Tékozló Homár

Most nem azért a 5 euróért! De!

2016.09.09. 15:42 | Homár Hilda | 59 komment

screenshot_2016-07-13_16_26_55.png

Oké, 5 eur nem egy világrengető összeg egy külföldi utazás költségvetésében, de egyrészt az elv, másrészt a meghökkentő tény, hogy a posztban is linkelt fb oldal szerint a belépőkre szedett, picit megtolt, majd soha el nem számolt összegek beszedése napi gyakorlata Budavár Toursnál igencsak itt a helye ennek a levélnek. Mert sok kicsi sokra megy.

Kedves Kollegák!

A Budavár Tours sajnos meglopott minket, az esetet már megfogalmaztam a NAV, és a Fogyasztóvédelem felé, és mellékeltem a levelemhez. Az alábbi Facebook oldalon kommentezők szerint a lopás nem ért véget, nemrég kb. 100 000 Ft-ot loptak el az utasoktól azzal, hogy több pénzt szednek be belépőre, mint amennyi járna.

A Fogyasztóvédelemtől az jött vissza, hogy nem tudnak segíteni ilyen esetekben, forduljunk a békéltető testülethez, vagy bírósághoz. Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen esetben az eltulajdonított összeget, és a kártérítést hogyan tudnám megkapni? Az iroda a panaszlevelemre nem válaszolt, igaz még benne vannak a 30 napban, de felháborító, hogy így kell utánajárni a pénzemnek. Bíróságra járni sajnos munka mellett nincs időm. És úgy néz ki, ezt minden járatuknál bejátsszák, több millió Ft jöhetett már össze nekik így, feketén. Ezt lehet, a beérkező panaszok ellenére hogy működhet még ez az utazási iroda?? Nem jár nekik bírság? Hol kellene még ezt bejelentenünk?... Kérlek, ha az oldalatokra kirakjátok, neveket ne írjatok bele. Köszönettel:

Roland

Tisztelt Kollegák!

Telefonos beszélgetésünkre hivatkozva küldöm a tapasztaltakat az utazással kapcsolatban:

2016.08.05-07 Program: Németország – Neuschwanstein kastély és Salzburg: 

„Kedves” túravezetőnk, Sz. F. 2 értelmes összefüggő mondatot NEM tudott elmondani. Sokszor a mondat felénél megakadt a szalag, majd 5-10 perc múlva folytatta, amikor eszébe jutott, hogy mit akart mondani. Frigyesnél egy mondat kb. így hangzott: Hát akkor ize kéremszépen háááááát ööööö kéremszépen ízééé és utána mondott el pár érdemi információt majd fojtatta a kéremszépen izé hát szöveget. Óvodások különbül beszélnek, mint a kollega, aki állítása szerint 30 éve van a szakmában, de egyáltalán nem oda való.

Az utazás előtt 2x kellett utalnunk, egyszer magáért a programért 32 980 Ft volt 2 főre. Majd utazásszervezési szolgáltatás címén ismét utalnunk kellett 3 000 Ft-ot, amivel a Budavár Tours szolgáltatása teljesen ki lett elégítve. Az aláírt szerződést vissza kellett küldenünk, amin még fel volt tűntetve, hogy a Neuschwanstein kastélyba a belépő kb.: 14E, Salzburgi belépők: 13, 12, 10 E különböző helyszínekre. A belépés megválasztható volt, ha valaki nem akart, nem ment, és a csoporttól különválhatott, majd a megbeszélt időpontra a busznál kellett lenni.

Felszálláskor F. azonnal bekérte tőlünk a 17! Eurót fejenként, amit ki is emelt, hogy a kastély belépőre szán, mindenkitől összeszedte, és ő veszi meg a jegyeket. Mi jóhiszeműen ezt kifizettük, nem is gondolván hogy ez az összeg több, mint amit F. fizetetni fog. Egyénileg diákjeggyel olcsóbban is bejuthattunk volna, de odaadtuk a pénzt, mivel így biztos gyorsabb a bejutás, nem akartuk feltartani az utastársainkat.

A kastély belépőt tanulmányozva megláttuk, hogy 12 Euro volt, és tartalmazta a magyar audio guide szolgáltatást. F.-et kérdezve a pénzkülönbségről vállat vont, és azt mondta hogy őt ez nem érdekli neki ennyit kell elkérni, mi szerződést kötöttünk a céggel erről az összegről (hazugság, a belépés opcionális volt, a szerződésben szerepelt összeget előre utaltuk, a szerepeltetett egyéb díjak pedig csak a belépők voltak).

A helyszínen egy buszt is igénybe lehetett venni a kastélyhoz szállításra, felfele 1.8E, lefele 1E volt a díj. Mi ezt a barátnőmmel NEM vettük igénybe, gyalog mentünk több utastársunkkal együtt, mivel a busz nem volt kötelező, gyalog is oda lehetett érni időben. Erről F. tájékoztatott is minket.

A látogatás végeztével újra kérdőre vontuk F.-t, hogy 12E volt a belépő, a szolgáltatást már előre kifizettük, mi lett a fejenkénti 5E-vel? Erre választ nem tudott adni, a barátnőmmel ordibált a buszon hogy hogy merészelünk belebeszélni az ő dolgába ő 30 éve túravezető, fáradjunk be az irodába, ha problémánk van, leszállítat minket, hogy merészeljük őt kérdőre vonni… 

F. a kötelező panaszfelvételt elmulasztotta, nem kaptunk róla jegyzőkönyvet, pedig kétszer is jeleztük hogy problémánk van.

Barátnőm azonnal felhívta a Budavár Tourst, a telefonba NEM tudták megmondani, hogy miért kért többet a kollega a belépőre, meglepődötten fogadták az információt, és visszahívást ígértek fél órán belül. Másfél óra múlva jött egy SMS:

„Előregisztráció fix választott időpontra a csoport részére a helyek biztosítása érdekében” (Hazugság, Frigyes a buszon elmondta, hogy az iroda NEM tudott időpontot leegyeztetni a kastéllyal, egyéni jegyeket fog venni.)
„Kastélybelépő 12E” (Ez stimmel.)
„Egyirányú transzfer a parkoló és a kastély között 2E” (Hazugság megkérdeztük a buszvezetőt, fel 1.8E, le 1E volt a költség, amit mi ketten, több utastársunk mellett NEM vettünk igénybe, opcionális volt.)
„Helyi idegenvezető költsége” (Hazugság, nem volt helyi idegenvezetés, kedves F. úr állt a rendelkezésünkre, akinek a díját már előre elutaltuk az utazás előtt.)
„Magyar nyelvű audioguide költsége” (Hazugság, megkérdeztük, és a 12E tartalmazta ezt a szolgáltatást, a jegyen is szerepel)

Az összes papír, és az SMS is megvan, kb. 50 utastárs tanúsítja az esetet, hiszen őket is megkárosította Frigyes, aki busszal ment annak is maximum 14.8 E költsége volt csak, nem 17!!!! Többen a visszautat újra kifizették, pedig ez akkor elvileg benne volt az elkért összegben. A 12E feletti költségről sem papírt sem számlát nem kaptunk. Egyénileg mindenkinek más összeg járt volna vissza annak fejében, hogy igénybe vette-e ott a helyi buszt fel, vagy visszafele szállításra. De mindenkinek járt volna vissza valamennyi pénz, ami jelenleg feketén van valakinél, valahol.

A panaszról a kötelező jegyzőkönyvet sem F.- től, sem az SMS után, sem vasárnap nem kaptunk, amikor barátnőm újra jelezte telefonon az esetet az irodának, de a kollega csak annyit mondott, hogy nem tud segíteni, hívjuk vissza holnap.

Szeretném visszakérni a jogtalanul beszedett 5-5 E összeget két főre: B.R., és M. K., valamint szeretnénk kártérítést is kérni, F. modora, és oktalan üvöltözése teljesen élvezhetetlenné tette a buszon töltött időt.

Köszönettel:

R.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.09.09. 15:45:51

Aha. Pedig el is olvastam, de -sajnos- ez nem érte el az ingerküszöbömet.

The Crazy One 3om 2016.09.09. 15:49:47

Hétvégére ilyet? Lopással a fogyvédhez? A ti adótokból? Béláim, jó szórakozást!

Manyecska. 2016.09.09. 15:54:40

SMS-t lehet közjegyzőnél hitelesítettni? valaki tudja..? :) de én most táncolni megyek majd írok róla poszt:D @The Crazy One 3om: :))) köszi puszi:D

sarostehen 2016.09.09. 15:59:00

" szeretnénk kártérítést is kérni"

:DDDD hát ez gecinagy.. :))) 10 euróra kártérítést.... :))))

Poszter jó nagy lúzer lehetsz ha 10 euróért hagyod elbaszni a kirándulást!

Yobbágy Fery 2016.09.09. 15:59:44

"kéremszépen ízééé és utána mondott el pár érdemi információt majd fojtatta"

Eddig olvastam.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.09.09. 16:00:21

Megint van egy audiatur et altera pars érzésem, de igazából azt nem értem, hogy mi a frásznak utaznak még mindig az emberek sok pénzért irodával? Az idegenvezető mindig is lehúzta az utasokat (hol már az induláskor, hol a határon kenőpénzre, hol azzal, hogy a szerződött szuveníreshez, étterembe terelte be őket), miért vadásznak még mindig az emberek? Ha valaki beszél legalább egy idegen nyelvet és van netje, az nyugodtan nekivághat egyedül is. A szüleim 75 évesen csont nélkül vették Londont mindössze alapfokú német és közepes francia nyelvtudással. És úgy jöttek haza, hogy mindenki milyen rendes és segítőkész volt. (Oké, a szállásukat én foglaltam itthonról.)
Szóval biztos van rendes utazási iroda is, de minek?

ancsika 2016.09.09. 16:09:01

piti magyar szolgáltatás piti magyar utasoknak

The Crazy One 3om 2016.09.09. 16:21:45

@sarostehen: nem, a modora miatt kér kártérítés. Mibe mérik a modort? Mennyipíz?

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2016.09.09. 16:24:27

Ugyan mar mikor a Budavar illeteket szed be wizzaires utjai utan?! Hogyan?! Nem letezik ilyen a wizzairnel

enrico palazzo 2016.09.09. 16:41:32

Heti gyökér posztunkat olvashatták.

kettős mérce 2016.09.09. 16:56:53

@enrico palazzo: Ez nem poszt, hanem hozzászólás de stimmel

Darth Revan 2016.09.09. 17:09:23

Egy ujabb erv az egyeni utazas mellett :)
A nyelvtudas hianya persze gaz, de akkor meg nyaraljon itthon. :)

Manyecska. 2016.09.09. 17:57:53

@API bőrtok kartszmentes eladó: nem merén most csacsacsázni és rumbázni fogok pár órát!..:D Amúgy ők a Szopó csillagjegyében születhettek /v.ö: vadász../

The Crazy One 3om 2016.09.09. 18:02:29

juteszembe:
elmúlt a remegéjsöm, mert megjött a fizetéjsöm. :D

Drago Brutic1 2016.09.09. 18:48:09

Mondjuk ez legalább fogyasztóvédelmi téma, nem az a "Béla nem úgy szólt ránk, ahogy illene, erre a terhes barátnőm elsírta magát" típusú nyöszörgés.

ideális hangyászsün 2016.09.09. 19:28:33

Kolléga, az egész világ egy nagy átverés, szokj hozzá.

Amúgy a kolléga miért hív mindenkit kollégának? Tán együtt loptak eddig a kollégáktól, de rájött, hogy a kollégája őt is meglopja? Hiába, legbiztosabb, ha kollégákkal lóg az ember. Csak kollégákkal ne kezdjen!

ideális hangyászsün 2016.09.09. 19:31:56

Erről ez a kis részlet jutott az eszembe:

- ...tegnap partiztunk a srácokkal, qqqqqqqqrvára fáj a seggem.
- Kolléga?
- Úristen.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.09. 19:36:35

A nav-nak tessék szólni, ne a fogyatékosvédőknek (monnyuk kíváncsi vagyok mit mondana erre a "nagytudású" gvti :D )

gabors 2016.09.10. 03:02:18

ez a hetvegi ???? amugy minek tarsasutazni erre a 70-es evekben kialakutl dologra azert volt szukseg mert a cucilista idokben szinte nem lehetet kilepesi engedelyt kapni nekem meg megvan a regi utlevelem !!!!

kajo 2016.09.10. 09:54:20

A poszternek problémája van F. (akit később Frigyesnek nevez) szókincsével, de sajnos a poszter is korrepetálásra szorul magyar nyelvből:
"majd fojtatta" - folytatta - vagy netán fojtogatott is valakit?
"kollega" - kolléga
"utazásszervezési szolgáltatás címén" - utazásszervezési szolgáltatás címen
"a Budavár Tours szolgáltatása teljesen ki lett elégítve" - lehet, hogy kiegyenlítésre került?
"tűntetve" - tüntetve
A sok "E" betű csak feltételezhetően jelent Eurót bár, a ragozásoknál ebben az olvasó nem lehet biztos: "A látogatás végeztével újra kérdőre vontuk F.-t, hogy 12E volt a belépő, a szolgáltatást már előre kifizettük, mi lett a fejenkénti 5E-vel (5 Euróval?)?"

A vesszők hiányát ezúttal nagyvonalúan figyelmen kívül hagyhatjuk...

Csokis hozzászólását idézném:

"Audiatur et altera pars!"

Manyecska. 2016.09.10. 10:06:04

@ideális hangyászsün: itt latin-amerikai fesztivál lesz lehet partizni :) Ekvááádor, Peru,stb., az úri közönség táncol!! :P

Zakari az ás 2016.09.10. 10:42:35

@Manyecs: És hogy keveredik az úri közönség közé egy ilyen segghülye irritáló picsa mint te?

Manyecska. 2016.09.10. 12:26:45

@Zakari az ás: anyád. Gyere el a tükör elől! :DDD köcsög....

Manyecska. 2016.09.10. 12:30:27

@Zakari az ás: jaaa úgy hogy épp anyámnál aki arra lakik... -lebénult a fél keze..- takarítok három órája -ablak, pókhálózás, függönyök..- Amúgy én vagyok az egyik fővédnöke! ..:D
Te kis buzeráns majom.. húzzál vissza a segghülye rokonaid közé ahonnan való vagy!!!
Inkább releváljál húgyagyú..
:DD OFF!

Disznó Úr 2016.09.10. 13:39:11

Frigyes én is ismerem, '93-ban Tunéziában nyomatta, egyébként jó arc volt, de az idegenvezetést tényleg nem vitte túlzásba. A helyi idegenvezető Karthagó romjainál magyarázott angolul, Frici fordított, de nagyon szabadosan, tiszta hülyeségeket mondott. Mondjuk az utazóközönséget elnézve, ez tökmindegy is volt.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.10. 15:24:13

@Manyecs: "Gyere el a tükör elől! :DDD köcsög...."

:)) Ne bántsd a kissebbséget, a szánalmas kis buzeránst! Te rasszista!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.10. 15:25:38

@Disznó Úr: "tiszta hülyeségeket mondott. Mondjuk az utazóközönséget elnézve, ez tökmindegy"

:))

Recsegve fingó kecske 2016.09.10. 19:07:59

Ennyi egy és kétbetűs embert...hiába, nehéz az élet Pesten!

1gazsagos1 2016.09.10. 20:36:56

Ajjaj.

Hm.

Örüljetek hogy ennyivel megúsztátok és nem többel loptak meg, én nem fizettem volna ki, oszt dögöljön meg a csóka ott ahol van.

1gazsagos1 2016.09.10. 20:39:35

gyerekek sajnos keménynek kell lenni ezekkel a mai világban mert el vannak szállva maguktól az idegenvezetők néha nem árt kicsit megleckéztetni párat 1-2 ember összefog, csak ennyi kell

sajnos nem reklamálnak a népek, ha reklamálnának is, a főnök fülébe nem jut el a dolog

inkább mindenki tűr csendben pedig ha páran megfenyegették volna hogy megkötözik és ledobják a legközelebbi magas hegyről megsütik utána nyárson mindjárt visszaadta volna a zsét

1gazsagos1 2016.09.10. 20:41:57

Én is fogok csoportosan utazni megjött hozzá a kedvem. :)
Tök muris a hangulat meg hogy milyen trükköket engednek meg maguknak az idegenvezetők amikről a társaság nem tud, ha tudna is, csendben kussol mindegyik és lenyeli a f.qszt amit 1 ember lenyelet velük.

1gazsagos1 2016.09.10. 20:44:55

a legszebb az egészben az hogy a főnök mit sem tud arról mik folynak a céges utazásokon

1gazsagos1 2016.09.10. 20:54:03

pitiáner xaralak ez a nikkelbolha csávó

pancser

a poszter ne bánkódjon örüljön hogy ennyivel megúszta

1gazsagos1 2016.09.10. 20:58:16

de ez esetben ha előre elkérték a poszter is utánanézhetett volna a honlapon hogy mennyi a belépő még otthon

az a baj hogy a poszter hagyta magát megfélemlíteni innentől kezdve meg tökmind1

később sem lesz a poszterből ember pedig legalább ő megpróbált reklamálni a 99% kussol és csendben tűr

gabors 2016.09.11. 02:53:23

hat nem nagyon porog homar persze 5 euro-t ellopot a Frigyes nem egy egetvero dolog .... dehogy mi fasznak tarsastutazik az ilyen tovabbra sem ertem

The Crazy One 3om 2016.09.11. 11:23:05

Az milyen csúnya már, amikor a szervezett kiránduláson buszt indítanak egy programra, majd a társaság egy része dafke csakazértis gyalog mennek, ezzel is sporolva 2 euró 80 fillért.

ptspts 2016.09.11. 11:46:01

@kajo: Lényeges különbség, hogy a fizetett idegenvezetőtől a pénzért cserébe elvárható, hogy gördülékenyen és választékosan beszéljen, míg a posztolónak ez nem feladata.

kajo 2016.09.11. 12:14:52

@ptspts: Igen, ebben igazad van. De! Ha valaki nem tudja helyesen leírni a panaszát, akkor nem feltétlenül érti meg, amit elmondanak vagy leírnak neki. Amit a posztoló ír, abból ki kell találni, hogy mit szeretett volna írni/mondani. Ami nem jó.
Nem láttam, mit írtak alá, mi állt a szerződésben, de elképzelhetőnek tartom, hogy nem feltétlenül értett meg mindent a posztoló, ami a szerződésben állt. Ettől függetlenül nem volt szép dolog, amit F. tett - de én ezt ott a helyszínen intéztem volna Frigyessel. Nem egy internetes fórumon. Munkámból adódóan gyakran tapasztalom, hogy egyre több a funkcionális analfabéta. Bár el tudják olvasni, amit írunk nekik, de a válaszukból az derül ki, hogy azt nem értik meg...

Zakari az ás 2016.09.11. 12:38:10

@Manyecs: Köszönöm a tanácsot, de kellemes, normális emberek a rokonaim...Azért meg ne mást hibáztass, hogy egy ilyen hülye picsa vagy...

Bergyilkos Bohoc 2016.09.11. 20:30:27

Nem értem miért választja valaki a Budavár Tourst, főleg ha fillérbaszó. Horror árakon dolgoznak, az egyik legdrágább utazási iroda.

koprofágia 2016.09.12. 06:23:00

Ha ilyen utatirsad van,akkor max. annyit tudsz csinalni, hogy kifizeted neki a 10 eurot,ha befogja a pofajat ,es nem bassza el a pihenesedet :D

Manyecska. 2016.09.12. 08:26:37

hmm, minket ingyen vittek be BécsbeN a múzeumba. Egyszerűen besétáltál a csoporttal..:DD izé, én fizettem. én barom de volt aki lesz.rta inkább bement a tömeggel /már elváltunk/ A jó idegenvezető nem tosz ki az utasaival micsoda pancserség ez már tényleg..

The Crazy One 3om 2016.09.12. 09:09:13

@Manyecs: aszittem futottál a testyeddel egy röpke félmaratonit...

Mérgező Hulladék 2016.09.12. 09:15:16

@koprofágia: hová mégy legközelebb? Megyek veled!

2016.09.12. 09:39:49

@kajo: ezt hívják nyelvtannácinak ? latinul grammatica Nazi

Terézágyú 2016.09.12. 09:41:21

@Kulics:
Pedig igaza van.

Persze a lopásban meg a pószternek van igaza - de az összes hozzászóló őt szidja :)

2016.09.12. 09:43:03

@The Crazy One 3om: nem indítanak buszt.. hanem az egy ott eleve meglevő szolgáltatás. a budaváriaktól teljesen függetlenül.
a távolság kb 1000-2000 méter és az erdőben szép úton egészségesen gyalog jobb megtenni. a busszal a nyuggerek meg félnyomorékok járnak najsvanstejnben

2016.09.12. 09:44:23

@Terézágyú: télleg gyökerek a kommentelők, holott igaza van a posztolónak, aljas piti sunyi lehúzás és a homár PONTY ezért van hogy ezeket leleplezze.

Manyecska. 2016.09.12. 10:15:55

@The Crazy One 3om: ohh nem, szombat éjjel anya lettem..... /:D/

A nick már létezik! válassz másikat! 2016.09.12. 17:12:57

teljesen OFF leszek, és nem a posztRt fogom ekézni.
Utánaszámolt már valaki, milyen bolt is ez a 'piti' 5ojrós lehúzás?
A postban 50 fős buszról beszélnek. 50*5€=250€ adómentesen! Per út!
Ennyiért már lehet korpás a haja az Alien Drivernek.
A másik, (eredetileg nem sérelmezett) lehúzás az az 'utazásszervezési díj' 3000HUF.
WTF? Az út költségébe tessen beleszámolni áinden díjat, adót, estébét. Jó, hogy a négy kerékért nem kérnek plusz pénzt!
Ez is 50 főnél már 150kHUF per út!
És ezekután nem kéoesek csoportos kedvezménnyel bevinni a balekokat. Röhej

kajo 2016.09.12. 20:15:24

@Kulics: Akár nyelvtan náci vagyok, akár nem, egy felnőtt ember tudja már kifejezni magát az anyanyelvén! Itt a nyelvtant nem nagyon figyeltem, magát a mondandót nem érteni, vagyis inkább nem azt írta a panaszos, mint amit akart. Ez tény. Vagy Te érted ezt, hogy "a Budavár Tours szolgáltatása teljesen ki lett elégítve"? "Fojtatta"? Ne már! Ez a baj a mostani "öntudatos" fogyasztókkal, meg azokkal, akik fogyasztóknak hiszik magukat, hogy el sem tudják mondani mi a bajuk. ÖööööööööÖÖÖÖÖÖÖööö Szerencsére ÖööööööööÖÖÖÖÖÖÖööö írásban ÖööööööööÖÖÖÖÖÖÖööö nem ÖööööööööÖÖÖÖÖÖÖööö betűznek. Telefonon minden szó előtt. Igen, a neve előtt is. Ha egyáltalán bemutatkozik. Ilyenekkel nem érdemes foglalkozni. Csak találgatni lehet mi a kínja, ha meg nem sikerül kitalálni, a másik fél a hülye, mert nem arra gondolt, amire a panaszos. Lehet, hogy csak gondolja, hogy őt sérelem érte, holott nem, mert lehet, hogy le van írva valahol, valami, amit vagy elolvasott vagy nem. Ha el is olvasta, vagy megértette, vagy nem. De inkább nem.

2016.09.12. 21:46:00

@kajo: én megértelek abszolút, ohgy ha a homárt, mint olvasnivaló szellemi csemegét tekinted akkor elég rossz a felhozatal.
De az ostoba és önmagukat kifejezni nem tudó embereket azért át lehet verni ?
A nyugdíjasokat át lehet verni sok százezres szar porszívókkal, mert ők már szellemileg nem képesek az érdek érvényesítésre ?

bneder78 2016.09.15. 12:24:31

A posztolo faszert nem vágta jol pofán a tura vezetöt?

otgorbebogre 2016.09.17. 22:55:30

most a posztoloval ertek egyet. 5 euro az 5 euro. 30 fo utas eseten 150 euro nyereseg a pasinak. ha az utazasi iroda nem tud elszamolni lehet felnyomni oket a NAV-nal.

Timi1983 2017.12.11. 13:18:30

Sziasztok! Most hétvégén voltunk ugyanezen az úton. A kommentelőknek sok dologban igazuk van. Pl. miért nem néztük meg itthon, hogy mennyi a belépő, miért nem olvastunk véleményeket..stb. Tőlünk 18 eurót vett el Sanyi bácsi, de 2-t visszaadott, mert nem ment fel a busz, így csak 4 euróval nyúlt le minket fejenként. A busz iszonyat volt. Vidéki viszonylatban is szégyen kategória. Az elejében 32 fok volt! (Mutatta a mérő), hátul meg nem tudtak elzárni valami légfúvót és szétfagytak az emberek. Mi persze leizzadva, csatakosan szálltunk le a -5 fokban. Éjszaka nem álltunk meg, mert Sanyi bácsi szerint hagyjuk inkább aludni az embereket, majd reggel 8-ra megérkeztünk a kastélyhoz, ahol közölte, hogy még 1 óráig fölösleges leszállni, mert 9-kor nyit minden, a wc is. Ránk akart tukmálni egy 22 eurós éttermi kaját (disznóhús, velesült krumplival, saláta, almás pite), amit alig páran kértek. Erre a lelkem felháborodott és közölte, hogy ok, akkor hamarabb hazamegyünk, legalább korábban otthon leszünk, amúgy is lejár a buszvezetők munkaórája. Mondjuk, ha kérjük a vacsit, nem tudom mi lett volna. Összeségében nem bántuk meg, mert a kastély szép, Salzburg is, de Budavár Tourssal soha többé
süti beállítások módosítása