Tékozló Homár

Kuponos kalandok a fogászaton

2016.12.05. 10:12 | Homár Hilda | komment

shutterstock_524812786.jpg

Ha valaki megengedheti magának, hogy magánorvos kezelje, jó eséllyel egy fogorvos lesz az első, akit keres, mert valahogy az átlagnál is kiszolgáltatottabb az ember nyitott szájjal fekvés közben. Egyátalán nem elvetélt ötlet tehát, hogy egy fogorvosi klinika kuponos akciókkal keressen új pácienseket magának. De nem úgy kéne csinálni, ahogy Mariann esetében.

Tisztelt Tékozló Homár!

Bp-fogászat V. kerület Kecskeméti utca http://www.fogaszatikupon.hu/

Fenti kuponos oldalon keresztül vásároltam tömés cserére, mivel 10 évesek a töméseim, gondoltam itt az ideje. Hangsúlyozom a fogaim nem fájtak, tökéletesek voltak, csupán tavasszal egy fogkő eltávolítás alkalmával javasolták a cserét (másik fogászaton) Összesen 3 db kupont vásároltam 4.990 Ft/db.

Amikor az első kuponnal megérkeztem azonnal azzal kezdték, hogy bár ez a kuponon nincs feltüntetve, de rá kell még fizetnem 2.000 ft-ot. Majd amikor kiszedte a régi tömést a doktorúr nagy sóhajjal közölte, hogy ez bizony gyökér kezelés lesz, ami 2 x 13.000 Ft. Mivel a lyuk már ott tátongott beleegyeztem a kezelésbe. Utána egy hétig fájdalom csillapítón éltem, és 2 éjszakát aludni sem tudtam, ami 3 gyerek és munka mellett nem igazán volt kellemes.

Amikor visszamentem a doktorurat kicsit sem érdekelte, hogy fájdalmaim voltak. Még 2 alkalommal volt gyökérkezelés, és nagy nehezen végül sikerült betömni. A hab a tortán, hogy kezelés közben a doktorúr az asszisztensnőnek udvarolgatott, akinek kb. annyi fogalma volt a fogászati asszisztens szakmáról, mint nekem: nem ismerte az anyagokat, nem tudta hol vannak vagy kinyitni a dobozát. Nagyon kínos volt. És őszintén én a kezelés alatt nem vagyok kíváncsi az előző napi beteg dolgaira, ronda dolog így kibeszélni még név nélkül is. Összesen fizettem 28.000 ft-ot +1 kupont elvettek. Számlát csak a kupon áráról kaptam. 

Ekkor jeleztem a kuponos oldalnak email-en, hogy a másik 2 kupont nem szeretném felhasználni, mert nem tudok ennyi pénzt újra kifizetni. Nem kaptam választ. Végül a facebook oldalukon keresztül hajlandóak voltak válaszolni, hogy vissza fogják utalni a pénzt. 3 hét eltelt, de a számlámra nem érkezett meg a pénzt. Újra írtam, nem válaszoltak.  

Ma reggel felhívtam telefonon a fogászatot, hogy szeretnék beszélni valakivel emiatt. Az asszisztensnő lehülyézett, hogy én nem értem mennyibe kerül egy gyökér kezelés, és egyébként is örüljek hogy ilyen olcsón megúsztam, majd egyszerűen bontotta a vonalat.

Én csupán a 10.000 Ft-ot szerettem volna visszakapni, amit amúgy sem használok fel. Nem akartam balhét csinálni, nem akartam őket minősíteni, de sajnos az ő hozzá állásuk miatt nincs más választásom. közben kiderült, hogy a kuponos oldal tulajdonképpen a fogászaté, tehát ott sem tudok reklamálni.

Elkeseredve,

Marianna

UPDATE

Végül megérkezett az átutalás. Csak ezért el kellett viselnem a minősíthetetlen viselkedésüket. Én többet nem veszek ilyen kupont. Az egyáltalán nem merült fel, hogy a másik két kupont beszámolják. Már az elején is azzal kezdték, hogy a kuponra mindenképpen rá kell fizetni, pedig megnéztem és ez sehol nem volt leírva. Azt az 1 kupont is pofavágással vették el, plusz ráfizettem 2.eFt-ot, meg előtte a 2 x 13eft, viszont számlát csak 4.990 Ft-ról kaptam,amire az volt írva hogy kupon beváltás. De tényleg a szöveg volt a legbosszantóbb, hogy mit gondolok én ki fogja nekem 5000 Ft-ért megcsinálni a fogamat, meg a többi lyukas fogamat. Nincs lyukas fogam, nem is fájt, csak a régi töméseket szerettem volna kicseréltetni, sőt pár éve amikor a 3. gyereket vártam még csodálkozott is a körzeti fogorvos, hogy milyen jó állapotban vannak a fogaim és hogy megvan mind. Szóval nem egy elhanyagolt szájban kellett dolgozniuk. 

Azért én már majdnem 40 éves vagyok, 3 gyerekes anya, olyan fájdalmat okoztak az elbaltázott kezeléssel, amit a 3 szülés alatt nem éltem át, és még utána nekik áll feljebb. Ez nem egy szolgáltató, ha kevesli az 5.000 ft-ot a munkájáért miért ennyiért árulja a kupont? vagy miért nem írja oda, hogy ezért a pénzért csak szűkebb szolgáltatást nyújt? mondjuk azt biztos nem fogja odaírni, hogy ezért a kuponért cserébe bunkók leszünk és félmunkát végzünk, vagy külön kérés nélkül is megalázzuk a beteget.

Én inkább gyűjtök még fél évig és rendes áron megcsináltatom a fogaimat, de másoknak mindenképpen javaslom, ( amit én sajnos csak utólag tettem meg) hogy facebook, google, internet bármely felülete nézzenek utána ki árulja a kupont, illetve a szolgáltatóról a véleményeket.

 

Kedves Marianna!

Tekintettel arra, hogy a kuponokat online vásárolta, így szerződése távollévők között kötött szerződésnek minősül, ettől 14 napon belül elállhat. A 14 nap a termék (kuponok) átvételétől számít. Amennyiben a vállalkozás nem tájékoztatta Önt az elállási jog gyakorlásának határidejéről, gyakorlásának módjáról valamint a vonatkozó jogszabályban található elállásmintáról, úgy az elállási határidő 12 hónappal meghosszabbodik. Ezt tehát azt jelenti, hogy amennyiben (akár e-mail útján) eláll a szerződéstől, a még fel nem használt szolgáltatások értéke visszajár Önnek, a fel nem használt kuponokat pedig már nem használhatja fel.

Azt sajnos nem látom, hogy a kupon pontosan milyen adatokat és kikötéseket tartalmazott. A szolgáltató honlapján található általános szerződési feltételek 2.2. pontja szerint: "A Kupon a rajta feltüntetett árkedvezményre jogosít." Így adott esetben lehetséges, hogy a kupon nem díjmentes szolgáltatásra jogosít, mindössze díjkedvezményre. Amennyiben a kuponon az szerepelt, hogy az adott szolgáltatás nyújtására a szolgáltató köteles, úgy az adott szolgáltatással kapcsolatban más díjat a szolgáltató nem számolhat fel. A kuponon fel nem tüntetett, de igénybe vett szolgáltatások ellenértékét a szolgáltató követelheti.

Amennyiben a szerződéstől Ön elállt vagy a vállalkozás önként vállalta, hogy visszatéríti az összeget és erre még nem került sor, úgy békéltető testülethez vagy bírósághoz fordulhat. Továbbá, mivel kis összegű pénzkövetelésről van szó, közjegyzőnél kezdeményezheti fizetési meghagyás kibocsátását.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 10:20:23

Basszus, mire nincs már kupon? Esetleg egy temetés? Bár a Használt koporsó témát már vagy 40 éve elsütötte a tévé.

Manyecska. 2016.12.05. 10:28:41

@Csokis: igen, most volt egy ilyen apróhirdetés hogy : "spórolt már a temetésére?" hámondom előbb megdöglenék ugye, kezitcsókolom...Érted, kariajcsira kérek a családtól egy hamvasztást pl.

aptikjampó 2016.12.05. 10:31:49

Mi az? Piros és árt a fogaknak?
Tégla!

aptikjampó 2016.12.05. 10:36:34

a doktorúr az asszisztensnőnek udvarolgatott,

Gondolom tömni akart!

aptikjampó 2016.12.05. 10:40:28

@Manyecs :kariajcsira kérek a családtól egy hamvasztást

Egy koporsó praktikusabb lenne, tarthatnád benne a takarítószereket!

Terézágyú 2016.12.05. 10:44:28

"a fogaim nem fájtak, tökéletesek voltak, csupán tavasszal egy fogkő eltávolítás alkalmával javasolták a cserét"

beszoptad a "reklámot".
Bocsi... :(

Manyecska. 2016.12.05. 10:44:29

@aptikjampó: meg a befőtteket, letakarva! Igen.
mellesleg a párom múlt héten fogott egy harapófogót és kirántotta a fogát mert lötyögött a háccsó :DD mondtam bakker előtte sterilizálhattad volna a harapófogót!! :D Mondjuk tegnap egy üveg borral sterilizáltunk :D..én nem iszom mer biciklivel voltam este tízkor a hídon hazatekertem na az egy vadászkupon:D !!

Terézágyú 2016.12.05. 10:46:06

"Majd amikor kiszedte a régi tömést a doktorúr nagy sóhajjal közölte, hogy ez bizony gyökér kezelés lesz, ami 2 x 13.000 Ft."

Pószter, ez várható volt... bocsi.

Mellesleg a fogorvosokat is lehetne kezelni, mert ők is gyökerek.

Manyecska. 2016.12.05. 10:49:18

Mellesleg csak nekem gyanús hogy előre megmondják mennyibe fog /érted, fog!/ kerülni? egy régi tömés alatt bármi lehet-kiskutya, stb- soxor ott derül ki. Én tényleg félévente járok fogorvoshoz örülj neki hogy nem a fúró esett szét fúrás közben mint nálam:(( :D Majdnem a fülemen jött ki a fúrófej ..:D

Terézágyú 2016.12.05. 10:51:13

@Manyecs:
"Mellesleg csak nekem gyanús hogy előre megmondják mennyibe fog /érted, fog!/ kerülni? egy régi tömés alatt bármi lehet"

Hát erről beszélek, hogy okos ember egyből gondolkodik, hogy érdemes-e megbontani egy fogat - de a fogácok meg ebből élnek, hogy nem mindenki okos ember...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 10:52:08

Ami nem romlik el, azt nem kell megjavítani. Bár ha gyökérkezelni kellett, az már rég alá volt romolva. Ilyenkor egy jó röntgen sokat segíthet.

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.05. 10:52:42

Így jár az, aki a fogához veri a garast.

(Ééérted, szóvicc, mu-ha-ha! A kupon!)

:-D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 10:53:26

Vettem 2 db kupont nyitott szívműtétre, 4.990 Ft/db. Szerintetek utánaguglizzak az orvosnak, vagy ugorjak bele vakon?

maga_egy_állat 2016.12.05. 10:55:19

@aptikjampó: ugyan, tengerimalacot, kutyát, volt hapsikat ;)

sztem a fogdoki egy bizalmi dolog nem megyek el valahová, mert olcsóbb...oszt 3 gyereken kívül kutyája ven-e? :D

Manyecska. 2016.12.05. 10:55:23

@Terézágyú: há mink kaptunk volna egy kuponos macskát-páromnál lett volna- doki átvállalta az összes oltás, havi gyógyszer költségét! az állatvédők hagyták nála mert elütötte a cict egy kocsi..egész jól összerakta a cicát, megszerveztük hogy mit kell venni a cicának majd a lakásba erre múlt héten kinyiffant..:( ON

Manyecska. 2016.12.05. 10:57:15

@Terézágyú: úgy értem nem a doki nyiffant ki:D a cica! Még utoljára én melegítettem reggel mert kiszökött éjjelre a rendelőből már akkor láttam rajta hogy kornyadt. Elneveztem őt is Ákosnak, két sebzett kandúrbandi..:)

maga_egy_állat 2016.12.05. 10:57:39

@Manyecs: mér nem vettél kuponos feltámasztást? amatőr

Terézágyú 2016.12.05. 10:58:41

"a szöveg volt a legbosszantóbb, hogy mit gondolok én ki fogja nekem 5000 Ft-ért megcsinálni a fogamat, meg a többi lyukas fogamat. Nincs lyukas fogam"

Hát, attól, hogy be van tömve, attól az még "lyukas", csak szólok... Főleg, hogy éppen te akartad kivetetni a töméseket...

"nem is fájt, csak a régi töméseket szerettem volna kicseréltetni"

Igen, beszoptad a reklámot.

"sőt pár éve amikor a 3. gyereket vártam még csodálkozott is a körzeti fogorvos, hogy milyen jó állapotban vannak a fogaim és hogy megvan mind."

De te azért még jobbakat akartál?....

Egyébként igen: összevissza keverjük a fogalmakat... "jók a fogaid... igaz, hogy egy pár tömve van, igaz, hogy fogkövetleníteni is folyton kell, igaz, hogy le kéne mán cserélni a töméseket, ja és még gyökérkezelni is kell - de neked >>jók a fogaid<<."... :-/

Már várom, hogy valaki mondja: "én egészséges vagyok, a szívem tökéletes, igaz, kéthavonta kontrollra járok, ahol kicserélik az elemeket a pészmékerben".... :-/

Terézágyú 2016.12.05. 11:02:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
"Vettem 2 db kupont nyitott szívműtétre, 4.990 Ft/db. Szerintetek utánaguglizzak az orvosnak, vagy ugorjak bele vakon? "

Ne ugorjon bele vakon Ön!
Előtte vegyen kupont a szemműtétre is Ön!

Manyecska. 2016.12.05. 11:05:48

@Terézágyú: hát tudod én is negyven vagyok, fogakkal, mindenki terhes a családban /:D/, a kutya is, félévente járok de soha nem jutna eszembe beugrani csak úgy, tömést cseréltetni sose tudhatjuk MIRE cserélik ki, ugye! /:D/ pl.lehet hogy rózsaszín csillámpónis tömést raknak be nekem az egész V.kerület úgy gyanús ahogy van! :D /anyám is ott született profin zongorázik kesztyűben de főzni b..meg hatvanhat év alatt sem tanult meg!/

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.05. 11:06:21

@maga_egy_állat: Már az előző életemben sem hittem a reinkarnációban...

:-D

Terézágyú 2016.12.05. 11:07:06

@Manyecs:
"de soha nem jutna eszembe beugrani csak úgy, tömést cseréltetni"

erről van szó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 11:07:12

Ha meg sikerül, akkor a másikat kariajiba adom vkinek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 11:08:19

@Terézágyú: "tömést cseréltetni"

Nem kell azt cserélni, elég újrafutózni.

Digitális Dzsihád 2016.12.05. 11:10:35

@Terézágyú: A rendszergazda-fórumon, a prohardveren volt egy jó sztori, hogy eladásra kínáltak egy videokártyát az apróhírdetés rovatban.
- Eladó egy XXXXX videokártya. Működőképes, csak képet nem ad.
- Ha nem ad képet, akkor hogy lenne már működőképes?!?
- Hát mert forog rajta a hűtőventillátor!

DaM 2016.12.05. 11:11:02

Szegény poszter. Tanulság: amelyik szolgáltató bevált, azon nem változtatunk. Fogorvosok tekintetében a pofátlanság már-már autószerelő mértékű (bocsánatot kérek a normális szerelőktől).

Gyökérkezelés előtt panorámaröntgent kellett volna csinálni, mifelénk úgy szokott lenni. Az kevesebb pénz, mint szétqrni a fogat aztán ott üzletelni a jövőjén. Plusz mindhárom tömést csekkoltad.

Aztán az sem mindegy, melyik fog és milyen gyökér kezeli. Ugyanis ez frankón labirintus játék, főleg, ha metszőfogtól hátrébb dolgoznak. Mocskos meló és ha elcseszik, mehetsz műtétre vagy húzásra.

Poszter: amúgy az árak ismertetése alapján kvázi normál áron úsztad meg - a gyökérkezelés alkalmanként 13-ért reális (mondjuk 11-ért is), a töméscsere meg cuzámmen 7ért, új tömőanyaggal, esztétikusan, szintén árban van, sőt, óccsó. (Gondolom pont azért, hogy még engem is be tudjanak rángatni a szopórollerre. De nem háháháhá! Én otthon rohasztom őket! :D)

Terézágyú 2016.12.05. 11:16:28

Egyébként (és most OFF következik), tényleg olyan összevissza fogalmaink vannak mindenről...
tömött fog: OK - hajpótlás: fujj...
teljes protézis: OK - paróka: fujj...
fogfehérítés: OK - hajfestés: fujj...
vagy éppen:
szivacsos melltartó: OK - szivacsos bugyi: fujj...

Manyecska. 2016.12.05. 11:16:48

Én nem is értem, a 9.kerületben a Tűzoltó utcában-ajánlom poszter!!..- van egy amúgy ügyeletet is vállaló fogászat..a dokik a szájseb.klinikákon dolgoznak, ott is van röntgengép a szék mellett mennyiből áll egy röntgen készíteni tényleg..???? /???/ fiamat is odavittük egyszer meg se mukkant pedig gyökérkezelni kellett egy tejfogát, valami fiatal doki volt pedig:) V.kerből utoljára egy kiba..szott fellépőruhát vettem b...szott drágán a kelet-mo-i táncbajnokságra /borsodi, a Ser ! / :D

Terézágyú 2016.12.05. 11:17:27

@DaM:
"Fogorvosok tekintetében a pofátlanság már-már autószerelő mértékű"

:)

Terézágyú 2016.12.05. 11:19:04

@Manyecs:
egyszer én is vettem ilyen tejjesen átlátszatlan, "korcsolyázó" harisnyát egy tánckellékboltból...

Tudod Te azt jól! 2016.12.05. 11:30:16

@Manyecs: vidd vissza, még garanciális! (Homár Hümér mondta volt: mint egy doboz tej)

Manyecska. 2016.12.05. 11:42:51

@Konyvtaroslany: aszongya tíz éve volt utoljára fogorvosnál. Margit-pozitív:D

Manyecska. 2016.12.05. 11:44:00

@Tudod Te azt jól!: ááá, én láttam rajta hogy szarul van. A dokinál lakott még-a rendelőben- egyik reggelre elaludt:(( immunbeteg cica volt:(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 11:45:59

@Konyvtaroslany: Az egy hülye poszt.

1. Félévente el kell menni fogorvoshoz.

2. Tartalékolni kell valamennyit vész esetére. Konkrétan nem tudom, de az ilyenek vesznek százezres okostelót, meg havi tízezres előfizetést.

3. Egy korona+gyökér vagy egy beültetés, az lehet százezer fölötti tétel. Egy tömés tízezer alatt van.

4. Egy panorámaröntgen a Margit-híd közelében most 4000 Ft, nemrég emelték. Kérésre CD-n is odaadják.

5. Valaki a fiatal csinos pofikájára alapozza a karrierjét... tanuljon inkább!

Manyecska. 2016.12.05. 11:47:00

@Tudod Te azt jól!: saját kis fotelja volt ott aludt. Mellesleg olyan hülye a rendelő kialakítása múltkor egy fószer ott pöcsölt a visszajáróval én mentem be a cicámhoz, oszt jobbról kiszökött a műtőből egy cica, ilyen műtét után kómából nyáladzva, dülöngélve támadt, kanül még benne volt..baszki meg kellett kapaszkodnom az ajtófélfában full rosszul lettem a látványtól:)..

Manyecska. 2016.12.05. 11:48:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: a János-hegyi panoráma megfizethetetlen! /ez nem volt vicces, jelzem/

Terézágyú 2016.12.05. 11:49:03

@Manyecs: "aszongya tíz éve volt utoljára fogorvosnál"
miért ne? és ha neki is azt mondták, hogy jók a fogai??

Manyecska. 2016.12.05. 11:50:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: azt honnan a bánatból veszi a mártírnő hogy százezer a fogszabályzó fiamnak ajánlottak pár éve az volt valami 20 körül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 11:57:40

@Manyecs: Ja, nemtom, régen fogyszabályoztunk már. Gyereknek az nem ingyenes?

Manyecska. 2016.12.05. 12:01:53

@Terézágyú: és ha süket?? :D Irigylem, nekem hófehér alapon ami törik mondjuk engem is a fiam fejelt le onnantól van három porcelán elől :D /nem csésze, fog!/ lassan aktuell lesz leszedetni akkor egy hét néma csend lesz eljő a Kánaán otthon :D

Terézágyú 2016.12.05. 12:03:12

@Manyecs:
de neked is jók a fogaid.

Manyecska. 2016.12.05. 12:04:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: hát lehet 14 alulinak de kétlem! százezerér már kispolszkit veszek /a szájába/ :D felhívott az exem három éve nem hallottam felőle-öt évig voltunk együtt- valami kupont osztogatnak?:P:DD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 12:04:40

@Terézágyú: SZTK-ban csináltak nekem panorámaröntgent. Aztán elküldtek a a maszekhoz, hogy ők ezzel nem foglalkoznak. (Begyulladt, szájsebészet...) A pénzes doki forgatta a felvételt, aztán mondta, hogy ez nem jó semmire, és elküldött rendes röntgenre.

Manyecska. 2016.12.05. 12:06:01

@Terézágyú: ja, nekem a szeretőm volt a fogorvos, persze, kétezer egy javítás, hat egy tömés /:P/ nem ő töm, cserébe végighallgatom a sirámait:D most mondtam le egy időpontot mer kell karira a pénz:P! menjen a tököm megint szétszedi hátul szerintem pusztán szerelemből tossza el folyton hogy visszajárjak:(( :DD

Terézágyú 2016.12.05. 12:06:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
jó, hát a pénzes fogorvosok meg olyanok, amilyenekkel a pószter találkozott..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 12:06:56

@Manyecs: "egy hét néma csend lesz eljő a Kánaán otthon"

:))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 12:10:45

Mindenki a kétévessel amortizáltatja le a fogsorát? Nekem is csattant az állkacsom, mikor lenéztem a gyerekre, az meg hirtelen felvetette a fejét.

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.05. 12:11:08

@Manyecs: Most ezt nem értem! Fogorvoshoz mentél, de tömés helyett megtömött?!? Vagy mi?

:-D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 12:11:40

@Terézágyú: Az öcsém pár éve még dicsérte a kapás utcai SZTK fogorvost.

Manyecska. 2016.12.05. 12:17:22

@Tehetséges ugandai buzi: igen, a "hogyan állítsam be a széket" idevágó vicc...nem, csak szeretett volna mer egyszer utánam füttyentett -miniszoknyában voltam- akkor még nem hozzá jártam én meg elküldtem a b...pi..ba..oszt megyek vissza akkor már nem volt zárva a rendelő erre ott áll fehér köpenyben -azóta lelkifurdalásunk van kölcsönösen ezért mély kapcsolat szövődött :P szóval ő jól dolgozik cserébe én szépen mosolygok és nem anyázok.:DD

aptikjampó 2016.12.05. 12:19:21

@Manyecs: felhívott az exem három éve nem hallottam felőle-öt évig voltunk együtt

Három év kellett hogy megnyugodjon?:D

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.05. 12:20:05

@Manyecs: Egy szál fehér köpenben állt ott? Nem ágaskodott a fogorvosi "fúrója" ?

:-D

Manyecska. 2016.12.05. 12:24:56

@aptikjampó: :DDD @Tehetséges ugandai buzi: lyobb, ha tudod, hogy a fúrója szétesett a számban /vigyázzá kiscsávó/ :_D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 12:26:29

@aptikjampó: Lehet, hogy Manyi elintézte, és három év volt a teljes felépülés, rehabilitáció.

Friss házas lányka felhívja az édesanyját:
- Anyu, tegnap megvolt az első komoly veszekedésünk.
- Jól van. lányom, előfordul az ilyesmi.
- De anyu, most mit csináljak a hullájával?

Terézágyú 2016.12.05. 12:29:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
A feleség bejelenti, hogy indul a helyi önkormányzati választásokon
Férj: Ez egy hülyeség.
Nej: nem az.
Férj: de az.
Nej, nem az!
Férj: az!...
Nej: édesem, már meg is volt az első politikai vitánk!

aptikjampó 2016.12.05. 12:32:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Az exfelhívások nagyban köszönhetőek a feledékenységnek illetve az alkoholnak!

rarabel 2016.12.05. 12:44:41

kaptam egy olcsó kupont a vekbélműtétemre, ezen kívül pedig fogorvost is a jósuckin keresztül választok.

szsuzsanna 2016.12.05. 12:47:44

-kár, hogy a homár (is), -már csak a "vezérhozzászólók" egymással "évődéseiről" szól...

Terézágyú 2016.12.05. 12:49:51

@szsuzsanna:
igen. ezt én is nagyon rühellem.
hozzám meg nem szól senki, pedig olyan okosakat írok :(

besarock 2016.12.05. 12:52:54

@Manyecs:
A kanaan fugg az atmerotol is.
Nekem meg kettot kiverne a harom kiszerelt melle.

KaTe 2016.12.05. 12:56:08

Bár nincs semmi panaszom, az emésztésem és a székletem is kiváló, viszont láttam nemrég egy -35% os végbéltükrözés kupont a gasztroenterologiakupon.hu -n, gondoltam megveszem és beváltom. Biztos jó móka lehet! Utána pedig kiszedem a 10 éves, jól működő töméseket a fogaimból és gyökérkezeltetem az összeset. Biztos ami biztos! Első az egészség!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 12:57:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Nekem a röntgen ingyen volt, mint az állapotfelmérés része, cserében beépítették a többibe. Kb. darabonként. Gyökérkezelés 18e, gyökértömés 18e, fedő tömés 18e. Plusz egy másik tömés 20e. Igaz, most legalább jó. Meg a karácsonyi ajándékom is le van tudva.

Viszont az tényleg vicces, hogy valaki odadugja a fejét egy fogorvosnak minden személyes infó nélkül. Négy bizalmi állás van, ahová normális ember nem megy "csak úgy". Ebből a nőgyógyász nem érint, de a fogorvos, a hentes és a zöldséges igen. Paradicsomot még csak-csak veszek a tecsóban, ha szar, hát szentségelek két napig. De a fogamat vagy tíz évre csináltatom meg. (remélem)

KaTe 2016.12.05. 13:03:13

Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon 3 nem gyerekes anyuka mennyiben szenvedhet hátrányt a 3 gyerekeshez képest, ha mondjuk a fogorvos ocsmány módon viselkedik és mellékesen megpróbálja lehúzni őt?! Azért is érdekelne, mert a 3 gyerek ténye többször is ki van hangsúlyozva a sztoriban, mintha 3 gyerek nélkül nem fájna ugyanúgy a pofája az embernek. Vagy ezzel arra akar célozni a posztoló, hogy akinek nincs 3 gyereke, annak úgy sincs semmi gondja az életben?!

aptikjampó 2016.12.05. 13:03:37

@szsuzsanna: -kár, hogy a homár (is), -már csak a "vezérhozzászólók" egymással "évődéseiről" szól...

Ja! De! A téma ki van merítve ugyebár. A fogorvos link, a kuponozás csapdákat rejt és különben sem a legjobb megoldás egészségi problémákra. Utána meg óhatatlanul ez jön.

Terézágyú 2016.12.05. 13:05:42

@KaTe:
Örülj, hogy legalább kiskutya nem volt a sztoriban...

aptikjampó 2016.12.05. 13:11:12

@KaTe: a 3 gyerek ténye többször is ki van hangsúlyozva a sztoriban, mintha 3 gyerek nélkül nem fájna ugyanúgy a pofája az embernek.

Akinek ennyi gyereke van az valószínűleg a hagyományos szex híve és az orált kevésbé bírja!
Így már érted???

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 13:12:14

@Csokis: :))

A barátném gyűjtött új hűtőszekrényre. Aztán mutatta, hogy a fogorvos betömte a szájába.

Terézágyú 2016.12.05. 13:21:17

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

NagyBandó: "Amióta megvan a zasszony új fogsora nem merem szájonvágni, mert egy Zsiguli ára van benne"...

ROTFL Manó 2016.12.05. 13:24:26

@KaTe: Nem tudom, hogy hány gyerek tolatott már ki belőled, de az azért elég közismert dolog, hogy a terhesség során a gyerek növekedése sok kalciumot von ki az anyjából. Ennek okán a gyerekes anyák fogai az átlagosnál gyorsabban mennek tönkre. Pláne, ha már hármat is. (Nyilván egy-két kritikusabb homár-őstag felhoz olyan vicces-logikus érveket, hogy biztosan nincs tévéjük, oszt tévénézés helyett tosznak, mint a zállatok, így können összejön a három csimota.)

Persze vannak kivételek, de a nagy átlag póruljár fogügyileg.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 13:25:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: @Terézágyú: Hihetetlenül nagyszájúak a fogorvosok, az tuti. Komplett családi nyaralásokat vesznek a szájukba, rágnak meg és nyelnek le.

2016.12.05. 13:28:46

na a fogához veri a garast (dezsőt)

Terézágyú 2016.12.05. 13:30:40

@ROTFL Manó:
"Azért én már majdnem 40 éves vagyok, 3 gyerekes anya, olyan fájdalmat okoztak az elbaltázott kezeléssel, amit a 3 szülés alatt nem éltem át"

KaTe 2016.12.05. 13:31:44

@ROTFL Manó: De a posztolónak nem fájtak a fogai, nem volt problémája a tömésekkel. (maximum annyi, hogy régiek) A gyökérkezelt fogról se tudjuk, hogy valóban gyökérkezelésre szorult-e, vagy csak a fogorvos találta ki egy kis extra pénzért.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 13:33:14

@ROTFL Manó: Azért itt nem a három gyerek a lényeg, és az "évődés" tárgya. Inkább az, hogy eleve mi a fenének egy működő fogtömést kicserélni? Hová járt az előző 10 évben (nem leszek rosszindulatú, ezért feltételezem, hogy járt), hogy kis kuponozásért hajlandó elhagyni őket? És végül hogy lehet, hogy a kupon + fogorvos szavak összekapcsolása nem szólaltat meg nála egy vészcsengőt? Nem vagyok helyből a poszterellenes liga tagja, de azért ez eléggé Darwin-pozitív hozzáállásnak tűnik.

ROTFL Manó 2016.12.05. 13:35:51

@KaTe: Nem a fájdalomra írtam frappáns válaszom, hanem a fogromlás okára!

Terézágyú 2016.12.05. 13:37:52

@Csokis:
te magad is azt írtad fentebb, hogy a fogtömést te is tízévre csinálod :)

Hát a naiv pószter komolyan vette, hogy egy tömés tíz évre szól...

besarock 2016.12.05. 13:41:15

@KaTe:
Vagyis az amalgam tomes teljesen jo,amig nem faj,vagy nem esik ki gyokerestul,felesleges kicsereltetni ?

aptikjampó 2016.12.05. 13:43:22

@Csokis: hogy lehet, hogy a kupon + fogorvos szavak összekapcsolása nem szólaltat meg nála egy vészcsengőt?

Jó,hogy nem amputácijós kupon vót!

Terézágyú 2016.12.05. 13:44:22

@besarock:
"Vagyis az amalgam tomes teljesen jo,amig nem faj,vagy nem esik ki gyokerestul,felesleges kicsereltetni ?"

A pószter nem mondta, hogy amalgám tömései vannak.... mellesleg igen, sok fogorvos van azon a véleményen, hogy addig nem szükséges kicserélni ezeket sem, amíg konkrétan nincs baj velük...

aptikjampó 2016.12.05. 13:46:59

@besarock: Vagyis az amalgam tomes teljesen jo,amig nem faj,vagy nem esik ki gyokerestul,felesleges kicsereltetni ?

Dehogy felesleges, különben is van most egy jó kuponos akció! Kár volna kihagyni!

KaTe 2016.12.05. 13:48:29

@besarock: Az "amalgam" töméstől a fog idővel gyökerestől esik ki? Mesélj még, miről nem tudok!

Manyecska. 2016.12.05. 13:48:54

@besarock: igen, állítólag nem jó mert közben benyeled bőven a darabkákat! Nekem alig tudta most kiszedni mondom 3x-ra megyek vissza mert újra kellett építeni az egész fogat a legháccsó fog elég cudar:(

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.05. 13:53:18

@Manyecs: Jobb forgalmú fogásznál biztos van mellékállásban egy kőműves, aki ott áll a rendelőben a szék mellett, a fogdoki keze ügyében egy fándli cementtel...

:-D

Terézágyú 2016.12.05. 13:56:06

@KaTe:
"Az "amalgam" töméstől a fog idővel gyökerestől esik ki?"

ha ez igaz, akkor van egy új módszer a foghúzás kiváltására :)

Manyecska. 2016.12.05. 13:58:30

@Tehetséges ugandai buzi: haggyad már én asszisztálok bal kézzel a dokinak! úgy értem az eszközöket stb., berakom a nyálszívót, adok neki zsepit, ilyenek.:D cefetül szoktam unni hogy húsz percen át a faliórát bámulom a székből..múltkor írtam egy sms-t bal kézzel fontos volt!! :D@szsuzsanna: ez nem igaz én írtam hogy panorámaröntgen kizárólag a János-hegyi kilátóból!! Mellesleg a párom a kezembe adta. A fogát.:( Jó hosszú volt cserébe vastag is azt hittem elájulok:(( hát kikapta a fogóval . basszus.

besarock 2016.12.05. 14:02:53

@Manyecs: persze,teljesen izolalni kell,nem nyelheted le a higanyt.
Az orvos is veszelyes hulladekkent kezeli a kiszedett tomest.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 14:12:36

@besarock: "amig nem faj,vagy nem esik ki gyokerestul,felesleges kicsereltetni ?"

Nem pontos. Meg kell nézni, röntgenezni, milyen állapotban van, nem röhad-e mellette, alatta. Ha amalgám tömés, akkor higany kerülhet belőle a szervezetbe. Ha régi a tömés, akkor kevésbé vészes, már kioldódott a tetejéből ami kioldódhatott, csak emiatt nem kell cserélni.

Terézágyú 2016.12.05. 14:22:30

Ha a zállam hozna egy törvényt, hogy a fogorvosok ingyen kötelesek adni a porcelántömést, és csak az amalgámért kérhetnek pénzt, akkor mindenhol nyomatnák, hogy az amalgám az igazi, és mindenkinek ezt ajánlanák. "Cserélje le elavult és törékeny porcelántömését amalgámra!!"

Terézágyú 2016.12.05. 14:28:56

@Terézágyú:
" akkor mindenhol nyomatnák"

mármint a fogorvosok.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 14:47:39

@aptikjampó:
- Doktor úr, kérem heréljen ki engem!
- Na de uram, ezzel nem szoktak viccelni!
- Ne kérdezzen semmit, csak heréljen ki!
- Egészen biztos benne, hogy ezt akarja?
- Igen, csinálja már!
- Na jó, nyissz-nyissz. Kész van. De most már árulja el, miért akarta?
- Hát tudja zsidó lányt szeretnék feleségül venni, és ő kérte, hogy heréltessem ki magam.
- Véletlenül nem körülmetélést mondott a menyasszonya?
- Á, de igen. Ez a pontos kifejezés!

KaTe 2016.12.05. 14:59:41

@Terézágyú: Én mennék is lecseréltetni mind. De kizárólag kuponnal és röntgen nélkül!

2016.12.05. 15:00:20

Nincs az a kupon, hogy én tömést cseréltessek, amikor nincs panaszom. Nekem is elmondja a fogorvos mindig, hogy ki kellene cserélni, de mivel nem látnok, röntgent nem csinál, max. annyit tud mondani, hogy ez nem esztétikus. Igen, amalgám, ez van, majd ha kiesik, tehet be helyette fehéret.

Audrey80 (törölt) 2016.12.05. 15:07:48

@ROTFL Manó: nem a kalciumkivonás a gond, hanem esetleg a nem beépülés, ill. hogy a hányingeres anyák állandóan rágcsálnak mondjuk kekszet, hogy ne hányjanak, vagy ha hánynak, a gyomorsav sem lehet a legjobb a fogaknak, ill. fogínygyulladás is gyakran felléphet, ami szintén nem tesz jót a fogaknak, sérülhet a fognyak is, nálam ez volt, de még mindig megvannak a fogaim. Ja, hát már nem olyan szépek, mint újkorukban, de 36 évesen mit várok :)

Józsi, a migráns köcsög 2016.12.05. 19:25:29

gyökérkezelés.
a pószter egy fillérbaszó hüje, ellenbe mégis jó volt az élmény valamire mer ugye több kupont az életbe nem fog venni.
maaaaóórgitt!!!!!

kozkozkoz 2016.12.06. 00:04:06

Csak szólok, hogy a kerületi rendelőben is ingyenes a fehér tömés és a fogkőleszedés is. Profi fiatal dokihoz járok.

Manyecska. 2016.12.06. 08:34:13

@kozkozkoz: a fehér tömés szerintem NEM ingyenes, ingyenes évi egy szűrés mega húzás ambulancián. Biztos vagy benne?? Vagy mit értettél fehér tömés alatt??:) Jó lenne mert itt is remek a fogászati ellátás vótam már, régebben, jó felszerelcség kedves dokik..:) igen, profin fúrják le ujjtörésnél a jeggyűrűt :D sosem felejtem el.

Manyecska. 2016.12.06. 08:35:53

@Audrey80: akkor most fejezzem be a komplett mikuláscsomag /kollégámtól kaptam/ elpusztítását? keksz?? az mi? :D lehet mégsem klimaxolok? :DD

Audrey80 (törölt) 2016.12.06. 09:05:43

@Manyecs: az egész napos rágcsálás nem jó, ha le sem teszi valaki a zacskót, mert akkor dolgoznak a fognyűvő manók. Én is felfalok mindent :)
Nekem akkor volt ingyenes a fehér tömés, amikor elfogyott az amalgám. Egyébként valami 3ezer Ft lett volna, azt hiszem alapesetben.

Manyecska. 2016.12.06. 10:48:30

@Audrey80: az amalgám ingyenes, az igaz. De a másikért súlyos ezreket fizettem. Már tíz éve is..sztk..bátyám ismerőse volt ott fogorvos..

Távoli Fitymacsattogás 2016.12.06. 11:11:38

@Manyecs: "az amalgám ingyenes, az igaz. De a másikért súlyos ezreket fizettem. Már tíz éve is."
Esetleg nem tízévente kéne fogorvoshoz járni. A fehér tömést is jó ideje állja már a TB.

CID.. 2016.12.06. 11:53:03

@Manyecs: fogmegtartó kezelés ingyenes, a fehér tömés is bár én örlőfognál maradok az amalgámnál.

Manyecska. 2016.12.06. 11:53:22

@Távoli Fitymacsattogás: azóta már rég magándokihoz járok, félévente, írtam itt is.:DD
valaki mondja már meg mi az a "fehér tömés" bazdmeg.

ergerberger 2016.12.06. 11:58:33

@Manyecs: "valaki mondja már meg mi az a "fehér tömés" bazdmeg."
Amikor nem niggerrel kefélsz.

Manyecska. 2016.12.06. 12:42:49

@ergerberger: ja, te néger vagy félig? nem is mondtad.:DD

Manyecska. 2016.12.06. 12:44:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: mi az a fehér tömés??? Szakmailag releváljatok :D esztétikai tömés más néven?? Balfaszok.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 12:50:15

@KaTe:
Azért a kolonoszkopiát ne hagyd veszni!
2014-ben csináltak CT koloszt epekő műtét miatt előzetesen és semmi gond nem volt
Most ujból műtét elött állok, ujbol CT, és találtak egy, még csak, 5mm-es polipot
Szoval nem minden humoros amit annak gondolnak

A poszttolótol csak annyit "kérdeznék a válaszra várva", miért nem kért számlát minden kezelésröl?

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 12:51:35

@ergerberger:
niggerrel"

Na, ez az igazi "gyűlölködő uszitás eredménye" :)

Manyecska. 2016.12.06. 12:59:26

@horex: tudtam hogy valami elmebeteg beírja! Éreztem, gyűrűs volt a vizeletem, reggel.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:03:06

@Audrey80: de 36 évesen mit várok :) "

Új télikabátot ne csináltass már!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.06. 13:04:20

@Manyecs: Nah, @horex: nem elmebeteg.

Nem volt elegéns niggerezni, de a vicc kedvéért talán még belefért. Egyébként pedig pont "fehér tömés" volt a célpont.

Manyecska. 2016.12.06. 13:04:49

@horex: olyanom nekem is volt kettőkor csinálták altatásban este hatkor már itt írogattam:DD ! énse vagyok százas, tudom.. :DD.. :) ON

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:04:57

@Manyecs: Aszontad korábban hogy a gyűrüdet lefúrták
Akkorezmosthogy?

Audrey80 (törölt) 2016.12.06. 13:06:10

@horex: hosszú könyvbe sem fogok meg tartós tejet sem veszek :)

Manyecska. 2016.12.06. 13:06:23

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: menjetek elsőzni köcsögök!
:D nem az Orexre értettem nyugi. hanem a fehértömésre. végülis fehércsoki is van. :D ON

Manyecska. 2016.12.06. 13:08:02

@horex: nemtom, ezek akkora állatok, szerintem libát járnak tömetni az sztk-ba!! Szólni kéne már nekik hogy nem otthon vannak..héló!...!:DD

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:09:06

@Manyecs:
Sok helyen olvasom, hogy áll a majré és altatás vagy csak kábítás
Barátnőmnek is levettek egy terjedelmes polipot, semmiféle narkó és az én esetemben szintén, most már a harmadik, semmi narkó
Polipnál persze "slaggal" mennek fel, de az is kibirható, inkább a szégyenkezés, mert ott surgölődött két kellemes aszisztens csaj
A CT kolonosznál meg csak levegővel fújnak fel és bedugnak a gépbe

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:10:29

@Audrey80: Hosszú könyv,jóóóóó :)
Azért csak kezdj bele és a télikabát akcióba is, kívánom!

Manyecska. 2016.12.06. 13:10:45

@horex: ja, visszaolvastam, bocs, nekem máshol volt. Részvétem, nem túl kellemes lehet /kupon vóte?/

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:28:29

@Manyecs: Kup nem volt :)
TB-re volt minden
Egy előnye van a magánrendelésnek, hogy rövidebb időpont és szinte percre pontosan szólitanak. Más ügyekben igénybevettem és számlát is adtak szó nélkül
A TB vizsgálatoknál sem hentesek vannak

Reactor 2016.12.06. 15:35:27

Ezt a kezelést megspórolhatta volna a cikkíró. Normális ember messze kerüli a fogorvost, ő meg készakarva hajolt be a jókora nagy lófsz előtt...
Ám meg tapasztalatból mondom, a magán-fogorvosok se jobbak egy fikarcnyit se, csak épp jóval többe kerülnek.

Advanced Flight 2016.12.06. 21:56:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: ez a félévente fogorvos szvsz egy akkora parasztvakítás, hogy ihaj. Basszus, nőgyógyászati rákszűrést is csak 2-3 évente javasolja a protokoll, pedig enyhén szólva nagyobb a tétje, mint egy lyukas fognak, nem? Szerintem ez egy ilyen egyszer elbaszott, azóta a fejekben kiirthatatlanul meggyökerezett (:-)) dolog, mint a spenótban sok a vas című történet, ami megintcsak hülyeség.

joska61 2016.12.07. 09:46:19

Fogorvosi klinika kuponos akciója. Eddig bírtam röhögés nélkül.

amindenes.blog.hu 2016.12.14. 15:26:22

@Reactor: És akkor? A körzetiek baszni bele, a magán baszni bele. Na?
süti beállítások módosítása