Tékozló Homár

Kintjobb, de kinek?

2016.12.28. 13:29 | Homár Hilda | 36 komment

unnamed_2.png

Mindig szomorú, ha egy sok éve működő cég egyszer csak lehúzza a redőnyt, így elég rossz volt olvasni azt is, hogy vége az Overlandnek. Pláne, ha ilyen ügyeket hagynak maguk mögöt. Mondjuk legalább a webshop nem működik már.

Helló!

Van egy elég szemét húzás, amiről jó lenne, ha minél többen értesülnének. A barátnőmmel történt az eset, rendelt netről egy jól ismert oldalról, nem volt jó a méret, visszaküldte, de nem veszik át. Nagy nyomozás után felvette velük a kapcsolatot (mert minden nyilvános elérhetőségük nem működik már), de csak azt a választ kapta, hogy sajnálják, felszámolás alatt a cég. Mindeközben bárki még most is vásárolhat tőlük mit sem sejtve. Alább bővebben, kicsit átszerkesztett verzióban ezt küldte a fogyasztóvédelemnek is.

Örülnénk, ha írnátok róluk, hátha most néhány hasonlóan pórul járton megesik a szívük így karácsony tájt. :)

Köszi, üdv

Nóra

2016. októberében vásároltam az Overlandbudapest.hu webáruházban egy kabátot, a honlapon közölt és az ászf-ben is szereplő - a jogszabályi 14 nap helyett -  365 napos elállási joggal, valamint 6+18 hónap garanciával. Miután élni szerettem volna az elállási jogommal, a terméket 2016. december elején a csomagban található, az elállásra vonatkozó utasítás szerint visszaküldtem (az elektronikusan küldött számlát csatoltam, és leírtam, hogy hova kérem a pénzem visszautalását).

A csomagom azóta megérkezett Budapestre, a címzett azonban nem veszi át. A honlapon arról található csak információ, hogy az értékesítés átmenetileg szünetel, értesítést kérhetek az újraindulásról, illetve a cég vár a kintjobb.com címen, ahol az overland tulajdonosa szervez túrautakat. Úgy tűnik, változtatják az elérhető információt, minden esetre pár órával ezelőtt még sikerült a webáruház egyik termékét kosárba is tennem.

A Világjárók Boltja Kft.-t a honapon megadott telefonszámain nem lehet elérni. Több e-mail-t küldtem mind az Overlandbudapest, mint a kintjobb.com e-mail címeire, miszerint elállok a vásárlástól, de érdemi választ nem kaptam, csak egy automatikus üzenetet: "Elnézését kérjük, de sajnos cégünk 18 év működés után felszámolás alá került. Üzletünk és webáruházunk működése is megszűnt.  Üdvözlettel: Overlandbudapest webáruház"

A budapesti, Teréz körúti boltjuk bejáratán sem található érdemi információ arról, hogy a cég hova tűnt, és mi lesz azokkal a vásárlókkal, akik az elmúlt egy évben vásároltak, és élnének az elállási jogukkal.Interneten elérhető forrásokból nem tudtam megállapítani, hogy igaz-e egyáltalán, hogy felszámolás alatt áll a cég.

Kedves Nóra!

Ellenőriztük a cég adatait a cégközlöny honlapján, amelyből megállapítható, hogy az nem áll a mai napon (dec.20.) felszámolási eljárás hatálya alatt. Ez azt jelenti, hogy a bíróság nem állapította meg jogerős döntésében a gazdasági társaság fizetésképtelenségét, és nem nevezett ki a felszámolási eljárás lefolytatására felszámolóbiztost.

A honlapon az értékesítés szünetel. Ennek hátterében több ok is lehetséges, amelyből egyik a cég fizetésképtelenséggel fenyegető helyzete is lehet.

A fogyasztók igényeiket a felszámolási eljárás cégközlönyben történő közzétételéig közjegyző előtt megindított fizetési meghagyásos eljárásban vagy békéltető testület igénybevételével érvényesíthetik.

Ha a cég felszámolás alá kerül, attól az időponttól a követelések csak a felszámolási eljárásban hitelezői igényként érvényesíthetők, amelyeket a felszámolónak kell bejelenteni a törvényben meghatározott mértékű regisztrációs díj megelőlegezésével egyidejűleg. A felszámolási eljárásban a fogyasztók a jogszabályban meghatározott sorrend szerint juthatnak hozzá a követeléseikhez. Ebben a sorrendben az adótartozás vagy egy jelzálogjoggal biztosított követelés megelőzi a fogyasztók igényeit.

Felhasznált jogszabály:
- 1991. évi XLIX. törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2016.12.28. 13:37:19

hahó, van itt valaki? Kérdezni szeretnék valamit.

EurósParaszt Lite 2016.12.28. 14:00:46

De sokat tud beszelni ez a Nora baratnoje, biztosan no!

EurósParaszt Lite 2016.12.28. 14:05:16

Kislany....365 nap, hagyjuk mar: nem eletszeru! Hany ido utan inditottad meg a visszafolyamatot? Meg ezerideju jotallas, ugyan mar. Inkabb olvasok Kisvakondot kepeskonyvbol, mennyivel jobb.

Cycmen 2016.12.28. 14:22:54

számlát csatoltam, és leírtam, hogy hova kérem a pénzem visszautalását).

Kedves Nóra!
A levelet, amiben a pénze visszafizetését kéri, nem kaptuk meg!
Üdvözlettel Overland Kft.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.28. 14:56:50

Basszákmeg, hol fogok cipőt venni? :(
(No irónia, no szarkazmus, tíz-tizenöt éve ezekbe a boltokba jártam és kb. másfél év alatt bezárt szinte mind)

További magyar hang 2016.12.28. 15:00:52

1.5-2 hónap elteltével visszaküldeni egy ruhadarabot nem túl életszerű. Októberben, amikor megkaptad nem próbáltad fel, hogy passzol-e?

Attila F 2016.12.28. 15:32:54

@További magyar hang: most komolyan: ki nem szarja le, hogy életszerű-e? Ezt vállalta a cég, volt 18 évük átgondolni, akkor tartsák már be.

The Good Boy 2016.12.28. 15:51:51

"...hátha most néhány hasonlóan pórul járton megesik a szívük így karácsony tájt. :)..."

Poszt-toló, te nem lehetsz más, mint Naiv Nóra, Homár Hilda barátnője:)

Bocs, az övön aluli poénért. Sajnos, ha a cég felszívósodósat játszik, kevés esély van a pénz visszára. Mondjuk azt kifejthette volna, hogy hogy gondolta az elállást egy októberi vásárlást követően decemberben.

Ma én is eNberből vagyok, ezért felhívom a kommentszekció mélyen tisztelt tagjainak a figyelmét, hogy a karácsonyi ünnepkör tiszteletére, ma a poszt-tolót, NEM szabad!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.28. 16:23:08

@Attila F: "Ezt vállalta a cég"

A 365 napos "pénzvisszafizetési garanciára" gondolsz? :))

Megy a királyfi az erdőben, elé ugrik az ösvényre a banya: Királyfi ha háromszor megdugsz, gynyörű hercegnő válik belőlem! Csúnya, rusnya a banya, de a királyfi bár immel-ámmal de megteszi. A királyfi várja, mikor lészen belőle hercegnő. Banya! Mikor leszel hát hercegnő? Figyelj királyfi! Hány éves vagy? Én 21, mondta a királyfi. No te bolond ilyen nagy mafla vagy és még hiszel a mesékben?

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2016.12.28. 16:23:11

@The Good Boy: minK a kompival inkább akkor csütörtökig muzulmánok leszünk, ha ezen múlik...

Thule 2016.12.28. 16:38:02

Olvasni tudni kéne ugye a webshop honlapjáról, NEM pénzvisszafizetési garanciáról beszélnek, hanem 14 nap helyett 365 napnyi teljes jogú elállásról.

"A fogyasztónak minősülő vásárlót megilleti a jog, hogy az interneten megrendelt termékek megvételétől indokolás nélkül 365napon belül elálljon. Az elállási jog attól a naptól kezdve 365 napon keresztül érvényes, amikor Ön vagy egy Ön által megnevezett harmadik fél, aki nem a szállító, a terméket birtokába vette.

Vásárló jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

a terméknek,

a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított háromszázhatvanöt (365) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni."

Az okoskodók menjenek olvasni...barmok. Minden le van írva. 365 nap az elállás. Kész passz. A webshopnak kötelező ezt vállalni, ha már megadta.

The Good Boy 2016.12.28. 16:46:03

@The Crazy One 5tös: oké, ezt megbeszéltük. Bár van még más vallás, ami mostanában játszik ünneplőset, nem feltétlenül kell buzulmánykodni.

EurósParaszt Lite 2016.12.28. 16:48:10

Jaja. Szepen hangoznak es szepnek latszanak a nagy szamok, de alapvetoen onszopatas elhinni ezeket, inkabb osztandok 3-rommal, 4-egy gyel es akkoe ugy valahogy. Kulonben sem ilyen vegein kell megfogni az eletet, hanem bevalt markakat/termekeket venni, minimalis erzek a bovli elkerulesere es marketing benem nyelesere ha van, mar sem lesz belolunk poszt tolo. De hat ugy is mindig az lesz belolunk, mert kis gyarlo embikek vagyunk. Az viszont St. igaz es kivetel a fentiek alol (meg jo hogy nem az alantiak felol), hogy ha az Eizom hibasodna meg, bizony odaallnek fasztverni barmifele pulthoz is az 5 ev miatt. Persze semmi gond, ni lam, milyen erdekes, uncsi az elet.

Attila F 2016.12.28. 16:49:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ez már 30 éve is szakállas volt, most meg nincs relevanciája.

EurósParaszt Lite 2016.12.28. 16:52:01

@Thule: sajnos akkora barom vagyok, hogy nem tudom ertelmezni, illusztralnad ezt egy eletbeli peldaval, mely eletszagu is megfelelokeppen? Milyen 3-harr madik szemely tud betoppanni a lebonyollitodasi lancba? Fakk me es enterr.

The Good Boy 2016.12.28. 16:54:22

@Thule: köszönjük, a tanítást. máskor a komment helyett először elolvassuk az egész posztot, értelmezzük a benne foglaltakat, utána végigolvassuk az aktuális cég honlapját, azon belül az áészef-et, majd felvesszük a kapcsolatot az érdekelt céggel, majd ha megjön na válasz, akkor reflektálunk (vagy hogy mondják ilyenkor). Ja, nem. Ez itt a homár, itt lendületből, néha előítéletesen, máskor felületesen megy a komment, sokszor a poszt-er érdemei elismerése, sajnálata nélkül!

Ha ma nem kiáltottam volna ki önkényesen mára a poszt-tolót ma NEM szabad napot, akkor beleálltam volna abba, hogy sehol egy síró kisgyerek, terhes nő, kiskutya vagy párom, stb. Csak egy jobb sorsra érdemes barinő (hogy trendi meg fenszi legyek).

Úgyhogy bocs, ha beleszántottak páran a lelkivilágodba. Legyen békés, boldog a két ünneped, meg annak köre (ha ezt ünnepled)! Peace!
(egy nem barmok, mert azok tudomásom szerint nem tudnak se írni, se olvasni, klaviatúrát püfölni meg a lábszerkezetükkel amúgy se tudnának ;D)

vizsla_barat 2016.12.28. 18:06:43

Jobban jársz ha eladod Vateran.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.12.28. 19:45:03

@The Good Boy: "ma a poszt-tolót, NEM szabad!!! "
azt majd én eldöntöm, értEDE?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.12.28. 19:53:40

@The Good Boy: kösz, hogy eszembe juttattad. Ha nem tetted volna, akkor ez elmarad:

hol egy síró kisgyerek, terhes nő, kiskutya vagy párom, stb.?!
Miféle pószt ez? Hogy sajnáljak így bárkit is?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.28. 22:37:27

Át szoktam ugrani a reklámokat, de most elbambultam, és beleszaladtam egybe. Kalgon reklám, asszondja, "És a mosógépében elszaporodó baktériumok ellen itt a ...". Mííí? Látott már valaki baktériumokat elszaporodni egy rendszeresen használt mosógépben? Mi ez a fasság?

További magyar hang 2016.12.29. 00:12:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Én úgy ismerem, hogy… Megy a királyfi az erdőben, eléugrik a rút banya fekete macskával a púpján: – Ha kitalálod mi ül itt a púpomon, akkor meg fogsz dugni!
Mire a királyfi: – Globus-konzerv!
– Határeset, de elfogadom!

(Egy lány kap egy új ruhadarabot, 1.5-2 hónapig nem próbálja fel. Ígyjárás tipikus esete.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 03:14:19

@További magyar hang: Ez másik vicc, csak nem olyan szar.

Aprpó, a vállán:

A cigány jön ki az uraság erdejéből egy vaddisznóval a vállán. Megállítja a csendőr:
- Te cigány! Mi van a válladon?
- Az csak egy falevél!
- Nem azon, a másikon!
- Dik! Egy vaddisznó!

Dikusz 2016.12.29. 12:10:44

@The Crazy One 5tös: szia, már azt hittem, haragszol rám :))

EurósParaszt Lite 2016.12.29. 12:26:17

@Dikusz: nehogy kerdezz am valamit is.
Remelem Hilda kurvara picsan lesz rugva es beleall a seggeben egy tusarku dominkacsizma hegyes orra. Felulrol lefele-balra kanyarodo es mutato nyilacska, enter azaz.

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.29. 13:01:15

@EurósParaszt Lite: Hogy hívják azt az asztali játékot, amit pettyezett lapokkal, egy karibi szigeten játszanak az erőszakos nők?

dominikai domina-dominó

citroen bx 2016.12.29. 14:24:35

Hmmm...ez nem rossz...
Webshopból rendelek fehérneműket, majd koszosan/használtan visszaküldöm/elállok a vételi szándékomtól, mondván szaros a gatya...
Majd rendelek újra és újra elállok...
Ezt csinálnám egész évben...
:-D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 15:38:12

@citroen bx: "szaros a gatya..."

14 nap nem elég összeszarozni? 365 napig hordod?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 15:39:31

@citroen bx: Mesélj róla, nem tudom elképzelni. Valami lemoshatatlan lepedéket képez, ami egy teljes mosás alatt se jön le?

citroen bx 2016.12.29. 16:10:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Pontosan. Öblítőgomba telepek és különböző bacik forrása, amik bírják a lúgos nemritkán 95 fokos környezetet is.
Felültöltősökre éppúgy jellemző, mint az elöltöltősökre.
Jellemzően a víz keménysége, az üst és a csatlakozó csővezetékeinek, valamint az üstszájgumi kialakítása tehet róla.
A kemény vízre használhatunk calgont, vagy egyszerű mosogatógép sót.
Régebbi gépeknél alkalmazhatunk havonta 1x ecetes átmosást főzőprogramon, a 4 évnél fiatalabb gépeknél már nem javasolt, mivel azokban már szinte semmi anyag nincsen...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 16:13:59

@citroen bx: Értem. Köszi!

A kalgont csak véletlenül keverted mellé, vagy van köze a gombához?

Csipyke 2016.12.30. 12:50:41

Jajj, az overland... Leiratkozom a hirleverol, de csak jon, csak jon, csak jon... Ez a mailcim mar sikeresen leiratkozott. Irok nekik, semmi. Megint irok, megint semmi. Felnyom a Hirkozlesi hatosagnal, egyszer csak abbamarad a hirlevel... de a hatosag meg nem jelzett vissza semmit.

citroen bx 2016.12.30. 16:33:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Mi nagyritkán használunk calgont.
Ennek 2 oka van: az egyik, hogy csórók vagyunk. A másik oka, hogy irtózom a vegyszerektől és a mű anyagoktól... Az most mindegy,hogy élelmiszer, tisztítószer, vagy falfesték. Ami mű, az xar a szememben. Korábban találkoztam olyan mosogatógéppel, amit rendszeresen , minden mosogatás után tisztítótablettával etetett a háziasszony. Úgy került hozzám, mert nem szépen tette a dolgát. Hiszed,vagy sem, de a tisztítótabbletta lerakódás ott volt mindenütt piros takonyként a gépben. Hát nem szívesen ettem volna abból a tányérból , amit azzal mosogattak el... Mindegy.

A második opciót alkalmazzuk, azaz mosogatógép sóval lágyítjuk a fúrt kút vizét. Egy evőkanálnyi mennyiség/mosás.
Ez segíti meggátolni a vízkőképződést, cseppkőbarlangosodást (ami kedvező helye a baciknak... ). Természetesen a legtutibb módszer a víz betápon elhelyezett birm szűrő lenne, csak arra spórolni kell még jó sokat.

amindenes.blog.hu 2017.01.07. 19:57:40

A cég ugyan felszámolás alatt, de azért az aprót még elfogadják a hibás termékeikért, hogy legyen mit költeni majd utána lol.
süti beállítások módosítása