Tékozló Homár

Rafkós csalási módszer a Jófogáson

2016.11.24. 14:41 | Homár Hilda | 89 komment

shutterstock_518835046.jpg

Az eset a Jófogáson történt, de gondolom a Vaterán és más oldalakon is bele lehet szaladni hasonló csapdába, ha nem figyel az ember, szóval mindenki legyen résen!

Tisztelt Homár!

Nem tudom a következő eset mennyire vág az Önök profiljába, de fontosnak tartanám, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson. Egy Jófogás csalóról lenne szó, de nem egy hagyományos kifizettem-nem küldték a terméket átverőről, hanem egy vásárló átverőről, amire jóval kevesebben gondolnának.

Az eset néhány napja történt, a Jófogáson hirdettem egy Macbook készüléket (kb. 250.000Ft értékű), egy illető üzent, nevezzük K. Lászlónak (ő így hívja magát), hogy szeretné megvásárolni a terméket, küldjem az utaláshoz szükséges adatokat. Ezzel minden rendben volt, elküldtem az adatokat kaptam is a választ, hogy a mai nap 14 óra körül tud utalni, amint megvan az átutalás küldi az  utalás igazolását, a csomagot pedig XY címre kéri postán maradóra (!!! ez később fontos lesz), és mindenképp elsőbbségivel küldjem.

Másnap meg is kaptam az utalás igazolásáról készült screenshot-t, látszólag minden rendben volt vele. Írtam is az illetőnek, hogy megkaptam az utalást, ma már nem biztos, hogy fel tudom adni mert nem lesz rá időm, de másnap a postán fogok kezdeni. Ezután K. László üzent, hogy amennyiben ma nem tudom elsőbbségivel feladni a csomagot akkor tárgytalan az üzlet mert másnap este utazik el és akkor már neki nem kell, utaljam vissza a pénzt. Erre én elég határozottan felléptem, hogy akkor még most vonja vissza az utalást mert én csak a saját költségeimmel terhelt összeget fogom visszautalni. 

Itt nagyjából le is zárult ez a történet, írta, hogy akkor bemegy a bankba és törölteti az átutalást. Az egész még elmenne és félresikerül üzletnek is de az érdekesség ezután jött...

Hirdetek egy iPad készüléket is, másnap kaptam egy üzenetet ugyanettől az illetőtől betűre pontosan ugyanazt az üzenetet, hogy meg szeretné vásárolni a termékemet előre utalással. Biztos voltam benne, hogy nem esett le neki, hogy ugyanaz a hirdető. Átírtam a felhasználó nevemet és lezavartam vele ugyanazt az üzenetváltást mint a Macbook esetében. László ugyanúgy készségesen elküldte a postázási adatait, szintén postára maradóra... Csakhogy egy másik budapesti címet adott meg, és egy teljesen más email címet...  Ekkor már biztos volt számomra, hogy csaló, de biztos ami biztos megvártam az átutalás igazolást. Amire számítottam.. a tranzakciószám ugyanaz, csak át volt írkálva a számlaszám, a név, az összeg, és a közlemény.

Tehát az illető az "utalás" napján kéri az eladót az azonnali elsőbbségi postázásra, postán maradó küldeményként, különböző címekre. Az eladó jóhiszeműen elküldi a csomagot, a pénzt viszont várhatja, a csomag pedig valószínűleg László valamilyen úton-módon felveszi...

Azért fordultam Önökhöz mert erre a módszerre valószínűleg sokan nem gondolnak, én sem gondoltam volna, de elég jelentős kár érhetett volna nagyon gyorsan, és minél több eladóhoz el kell ennek jutnia, hogy az ilyen "emberek" ne tudjanak érvényesülni. Engem kár szerencsére nem ért, feljelentéssel bajlódni nem szeretnék, nem is látom értelmét, inkább mindenkit figyelmeztetni szeretném, hogy ilyen esetekben mindenki várja meg a pénzt megérkezését.

Üdvözlettel:

Szabolcs
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.24. 14:53:23

Nem látom a fgyelmeztetés hasznosságát. Aki egy szkrínsotra postáz, az úgyis menthetetlen.

enrico palazzo 2016.11.24. 14:58:14

"Másnap meg is kaptam az utalás igazolásáról készült screenshot-t, látszólag minden rendben volt vele. Írtam is az illetőnek, hogy megkaptam az utalást"

Nem! Az utalást nem screenshot alapján hisszük el (főleg nem ilyen összegnél), hanem a saját bankunk értesítése alapján. Értem, hogy át akarnak verni. Viszont aki ennyire hülye, azt nem tudom sajnálni.

Terézágyú 2016.11.24. 15:00:28

Megint nem értem...

Vagy tényleg arról van szó, hogy a képernyőkép hamis volt...????

Az jó, mert én milliószor írtam már erről, hogy a "mutatom a tableten" stb. megoldások ezek ilyenek. Bármit át lehet írni...

Terézágyú 2016.11.24. 15:03:39

@Terézágyú:
"a "mutatom a tableten" stb. megoldások ezek ilyenek. Bármit át lehet írni... "

például, amikor a kalauznak mutatnak valamit, hogy megvették a jegyet...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.24. 15:04:48

@Terézágyú: Kis összegnél azt mondom, elhiszem, ha azt mondta, átutalta, de ne mutogasson átutalási megbízást.

Manyecska. 2016.11.24. 15:06:45

@Terézágyú: fiam is jött IC-vel kérték a jegyét persze hogy nem találta visszafelé, aztán a kalauz otthagyta.:DDD hámondom jóvan!!:D

rarabel 2016.11.24. 15:13:14

Addig nem intézkedünk, amíg meg nem jött a zseton, legalább is, mióta Edisony feltalálta a netbankot, még a múlt században.
Ha igen, magunkra vetünk.

230e 2016.11.24. 15:33:30

Pár éve biztos jobban mehetett a business, mert most 1-2 órán belül átér az utalás.

Wreck Garr 2016.11.24. 15:34:23

Mindig meglepődök, hogy vannak emberek, akik elpostáznák egy utalásról készült képernyőkép alapján a többszázezres cuccot. Ha a posztoló éppen aznap postára tudja adni a laptopot, akkor vajh, gond nélkül elküldte volna?
Vajon hány ember van tudatában, hogy a jelenlegi Giro2-es elszámolási rendszerben a belföldi utalások hétköznap 1 órán belül teljesülnek?

Thule 2016.11.24. 15:34:34

"Másnap meg is kaptam az utalás igazolásáról készült screenshot-t" - ugye a belföldi forint átutalás maximális határideje banki órákban munkanapokon maximum 4 óra. Fejből sajnos nem emlékszem pontosan mi az utolsó időpont, amikor ha még utalsz, azt még aznap a címzett megkapja, azt hiszem 15 vagy 16 óra.

Ilyen intervallumok mellett nem értem, egy csaló hogyan tud operálni. Mire leboltoljuk a 'screenshot' cserét és eljutok a postára feladni a cuccot, már rég meg kellett kapnom a pénzt.... ha nem kaptam meg, akkor azt nem küldték el.

Thule 2016.11.24. 15:36:56

@Wreck Garr: tuti, hogy 1 óra a GIRO2? 2012-ben mikor ezt bevezették, 4 óráról beszéltek. Nekem nem érkezik meg GIRO2-res utalás 1 órán belül. Az Erste honlapján is pl 4-5 órát írnak.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 15:44:40

@poszt'r:
"Engem kár szerencsére nem ért,..."
szerinted szerencsére, szerint sajnos. Hogy miért ez a véleményem, arra ez ad magyarázatot:

"feljelentéssel bajlódni nem szeretnék,..."
El ne felejtsem. Szülőcsatornában lenne a helyed :@
Még jó, hogy email-ben is meg lehet tenni a feljelentést. Leírod mi történt, csatolod a rendelkezésedre álló anyagot, aztán elküldöd a levelet. Neked ennyi lenne a dolgod te senkiházi. Bajlódni a sünök fognak vele. Neked majd a bíróságon kellene megjelenni, ha eljut addig. Hogy miért? Mert a BTK a csalás kísérletét _IS_ bünteti! Persze puffoghatsz, hogy már itt is, és sok csaló van, és egyre több, szinte osztódással szaporodnak. Csak épp a sok hozzád hasonló faß hozzád hasonlóan nem tesz semmit. Sajnos más nem teheti meg helyettetek. És a lustaságotoknak köszönhetően hiába is várjuk a javulást.

"nem is látom értelmét,..."
Akkor valószínűleg szatyorban élsz, és nem foglalkozol a világ dolgaival. Kishazánkban is egyre több netes csalót fognak el, születik ellenük jogerős ítélet, aminek örömére elzárják őket a világtól egy időre.

"inkább mindenkit figyelmeztetni szeretném"
AKKOR ÍRASD KI ÓRIÁSPLAKÁTRA A MONDANDÓD TE GYÖKÉR, MERT EZ LÓFASZT SE ÉR!

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 15:45:59

@Thule: soxor volt már róla szó, majd annyi lesz. Csak nem emléxem mikortól :(

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.24. 16:01:14

@Thule: Háromkor "elutalja", abba belefér, hogy nem ér át ötig. A posta meg este nyolcig nyitva van, addig b...tatja az eladót, amíg az fel nem adja aznap.

buksikutya 2016.11.24. 16:14:45

aki hulye, haljon meg.

kovetkezot...

Dr. Archivum Pál 2016.11.24. 16:17:08

Áááááááá! Ez fájt! Poszter! Ez most komoly?

Thule 2016.11.24. 16:18:51

@Csokis: persze igen ez reális. Erre kell(ene) válaszolni, hogy OK, reggel ideér a pénz, akkor rögtön fel is adom :P

Dr. Archivum Pál 2016.11.24. 16:20:48

@Terézágyú: De a kallernak le kell csippantania az okostelójával a qr-kódodat a jegyről. Legalább is a MÁV-nál így működik. Így nem tudsz sumákolni.

Dr. Archivum Pál 2016.11.24. 16:24:03

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: AZ MNB nem azért vettem meg a Giro-t, hogy a 4 óra helyett 1/azonnal legyen?

Terézágyú 2016.11.24. 16:24:21

@Dr. Archivum Pál:
"De a kallernak le kell csippantania az okostelójával a qr-kódodat a jegyről"

Jó, tudom - vagyis inkább remélem, hogy nem ilyen egyszerű csalni... de hányszor olvashattunk ilyesmit, hogy "meg tudom mutatni a visszaigazolást a tabletemen" stb.

Burgermeister 2016.11.24. 16:28:23

Vannak még ilyenek hogy a print screenre küldik a motyót? :) Na az megérdemli. Majd ha a számlámon a máni, na majd akkor postázok!!!

Dr. Archivum Pál 2016.11.24. 16:30:47

@rarabel: De lehet, hogy a poszter is csak black friday-nál és szinglinapok alkalmával használja a netbankját limitmódosításhoz (lásd a korábbi posztot, ahol 5 ezres-karbantartós eset volt). Most minek lépjen be, hisz neki most adnak (és nem elvesznek)? :D

Tudod Te azt jól! 2016.11.24. 16:34:35

Én ezt kérem nem értem!
Az itteni, minden témában jólképzett odampodogató törusközönség egy poszttal arréb még azért ekézte a posztert, hogy előre fIzetni:SOHADESOHA! Most meg azt mondják, addig nem mozdulni, míg nincs a banxámládon a pénz!
Így a tudatos eladó várja a pénzt, amit a tudatos vásárló nem utal előre.
Ezek szerint a zinternetes kereskedelem, mint olyan az az életképtelen, retard egyedek homokozója?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 16:35:59

@Dr. Archivum Pál: HJE ez (1ó utalás) MNB független ötlet (megkockáztatom unijós, de rég olvastam az erről szóló irományt, nem 101%)

The Crazy One 3om 2016.11.24. 16:42:34

@Tudod Te azt jól!: tehát te semmi eltérést nem látsz a tegnap és a mai eset között? Píz- píz, végülis igazad van.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 16:51:52

@Tudod Te azt jól!: te most játszod magad, vagy tényleg ennyire stupid vagy?
Arról szó nincs, hogy bárki helyeselné az előre utalást.
Azt próbálja a törzskommenterek nagyrésze tudtára adni országnak-világnak, hogy ha és amennyiben valami észlény azzal próbálkozna, hogy "elküldtem a pénzt, itten van róla a zigazolás, postázd a portékát AZONNAL", az nehogy bedőljön egy ilyen viccnek. Várja meg szépen, míg jóváírják számláján a zegyenleget.

Nick-son 2016.11.24. 16:56:49

De azért érdemes lenne a rendőrségen feljelentéssel bajlódni, mert akkor utána mennek és a következőt nem fogja tudni kimagyarázni, hogy jajj eltévesztettem... látszik a folytatólagos elkövetés, de az is lehet hogy vannak más sértettek is.

Csak mert aki a homarat olvassa azt lehet nem kell megvédeni ilyentől, inkább azokat kellene akik pont nem olvassák.

FDToth 2016.11.24. 16:58:12

Screenshot csak hosszu ideje tarto partneri viszonynal lehetseges, jofogasos nem megbizhato. Szerencse h. A belfoldi ft utalas mar 1-2 ora mulva ott van, uh az ilyen csalas kikuszobolheto (jo, ha banki zaras utan inditod, masnap reggel van ott, de meg igy is jo)

Nick-son 2016.11.24. 17:06:41

@Tudod Te azt jól!: ebben igazad van.

Vannak ezek a tipikus homáros jó tanácsok, amiket mindig csak utólag lehet tanácsolni. :)

A törzs kommentelők tényleg azt szajkózzák, semmit ne utalj előre, ha meg eladsz várd meg amíg a számládon van a pénz :)) Utánvéttel meg ne adj fel semmit mert mi van ha nem veszik át és buktad a postaköltséget. Ilyen alapon soha nem történne semmi :)

Internetes kereskedelemmel foglalkozom főállásban lassan egy évtizede, a gyakorlatban az ügyfelek 40% -a előre utal. Nem azért mert nincs más lehetőség, hanem mert ezt választja. Jó mondjuk nálunk a teljesítéssel nincs gond.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 17:23:01

@Nick-son: "... a következőt nem fogja tudni kimagyarázni, hogy jajj eltévesztettem... "
az előzőeket is meg kell magyarázni ;)

"látszik a folytatólagos elkövetés, de az is lehet hogy vannak más sértettek is."
ha korábban is próbálkozott, az súlyosbító körülmény, másrészt 99.99999%-lék, hogy vannak :(

"...azokat kellene akik pont nem olvassák. "
pontosan :)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 17:35:23

@Nick-son: sajnos ez egy ördögi kör. Addig nincs portéka, amíg nincs pénz. Utánvét nem jó, előreutalás nem jó, az eladó túl messze van a személyes bizniszhez, akkor?
Azt lehetne esetleg, hogy a vevő előre kifizeti (átutalja) a postaköltséget oda-vissza (vissza azért, ha esetleg mégsem venné át), az utánvét pedig a csomag visszajuttatásának díjával (vagy az egész előreutalt összeggel) lenne kevesebb. Annyival kiegészítve, hogy ez nem előlegként lenne kezelendő, hanem foglaló (vagy bánatpénz) szerint. Ugyanis ez utóbbiak nem járnak vissza, ha a vevő hibájából nem jön létre az üzlet.
Ez persze az eladóra ró egy kis plusz munkát, de ez van. Tudni kell a csomag súlyát (nem kb, hanem pontosan), annak alapján ki lehet számolni a postaköltséget, aztán már csak utalni/postázni kell :) (persze ez sem tuti megoldás, de talán jobb, mint a teljes összeget előre elutalni -lásd a HA-n, 50~80 ezer forintokat fizetnek ki előre, aztán panaszkodnak, hogy átal lettek qrelva mint bélsár a palánkon)

Jóska Pista 2016.11.24. 18:02:40

@Csokis: "Háromkor "elutalja", abba belefér, hogy nem ér át ötig. A posta meg este nyolcig nyitva van, addig b...tatja az eladót, amíg az fel nem adja aznap. "

15:30-kor van az utolsó ciklus, 17:00-kor az utolsó jóváírás. (Vállalkozók miatt.) Szerintem megérkezik a háromkor utalt pénz.

Nick-son 2016.11.24. 18:14:57

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: igazából nem eszik olyan forrón a kását, mint ahogy hinni lehetne ha csak a homarat olvasgatja az ember. Én ezt nap mint nap csinálom és több ezer vásárlásra jut egy keményebb ügy.

Az az igazság, hogy nem lehet sok akadályt a rendelési folyamatba építeni, mert minden egyes plusz lépés a vevők lemorzsolódásával jár. Nem hogy ha a szállítást előre utaltatnám, de már olyanok is, ha egyel többet kell kattintani az oldalon. Szó szerint.

Azért csak legyen óvatos mindenki ahogy tud, de inkább körültekintéssel érdemes használni a dolgokat, nem mindentől tartózkodni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 18:56:36

@Nick-son: attól függ, ki főzte a kását és hol.
Cég/webbót egy hangyányival kevesebb aggodalomra ad okot, de akkor sem lennék nyugodt. Volt olyan csalás a hardveraprón, hogy _cég_ bankszámlájára kérték az utalást. Aztán eltűnt az eladó is meg az utalt pénzek is.
Másrészt nem mindegy, hogy kié a webbót. gipsz jakab, kaya ibrahim, ev, bt, kft ...
Cégként nekünk sem okoz problémát, igaz mi is ezt csináljuk huszonx éve.
Az, hogy mennyi akadályt gördítesz (hány kattintás) az útjába, sajnos nem teljesen rajtad múlik (lásd: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0100108.tv ). Persze nem muszáLY mindent megcsinálni, amit ott írnak. De ha foglalkozni kezd a kérdéssel a fogyatékosvédlem, akkor bünti lesz a "kényelmes vásárlás elősegítéséből".
Amúgy nem a céges webbótok (nekünk is van olyan vevőnk, aki magánszemélyként előre utal) merültek fel bennem az ötletemmel kapcsolatban célközönségként, hanem az apróhirdetési oldalakon előreutalást erőltetők.

Zirowe 2016.11.24. 20:00:33

"Írtam is az illetőnek, hogy megkaptam az utalást, "

Nem értem, most akkor megkapta a pénzt vagy sem?
Mert eléggé alap dolog az, hogy addig nem küldök el semmit, amíg a saját számlámon nincs a pénz, siethet a vevő amennyit akar, engem nem érdekel, nap közben pedig majdnem azonnal megjön a pénz.
Aki ennek bedől és pénz nélkül küldi puszira, az meg is érdemli.

Erre külön poszt úgy címezve, mintha feltalálta volna a spanyolviaszt..

Tényleg már csak a suttyók posztjai kerülnek ki!

jajmarnemoderalj 2016.11.24. 21:58:32

valaki legyen már olyan vicces és küldjön egy adag szart, hogy az is a postán maradjon...

egyébként az elkövetőt is meg lehetne fogni a sünöknek annyi lenne a dolguk, hogy civilben megnézik ki veszi fel a csomagot (valószínűleg valami szerencsétlen párszázforintért) így akkor még nem közbelépve elballagni addig a lakásig, ahol átadásra kerül a doboz

nyomozónak kellett volna mennem...

herk 2016.11.24. 22:32:10

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Nálunk okosabbak már rég kitalálták a tutit, pl ingatlan vásárlásakor:
ügyvédi letét

Működése egyszerű, de nagyszerű, nem tudom ilyen létezik-e már az internetes kereskedelemben.
1. vevő elküldi a pénzt egy virtuális széfbe, amit mindkét fél read-only módban csak nézni tud.
2. ha az eladó látja, hogy a virtuális széfben ott a pénz, amit már az eladó sem tud visszaszivni, mindkét fél read-only módban van, akkor elküldi a cuccot.
3. Ha a vevő megkapja a cuccot, akkor read-write módba kapcsolja az eladót, igy ő le tudja szipkázni a lóvét, de vevő továbbra is read-only-ban van.
4. A pénz harmadik személy beavatkozása nélkül csak igy haladhat:
vevő -> virtuális széf -> eladó
5. Ha a vevő nem kapja meg az árut, akkor panasszal él a virtuális széf kezelője felé, aki kivizsgálja az ügyet és visszairányitja a pénzt.
6. Ha a vevő megkapja az árut, de nem teszi az eladót read-write módba, nem kell aggódni az eladónak, a pénz magától nem vándorolhat vissza. Ekkor az eladó panasszal él a virtuális szép kezelője felé, aki kivizsgálja az ügyet és az eladónak utalja a pénzt.

Reactor 2016.11.25. 03:45:35

Gondolom ez a szarházi olyan séma alapján ügyködik, hogy random kipécéz pár illetőt, akik értékesebb cumót kínálnak eladásra, copypasztázza ugyanazt az üzenetet egy-két apró módosítással, aztán ha 100 emberből csak 1 bedől a szarkamu MSPaintban összefércelt átutalásos kamunak, már megérte neki a dolog.
Egy alkalommal én is belefutottam ilyenbe, fölvetettem a lehetőségét, hogy leutazok hozzá 3 órán belül, és személyesen viszem el neki a kívánt terméket. Hirtelenjében úgy eltűnt, mint fing a szélben. Jót vigyorogtam ezen, és írtam neki egy üzenetet, hogy nem volt rossz próbálkozás...tényleg nem....deeeeeee annyira jó sem volt.
Victory!

The Crazy One 3om 2016.11.25. 05:47:17

@herk: aliexpress működik így...

megamedve 2016.11.25. 06:39:48

Hiába ért be a pénz a számládra, 24 órát akkor is várni kell.

bontottcsirke 2016.11.25. 08:04:01

Csak a hülyéket verik át. Minimum megnézem netbankon, hogy átutalt-e a tag. Meg egyébként egy 250 ropis tárgynál egy-két telefont azért szokás leverni, gyanús ha nem történik meg.

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 08:21:34

@bontottcsirke: engem is vertek mar at. "Jo" volt.

El jőt hat a nap, a pentek, mely birkasagi agyfeketehimlovel kiemelten szennyezett ma. Hany, de hany inzulinszint-novekedes kovetkezik be ilyenkor. Oszt' megeri-e! Kikialtott fefefel a koltoi user. Nyugodjunk inkabb calm-szeruen es legyunk chill-lenyek, simogassuk meg az aktualisan hozzank legkozelebb letezo munkatarsunk segglyukat.
y2.pichunter.com/3413123_4_o.jpg

Manyecska. 2016.11.25. 08:27:30

@EurósParaszt Lite: nekem vótmá. most jövök az ósanból. vettem egy plüsskutyát :DD
Semmi izgi akció, amúgy meg sehol senki most mennyetek. Bár nem értem aki idáig elvolt a 250.e laptop nélkül ilyenkor mért érez késztetést..ja hogy jön a kari..ON off norvégminta

The Crazy One 3om 2016.11.25. 08:29:52

@EurósParaszt Lite: neeeee, az emberek meg vannak zavarodva :D

Manyecska. 2016.11.25. 08:36:41

@The Crazy One 3om: milyen ámberek itt kihalt minden, zene se szól, nincs Bétóven nincs rákkendról /By Ákos/!! Töküres az ósan és tökteli mindennel merthogy itt is Blekk Frálydéj van! ilyen nagyon fontos dolgok pl. szmúti-készítő nyolcezerér' hát nem csodás?? Hát az a kép szörnyen gusztustalan vajon ezzel kel-fekszik? :D ON

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 08:44:55

En sem latom ertelmet orvoshoz menni, ellenben a javasasszonyokat nagyon tudom ajanlani. Semmi ertelme nyomozast elindittatni, inkabb a homar itt a megoldas!:/ Egyebkent tenyleg nincs, mert basznak az egeszre. A homar'd is tajekoztat, de ilyet bepotyogni, hogy nem latja ertelmet... Eros.
Egy egyszeru varazsigevel jobba tehetjuk a blogot, mantraszeruen mindenki napi min 10x tessek szives. Kepernyopihentetokent, hatterkent, illetve rozsafuzeres mantrazashoz, ezzel erositjuk a homardi letenergiat es a kozmikus hasznossagi tenyezot:

int, rel, newpost, dct, entroax3, todalay;
(int=eresting, rel=evant, dct=dreams come true, entroa=belepes a megvalositasba 3 izben mindig, az adott napon)

Manyecska. 2016.11.25. 08:50:20

@EurósParaszt Lite: a legtöbb lájkot kapó komment: "Örülök, hogy ennyi ember tud vásárolni nem kis összegekért mindenféle műszaki kütyüt, ruhát stb. De rengeteg családnak november 25. a valódi fekete péntek mert már enni valóra sincs pénz, nemhogy UHD tévére vagy hyper laptopra...."

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 08:52:38

@The Crazy One 3om: nem baj, igy legalabb hasonlitanak ram.:)
@Manyecs: get_romanpulcsiminta
Visszatarcsak magukat direkt, elbujtak egy parhuzamos dimenzionban a rajtvonal mogott toporogva, tomott csoportalakzatban. Hogy aztan sietos ondogecikent placcsanjanak az aruhaz kovere tarsaik bakancstalpa altal. Kozben a hangosbemondoi hang Monti Pythonos humorra fajul a viccesen monoton es nyugodt beszedevel: "kerem nyugodjanak meg" Rogton utana, mikrofontol elhajolt hangon, maga ele suttogva (ami az erosites miatt kicsit sem suttogaskent vegzi) behallatszik, hogy "norvegminta ON":D Rejtett reklam vagy verbalis kenyszeresseg? Soha nem tudjuk megON (azerbandzsai kotott 8bit minta OFFy)

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 08:58:43

@Manyecs: ezesetben stilszeru lehet a karacsonyi menu FENYpontjakent egy koleves, szurokkal gazdagon habarva. A padlo fele meg hianyzott es a szoba egyik feleben kuporogtunk 11-zenegyen, hogy le ne essunk.:D Ciposdoboz, ut kozepe, mi fizettunk a gyarban, toban lakas, hideg salak reggelire, utnyalas, minden este leszurt, miegyeb. Klasszicisztikus angolbohozat, nem kell bemutatni, de megemlekezni rulla igen. Megg unhatatlan. A Lart Purr Art is megenekelte a 90-ven'S evek vegen, kar, hogy egy az egyben vettek at, kopirozas csuful.
Magyarminta ON, ritmikusan mozgo szenakazal ON, porkolt szeretkezo par elado ON, arra jart veletlenul a piroman Pistike FailON.

Humpfrey (törölt) 2016.11.25. 09:04:49

egyszerű de nagyszerű megoldás erre: sms-es értesítés akárhányszor pénzmozgás van a számládon (átutalás, vásárlás, stb)

Humpfrey (törölt) 2016.11.25. 09:10:48

@Tudod Te azt jól!: nem annyira, csakhogy

ha 2-3 órán belül nincs a zsozsó a számládon,addig mit is küldenél? nem hiszem hogy egy vevő enyire türelmetlen lenne. Ha meg igen, akkor mehet isten hírével máshová

ez nem atomfizika vazzeg

@Manyecs: mondjuk azoknak valószínűéleg nem az a legagyobb dilemmájuk hogy a Szulejmán című világhírű szappanoperát HD 999999999 pixels felbontásban nézzék és attól kapjanak vizuális szemrákot.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.11.25. 09:11:33

@Wreck Garr: senki nincs tudatában, mert nem igaz, hogy minden esetben 1 órán belül teljesülnek. 4 óránként vannak utalási ciklusok, ha szerencséd van 10 percen belül teljesül, ha nincs, akkor 4 óra. Persze ettől függetlenül ezt beszopni hatalmas lúzerség, max másnap reggelig kell várni, ha ennél sürgősebb kocogjon ide a vevő a cuccért, pakolja le a cash-t, aztán viszont látásra.

rarabel 2016.11.25. 09:16:00

@Dr. Archivum Pál: Szinglit a Szingliboltból, blekfrídéjen.

Manyecska. 2016.11.25. 09:17:21

köll valakinek bőrdzseki-jellegű XL-es kabát /15.000 huf/, csak nektek most 17.000 :D használatlan, csecse, najó 10.e-ér odaadom /személyes átvétel!!/ gondolom senkinek de gondoltam megpróbálom:D

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 09:21:49

Anyagilag karcsu Karacsony: ma mar ott tart a tewchnika es a fogyasztoisag miatt megporgetett ongerjeszto fejlodes, hogy 10 ka ezer alatt is vannak elvezheto mobiltelefonok, ha megkimelt, akkor teljesen kiraly. Nincs mar szarul hangzo MTK csipp, helyette SnapiDragon amivel kezdodik a legalja is. Ugyanez a karacsonyoztatoknal, a csaladok felnott fejedelmeivel: azt remelne az embroa, hogy osszeszedtek annyi sutnivalot, hogy addig nyujtozkodunk, ameddig az egerragta kockas takaronk er. Azbesztmegbaszta azt a fajta elveszettseget es belkitaposos melyerdo-szethajszoltsagot, hogy mindent csak penzzel lehet megoldani (a beptalalt "gondolatok" szerint, ugye)!
Ugy is az erzes az, amit kerget az ember, a feeling, es a tehhnikai eszkoz sem adja a jot ugy onmagaban, ahhoz is kell a vagy kozosseg vagy csalad, mar csak a "nekem jobb van, nagyobb a farkam-RAM-om" jelenseg miatt, ha mar mas altal az erintkezes-versenyszellem-letezes nem is megy. Ha hiszitek kedves gyerokak, ha nem - ambar tik bizonyosan ell hiszitek - van ennek a targyisagnak es emberi tenyezonek, az erzelmi siknak egy egeszseges egyvelege, egy szerencses aranya. Oke, mondjunk inkabb legkevesbe szerencsetlen-t.

Eleg jo mertekre javultak a kijelzok, fosodron kivul is, a prociteljesitmenyeket mar evek ota nem hasznaljuk ki, barmilyen zenehez hozzaferhetunk, tudunk komenikazni reg elhalt rokonainkkal (na jo, a vilag tulfelen elokre inkabb igaz a dolog), tehat ha erzest gondolattol es technikat belso boldogsagtol, szart majtol kulon tudunk valasztani, nagy baj nem erhet minket es barmilyen okos-jonak is tartjuk magunkat, mert hat nem mutyizunk-lopunk-csalunk, igy meg se szedtuk magunkat, ellenben gecimod kikoltekezunk, onmagunkat farba kurva szentkaracsony alkalmabol, akkor megis inkabb vagyunk talmi konzumidiotak, mint erzelmileg is erett, csalad fele is felelos "jo"emberek es felnott emberek.

Ez a masik ordito disszonancia, hogy az ego kergeti a JO enkepet, a joember-vagyok erzest, de ez nem valosul meg, csak hamisan, onbecsapva, ha felulunk a mindennemu befolyasoknak es nincs a gyerek szamara szaritott szar sem mar. Nem kulonvalaszthato az erzelmi sikon deklaralt josagnak nevezett, josagnak velt valami es az esz, a gondolkodas, ami a szandekot egyengeti annak kis utacskajan. Azt is megertem, hogy kell az amplitudo az erzelmi es anyagi eletbe, kulonben elaszunk a magyar silanysagba bele, no de akkor is.
Nekem ez jut eszembe a 25-ei, meg barmennyidekei rinyalasrol.

Es mikozben meseltem nektek, az asztalfiokban folyamatosan ott volt a szalonna. Gondolom ez egyertelmu. Bar errol Laar Andras tud igazan szemmvedelyesen es beteg modon beszelni, majd eccer belinkellem. url on

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.25. 09:22:30

@herk: ebben tökéletesen igazad van.
DE
Nekem a 3. személy közreműködése nem tetszik.
Azt gondolom Te is tudod, hogy nincs ingyen ebéd. Ki fizeti a "virtuális széf" kezelőjét?
Másrészt miután ott a cucc a vevőnél, mi érdeke fűződik ahhoz, hogy továbbra is foglalkozzon az ügylettel. Gondolok itt arra, hogy jelezzen a közvetítőnek, megkapta, rendben van.

Az ügyvédi letét pedig kicsit drága szolgáltatás egy "pár" tízezer forintos használt cucc adás-vételéhez.

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 09:27:11

Csodas vilagban elunk, mer' a technika miatt, de lehet, hogy csak kepzeljuk (mer' annyira HD, s csak rajtam maradt a VR mobil es ha leveszem feher ondot kell lakmaroznom, de legalabb ottt lesz Trinity, igaz, rongyos cuccokban, mindegy, csak borotvalt legyen). Szkenneles ON.
@Humpfrey: kulonben de, sokkal tobbek problemaja ez, mint gondolnak, ertelmisegi picsulat is rajtakaptam mar XuleyMan-rajongason. Nem megjavithatok. Venusz, ilyesmi. Kemeny.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 09:28:19

@Manyecs: Az a három fasz, aki a facebookon kommentel, azok látják a bloghus kommentjeinket?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 09:30:11

Tegnap vettem az IKEA élelmiszerboltjában egy barna dobozt, az volt ráírva, hogy HUS. Otthon kibontom, hát nem hús volt benne, hanem egy lapraszerelt mézeskalács házikó.

Manyecska. 2016.11.25. 09:32:09

??? bammeg ma mindenki részeg kora reggel /rajtam kívül/ :D .. ON

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 09:35:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: nem, mi vagyunk az uvegfal mogott. Ha idejonnek, akkor persze latjak. De a Facebook Kingdombol minek is jonne barki ide le, a kies pusztaba, az elmaradott tersegbe?

Deszkamodell-haziko, eheto. Elado. Meg egy dioramaban sem lattam Jancsi vagy Juliska osszeegett holttestet. Ez igy nem teljes.

Manyecska. 2016.11.25. 09:36:20

@Humpfrey: :dd itt meg minden hétfőn /az irodaházban/ szendvicset készítenek az itteni hajléktalanoknak. Tele van az erdő velük..

EurósParaszt Lite 2016.11.25. 09:40:15

Ingyen visszahozzak: pont annyival tobb a szolgaltatas borsossagos ara, amennyivel "ingyen" visszahozzak. Viszik. Hulye aki ingyenesseget lat a rejtettkoltsegben. Ezen felul hulye aki bolond, ugyanez forditva es igy tovabb. Egyhulye, egyforditott, ez a sorminta alkossa a vilagegyetem DNS-et. Szerintem ezt most elkuldom, majd bekeretezem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 09:40:52

@EurósParaszt Lite: Értem, köszi!

Nem kéne nekik szólni, hogy a facebookon kívül is van élet?

@Manyecs: Megbízlak, hogy a legjobb facebookos kommentet néha másold be ide. Páran nem látjuk, pl. GáborS. Bízom az ítélőképességedben.

Terézágyú 2016.11.25. 10:15:55

Én néha látom a fb-s kommenteket, néha nem :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 10:21:03

@Manyecs: Engem se érdekel, csak motiválni akartalak. Én nem látom.

Manyecska. 2016.11.25. 10:40:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: semmi extra. mellesleg én is most kaptam egy kivonatot de mivel nem látom még lekönyvelve a banknál, eszem ágában sincs számlázni..:)

Manyecska. 2016.11.25. 12:52:29

@EurósParaszt Lite: no én meg töröltettem egy rendelésemet mert három hét után gyanússá lett a feldolgozás alatti stáció :D /könyv/ aszongya készlethiányos. A...ád!!!
tök jó hogy innen fél órára megkapom a boltba :D pedig mennyit kerestem..

2016.11.25. 14:20:48

egy screenshot alapján küldeni bármit (2016-ban)... LOL

2016.11.25. 14:22:37

(legalább csinált volna egy pdf-et, az több munka)

Meridian74 2016.11.25. 19:49:38

Az is sántít, hogyha ma nem adom fel elsőbbségivel akkor nem jó mert holnap este neki el kell utaznia. A posta nem ilyen gyors még elsőbbségivel sem, szvsz...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.11.25. 21:58:38

@Nick-son: ...
@Jóska Pista: ...

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
"Kishazánkban is egyre több netes csalót fognak el, születik ellenük jogerős ítélet, aminek örömére elzárják őket a világtól egy időre."

Írd meg kérlek, hogy melyik megyében élsz, vagy milyen VR szemüveget hordasz, mert én egy másik alternatív univerzumban élem a napjaimat. Én egy olyan rendőrséget ismertem meg, aki ha hívják nem jön, ha beadványod van, elutasítják, ha ügyészi utasításra mégis lefolytatják az eljárást, akkor lesz valami. Mondom mi: bíróságra járkálsz és az elkövetőt próbára bocsátják, megrovásban részesítik, felfüggesztettet kap köztörvényes bűncselekményekért, mert nincs hova dugni és mezei sikkasztgatásért, meg csalásért nem fognak kóterba küldeni senkit, mert nem győzik onnan is kihajtani a sok verekedőt, garázdát, késelőt, lövöldözőt.
Ez az én kis magyar valóságom, de szeretnék a tiédbe eljutni.

Hipóallergiás 2016.11.26. 17:34:42

@testnedv: 3036-ban is ugyanilyen hülyék lesznek az emberek. Ez nem kor függő.

2016.11.28. 09:05:47

@Hipóallergiás: szerencsére addigra nem lesz emberiség... :O

gummy59 2016.11.28. 14:22:17

Nem értem a problémát. Én csak akkor küldöm az árut ha a pénz a számlámon van. És az manapság 4 órán belül ott van...az igazolás egy dolog...arra lehet küldeni egy hasonló feladóvényt... :)

besarock 2016.11.29. 06:14:10

@Tudod Te azt jól!:
Nem.
A poszter mindig hulye a helyi 4-5 trollnak pedig mindig igaza van.

Adani 2016.11.29. 09:53:32

@Terézágyú: Kaller QR kóddal ellenőrzi a jegyet, a QR kóda lényeg azt meg mindegy miről mutatod be, kinyomtatva papíron vagy telefonon vagy tableten

Adani 2016.11.29. 10:25:21

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:

Feljelentést mindig tenni kell, ehhez elég egy mail nem kell a kapitányságon elbaszni az időt. Ha nem teszel akkor tényleg 0 az esély hogy bármi történik, ha teszel van némi. Bármelyik rendőrt ha megkérdezitek elmondja, hogy bizony sokszor előfordul, hogy nyomozás során vagy akár csak állampolgári bejelentésre eljutnak egy orgazdához, találnak is házkutatáskor jézuskától a géppuskáig mindent egy plafonig pakolt sufniban, amiről se papír se semmi, egyértelmű, hogy betörésből vagy lopásból származik, szétszerelt biciklik, műszaki cikkek stb. De hiába kérik le az azonosítók alapján egyiket se körözik, így nem foglalhatják le, nem tehetnek semmit. Műszaki cikkeknek mindig van sorszáma vagy gyári száma vagy valamilye, ami alapján tárgykörözést lehet rá kiadni, ezért kell jelenteni bármennyire is reménytelennek tűnik a helyzet. Mert ilyen esetben előkerülhet.

Ha egy vaterás csaló vert át, mert pl. előre utaltál neki és nem küldött semmit vagy te küldted el a kamu utalásra, akkor sok jót ne várj a küldött pénzre és termékre keresztet vethetsz, de feljelentést tenni kell. Simán az illetékes kapitányság e-mail címére írj egy e-mailt leírva hogy mi történt és csatolva a levelezés másolatát meg a csaló felhasználói nevét, ha levelezést is küldesz írd még bele, hogy kéred, hogy informatikus szakértőt is vonjanak be a nyomozásba, hátha IP cím alapján kiderül valami, bár esély erre annyi mint bölcsésznek a parancssornál.

@Burgermeister:

Na ja legalább egy bank által generált PDF lenne, bár azt is lehet hamisítani.

@Nick-son:

Utánvét se csodaszer. Eladóként igen, ha a vevő basz át, visszajön és buktad a postaköltséget, de vevőként. A csalók ellen nem jó. "Az ellen nem véd" :) Mert ugye a csomagot ameddig ki nem fizetted és alá nem írtad ,hogy átvetted nem nyithatod ki, így ha átveszed a postán és otthon derül ki, vagy miután a postásnak kifizetted és ő neked átadta és már el is ment, hogy a megvett laptop helyett ét kiló liszt vagy egy féltégla van benne akkor buktad.

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

Kaptak már el ilyen vaterás csalókat, de valóban nem sokat és hát sok idő mire lesz az ügyből valami. most egy alig 18 éves kezdő csalót mennyire tartja az vissza ,hogy 10 átvertből 1 talán feljelenti és majd a sokadik után úgy 10-12 év múlva mire már majd 30 éves lesz talán el is ítélik? Addigra elkövet mondjuk úgy 200 csalást többségben apró pár ezres tételben, amire 100-ból 99 csak legyint és nem éri meg a fáradtság nekik, hogy ezért rendőrségi feljelentést tegyen, káromkodik egyet, hogy költse gyógyszerre és továbblép, hogy ez volt a tanulópénz, máskor okosabb leszek. Lesz a végén 2-3 rendbeli átverése, bíróságon szánja-bánja bűneit, első ügyes, nincs priusza, szívhez szóló történet, hogy a beteg kanárijának a gyógykezelésére kellett és el volt keseredve, szánja-bánja stb. és kap egy felfüggesztett szabadságvesztést. De mondjuk még egyszer megcsinálja és eljut bíróságig vagy kicsivel többel bukik be és kap mondjuk 1 év letöltendőt akkor mi van? Az se fogja megviselni ezért enyhe fogházat kap max. az meg majdnem nyaralás, ahogy Matisz papa mondja leüli a wc-n kedvezménnyel fél év után kint van.

Ugyanez a módszer az aluljáróban cigis áruló ómigránsoknál is, a papírzsepivel meg mosogatószivaccsal kitömött karton cigiknél. Mégis hányan fognak visszamenni miután rájönnek hogy átbaszták őket? De láttam már kamu pendrive-ot árulókat is, kíváncsiságból vagy 5 éve vettem is tőle 1000ft-ért egy 8 GB-os modellt. Gépbe bedug semmi se történik. Szétszedem és bizony ott a fém USB csatlakozó de mögötte nincs semmi a ház tök üres. pár ezer ft-ért nem fog senki balhézni, ha valaki mégis, mert van hozzá kellő ereje pl. van pár kétajtós szekrény méretű verőember haverja, és visszamegy reklamálni akkor annak visszaadják a pénzét, ez a rizikó benne, semmi több. De amúgy meg ezért senki sem fog verőembereket bérelni, mert drágább lenne mint az okozott kár.

Burgermeister 2016.11.29. 17:58:00

Te értesz magyarul baszod...értelmezés megy!!! Jön az sms hogy utalták a pénzt arról a számról ahonnan eddig is jött!! Mit véded a hülyeséged?! Ülj le oszt egyes vagy!!! Kreténfaszjózsi!!!

Parajpuding 2016.12.11. 20:03:44

Ilyen átverés már régóta van. Addig nem kell feladni, ameddig a pénz nincs ténylegesen a számlán. Az ilyen-olyan igazolással törölje ki a vevő...

Trafi Fax 2017.05.12. 15:58:13

Ez nagyon gyenge, elvileg meg sem érdemelne egy blogot. Pedig most olvastam, hogy más eladó még be is dőlt ennek a trükknek. Igaz, látszott az írásán is, hogy "értelmiségi". Ilyeneknek viszont ajánlott olvasmány.

Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem várjátok meg a pénz érkezését a számlára? Akit ilyen egyszerű trükkel át lehet verni, igazán sajnálni sem tudom.

Adani 2017.05.12. 23:10:09

@Trafi Fax:

Az emberi hülyeség határtalan. Az 1000 éves Telekomtól hívom nyert 1 millió ft-ot és megkapja ha vesz egy feltöltőkártyát 10 ezer ft-ért és bediktálja a számot róla. Ezt is sokan bekajálják.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2018.02.28. 20:20:42

@Terézágyú: Valamit - az egy QR kód, vagy egy hitelesített igazolás, amit elektronikus jegyvásárláskor kapsz. Azt nem hamisít mezei user, mert nem tud. (Főleg QR-t.)
süti beállítások módosítása