Tékozló Homár

Építkezik Érden? Részvétünk.

2017.04.07. 11:13 | Homár Hilda | 54 komment

screenshot_2017-04-07_10_53_41.png

Egy lakásfelújítás éveket vehet el az ember életéből. Egy házépítési projekt komplett családokat képes szétdúlni. Ha valaki ez utóbbival Érden próbálkozik, azon meg lehet, hogy a világ összes buddhistája által egyszerre zengetett Vadzsra guru mantra sem segíthet.

Sziasztok!

Leírom, mert megüt a guta.
És hosszú is lesz.
Bocsánat.
Építkezünk.
Érden.

A dolog viszonylag az elején tart, most képp betont kellett rendelni.. A korábbi szállításokkal nem volt gond, de az érdi önkormányzat március 23-án hozott egy határozatot arról, hogy a teherautók csak behajtási engedéllyel hajthatnak be érdi utakra.
Nincs is ezzel semmi baj, sokfelé így van ez, nálunk különösen rosszak az utak (bár, azok alapján, amit a folytatásban megírok, meg kell jegyezzem, hogy úgy tűnik, jelenleg a legkevésbé sem az utak tehermentesítése a cél, hanem csak a pénzbeszedés.... de ne ugorjak ennyire előre) De ha kell, hát kell, majd kérjük, fizetjük.
Gondoltuk mi.

Tehát a rendelkezés március 23-án megszületett, és április 1-től hatályba is lépett. A dologról a lakosság március 30-án értesülhetett, mivel ekkor jön az Érdi Újság, amiben megjelent (a közlekedési táblák ugye csak 1-re kerültek ki). Aki nem olvasta el figyelmesen a lapot (magyarán úgy, ahogy szoktuk, mert igazából ritkán van benne bármi, ami megéri a fáradtságot), lemaradt. De ha nem, ugye akkor is elég húzós a dolog, mert mi van, ha valaki ekkor (30-án) már megrendelt ekkor egy most már engedély köteles fuvart szombatra, április 1-re?

Magáról a rendelkezésről semmi más információ nincs, sem az újság, sem az önkormányzati honlap, sem más érdi információs oldalak nem írnak sokkal többet ennél: egy e-mailcím (!!!!), amire el kell küldeni a kérvényt (egy MS Word-ös doksi, amit ugye ki kell nyomtatni, be kell scannelni, hogy elküldhető legyen)
Nem tudni, mennyi idő, mi más kell hozzá a kérvényen kívül és főleg, hogy mennyibe kerül...
Az egyszeri építkező a betonszállító riasztására elkezd tehát nyomozni.
Az ötödik telefonnal (addig mindig tovább kapcsolnak az ILLETÉKESHEZ, aki persze nem is az, de majd ő tuti most már az igazihoz kapcsol), végre eljut valahová, ahol egy segítőkész ember van.
A beszélgetésből kiderül egy csomó minden, amit simán leírhattak volna, akkor nem telefonálunk, de mi örülönk, hogy legalább már tudjuk.
Tehát, hogy pl. alapállásban 15 munkanap a kérvény elbírálási ideje, de dupla áron 72 óra, triplán pedig 6 (munka)óra alatt meg lehet kapni. Legalább. Mert, hogy egy építkezésen nyilván nem opció 2 heteket állni, ha beton, tégla, szigetelés jön vagy netán majd egyszer meghozzák az ajtókat, ablakokat... (előre meg ugye nem nagyon tud az ember rendelni, mert ki tudja, elkészül-e addigra az a munkafázis, amiről az adott anyaggal tovább kell lépni, pl. az alap zsaluzása után kell a beton, de ha esik, akkor nem tudnak zsaluzni, akkor csúszni fognak, és a behajtási engedély igénylésében megjelöltekhez képest mondjuk csak 3 nap múlva lesz hova betont önteni? Garantált tehát, hogy az alapáras nem lesz jó, mindig felárat kell fizetni.)
Az igénylést a teherautó üzemben tartója kérheti, netán más, de ő meghatalmazással. De mindenképpen csatolni kell a teherautó forgalmijának másolatát, tehát ha más jár el, mondjuk az építtető, akkor ezt a fuvarozónak gyakorlatilag egy vadidegennek kell odaadnia, nem beszélve arról, hogy ugye ott neki másolnia, scannelnie kell, leküldeni nekem, én tovább küldöm, ami idő, de akár az sem lehetetlen, hogy valakinek nincs helyben nyomtatója vagy scannerje, és még azért is rohangálnia kelljen. (miért kell forgalmi másolat? Hát, hogy ellenőrizhessék, hogy érvényes a kiadott engedély idejére)
Ha ez megvan, akkor a kérelmező e-mailben visszakap egy számlát (vagy bemegy személyesen (de a hét két és fél napján nincs ügyfélfogadás, tehát jól kell időzíteni), vagy a számlát befizeti netbankban, amiről visszaküldi az igazolást (vagy a heti két és fél nap nyitva tartási időben befizeti személyesen) és a fenti határidők innen indulnak, hogy MAJD megkapja az engedélyt.
Lehet persze hosszabb időszakra is kérni (pl. évest, amire szerintem egyébként az egész rendszert kitalálták... már, mint hogy ők csak az ilyenekre gondoltak, a többiek szívnak), akkor egyszerű a dolog, mert egyszer kell csak elintézni. Ez nyilván az érdi fuvarosoknak megéri, de már a szomszéd városból jövőnek sem biztos, egy békéscsabainak meg (mondjuk, ha valaki pont ott talált szimpatikus ablakost) meg pláne púp a hátára.
Én, mint építkező nem tudok olyat kérni, hogy mostantól fél évig x forintért jöhessenek hozzám teherautók (mondjuk mailben 24 órával előtte le kell jelenteni a másnapi rendszámot).
Marad tehát az eseti dolog. Ami bonyolult, hiszen egy építkezésen nem tervezhető minden előre. Ha várunk az engedélyre, az csúszás, lehet, hogy csak egy nap, de nem egyszer kell majd engedély, hanem sokszor, sokszor egy nap meg már jelentős késést is okozhat (és ugye a csúszás újabb csúszást okoz, a kis repedésből, az egy nap csúszásból a végére tényleg akár több hónap is lehet)

Jó, akkor kérelmezzünk, nézzük a nyomtatványt, mert holnap jönne a betonos.
Aki nem hajlandó megkérni, kérjük mi.
Oké.
Első pillantásra tegnap egyszerű kis lapnak tűnt, de hát nem az, hiszen az infók egyik felének nem vagyunk birtokában (rendszám, útvonal, forgalmi engedély), de van olyan rubrika is, ahol nem jól kérdeznek (vélhetőleg az igénylő születési idejét kérdezik, csak épp a SZÜLETÉSI szó lemaradt, így ha nem jó a saccunk, akkor máris elhasalunk a kitöltéssel, késedelmet okozva az eljárásban), tehát eleve látszik az átgondoltság.....
Pár kérdés még felvetődik, újra a telefon után nyúlunk tehát, hogy megtudjuk előre, amit kell, és ne dobják vissza a kérelmet azért, mert valamit nem jól értettünk.
A tegnapi készséges úr mára már nem az, gyakorlatilag ránk rakja a telefont. De előtte ad egy másik nevet és számot, ami azóta kicseng vagy foglalt, de nem veszik fel. Ő sem veszi fel persze már a magáét.
Mondjuk, nem is csodálkozunk, tegnap elmondta, hogy az egészre KETTEN vannak. Érd egy 60 ezer fős város, a CSOK miatt rengeteg építkezéssel (praktikusan a környéken minden tavaly még eladó telken már építkezés kezdődött), tavasz van, amúgy is építkezési boom, és mivel információ sehol nincs leírva, összeszedve, ezért gondolom, nem csak mi akarunk kérdezni, hanem mindenki aki a hét folyamán szembesült az új szabályozással, így az a két munkatárs egyszerűen besokallt (nyilván nem csak a telefonok megválaszolása a dolguk, sőt, az engedélyek kiadása mellett még nyilván van más dolguk is, ezt pluszban kapták meg)
Még sajnálnám is őket, ha nem az én bőrömre, pénzemre menne a játék.
Mert ha emailre elküldjük a valahogy kitöltött nyomtatványt, ki tudja, mikor fogják megnyitni, mikor kapjuk vissza, hogy pótolni kell valamit, és majd csak akkor tudunk fizetni. Ha fizettünk, és leküldtük az igazolást, akkor azt megint mikor nyitják meg, mert ugye majd csak innen indul a 6 munkaóra (vagy a 72, netán a 15 nap), és a fentiek alapján nyilván nagyon bízok abban, hogy a beérkező emailt 1-2 órán belül megnyitják és intézni kezdik, amit kell.....
Szóval, holnap tuti nem jön beton.
Állunk és várunk.

És innen már csak pár kérdés:
- miért nem lehetett az egésznek IDŐT hagyni, és mondjuk június 1-től bevezetni? Egy csomó folyamat nincs kitalálva, végiggondolva: én azt érzem, csak a hivatásosokra gondoltak, akik mondjuk éves engedélyt kérnek, a rengeteg építkezőre, akik eseti engedélyeket kérnek, tuti nem gondoltak. Ráadásul mivel nincs elégséges infó sehol (lsd következő pont) az érdeklődők akadályozzák az érdemi ügyintézést és a már ügyintézés alatti ügyek akadályozzák, hogy információt lehessen kapni....az ügyintézők az ügyfelektől idegesek az ügyfelek az infó hiánytól és az ügyintézőktől.. 22-es csapdája....barátságos önkormányzat, mi....
- eleve miért nincs MINDEN tudnivaló elérhetővé téve valahol (neten legalább, de akár pl. az újságban is, ha már eleve ott jelent meg)
- miért csak egy emailcím az egyetlen elérhetőség az egész dologhoz? (jó, tudom a választ: ne hívogassák a kollégákat.... de hát épp ezért kellett volna KÉSŐBB bevezetni, hogy legyen idő kérdezni, hogy tudjunk szabályosan működni, de az építkezés se akadjon el)
- tényleg két -más tevékenységet is végző- emberrel akarják megoldani az összes érdi fuvarozó és az eseti engedélyek dolgát?

Ja, van ám csattanóm is: tegnap este csak úgy véletlenül, az egész agymenés UTÁN jutott eszünkbe, hogy HÉTFŐN jött ám fuvarunk, egy pótos teher hozta a szigetelést... mivel ezt már régen lerendelte a kivitelező (hetekkel korábban, csak nem tudták, mikor tudják szállítani), ezért az autó engedély nélkül hajtott be az építkezéshez. Pedig tényleg szabálykövető emberek vagyunk, szívesen megkértük és ki is fizettük volna az engedélyt. De esélyt sem adtak rá. Gondolom, azért pár építkezésen így vannak ezzel, de még az ilyenek kedvét is elveszik attól, hogy egyáltalán megpróbálják betartani a szabályokat. (és akkor még nem beszéltem azokról, akik meg nem annyira szabálykövetők, és majd megpróbálják megoldani okosba`)

Itt tartunk.
Köszönöm a türelmet,
Üdv,
Oli

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.04.07. 11:18:32

"érdi önkormányzat"

Millen kormányzat???? ÖN???? Egy frászt. Olyan ebben az országban nincs.
Az önkormányzat azt jelenti, hogy azok ott a helyben lakók érdekeit nézik.
Olyan pedig nincs.

Rejtélyes 2017.04.07. 11:21:01

A teherauto "veletlenul" legazolja a tablat, vagy szolni kell par szinesfem-keresonek, hogy friss a tabla! :) Utana bejohet a teherauto :)

Terézágyú 2017.04.07. 11:30:10

"Tehát a rendelkezés március 23-án megszületett, és április 1-től hatályba is lépett. "
"Magáról a rendelkezésről semmi más információ nincs"
"Egy csomó folyamat nincs kitalálva, végiggondolva"

Sebaj, azért majd újra megszavazzátok az egész "képviselő"-testületet, meg a polgármestert ugyebár...

Kipper 2017.04.07. 11:36:52

Ha az engedélyt a teherautó üzembentartójának kell megigényelnie, akkor őt is kaszálják el engedély nélküli behajtás miatt, nem? Akkor ezen miért az építtető aggódik?

Terézágyú 2017.04.07. 11:39:40

@Kipper:
Nyilván mert alapvetően az építtető érdeke, hogy megtörténjen a szállítás.

Valójában még a szállító cégnek sem annyira az érdeke!!

2017.04.07. 11:40:54

A betont pedig simán meg kellett volna rendelni, és leszállitattni. Miért? Ki a tök ellenőrzi?
Ki állitja meg a teherkocsit? Az önkormányzatnak nincs embere erre, arra sincs, hogy a napi gördülékeny munkamenetet biztositsa. És nem ti vagytok az egyetlenek, akik épitkeznek, hanem tucatnyian, annyir rendőr nincs egész Érden, hogy ellenőrizni tudják - már, ha sikerülne az önkormányzatnak bepaliznia valamivel a rendőrséget ilyen marhaságra.
Ugyan már... 10 év múlva sem lesz házatok ebben a tempóban!

Kipper 2017.04.07. 11:45:53

@Terézágyú:
"Jó, akkor kérelmezzünk, nézzük a nyomtatványt, mert holnap jönne a betonos.
Aki nem hajlandó megkérni, kérjük mi."

Hát, ha a betonos magasról tesz rá, akkor én sem csinálnék belőle gondot.

Érdekelne, hogy mennyi a büntetés tettenérés esetén. 1000 Ft? 10e? Teljes vagyonelkobzás és a szóban forgó ingatlan ledózerolása?

napalm 2017.04.07. 11:56:28

Ha készházat vennél nem lenne ennyi gondod.
Még hogy nincs pénz, dübörög a gazdaság.
Érd az egy burzsuj negyed?

Terézágyú 2017.04.07. 11:59:36

@Kipper:
"Hát, ha a betonos magasról tesz rá, akkor én sem csinálnék belőle gondot."

Nem csinál belőle gondot, egyszerűen nem szállítja le a cuccot. És akkor hoppon marad az építtető.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 12:19:21

Nincs az érdi építkezőknek faszbúk csoportja? Miafaszra jó a faszbúk akkor?

CID.. 2017.04.07. 12:19:57

"Egy lakásfelújítás éveket vehet el az ember életéből. " Hilda, téged nagyon megszívattak :D

Érdi cégtől kell rendelni, gondolom nekik van behajtási engedélyük ;)

Terézágyú 2017.04.07. 12:20:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
beírni a herminabau oldalára, hogy "loptátok a képeket!"...

Beerhead 2017.04.07. 12:44:30

Érden élni? Részvétem.

Ernststr 2017.04.07. 13:04:59

@CID..: Nincsen még. Ők is küzdenek ezzel, hirtelen jött ez a dolog: erdmost.hu/2017/03/24/nagyteherautok-behajtasa-csak-engedellyel/

enrico palazzo 2017.04.07. 13:09:10

Azért az nem igaz, hogy erről sehol nem írtak. Ezt 5 mp alatt találtam.

erdmost.hu/2017/03/24/nagyteherautok-behajtasa-csak-engedellyel/

FDToth 2017.04.07. 13:17:24

Haat, ez van a mai magyarorszagon... ahelyett h nirmalis utakat epitenenek, vagy tidztesegesen ujitananak fel, inkabb kitalalnak vmit, amivel vedik a szar utakat (jeken esetben a tehetforgalomtol) es ebbol is lesz oenz, amit tuti nem erre koltenek, hanem istentuggya mire...
Es a legszomorubb h nincs olyan apparatus, vagy ember aki azt mondana pl at erdi testuketnek h na ebbol a hulyesegbol ekeg, visszavonnni es azt, ski kitalata, eltitalni jo par evre az alkamkizeli munkahelyektol...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.04.07. 13:22:25

Az önkormányzati határozat az önkormányzatra és az önkormányzati intézményekre, önkormányzati (rész-)tulajdonú vállalkozásokra vonatkozhat. A lakosságot és a független vállalkozásokat érintő szabályozás önkormányzati rendeletekben történik. A jelzett sajtótermékben is rendelet szerepel. Az érdi önkormányzat honlapján valóban nem szerepel a felhívások között a 11/2017. (III.23.) önkormányzati rendelet, pedig ott lenne a helye, nemcsak az Érdi Közlöny oldalon - ahol egyébként nemhogy az "Y", de mégy a "B" generáció tagjai is megtalálják, ha nem hülyék.
Mondjuk sok boldogságot nem okoz, mert valóban szar, jogi nyelven életszerűtlen a szabályozás. Már emiatt érdemes lenne a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordulni. Több sebből is vérzik a rendelet, pl. nem szabályozza - hivatkozás szintjén sem - a behajtási harács/dézsma/robotmegváltás/adó/sarc felhasználását, nem életszerű, nem biztosított elegendő időt a felkészülésre, nem hozott testületi határozatot(!) az önkormányzat az engedélyek kiadásának módjáról, nem módosította annak megfelelően az SzMSz-t, a rendőrséget kötelezi a rendelet végrehajtásának ellenőrzésére, holott semmi köze hozzá, nem szabályozza a bírságok felhasználását sem. Felhatalmazza a közterület felügyeletet a mozgó járművek megállítására is, holott arra nem igazán van tudtommal joga.
Egy ilyen szabályozás kb. akkor életszerű, ha egy behajtási engedély nélkül megközelíthető parkolóba beállítanak egy iroda-konténert, vagy a parkoló mellett igénybe vesznek egy alkalmas ingatlant, hogy 24/24 órában az ott megálló teherautó vezetője ÉS a megrendelő együtt belibbenjen, kitöltse és aláírja az űrlapot, befizesse (lehetőleg bankkártyával) a tarifát, nem 15 napon, hanem 15 percen belül megkaphassa az engedélyt (kivéve, ha esett az eső és nagy a sár a korlátozás alá eső földúton) és mehessen dolgára.
Tehát azt tanácsolom, hogy a rendelet miatt tegyenek panaszt a kormánymegbízottnál, és nem fizessenek, mert a rendelet több ponton jogsértő, és a római jog szerint jogsértésre nem alapozható jog.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.04.07. 13:24:09

mégy a "B" generáció —> még a "B" generáció

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.04.07. 13:25:29

nem fizessenek —> ne fizessenek
A többit bocsánat, de nem javítgatom,. Miért nem képes a Homár olyan komment-felületet biztosítani, ahol javítani lehet az elütéseket?

Terézágyú 2017.04.07. 13:27:11

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
"Miért nem képes a Homár olyan komment-felületet biztosítani, ahol javítani lehet az elütéseket? "

Hát hiszen lehet javítani.
Amíg el nem küldted :)

2017.04.07. 13:59:25

Etyetérttek a pógármester úral! Tögreteszig a murfás utat mintenhol!

2017.04.07. 14:00:42

@enrico palazzo: Ezt természetesen megtalátuk, de ebben egy csomó minden nincs benne. Pl. csak a nyomtatvány, amin be kell adni a kérelmet. Meg az ára, meg, hogy mennyi idő, mire megkapod. Meg, hogy kihez fordulj a kérdéseiddel. De találtam olyat, ahol megvolt a nyomtatvány, de abban sem találtunk választ a kérdéseinkre. (pl. hogy a mi utcánkba konkrétan hány tonnás teherautó hajthat be?)
Ha éves engedély kellene majd egy hónap múlva, szvsz én sem idegeskedtem volna azon, amit találtam, viszont pénteken (ma) kellett volna a beton, ami le is volt rendelve, amibe ez a kedves rendelet belekavart.

@Pink Petsch: Azért én aggódom, mert a betonos NEM vállalja be, hogy esetleg megbüntetik, mert nincs engedélye, és nem jön. Max. ha elintézzük. De nem tudtuk.

Ja, még információ (végül csak elértük azt a nagyon és tényleg illetékes jóembert, egyszer ő is kedves volt.... és csak egy kicsit panaszkodott ő is, hogy miért azonnal indult el az egész), ami persze nincs benne a rendeletbe, meg SEHOL a neten (ott se, amit linkeltetek):
betonos nem is kaphat éves engedélyt, mert 24t feletti terhelhetőségű, és azok egyáltalán nem kapnak (ja, mert az apropó az volt, hogy egy ilyen alatt -amely a kitett tiltás ellenére hajtott be- beszakadt egy tavaly megcsinált utca).
Aki éves engedélyt kér(ne), sem feltétlen tudta elintézni a dolgokat, még ha helyi sem, mert pl. egy projekten van, és nem tudott még időt szakítani rá.
A betonoshoz nekünk ráadásul KÉT engedély kell, egy magához az anygahoz, és egy a pumpához. Aminek a rendszámát meg sem tudja mondani a betonos, mert neki egy ilyen autója van, ami egy projekten dolgozik, egy másik cégtől rendelné ide hozzánk, így ugye ő nem tud rendszámot.
Olyan apróságokra nem sikerült gondolni, hogy két emberből mi van, ha az egyik beteg lesz, mikor a másik pont szabin van? Ha egy ilyen eset van, és nem sikerül egy sürgősségivel kért és kifizetett engedélyt leküldeni addigra, amiért fizettem, akkor mi van? Kihez forduljak? Mi van, ha elromlik az az autó, amit lejelentettünk és másik jönne?
Nem lett volna utolsó, ha azért is nagyobb ráhagyással élesítik a dolgokat, mert akkor nem egyszerre kellene kiszolgálni a hivatásosokat (éves engedélyek), meg az ad hoc-osakat (akik nyilván balhésabbak, mert laikusok, többet fognak kérdezni)

És tényleg az a vicc, hogy mondjuk a szomszéd utcában lévő munkagépes ugyanúgy fog száguldozni a gépeivel a szűk utcán, mert kiváltja az éves engedélyt (max. egy kicsit káromkodik, mert plusz kiadás, meg némi meló), de a környék terhelése nem lesz kisebb. Arra persze meg semmi nem is mutat, hogy a befolyt bevételből nem, hogy majd javítják az utakat, de mondjuk megteremtik a plusz szükséges infrakstruktúrát az ügyintézéshez (ahogy mondtam, két ember kapta meg a meglévő feladataik MELLÉ az egészet, nulla plusz erőforrással)

Dezsike 2017.04.07. 14:08:42

Részvétem annak a kamionosnak aki be tud hajtani az érdi utakra és onnan ki is tud hajtani extrém manőverezés nélkül (bár kétségtelen, hogy vannak olyan helyek ahonnan ki lehet, speciel tőlünk nem, mert az utca mindkét vége olyan emelkedőre vezet amilyenen a busz is elakad).

enrico palazzo 2017.04.07. 14:08:44

@Los Alamuszi: Én sak annyit mondtam, hogy nem igaz, hogy sehol sem írtak róla. Félreértés ne essék, drukkolok nektek, az önkormányzat meg bőven elmehet a picsába. Nonszensz és kb. betarthatatlan rendelet ez.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.07. 14:26:11

Nekem egy fogalom jutott eszembe: "közhatalom gyakorlásával és a jogalkotással okozott kár"
A jelenlegi joggyakorlat alapján államigazgatási jogkörben okozott kárnak minősül többek között a jogszabályba ütköző közigazgatási határozattal okozott kár, a közjegyző közokirat készítésével okozott kár, a (téves) hatósági tájékoztatással okozott kár, a közigazgatási szerv (jogellenes) hallgatásával okozott kár, végrehajtói jogkörben okozott kár, sőt a hatáskör túllépésével okozott kár is; valamint a Ptk. 349. § (3) bekezdése alapján ide sorolhatók a bírósági vagy ügyészségi jogkörben okozott károk.
Forrás: www.origo.hu/jog/uzleti/20130429-a-kozhatalom-gyakorlasaval-es-a-jogalkotassal-okozott-karert-valo-felelosseg.html

Fausto(tm) 2017.04.07. 14:31:59

Én még soha nem építettem és nem is Érden lakom, de: ez nem úgy működik, hogy én mint építtető megrendelem a cuccost, lepapírozzuk, hogy milyen határidővel szállítják, majd vastagon leszarom, hogy a szállítónak kell-e behajtási engedély, autópálya matrica, kötelező biztosítás, súlyadó és még mi a tököm? Oldja meg a szállítást, felőlem akár hozhatja helikopterrel is, ha a behajtási engedélyt extrém nehéz beszerezni.

.Manyecska 2017.04.07. 14:32:08

OFF Reactor kollégát kérjük fáradjon a postafiókjához..!:) :D ON
/itt állok a konyhába a csirkével..:P/

zdanee 2017.04.07. 15:02:30

Gyodát és falat felhúzni az érdi önkormányzat köré. A szögesdrót szállítmányt persze előtte bejelenteni, engedélyt kérni. Ha kérdezik, a HAZA VÉDELME miatt kell a szögesdrót, úgy ingyen is 6 óra alatt megvan az engedély.

a 60nak kinéző retek klub bérence 2017.04.07. 15:05:40

Még ha ki is rakják a táblákat, ki a franc ellenőrzi? Ellenőrzik-e egyáltalán? Türelmi idő?

Vagy csak le kell szarni az egészet és folytatni a munkát.

Érdi önkormányzati c.gányok, pfff, mondjuk máshol se jobb a helyzet.

Kipper 2017.04.07. 15:07:19

@Fausto(tm): Erre gondoltam én is. Ha rendelek egy bazi nagy hűtőt, házimozit, stb, akkor is az ő dolguk a kiszállítás; ne engem hívogassanak az utca végéből, hogy van-e engedély.

milyen nőazilyen 2017.04.07. 15:20:53

@a 60nak kinéző retek klub bérence: a zigazat megvallva én tudok cigányabb lenni a cigánynál, pedig magyar vagyok, de ha ilyen seggenülő tolvajok majomkodnak, akkor elszakad a cérna, bemegyek személyesen, először, és másodszor kedves vagyok, de ha látom, hogy csak a szarakodás megy, akkor üvöltök, mint a sakál, sajnos, de idáig minden ügyet sikerült vagy így, vagy úgy elintézni ilyen "hivataloknál"

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2017.04.07. 16:46:25

miért foglalkozol ilyenekkel? oldja meg az építtető, az ő kurva teherautója jönne, nem az enyém. mi közöm ehhez?

Reactor 2017.04.07. 17:24:22

Röhej, hogy a leszállító sehogy sem tudja megoldani (SZVSZ nem is akarja) az építőanyag leszállítását. Hogy az önkormányzatban csupa idióta és embergyűlölő, legalja génselejt ül, az a legkevésbé se lep meg, a vezetőség valamilyen oknál kifolyólag mindig a lehető legundorítóbb gennybánya véglény alakokból áll, ez viszont a legkevésbé se jelenti azt, hogy a betonos akkor itt teljesen tehetetlen. Nem elefántcsontot kell kicsempésznie Afrikából bmag...
Remélem nem fizettetek neki előre semennyit se, amíg le nem szállítja a kívánt mennyiség utolsó miligrammját is. Ha igen...nos...akkor rákúrtatok, de nagyon frankón...

@düftin hoffman: Köszönöm az értesítést, máris válaszolok! :)

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.07. 18:39:57

Rendeljen cementet, azt a páhóból Multicarral kiszállítja, az behajthat. Hozzá betonkeverő, azt az eMAG ingyen házhoz viszi.
Már csak bronzérmes kőműves és három segédmunkás kell: olyat még minden reggel találni a moszkván....

2017.04.07. 18:42:54

@Fausto(tm): A gond ott van, hogy nem oldj. Most még nem, mert hirtelen lett minden bevezetve. Nem tudod, mi van, felkészülni sem lehetett. Persze, be fogja szerezni, de az idő. Ezzel még nem számolt, amikor most péntekre ígérte a betont, és nyilván máshol is dolgozik.
Persze, beszerzem én, de az is idő (mert hogy nekem is van más dolgom)
Az apró részletek meg nincsenek a rendeletben, pedig ugye az ördög abban lakik, nincsenek a rendeletben, csak telefonon tudod megszerezni őket. Ami megint csak nem egyszerű, mert még a hivatal sem igazán van tisztában azzal, amit elrendeltek, illetve hát nekik is egyszerre szakadt minden a nyakukba. Majd nyilván ki fog minden alakulni, a környékbeli fuvarosok kitapasztalják az egészet, meg a hivatal is belerázódik az egészbe, de most még döcög a dolog.
(mondjuk, ha minden jobb lesz, mindenki tudni fogja, mi a dolga, akkor is több lesz vele a meló, meg nyilván lesz fennakadás is, mondjuk ha lerohad a megadott rendszámú teherautó, vagy pont beteg a kettőből az egyik ügyintéző, a másik meg úszik, és hiába kéred a 6 órás sürgősségivel, ha ő csak három nap után fogja feldolgozni a befizetési bizonylatodat....de hát azzal nincs mit tenni)
Azzal viszont talán lehetett volna, hogy nem hirtelen felindulásból (beszakadt egy utca) és gyakorlatilag azonnali hatállyal léptetik életbe, ha tesztelik vagy beszélnek pl. olyan önkormikkal, ahol már működik ilyen. Én pl. az EKÁER alapján simán elképzelhetőnek tartanék egy online felületet, ahol legalább azt automatizálhatták volna, amit lehet, és ha én, mint építkező megkérek egy címre mondjuk 4 hónapra egy engedélyt (és kifizetem a megállapított zsét érte), akkor 12 v. 24 órával a fuvar előtt regisztrálom a behajtó teherautókat, és el van intézve a dolog.) De ilyen nincs, és ha jól saccoljuk, kb. 10-15x még lesz ilyen játékunk, de szerintem ilyenre nem is gondoltak, magánszemélyeknél csak pl. költözésről beszélnek, ami nyilván tervezhető(bb), mint hogy nekem mikor érnek oda a kőművesek, hogy hozhassák a betont.

Egyébként a kérvényt beadtuk, de ettől az a beton, amit ma már beöntöttek volna, nem lesz meg, max. a jövő hét elején. (mert ugye azzal, hogy beadás után kell egy viszont levél, hogy hová, mennyit fizessünk, azt be kell fizetnünk, leküldeni az igazolást, nekik azt feldolgozni és persze csak a feldolgozás kezdetétől indul az időkeret.

2017.04.07. 18:48:20

@gio: Mert NEM jön. Nem lehet előre megkérnie, mert akkora a betonszállító, amire nem is adnak állandó engedélyt.
Egyébként a betonos együtt működik velünk, nyilván ő is akar biznicet, abból él, nem abból, hogy elutál minket, csak hirtelen jött egy új púp a hátára. Szegény, meg fogja szokni (vagy egyszerűen nem fog Érdre dolgozni)
Meg nyilván meg fogja oldani a békéscsabai ablakos is.... persze nem úgy, hogy bebiflázza, hogy egész Magyarországon milyen helyeken van korlátozás, hanem vagy úgy, hogy szól neki a megrendelő vagy netán a saját kárán megtanulja, hogy utána kell néznie... amitől még viszont, ha ígért egy szállítási dátumot abban a hitben, hogy ő ide majd csak úgy szépen idejön, a valóság mondjuk +2-3 nap lesz, aminek nyilván nem örül a megrendelő sem.

2017.04.07. 18:58:49

@Reactor: A betonossal nincs különösebb baj, mostanra megadta, amit kell, de amit írtam, ettől nekem még nem lett ma beöntve az alapba az a beton.... (meg azért vicces a word doksit küldözgetni egymás közt, folyton kinyomtatni, scannelni, tiszta XXI. század....)
Nyilván egyébként neki is az első dühe volt, amit megírtam, hogy mi oldjuk meg, szerintem ő is akkor tudta meg (sajna nem az ötös lottó nyerőszámait), és elgurult tőle a gyógyszere. Azt el is mondta, hogy egy nagy projekten van, nem ér rá most ezzel cicázni, azóta egy kicsit lenyugodott. Szerintem hozzá fog ahhoz is szokni, hogy ez a mindennapjai része lesz.... csak így hirtelen, és eleve félig kitalálva MOST nem annyira jó ezt intézni. (mondom, a legjobb a nyomtatvány, ami úgy kezdődik: kérelmező neve: / adószáma: / ideje: Oké: MINEK az ideje? :-DDDDD Az első válasz a behajtásé volt, de azt lejjebb meg kell adni, tehát akkor talán a születési idő (megfejtés: az), de ennyire van kitalálva az egész, hogy még egy rendes nyomtatványt sem tudtak összehozni. Abban a korban, ahol már az építési engedélyt is online intéztük és küldözgettük elektronikusan a különböző anyagokat (pl. a befizetési igazolást, kiegészítéseket)

Dikusz 2017.04.07. 19:30:36

@düftin hoffman: de mi lett a csirkenyúllal? :)))) viccvót.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 19:51:37

@Dikusz: "mi lett a csirkenyúllal?"

A félvért a rasszista HH kibaszta. :))

Reactor 2017.04.07. 21:07:58

@Los Alamuszi: Ha úgymond "sok a dolguk" meg "nagy projecten vannak rajta, nem érnek rá cicózni", akkor meg közöljék ezt a kedves ügyféllel a legelején, ne közbe jusson hirtelen eszükbe, hogy jéééé nekünk van egy másik project is, ami ennél azért fontosabb, és az erőforrásokat inkább arra fordítsuk. Különben se túl meggyőző ez a kifogás, nagyon érződik rajta, hogy egy raktáron lévő kamuról van szó, arra az esetre, ha két tökvakarás között esetleg nem tudnák időre teljesíteni a megrendelést. Én mikor anno késtem az órákról, egész kis kifogásgyűjteményt hoztam össze Word-ban. Volt benne vagy harminc, és mégcsak a vékonybelemet se terhelte meg, nemhogy a kisagyamat!
Az meg a másik, hogy ha ennyire nincsen idejük, miért ne lehetne elektronikusan megoldani, de feltételezem, erre is lenne valami raktárválaszuk. Itt kéremszépen nem a lóláb lóg ki, hanem az egész ménes...
Ezt mindenesetre örömmel olvasom, hogy nagy nehezen mégiscsak teljesítette azt, amit a pénzedért elvársz tőle. Manapság lassan hálásnak kell lennünk ezért.

citroen bx 2017.04.07. 21:08:57

Nem olvastam végig,mert hülye azé ' nem wok, dee... Annyi azért átjött, h láma a poszter... Ki nem xarná le a szomszédot, vagy az önkénymányzatot? Ha valakinek nem tetszik, megbeszéli az öklömmel,azt kész....

taga20 2017.04.07. 21:24:31

@citroen bx: hát ember, te egy főnyeremény lehetsz a szomszédaidnak!

ekkora állatot, mint te:)))

Punetti kapitány 2017.04.07. 21:33:33

Csak úgy mellékesen kérdezem: Nem egyszerűbb a büntetésre játszani? Mennyibe fáj, ha engedély nélkül hajt be valaki a városba? Lehet, hogy egy kicsit megdrágítja a fuvart, de sokkal nyugisabb.

Sandor Akarki 2017.04.08. 01:13:09

Behajtási engedély. LOL.
Kultúráltabb és szerencsésebb fejlődésű országokban ez úgy működik, hogy fuvaros útvonalterve alapján leszámlázzák a fuvarozónak (amit az adóhivatal amúgy is figyel). Node ez magyarország, szivatják az átlag józsit ahol tudják.

nu pagagyí 2017.04.08. 06:40:53

Némileg át kellene gondolni ezeket az adókat, mert lassan minden gazdasági tevékenységet, de az élet legalapvetőbb dolgait is szükségtelenül akadályozzák. Nem is feltétlenül a mérték, hanem a hozzákapcsolt bürokratikus eljárások. Az, hogy a központi adókat lecsökkentették és helyette a használati, forgalmi adókat preferálják, lassan már dolgozni sem lehet. Százféle módon, százféle dézsma, amiknek az elnevezéshez közük sincs, csak a kieső egységes adót pótolják vele.

Peetee 2017.04.08. 08:29:47

@Fausto(tm): Pontosan erről van szó. A nyakába vett egy olyan ügyet, ami nem az ő hatásköre. A betonos meg pár héten belül megtanulja saját maga igényelni, mert még egyszer nem talál ilyen balekot, inkább lemondják a fuvarját... Ettől függetlenül az érdi rendszer pofátlan és vérlázító. Igazi abszurdisztán, nem csalódtam ma sem.

kiber kóbor 2017.04.08. 09:01:06

@Terézágyú: pontosan, az egész országban azt hallani, hogy szarik a fejére a képviselő. majd eljön az x-elés ideje, és hmmmm... ááhhh a másik se jobb, ez meg már "bizonyított" mert pont a múlt hónapban ültették végig árvácskával az árokpartot. Már megy is az x.

Szóval ne az önkormányzatot szidjátok. Magatokat! ti szavaztátok oda őket már sokadjára, akkor örüljetek és fizessetek. Majd ha felnősz kedves választópolgár, és amikor szavazni kell gondolkodsz is, na, majd utána lesz jogod itt nyálat verni, addig meg kussol és fizet.

Miért várjátok el, hogy valaki más (a "képviselőtök") képviselje az érdekeiteket, amikor még ti magatok sem tudjátok azt képviselni és megvédeni?

Fizetnetek kell a teherautóbehajtásért, a garázskapuért, a járdáért, a kútért, csak azért mert ott laksz, csak azért mert van autód? Megérdemled! Te segítetted oda őket, és te tartod őket ott a következő öt évre is.

mézesmackócskácska 2017.04.08. 12:17:22

Mit vártál. A CSOKOS idiótáknak ez alapból jár. Csinálj gyereket pénzért program "áldozatai". Én csak úgy hívom cigánysegély. Felveszi hozzá a hitelt a sok idióta aztán pár év múlva amikor elszálnak a kamatok itt fognak picsogni hogy mentsék meg őket.
Rohadtul gusztustalan közpénzből amit én adtam be részben idiótákat menteni. Halljon csak éhen a birka. Normális szabályokat kellene hozni és betertatni. De mit várunk egy cigányfidesztől vagy egy nácijobbiktól. Birka népnek birka kormány.

Reactor 2017.04.08. 15:04:07

@kiber kóbor: Ahá, értem. És ha a színpaletta abból áll, hogy választhatsz szart, még szarabbat, legszarabbat, és még annál is szarabbat, te melyiket is választanád? És ezzel miért is lesz néked jó?
Ha adott egy lavór kutyaszar, egy lavór macskaszar, egy lavór rinocérosszar, és egy lavór medveszar, melyikkel öntsenek nyakon, hogy jó legyen neked?
Nem kell válaszolnod, költői kérdések voltak...

Az önkormányzatok pedig egységesen a legalja taknyokból állnak. Period.

molnárzoltán 2017.04.20. 10:26:41

Sziasztok !
Építkezek Érden, de nincs időm intézkedni és sok pénz fizetni a behajtási engedélyért, így kell csinálni.
Elfogadom a behajtási engedélyre vonatkozó rendeletet, amely az úthasználatra szab ki díjakat NFM rendelet alapján.
A Polgármesteri Hivatal honlapján található a behajtási engedélyhez szükséges dokumentumok listája: behajtási engedély kitöltése és aláírása, forgalmi engedély másolata – kétoldali, ha nem a jármű tulajdonosa vagyok, akkor meghatalmazás.
Ezeket a kitöltött dokumentumokat a behajtasiengedely@ erd.hu címre küldöm.
Az iroda megküldi a behajtási engedély feltételeit és a díját a kérő e-mail címére.
A szigetelésvásárlást 2 héttel a szállítás előtt rendeltem meg, ezért ezzel azonos időben a behajtási engedélyt megkérem, így lesz a legolcsóbb. pl. 1.270 Ft
A betonozáshoz holnapra kérek behajtási engedélyt, ennek ára pl. 3.810 Ft
A körültekintőbb , időben átgondolt rendelés 2.540 Ft megtakarítást jelent.
A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda munkatársai adják ki a behajtási engedélyeket , nem 1-2 fő.
A behajtási engedély bevezetéskor egyidejűleg jelent meg minden igény az irodán, ezért az engedélyek kiadása 15 munkanapon belül megoldható, külön kérésre 3 munkanapon belül 2 X díjjal, 6 munkaórán belül 3 X díjat kell fizetni.
Amennyiben más szabálytalanságot az ellenőrző hatóság nem talál, a behajtási engedély hiánya matt csak figyelmeztetést kap a jármű vezetője.
A behajtási engedély rendszámhoz kötött, elektronikusan kiküldött dokumentum.
Molnár Zoltán
süti beállítások módosítása