Tékozló Homár

Google, a barátunk és pénztárcánk

2017.06.28. 14:20 | Homár Hilda | 64 komment

shutterstock_126239726v2.jpg

A Google Wallet alkalmazás történetében volt már példa arra, hogy kilyukadt a bugyelláris, így érthető okokokból a világ egyik legnagyobb techcége kiemelt figyelmet fordít a biztonságra. Ami tök fontos. Meg tök idegesítő is néha.

Tisztelt Homár!

Ha valaki készít egy Google fiókot, egy csomó mindent automatikusan kap hozzá, ilyen a Google Wallet (Pénztárca) is. Én ezt a funkciót alkalmanként is kis összegekkel használtam, általában egy-egy jobb napomon Facebook játékokban vásárolgattam ezt-azt. Mea culpa azok felé, akik szerint ez ősi román szokás.

Na, mindegy. Ekkor és akkor, kb. egy éven keresztül minden gond nélkül használtam ezt, mígnem egyszer csak egy fizetést a "rencer" visszautasított azzal, hogy gebasz volna, nézzek utána.

Meg is találtam a gubanc okát, hát a Google azt találta ki, hogy szíveskedjek igazolni, hogy én azonos vagyok önmagammal, és erre egy listát kaptam azon dokumentumokról, amelyek beszkennelt verziójával ezt igazolhatom.

Nos, ezen elcsodálkoztam és hosszas levelezés kezdődött köztem, és a Nagy Testvér között.

Először megkérdeztem, ugyan már mi történt, hogy több mint 12 hónap problémamentes használat után hirtelen elvesztettem önazonosságomat. A válasz szerint nem történt semmi, ez egy rutin eljárás, másokkal is csinálják, biztonság meg pénzmosás meg bla, bla, bla.

Mindenki? Gondoltam… Mindjárt rá is kérdeztem MINDEN ismerősömre, akiknek mind van ilyenjük (Google fiók). Soha senki nem hallott ilyenről és velük nem is történt. Legalább száz (!) embert megkérdeztem, munkatársakat, ismerősöket, barátokat. Pénzmosás? Havonta 500-2000 Ft az pénzmosás? Röhög a májam.

Visszaírtam a guglinak, hogy ezt nem értem, itt valami nem stimmel, soha, senki, pénzmosás az vicc, stb. Közölték hogy tévedek, igenis ez gyakori és csakis az én érdekemben van. Az én érdekemben? Gondoltam… Meg is kérdeztem, hogy ugyan milyen gond lehet, miközben a bakkártyám (nem debit!) tökéletesen működik, semmi fraud sosem volt vele, én vagyok a birtokosa, számát el nem lopták, hát mi azonosíthat be engem jobban annál, semmint hogy VAN bankkártyám, MŰKÖDIK és ÉN vagyok a birtokosa és a használója?

Hát ezt ugye akárki mondhatja, gondolta a gugli és továbbra is büntiben maradtam. Akkor én a kért dokumentumokra kérdeztem, amelyek közül az egyik a Személyi Igazolványom. Ennek és a többi kívánt adat (lakcím, pl.) birtokában bármikor hamis identitást lehet generálni, csak a hülye nem tudja ezt. Személyi? Gondoltam… Azt milyen jogon kérik el? Miért ezt? Hogy a fenébe lenne náluk adatkezelés? Nekik kell, vagy inkább valaki más megbízásából kérik? Miért nem azonosíthatom magam a bankkártyámmal, vagy SZEMÉLYESEN a magyarországi cégüknél? Hogy képzelik, hogy emailben elküldöm? Azt ugye csak az nem olvassa, aki nem akarja. Áááá, az nem úgy van. Itt minden legális. A szerverük biztonságos. Nem emilben kell (ez igaz), hanem az ő szerverükön. Másnak nem adják ki (ha ha ha, az NSA-nak íróasztala van náluk, ugye.). Ne izguljak, minden OK. Személyes azonosítás nem OK. Nem, nem fogok hirtelen cégeket birtokolni, mint Kaya Ibrahim, ez biztos. NSA ügynökök sem fognak "Kugli Alfonz" néven a világban ügyködni vagy mondjuk a nevemben Facebook bejegyzéseket posztolni…

Úgy voltam vele, tegyünk azért egy próbát. Először generáltam magamnak egy fake fiókot, amivel – láss csodát – azóta is boldogan használom azonosítatlanul a Google Walletet meg minden mást!:) Tetszik érteni? Fake accounttal bármi lehetséges, bele se sz*****nak, de én, a létező bankkártyás ember, én nem vagyok önmagammal azonos. Ezen túlmenően, fogtam a doksijaimat, és minden számot kitakarva elküldtem a személyim és a lakcímkártyámat.

Nem fogjátok ki találni mi történt!

A Gugli levelet írt, köszönik, megkapták, de ez NEM JÓ, mert a HÁTLAPOKAT (leírom még egyszer, a hátlapokat!) nem szkenneltem be. Így maradok büntiben. Ahol azóta is vagyok, hát le vagytok ti magasról sz****va, ha kellenek a doksik, lopjátok el, én nem fogom nektek elküldeni! Ezek után számomra kizárt, hogy ez legális és normális akció. Péterfalvi Attila lenti véleménye alapján, még inkább.

http://www.portfolio.hu/ vallalatok/it/torvenybe_ utkozik_ha_lemasoljak_a_ szemelyidet.3.254131.html?utm_ source=index.hu&utm_medium= doboz&utm_campaign=link

Nos, barátaim (köszönve türelmeteket!), ti mit gondoltok erről?

Üdvözlettel:

Google Büntiben Lévő Kugli Alfonz

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2017.06.28. 14:29:42

Na meg a fszom fogja egy ki tudja hova ki tudja kinek elküldeni a személyes adataimat és igazolványaimat. Oszt majd úgy járok mint Sandra Bulock amikor ellopták az egész életét.

nyúúlacska 2017.06.28. 14:39:37

az nem úgy van, hogy személyi okmányt csak hatóság kérhet?

Leadfoot 2017.06.28. 14:43:47

Egyszer mondtam egy hölgyismerősömnek, hogy ideje lenne vezérműszíjat cseréltetni a kocsiján (illetve 2 évvel vagy 30ezer kilométerrel azelőtt lett volna ideje). Másnap közölte, hogy ő megkérdezte a munkahelyén (átlag hivatal, könyvelőkkel, irodistákkal), és még senki nem cseréltette.

Egyébként azért most dobta föl ezt a rendszer, mert elértél egy bizonyos összeget. PayPal is hasonlóan működik.

Terézágyú 2017.06.28. 14:44:11

ja szóval amíg ingyen vót, addig jó vót, derék gugli, jó gugli - aztán amikor gubanc van, ha valamit tenni kéne érte, akkor miazhogymá! nehogymá! ... eburafakó!!!

"Ha valaki készít egy Google fiókot, egy csomó mindent automatikusan kap hozzá, ilyen a Google Wallet (Pénztárca) is."

Én sosem használtam - engem nem is csesztet a gugli.

"Hogy képzelik, hogy emailben elküldöm? Azt ugye csak az nem olvassa, aki nem akarja."
IIIIgen???? Akkor gondolom nem használsz emailt semmilyen hivatalos célra. Mindenféle céggel csak és kizárólag papíron levelezel...

Ja, hogy nem.

Dr. Archivum Pál 2017.06.28. 14:45:55

@nyúúlacska: Kérni kérheti bárki, de nem vagy köteles odaadni (a hatóságot kivéve). Pl. kérheti bank, bolt kártyás fizetésnél, telefonszolgáltató, etc. Nem-e?

Terézágyú 2017.06.28. 14:46:14

@nyúúlacska:
"az nem úgy van, hogy személyi okmányt csak hatóság kérhet? "
meg bank. meg munkahely. meg....

Darth Revan 2017.06.28. 14:47:38

sorold mar fel azt a legalabb 100 embert, akiket megkerdeztel.
persze lakcimmel es igazolvanyszammal.

.Manyecska 2017.06.28. 14:51:46

@Dr. Archivum Pál: dede, csak másolni nem vagy köteles elfogadni. Ha érted. még a bank is megkérdezi.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2017.06.28. 14:51:53

jaja, FBnak is a papírok másolatával igazolom magam... meg ahogy elképzelik....

nyúúlacska 2017.06.28. 14:52:00

@Dr. Archivum Pál: pár éve behívott a bankom valami pénzmosás elleni izé azonosításra, nem akartam engedni, hogy lemásolják az igazolványaimat. akkor azt mondták, ha nem engedem, sikertelen az azonosításom és tuti pénzmosó vagyok.

.Manyecska 2017.06.28. 14:52:55

@Darth Revan: egy 100 tagú cigányzenekar közepén feltartott kézzel felállt..ez mondjuk ősi román szokás ezt mindenki tudja és most már ő is..., de evvan.:D

Dr. Archivum Pál 2017.06.28. 15:05:48

@nyúúlacska: Jaja. Én is voltak akkor a bankomnál ilyen ügyben. Arra nem emlékszem, hogy másoltak-e (egyszer biztosan, de lehet, hogy máskor). Egyébként milyen megfontolásból tagadtad meg? Csak érdekelne az ok.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.06.28. 15:10:36

@Dr. Archivum Pál: hát mert ő most meg akarta mutatni mekkora ellenálló...

Dr. Archivum Pál 2017.06.28. 15:16:39

@stakeholder Manyecs: Igen, igen! A nyúúlacskának válaszomban feltett kérdés költői volt. De én úgy tudom, hogy bárki kérheti az igazolványt (de ha nem hatóság, nem kell odaadnod). A másolás más! A másolás amihez hozzájárulás kell. Sőt most mintha törvénytelennek bélyegezték volna az igazolvány másolását is (mostanság).

De most már tényleg elolvasom a posztot, nehogy további félreérthető dolgot írjak!

Terézágyú 2017.06.28. 15:17:36

@Dr. Archivum Pál:
nyilván úgy gondolja, hogy ha le van fotózva az egész igazolvány, mert ez kell, akkor ezzel vissza lehet élni...

viszont ha nem fotózzák le, hanem pusztán leírják az adatokat (mihez meg joguk van), és ennyi adat elég - akkor ezzel is vissza lehet élni, ha illetéktelen kezekbe kerül...

rarabel 2017.06.28. 15:24:48

Na igen, ezek az emberek millióit érintő komoly fagyasztóvédelmi kérdések!
Bárkivel megtörténhet, ha nem vigyáz!
A kemtrélről és a mikrocsipről meg a flourozott fogkrémről nem is beszéltünk.

Kondom Keselyű 2017.06.28. 15:27:05

adas-vetelit se koss senkivel,mert ellopja a lelkedet. telora,tvre,netre elo lehet fizetni azonosito okmany nelkul? bankszamlat tudsz nyitni ?

CID.. 2017.06.28. 15:28:32

@nyúúlacska: bárki elkérheti, ha önként odaadod. Persze, ha nem adod oda, ugrik a szerződés, üzlet, egyebek. Persze lemásolni az más kérdés.

Huba77 2017.06.28. 15:40:35

Bősz facebook felhasználó és akkor sír az adatkezelés miatt
Gratula :)

Facebook használata ősi román szokás

Nick-son 2017.06.28. 16:03:49

PayPal ugyanúgy elkérte pont ugyanezeket. Van egy bizonyos limit, ezért használhattad fake accounttal.

Olyan irodája a google-nak nincs Magyarországon ahol problémás emberek tömegeivel tudnának foglalkozni, elég komoly szolgáltatásokat tettek elérhetővé enélkül is, hát ha nem tetszik mindig van más megoldás.

Aztán, hogy kiben bízik az ember, meg kiben nem az is jó kérdés, vannak azért arányok, hogy mit mennyire kell védeni, nyilván most nagyon fenik a fogukat az adataidra :)

nyúúlacska 2017.06.28. 16:40:19

@Dr. Archivum Pál: azzal az indokkal, hogy egyszerűen nem szeretem, ha elviszik a szemem elől az irataimat és ki tudja mi történik velük. na meg hogy a későbbiekben mire használják.

Terézágyú 2017.06.28. 16:54:22

@nyúúlacska:
"azzal az indokkal, hogy egyszerűen nem szeretem, ha elviszik a szemem elől az irataimat"

Az egyik egyetemünk könyvtáraiban le kell adni/ott kell hagyni/eltűnik a szemed elől/ a diákigazolványt... :))) Akkor te oda ne iratkozz be :)

nyúúlacska 2017.06.28. 16:58:58

@Terézágyú: utoljára gyerekkoromban voltam könyvtárban. amelyik könyv érdekel, megveszem. szaros diákigazolványt ne hasonlítsuk a személyihez. na, azt nem kérheti el a könyvtáros.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.06.28. 16:59:50

"Ennek és a többi kívánt adat (lakcím, pl.) birtokában bármikor hamis identitást lehet generálni"

Kicsit sok kémfilmet nézett a posztoló :) A személyi az okmányszám nélkül egy fénykép rajta a neveddel. Egyik szolgáltató sem sértődik meg, ha a kényes adatokat kitakarod. Egyébként amikor regisztráltál a Google-re, akkor beikszelted, hogy elolvastad, elfogadtad és megértetted a T&C-jüket. Na, abban ez is benne van.

ROTFL Manó 2017.06.28. 17:10:42

A múltkor a vonaton a kaller elkérte a jegyemet, de én nem adtam ki a kezemből, hanem úgy írta alá, hogy én közben végig fogtam a fecni bal felső sarkát. Még a végén csinált volna vele valamit, mondjuk lemásolja, vagy ilyesmi, aztán visszajön öt perc múlva és engem kér számon, hogy valaki másnál is megtalálta a jegyem, biztos én vagyok a csaló és leszállítás, meg bünti.

Éberség, elvtársak!

Terézágyú 2017.06.28. 17:16:54

@nyúúlacska:
"utoljára gyerekkoromban voltam könyvtárban."

büszke lehetsz magadra.

"szaros diákigazolványt ne hasonlítsuk a személyihez."

Fényképes, hivatalos szervek által kiadott igazolvány. rengetegféle kedvezményt lehet igénybe venni vele - sőt sok esetben valódi igazolványként funkcionál.

Úgyhogy nem értem miért szaros, de valószínűleg csak a szád az.

"na, azt nem kérheti el a könyvtáros."
Már hogyne kérhetné. Ha nem adod, nem mész be.

De ahogy fentebb írtam: visszaélni azzal az adattal lehet, amit elkérnek tőled. Ha pusztán a nevedet kérik el, bemondásra, akkor ezzel lehetne visszaélni. Ha csak leírják az adataidat a szaros igazolványodról (ja bocs, a tied nem az), akkor azokkal a leírt adatokkal is vissza lehet élni...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.28. 17:18:54

Lehet valami oka, hogy valaki PayPal helyett ezt a szart használja?

Bankotsu Mester 2017.06.28. 17:26:48

Tényleg van a guglinál ilyen ellenőrzés, nem minden 100-200. embert kontrollálnak, hanem random és ritkábban/vagy nagyon kirívó eseteknél.

Mondjuk én sem szívesen küldeném el az irataimat egy olyan céghez, ahol szarnak az adatvédelmi törvényekre.

Mi a bánatnak adsz ki te pénzt fb-os játékra?
Te is akkora playboy lettél, mint amit a vajna2ben lehoznak a soros kölyök lámaparkjáról?

Terézágyú 2017.06.28. 17:31:02

@Bankotsu Mester:
"Mi a bánatnak adsz ki te pénzt fb-os játékra?"
Mer a fészbuk még nem kérte tőle a személyijének a fotóját :)))))
MÉG nem kérte :)

Kutyahoroszkóp 2017.06.28. 17:31:04

@ROTFL Manó: ez ilyen meleg ismerkedesi modszer? :dee

KaTe 2017.06.28. 18:51:07

Egyszerűen hányingerem van ettől a sok okosítástól, holott egyáltalán nincs igaza. Ott a Google felhasználási feltételek menüpontja, még fiókregisztrálás előtt megtekinthető, és biztos vagyok benne, hogy az abban foglaltak alapján a Google fenntartja a jogot, hogy bármikor zároljon bizonyos szolgáltatásokat bizonyos okokból és ezen funkciók feloldása csak a felhasználó/tulajdonos azonosításához legyen kötve. Ha nem tetszik, egyrészt nem kell fiókot regisztrálni náluk, másrészt a jelenlegit is lehet törölni.

Vajon a posztoló a bankjánál is így kukacoskodik, vagy egy egyszerű autó-motor adásvételnél se engedi ki a személyijét a kezéből, hogy lefénymásolják? Valószínűleg pontosan az az embertípus lehet, aki mindent jobban tud, mint a másik (lehet, hogy informatikus?) de a leghangosabban vonyítana, ha egy szép napon, illetve éjszakán - miközben a személyes adatai szivárgásával kapcsolatos rémálmok gyötrik - valami illetéktelen valamilyen módon behatolna a Google fiókjába és a csatolt bankkártyájáról szépen lezabálná az utolsó forintokat is. Másnap mondhatná neki a Google, hogy te figyelj, láttuk, hogy van valami pénzmozgás a számládon, de mi nem akartuk megzavarni a lelki nyugalmad, ezért inkább nem zároltuk a fiókod, meg amúgy sincs semmi közünk hozzád, elvégre te mindent jobban tudsz, úgyhogy kártalanítsd magad, ahogyan akarod.

Az mióta meglepő, hogy személyi elő-hátlap kell az azonosításhoz? Bírom ezeket a paranoid összeesküvés elméleteket is, de már belefáradtam, hogy tovább véleményezzem. Posztoló: Borzalmas életed lehet, nem irigyellek!

2017.06.28. 20:38:29

@Terézágyú: miért beszélsz ilyen ostobaságokat?? Nem gubanc van, hanem a személyes adatai átadására akarják kötelezni a posztert. Ezen adatok birtokában sok dolgához hozzáférhetnek. Nem, egyáltalán nem megbizható egyetlen cég sem, milliószámra lopják a bankkártya, jelszó adatokat a neten.
Az email a legnyilvánosabb adatküldési mód és igen - emailen NEM küldünk semmi érzékeny adatot, fotót, doksit.
Te eddig egy kő alatt éltél, hogy nem hallottál ilyen visszaélésekről ? ééédesistenem.

2017.06.28. 20:42:27

@KaTe: azért te is visszavehetnél ám a nagyképűségből. Pont a homáron - ahol a sok visszaélésről hallunk - végre van egy ember, aki nem adja fel magát, akkor jöttek ilyen szar dumával, hogy a bankfiókos személyes ügyintézést összemossátok egy gigantikus megfoghatatlan multi vállalatnak elküldendő személyes adatokkal.
Hát akkor csak terjesszétek a nagyvilágban a saját személyi adataitokat... tajgetosz pluszos gondolkodás.

CID.. 2017.06.28. 21:23:55

@Kulics: ha igazolja magát a személyi igazolványával, jogsijával, útlevelével, ugyan milyen egyéb személyes adathoz férnek hozzá?

herk 2017.06.28. 21:28:10

@KaTe: Egyszerűen hányingerem van ettől a sok okosítástól, holott egyáltalán nincs igaza. A Google felhasználási feltételek menüpontja ha olyat állit, ami szembemegy a törvényekkel akkor az erőfölénnyel való visszaélés. Olyan nincs, hogy csak akkor regisztrálhatsz a gmail-re, ha előtte a se.ggedre csaphatnak. A törvényekkel összhangban kell lennie.
És ha a törvény az, hogy nem kérhetik el a személyit akkor nem az a megoldás, hogy mégis beleteszik az ÁSZF-jükbe, hanem az, hogy kiveszik belőle, és megoldják máshogy, akár úgy is, hogy igy többe kerül a googlenak

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.06.28. 21:44:49

@herk: tudtad, hogy a google az ilyen kaliforniai cég?

azbest 2017.06.28. 22:29:03

@Terézágyú: "Már hogyne kérhetné. Ha nem adod, nem mész be."
Ahogy a portásoknál is ott kell hagyni, mert az intézményvezető kitalálta. Csakhogy:

414/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet
a személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás- és aláírás-felvételezés szabályairól
34. § (2) A személyazonosító igazolványt másra átruházni, letétbe helyezni, biztosítékul adni vagy átvenni nem szabad.

Ezzel a portás, könyvtáros és akitől elkérik az igazolványt is szabálysértést követ el. Persze, ha valóban botrány lenne belőle, akkor az igazgató mossa kezeit, ő nem is utasította erre. De amúgy mindegy, attól, hogy a főnök törvénytelen dolgot kér, nem mentesült a cselekmény büntetése alól.

azbest 2017.06.28. 22:43:45

Volt a tv ügyvédjében egy történet személyiséglopásról, ahol pont az adta a bizonyítékot, hogy a csaló személyiének a másolata nem teljesen egyezett az eredetivel.

Olyan tartozást vagy adósságot akartak rajta behajtani, amiről nem tudott. A nevében indítottak vállalkozást. És senki sem hitt neki, hogy nem ő volt, hiszen még az igazolványának a másolatát is fel tudták mutatni.

Csakhogy akkoriban volt változtatva a személyi külalakja. Korábban okmányazonosító volt, de aztán sorszám lett a szöveg rajta. És a banki másolat sorszámos volt, míg az eredeti még a régebbi okmányazonosítós szövegű.

Szóval, a csalónak volt kapcsolata egy okmányirodában és egy valódi, de újabb gyártású üres plasztik lapot készítettek el az eredeti adatokat ráégetve (fénykép, dátum, név és minden). Csak a plasztik kártya gyári felirata buktatta le a trükköt. De a csalók maguk azt hiszem nem lettek meg. Viszont ez az apróság segített, hogy abbahagyják a meghurcolását.

Szóval néha igenis számít, hogy van -e pontos másolat az eredetiről, vagy csak az adattartalmat tudják reprodukálni. És hogy egy mocskos fénymásolatot feltétel nélkül elfogadnak bizonyító erejűnek....

azbest 2017.06.28. 22:49:04

Ja és persze ettől a poszt toló nem százas. Megfelelő körültekintéssel, bizonyos részek kitakarásával csökkenteni lehet a kockázatot, amikor ilyet kérnek.

ROTFL Manó 2017.06.28. 23:02:04

@azbest: De bakker, ha minden érdemi adatot kitakarok egy személyiről, vagy lakcímkártyárol és gyakorlatilag csak a színes háttérképet küldöm el nagy, fehér csíkokkal tarkítva - akkor minek küldöm el egyáltalán? Ha az ügyintéző kéri tőlem a telefonban, akkor elég lenne csak annyit mondani neki, hogy fénymásolja le a sajátját, húzzon ki rajta hibajavítóval minden adatot, töltse fel az adott cég rendszerébe és nézegesse azt.

azbest 2017.06.29. 00:09:48

Úgy látom itt van, hogy mit kérnek
support.google.com/payments/answer/6220286?hl=hu
legalsó linken, nem kér sorszámot, idézem:

Hatósági személyazonosító okmány *
Hatósági személyazonosító okmányoddal kapcsolatban ügyelj a következőkre:
Jól láthatók rajta a következő adatok és az okmány négy sarka is (ügyelj rá, hogy se valamelyik ujjad, se pedig a fényképezőgép vakuja által okozott fény-visszatükröződés ne takarja ki az adatokat):
– utónév és vezetéknév
– születési dátum
– lejárat dátuma
– kibocsátó hatóság
– aláírás
Érvényességi ideje nem járt le, és még legalább 30 napig érvényes.
A Google Payments-fiókhoz használt névvel és lakcímmel megegyező nevet és lakcímet tartalmaz. Ha módosítanod kell fiókod adatait, jelentkezz be a következő oldalon: payments.google.com/manage/#settings.
NEM iskolai, főiskolai vagy egyetemi azonosító okmány.

KaTe 2017.06.29. 01:15:32

Vajon a Google esetében a magyar törvények az irányadók, vagy azok, ahol a cég fizikailag működik? Ott van például az eMag, ami ugyanúgy értékesít Magyarországon, mégis a román fogyasztóvédelmi törvények vonatkoznak rá. Akkor a Google esetében miért a magyar adatvédelmi törvényekkel példálozunk?

.Manyecska 2017.06.29. 07:52:41

Vajon amikor a pilótavizsgám alkalmával fennakadok egy fa lombkoronáján hogyan azonosítanak....? mellesleg itt is van szélnyírás rendesen:P senki ne biciklizzen melóba most ennél már a 37 fok is jobb vót tegnap most itt kit kell szidni..?? Google sz.pjon le. másolat. meg az annyuk izéjét, nóóórmális tökre érthető poszter aggodalma. Faxért kell EZEN vitatkozni nem lehetne a lényegre koncentrálni-kivéve sárostehenet aki keresztes hadjáratot folytat a posztolók ellen....

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.06.29. 08:23:00

@KaTe: ez tök egyértelmű. A magyar törvények hatálya Magyarország.

Terézágyú 2017.06.29. 08:35:34

@azbest:
Hát igen.
Ez tipikusan az a helyzet, hogy nincs igazság... Neki joga van nem beengedni valakit, aki nem igazolja magát EGYÉRTELMŰEN, amannak meg joga van nem odaadni a személyijét... na most akkor mi van... :-/

Terézágyú 2017.06.29. 08:43:39

@Kulics:
"Az email a legnyilvánosabb adatküldési mód és igen - emailen NEM küldünk semmi érzékeny adatot, fotót, doksit.
Te eddig egy kő alatt éltél, hogy nem hallottál ilyen visszaélésekről ? "

Jó, akkor ne küldjél semmit emailen.
És ne használd a guglit.

Terézágyú 2017.06.29. 08:48:07

hamarosan mindenhova retinaszkenner használata után lehet csak belépni.
majd akkor nyígjatok.
és akkor örüljetek ennek a digitális világnak.
digitális és "ingyenes" világnak :)

ROTFL Manó 2017.06.29. 08:49:24

@Terézágyú: Elsőre így olvastam:

És ne használd a gumit.

2017.06.29. 08:55:21

@Terézágyú: csúsztatsz. Simán használom a guglit. Olyan dolgot nem használok, ahol a személyim fénymásolatát kéri egy külföldi, ellenőrizhetetlen vállalat. Eddig tőlem soha nem kért senki ilyet, se vatera, se paypal, se amazon, senki.

Terézágyú 2017.06.29. 09:12:04

@Kulics:
"csúsztatsz. Simán használom a guglit. Olyan dolgot nem használok, ahol a személyim fénymásolatát kéri egy külföldi, ellenőrizhetetlen vállalat."

Éppen erről beszélek.
fentebb írtam:
@Terézágyú:
"ja szóval amíg ingyen vót, addig jó vót, derék gugli, jó gugli - aztán amikor gubanc van, ha valamit tenni kéne érte, akkor miazhogymá! nehogymá! ... eburafakó!!!

"Ha valaki készít egy Google fiókot, egy csomó mindent automatikusan kap hozzá, ilyen a Google Wallet (Pénztárca) is."

Én sosem használtam - engem nem is csesztet a gugli.

"Hogy képzelik, hogy emailben elküldöm? Azt ugye csak az nem olvassa, aki nem akarja."
IIIIgen???? Akkor gondolom nem használsz emailt semmilyen hivatalos célra. Mindenféle céggel csak és kizárólag papíron levelezel...

Ja, hogy nem. "

Mindenki maga dönti el, hogy mennyire használja a digitális világ előnyeit - miután elfogadja a digitális világ hátrányait is.

ja, hogy a hátrányok fujj, csak az előnyök... emberek, nincsen ingyenfagyi.

.Manyecska 2017.06.29. 09:58:48

nnna, húzzátok le a gáz alapjáratra!! :D /aztán a légcsavart kis szögre porlasztófűtést és kisegítő üzemanyag-pumpát be, kis fékszárny be azt le is szállhattok :DD / új poszt???

KaTe 2017.06.29. 10:00:08

@8cadik crazy one a vannabí pank: Nekem nem egyértelmű, mivel egy olyan céggel szerződsz (jelen esetben regisztrálsz fiókot náluk) amelyik fizikailag nincs Magyarországon. Ha Szlovákiában nyitsz egy bankszámlát, akkor a szlovák adatvédelmi törvények vonatkoznak rád. Ha Romániában, akkor meg az ottani. A Google esetében mi az irányadó? A Google-nak egy szervere sincs Magyarországon, tényleges működést ebben az országban nem végez. Te egy külföldi cég szolgáltatását veszed igénybe, interneten keresztül. Vajon elvárható, hogy megfeleljen a magyar adatvédelmi törvényeknek?

KaTe 2017.06.29. 10:11:29

@Kulics: Hazugság, hogy a PayPal nem kérné be ezeket az adatokat. Ugyanúgy bekérheti, mint a többi internetes pénzügyi szolgáltatást nyújtó cég, vagy bármelyik, ahol internetes pénztárcát adnak, amit te bankkártyáról/számláról/egyéb módon feltölthetsz. Mindegyiknek ott szerepel az ASZF-jében (amit te regisztráláskor elfogadsz) hogy pl. gyanús fióktevékenység esetén jogosult bekérni ezen információkat, a PayPal esetében ráadásul éves összeghatárhoz is van kötve. Ha ennek nem teszel eleget X napon belül, akkor a fiókod hozzáférését végérvényesen zárolják. Mellesleg az összes pénzügyi szolgáltató, amelyik Európában működik, a terrorizmus és pénzmosás ellenes törvény miatt kötelezett is ezen információk bekérésére. Mégis hogy küldöd be a Paypal-nek ezeket az információkat? Elutazol Luxemburgba?! Mondjuk eddig sehol soha a büdös életbe nem találkoztam olyannal, ahol azt kérték volna, hogy EMAIL-ben küldd el a személyei igazolványodról készült képet. A PayPal-nek is, ahogyan a többi értelmes weboldalnak van egy belső ügyfélközpontja, ahol a weboldalukon keresztül, közvetlen a szerverükre töltöd fel a kért információt, majd jóváhagyod, hogy lássák.

joska61 2017.06.29. 10:34:51

Én még a telszámomat sem adom meg ezeknek, hiába zaklatnak érte állandóan.

.Manyecska 2017.06.29. 10:44:07

A kétévente aktuell nőgyó ráxűrésre lehet náluk időpontot kérni?? és mennyi idő az eredmény?? :D

2017.06.29. 10:50:10

@KaTe: ok, megnyugodtam.

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.06.29. 13:09:04

@KaTe: "A jelen Szerződésre Kalifornia Állam joga irányadó, az annak megfelelően került megalkotásra, figyelmen kívül hagyva annak kollíziós jogi szabályait. Ha Kalifornia Állam joga, valamint bármely külföldi jog, jogszabály, vagy rendelkezés között ellentét van, Kalifornia Állam joga, jogszabályai és rendelkezései irányadók. Mindkét fél aláveti magát Kalifornia állam, Santa Clara County-i bíróságai kizárólagos és személyes joghatóságának. "

.Manyecska 2017.06.29. 13:38:16

@8cadik crazy one a vannabí pank: és ha alaszkai lenne akkor akár fagyasztott halat is dughatnának a seggünkbe..?:P ez dúlva!! fúvazze lehet le is lőhetik tök olcsón megúszta!!:P

Death Lord 2017.06.29. 13:46:29

Jó eséllyel ennek semmi köze a Google-hoz, valami csaló bandát nyelt be a páciens.

Kugli Alfonz 2017.08.09. 17:12:04

Kedves Mindnyájan!
Mostan vettem észre, hogy a Dear TH közlésre alkalmasnak találta a beírásomat és az bizonys érdeklődést gerjesztett.
Itt az up date.
Nos.
Én tényleg rengeteg embert megkérdeztem, a 100-as szám nem nagyképűség, van elegendő kollégám és barátom. Egysem mondta, hogy ilyennel találkozott.
Itt sem mondta senki hogy de. (Vagy nem vettem észre...)
Igen. Benne van a felhasználói feltételekben de ettől függetlenül elég sok a kérdés ami nyitva van.
Először is kizárt hogy 500-1000-2000 Ft-okkal túlléptem volna valami keretet. Ha ez igaz, akkor a "pénzmosás" korlát qva alacsony lehet.
Aki szerint havi néhányszáz, esetleg ezer+ Ft netes játékokra sok, meg minek, az nyilván sosem fizetett cigiért, italért, műsorért, szórakozásért soha semmit.
Tény, hogy az Adatvédelmi hivatal is azt mondta, a szolgáltató kérhet azonosítást a saját felhasználói feltételei alapján és igen, a kuugli esetében nem magyar szabályok az irányadók.
Nem igaz az hogy "eddig ingyen de most nem tetszik...", mivel ez a szolgáltatás, mint a kuugli dolgok eddig és ezután is ingyenesek.
Nem igaz hogy normális, hogy amerikába kéne küldeni szenzitív adatokat ÉS még az is számít hogy hol a "hátlap".
Azt gondolom, egy érvényes és élő és gond nélkül működő bankkártya megléte a Kuugli Pénztárca mögött simán elegendő kell hogy legyen annak bizonyítására, hogy én ÉN vagyok. Ez elmegy az Amazonnál, a PayPalnál és szerintem egy csomó más helyen is, akkor a személyiséglopástra TÖKÉLETESEN alkalmas ID card, lakcímkártya, aláírás meg minden semmiképpen sem nevezhető normálisnak.
Ja, és az bebizonyosodott, hogy a request valóban a Kuugli akciója, természetesen ezt csekkoltam le legelőször.

Jelenleg jól megvagyok kamuregemmel a telkó-pécéjáték fronton, nincs semmi gondom, eredeti és valós nevem helyett az Alfonz Kugel senkit nem zavar, és ha ezzel is elérem az álítólagos limitet a kuugli pénzmosó riasztási szintet, ami kábé ötvenezer Ft lehet, két év alatt, majd lesz kábé Tuskó Hopkins accountom is és még van egypár rejtői alak.

Ja, és mindenkinek köszönöm a reagálásokat!
Igazából nem is *******tak nagyon és eléggé értelmes reagálások voltak. Szóval köszi!

BéLóg 2017.08.09. 17:39:08

Ez érdekes sztori de énnekem halványlila fingom sincs, ez most ciki vagy normál vagy mifene.
Azt látom, végülis Herr Kugel nagyjából képben van és még én is el tudtam gondolkodni rajta.
Az ilyesmit nevezik hasznosnak, azt hiszem.
süti beállítások módosítása