Tékozló Homár

Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?

2017.01.04. 11:53 | Homár Hilda | 197 komment

ipon.png

Az Ipon elég jó nevű számítástechnikai cég, ha tényleg mást adtak el, mint amit állítottak, nagy kár érte.

Kedves Tékozló Homár,

Az iPon Computer Kft-től vásároltam egy éve egy Dell laptopot. Pár napja elvittem egy hivatalos Dell szervizbe, ahol megállapították, hogy rengeteg alkatrész hiányzik a laptop belsejéből, csavarok, haranggumik, stb. Van olyan csavar a laptopban, amit nem használnak Dell laptopok összeszerelésére, tehát egész biztosan külső eredetetű.

A Dell nemzetközi ügyfélszolgálata küldött nekem egy jelentést arról, hogy milyen alkatrészek hiányoznak, és emiatt a garancia nem érvényes, mert ez a laptop szét lett szerelve és összerakva korábban. Azt is megerősítették, hogy a laptopot ők újonnak szállították ki, tehát nem egy használt termékről van szó. Tehát az iPon áruház nem egy eredeti laptopot adott el nekem.

Mióta ezt a problémát elmagyaráztam az iPonnak, nem válaszolnak az emailjeimre (az elmúlt 3 email valaszolatlanul maradt). Telefonon nem lehet őket elérni.

Mit javasolol, mit tegyek ezzel kapcsolatban?

Köszönettel,

Ambrus

A fogyasztóvédők tanácsa:

Kedves Ambrus!

A leveled alapján egyértelműnek tűnik, hogy a cég az adásvételi szerződést hibásan teljesítette, mert új készülék helyett egy már megbontott számítógépet adott el. Ezzel kapcsolatban szavatossági igényt érvényesíthetsz az eladóval szemben, amely elsődlegesen a laptop kicserélésére irányulhat. Ha a cég ezt nem vállalja, akkor lehetőséged van a számítógép használt értékéhez viszonyítottan arányos árleszállítást igényelni vagy az adásvételi szerződéstől elállni és a termék vételárát visszakövetelni. A szavatossági igényt az e-mail helyett javasoljuk a cég székhelyére címezve, tértivevényes levélben bejelenteni, amelyre az eladó köteles legkésőbb 30 napon belül válaszolni.

Ha a szavatossági igény teljesítésétől elzárkóznak, akkor az igényt választásod szerint az illetékes békéltető testület előtt vagy a bíróságon tudod érvényesíteni. Megjegyezzük, hogy egy esetleges peres eljárás során azt neked kell bizonyítanod, hogy a szerződés megkötését követően a laptop nem lett megbontva. Ez akár igazságügyi szakértői véleménnyel is megtörténhet.

Ha az eladó leveledre egyáltalán nem válaszol, akkor a fogyasztóvédelmi hatósághoz tudsz bejelentéssel fordulni, a panaszkezelésre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Felhasznált jogszabály:
- 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

UPDATE

Fejlemények, bár nem túl szívderítőek:

Azóta sok levelet váltottam az iPonnal, amiben bebizonyítottam nekik, hogy hamis laptopot adtak el nekem. Ők viszont azóta is "vizsgálódnak" az üggyel kapcsolatban, felveszik a kapcsolatot a beszállítójukkal, stb. A mai nap majdnem több, mint 4 hete laptop nélkül vagyok, kb két hete úgy döntöttem, hogy saját pénzen megszereltetem a laptopomat. Remélem hamarosan elkészül. A szerelés nem olcsó, hiszen az összes hiányzó alkatrészt meg kell rendelnie a szerviznek, és természetesen azoknak a költségét is én állom.

A.

UPDATE jan.13.

Megjött az iPon levele a témában:

"Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség!

Köszönjük a megkeresést. Jeleznénk, hogy a posztban megjelenített logó már évek óta nem használatos.

A "Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?" címmel jelzett panaszra az alábbiakban reagálunk:

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a TH szerkesztőségének információja alapján a panaszos a posztot a probléma bejelentésétől számított második munkanapon küldte a Homár szerkesztőségének (a Dell szervizben pedig ekkor négy munkanapja volt a gép), egy munkanappal azelőtt vette fel a kapcsolatot a Garanciális Ügyintézésünkkel, és kezdődött meg a problémával kapcsolatos egyeztetés. Jelezném, hogy még a notebookot sem láttuk ekkor és csak néhány email üzenet állt rendelkezésünkre az ügy megítéléséhez, így a posztot teljesen indokolatlannak tartjuk.

A kifogásolt terméket az ügyfél kb egy éve vásárolta, emiatt, valamint az ügyintézés kezdetekor felmerült néhány körülmény - ezekről később -  miatt vizsgálat indítását kezdeményeztük. 

Először fontosnak tartanánk néhány pontosítást:

" rengeteg alkatrész hiányzik a laptop belsejéből, csavarok, haranggumik, stb. "
- A szerviz levele alapján 8db csavar és az egyik hangszóró rögzítő gumijai hiányoznak. "stb" tehát egyáltalán nem hiányzik, így a "rengeteg alkatrész" is túlzónak tűnhet.

"Van olyan csavar a laptopban, amit nem használnak Dell laptopok összeszerelésére, tehát egész biztosan külső eredetetű."
- Valójában az egy Dell Latitude notebookból származó csavar, tehát Dell eredetű.

A fentieket az ÜGYFÉL és a DELL között folyó levelezésből tudtuk meg, nem világos, mi alapján írta le tehát másképp ezeket a dolgokat.

"az elmúlt 3 email valaszolatlanul maradt"
- Az emailes kapcsolattartás fontos számunkra. Többször átnéztük a levelezést, a rendszerben található adatok alapján 2016. XII. 9-én, pénteken feltett kérdésünkre válaszolt, majd vasárnap este még egy levelet kaptunk. Ez két email, egyik a kérdésünkre érkezett, továbbá ezekben kérdés nem volt, azonban a panasszal összefüggő információk igen, azokra így nem válaszoltunk valóban. A levelezés természetesen nem szakadt meg, mint azt az "UPDATE" is tartalmazza. A harmadik megválaszolatlan levelet egyáltalán nem találtuk meg, de készek vagyunk ezzel kapcsolatban egyeztetni, de túlzónak tartjuk egyébként is, hogy amennyiben egy előző nap küldött emailre egy nappal később nem érkezik válasz, azt így kifogásolja. A hivatalos válasz határideje egyébként 30 nap, ennek eltelte után a panasz megalapozott.

A panasszal kapcsolatban:

A bejelentett hiba: "A laptop  haza rossz minosegunek tunik mert rendeltetes szeru hasznalat soran fokozatosan deformalodott es mostanra eleg  kozel van ahhoz hogy egyszer csak eltorjon. Ezen kivul a billentyuzete is serult allapotban van mert idonkent amikor lenyomok egy billentyut egy nagy kattano hangot ad  ki."
A csavarhiányok leginkább a billentyűzet alatti részt érintik, innen 6db hiányzik, kettő pedig egyéb helyről.

A terméket a gyártó 2015. November 17-én hozta forgalomba, ezt könnyen ellenőrizni lehet a Dell honlapján. A szóban forgó notebookot kb. három héttel ezután, hivatalos Dell disztribútortól vásároltuk (mellesleg Dell hivatalos szerviz is) AZ ELADÁS NAPJÁN, valamivel több, mint 3 órát töltött üzletünkben átadás előtt. Ezt közöltük az ügyféllel is egyébként. Nem gondolom, hogy ez az időtartam elegendő lenne a panaszban megírtak elvégzéséhez, különösen annak tudatában, hogy a notebookkal együtt jelentős számú egyéb árucikk is érkezett, de leginkább az indíték nem világos, amely a megbontást megelőzte volna sem üzletünkben, sem a disztribútornál. A termék a Delltől származik, és mivel gyártói szervizben van, most is mondhatjuk, hogy a Dellnél van.

Az ügyintéző szervizzel felvettük a kapcsolatot, kollégánk személyesen megtekintette a laptopot, továbbá megállapítást nyert, hogy a CPU és a hűtőegység közötti hőátvezető paszta nem gyári. Az egyik csavarhiány épp a hűtőegység rögzítését érintette egyébként.

A fentiek alapján továbbá azon információ birtokában, hogy a notebookban található merevlemez mindössze 49 napos működést jelzett, ami a notebook állapotát álláspontunk szerint nem indokolja - vizsgálatot indítottunk. 

A vizsgálat célja azt kideríteni, mi okból kerülhetett sor a termék megbontására. Ennek során mind az ügyintéző, mind a disztribútor szervizrendszerét ellenőriztük, van-e nyoma a géppel kapcsolatos ügyintézésnek. További lehetőség annak megállapítása, hogy a notebook alkatrészei az eredeti konfiguráció elemei-e, azonban ezt az ügyintéző szerviz megállapítani nem tudta, azt csak a Dell központi szervizében lehet megtudni információjuk szerint.

Az ügyfél közben megindította a térítéses javítást annak ellenére, hogy a vizsgálat folyamatban volt. Fontos leszögezni, hogy a laptop működött, tehát a hiba nem a működőképességgel függ össze.

A vizsgálat még nem zárult le, a disztribútor is felvette a kapcsolatot a gyártóval, továbbá mi is közvetlenül a Dell supporttal, azonban választ mi eddig nem kaptunk.

Tisztelettel:

Répás Tamás

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:54:23

@Terézágyú: Ez is jó neked: MTF EU-USA hálózati adapter dugalj dugvilla konnektor átalakító vékony
Ár 440 Ft

Veszed, amit GáborS küldött, ezt beledugod, ebbe meg már egy magyar hosszabbítót, abba egy állólámpát. 4 darabból megvan. :))

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 17:56:28

@CID..: me' fillértöcskölő. Azt hiszi okosabb mint egy ötödikes :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:56:46

@CID..: :)) Látod, itt mindenki neki seggit.

@Terézágyú: Jah, lehet, hiogy azért nem árulnak ilyet, mert egy elmeroggyant beledugna egy 3000 wattos melegítőt, és leégne a 100 wattos villanykörtére méretezett hálózat. Volt egy ilyen homár cikk nemrég. :))

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 17:58:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: vagy amit terézágyunak linkeltem, 1100~1200 körül megvan, 1db, és azt dugsz bele amit akarsz (vagy ami belefér :P)

Terézágyú 2017.01.04. 17:58:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
" Jah, lehet, hiogy azért nem árulnak ilyet, mert egy elmeroggyant beledugna egy 3000 wattos melegítőt, és leégne a 100 wattos villanykörtére méretezett hálózat. Volt egy ilyen homár cikk nemrég. :))"

ne tessék szemtelenkenni

egyébként fentebb írtam, hogy egy szaki szerint MÁR nem kapható ilyen... szóval lehet hogy alapvetően ilyen okokból nem kapható...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:00:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hülyének lenni alapvető emberi jog. Az ilyennek mindegy, bedug bármit bárhova. Lyuk - lyuk, csak egér ne legyen benne.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:03:40

@Terézágyú: szelektív a látásod? küldtem neked linket, cca 1200-ért ebay-ról

CID.. 2017.01.04. 18:03:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Bár nem értek hozzá, de szerintem azért írják rá az izzófoglalatokra, hogy hány wattos körtét lehet belecsavarni, mert egy hagyományos izzó kurvára melegszik;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:08:22

@CID..: a régi szép idők, amikor mancika kitalálta, hogy őt nemérdekli hogy max. 40W, és betekerte a 100-ast a papírvékony bakelit foglalatba :D
ezek az új ledes szarok alig termelnek valami hőt :(
Autóban kifejezetten gáz télen. A régi halogén ugye fűtötte belülről az üveget. Amikor nem bírt a fényszórómosó a ráfagyott cuccal, kicsit lassítottál, cucc kicsit megolvad, lehetett mosni, haladtál tovább. Most meg állhatsz félre, vakarhatod kézzel :(

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:18:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: " Item location:
HK, Hong Kong "
novemberben rendeltem, szintén loc. HK. szerinted megérkezett? valami 2000huf volt összesen (szintén frísiping), tanulópé'z megvolt, soha többet. Amit nem tudok megvenni EU-n belülről, vagy USA (ahol helyben van a cucc, tehát nem kínából küldeti ide), az nincs/nemlétezik/elfogyott/hiánycikk/kifutott/nemgyártják/...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 18:18:52

@CID..: "egy hagyományos izzó kurvára melegszik"

Valószínű. De ha 0,75 mm2-es a drót, azt leégeti a 3000 wattos villanyfűtőt.

Öcsém eladásra vett lakását kicsit rendbehoztuk a továbbadás előtt. A parkettacsiszoló az első másodpercben leégette a drótot. Az előző ezermester egy telefondrótot húzott be, az a táskarádiót elvitte, jóleszazúgy!

www.boredpanda.com/you-had-one-job-funny-fails/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 18:22:37

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Asszem az egyetlen (v.ö. agyatlan) vagyok, aki az összes kommentet elolvasom, még a Zéróķomponistáét is, sőt, még Igasságosét is.

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 18:30:18

@Terézágyú: @Bogoj: Az, hogy mit ír a papírra mellékes, a jogszabályoktól nem lehet a fogyasztó hátrányára eltérni!
Azt ír a jótállási jegyre, meg oda ragaszt matricát, ahova, és amit akar, de ez nem ér semmit (a kötelező jótállási időn belül, ha azon túl is vállal garanciát, akkor abban már köthet ki más feltételeket).
@KaTe: Ha belevaló, és szakszerűen kerül bele, akkor nem veszik el a jótállás. De a jótállási időn felül vállalt plusz garancia elveszhet!

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 18:31:47

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
"Korábban egy vadász megvete ugyan azt a laptopot, csak kicsit módosítva. mondjuk a HDD-t kicseréltette SSD-re, ehhez szét kell szedni, gondolom ez nem kérdés. Majd 14 napon belül "én nem ilyen lovat akartam", "

Ha a kérésére kicserélték a hdd-t ssd-re, akkor nem élhet az elállás jogával. Egyedi igényeknél nem jár.

CID.. 2017.01.04. 18:34:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Valószínű. De ha 0,75 mm2-es a drót, azt leégeti a 3000 wattos villanyfűtőt.
Na, azért ennél többet kinézek terézagyúból :D

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 18:36:18

@CID..: Nem ugrik! Csak akkor, ha a hibát a csere okozza. Az más kérdés, hogy nálunk előszeretettel próbálják meg ezzel elzavarni a klienseket, és sokakat sikerül is.
Amúgy hasonló dolog volt, hogy pár évvel ezelőtt divat volt a mobiloknál azzal megtagadni a jótállást, hogy a benne lévő pára érzékelő elszíneződött. Na most ezért sem utasíthatja el alapból a dolgot, bizonyítani kell, hogy a hibát beázás okozta (jogilag már az is egy elég érdekes kérdés, hogy ha konkrét beázás nyoma nem látszik, akkor mivel bizonyítja a cég, hogy a páraérzékelő nem volt elszíneződve a beszereléskor, és az eladáskor).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 18:49:26

@metal: HDD és memóraicseréhez pont nem kell szétszedni a legtöbb laptopot, kis ajtó van nekik rendszeresítve.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:58:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: kivéve amelyiknek nek. A dell inspironok, újabban a nagyobb (17">=) acerek pölö (nem mind, típusfüggő, de mostanában egyre több az olyan, aminek egy darab műanyag a burkolata)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 19:03:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: na, elfelejtettem az előzőbe beleírni ... kell olyan izé, nefelejcs vagy hogyhí'ják
az úgy volt, hogy tényleg vmi 2000ft-volt az egész, írtam neki, hogy csináljon magának öcsükét, lepontoztam az íbéjen + szövegesen is értékeltem (hamár múszály), és betudtam tanulópénznek. Soha többé nem veszek olyat, ami nincs helyben az eladónál. Ha a szállítás több mint 2-3 hét, akkor 99%, hogy kínából veszi, és az én címemre küldeti, ebben az esetben 3-4 hét volt a szállítási határidő, de úgy voltam vele, 2K (nem ezen múlik, hogy lesz e mit enni fizetésig), és úgy voltam vele, mint egyszeri qrva a menstruációval. Vagy megjön, vagy nem. Tanulópénz kipipálva, költse gyógyszerre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 19:15:09

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Nem értem, miért nem kértél reimburs-t.

Eccer egy faszfej nem akarta visszaadni, embay resolution, oszt annyi. Már csak pedagógia okból is. Várni kellett valami 10 napot. Időből meg be vagyok tárazva. :))

CID.. 2017.01.04. 19:30:03

@metal: folyadék indikátornak hívják, és nem, azért nem utasították el a garanciális javítást mert pirosra színeződött a matrica, csupán a szervizeseknek egy támpont volt. Ha tényleg folyadék érte, az oxidációnak egyéb jelei is voltak ;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 19:45:50

más. új év, új homár? napi 1 poszt, az is szar?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 20:43:57

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Na most a nagy kérdés az, hogy ha úgyios szar a poszt, minek akarunk belőle kettőt?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 22:04:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ha erről lenne szó, nem is firtatnám a kérdést. De.
A napi 2 poszt esetén, még lehet reménykedni az 1nd szar poszt után, hogy a következő egy fokkal értelmesebb lesz. Azt már meg sem említem, hogy napi 3 poszt esetén még több esélye lenne egy normális posztnak átcsúszni a szűrőn ;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 22:19:15

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Még az elején elmagyaráztam Helgának ezt. Háromszor. Lassan, hogy megércse. De nem akarta megérteni. Mondtam, hogy tehet be szar posztokat, de szaporán, mert hamar kivégezzük, ha meg kis nyugit akar, akkor bedob egy edéset, és elcsámcsogunk rajta napokig. Kockafej. Hogy ő naponta 2-t vállalt, és ennyi lesz, ha a fejünk tetejére állunk is. Hiába mondtam, hogy az is lehet pompás... Szerintem PISA negatív a csaj.

"napi 3 poszt esetén még több esélye lenne egy normális posztnak átcsúszni a szűrőn"

:))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 22:28:32

Ja, és a napi kettőt is sokszor nem tartja be a barom. Ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

Dinkainka 2017.01.05. 02:10:05

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Egy kínai paraszt 25 éven keresztül kézigránáttal törte a diót! Egy jóbarátja adta neki a diótörőt.

ebella 2017.01.05. 04:00:42

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Most sem bírod, ha valaki jobban tud valamit mint te? Vagy csak nem érted? Tipikal buta proli vagy, aki kurva okosnak érzi magát, de a valóságban olyan buta mint a főd.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.05. 07:32:47

@ebella: nem mindegy, hogy fekete főd, barna főd, netán agyagos főd...

Terézágyú 2017.01.05. 07:51:01

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
De, láttam, de már tisztáztuk, hogy nem ilyet keresek, és már poénkodtunk is, hogy négy darabból csak össze lehet hozni :)

Manyecska. 2017.01.05. 08:26:17

@Terézágyú: no, ha ennyire igényes vagyol vegyél profil vagy PAR fényvetőt :D ezeket koncerteken használják, címet megadom privátban! vannak ledes lámpáik, színváltók, esetleg ha nagyon unatkozol krumplihámozás közben füstgépet is adnak!!!

Manyecska. 2017.01.05. 08:30:53

@Terézágyú: de, szerintem vegyél bányászlámpát /7000 HUF/, relative occsó és viheted magaddal!! A gyertya veszéJes pedig játszhatnál betlehemest közben hát nem naccerű???? :D ON

Dikusz 2017.01.05. 08:35:10

@The Crazy One 5tös: nekem nem is adsz pluszegyet? :)
Mégpedig azért, mert nem szóltam eddig hozzá. Ami azért nagy szerencse, mert nem értek a poszt témájához.

Dikusz 2017.01.05. 08:38:27

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: @a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: azért ez a posztocska nem volt olyan rossz, vagy igen? Egész jól elbeszélgettek a témában a kommentelők.

Manyecska. 2017.01.05. 08:47:03

@Dikusz: ....és közben az úri közönség táncolt!! /=savazta egymást/ be is készítettem már délelőtt tegnap a popcornt 44!nyóc! gyökkettő.

Manyecska. 2017.01.05. 08:49:54

@Terézágyú: sőt, van még stroboszkóp is!!! /elképzeltem :D/ + tükörgömb, én veszek otthonra baszki :D OFF

joska61 2017.01.05. 08:53:19

Utolsó bekezdés: na ezt nem kellett volna.

Terézágyú 2017.01.05. 08:56:42

@Dikusz:
"azért ez a posztocska nem volt olyan rossz, vagy igen? Egész jól elbeszélgettek a témában a kommentelők."

Az a baj, hogy az én kérdésemre nem kaptunk megnyugtató választ...
(Mármint nem a foglalathosszabítós kérdésre, hanem a poszthoz kapcsolódó kérdésre)

CID.. 2017.01.05. 08:57:02

@Manyecs: a krómcsövet ne felejtsd el megrendelni :D

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.05. 09:00:26

@Dikusz: tudod, aki kapja, marha :)
@Terézágyú: siman megírhatnád, ilyen temak kozott elfér...

Terézágyú 2017.01.05. 09:01:31

@The Crazy One 5tös:
Mit írjak meg? A poszt témájába vágó kérdésemet??? Hát feltettem :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 09:33:56

@Terézágyú: "négy darabból csak össze lehet hozni"

Három darabból, ha az ő linkjét használod. Én már megrendeltem tegnap, az éjjel jött az emil, hogy shippingelték. $3 az átalakító az ebayen, lásd az én linkemet, mert az övé drágább, majdnem $4 a szállítással együtt. Ez konnektort csinál az E27 foglalatból, ha közvetlenül bedugod a lámpát, két darabból megvan az összeállítás.

Manyecska. 2017.01.05. 09:35:35

@CID..: háromezerér' már lehet ledes stroboszkópot kapni krumplipucoláshoz ideális...onnan kipusztulna minden élő organizmus hosszútávon tuti :D

CID.. 2017.01.05. 09:50:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: tavaly nyáron kb., egy hétig konektorral álmodtam, miután cimbinél beszereltem legalább negyvenet :D

@Manyecs: pucolni akar, nem megvakulni, de ha mégis, van egy 60 wattos LED reflektorom, kölcsön adom ;)

Terézágyú 2017.01.05. 09:54:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"http://www.motofaktura.hu/motofaktura/eshop/14-1-ATALAKITOK-ADAPTEREK/0/5/371-MTF-E27-hajlithato-hosszabbito-200mm-foglalat-atalakito-adapter"

Talán le lehet cserélni ezt a húszcentis hosszabbítást egy tetszőleges hosszú vezetékkel...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 10:03:09

@CID..: :)) Szép nagy lakása lehet. Vagy minden sarokban alul, felül, 2-2 konnektor van.

Ha rendesen ki van alakítva a helye, akkor csak két csavar, oszt jónapot. Akkus csavarhúzó rúlez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 10:09:44

@Dikusz: Igazad van. Átlagosnak számítana. ha a többi nem lenne olyan szar, az teszi csak kiemelkedővé.

De a fele meg a Rézágy problámáját tárgyalja.

CID.. 2017.01.05. 10:11:15

@Terézágyú: szinte biztos, hogy nem, vagy ha igen, legalább olyan igényes lesz, mint az én javaslatom :D

Kérd kölcsön a papitól, most rendelt :D

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: :D :D

Kicsit bonyolultabb volt a helyzet, a vezetékek egy része még a gipszkarton fal mögött volt :(

Terézágyú 2017.01.05. 10:13:58

@CID..:
" szinte biztos, hogy nem, vagy ha igen, legalább olyan igényes lesz, mint az én javaslatom"

Mint a kibelezett villanykörtés? hát talán annyira azért nem...

Manyecska. 2017.01.05. 10:18:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hallod, már patikát is neveztek el róla a körúton!! /Teréz Patika/:D ON

melaena 2017.01.05. 10:44:08

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Az fel se merult benned,hogy munkaeszkoz a notebook,es azert ceges szamla ?
Persze mindenki magabol indul ki.
Te szar!

CID.. 2017.01.05. 10:44:16

@Terézágyú: Igazándiból szerintem az nem erre való, inkább csak arra, hogy ha fix a lámba tudják irányítani a fényt. Szinte biztos, hogy fröccsentettek a csatlakozók. Jobban jársz egy ilyen dugaljas adapterrel, mint amit papi rendelt.

CID.. 2017.01.05. 11:00:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:kutvaegyszerú geotermikus ? :D na, azért neked is megy az elütés

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:05:34

@CID..: Mi a bajod a geotermikus ábrákkal? Csupa derékszög meg párhuzamos.

Cycmen 2017.01.05. 11:12:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Én is láttam, csodás "mű" ! Biztosan nehezen kereste meg a 6millát az a sznob állat aki megvette ezt a szart!

CID.. 2017.01.05. 11:14:25

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Mégegyszer megnézve, igazándiból semmi, olyan melegséget áraszt, ami kifejezetten jól esik ilyen cudar időben :)

CID.. 2017.01.05. 11:20:06

@Cycmen: Na, te sem érted a modern művészetet. Mondjuk nekem is jobban bejön, amikor egy vödör festéket öntenek a vászonra :D

Terézágyú 2017.01.05. 11:21:29

@CID..:
Pedig milyen jó játék egy Jackson Pollock-festményből készült puzzle kirakása...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:21:51

@Cycmen: Van viszont jó oldala is. Ha esetleg megsemmisül egy tűzben, egy ceruzával és vonalzóval újracsinálják. Szegény japánoknak megégett egy vangóg napraforgós festményük, csak egy béna hamisítványt tudtak helyette venni milliókért.

Cycmen 2017.01.05. 11:23:14

@CID..: Mégegyszer megnézve, igazándiból semmi, olyan melegséget áraszt, ami kifejezetten jól esik ilyen cudar időben :)

Pont az jutott eszembe, hogy az ábra feldobná a Karancs gáztűzhelyem kinézetét!

Cycmen 2017.01.05. 11:27:05

@CID..: Na, te sem érted a modern művészetet.

Ja, ha nem élek át többszörös spontán ejakulációt a látványtól, akkor csak egy tudatlan barbár lehetek! :)
Nekem ez akkor is csak egy szar!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:29:52

@CID..: "amikor egy vödör festéket öntenek a vászonra"

Benczur Gyula: A mázolóinas balesete - 1901, 215x320 cm, olaj.

CID.. 2017.01.05. 11:34:08

@Terézágyú: Elnézve a képeket, el sem lehetne baszni, felcserélsz pár darabot, senkinek nem tűnik fel.

@Cycmen: mondom én, h8gy nem vagy műértő, de hát senki nem lehet tökéletes:D

Szegeden a Kárász utcán volt anno a Gulácsy galéria, volt a kirakatban egy kép, a címe" A köd". Még most is röhögok, ha eszembe jut :D

Cycmen 2017.01.05. 11:39:06

@CID..: Elnézve a képeket, el sem lehetne baszni, felcserélsz pár darabot, senkinek nem tűnik fel.

Hát a felrakást nehéz elbaszni, mert bármelyik végénél fellógathatod! Én bele is vernék a közepébe egy szöget és megpörgetném!

CID.. 2017.01.05. 11:50:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Egy kisebb szobába tapétának pont jó lenne, a mérete miatt :D

@Cycmen: áhh, kerek képet kell venni, azt nem lehet ferdén felrakni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:51:38

@CID..: "címe" A köd""

:))

És a "Fekete tehén éjjel legelészik" műalkotás?

CID.. 2017.01.05. 11:59:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Sajnos azt a műremeket nem láttam :D
Kellene venni egy festővásznat, bekeretezteni, felül szignózni, csak hogy formabontó legyen, és eladni, mint "Atomvillanás".

Cycmen 2017.01.05. 12:00:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:"címe" A köd""

Illetve a "Művészi válság" c. üres vászon!

Nekem ha nincsenek rajta patakból ivó őzikék, játékos kiscicák, vagy nagyseggű meztelen nők, akkor nem jön be a festészet! :)

CID.. 2017.01.05. 12:13:51

@Cycmen: Ó, hát akkor neked nagyon tetszene az Őrtorony, ismeretterjesztő magazin, abban még legelésző oroszlánok is vannak :D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.05. 12:20:13

@Terézágyú: akkor én kívánok (m)ellnézést, valami fölött átsiklottam :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 12:31:55

Bréking nyúz: A Homáron sztrájkot tart a földi kiszolgáló személyzet közvetlenül újév után az elégtelennek tartott bérajánlat miatt. Január 5-től teszik le a munkát 48 órára

A munkavállalókat képviselő szakszervezet péntek esti bejelentése szerint a Homár Hilda a homar.blog.hu részlegénél teszi le a munkát január 5-től 48 órára.

A szakszervezet közölte: a blog.hu a következő három évre összesen 4,65 százalékos béremelési ajánlattal állt elő, ez azonban alig tart lépést a várható inflációval. Közölte ugyanakkor azt is, hogy "heti hét napon, napi 24 órában" kész újbóli tárgyalásokra a céggel.

A sztrájkot az alkalmazottak 100 százaléka megszavazta.

Az előzetes adatok szerint január 5-én lesz a legnagyobb forgalom a homar.blog.hu-n. Egyedült a "Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?" posztban több mint 2 ezer érkező és induló látogatóval számolnak aznap.

A héten a Homár Hümér is sztrájkterveket jelentett be, ennek az akciónak az időpontja azonban még nem ismert.

CID.. 2017.01.05. 12:47:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Na, az a cigiző majom gitárral, meg konyakkal, egész jó.

citroen bx 2017.01.05. 18:28:26

@Cycmen:
Hehe...
Persze, hogy bújtatott pénzmosásról van szó!
Szerinted máskülönben lenne olyan hülye bárki is, hogy egyáltalán pénz adjon egy ilyen szarért, vagy akár egy picassó szarért? Ez mind csak pénzmosás, "befektetés"

2017.01.06. 09:29:18

na ezzel a saJÁT szereléssel jól elbasztad....

zooDoo 2017.01.09. 15:55:05

Az ipon, mint jó hírű bolt. :D

Treff Bubi 2017.01.10. 11:14:35

Használt-lopott laptopot csak a Jófogásról vagy a Hardverapróról szabad venni, ott legalább biztosan tudod, hogy használt-lopott, és fele annyiba kerül, mint a bolti.

holdlányka 2017.01.13. 14:39:22

Nem tiszta ez nekem... Egy éve vette a laptopot, gondolom, eddig használta. Aztán egyszercsak elromlik, szervizben landol. Ott megállapítják, hogy valaki buherálta, ráadásul amatőr módon, fészer művekben. Még ráadásul hiányoznak alkatrészek az addig hibátlan gépből...
Ez eléggé bűzlik.
Nincs ott valami kíváncsi, barkácshajlamú unokaöccs?

holdlányka 2017.01.13. 22:15:30

Ahogy az ipon is leírta egyébként, a Dell gépek a gyári szám alapján nyomonkövethetők a gyártástól kezdve.
Innentől kezdve....ügyes próbálkozás volt a poszter részéről, de annyira mégsem. Vagy ha ártatlan, nézzen körül a saját környezetében...

Motofaktúra 2017.01.15. 15:48:24

@Terézágyú: Hamarosan érkezik 60cm-es flexi extender E27-es lámpafoglalathoz. Kb 3 hét.

Pic 2017.07.21. 10:58:15

@metal:

Nekem ebből a cikkből nem az jön le, hogy a szemét Ipon, hanem az, hogy a kedves ügyfél trükközik.

Régen én is azt mondtam, hogy "mert a szemét kereskedők". Aztán úgy hozta az élet hogy 4 éve a pult másik oldalán állok.

Azt látom naponta, hogy a kedves ügyfelek elvárják, hogy kitedd a lelked, miközben például egy 20 ezer forintos terméken keresel bruttó 400 forintot. Ebből lejön a reklám, a rezsi, a dolgozók bére az irodaszer a reklám és persze legyen benne tartalék olyan esetekre amikor megszivat az ügyfél.

Mert a kedves ügyfelet kiba**l védi a törvény, ráadásul a fogyvédelemnél van 1-2 véresszájú aki soha nem dolgozott kereskedelemben és aalpból az a hozzáállása, hogy "mert a szemét kereskedő".

Az egyik ilyen vágta a képembe egy panaszos ügyfélnél, hogy
1. Tessék jó és hibátlan termékeket árulni nem gagyi szart. (Mert a magyar emberek pont olyanok ugye, hogy messziről elkerülik ami olcsó, nem keresik az olcsóbbat nem mennek el 200 forint megtakarításért gyalog a város másik végébe... áááá nem.... és ha választhatnak inkább megveszik a drágábbat. Persze! Álmodjál még Pistike.)

2. Tessék olyan haszonkulcsot alkalmazni amibe belefér az is, hogy időnként be kell nyelni dolgokat. (Persze hjiszen 100%-os árréssel dolgozun így is és abból telik bőven és nem 2-3%-os árréseken megy a harc a konkurenciával.... ááá nem.)

Az a nagy helyzet, hogy mindenki elvárja, hogy a legjobbat kapja, aztán ha nem tetszik visszaviszi a terméket, persze már kicsomagolta, a doboz sérült, a termék pucér.
- "És ezt mi hogy vegyük vissza barátom???"
- "Hát de nem használtam... és 14 napon belül vagyok, kérem vissza a pénzt"
- "Barátom, fordított esetben ha én ezt a terméket akarnám neked így eladni, hogy de tuttira nem használt, akkor megvennéd vagy inkább kérnél egy bontatlant?"
- "bontatlant"
- ... szó nélküli jelentőségteljes nézés.... emberünk zavartan nyel egyet
- "na akkor én ezt most visszaveszem 70%-os áron, mert már csak használtként tudom eladni vagy megpróbálod te eladni vaterán...."
- "szemetek vagytok, megyek a fogyasztóvédelemhez"
válasz egy: - "Tudod mit? Menjél..... " (kereskedő fáradtan sóhajt)
válasz kettő: - "oké, oké teljes áron vissza..... " (kereskedő reszketve gondol a következő egy hónapos fogyvéd sztorira és megfogadja, hogy abbahagyja az egészet)

És így leszünk mi kereskedők szemét állatok.
Ezért hagyja abba sorban minden normális boltos. Aztán maradnak a multik, a nagyok, mint az Edigital, Ipon, Aqua, na meg az okosba trükközők/áfázó olcsójánosok.

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.21. 13:10:27

@Pic: Nem muszáj mindenkinek kereskedőnek lenni, de ha az a törvény, hogy 14 napon belül visszaviheti, akkor visszaviheti. És igen, ki is bonthatja, ez áll a törvényben. Amúgy valóban akkora árréssel kell dolgozni, hogy megérje, ha a piaci versenyben ez nem megy, akkor be kell zárni a boltot.

Pic 2017.07.21. 19:33:16

1. Te sem a földön élsz. : ))

2. Amit sokan nem tudnak: Ha elállsz a vásárlástól az az azt jelenti, hogy nem tetszik, nem kell, meggondoltad magad, stb ....

3. ha kicsomagoltad és használatba vetted a terméket, akkor már más a leányzó fekvése. Onnantól kezdve a visszavétel nem automatikus

Nem véletlenül mondja az Ikea is, hogy ha kicsomagoltad de a csomagolás okés, akkor 90% és ha sérült vagy nincs csomagolás akkor 70%

Pic 2017.07.21. 19:34:39

@Pic:

Tudod hányan trükköznek a visszavétellel? Lásd nyomtató amit megvesznek pénteken majd amibe egy hétvégén beletolnak 5 ezer oldalt, majd hétfőn visszaviszik, hogy "meggondoltam magam" :)))

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.22. 00:41:06

@Pic: 2. Nem, ha eláll a vásárlástól, az bármit jelenthet, mivel nem kell indokolnia.
3. ha tényleg kereskedő vagy, akkor nem ártana átolvasni a szabályokat! Attól, hogy kicsomagoltad, és használatba vetted, még simán elállhatsz, ha a használatba vétel csak a termék megismeréséig történt. Természetesen 5 ezer oldal nyomtatása után már értékcsökkenés lesz. De 10 oldal után nem!
süti beállítások módosítása