Tékozló Homár

Tesztnek hívott viccel teszi próbára az emberek türelmét a Posta Kispesten

2017.04.07. 18:38 | Homár Hilda | komment

Olvasónk állítása szerint a Magyar Posta egy pilot projekt keretében a ládákba be nem férő csomagoknál január elsejével bevezetett változáshoz képest (tudniillik, hogy nem kézbesítik, csak a postán lehet átvenni) további újítással örvenedeztette meg a XIX. kerület lakóit. Figyelj, nagyon jó lesz! Mégis csak hajlandók kivinni a pakkot, ha a címzett telefonon kéri, és hajlandó fizetni is - most ugrik a majom a vízbe! - "250 forintot (akkor nem mondják meg, mikor jönnek) vagy 500 forintot (akkor megmondják)". A hivatali információ szerint tesztelik, hogy mit szólnak ehhez az emberek. Hát, ha ez nem valami félreértett információ, hanem maga a 2017-es bolondos valóság, akkor tippem szerint ezt: #$%#&E&##@%*^%. Csak hosszabban és cifrábban.

Kedves Homár,

nem tudom, hallottátok-e, de a 19.kerületben a posta bevezetett egy "pilot-projektet" (sic!) aminek röviden az a lényege, hogy ezentúl a postán kell átvenni a küldeményeket, házhoz kézbesíteni csak egy szerényebb készpénzösszegért hajlandók. (260 illetve 500 forint), és nem, ez nem a január elsejétől országosan bevezetetta a postaládába nem beférő csomagokra vonatkozik. Ezekhez kapcsolódik, de kicsit másról szól.

Ennek az a lényege, hogy az ilyen levelesládába be nem férő cuccokat eleve nem is kézbesítik ('soha, sehol, senkinek'), default a postán maradnak, akkor is, ha minden létező postaköltséget kifizetett érte a feladó - csak akkor méltóztatnak kézbesíteni, ha a címzett telefonon kéri _és_ még fizet is 250 forintot (akkor nem mondják meg, mikor jönnek) vagy 500 forintot (akkor megmondják). Nem portós, nem utánvétes, normál, felbélyegzett, már kifizetett postai küldeményekről beszélek. Egyelőre csak a nagyméretű levélküldeményekre vezették be, a legkisebb leveleket még kihozzák ingyen-gondolom ezért "csak" pilot a projekt.

A postán érdeklődésünkre annyit mondtak, hogy ez az új szabályzatban benne van, de azt nem mutatják meg senkinek, mert "csak" és mert "különben is titok"!?!?, panaszt tenni meg csak úgy lehet, hogy ő írja le, hogy szerinte mit mondtam, "csak úgy magának", és nekem nem ad példányt.  Ez utóbbit már a forgalmi osztályvezető mondta, a kézbesítő hölgy azt bírta mondani, hogy őt ez nem érdekli (szó szerint ezt mondta), akkor irányított át az osztályvezetőhöz, amikor már többedszer és erélyesebben kértem. 

A forgalmi osztályvezető szerint

most tesztelik, mit szólnak ehhez az emberek

- magyarul lesz-e akkora  a közfelháborodás, hogy nem merik véglegesíteni, vagy simán lenyomják a lúzer fogyasztók torkán.... szerintem elég pofátlan húzás...

Köszönjük szépen, Magyar Posta!

Üdvözlettel,

Judit

UPDATE

A posztot elküldtük pár kérdéssel a Postának. Íme a válasz:

A Magyar Posta Zrt. mind a belföldi, mind a külföldről érkezett csomagok esetében megkísérli a házhoz kézbesítést. Ugyanakkor a nemzetközi küldeményforgalomban állandó jelenség, hogy az alacsony postázási költséget vagy ingyenes szállítást jelző webáruházak jellemzően nem csomagként postázzák a küldeményeket, hanem úgynevezett nemzetközi közönséges levélként, amelyekhez nem társul részletes nyomkövetés és kézbesítési időgarancia sem. Különösen igaz ez a Távol-Keletről, illetve a tengeren túlról rendelt küldeményekre.

A 2017. április 8-án hatályba lépett 81/2017. Korm. rendelet értelmében a Posta a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését mellőzheti.

Az ilyen küldemények átvételét a Magyar Posta a levélszekrényben hátrahagyott értesítőn megadott postán biztosítja.

UPDATE 2

Mivel ebből nem derült ki, hogy tényleg 500 forintért tudhatjuk-e meg, hogy mikor jön a csomag, pontosítást kértünk. Ezt kaptuk válaszként.

A Magyar Posta folyamatosan figyeli az ügyfélvisszajelzéseket, s szolgáltatásait a felmerülő ügyféligényekhez igazítja.

A vállalat jelenleg a Postai Szolgáltatások ÁSZF szerint nem kínál olyan szolgáltatást, amely a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemény érkezéséről szóló, levélszekrényben elhelyezett értesítőt követően díj ellenében lehetővé tenné ezen küldemények személyes átadását a címhelyen.

Üdvözlettel:
Magyar Posta Zrt.
Társasági Kommunikációs Osztály

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.07. 18:45:41

Ülök a széken , velem szemben Helyezkedik el a végzetem. Szemem rajta, olyan fajta egy könnyen nem szabhat határt nekem. És tudom, hogy csak addig él, aníg a bőrömhöz hozzáér, ott újjá születik újra és újra: festékké válik a vér

Dezsike 2017.04.07. 19:00:40

Nálunk mostanában az a szokás, hogy becsúsztatják ezeket a pakkokat a kapu alatt. Már amelyik befér, ami nem azt felteszik a kapu tetejére úgy hogy ne lásd, aztán ha nyitod a kaput az öledbe hullik (és ha törékeny a cucc annyi).

Beerhead 2017.04.07. 19:16:59

Én eddig is mondtam a postásnak, hogy ne gyömöszöljön, ha úgy látja, hogy nem fér be biztosan a postaládába a cucc, akkor fel se vegye a postáról, csak hagyjon értesítőt.

tregards 2017.04.07. 19:23:35

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Már érzem, ahogy lassan hatol
Egyre beljebb a testemen át Ő uralja a bőrömben, érzem lefektet Mint a rabszolgáját Tudom, hogy csak addig él Amíg a bőrömhöz hozzáér Ott újjá születik újra és újra Festékké válik a vér

kolololo 2017.04.07. 21:18:05

Mondjuk azt eddig én sem értettem, hogy hogy a pics@ba lehet feladni egy cipősdoboz méretű csomagot, mint levél??
A levél, az levél, a csomagokra ki kell fizetni a csomag díját...

lutria 2017.04.07. 21:18:55

Végülis ez az új módszer arra lenne (rész)megoldás hogy akik levélként (olcsón)rendelnének valamit ami épp nem fér a postaládába akkor ne kelljen csomagként (drágábban) megrendelniük-ha vállalnak annyi kellemetlenséget hogy sk.kell átvenniük a csomagot a postán-mert most az a probléma hogy a leveles postásnak kellene könnyű de nagy méretű "leveleket" szállítani tucatjával a véges méretű táskájában/zsákban a hátán/a kerékpáron.

Pyrrhus 2017.04.08. 00:19:41

@lutria:
Több, mint 60 éve így működik a postás. Kihordja a küldeményeket. Sőt régebben a jelenlegi levélmennyiség tízszeresét vitte ki, mert akkora forgalom volt. Miért probléma az ma, hogy a posta által levélként feladható 2 kg-os küldeményt ugyanúgy címre viszik, mint az elmúlt évtizedekben? A fizetett díjért címre szállítási szolgáltatás jár. A postaládák pedig nem az elmúlt évben mentek össze.
A posta pedig kevesebb (nulla) sorjeggyel, biztosítással, szir-szar értékesítéssel csesztesse a postást.
Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a Postának, mint közpénzből élő vállalatnak teher és kellemetlen a munka, a levelek, de még a csomagok kézbesítése is. Bele is szorultak tavaly decemberben, s összeomlott a csomagkiszállítás, de még az elosztás is.

Tron65 2017.04.08. 09:12:19

Én ott akadtam ki, amikor 2 óra alatt 3 db "egyesített kézbesítő" járt nálunk.
Hoztak:
- egy ajánlott levelet
- egy nem könyvelt kiscsomagot (nem fért a ládába, felhozta)
- valaki sima levelet is bedobott a ládába

Folytatás:
Érkezett 2 db, szinte azonos súlyú (~15 deka) és méretű nem könyvelt külföldi küldemény.
Hát nem két másik postán lehetett átvenni???

aptikjampó 2017.04.08. 14:09:18

NA KRETÉN! 20 óra alatt 9 komment!

Manyecs. 2017.04.08. 14:19:22

Na vegre, remelm elhuznak a picsaba a chatelok sajat topikba.
In memorian Manyecs :D

Manyecska. 2017.04.08. 18:42:47

@Manyecs.: másolgatunk, nickneveket lopkodunk? Nem szép...vótmá.

Manyecska. 2017.04.08. 18:46:39

:DDD Hát ez nem jött be valakinek nicket másolni ősi román szokás!
Reactornak üzenem két órán át főztem a holnapi munkaebédre! Sót ne hozz, bor stb. meg van már. Mindenki megvan aki meg még nem lett az is meg lesz csinálva. :DD:P Ja, nem.

Mellesleg nem a postaláda kicsi hanem a pofátok nagy, szerintem, de őszintén mit rendelsz simán ami nem fér bele?????? Már a ládába... :)

Manyecs. 2017.04.08. 18:49:55

@Manyecs: Sajnalatos, hogy hilda kivetelezik veled. Gyanus.... ugytunik egyutt szopjatok le a bagazst ha epp szukseguk hozza. Na sebaj :)

Manyecska. 2017.04.08. 19:03:36

@Manyecs.: jah, neked meg már csak a virtuális jut- eme szép példa ékesen bizonyította.
:DDDDD halál jó ez a homár most :D ON

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.08. 22:45:39

Mondtam már, hogy Foxpost? Bár most, hogy megvették a Weboxot, rögtön felmentek az áraik. De akkor is egyszerűbb feladni is, elhozni is, mint a postáról, mert általában olyan helyen vannak, ahol le lehet parkolni, míg a postáknak láthatóan külön keresik a szar helyeket.
www.foxpost.hu/araink/

Manyecska. 2017.04.09. 08:06:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem, őt bírom, jóarc..
gyön a Reactor délután hozzánk sütni kell még ipari mennyiségű palacsintát. bár panelban még nem főztem /*sznob ikon*/:D ...ON@Csokis: már mi is hajlunk erre bár nálunk ott a postaa közelben de vótmá hogy tértivevény nem jött vissza meg ilyen apróságok..parkolni..lezárják ma fél Bp-et szegíny Reactor gyalogolhat még plusz húsz percet nem jár a busz..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.09. 10:50:30

A 19. kerületiek irányába el kell kezdeni egy pilóta projekt keretében értékesíteni q nagy pof@'jú (értsd bejárati nyílású) postaládákat.Akár bejárati ajtóra vágva, akár kerítésre rögzítve.És ha jól alakul a dolog, ki lehet terjeszteni országos méretűre is...

aptikjampó 2017.04.09. 11:00:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szerintem ez HH, éppen trollkodik. :))

Hilda a hülyeségben sem egyéniség, ez valamelyik amőbatársa, tulajdonságaik, egyszerűségük hasonló csak.

aptikjampó 2017.04.09. 11:03:30

@Manyecs.: Gyerünk primkó tiéd a pálya, bár az önáltatás hogy azért nem tudsz kommentelni mert mások zavarnak, megsúgom hogy egyszerűen csak egy ostoba gyáva féreg vagy!

Manyecs. 2017.04.09. 11:40:04

@aptikjampó: anyád a féreg tetű. Huzzál a ribanc barátnédhoz, kell neki túró a palacsintába.

aptikjampó. 2017.04.09. 11:51:16

@aptikjampó: Mizu köcsög? :) Szar neked, hogy klimaxos dagadt ribancra vagy kiéhezve :)

aptikjampó. 2017.04.09. 12:18:09

@Manyecs: Remélem ezentúl túrós palacsitázás közben haveri társaságban basszátok el az időt, megkímélve a homárt a faszságaitoktól. Akkor a homár is a régi lesz.

aptikjampó 2017.04.09. 13:15:17

Na előveszem a kanász- magyar szótárat hogy értelmezhessem ennek a szerencsétlen trogloditának a mondandóját. Szemmel láthatóan kisebbrendűségi komplexusos látens homoszexuálissal van dolgunk aki nem mer szembenézni a saját aberrációival ezért kielégítetlensége debil agresszivitás formájában tör elő változó nicknevek mögé bújva. Szókincse néhány közönséges kifejezésre korlátozódik, humora nulla, ha másnál ilyesfélét észlel azt értelmezni képtelen. Saját helyét nem tudja behatárolni, képességeit meghaladó vitákba bonyolódik, amikor ezekben alulmarad indulati síkon éli ki dühét. A magánéletben kevés számú baráttal rendelkezik ugyanis a hozzá hasonló mentálisan problémás egyedek összeférhetetlenek, normális ember pedig kerüli a fajtáját. Családja számára tehertétel, pokollá teszi az életüket,, egyedül az érte kapott emelt családipótlék miatt tartják, valószínűleg elszeparálva.

Reactor 2017.04.09. 13:29:02

@Manyecs: Ne félts engem, megoldom ;) a vonat 1 óra múlva indul!

aptikjampó 2017.04.09. 13:40:16

Bendebuzim, különben amikor benickeltél és leirtad kis írnivalócskádat, akkor ugye jól kiverted utána a lábad között himbikéző " rád megszólalásig hasonlító" testrészedet? Gondolom tök vörös lehet, kenesd le hűsítő krémmel nőrokonaiddal! :DDDDDD
A megszólalásig hasonlítót úgy értsd, hogyha a pöcsöd neadjisten megszólalna, akkor te nagyon féltékeny lennél az okosságára! XD

Manyecska. 2017.04.09. 13:42:37

@Reactor: :))) oké. már itthon. írtam mai is mailt:)..készül a palacsinta! :)

aptikjampó 2017.04.09. 13:49:02

Ja, hogy a poszthoz is hozzászóljak, a Posta menjen a kurva anyjába és legyen szíves vigye magával azt a barom Hildát is! Enter! :P :D Gyökér vagy bendegusztustalan aljaparaszt! UFFFF!

aptikjampó 2017.04.09. 13:54:36

@aptikjampó: Ezt a bendikének írtam, tahóúl van hogy értse legalább egy kommntemet! HOPPÁ, de jó volt ez is! Kíváncsi vaggyok mit lép, lesz vagy másfél sor gondolom!

aptikjampó 2017.04.09. 14:06:10

Na mivan, még a végbélvibrátorodat szopogatod ebéd után?

Nick-son 2017.04.09. 14:09:23

500 Ft -ért megmondják mikor mennek? A szállítási díjon felül?

Nem sokkal többért futárszolgálat le is szállítja és meg is mondja mikor.

Akinek sok elszórni való pénze van postázgasson nyugodtan.

aptikjampó. 2017.04.09. 14:25:53

@aptikjampó: Na mivan, még a végbélvibrátorod szopogatod ebéd után?

aptikjampó 2017.04.09. 14:35:23

Még válaszod sincs! Megmondtam, vagy nem mondtam meg! Na húzzál a sunyiba, ez nem a te műfajod!

aptikjampó. 2017.04.09. 14:37:00

Még válaszod sincs! Megmondtam, vagy nem mondtam meg! Na húzzál a sunyiba, ez nem a te műfajod!

aptikjampó 2017.04.09. 14:46:01

BUZIBAROM OSTOBA BENDEBIRKA! ÁÁÁÁÁ!

aptikjampó 2017.04.09. 14:49:51

Az egyébként Bendeguz néven közismert mások nicknevével szórakozó fiatalember valószínűleg a buzifelvonulásig ingerült lesz, kérem vigyázzanak!

aptikjampó. 2017.04.09. 14:57:41

BUZIBAROM OSTOBA APTIKJAMPÓ!
ÁÁÁÁÁ

aptikjampó. 2017.04.09. 14:59:57

Az egyébként aptikjampó néven közismerten buzi fiatalember valószínűleg örökéletében ingerült lesz, kérem vigyázzanak!

aptikjampó 2017.04.09. 18:47:12

40 komment 48 óra alatt annak is a nagy része Bendebuzi szarakodása, másik része az említett véglény nevelgetése amiből persze hogy nem fogott fel semmit hanem úgy viselkedik mint egy CSIMPÁNZ!
Bendegenyó, nem lesz belőled ember soha drágakisfiam!
Te BAROM!

Manyecs. 2017.04.09. 23:47:16

40 komment 48 óra alatt annak is a nagy része aptikjampó szarakodása, másik része az említett véglény nevelgetése amiből persze hogy nem fogott fel semmit hanem úgy viselkedik mint egy CSIMPÁNZ!
Aptikjampó, nem lesz belőled ember soha drágakisfiam!
Te BAROM!

Manyecs. 2017.04.10. 00:15:10

@aptikjampó: Amugy nem igazan ertem, mi a szajbavert kurvaanyad a bajod? Csak nem az faj, hogy az evek alatt altalatok szetbaszott, szetoffolt sajatotoknak erzett Homaron kurvara nem mindenki koveti a faszsagaitokat? Huzzatok a kurva anyatokba es csinaljatok magatoknak sajat chat -et. Mindenki boldogabb lesz.

homar4prez 2017.04.10. 08:07:18

hosszúság 324 mm
szélesség 229 mm
magasság 24 mm

szóval egy ekkora méretű deszkát simán feladhatok levélként, na de hogyan fogják begyömöszölni a levélszekrénybe?

www.posta.hu/nkl

aptikjampó 2017.04.10. 08:22:20

Amugy nem igazan ertem, mi a szajbavert kurvaanyad a bajod? Csak nem az faj,

Nekem nincs bajom és nem fáj semmi, te kezdtél el őrjöngeni, hogy frissítsem egy kicsit azt a "végtelen" memóriádat. Különben hiába csinálod mert leszarlak és csak szórakozom veled, bár egyszerű játéknak bizonyulsz minden alkalommal, de ha nincs más jó leszel te is!

Cycmen 2017.04.10. 08:36:37

Az a gyanúm, hogy pár "emelkedett" kommentel szegényebbek leszünk hamarosan és nicknevek is köddé válnak! Emléküket megőrizzük!
FELTÁMADUNK!

Manyecska. 2017.04.10. 08:52:28

@Cycmen: én max. az értelmesebbeket olvasom alig látok ki a fejemből fél kettőkor feküdtünk le. /harmadszor:D/ négy óra óta kávét főztem , rendet raktam, romantika etc..
:)))) csak az avatarod látom azér' olvasom:) Valakinek itt nem volt kielégítő hétvégéje netán?
majd meséld el képtelen vagyok olvasni is :DD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 09:53:55

@Cycmen: HH logikus törölgetésének annyi az esélye, mint vízilónak az Epsoni derbin.

Manyecska. 2017.04.10. 11:34:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: gondolod a saját nickjét is kitörölte?:) Addig zene..nekem egész éjjel énekeltek úgyis :D pont így, pont azt, pont ilyen hangerővel én már a fehér zsepkendőt lengettem a nagypárna alól hogy plz..!!! :D
www.youtube.com/watch?v=IeGHEOwKujk

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 12:12:44

@Manyecs: "a saját nickjét is kitörölte"

:)) Lehet. Akkor ez a hétvégi?

Manyecska. 2017.04.10. 12:21:48

@Joe12: igyál kakaót uborkával..!

wazzu 2017.04.11. 08:28:11

Itt fogalomzavar van. Most az a probléma, hogy egy postán maradó csomagot kivisznek az ügyfél kérésére? Ez egy plusz szolgáltatás. Megvolt eddig is, ha valaki nem vette át a csomagot, a postán átvehette, de ha kérte, újra kivitték.
Levélként valamit január óta nem lehet már feladni, ha nagy a mérete, ezt ugye tudjuk. Ennek drága biciklis futárunk nagyon örül.
Van megoldás, postán maradó csomag, vagy csomagautomata. Olcsó, kényelmes, ez utóbbinál sorba se kell nagyon állni, és olcsó.

A csomagokat a csomagfutár szállítja, ő mindent házhozvisz (tudom, drága).

Szóval az ügyfél ne háborogjon, ha egy postán maradó csomagot, vagy LEVELET nem visznek ki. A csomag és levélkézbesítés két teljesen különböző dolog külön logisztikával.

melaena 2017.04.11. 14:03:24

@wazzu:
Levelet nem lehet csomagautomataba cimezni.

Egyebkent az eleg gusztustalan,gerinctelen huzas a blog uzemeltetoitol,hogy 4 napja kint van valtoztatas,update,megjegyzes nelkul ez a bizonyitattan teves,hamis panaszlevel.

wazzu 2017.04.11. 18:41:33

@melaena: Hmja már én is belezavarodtam. Tedd be egy kis dobozba, máris csomag lesz belőle. ;-)) Lényeg, hogy az tényleg olcsó (500ft ugye) , és jó megoldás.

Beer Monster 2017.04.12. 08:19:30

Úgy szokták mondani, hogy válogatott hülyék - de valójában válogatás nélkül vesznek fel mindenféle iskolázatlan, buta, rosszhiszemű embert (bunkót). Posta.

anr96 2017.04.13. 22:53:25

A 87/2017. (IV.7.) Korm. rendelet módosította a 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendeletet: 12. § (4a) pont: "A 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését a postai szolgáltató mellőzheti. A (3) bekezdés szerinti értesítőt ez esetben a kézbesítés címhelyen történő megkísérlése hiányában hagyja hátra."

Gondolom tipikusan a kínai sza.. izé sima "levelekre" vonatkozik, ha nagyobb, mint a levélként feladható max belföldi méret, akkor az adott posta dönthet úgy, hogy nem kézbesíti, hanem csak értesít, hogy átveheted a postán.
süti beállítások módosítása