rendszered hiányosságára. Azzal, hogy mit utaltál, tökéletes igazolás a banki kivonat. Azonban nem mutatja, hogy mit kellett volna utalnod. Az meg dinamikusan meg tud változni.
Mint ahogy a 0-ás igazolás ellenére is tudnak előkerülni később jogos és behajtható követelések. Itt a homáron is van rá néhány példa.
További szerencsés létet kívánok.
Ui.: nekem arról is van hivatalos papírom, mikor a bankos webkártyám (amihez nem tudnak beállítani kiküldhető kivonatot) mínuszba ment, majd ügyleti kamatot számítottak fel rá. (ezt ízlelgesd kicsit) Mondanom sem kell, hogy ezt mostanra a rendszerből nem tudnád kivenni.

Vidéki Apuka 2016.08.16. 21:12:22

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: aki nekem nullás igazolást ad, amikor az üzleti kapcsolat megszűnt köztünk, tőlem egy huncut fillért sem fog látni többé, ez egészen biztos. :)

gabors 2016.08.16. 23:13:10

@Vidéki Apuka: "Felmerült, hogy szolgáltató váltás/szerződés megszűnés estén erre nincs lehetőség. Ez így van. Ilyenkor szoktam kérni egy egyenlegközlőt, melyen szerepel a dátum, illetve az egyenlegem, ami megszűnéskor értelem szerűen 0 azaz nulla forint, hiszen a függő tételeket megszűnés/megszüntetés esetén illik rendezni. Ezt a nullás egyenlegközlőt rakom el és nem x évre visszamenőleg az összes számlát az adott szolgáltatóhoz"

Itt meg azert lehetnek gondok egy bank valatas eseten mert az hogy a banknak nem tartozol az egy dolog de egy masik valaki/valami meg mondhatja hogy soha nem kapta meg a penzet .... foleg olyan akitol nem kapsz have kimutatast ....

Ha valoban mented a szamlakivonatokat a felhoben az egy komoly lepes kb elobbre vagy mint az emberek 90% !!! ehhez gratula .... csak ne veszitsd el a jelszot mert akkor gond lehet...

amugy mondok jobbat, szulo meghalt direkt megvont minden hozzaferest gyerketol ne tudd meg hogy amirol nem volt papir arrol nem tudunk semmi infot megkapni. Maig sem tudjuk hogy az egyik bank ahol anyosnak volt ket szamlaja mennyi penzt is zaroltak .... (valszeg nem sokat) mert hiaba talaltuk meg a jelszot, errefele automatice megy mindonhova hogy illeto meghalt es majd csak a hagyateki targyalas soran illetve utanna lehet barmi adathoz hozzajutni ... mivel vegrendelet sem volt (illetve nem talaltuk meg) ez tobb eves folyamat is lehet .... de mivel semmi vagyona nem volt az egy ket bankszamla le van szarva .... bezzeg a hitelkartya szamlak jonnek ... de mivel nem voltunk kezesek megy a kukaba....

Vidéki Apuka 2016.08.16. 23:32:06

@gabors: várhatóan nem fogok bankot váltani, szerencsére igen jó konstrukciót sikerült találnom, tehát ez veszélyforrás engem nem fenyeget. Ha csak nem jön egy olyan ajánlat végre, hogy a bank fizet nekem, amiért nála van a pénzem. Ilyen nyilván nem lesz és ez egy egészen más téma.
Mióta elolvastam a legutóbbi hozzászólásodat, azon gondolkodom, hogy vajon állok-e kapcsolatban olyan céggel, intézménnyel, bárkivel, aki nem ad havi kimutatást. Talán a közös képviselő a közös költségről. Ő bár havi bontásban, de évente egyszer küld kimutatást. A vizesek szoktak még kéthavonta számlázni. Ki lehet az, aki nem küld havi (vagy bármilyen rendszerességű) kimutatást?

Pyrrhus 2016.08.17. 00:45:04

@Vidéki Apuka:
Apuci, jobb helyeken minden számlán szerepel a számlaegyenleg. Azaz, hogy van-e nyilvántartott tartozás? Ha az nulla, ill. az éppen még a számlán szereplő, de még be nem fizetett összeget tartalmazza, akkor az bizonyíték arra, hogy nincs tartozásod.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.17. 01:33:41

"párom (nem férj"

Szeretőm, babám.

Nem értem, hogyha 5 évig nem keresték, minek foglalkozik vele?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.17. 01:36:00

Jaj!

Egy fiatalember kimásolt Orbán Viktor 2015-ös, arab bankároknak szóló beszédéből egy részletet és a saját szavaiként közreadta, majd meghirdette a magyar miniszterelnök és pártja oldalát kedvelők között. Négy óra alatt ellepte az oldalt a gyűlölet.

www.bumm.sk/bulvar/2016/08/15/teljesen-hulyet-csinalt-orban-rajongoibol-egy-facebook-partizan

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.17. 01:38:05

Jaj!

A biztonsági erők cukorrépából kifaragott koponyákat szögeznek ki a határkerítésre, így akarják elriasztani a menekülteket.

nepszava.hu/cikk/1103154-mukoponyakkal-riogatjak-a-magyar-hataron-a-menekulteket---dobbenetes-foto

Manyecska. 2016.08.17. 07:47:47

@The Crazy One harmadik regisztrációja: pizzás pizza :D; rohaggyon meg az előrejelzés mellettem csapott be a villám csak azt vettem észre hogy fényesség vesz körül akkorát szólt mint álat így jár aki biciklizik :D!@atpijkamo116: ez szerintem nem évül el /tudom hogy elvileg igen/!! @▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: pont így járt most a bátyám duplája lett a volt sógornőm tartozása, halála után egy nappal anyja felnyalt 100ropit gyorsba a számláról, most a bátyám fizette vissza duplán majdnem..Ofkorz bankkártyával vették fel. Fél évig kussolt a bank róla szépen kamatozott.

The Crazy One 3om 2016.08.17. 08:03:04

@atpijkamo116: azért, mert hitelt akar. 5 év után nem tudja senki sem jogosan behajtani, de attól még nem indulsz tiszta lappal az összes többi banknál. Gondolom én. Aszongya ezt befizetem, hogy hitelképes legyen. Nem tudom, hogyan működik Magyarországon a KHR lista, de szerintem ha hétfőn befizetsz mindent, attól még kedden nem vagy hitelképes. Pláne nem egy 30 éves jelzáloghoz. Nálam ez a csapda. Váljon el, és vegye meg a házat a gazdája.

PITTA 2016.08.17. 09:28:51

@API bőrtok kartszmentes eladó: Grafitember humora elég egyedi, ehhez az egész munkásságát is ismerni kéne, de valószínűleg a művész arra gondolhatott, hogy a megalázott kisemberben elpattan a húr (mint az összeomlásban), a hölgy ezt megérezvén inkább kivonul a mosdóba :-)

PITTA 2016.08.17. 09:37:42

@Manyecs: ó és milyen? Ugye nem Hawaii? finom lett?

Manyecska. 2016.08.17. 09:40:32

@PITTA: kawaii! ananászos-hetek vannak nálam..

PITTA 2016.08.17. 09:46:40

@Manyecs: na az után nem bánkódom :-) Én házi áááámerikai hotdogot kaptam tegnap odahaza. Még száríott hagymadarabok is voltak benne...

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.08.17. 09:47:13

@PITTA: az elpaTtanas egvan, de mi az, amit a nyakara teker? A masik belrendszere? Az elvonulo holgyet eszre sem vettem.:D
@Manyecs: ananaszos levek vannak nalaad?:o Hirtelen feltarod ballonkabatod es 2szarnyon feltarul a le-valasztek, ez igen! Ucai arus. Ami az arakat illeti, emigyen kommunikalod azokat: "öcá" (500).

PITTA 2016.08.17. 09:49:36

@API bőrtok kartszmentes eladó: Igen, azok a belei... és közben fütyörészik... totál kész van

Manyecska. 2016.08.17. 09:57:25

@API bőrtok kartszmentes eladó: szólnék a VILÁG :D top 20%-ázalék honfoglaló lyátékosa közt voltam, milyen világot élünk már?? Ja és van újposzt!!@PITTA: :)) hmmm! át kell állnom rá csak ez is magas labda :D ON

2016.08.17. 10:21:17

Aki bemondásra elhiszi, hogy már nem számlatárs... az meg is érdemli, hogy szívassák.

Ehhez ugyanis KELLET VOLNA az Ő ALÁÍRÁSA IS a szerződés módosításra..
HA nem írt alá semmit, akkor mégis miből gondolta, hogy megtörtént a dolog?!

É2I 2016.08.17. 11:15:29

@Pyrrhus: Bár igaz kicsit későn. De. Pont a fentemlített szarzsák otp-től volt éves záró 0-s egyenlegközlőm, az azutáni hónapokról kiegyenlítési bizonylatom. A végelszámolásom meg tizennyócezer mínusz. Befizettem -ne legyen rajta kamat- egy reklamációval, melyben kértem mutassák ki, hogy is jött ez ki.

Mit kaptam?
Ezt:

X évi záró egyenleg: 0,-FT
y évi számlák:
-yxx,-Ft
-yyy,-Ft
-ycc,-Ft
-ydd,-Ft
--------------
y évi befizetések:
+yxx,-Ft
+yyy,-Ft
+ycc,-Ft
+ydd,-Ft
--------------
Záró egyenleg:
TizenNyócezer,- Jómagyarforint

Igen ez jött a reklamációmra, mint egyenlegközlő magyarázat.

Még felhívtam vagy kétszer őket, de mancika annyit tudott kiokádni, hogy neki ezt mutatja a gép. Arra a kérdésre, hogy "ez mégis miből áll?" nem tudott választ adni. Természetesen ezt csak személyesen 200km-nyi utazással tudtam volna megvizslatni - melynek lehetősége nem győzött meg arról, hogy tudnak-e releváns adatokkal szolgálni. Úgyhogy hagytam a pitsába, tizennyócezer nem vág földhöz -> költsék koporsóra.
Ellenben elhoztam minden megtakarításom, mely nyolcjegyű volt és minden kapcsolatot megszüntettem velük - nem nagy pénz, biztosan megérte nekik.
(Viszont, ha számolunk egy kicsit: Legyen mondjuk évente 10.000 ilyen "apróbb" -számukra- pozitív tétel, úgy -csak 5000-el számolva- is ötvenmillió. Meg is van egy éves fizetése egy középvezetőjüknek. Nem sok, de sokan örülnének ennyi bevételnek évente a semmire -én is. )
Ja és ez már a többedik baszakodásuk volt, ez tette be a kaput. Van pár ismerősöm is, akik hasonló kisebb összegekből indított göngyölgetésekkel vett le ez az undormány "cég", melyet évekig basztak közölni, csak már amikor tízen-, százezres tételekké nőtte ki magát. Az volt a vicces -nem- a dolgokban, hogy a legtöbbször a szar könyvelésük miatt keletkezett valamennyi hátralék. Azt göngyölték+portózták+költségelték és lett komolyabb tétel.

joszip 2016.08.17. 11:29:15

Magyarország. Le kéne húzni a WC-n, hátha épül a helyén vmi klassz.

Lémusz 2016.08.17. 11:49:37

@nonolet: Igazad van. Jelen esetben a bank és a behajtócég sokkal több hibát követett el, ezért őket kell szívatni.
Ilyen esetekben célszerű ügyvédet fogadni. Jóval nagyobb megtakarítást lehet elérni vele, mint az ügyvédi költség, és a KHR rendszerből is biztos, hogy törlik.
Ha most megegyezik velük, akkor semmi sem garantálja, hogy nem jönnek elő újabb és újabb meglepetéscsomagokkal.
Ha pedig perre kerül a sor, és nem törölnek a KHR-ből, akkor legfeljebb ne magyar pénzintézettől vegyen fel hitelt! Egy jó ügyvéd ezt is elintézi neki.
Lehet szívatni az ügyfeleket, de hosszú távon nem kifizetődő.
A reklámokon kívül is havonta keresnek meg közvetlenül, hogy vegyek fel hitelt. elég elolvasnom egy ilyen cikket, hogy el menjen tőle a kedvem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.17. 13:05:39

Nehéz lehet azt az embert kiszolgálni, aki pl bemondásra elhiszi, hogy már nem számlatulaj. A lúzer bank meg nem találja, de ha hatósággal kerestette volna, akkor az lenne a gáz.

Dezsike 2016.08.17. 13:56:42

Ez a tartozás már régesrég elévült. Nem kell fizetni senkinek semmit. Mivel a leveleket a régi címre küldték és így nem értek el nincs kézbesítés vélelme sem - ilyenkor nem is "nem kereste", hanem "címzett ismeretlen" jelzéssel megy vissza a levél. Ilyenkor tudtommal a KHR bejegyzés is "inaktív" státuszú lesz, azaz a rendszerben benne van, de nem vehető figyelembe.

Serivor 2016.08.17. 14:14:46

Az a társkártya max. három évig volt érvényes. Vagyis a társkártyatulajdonosi viszony is vagy tíz éve megszűnt. Akkor meg mi akar az otp?

nemethandrea6 2016.08.17. 15:03:37

Velünk szinte teljesen azonos, törvénytelen eljárással bántak el, illetve csak szeretnének. Tuti nem adom fel, mert most már írdatlanul pofátlanok, s tudom, hogy igazunk van.
De ahogy hallom, ezen factoryng cég ellen ismét rengeteg a panasz, mert arcátlanul becsapják az embert. Nem ártana egy kis "összefogás"!

végrehajtó helyettes 2016.08.17. 17:30:04

@Dezsike:
Mire alapozva állítod azt, hogy elévült? A számla társtulajdonos expasival szemben végrehajtási eljárás van folyamatban, akkor mégis hogy évülhetett el?

Szépen hangzik ez az elévülés kifejezés, sokan dobálóznak vele, de millióból egy ilyen követelés van, ami ténylegesen elévült. A legtöbb embernek meg csak egy kiskapu, hogy kibújjon a fizetési kötelezettség alól.

végrehajtó helyettes 2016.08.17. 17:31:53

@Serivor:
Valószínűleg nem csak egy társkártyája van (volt), hanem társtulajdonos a számlán, csak van egy kis fogalomzavar.

Ha csak egy társkártyáról lenne szó, nyilván nem lenne miről beszélni.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.08.17. 18:44:01

@Lémusz: "Ilyen esetekben célszerű ügyvédet fogadni. Jóval nagyobb megtakarítást lehet elérni vele, mint az ügyvédi költség"

Egy jogtalan követelés helyett egy ügyvédet fizetni nem megtakarítást jelent nálam, hanem veszteséget. Nem tudom értelmezni a nagyobb pénzkidobás helyetti kisebb pénzkidobásra használt megtakarítás szót.
Ha az ügyvéd díját is be lehetne vasalni a cégen, akkor megérteném, hogy a megtakarítás szót használjuk.

2016.08.17. 22:07:42

Magyar jogrendszer rulez... miért kumulálódhat korlátlan ideig egy tartozás ? Azt nem lehet elvárni, hogy minden egyes céggel amivel valaha is valamilyen kapcsolatban/szerződésben álltunk, utólag állandóan informálódjunk vajon nem-e keletkezett időközben valami követelés/sár...

Lémusz 2016.08.18. 11:34:05

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
„Egy jogtalan követelés helyett egy ügyvédet fizetni nem megtakarítást jelent nálam, hanem veszteséget.”
Nyilván nem vagy jogász, különben nem tettél volna az iratok ismerete nélkül ilyen kijelentést. Inkább az igazságtalan kifejezést kellett volna használnod. Ugyanakkor Magyarországon nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás. Tehát a bíróság annak a javára ítél, aki a saját álláspontját jogilag jobban alá tudja támasztani, és nem annak, akinek igaza van. Tímea szemmel láthatóan nem jogász. Így nagy valószínűleg a számára felajánlott megállapodást sem úgy értelmezi, mint egy bíró. Az a baj, hogy a legtöbb magyar ember ezt nem fogja fel, és anélkül képviseli a jogait, hogy a jogszabályokról – amikre a szerződésekben hivatkoznak – fogalma volna.
„Nem tudom értelmezni a nagyobb pénzkidobás helyetti kisebb pénzkidobásra használt megtakarítás szót.” Ha valamit nem akarsz megvenni, és helyette veszel más olcsóbbat, amire szintén nincs szükséged, az tényleg nem megtakarítás. Tímea viszont úgy döntött, hogy kifizet 185 000 Ft-ot egy végrehajtási díjjal kb. 1 000 000 Ft-os adósságból. Nem lehet garantálni, hogy ezt a 185 000 Ft-ot nem kell kifizetnie, viszont ügyvéd segítségével lehet, hogy be tudja hajtani a volt pasiján. A legnagyobb veszély viszont az, hogy az orra alá dugott megállapodás nem csak a végrehajtási díj, hanem a kamatok elengedését sem garantálja. A jelenlegi állapothoz képest a megtakarítást optimális esetben a 185 000 Ft + végrehajtási díj – az ügyvédi díjként értem. Persze reménykedhet abban, hogy bejön, amit te javasolsz és az OTP Faktoring önként lemond arról, hogy kb. 1 milliót behajtson tőle, bízva a külföldi behajtás sikerességében, de szerintem ez hiú ábránd. A valuta alapú hiteleknél is hányan durcáztak, hogy ők ugyan nem fognak többet fizetni. Tudjuk mi lett a vége. Abban biztos vagyok, hogy mind az OTP Faktoring mind a végrehajtó be akarja hajtani, amit csak lehet. A megállapodás és a 185 ezer Ft befizetésével Tímea magára vállalja a felelősséget. Már csak egy olyan megfogalmazás kell a megállapodásba, amely az OTP Faktoringot nem kötelezi a kamatok elengedésére, és már indulhat is a maradék összeg végrehajtása Tímeán. Ez szerintem már most is folyamatban van, hiszen a megállapodás sem szükséges hozzá, különben nem kerülhetett volna a KHR rendszerbe.
Ami pedig az eljárást illeti, hallottam már olyan adósról, akit tájékoztattak, a közelgő, pontos dátummal nem rendelkező bírósági tárgyalásáról, és legközelebb a végrehajtó jelentkezett a bírói végzéssel. Természetesen ez is törvényes.
Ezért nem javaslom, a pár 10 ezer Ft-os ügyvédi költség megfizetése helyett a saját amatőr képviseletünket ilyen milliós ügyekben. Ha a te értelmezésedben megtakarítani nem is lehet, viszont bukni igen nagyot.

FuSa 2016.08.19. 09:42:21

Én nem fizettem volna. Egy barátomnak tartozása volt, átkerült a faktoringhoz és havonta hívják telefonon, küldik a fizetési felszólításokat, természetesen hónapról-hónapra százezrekkel nő a tartozàsuk. Most a 200.000 helyett 750.000-et kellene fizetniük. Próbáltak egyezkedni, de ha aláírták volna a papírokat, abban a pillanatban elismerték volna, hogy 750.000-rel tartoznak. Nagyon gusztustalan az OTP, csak a lehúzás megy felsőfokon.

Taxomükke (UK) 2016.08.19. 18:15:42

@Gasztro Cats Debrecen: Felhőbe, mi? Aztán ha eső lesz, oda minden adatod. Óvatlan vagy.

Taxomükke (UK) 2016.08.19. 18:35:37

@végrehajtó helyettes: Azt mondta, társkártyája volt, miért nem lehet elhinni?
A szarházi bankok meg behajtócégek próbálkoznak mindennel, mert sok szerencsétlen inkább fizet, szóval bejön nekik a szarháziskodás.
Rajtam egy olyan pénzt akartak behajtani, ami egy bizonyos ideig nálunk lakó jó ismerős tartozása (mármint szerintük tartozott) volt.
Nos, az illető évekkel korábban visszaköltözött a Vajdaságba, majd meghalt. A tartozása úgy keletkezett, hogy a fel nem mondott bankszámláján elfogyott a pénz (a havi zárlati díj, ugye), majd mínuszba ment, majd küldtek neki egy levelet, hogy fizessen.
Én felhívtam a céget, elmondtam, mi történt, erre elkezdtek fenyegetőzni, hogy fizessem ki az illető tartozását, különben jönnek behajtani...
Én speciel nem most jöttem le a falvédőről, úgyhogy rövid úton (először illedelmesen és jóindulatúan, majd kissé hevesebben) elküldtem őket a kurva anyjukba, a további levelek pedig az enyészeté lettek.
Egy idő után feladták.
Sokan viszont beszarnak és inkább fizetnek.

mechanikus körte 2016.08.19. 23:21:59

@gabors: Azt ugye tudod, hogy a hagyatékba a tartozások is beleszámítódnak? Ki lehet dobálni a kukába a leveleket, de az örökös (ha nem utasította vissza a teljes örökséget) előbb-utóbb ki kell, hogy fizesse.

gabors 2016.08.20. 03:12:17

@mechanikus körte: "előbb-utóbb ki kell, hogy fizesse."

nem egeszen mert tartozast nem lehet orokolni ha a hagyatek erteke kevesebb mint a tartozas akkor aki sor vegen van SEmmit NEM KAP ... pont ezert nem is foglalkozunk a hagyatekik eljaras elinditasval mert az anyos neven egy kocsi volt ami max $3000 de a hitelkartya es egyebb tartozasok ezt joval meghaladjak pont ma kaptam egy vegrehajtotol egy 73.69 rol szolo szamlat .... valasz mkor a pokolban ratalaltok adjatok at a jokivansagainkat ....

koprofágia 2016.08.22. 06:33:37

Azert van abban valami csodalatos, amikor kozlik veled, hogy felkerultel a KHR-re, de az ezzel kapcsolatos infokat harmadik felnek (NEKED) nem adjak ki.
Nehany embernel ilyenkor jon az osszeomlas : online.film.hu/media/Drama/Osszeomlas/Osszeomlas-1.jpg

Scythe 2016.09.26. 19:08:32

@végrehajtó helyettes: Ha társtulajdonos, akkor csak együtt szüntethették volna meg a számlát.
Szerintem ezt a srácnak is mondták anno, és ezért inkább felvett egy kis hitelt és lelépett külföldre.
süti beállítások módosítása