Tékozló Homár

Csak két turistának próbált segíteni a földalattin, mégis rendőrös kaland lett belőle

2017.06.08. 12:08 | Homár Hilda | komment

11245989_ff6aba005ec0effd869fd55d5631d5e6_wm.jpg

Bár Tamással ellentétben nem gondolom, hogy a BKV  elsődleges feladatai között lenne az országimázs javítása, de abban mélyen egyetértek vele, hogy minden kommunikációban fontos az emberi hangnem, az egyébként normálisan viselkedő külföldiekkel szemben pedig jó lenne több türelmet és elfogadást mutatni, hiszen a helyismeret hiánya miatt nagyobb eséllyel keveredhetnek hülye helyzetbe. Ezt az alábbi levél is bizonyítja, ahol egy ellenőrökből, biztonsági szolgálati személyből és rendőrökből álló 5 fős különítmény hozott össze igazoltatással és büntetéssel kimaxolt megoldást két turista nem kezelt, de felmutatott jegye kapcsán.

Tisztelt Homár Blog!

Az alábbi esetet szeretném megosztani veletek, mert én nem gondoltam volna eddig, hogy ez így megtörténhet nálunk.

2017. június 6.-án délután az Oktogonnál szálltam fel a földalattira. A bejáratnál BKV logóval ellátott öltözetben ellenőrízték a belépők jegyeit. Felszállt a szokásos tömeg a szerelvényre. Ekkor engedtem magam elé egy 20-as éveinek közepén járó fiatal külföldi párt.

Az ajtók becsukódása után két középkorú ellenőr felcsatolta karszalagjait és ellenőrízni kezdte az utasok jegyeit. A fiatalok is átadták a jegyeiket (amiket a bejáratnál megfelelőnek minősített már valaki), melyekről kiderült, hogy nem kezelték. Ekkor az ellenőrök egyből a büntetés kiszabását látták az egyedül elfogadható megoldásnak. Illedelmesen jeleztem az ellenőrnek, hogy bocsánat, de együtt szálltam fel velük és a fiatalok nem akartak csalni, hiszen megvették a jegyüket, majd a bejáratnál egy kollégájuk átengedte őket, így teljesen abban a tudatban szállhattak fel, hogy mindent jól csináltak.

És innen indult el a csodálatos magyaros vendégszeretet BKV módra!

Az ellenőr hölgy közölte, hogy ne akadályozzuk a munkáját, mert ő pedig itt büntetni akar és fog!

A fiataloknál nem volt igazolvány és mint később kiderült az volt az első napjuk Budapesten, így forint sem volt náluk csak bankkártya. A Széchényi fürdő megállónál leszálltak. Leszálltam velük én is jelezve, hogy amennyiben a méltányos elbíráláshoz az szükséges, akkor hajlandó vagyok megadni az adataimat és tanúskodom is, hogy nem csak, hogy jóhiszeműen, de a tőlük elvárható gondossággal is eljártak.

Itt jött az újabb kimaxolása az országimázsnak.

Egyrészt a külföldi hölgy is felvetette, hogy talán a rendőrség segíthetne megoldani az ügyet. Sajnos le kellett törnöm a lelkesedését, mert tudtam, hogy a rendőrség nem fog foglalkozni az ő verziójukkal. Az ellenőrök ahelyett, hogy pontosan tájékoztatták volna őket arról, hogy ha már büntetnek és a fiataloknál nincs csak bankkártya, akkor az egyikük kimehet pénzt felvenni. Ehelyett riasztották a rendőrséget, mintha itt valami hatalmas bűnügy lenne. Próbáltam értelmesen megbeszélni a dolgot az ellenőrökkel, de hiába.

Időközben csatlakozott hozzájuk egy önkéntes, magát BKV biztonsági őrnek valló civil személy is, aki erről semmilyen igazolványt nem tudott felmutatni, de hosszan ecsetelte, hogy a piszkos külföldiek csak azért jönnek hozzánk, mert olcsó hely Budapest. Itt nem kezdtem bele a felvilágosításába, hogy fővárosunk turisztikai vonzereje az építészetében és elhelyezkedésében is rejlik, mert láttam, hogy saját álláspontján kívül nem bír mást befogadni.

A lány próbált más emberektől is segítséget kérni, ezért felment a felszínre és igyekezett bankautomatát keresni. Hangsúlyozom, hogy nem tájékoztatták, hogy ezt megteheti, hanem az ellenőrök csak azt ismételgették, hogy a lány elszökött. Ez természetesen messze állt a valóságtól.

10-15 perc után befutott a két kerékpáros rendőr is és itt meggyőződhettek a külföldi fiatalok, hogy mire is számíthatnának. Egyrészt a rendőr kizárólag az ismerősként kezelt BKV ellenőrök álláspontját hallgatta meg, majd amikor jeleztem, hogy ez nem pontosan fedi a valóságot igazoltatott (kizárólag engem) és közölte, hogy a körözési adatbázisban leellenőríz. Szegény külföldiek csak azt látták, hogy aki nekik segíteni próbál azt még vegzálja is a hatóság. A másik rendőr értelmesebben állt a dolgokhoz, mert belátta, hogy a rendőri intézkedések során is van mérlegelési jogkör és apróbb vétség esetén célravezetőbb egy figyelmeztetés, mint a büntetés.

A vége természetesen nem happy end lett. A fiatalok fizettek és több negatív benyomást szereztek fővárosunkról itt tartózkodásuk első napján. Ezt próbáltam tompítani, de szerintem mély nyomokat hagyott bennük.

Az eset kapcsán több kérdés is megfogalmazódott bennem:

- Milyen pszichológiai és egyéb képzést kapnak az ellenőrök, ha egy ilyen esetben a legszigorúbb megoldást tartják egyedül célravezetőnek ahelyett, hogy a bizonyíthatóan gondosan eljáró külföldieket felvilágosítsák?
- Milyen lelki sivársággal élhetnek ezek az emberek, hogy egy pozitív, jó cselekedett helyett, csak a mások megalázása vezérli őket?
- Van-e értelme milliárdokat elköltenie az országnak külföldön országimázs kampányokra, ha egy turista az első véleményes helyzetben pont az ellenkezőjét tapasztalja, mint amit magunkról állítunk?

Köszönettel,

Tamás

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KaTe 2017.06.09. 00:31:25

@Pink Petsch: A bugyim odaadása nincs benne az utazási feltételekben, a jegy, bérlet átadása viszont igen - ha kérik. Az, hogy te nem adod át, a saját döntésed, ettől függetlenül nem az ördögnek adod át, hanem egy ellenőrnek. Ha ideges vagy, akkor igyál kamillateát, vagy szedj be egy xanaxot és aludj, vagy egyszerűen nem válaszolj. Jó éjszakát!

Arcade Macho 2017.06.09. 01:22:46

jol latom a kis nyomi az LATTA hogy nem kezelik a jegyet?
es nem szolt oda nekik, hogy az a keszulek arra valo, esetleg a litaniat nem kezdte maris el, hogy a jegyarakbol van a kisfoldalattin az aramellatas pl.?

Apa(fej) 2017.06.09. 01:24:57

@Terézágyú: ha hiszed, ha nem, a világ boldogabbik (nagyobb) felén nem vagy köteles iratot magaddal hordani. miért gondolná onnan jövő, hogy mo-on kell?

Arcade Macho 2017.06.09. 01:37:18

@shitgun: "Hanem egy sima polgárjogi szerződés megsértése, amiért peres eljárásban fizetésre kötelezhetnek, ha nem fizetsz magadtól."

helyes
rendeljek csak be a turisztot 2-3 peres eljarasra, ha meg nem jelenik meg, akkor az ilyen nagyfeju majmok fizessek helyette a hadisarcot

Arcade Macho 2017.06.09. 01:38:48

@Apa(fej): penz sem volt naluk...
van az a fajta agyatlan akit nem kellene sajnalni

Arcade Macho 2017.06.09. 01:42:47

@shitgun: "A rendőr elvileg át sem adhatná az adataidat az orkoknak, azt a BKK-nak kéne hivatalos úton kikérnie a rendőrségtől, úgyhogy eleve jogsértően megy a folyamat a gyakorlatban."

na persze
ha a rendor leirja az adatokat es birosagi eljarasban adjak at az plusz 50e, na meg az mar nem a helyszíni készpénzes potdij lenne hanem a masik
ezert szoktak a rendorok baratilag javasolni hogy 100e -t ne fizessenek mar pluszba, es oldjak meg okosba

de te ezt sokkal jobban tudod, csak teszed a csopp kis agyad itten

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 05:19:07

Ki van adva hány embert kell megbüntetni egy műszak alatt. Ha ez nincs meg, nem végezték jól a munkájukat. Ennyi az egész.

midnight coder 2017.06.09. 07:32:51

A BKV szopatja a külföldi turistákat, miközben a hajléktalanok télen melegedőnek használják a BKV-t. A 28-as, 62-es villamosokon szinte nincs is olyan szerelvény amin nincs állandóan két-három. És persze elég valószínűtlen hogy bármelyikük látott volna jegyet az utóbbi 10 évben. Na nem is nagyon jár arra ellenőr, elvégre onnan nem jön a bevétel.

2017.06.09. 07:43:30

@Arcade Macho: nincs ilyen plusz otvenezer meg hasonlo marhasagok, nem tudom ezt hol olvastad, de rosszul. A yard egy atiratban kikeri az adatokat, ennyi, ez nem kerul kiszamlazasra. Te a pervesztes koltsegevel kevered szerintemj

2017.06.09. 07:44:53

@shitgun: reggel van, szoval a bkv/bkk kikeri az adatokat.

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.06.09. 08:11:06

Ja, a bliccelés nem lopás. Amit a politikusok csinálnak, az is csupán törvényoptimalizálás, valamint közpénz-átcsoportosítás...

repuloske 2017.06.09. 08:17:48

@shitgun: Kék....te nagyon "értelmiségi".

Cpeti123456 2017.06.09. 08:20:50

BKV és BKK ellenőr szarjon sünt

Bendeguz2017 2017.06.09. 08:21:23

@shitgun: Amire meghatarozott idejuk van ha jol emlekszem, es ha ez ido alatt nem kerik ki hivatalosan akkor bukta.

Bendeguz2017 2017.06.09. 08:23:35

Felmerult az ugyvedeskedes, a bkk mindig arra hivatkozik a draga jegyaraknal, hogy a tisstesegessen fizetoknek kell a blicelok miatt kieso beveteleket is kifizetni. Akkor elvileg nincs is olyan, hogy blicelles, mert mar fizetve van masok altal? Mert akkor nem veszek tobb jegyet :D

TheSaurus 2017.06.09. 08:24:46

Két gyerekkel utaztam, a lyukasztónál találkoztam a turistákkal, aztán távolabb találtunk valami helyet a gyerekekkel meg a csomagokkal, már csak az incidensre kaptam oda a fejemet, aztán leszállítás, ajtó becsuk, járat indul. Ezért nem volt esélyem se.

EeZ 2017.06.09. 08:34:25

@fillérbaszó vadász: Tudod a probléma nem a jegyeknél kezdődött.... A probléma az, hogy nem azért veszünk jegyet, hogy fizessünk egy szolgáltatásért, hanem hogy ne büntessenek meg.
Meg, hogy az ember úton útfélen azt látja hogy a csalás működik, ha tudsz csalni, akkor csalj mert máshogy nem lehet megélni, pláne nem lehet jól élni.

2 irányba lehetne elmenni:
- bűntetés növelése: szabálysértésként, rendőri hatáskörbe helyezném a bliccelést, amit feljelentéssel és börtönbüntetéssel is lehetne jutalmazni... Rendőri hatáskörben a bliccelő nem úszhatná meg, hogy "nincs iratom", mert akkor a jard beviszi azonosításra. magát a pénzbírságot megtízszerezném, nem elévülhetővé és nav által behajthatóvá tenném (fizetésből levonható) hogy rohadtul ne érje meg csalni. Most 1 bkv bírság, az kb 20 jegy és általában utazol 20x mire megfognak

- büntetés csökkentése: meg kellene oldani a problémákat gyökeresen, hogy az emberek úgy érezzék érdemes fizetni a szolgáltatásért, nem csak rá vannak utalva. Ez persze sokkal nagyobb gond, nem csak a BKV-nál hanem a fejekben

EeZ 2017.06.09. 08:37:30

@axolotl77: Nem pontos a leírásod, a közterületfelügyelő feltartóztathat, tettenérés esetén, a rendőrség kiérkezéséig

2017.06.09. 08:44:25

@repuloske: hát ezzel tényleg összetörtél, megroppantam az érved alatt, el is dobom a diplomámat, mert nem piros, hanem kék. Egyébként talán esetleg a régire emlékeztem, nem vagyok ugyanis napi kapcsolatban az orkokkal. Tessék fajankókám: m.cdn.blog.hu/sh/shitbreaker/image/karszalag.jpg

2017.06.09. 08:45:34

@EeZ: "Rendőri hatáskörben a bliccelő nem úszhatná meg, hogy "nincs iratom", mert akkor a jard beviszi azonosításra." - kapaszkodj meg, ez pontosan így zajlik most is :))))))

Duplaxiii 2017.06.09. 09:07:44

Az jó istenit neki!
A levélíró csak a klasszikus genderalapú panaszkodást, levéírást, de az alapjogok ismeretének hiánya miatt csak a hangulatkeltést akarja!
Segíteni akart?
Akkor amikor a rendőrök CSAK őt kezdték zaklatni és MEGFÉLEMLÍTENI, akkor miért nem váltott ÁLLAMPORGÁBA?
Mert csak a panaszkodás, de alapismeretek nem?
Őt kezdték zakletni?
Az előírt protokoll szerint tették? Benne volt a körözési listában?
Ha nem, azonnal kérem a rendőrök adatait és jelzem számukra, hogy ügyészségen találkozunk!
De az alap, és tételezzük fel, hogy a levélíró nem hazudik! -, hogy a BKV kapuőrei nem is engedhetik be addig az utast, amíg nem ellenőrizték a jegy ÉRVÉNYESSÉGÉT!!! Tehát mivel azonnal a járművön is megjelentek (ami ebben a protokollban nem szokásos, a metrón sem), az arra utal, hogy szervezett akciójuk volt.
Erre kellett volna építkezni. (például az ellenőrök megfelelően léptek fel? Ha csak karszalag volt, már nem is kell velük szóba állni!)
És volt közterületes, vagy csak BKK-s? Ha nem (és a rendőrök később érkeztek), akkor miért nem sétáltak ki?
Semmidéle joguk, lehetőségük nincs a fizikai visszatartásra.
A haver rendőrök hívása is (földalatti? bringás rendőr? egy kör) jelzi, hogy egy szervezett korrupt bandával van dolgunk!
Számtalan pédát tudok, amikor a hegy megvolt és csak nem kezelték, hogy az ellenőr figyelmeztet, eltép. Ilyen esetben soha nem büntettek, mert a jegy ára ki van fizetve, az már náluk van, a jogi procedúra nem éri meg nekik.
Még két észrevétel:
- rezeg a léc a történetnél, mert miért nincs egy külföldi turistánál igazolvány? Ez életszerűtlen!
- miért itt, utólag megy a panasz? Itt, ahol semmiféle eredmény el nem érhető, csak a bulváralapú hangulatkeltés?
Szóval a sztori vagy kamu, vagy a levélíró totál alkalmatlan állampolgárnak, és ahelyett, hogy valós reakciói lennének csak a sírásig jut.

Bendeguz2017 2017.06.09. 09:08:43

@EeZ: Azert javaslom, neha tekints ra metrokocsik, vagy a buszok allapotara. Telen a repteri buszokat (valoszinuleg a tobbit se) futottek minimalisan sem. Elobb szolgaltasanak emberi szinten, azutan lehetne beszelni esetleg olyan buntetesekrol amirol te irsz. Igaz, ilyen a vilagon nincs.

.Manyecska 2017.06.09. 09:12:49

@TheSaurus: azt nem tudod töküres volt a jegy /hülye kérdés/..vagy átszálltak..?? ...

TheSaurus 2017.06.09. 09:18:40

Annyit tudok, hogy ott kilyukasztotta. Nem hinném, hogy trükközött vagy ilyesmi. Az viszont biztos, hogy a két ellenőrnek látszó elkövető csak azokat vegzálta, akiken látszott a turizmus, rám meg a két gyerekre pl. oda se bagóztak.

.Manyecska 2017.06.09. 09:23:22

@TheSaurus: akkor nem értem pláne:((( márhogy mindkettő kilukasztotta? De akkor nem értem mi volt a probléma.:(

Duplaxiii 2017.06.09. 09:26:14

Sokan egyszerűen nem vesznek figyelembe szabályokat, törvényeket!
1) a jegyet, bérletet ELŐRE fizetjük, gyakorlatilag hitelezünk a szolgáltatónak. Tehát ha nem érvényesíted, akkor azt az ellenőr eltépi, mert nem fizetés nélkül utazol, hanem szabálytalanul. A büntetést valójában a nem fizetésért szabják ki, azaz amikor nincs jegyed vagy nincs nálad a bérleted. Azt soha nem tudnák bizonyítani, hogy egy már kifizetett jeggyel a zsebedben szándékosan akartad "megkárosítani" őket (nem is tudod, mert a pénz már a számlájukon van, tehát minél tovább használod fel, annál több a "nyereségük")
2) az ellenőrnek van dresskódja és más előírt megjelenési szabálya. Ha egyet nem tart csak be, egyszerűen nem szaba vele szóba állni! Nem rejtőzködhet, nem takarhatja le a névtábláját, nem dobhatja a pulóverét a karszalagra, amit nem is vesz fel, csak a kezében tart. Így nem ellenőr, nem kell vele foglalkozni.
3) a metróknál vagy a első ajtós buszoknál az ellenőrök vagy a vezető nem azért van, hogy a terroristákat figyelje, hanem hogy valós ÉRVÉNYESÍTETT jeggyel szállhass fel. Tehát ha a földalatti bejáratánál vannak, akkor oda jogszerűen nem mehet be érvényesítetlen jeggyel az utas (itt sántít a levél...)
4) a rendőröknek is vannak szabályaik, például a öltözködés és az intézkedéskori kommunikáció! Itt például nem a levélíró volt az, akire hívták őket, ha mégos őtt igazoltatták, ellenőrizték, az egy külön jogi lépés, tehát megtörténtek-e a szabályok szerinti lépések a zsaruk oldaláról? Ha nem, miért nem erre lép a levélíró??? A rendőrnek kötelező igazolnia magát, és ha túlléptek a lehetőségeiken, akkor nyugodtan lépni kell!!!!
,
De továbbra is kérdéses a levéíró viselkedése! Hol vannak fotók? Videófelvétel? Hangfelvétel? Hosszú percekig kisérgeti a csordát, de vélhetően zsebében lévő okostelefonját nem használja fel a dokumentálásra? Hol vannak az ellenőrök adataik? A rendőröké????
Menyire életszerű, hogy segítek valakinek, aztán engem kezdenek zaklatni, de egyetlen védekezést nem teszek, majd a index bulvárblogján sírok?
A levélíró beazonosítható, hiszen igazoltatták! Ők akár léphetnek is ezért a levélért és akár jól meg is büntethetik, mert valójában semmiféle adat nincs a történekben, csak az ő adatai, hiszen a külföldieknél sem volt igazolvány.
Ja, a külföldieket előállították?
.
Tamásunk levelével az a legnagyobb baj, hogy valójában - ha nem hazudik -, elnézett egy alap-jogsértést, és ezzel azt erősíti meg, hogy a korrupcióval, a hatoságok jogszerűtlen fellépéseivel szemben nem kell fellépnia a polgároknak, hogy nekünk nincsenek is jogaink.
Tamásunk már jól idomított jobbágy, aki a kocsmában mer csak siránkozni...

.Manyecska 2017.06.09. 09:26:16

@TheSaurus: hétvégén mentem a Ferihegyre, a metróban olyan arcokat láttam-ellenőr-mintha nem is erről a Földről származnának, sok szerencsétlent...van néha normális...de mostanában pfffff... volt amelyik aludt állva, stb. volt akik pofáztak keresztbe rá se bagóztak ha egy tampont mutattam volna fel nem tűnt volna fel az se pedig azzal még ugye szörfözni is lehet :P......az én hátamon fát lehetne vágni komolyan, semmi nem tud felidegesíteni-flegmatikus vagyok.- de már majdnem sikoltoztam a x.dikk átszállásnál:D.......

blasiusii 2017.06.09. 09:28:31

a magyar vendéglátás "vendégszeretete", a taxishiénák és a bkk orkok miatt komolyan nem is értem, miért jön még ide valaki is... még akkor is, ha olcsó.

TheSaurus 2017.06.09. 09:28:33

A probléma szerintem az volt, hogy nekik volt pénzük, az ellenőröknek meg nem. Gondolom, addig magyaráztak nekik a megállóban ékes angolsággal (Bad tiket, polisz, money), amíg a fentebb vázolt állapot valamennyire ki nem egyenlítődött. :(

.Manyecska 2017.06.09. 09:29:53

@Duplaxiii: :DD jut eszembe dresskód :P a Deákon megállított a metró előtt, még leánykoromban egy amúgy meztelen felsőtestű cigány, mellényben, karszalaggal hogy jegyeket stb..én már akkor majd meghaltam a röhögéstől, mondom jajjjjjj....keresgéltem jó pár percet a táskámba aztán előhúztam hogy "látja, nekem van de addig húszan szálltak közben fel a metróra akiknek nincs!!! ":D ..valami nagyon csúnyát mondott..tudod mikor volt az ellenőr:( :DD

AtiSnatch 2017.06.09. 09:36:40

Üdvözlöm a "BKV Jegyenellenőrök" éves találkozóján megjelent "kedves" alkalmazottakat.

.Manyecska 2017.06.09. 09:37:37

@TheSaurus: :D most azért az elég meredek ha volt érvényes jegyük a rendőr meg kiszállt...

AtiSnatch 2017.06.09. 09:40:55

@stakeholder Manyecs: TheSaurus saját történetet mesél, nem a poszterékről.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2017.06.09. 09:47:32

@TheSaurus: "Bad, bad" felkiáltással leterelte őket a villamosról...
Biztos, fürdőbe vitték őket. :-/

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2017.06.09. 10:00:59

@TheSaurus: "Bad, bad" felkiáltással leterelte őket a villamosról...
Biztos, fürdőbe vitték őket. :-/

Bobby Newmark 2017.06.09. 10:06:57

@KaTe: "Ezt maximum a kijáratoknál szokták"
Ja, hogy büntethessenek. Befelé beengednek, basznak elvégezni a munkájukat, az ellenőrzést, kifelé meg megbasznak. Roppant korrekt és fair eljárás. A beengedő "ellenőr" hibáját fizettetik ki az utassal.

"A posztoló vállalná ezt a munkát ezért a fizetésért?"

Itt meg két dolog játszik be:
1. Kurvára nem a mi hibánk az, hogy az ország vezetésének minden fontosabb (leginkább a saját zsebek kitömése), mint az, hogy az ország élhető legyen, és hogy a működtetéséért rendes fizetést kapjanak az emberek.
2. Lehet, hogy a posztoló nem vállalná ezt a munkát ezért a fizetésért, de az ork ELVÁLLALTA. Onnantól kezdve kurvára nem érdekel senkit, hogy milyen közben a lelkiállapota, a munkát VÉGEZZE EL.

Arcade Macho 2017.06.09. 10:25:10

@shitgun: "nincs ilyen plusz otvenezer meg hasonlo marhasagok, nem tudom ezt hol olvastad, de rosszul. A yard egy atiratban kikeri az adatokat, ennyi, ez nem kerul kiszamlazasra. "

ha helyszinen fizeti a delikvens akkor 8e
ha elkezd majmoskodni es KESIK 30 napon tul, akkor 32.5e

a masik fele a yardtol kikert papir...
tegyuk fel azt hogy igazad van! akkor ennekem RENDES jogkoveto allampolgarnak miert jo az hogy a yard az ingyer dolgozik?
mert az egyfajta jog?
es a BKV mit tegyen egy kulfoldivel?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.09. 10:35:40

Én jártam már külföldön többször is.
A megvett jegy érvényesítésére ott is létezik célszerszám tudtommal minden országban.
Ha nem érvényesítem a jegyem, az arra kijelölt eszközzel, akkor ott is megbüntetnek.

Lehet hogy tök udvariasan büntetnek meg, meg közben a benyomásom jobb lesz az országról, de megbüntetnek ott is.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.09. 10:37:46

@Bobby Newmark:

Bliccelsz, és mikor megbüntetnek, akkor még neked áll feljebb ?!
Na éppen ez az a tipikus magyar mentalitás, amit el kéne sürgősen felejteni.

Ne csalj b@zdmeg !

KaTe 2017.06.09. 10:50:31

@Bobby Newmark: El is végzi, nem? Ráadásul legjobb tudása szerint. Ennyi telik tőle.

+ Attól, hogy az első ellenőr esetleg nem megfelelően ellenőrizte a jegyet, az még nem jogosítja fel az utast, hogy érvénytelen/lejárt jeggyel, bérlettel utazzon. Bár azt csak a posztoló tudná tanúsítani, hogy az ellenőr miképp ellenőrizte a belépésnél az utasok jegyét, sajnos ezt elmulasztotta leírni.

.Manyecska 2017.06.09. 10:50:37

@estrella negra: igen, mint aki bementem a Mezőgazdasági Múzeumba múltkor ...mert az hitték a Széchenyibe vettek jegyet azt rohangáltak a jurták! között..spa! spa!???...felkiáltással:DDD!

.Manyecska 2017.06.09. 10:51:53

@estrella negra: izé, jav: "bementek"..megvették a jegyet, aztán elindultak Őshazánk felé biztos gondolták ahol horgászháló van ott víz is lesz:D

TheSaurus 2017.06.09. 11:02:38

@estrella negra: Ez vagy 10 éve volt, lehet, hogy "Bed, bed"-nek ejtették, de nehogy visszalőj, hogy biztos ágyba akarták vinni őket. ;)
Amúgy az efféle alakok a legjobb (ösztönös) pszichológusok, szerintem pontosan tudják, mekkora összeget tudnak legombolni a turistáról.
Egyszer meg (szintén a 19-esen) a Körtéren felszállt két alak. Úgy néztek ki, hogy a körülöttük lévők ösztönösen erősebben fogták a táskájukat, és mélyebbre tolták a pénztárcát a kabátzsebben, pedig a két figura csak csendesen üldögélt... a Döbrentei tér utánig. Akkor karszalagot rántottak, és a szemlátomást magyar utasokat átugorva a turistákra vetették magukat. Gondolom, arattak rendesen (nem vártam meg az előadás végét, le kellett szállnom).

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.09. 11:13:54

@TheSaurus:

Na ja.. De azok nem hívnak rendőrt, mert az őket vinné el jogosulatlan eljárás okán.

axolotl77 2017.06.09. 11:18:45

@EeZ: Azt tudom. De itt is voltak közteresek?

TheSaurus 2017.06.09. 11:19:15

Naná, hogy nem hívnak, elég, ha a szerencsétlen külföldi azt hiszi, hogy de. Én se biztos, hogy szeretnék valami mérsékelten elmaradott országban az anyanyelvén kívül mást (vagy azt se...) nem értő rendőrnek magyarázkodni két "hivatalos személy" ellenében. Inkább odaadnám azt a pár ezer forintnyi összeget és hagyjuk egymást békén.

axolotl77 2017.06.09. 11:28:58

@KaTe: A bliccelés nem bűncselekmény.
A hasonlatod meg azért sántít mert az általad felhozott példában nem közterületről van szó, hanem a saját tulajdonú ingatlanodról.
Egyébként amit írtam azt azért írtam, mert napi szinten látom a 3-as villamoson, hogy az ellenőrök hogyan kopnak le arról, akivel szemben érzik hogy esélyük sincs. Külföldi turistával könnyű emberkedni, aki nem ismeri a nyelvet, a helyi szokásokat, szabályokat.
Nem tudom azt például tudod-e (ellenőrtől hallottam), hogy az imént említett 3-as villamos Bihari úti szakaszán (ahol egy nagyon fasza cigánygettó is van) nem végeznek az ellenőrök munkát. És tényleg! Évek óta használom ezt a járatot, és ellenőröket csak a Nagykőrösi út-Ecseri út és a Mázsa téren túli részeken láttam.
Szóval, amit kérnék, az csak a következetesség.

Drago Brutic1 2017.06.09. 11:32:46

BKV ellenőr (controllius budapestis) egy kistestű ragadozó, illetve dögevő. Mindig a kis ellenállás irányában vadászik. Módszeresen keresi a zsákmányt. A Belvárosban a turistára utazik az osztalékért, máshol a tanulókat vegzálja, 15 éves gyerekeket büntet, érvényes diákbérlettel (pld szeptemberben, amikor még az iskola nem ütötte be a pecsétet). Határozottabb példányoktól rögtön becsicskul, vonyít, morog, elkullog. A zsákmány elfogyasztása előtt/után az ételt alkohollal öblíti le, bűzlik tőle a busz, ahogy vonul.

KaTe 2017.06.09. 11:45:15

@axolotl77: Attól, hogy X valamit nem a szabályok szerint csinál, nem jelenti, hogy Y is hasonlóképp cselekedhet. Kisiskolásoknál még érthető, hogy mutogatnak a másikra, hogy "de hát neki sincs kész a házija mégse kapott egyest"

Hogy a BKV földalatti területe közterület lenne, az számomra kissé furcsán hangzik, mert ez lényegében azt jelenti, hogy ott jegy/bérlet nélkül is nyugodtan tartózkodhatok, amikor épp kedvem van hozzá.

Tudom, hogy a bliccelés nem bűncselekmény, sőt, nem is lopás, hanem egyszerű haszonkiesés. (A "homár ügyvédje" korábban már felvilágosított)

A hozzászólásod többi részével egyetértek és sose állítottam, hogy a BKV-nál minden remekül működne.

KaTe 2017.06.09. 11:52:55

@axolotl77: Gyorsan hozzáteszem, hogy a szabályokra ösztönösen szaró kisebbségiek nem a BKV bűne, hanem elsősorban azon vezetőké, akik az évek során hagyták, hogy ez a probléma ilyen szinten eszkalálódjon. Olyan ez, mint amikor az iskolában a tanár -esélytelenül- próbálja megnevelni a problémás gyereket, aki otthon egy olyan közegben nevelkedik, ahol magasról sza**ak mindenfajta nevelésre. Mégis miért várod, hogy majd pont a BKV ellenőrei fogják jobb belátásra bírni ezeket? Te nem félnél, hogy majd a műszak végén 20-30 ilyennel kell farkasszemet nézned? Szerinted akkor ki véd majd meg? Mert a rendőrség biztosan nem.

Bobby Newmark 2017.06.09. 12:05:40

@KaTe: Ha beenged embereket kezeletlen jeggyel, akkor NEM, nem végzi el. Tipikus "egyetlen dolgod lett volna" szituáció.

Nem jogosítja fel az utast, de ezek után megbüntetni igencsak patkányság. Nem mondom, hogy büntessék meg azt az ellenőrt, aki a hibát elkövette, de ezek után a korrekt eljárás szerintem az lenne, hogy elveszik a jegyét, eltépve "lekezelik", aztán aviszontlátásra, máskor kezelje le.

Villamoson, ahol a felszállásnál nincs ellenőrzés, ott jogos lenne a büntetés, de benn a metró területén, ahová elvileg BE SEM JUTNA kezeletlen jeggyel, ha minden ellenőr rendesen végezné a munkáját, egy így rohadtul köcsög dolog.

Bobby Newmark 2017.06.09. 12:08:22

@Legeslegalja: Anyádat megbaszhatod a ravatalon, te faszköcsög, 10+ éve folyamatosan van bérletem.

axolotl77 2017.06.09. 12:14:53

@KaTe: Tehát ÉN maradjak csak meg szépen becsületesnek, AZOK meg nyugodtan folytassák a disznóságaikat?! Azért ez igencsak aláássa a társadalmi morált. És nem csak a közlekedésben, hanem az élet minden területén.

Bobby Newmark 2017.06.09. 12:24:50

@KaTe: Jól látom, hogy az az álláspontod, hogy az ellenőröknek minden hibát és szándékos parasztságot szankciók nélkül elnézel, de az utas az meg csak szépen baszódjon meg, zéró tolerancia?

Mert megintcsak sikerült felmentened az ellenőröket a munkavégzés alól.

Ezek után van még értelme a beszélgetésnek, vagy csak küldjelek el az anyádba téged is?

Jegkoko 2017.06.09. 12:29:21

Nemetorszagban pl ugyan ugy vannak jegykezelö gepek mint itthon, es meg a napi jegyet is stemplizni kell csak ugy lesz ervenyes.Ha elkap az ellenör akkor rögtön 60 euro a bünti

-creeper- 2017.06.09. 12:49:07

@axolotl77: a járművek fedélzete és a metrók üzemi területe a BKV Zrt. (és egyéb szolgáltatók) tulajdona, tehát ugyanúgy magántulajdon, nem közterület!
Kora tavasszal egy szombati napon a 3-as villamoson két nő (!) - hatósági segítség nélkül - az általad említett szakaszon, a Balkán utca és Kőbánya alsó vá. között elég korrekten rendet tett (nem ellenőrtől hallottam, a konkrét járművön utaztam).

Bobby Newmark 2017.06.09. 12:56:10

@-creeper-: Tehát a metró nem üzemi, hanem utasok által használt területe az ezek szerint közterület? Mert ugye üzemi terület az, ahová az utas nem mehet be. Csak hogy tisztázzuk.

2017.06.09. 12:58:47

@Bobby Newmark: ebből egyetlen dolog következik logikusan :)))))

.Manyecska 2017.06.09. 12:58:48

@Bobby Newmark: én, amikor a nemrég ment Házasodj mint állat...v.milyen műbalhé izé műsor ment a tévében, na az egyik résztvevővel randiztam annó, a BKV-nál dolgozott és "felszíni bejárást végeztünk "- szoktak ilyet is:) !! ő műszakis volt és ugye felülről is lehet gebasz ergó az a része is hozzátartozott holott a Városliget volt:D !!!

.Manyecska 2017.06.09. 13:01:38

@-creeper-: azok klimaxosak lehettek épeszű ember fel se száll ott :( :D

-creeper- 2017.06.09. 13:04:47

@Bobby Newmark: Az üzemi és utasforgalmi terület is magántulajdon, természetesen.

Arcade Macho 2017.06.09. 13:07:30

@Bobby Newmark: "de benn a metró területén, ahová elvileg BE SEM JUTNA kezeletlen jeggyel,"

te erted is hogy mirol beszelsz?
a metrobejaratnal levo emberek nem kepesek rendesen vegezni a munkajukat amikor tomeg van, lattal te mar kifele meno tomeget vizsgalni? 4-6 ellenor van plusz 2 kozteres hatul hogy lecsapjon a torveny szigora a kocsog modon elslisszolokra

Bobby Newmark 2017.06.09. 13:13:43

@Arcade Macho: Úgy látszik te nem érted, hogy miről beszélek. Én teljesen tisztában vagyok vele.
Oké, akkor hadd tegyem fel így a kérdést, hátha így felfogod:
Ma a FASZÉRT nem BEFELÉ van 4-6 ellenőr, hogy a bliccelő BE SE JUSSON?
Ja, mert az úgy nem termeli a profitot?
Befelé elég egy ember, hogy ne is tudjon rendesen ellenőrizni, de kifelé, amikor behajtás van, akkor arra van ember?
Na látod ezért néz titeket mindenki fasszopó haszonleső rohadéknak.

Arcade Macho 2017.06.09. 13:52:41

@Bobby Newmark: az hogy a magadfajta faszokat bekapo buzzancs minek nez engem az nem izgat

de hogy bevallod hogy eleve hulyeseget mondtal korabban, na az mar haladas jele

Bobby Newmark 2017.06.09. 14:41:03

@Arcade Macho: Látom nem nagyon megy az olvasottak értelmezése, egyáltalán nem vallottam be semmi olyasmit, amit az írásomba képzelsz. A "nem is, mert te vagy a fasszopó" féle óvodás szintű visszavágásról meg inkább szót se ejtsünk. Legalább próbálkoznál... na mindegy, ahhoz is kéne némi intelligencia meg kreativitás.

Nem tudom, miért is vártam, hogy majd egy ostoba ork értelmes indokokat lesz képes felsorakoztatni az álláspontja védelmére.

Tehát ott tartunk, hogy az oké szerinted, hogy befelé egy ember ellenőrzi ugyanazt a tömeget, amit kifelé 4-6 ember. Szerintem meg ez a legnagyobb faszparaszt geciség, ebből látszik a legjobban, hogy mennyire pénzéhes rohadék banda vagytok mind egy szálig. Nem ám a veszteség elkerülése, a bliccelők megállítása a szempont, menjenek csak be, majd kifelé jól megbasszátok őket 8-15ezer forintra.
Na ez a szánalmas, balkáni paraszt eljárásmód.
Legyél büszke rá.

lobster thermidor 2017.06.09. 14:42:29

Ha egy ország vezetői egy egész maffiahálózatot üzemeltetnek a közpénzek ellopására, azt minden erővel leplezni akarják úgy, hogy ők magukat a világ legbecsületesebb embereinek állítják be, akkor kézenfekvő, hogy azt a látszatot kell kelteni az állampolgárokban, hogy az általuk elkövetett legkisebb félreértésen alapuló vétség, vagy bagatell szabálysértés is főben járó bűnnek számít. Ezen a logikán alapul az a bizonyos játszótéri korlátozás, miszerint a 14 éven felülieknek igen súlyos, 200 ezer forintos bírság jár azért, ha a 8. kerületben bele mernek ülni egy játszótéri hintába. Az látszik, hogy akik ilyen törvényeket hoznak, azok sérültek, vagy suttyó parasztok, vagy lélek nélküli, ostoba tetvek, akiknek sok szép dolog kimaradhatott a fiatalkorából, mert mi kamaszkorunkban a budai Vár vízivárosi oldalán romantikáztunk az éppen aktuális szerelmeinkkel, és bizony ebbe beletartozott a hajnali játszótéri hintázás is. Ja, jellemző a korra, hogy ezért abban a nagy büdös átkosban nem b@szogatott minket senki. A degradáló jelzők természetesen az ostoba ellenőrökre, és a dolgokat a helyén kezelni képtelen rendőrökre is vonatkoznak.

melaena 2017.06.09. 15:07:08

@Pink Petsch:
ne sertegesd mar a bkv ellenoroket. ennel a csavonal egy csecsemokre szakosodott nekrofil is ezerszer kulonb

bobijub 2017.06.09. 15:21:43

büntetés mindenek felett. büntetés rulez. a szent nemzeti lélek csak akkor lehet nemzeti és szent, ha mindenek felett hisz a büntetésben. a megelőzés smafu.

a kilencvenháromezernégyzetkilóméteres magánvidámpark (kertvégi lasztipálya, vár, kisvasút, ...) lakóinak ilyen a lelkivilága. imádja a büntetést. a megelőzés az olyan undorító, az egyéb bűnöknél is. mert tényleg volna más megoldás. akkor is volna más megoldás, ha minden utas csalóhajlamú mocsokállatnak van nézve. legalább a metrón úgy kellene csinálni a bejáratokat, hogy ne lehessen bemenni fizetés nélkül. ennyi. és ezt lehetne géppel felszerelkezve is, és lehetne emberi erő alkalmazásával is megoldani, ízlés szerint. ugye az egyik megoldás arról szól, hogy a csúnya gépek ne vegyék el a rendes emberek munkáját, a másik megoldás meg arról szól, hogy a magánvidámpark gazdasága dübörög, kell máshova a nagytudású emberi erőforrás. de nem, szóba se jöhet az a megoldás, hogy csak az léphessen be az objektum területére, aki fizetett, még a metrón sem. mert a büntetés az sokkal jobb. csak mellékesen jegyzem meg, ugye, hogy egyéb bűnöknél miért is sokkal előnyösebb a büntetés. azzal lehet büszkélkedni, hogy börtönbe zártunk tíz rablót, akik félholtra vertek egy nyolcvanas házaspárt a befőttesüvegben eldugott félhavi nyugdíjáért, de az olyan csúnyán kézzelfoghatatlan, hogy az idén nem 25 ilyen rablás volt, hanem csak 5. a tömegközlekedési jegyellenőrök számomra nem a turista országimázsról szólnak, hanem az ország lelkéről. büntetés mindenekfelett. egy ország, ahol meg tud jelenni egy olyan könyv, amiben fejezet van a módszeres gyerekverésről, és nem háborodik fel nagyon-nagyon-nagyon intenzíven legalább az ország négyötöde, attól az országtól a tömegközlekedésben is csak ilyen széplélekre lehet számítani.

2017.06.09. 15:22:57

@KaTe: Elkezdtél olyasmit nekem tulajdonitani, amit én sosem mondtam "Ha nincs érényes jegyed ...", ezzel felhúztál. Mégis, milyen válaszra számitottál ezek után?

2017.06.09. 15:23:55

@melaena: A tények mióta minősülnek sértegetésnek?

Nouby 2017.06.09. 15:37:07

Nagyon balkán ez a történet. Próbálják a kvótát és a bónuszt a külföldieken behozni

Diákként nyaranta fordítottam velük, a büntire utaznak kibaszással. Ahol felújítás van vagy esetleg változás ott köröznek

2017.06.09. 15:39:30

@Jegkoko: Németország rohadt nagy ország Magyarországhoz képest, és képzeld, nem! Nem, minden egyes t6artományban vannak jegykezelők a tömegközlekedési járatokon. Sőt, egyes tartományokon belül, városonként is más a rendszer. Van, hogy mondjunk Baden-Württembergen "X" városban dátumélyegzős jegyet ad ki az automata, "Y" városban meg külön kezelni valót. Ezért itt az ellenőrök vagy szólnak, hogy akkor most azonnal tessék kezelni azt a jegyet, vagy eltépik a kezeletlen jegyet mintegy kezelve azt. Persze, mivel direkt szivatásra utazó bunkó parasztok mindenhol vannak, itt is előfordul, hogy egy ellenőr faszparaszt, és direkt rárepül a fogalmatlanakra. Csak, mig otthon ennek a bunkó faszparaszt rétegnek az aránya normális ellenőrökhöz 90%, addig itt forditva van.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.09. 16:22:47

Respect a posztolónak.

A többi pedig csak hozta a formáját. Az országimázsban pedig lejjebb már úgy sem kerülhetünk.

5perc 2017.06.09. 17:05:27

Külföldön én sem hordom magamnál az útlevelemet, legfeljebb egy fénymásolatot. Az eredeti a széfben van.

DocBulywood 2017.06.09. 17:54:52

@vprof:
"Ha nincs nálad az okmány egy igazoltatáskor, abból előállítás lesz..."

... és akkor magától generálódik egy okmány?

:-D

christophe 2017.06.09. 17:55:09

@Arcade Macho:Belgiumban èlek,sosincs nàlam kèszpènz,csak bankkàrtya,ès kèpzeld mukodik a dolog,itt a hanyatlo nyugaton.

Jegkoko 2017.06.09. 18:06:18

@Pink Petsch: Amikor eppen hamburgba berlinbe stb vagyok nem esik nehezemre ha eppen kezelni kell a napi jegyemet az ervenyesseghez.

2017.06.09. 18:19:19

@Jegkoko: Senkinek nem esik nehezére, és mindenki azért veszi meg, mert fizetni akar a szolgáltatásért, és nem emlékbe akarja azt a jegyet. De előfordul, hogy benézi az ember, mint a posztbeli turisták is.
No, az a nem mindegy, hogy az ilyen szitut hogyan kezelik. Budapesten, sajnos rohadt szarul.

Arcade Macho 2017.06.09. 18:21:15

@Bobby Newmark: "Tehát ott tartunk, hogy az oké szerinted, hogy befelé egy ember ellenőrzi ugyanazt a tömeget, amit kifelé 4-6 ember. "

ja ez az a jatek, hogy berakjuk a masik szajaba a mondandojat?

en nem ezt allitottam

az en allitasom az volt hogy ez HAMIS!!!
faszszopóka: "de benn a metró területén, ahová elvileg BE SEM JUTNA kezeletlen jeggyel,"

raadasul EN meg ezt is odairtam: "te erted is hogy mirol beszelsz?"
tehat te erted hogy a megfogalmazasod amit anno tettel az eleve hamis? tudod ha hulyesegeket kezdesz el beszelni es arra kezded el felepiteni az erveidet, akkor az helytelen eredmenyre fog vezetni

Arcade Macho 2017.06.09. 18:27:33

@Pink Petsch: "De előfordul, hogy benézi az ember, mint a posztbeli turisták is. "

elofordul igen
azert kellene hogy a sok barom szajkarates, ne a rendorokkel es az ellenorokkel packazzon, hanem amikor latja, hogy nem kezelik akkor udvariasan szoljon rajuk, hogy elfelejtettek kezelni...

2017.06.09. 19:04:48

@Arcade Macho: Hm, de érted, hogy a posztbeli helyzteben az első ellenőrzésen simán átengedték őket, miután megvették a jegyüket. Az ork (bocs, de az ilyen ork, nem ellenőr) látta, hogy nem kezelték, azt is látta, hogy turisták, mégsem szólt. (mivel tudta, hogy a kollégák a szerelvényen büntetnek, éppen ilyen madarakat vadászva)

ProjectMayhem 2017.06.09. 19:16:29

@Orbán Hazaáruló Viktor: hehe! A "többi posztoló" olyan pusztuló...

axolotl77 2017.06.09. 21:13:28

@-creeper-: Úgy látszik hétvégén egészen más fauna telepszik meg azon a járaton mint az unalmas hétköznapokon.
Ha úgy mondod, akkor biztos úgy is történt.
Kár, hogy én hosszú évek alatt ezt a következetességet még egyszer sem tapasztaltam meg.

Arcade Macho 2017.06.09. 22:01:18

@Pink Petsch: "Az ork (bocs, de az ilyen ork, nem ellenőr) látta, hogy nem kezelték, azt is látta, hogy turisták, mégsem szólt. (mivel tudta, hogy a kollégák a szerelvényen büntetnek, éppen ilyen madarakat vadászva)"

en ertem
de te is erted hogy ez a Tamaska ez egy piti pöcs?
latta am hogy nem kezelik, es nem akkor szolt volna oda, hogy legyszives, ez az en BKVm is ti meg eppen igenybevesztek egy szolgaltatast amiert kellene fizetni

Arcade Macho 2017.06.09. 22:03:07

@Pink Petsch: "látta, hogy nem kezelték, azt is látta, hogy turisták, mégsem szólt. (mivel tudta, hogy a kollégák a szerelvényen büntetnek, éppen ilyen madarakat vadászva)"

tehat Tamaskank latta hogy eppen LOPNAK
nem szolt volna hogy ezt nem illik, hanem ott kozeputt aminek majdnem nekimentek es amugy jegylyukasztonak nez ki azt illene am megtisztelni egy-ket jeggyel

2017.06.09. 22:23:16

@Arcade Macho: Mondd, jártál te már a földalatti állomásán? Láttad már, hogyan lehet ott jegyet venni?
Mellesleg, el tudnám ezt fogadni, hogy ha a BKV-s orkok ugyanilyen vehemenciával repülnének rá a hajléktalanokra és a cigányokra is ....
De csak a turistákhoz bátrak, te meg még tapsolsz is nekik, mert valszeg a hajlékonyokkal és a cigókkal te sem mersz leállni, csak a nálad sokkal civilizáltabb turistákkal.

ember100 2017.06.09. 23:10:13

@lobster thermidor:
Helló !

Tudod azt várom hogy 8. ker. ben a kisparaszt hozzon egy olyan törvényt hogy ha 60 kg nál nehezebb ül a hintába akkor megbüntizik 500.000 ft ra.
Mert hogy a hinta NEM attól megy tönkre hogy valaki elmúlt 14 éves hanem attól hogy nehéz.És persze láttam már 13 éves 70 + os gyereket .
Amatőrök ezek !
Magyarország így szeretlek :)
a másik a szórakozóhelyes törvény .
IGEN zárjuk be a szórakozóhelyeket már 20 órakkor mert Juli nénit már zavarja DE viszont mindenki aki inni akart egy sört valamit az LEGALÁBB az áfát , jövedéki adót , a pincérek járulékait FIZESSE BE !!!!
Aztán persze jöhetne még a gondolatrendőrség is példa is van rá pl. isis , saria , vagy másik , Szingapúr ott tilos rágózni mert akár ki is köpheted és akkor szemetelsz.
Adjak még ötleteket :)

Bobby Newmark 2017.06.09. 23:32:44

@Arcade Macho: Sajnálom, hogy el kell magyaráznom neked, hogy mit mondtál, ennyire ritkán hülyék az emberek. Egy BKVstől mondjuk nem várok többet, oda ilyen retardáltak mennek csak dolgozni.

Nézd, ezt te mondtad:
"4-6 ellenor van plusz 2 kozteres hatul hogy lecsapjon a torveny szigora a kocsog modon elslisszolokra"

Ez 6-8 ember.

Akkor most figyelj jól, idióta!
Ha UGYANEZ a 6-8 ember BE SEM ENGEDNÉ a metró területére jegy nélkül az embereket, akkor EGY SEM kellene, hogy KIFELÉ ellenőrizen!
Ezt nem olyan kibaszottul bonyolult ám felfogni, hogy az ostoba ork agyaddal se menjen!
De te inkább tapsolsz hozzá, hogy KIFELÉ kapják el a bliccelőket, AHELYETT, hogy BE SE ENGEDJÉK ŐKET.

Többször nem írom le, ha harmadszorra sem fogod fel, akkor neked eutanázia kellene, mert nem vagy ember, bazdmeg, nem működik az agyad.

Bobby Newmark 2017.06.09. 23:35:12

@Arcade Macho: Mert Tamáska addig nem figyelt a dologra, te ostoba seggfej, amíg az ostoba rohadék fajtád el nem kezdte őket vegzálni. Mert adottnak vette, hogy a másik ostoba ork VÉGEZTE A MUNKÁJÁT, de nem, baszott ellenőrizni befelé a kezelt jegyet, holott AZ AZ EGYETLEN DOLGA.

Arcade Macho 2017.06.10. 01:14:46

@Pink Petsch: "Mondd, jártál te már a földalatti állomásán?"

persze
van ott kozeputt egy baromi nagy oszlop a tetejen egy kolaautomataval
ja nem, az valojaban valamilyen masmilyen automata, hmmm nem is tudom mi lehet...
te jartal mar arra? eszre se veszed oszt nekimesz tokkel, ugye?

Arcade Macho 2017.06.10. 01:17:56

@Bobby Newmark: "Ha UGYANEZ a 6-8 ember BE SEM ENGEDNÉ a metró területére jegy nélkül az embereket, akkor EGY SEM kellene, hogy KIFELÉ ellenőrizen!"

persze te fasz
mert van egy - ket total sikhulye aki nem kepes felfogni hogy az az automata aminek majdnem nekimegy, az nem egy kolaautomata, hanem az EGY KIBASZOTT JEGYLYUKASZTO

es te azt mondod, hogy csak azert mert van nehany fogalmatlan farok, mint pl. TE, azert legyen midnen metroallomason 8 ork

Arcade Macho 2017.06.10. 01:20:47

@Bobby Newmark: "Ha UGYANEZ a 6-8 ember BE SEM ENGEDNÉ a metró területére jegy nélkül az embereket, akkor EGY SEM kellene, hogy KIFELÉ ellenőrizen!
Ezt nem olyan kibaszottul bonyolult ám felfogni, hogy az ostoba ork agyaddal se menjen!"

oh te tenyleg egy fotelkommandos FAROK vagy

hanyszor lattad mar azt te idiota, hogy MINDEN kimenetelnel 6-8 ember ellenoriz?
te tenyleg tudod mirol beszeltem?
jartal mar metron, vagy csak a pofad nagy hogy minel tobb faszt be tudjal tomni?

Arcade Macho 2017.06.10. 01:25:48

@Pink Petsch: "De csak a turistákhoz bátrak, te meg még tapsolsz is nekik, mert valszeg a hajlékonyokkal és a cigókkal te sem mersz leállni, csak a nálad sokkal civilizáltabb turistákkal."

tehat te vagdalkoztal a metroellenorok fele, hogy direkt nem engedtek be
vagdalkoztal felem hogy en csak turisztokkal merek "leallni"...

de ez a Tomika a nagy eszevel amikor LATTA, hogy eppen bliccelni fog a ket turista te vele szemben nem varsz el semmit, o maga a foldre szallt angyal

ugye jol ertelmeztem?

a turistatol sem varod el, hogy kozremukodo legyen ha buntetes miatt eljaras ala vontak?
Tomikatol sem varod el, hogy legyen esze es tudja, hogy meltanyossagbol soha nem engedik el az ilyesmit

folytassam?

GallaiG 2017.06.10. 02:01:55

@Terézágyú:

"Terézágyú 2017.06.08. 12:13:48Szűrés

"A fiataloknál nem volt igazolvány"

Ezt nem is értem. Itt bóklásznak egy idegen városban mindenféle okmány nélkül..??????????"

A kommunista diktatúra 27 éve hazánkban is megszűnt, miután elhúzott a leigázó szovjet hadsereg. Az, hogy a szemléletük hazánkban maradt még vagy 100 évre, az szomorú tény és az ilyen szövegek bizonyítják, mint a tied. Bizonyára nem hallottál még róla, hogy a szabad, demokratikus szemlélet szerinti normális országokban csak a háborús helyzet ismertetőjegye, amikor utcán "bóklászó" állampolgárokat holmi pecsétes irományok hiányával lehet b@sztatni. Ahelyett, hogy a segítségükre lennének. Ami minden szabad, demokratikus szemlélet szerinti normális országban kutya kötelessége a hatóság embereinek.

GallaiG 2017.06.10. 02:12:33

@Terézágyú:
...ja, és tudatlanságod mélyén még te vagy fölháborodva, neked áll följebb. Ez is tipikus, jellemző!

Permetező 2017.06.12. 11:14:24

@GallaiG: ...es persze osi roman szokas

Miértmagyar 2017.07.24. 15:21:29

Bécsben élek... Nincs érvényes jegy, bérlet, azonnal (elég magas) bírság, ha pofázol, kilógatják a fejed az ablakon.. Ha nincs nálad útlevél, igazolvány, bármilyen igazoltatás alatt 35 euró, ha szerencséd van, ha nincs, akkor bevisznek és hivhatsz valakit aki behozza az irataidat... Feljelentés mindenképpen ebben az esetben...

Zorci 2019.06.05. 05:09:23

Gondoljunk bele,ki képes elmenni ellenőrnek!?Gyomor kell hozzá,akár a prostitúcióhoz...Aki erre a munkára adja a fejét,annál borítékolva van,hogy bármi áron némi hatalomhoz akar jutni és örömmel vegzál embereket...
süti beállítások módosítása