Tékozló Homár

A pizzafelezést nem engedik a Forte törvények

2017.07.05. 14:41 | Homár Hilda | komment

ez_mie_rt_bonyolult_vagy_szaba_lyellenes_1650forinte_rt.jpg

"Ez miért olyan bonyolult vagy szabályellenes 1650 forintért?" - kérdi Tamás. Akinek nem lenne világos: azt kell nézni, hogy a kukorica és a sonka a pizza egyik felére koncetrálódik. Hogy mi vezetett olvasónk egyelőre egyszemélyes feltétfelszabadítási mozgalmának zászlóbontásához, és az alábbi panaszlevélhez, alább kiderül.

Tisztelt Ügyfélszolgálat,

A mai napon leadtam Önöknek sokadik rendelésemet.

A rendelésem a következő volt:

Laktóz mentes vékony tésztás bolognese (32cm) - 1650 forint 
Sonka-Kukorica sima vastag tésztás (32cm) - 1650 forint

A megjegyzésbe az alábbiakat kértem:

A sonka+kukoricást úgy kérném, hogy az egyik felére kerüljön rá a teljes pizzára járó sonka és kukorica a másik felén csak a rá való sajt kerüljön. 

Indokaim. A gyermekeim egyik fele (fiú) nem szereti csak a paradicsomos sajtos pizzát. A másik fele (két lány) a sonka-kukorica párosért rajong. Viszont kicsik fejenként maximum 1-2 szeletet esznek meg, Így két külön pizza rendelése pénzkidobás.

A rendelés leadása után felhívott egy Fortés ügyfélszolgálatos, miszerint a kérésemet nem tudják végrehajtani. Mivel csak egy feltétet tudnak felezni többet nem. Amennyiben azt kérem, hogy a feltét csak a pizza egyik felén legyen az már pizza felezés, amit a Forte törvények nem engednek meg.

Hosszas "vita' után már azt mondtam küldjék ki ahogy kértem és ahogy tudják kompromisszumossan, nem érdekel, majd szedegetem a kukoricát. az olvadt sajtből, és magyarázom a fiamnak, hogy a kukorica egészséges s a Fortés bácsik, nénik nagyon szeretnék, hogy Ő egészségesen ne csak szénhidrátot hanem zöldséget is vigyen be kicsiny szervezetébe.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felső vezetés mostani egyetlen alkalommal engedélyezte nekem a pizza felezést. Bár akkor már meglengettem, hogy írok én az atyaúristenek is, mert az emlúlt egy évben 100.000 forint fölött költöttem a Forte-nál, és az elvet nem értem.

A matek teljesen egyszerű. Kifizetek egy pizzát, ami áll egy 32cm-es alapból, valamennyi paradicsomos alapból, 40g sonkából, 20g kukoricából és 40g sajtból (a számok csak példák fogalmam sincs pontosan milyen mennyiség kerül fel recept szerint egy pizzára.) A kérésem az, hogy a pizza mértanilag közel felére kerüljön fel a 40g sonka és a 20g kukorica. A 40g sajt viszont a teljes pizzára kerüljön. 

Ezt a Forte már pizza felezésnek érti, holott én egészet kértem, minden feltéttel teljes adagot, csak a pizzán történő elhelyezést kértem másképp. Semmilyen extra feltétet nem kértem, semmilyen feltét cserét. 

Az ügyfélszolgálattal beszélgetve javaslatot tettem arra is, hogy lemondok a feltétből a sonka és a kukorica feléről ugyanannyi pénzért mint amibe a teljes pizza kerül. De ez is felezésnek minősül.

Azon indokot, hogy a pizza minősége más lesz nemigen tudom elfogadni, mert a pizza konfigurátorral kérhettem volna dupla sonka, dupla kukoricát is, tehát ugyanannyi lett volna rajta a feltét mint az én mostani kérésemmel.

Hosszas gondolkodás után csak és kizárólag egy dologra tudok gondolni. Ha két féle pizzát szeretnék vegyek meg két teljes pizzát. Tehát költsek többet! Nincs az egészre más ésszerű magyarázat, 
Ha kettőt rendelek akkor 1 teljes pizza kidobásra kerül, mert a gyerekek nem esznek meg egy teljes pizzát sem.

Alternartív javaslat lehetne, hogy legyen választható gyerek pizza. Pl.: 20mc-es. simán megrendelném a kettő darabot. Mindenféle kavarás nélkül.

Sokmindent megértek de ezt nem. Ha kavarás lenne a fetétek számával, stb.. akkor már elfogadnék ehhez hasonló magyarázatot. 

Nagyon bízom benne, hogy hoznak egy belső szabályt, hogy ha a standard összeállítású pizzát rendelnek az emberek annyit kérhessenek, akkor minimum kettő de akár több  feltét áthelyezhető lehessen a pizzán, s ne kelljen ehhez felsővezetői egyszeri engedély.

Csak ezért keressek másik pizzériát ahonnan rendelhetek mert a Forte ennyire sem rugalnmas? 

Az egyszeri felsővezetői engedély számomra nem elegendő mert ez a jövőben is előfordulhat. Ha megnézik a rendelési előéletem láthatják, hogy az elmúlt egy évben egy alkalommal kértem csak ilyet (akkor a szakács nem tudta megugrani a feladatot). 

Most megkaptuk úgy a pizzát, ahogy szerettem volna. Nemigen értem miért volt ez olyan nehéz. A gyerekek boldogok voltak mert mindegyiknek az a fajta jutott amelyiket szereti. Mellékelek egy képet a kapott pizzáról és egy másikat ami a maradék miután a három gyerek befejezte a vacsorát.

Levelem mindenesetre a Tékozló Homár-nak is megküldöm azért. Hátha a közösségi vélemények hatással lesznek Önökre. Úgy gondolom tettem alternatív javaslatokat is. Az egyikre még egész jó marketinget is fel lehetne húzni. Kérem tiszteljenek meg azzal, hogy a logikus kérdésemre ne csak egy, ez a szabály és kész típusú választ adjanak. Mert  az olvasatomban azt jelenti, hogy fogadjam el mert ez a szabály s ha nem tetszik rendeljek máshonnan. Ez azért is lenne szomorú mert pont nem ezt kommunikálják a reklámjaikban, és az ügyfélkezelésben.

Üdvözlettel,
Sz. Tamás

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Permetező 2017.07.05. 17:23:23

@a kisvakond: nem mert eddig o fozte otthon sajat maganak otthon bogracsban, csak a gyerekek mar nagyon elkenyeztetkedtek (what?) :D

Kutyahoroszkóp 2017.07.05. 17:46:24

@Kondom Keselyű: en keptelen lennek elhinni, hogy tenyleges bio, jobb reszeltetni, persze csak karikat, az agyban sajat magunk eszkozoljuk a reszelest. Mas ennyibol napokig eszik (gintonic ara).

Permetező 2017.07.05. 17:48:08

@Kutyahoroszkóp: afrikaban ennyibol evekig elel az ember es meg bio is

.Manyecska 2017.07.05. 17:59:00

@Permetező: a biócitrom az lócitrom valójában!:DD
Na, kész a pizzatészta. Holnap strandolni megyünk jóóó lesz az délelőttre a f.s sültkrumpli stb kombó helyett amit ott adnak.. Igen jó lett a tésztája itt jegyezném meg csak nemtom hogy fogok beállítani egy félméterxegyméteres dobozzal a medence mellé.:DDD

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.05. 18:02:06

Haverral rendeltünk egy családi pizzát. Úgy kértük, hogy az egyik fele húsimádó, a másik fele vega legyen, mert mindketten finnyásak vagyunk. Aztán amikor kihozták és kinyitottuk a pizzásdobozt, megdöbbenve láttuk, hogy pont fordítva csinálták! A másik fele volt a húsos és az egyik fele a vega! Háromnegyed óráig pakolgattuk át mindkét oldalról a másikra a feltéteket.

Aztán később rájöttünk, hogy elég lett volna elforgatni a pizzát 180 fokkal.

a kisvakond 2017.07.05. 18:13:30

@Tehetséges ugandai buzi:
Háromnegyed óráig pakolgattuk át EGYIK oldalról a másikra a feltéteket.
"Aztán később rájöttünk, hogy elég lett volna elforgatni a pizzát 180 fokkal."
Ez hülyeség, túl egyszerű lenne.

VonBraun 2017.07.05. 18:15:25

A posztolót má' lehet? Mer' megérdemelné. Az a fene nagy egó mindenütt. A kólát úgy kérted, hogy csak két decit, mer' a gyerek többet nem bír meginni?
Klasszikust idézek (magamat): vagy a poszt kamu, vagy a posztoló.

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.05. 18:18:26

@a kisvakond: De nem, de nem!

Ha azt írtam volna, amit javasolsz, hogy - idézem - "egyik oldalról a másikra", akkor ebből nem derült volna ki egyértelműen, hogy a másik oldalról is átpakoltuk az egyikre a cuccost!

Háhá!

Erre nem számítottál, mi? Igenis mindkét oldalról pakoltunk a másikra!

a kisvakond 2017.07.05. 18:25:35

@Tehetséges ugandai buzi: DDD
Mindenki megértette volna, csak a posztoló nem.
Ő pedig ha így folytatja, úgyis éhen fog halni.

.Manyecska 2017.07.05. 19:19:15

@a kisvakond: ..itt kifutott az élesztő:D a fiam meg sörözik mondtam meg ne lássam- hogy nem hagy belőle..:D ezek itt nem válogatósak érdekes spenótot stb. máig megeszik kiskorától arra volt szoktatva ̶h̶o̶g̶y̶ ̶a̶d̶d̶i̶g̶ ̶o̶d̶a̶ ̶v̶o̶l̶t̶ ̶k̶ö̶t̶ö̶z̶v̶e̶ ̶a̶z̶ ̶a̶s̶z̶t̶a̶l̶h̶o̶z̶ ̶a̶m̶í̶g̶ ̶n̶e̶m̶ ̶e̶t̶t̶e̶ ̶m̶e̶g̶ ̶a̶ ̶r̶a̶g̶y̶o̶g̶ó̶ ̶f̶ő̶t̶t̶ ̶b̶a̶b̶a̶k̶a̶j̶á̶i̶m̶a̶t̶ ̶ , egyszer anyósom hozott salátafőzeléket az nagy ívben repült a kukába már én sem bírtam idegekkel:D Én a hamburgert kiskoromban hús nélkül kértem apám mindig égett emlékszem:DDD-oszt én lettem az utolsó a tornasorban szerintem volt összefüggés 47 kg voltam 18 évesen most khmmm izé:D

Dikusz 2017.07.05. 19:31:13

@a kisvakond: mert két lány ér annyit, mint egy fiú. Ráadásul a pizzából is csak negyedet kaptak a lányok:)

Dikusz 2017.07.05. 19:34:54

@stakeholder Manyecs: küldhetnél egy szeletet belőle:)
Hol tudtok strandolni Budapesten?

.Manyecska 2017.07.05. 19:37:46

@T@Dikusz: ahol csúszda van az volt a szempont!!:) nem nekem kell:DDD a 14 éven alulinak..találkozhatunk nem jössz?:)

.Manyecska 2017.07.05. 19:48:58

@Dikusz: monnyuk nem lennék szórakoztató társaság szeretnék végre csendet:DD viszem a tanulnivalóim stb. és napozni akarok véééégre:D - a pizza szerintem meg fog rohadni:D..ON

Bendeguz.. 2017.07.05. 19:59:43

Eves szinten 100 ezer pizzara, magyarul eves szinten egy teljes honapon at pizzaval tomitek a gyerekeket. Hulye vagy Tamas, akkor is ha amugy igazad van.

Dikusz 2017.07.05. 20:11:47

@stakeholder Manyecs: strandon jó nagy csend lesz:)))
Megkímélem a strandoló lakosságot a társaságomtól, nem nekem való az szezonban. Egész nap hallom úgyis a panelházak közötti apró játszótéren valamelyik kölyök sikítását. Nem zavar a gyerekzsivaj, de ez az állandó sikítozás az agyamra megy.
Szólni akartam a ház karbantartójának (maszekban is csinált nekünk ezt-azt), hogy vágják nyakon azt a gyereket, amelyik sikít. Még jó, hogy nem tettem, mert az ő egyik gyereke az...

A múlt héten úgyis eleget strandoltam, Szovátán, Parajdon, Borszéken meg órákat lógattam a hideg vízbe a lábam:))) Itthon a Dagályra szoktam járni, de legalább két évig még nem lehet, ha lehet egyáltalán.

.Manyecska 2017.07.05. 20:12:16

Valami hülye a gy.k-n nyers krumplival akarja etetni a platti típusú halát..:D..ON

.Manyecska 2017.07.05. 20:15:16

@Dikusz: ..viszont Reactorral lesz egy talink nyár végén érdemes lenne egy homár-típusú találkozást megint létrehozni mondjuk a Nagyi palacsintázóját telibe ̶h̶á̶n̶y̶j̶u̶k̶ teszteljük, ilyenek,annak idején az Ellátóban voltunk kb.15-en az jó volt csak a kézműves nyulat hiányoltam épp a Balatonnal vigéckedett:D *utólag minden kiderül drágám *ikonok :D

andd1234 2017.07.05. 20:57:51

Annyi helyről lehet rendelni pizzát, miért ragaszkodik ehhez a fos Pizza Fortéhez??????

herk 2017.07.05. 20:59:22

@Bendeguz..: "magyarul eves szinten egy teljes honapon at pizzaval tomitek a gyerekeket."
Nem létezik olyan, hogy éves szinten egy hónapon át.
Pl: egy lélegzés 6 másodpercig tart. A felső és alsó holtponton fél-fél másodpercet áll a tüdőd. Az 1 másodperc 6 másodpercenként. 24 órára vetítve az 4 óra.
Konklúzió: Hüyle vagy, hogy naponta 4 órát nem veszel levegőt?
100 ropi per év az 1 pizza per hét. Heti 1 pizza belefér.

A nickben nem engedélyezett karakter található 2017.07.05. 21:11:51

Igazából valahol mindkét félnek igaza van. Szerintem 10-ből max 2 embernek vannak furcsa igényei, azt amíg nem szaporodik el nem árt teljesíteni pláne ha már törzsvásárló az illető és megismerik hogy "jaa ahha a Józsi aki mindig így kéri…"
De amúgy meg:
"figyejjé' má' valami olyat kért valami barom hogy az egyik felére a feltét egyik része a másikra meg a másik"
"ok, csinájjuk"
---
pizza megérkezik:
"gyerekek, hül egy picit, mert csak akkor tudom felkaparni a dobozról, mert a felső részén van a csak sajt, alul meg ami a dobozhoz ér a kukorica meg minden, úgyhogy kiskanál, és mint a salátát az ebéd mellé…"

Antalbaba 2017.07.05. 21:28:16

fozos.jatekok.co.hu/pizza-rendelesek/
Ezt a játékot ajánlanám gyakorlásképp a szakácsnak, pont a felezős kivitelezésről szól;-)

reunalla 2017.07.05. 21:44:21

100ezerből már normális, egészséges kaját is lehetne adni a gyerekeknek

Bankotsu Mester 2017.07.05. 22:12:48

@Darth Revan: ha finnyáskodik a gyerek akkor marad a zsíros kenyér lilahagymával!

@a kisvakond: Valahogy átugrottam olvasáskor a kommented, de nekem is feltűnt, hogy nem jön ki a gyerek-matek. Fele fiú (1), másik fele lány (2db), wtf?!
Jó oké, nem értek én ehhez az integrálszámításhoz amit ez a MTI elnök posztoló pötyögött ide.

Mondom én, Tamásunk a gyerekcsináláson kívűl baxottul nem ért semmihez.

FDToth 2017.07.05. 22:28:39

@Sáros Hilda: nincs a forte kinalataban glutenmentes. De laktozmentes pizza nincs, hulyeseg az elnevezes, pizza nem lehet az. A pizza lisz viz eleszto. Koze nincs laktozhoz, csak glutenhez. A forte hulye, ebbol is latszik h a pizza tavol all toluk.

pUxlock 2017.07.05. 22:55:02

Az a 20 centis gyerekpizza bevezetése nem is hülye ötlet, de a levél többi része egy felesleges szófosáradat.

Orszag 2017.07.05. 22:59:51

@FDToth: TIL: sajtot nem raknak a pizzára (ld. még: laktózmentes sajt)

fakkjú 2017.07.05. 23:16:46

posztolo 1 barom és kész
nincs kiírva a forte honlapján hogy kötelező rendelni!!! ha nem tetszenek a szabályaik rendelj máshonnan vagy kuss
a bolognai pizzájuk nekem bejön,szerintem egész jókat sütnek

Permetező 2017.07.05. 23:43:15

@fakkjú: haha.... what a story Mark...

Anikó Hajdú 2017.07.06. 00:45:06

Szerintem tok jo program meg szorakozas lenne, ha a gyermekeiddel egyutt csinalnatok meg a pizzat. Akkor nem kene 100ezret kolteni a fortenal- mehet a gyerek nyaron taborba a penzbol. A fortenak nem lesz egy bajos vendege. Te meg a gyerkocok szemeben meg jobb apava valhatsz. Szerintem gondold meg! Ennyi feszkot nem er ez...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.06. 01:57:33

@a kisvakond: A fiúk két pontot érnek, a lányok egyet?

A hermafrodita meg hármat.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.06. 01:59:13

@Bankotsu Mester: "Tamásunk a gyerekcsináláson kívűl baxottul nem ért semmihez. "

:))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.06. 02:00:36

@FDToth: "A pizza lisz viz eleszto. Koze nincs laktozhoz"

Ezért jó buli laktózmentes pizzát felárral eladni.

Sáros Hilda 2017.07.06. 05:59:02

@FDToth: Akkor tisztázzuk a fogalmakat.
Amiről Te beszélsz az a pizza TÉSZTA.
A pizza az egy kinyújtott kerek tészta, amin valamilyen mártás/szósz található, feltétek, és az egész egyben megsütve.

Szóval ha nagyon okos szeretnél lenni, akkor a jövőben úgy fogsz fogalmazni, hogy laktózmentes pizzatészta nincs, de laktózmentes pizza van.

Kondom Keselyű 2017.07.06. 06:12:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
en is imadom a vizbol es lisztbol keszult sajtot. az aludtejet az eleszto felebreszti,igy a laktoz nem lehet problema :D

3 gyerekkel meg egy elettarssal 1 honap alatt el lehet 100kt pizzara kolteni. az lofasz. raadasul a merges ember felfele kerekit.

a kisvakond 2017.07.06. 06:21:39

@Bankotsu Mester: "Tamásunk a gyerekcsináláson kívűl baxottul nem ért semmihez. "
Egy apasági teszt azért okozhatna még meglepetést és néhány vidám percet.
Valószínű mindhárom gyerkőc 3 különböző pizzafutártól van.

.Manyecska 2017.07.06. 06:37:07

@Anikó Hajdú: párom megpróbáltam múltkor a nagyobbik lánya csinálta oszt kőkeményre égették pedig forró dróton tartottam velük a kapcsolatot!...vannak még hiányosságok-minden téren sajna- pedig olívabogyót stb. mindent raktak rá le kellett kapargatni az egészet az aljáról. No, most pedig megsütöm én is a sajátunkat csak nem tudom hogy vigyem ki a strandra de majd félbehajtogatom ezeknek mindegy úgyis mit esznek :P

Kondom Keselyű 2017.07.06. 07:17:15

@stakeholder Manyecs: pizzat hidegen?pffffujjj. masnaposan is kizart

.Manyecska 2017.07.06. 07:34:01

@Kondom Keselyű: hallottál te már alufóliáról? most van kb. 25 fok. szerinted az kihűűűűűűl navaze :DDD :O tök forró most lett kész- ha lenne gyereked elmondanám ez kb. egy óráig lesz még meg onnantól elpusztítják:D !!! Az lesz az első hogy esznek.

Kondom Keselyű 2017.07.06. 07:40:26

@stakeholder Manyecs:
hallottam. gusztustalan.
kicsapodik a nedvesseg,aztan elazik az egesz a gecibe. persze ha te is kenyer vastagsagu tesztara pakolsz,akkor tulelheti,csak a vastag tesztas pizza (amit az olaszok nem ismernek) mar frissen is moslek.

.Manyecska 2017.07.06. 07:52:13

@Kondom Keselyű: ezek a keselyűek milyen válogatósak!:D az a nagyon vastag, az amerikai azt imádom de ez most normál lett...és a teteje teljesen szilárd jól átsült hagytam rést a nedvességnek:D én már rutinból sütögetem isteni lett!! No, legyetek jók, körözzetek itt a dög felett.:D ON@Dikusz: ne is mondd tegnap óta már ezer mg magnéziumnál tartok foszforeszkálni fogok a víz alatt:DD én bírom ezek jó gyerekek. Most is megfürödtek szépen, strand előtt hülye szokás mi?:P:DD

Kondom Keselyű 2017.07.06. 07:56:55

@stakeholder Manyecs:
magnezium johet ide is. rovid idon belul harmadszor ebredtem fel vadligorcsre.

homar4prez 2017.07.06. 07:59:10

Még jó, hogy em úgy kérte, hogy minden egyes kukoricaszem legyen meghámozva.

"a kukorica egészséges s a Fortés bácsik, nénik nagyon szeretnék, hogy Ő egészségesen ne csak szénhidrátot hanem zöldséget is vigyen be kicsiny szervezetébe"

Hát, erre már nem is tudok mit mondani :)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.07.06. 08:07:47

Húú, de nagy az isten állatkertje... Túl azon, hogy én nyakonb...sznám a válogatós kölkeimet, inkább megsütöm az "igényes" pizzájukat, semmit mást vegzáljak ezzel és még közszemlére is tegyem az életképtelenségemet. Lehet kapni pizzaalapot, ha már nincs kedve a drága szülőnek saját kézzel dagasztani-nyújtani a pizzát (amit elkészíteni amúgy egyszerűbb, mint bekeverni egy palacsintamasszát), és arra azt pakol, amit csak akar vagy nem akar. És még olcsóbb is.
A tanács ingyen volt.

zsibizsebe 2017.07.06. 08:13:43

Hát nem tudom, szerintem itt pont az a baj, hogy túl nagy az a pizzéria, és már nem akarnak egyedi igényekben gondolkodni. Nálunk van az American (nem reklám, asszem csak 1-2 kerületbe szállít), de azok tündérbogyók, az, hogy a gombát csak a pizza felére kérjük, az nem is probléma, gond nélkül csinálják. Szoktunk ott sokkal cifrább, egyedi kívánságlistát leadni a megjegyzésnél, telefonosnál max vihogás volt a rendelésfelvételnél, amíg visszaolvasta az igényeket, de sosem lázadtak miatta... ráadásul jó is a pizza ... jó kerületben lakom ezek szerint :)

Kondom Keselyű 2017.07.06. 08:18:40

@kekecke:
en meg teged basznlak nyakon,ha meglatom,h bantod a gyereket.

Kondom Keselyű 2017.07.06. 08:33:08

@zsibizsebe:
nem tunderbogyo,hanem kereskedo.

Aki egy nehany masodperces muveletre ertelmes indok nelkul nemet mond,az nem kereskedo,es torvenyesen nem is tud a piacon maradni.

Persze tele van az orszag ilyen cegekkel,csak ok adocsalassal,politikai kapcsolatokkal,vagy mas torvenytelen eszkozzel tudjak ledolgozni az alkalmatlansagukbol fakado brutalis piaci hatranyukat.

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.06. 08:43:22

@stakeholder Manyecs: Szerintem szervezd a blogtalálkozót egy Pizza Fortéba. (Én is jövök!!!)

Mu-ha-ha!

:-D

Frankie goes to HOLLYWOOD 2017.07.06. 08:54:06

@kekecke: teljesen igazad van - amíg bepötyögte ezt a posztot már megtanulhatta volna a pizzatészta bekeverését-dagasztását is........100 e Ft-t a Forte-nak, szuper........

Sáros Hilda 2017.07.06. 09:03:31

@Kondom Keselyű: Sok mindent elmond az értelmi színvonaladról az hogy így értékelsz meg egy céget, mert valakinek nem teljesítette a kívánságát.

Neked van saját céged? Ahol a saját pénzed teszed kockára minden nap??

Kondom Keselyű 2017.07.06. 09:03:47

@Frankie goes to HOLLYWOOD:
Igy van.
masik 10 perc alatt megtanuljaa muszaki cikkek javitasat.
par kondi,1-2 forrasztas,nehany kapcsolasi rajz nem vilag vege.
komuves szakmara azert kell fel roa is,bar 1 ytong fal,nemi vakolas,vagy a gletteles szinten gyerekjatek.
En eleve nem ertem,minek a tarsadalom,meg a munkak ?
fel ora alatt megtanulsz 1-1 szakmat,egy het utan mar minden profi leszel.

az is alap,hogy mindenkinek van otthon kemence,vagy olyan suto, amely kepes 350-400 fok fole menni, mert a 200-280 nem eleg neki.

SZIGMA 2017.07.06. 09:08:29

Nem igazán értem a Forte felezéses álláspontját, de valószínűleg valami franchise-os hülye szabály lehet mögötte vagy a rendelésfelvételi rendszerük nem tudja lekezelni. Annyiból korrektek voltak,hogy felhívták és tájékoztatták erről.
Egyébként felénk vidéken az ilyen egyszerű dolgokat többnyire megoldják. Mondjuk telefonon rendelünk és ott azonnal kiderül, hogy megoldható-e vagy sem. Több helyen az étlapra is felkerül a törzsvendég különleges kérése (nyilván ehhez kell a személyes kontakt a személyzettel, haverkodás a sütővel és persze a vezetés is rá kell bólintson meg beárazza a cuccot meg alapanyag beszerzése, stb...).
A pizzéria pizzát süt és eladja, ebből él, ehhez viszont kell egy minimális rugalmasság. Nyilván aránytalan munkát okozó kérést nem kell teljesítenie (pl.: 13 egyenlő szeletre vágjátok, de lemérem ám! meg hasonlók)

Kutyahoroszkóp 2017.07.06. 09:08:39

@kekecke: jofogyasztoi elmenek aztan mondhatod, hianyzik belole az alkotas mod, kikilleltek.

Kondom Keselyű 2017.07.06. 09:09:05

@Sáros Hilda:
van cegem,es ennel sokkal kacifantosabb kerdeseknel sem merul fel bennem az elutasitas,mert fontos a pozitiv benyomas,ha valaki a kukacoskodo balfasztol hall jokat rolam,akkor biztosan o is hozzam fog jonni.

hulye nem vagyok, ezert nem fogok orakat szivni a semmiert,es volt mar,hogy konkretan kiraktam valakit az uzletbol, mert nagyon fullba tolta.

Ha valaki mondjuk porcukrot ker a lasagne tetejere,akkor visszakerdezel, hogy biztos ?
Ha igen,akkor szorod.
Nem kezded el magyarazni,hogy nem passzol hozza,vagy nincs benne az araban, mert vasarolni jott hozzad az ember,nem pedig oktatasra/kikepzesre.

Ha mondjuk azt keri,hogy lassu langon,egy napig sutott lasagnet csinalj neki holnapra,akkor megmondod,hogy erre nincs kapacitasod,es valoszinuleg o sem tudna megfizetni plusz koltsegeit.

Ilyen egyszeru ez.

Darth Revan 2017.07.06. 09:19:17

@Kondom Keselyű:
pontosan.
ha nem vagy ertelmi fogyatekos es a sajat penztarcad ellensege, akkor egy ilyen egyszeru kerest nem utasitasz el.
a cegnek nem kerul semmibe: sem extra alapanyag, sem extra munka.
a vasarlo boldog es visszajon meg tobb penzt kolteni.

Kondom Keselyű 2017.07.06. 09:19:30

Pákálosz (pacalos) pizza van a fortenel?

joska61 2017.07.06. 09:24:20

Harcolna ezekkel a bütyköm... Csak létezik normális pizzás a környéken...

Frankie goes to HOLLYWOOD 2017.07.06. 09:39:19

@Kondom Keselyű: látom, a világ és az emberek nagy ismerőjeként, kiosztasz itt mindenkit. Ehhez további jó egészséget kívánok !
Annak megítélését, hogy van-e különbség az otthoni pizzasütés (és általában a sütés-főzés) elsajátítása és a műszaki cikkek javítása megtanulása között szintén rád bízom. És persze elmélyült pizzarendelést is kívánok a klaviatura előtt !

Kondom Keselyű 2017.07.06. 09:44:18

@Frankie goes to HOLLYWOOD:
roviden osszefoglalnad a hozzaszolasod lenyeget?

Mr. Waszabi 2017.07.06. 09:47:44

Bakker, mirelit pizzát sütés előtt úgy konfigurálod, ahogy akarod. És fele annyiba kerülnek a jobbak is, mint amennyit a Fortenál fizettél érte. Nyilván igényeidhez más szolgáltatót kéne keresni s nem azt kukacoskodni, hogy már pedig te így szoktál leszállni a bicikliről...

Kondom Keselyű 2017.07.06. 09:53:54

@Mr. Waszabi:
a Mirelite egy magyar ceg volt, reg bezart.
Melyhutott,vagy gyorsfagyasztott lesz, amire gondoltal.

A rafagyott feltetet nehezebb levakarni,mint a forro sajtba beleragadt varianst.

Nem egy nagy durranas a Forte,de azert a hutotteknel kategoriakkal finomabb.
persze ez izles kerdese,ismerek olyat,aki a hazi huslevest nem eszi meg,de a zacskost barmikor :D

CID.. 2017.07.06. 10:03:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bár már írták papi, de a sajt jó esetben tartalmaz némi tejet, arról ne is beszéljünk, a bolognai/olasz szószba sokan raknak tejet ;)

CID.. 2017.07.06. 10:06:32

@Kondom Keselyű: Szerintem, arra gondolt hülye vagy :D

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.06. 10:10:26

@CID..: Lehet. De nem biztos, hogy az sajt, ami annak látszik. Egyszer vettem véletlenül a boltban sajt formájú pizzafeltétet. Növényi zsírból van.

Sáros Hilda 2017.07.06. 10:18:18

@Kondom Keselyű: "fel ora alatt megtanulsz 1-1 szakmat,egy het utan mar minden profi leszel."

Azért megnézném, ahogy te fél óra tanulás után felépítesz egy házat (kőműves szakma), bevezeted az áramot (villanyszerelő szakma), bevezeted a gázt (gázszerelő), bekötsz egy padló fűtést, felépíted a etetőt (ács), elkészítesz egy full konyhabútort, beépített szekrényeket (asztalos).
Ezek leírva szerinted 2,5 - 3 óra tanulással elsajátíthatóak.
Hát nem hiszem hogy sok ember szívesen lakna abban a házban.

Kondom Keselyű 2017.07.06. 10:21:38

@Sáros Hilda:
eddig fej-fej mellett haladtatok, de, ezzel nemi elonyt szereztel terezagyuval szemben az agyhalott olimpian.

Mr. Waszabi 2017.07.06. 10:30:41

@Kondom Keselyű: műmájer nyelvtannáci - azért értetted, hogy miről van szó, ugye? No ugye :)
Nem igazán vagyok elragadtatva a pizzériák termékeitől, jobb szeretem magam bütykölni. A mirelit pizzáról nem kell vakargatni semmit, annyira kevés a sajt rajta, hogy a rátét alkatrészeit simán le lehet piszkálni róla fagyott állapotban. Egy jobb féle kövön sütött pizza 900 körül kapható, a tésztája általában finom (én nem tudnék olyat csinálni házilag). A többit meg úgy köríted rá, ahogy neked tetszik.

CID.. 2017.07.06. 10:31:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tény, hogy az élelmiszeripar csodákra képes, ezért is írtam, jó esetben.

@Sáros Hilda:
Vannak ám könnyűszerkezetes házak, ott nem igazán van kőműves munka :D Egyébként ez a jóember csak ironizált. De tulajdonképpen tényleg nem nagy kunszt egyik sem, alapvetően az a probléma, hivatalosan nem csinálhatod, ha nincs róla papírod.

Sáros Hilda 2017.07.06. 10:35:46

@Kondom Keselyű: Hatalmas érvek.. Látszik az IQ-d kevesebb mint a nicked betűinek száma..

Kondom Keselyű 2017.07.06. 10:49:22

@Mr. Waszabi: azt vagod,hogy a mumajer az ilyen tipikus dzsipo-szleng ?

Mindegy,ha te azt a szemetet megeszed,lelked rajta.
remelem, kecsapot is kensz ra,mielott bekurod a mikroba a kovon sult csodadat.

En az ilyen kenyerlangos-tokipompos hibrideket nem neveznem pizzanak.
Meg ha nemelyik tenyleg finom is.

De ne csodalkozzunk, Magyarorszagon a plehcsardanak is kultusza van, es a strandbufekben is ketpofara zabaljak az ipari hulladekot a magadfajta prolik.

A nickben nem engedélyezett karakter található 2017.07.06. 11:49:28

@Sáros Hilda:
Kisgyerekek családban simán összeraknak így hipphopp házat, buszt akármit... Játék szerelőkészletből.

FDToth 2017.07.06. 13:35:26

@Sáros Hilda: legyen, igazat adok, ezen nem fog múlni. De továbbra is bántja a fülemet a laktózmenets pizz a kifejezés. ;)

Permetező 2017.07.06. 15:15:18

@Kondom Keselyű: igy van szerntem csak es kizarolag bio hodot szabad enni

.Manyecska 2017.07.06. 17:42:00

@Kondom Keselyű: naugye, amúgy bevittem a szaunába a pizzákat..:DDDD +82fokon öt perc alatt felmelegedtek ebéd előtt de én még melegen ettem az enyémet :)@Tehetséges ugandai buzi: dehogy, hát jöjjél érdekes lenne mindenki tökmás élőben mint elképzeljük.:) ON

.Manyecska 2017.07.06. 17:43:32

@Permetező: a fiam hekkállatot evett és lenyúlta a promóció bió heineken 1 db jéghideg sörömet jó gyerek..

.Manyecska 2017.07.06. 17:44:48

@Kondom Keselyű: ..és így igazi kövön /szauna/ sült pizzát ehettünk amikor jöttek gyorsan levettem onnan :DDD hátha valakinek sérti a vallási érzületét hogy két bazi nagy fóliába tekert pizza sül épp:DD

.Manyecska 2017.07.06. 18:08:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: én teszek tejet is a pizzatésztába nem is keveset..fele tej-fele víz arányban..!

2017.07.06. 18:33:34

A Pizza Fortés pizzának elég korrekt a tésztája, meg kreátorkodhatsz is magadnak (jó, ilyen feleilyen/feleolyant nem), meg marha gyorsan kiszállítják, én bírom őket. Ennék is most, de mindeközben véletlenül lecsót főztem. Sztem allergiamentes, viszont csípős.

Gorbacsov homlokán a májfolt 2017.07.06. 23:47:42

@stakeholder Manyecs: Á, olyant én is kaptam a Don Pepe pizza mellé ajándékba, kis egydecis ajándék termékminta sört, de már ott gyanús volt, hogy alkoholmentes, ami köztudottan az első lépés a guminő felé, aztán amikor megkóstoltam, hát kábé olyan íze volt, mint a Dagály fürdőben a lábmosó medence alján egy egész idényben állot víznek. Nem lekicsinylő hasonlatként, hanem tök komolyan olyan az íze! Tudom, mert amikor még ifjú voltam és bohó, akkor a hetvenes évek végén még voltunk olyan hülyék, hogy kisgyerekként ott fetrengtünk a lábmosóban, mert ott még leért a lábunk.

Permetező 2017.07.07. 00:31:36

@Gorbacsov homlokán a májfolt: lehet a lábmosó íze azért változott valamit 30 év alatt nem?

Gorbacsov homlokán a májfolt 2017.07.07. 07:47:16

@Permetező: Ááá, te ebben az országban fejlődést vársz?

Bárcsak mondhatnám, hogy már a lábmosó íze sem a régi!

Magentax 2017.07.07. 07:50:11

@Sáros Hilda: a forte abból él, hogy a vásárlók igényei alapján készítse el a pizzát. Az olyan vállalkozások, amelyek az "eszi, nem eszi, nem kap mást" elvén működnek, be is buknak rövid idő alatt.
Bezzeg a dupla feltét nem okoz a Forténak gondot. Nem teljesen mindegy nekik, hogy a pizza egyik felére vagy egészére szórják rá azt a pár szem sonkát és kukoricát?
Pont az ilyen kicsinyesség és b@szakodás miatt nem rendelünk (nagy társaság) ezektől egy ideje - és minden ismerősünket le is beszéljük róluk.
Terjedjen csak jó hírük!

.Manyecska 2017.07.07. 09:49:06

@Gorbacsov homlokán a májfolt: olyat láttam már én is egyik nemzetiség képviselője -kisgyermek- halál jól elfetrengett ott miközben más lubickolt mellett vidáman, ugye..
ez nem minta volt egy cég adta ki limitált szériában :) nálunk mindenki vízibúvár az egyik pl. képes hátonúszni fél méterrel a víz alatt!! tegnap párszor a frászt hozta rám amikor a víz alatt valahonnan a pofámba vigyorgott hirtelen általában a medence mélyén feküdt stb.:DD

KaTe 2017.07.07. 11:06:26

Pedig nem egyszer rendeltem már pizzát az elmúlt években, soha de még csak álmomban se gondoltam volna arra, hogy egy pizza feltétét "megfelezzem"? Még a címet se értettem, amíg el nem olvastam a posztot. Tényleg itt tartunk? Ha 2 különböző pizzát akarok, akkor rendelek 2 különbözőt. Soha a büdös életbe nem gondolnék arra, hogy "megfelezzem" a feltétet ugyanazon a pizzán.

Remélem, legközelebb jön egy "negyedelős" poszt is, merthogy akkor már a mamára, a papára meg a 2 gyerekre is kell gondolni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy kicsit mindegyiknek eltér az ízlésvilága! A poszt legalább arra jó volt, hogy ma is tanuljak valamit: A hülyeség bizony mértéktelen.

Hát az eszem megáll, de komolyan.

KaTe 2017.07.07. 11:10:49

@Biriksz_Krokiksz!: A pizza forte az elmúlt egy évben sokat vesztett az élvezhetőségéből, legutóbb olyan pizzaszószt tettek a pizzámra, hogy az valami förtelem egy édes vacak volt. Mellesleg megemelték az árakat, de olyan összegekkel, hogy még véletlenül se tudjam kiaprózni, a futártól meg nyilván nem fogok elvárni 20-50 forint visszajárót, mert még legközelebb bele is köp a pizzámba. Ennél már a LIDL Alfredo mirelit pizzája is jobb, mellesleg feleannyiból megvan!

Permetező 2017.07.07. 20:54:11

@Gorbacsov homlokán a májfolt: marmint arra gondoltam hogy esetleg 30 ev utan szarabb lett az ize :D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.07.07. 21:31:46

@Kondom Keselyű: hát én most nagyon megkedveltelek ám tégedet. Csupa szupi hsz jutott ide tőled. Mostantól figyellek ám. :)

@Sáros Hilda: ismét remek napot zártál... De segítek, mert rászoruló vagy. Nem sikerült felismerned, hogy azért hozta ezeket a példákat fel, mert úgy értette, hogy ha az a másik nagyeszű poszter a "professzionális" pizza otthoni elkészítését javasolta, javasolhatja neki másik szakmák hasonló sebességű elsajátítását is. Már nem haragszom rád, hanem szánlak amúgy. És hasonlóképpen sajnálom, hogy hozzászólási jogod van, mint ahogyan a választások alkalmával a szavazók nagy részénél sajnálom, hogy van szavazati joguk. (És nem azért, mert más pártra akarnak szavazni, mint én.)
Ui: "az ismét remek napot zártál" mondatom esetében nem úgy gondoltam, hogy remek napot zártál, hanem úgy, hogy megint leégetted magad itt.

@KaTe: nem kérte a feltét megfelezését. Áthelyezését/átcsoportosítását kérte. Innentől az okfejtésed leves.

body_andras 2017.07.07. 22:47:30

A generátorban összeállított pizzáról 1-2-3 feltétet szoktak lespórolni. De az árát kifizetem. Köszi.

Lady Scarlett 2017.07.09. 08:47:31

Poszter, eszednél vagy?? Forte-ból rendelsz?? Sok szerencsét, meg némi gyomorrontást!
Tudod az alatt az idő alatt ameddig megírtad a posztot, 2 házi pizzát tudnál sütni, elismerem nem kelesztett tésztásat, de mindenképp finomabbat és házit amit a Forte biztos nem tud!
Ha ennyi pénzt elköltesz pizzára, már megéri megtanulni sütni. Plusz jó szórakozás megtanítani a gyerekeknek a pizzasütést. Rájönnének, hogy az nem úgy megy általában hogy leadjuk az 1000 féle igényt, várjuk a sült galambot tátjuk a szánkat, és ha nem olyan akkor meg raplizunk, meg lehetetlenségeket várunk el 1600 forintért.
Mellesleg az általad leírtak alapján én sem értettem mi a fenét akarsz.
Ha egyedi pizza kell, süss magadnak.

Lady Scarlett 2017.07.09. 08:53:19

@Lady Scarlett: Hozzáteszem hogy a Lidlben és az Aldiban lehet kapni pizzatésztát, amit hűtőben tárolsz, kiveszed, kiteríted, olyan feltétet és úgy rakod rá ahogy akarod, majd megsütöd!
Még tésztát gyúrni se kell és sokkal finomabb mint a Fortés sz.r!
Plusz a gyerkőcök is jól szórakoznak!

Ahoj- 2017.07.09. 19:11:57

Mi lenne ha a gagyi szar forte +king párost végleg mellőznétek, és normális ügyfélbarát helyről rendelnétek. Vagy direkt házhoz mész a pofonért?

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.07.09. 19:29:44

@Ahoj-: "ügyfélbarát helyről" éspedig honnan?
Ott a konfigurátor, olyan pizzát csinál, amilyet akar.
Az egész poszt arra szól, hogy a beküldője "még az atyaúristenek is" ír, csak ne kelljen egy fillérrel sem többet fizetni a kívánt pizzáért. Például a poszt megírására szánt idő alatt is megkereshette volna a konfigurált pizza többletárát...

Permetező 2017.07.10. 12:16:45

@8cadik crazy one a vannabí pank: a benzinkuton jo lenne ilyen konfigurator, olyan benyakat littyentenek ossze hogy csak na :D

2017.07.10. 18:34:03

@KaTe: mi fokhagymás tejfölös alappal esszük, mert az jön be, a paradicsomos szószuk valóban nem finom, de a tésztájukat csippantom, és hogy 30-35 perc alatt kihozzák. mindegy, én bírom a fortét, oszt' kalap.

KaTe 2017.07.10. 21:11:52

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Persze, választok hozzá 10 féle feltétet, aztán majd a művész úr a konyhában elosztogatja őket, ahogyan kérem. Sőt, ha már ilyen kreatív, rajzolhatna is belőle kukorica házikót, kicsi sonkácska cserepekkel, rá egy cuki kis kolbászablakot. Amennyi kifér.

Peetee 2017.07.24. 16:13:57

Látszik, hogy soha életében nem ment még pizzéria, pizzasütő és előkészítő közelébe. Legközelebb azt szeretné majd, hogy a paradicsomszószból szedjék ki neki az oreganó-t????
süti beállítások módosítása