Tékozló Homár

Kérdem én, ki kérte, hogy negyedszerre is csinálják meg?

2017.08.09. 10:08 | Homár Hilda | 44 komment

Az Ancsa által választott szervizben dolgozóknak 2 problémája is van: egyrészt sokadik körben nem tudják megjavítani a hozzájuk beadott tabletet, másrészt képtelenek megérteni, hogy Ancsa már nem akar javítást. Amitől persze Ancsának egyből 3 problémája is lesz: nem tudja használni a táblagépét, sem megértetni, hogy mit szeretne, miközben telik, és soha nem jön vissza már a folyamatos, de eredménytelen ügyintézés miatt kidobott idő.  

Sziasztok.

Én is szolgálnék nektek egy Asus történettel. Hátha tudtok érdemi tanácsot adni.

Februárban vásároltal egy transformer bookot áruhitelre. Könnyed felhasználásra Facebook és társai. Persze a kicsike alkalmatlan erre, lassú mintegy a dög. Oké, elkönyveltem, így jártam.

Egy, másfél hónap után. Képernyő csíkozódik, hozzaérsz elfeketedik. Háttérvilágitás van, kép nincs és ehhez hasonló finomságok.

Rendben szerviz.
Futár jön visz - hoz kb egy hét telt el.
Szuper, képernyő és kábel csere. Tuti jó lesz.

Eltelik egy hét talán még annyi se, ugyanaz kezdődik elölről. Nem értem rám vele foglalkozni elraktam. Júniusban vissza küldtem ismét futárral.  Egy két kész a gép alaplap csere Wpa teszt passz. Ok, nah majd most jó lesz.

Hát nem. Eltelt két nap és ugyanaz.

Visszavittük ahol vettük. Pénzt vissza, hitelt szüntessék meg. Mi a teendő. Vigyük be személyesen és a szervizben kérjünk cseregarancia papírt utána be a bankba, hogy mennyit fizettünk és adják az árát, hitelt megszüntetik.

Oké beutazunk személyesen. Egy óra utazás gyerekkel... Fixdirect természetesen.  Leadják az igényt, azt meglátjuk mit mond az Asus. Oké. Javítás kész a szokásos egy hét alatt. Hurrá... �

Bemegyünk újabb egy óra utazás gyerekkel.  Kibont, ellenőriz, nyomogat, addig el nem megyek.  5-10 perc hiba ugyanaz. El se hoztam. Ez volt a harmadikként szerviz kísérlet, mert ez nem más. Otthagytuk újabb cseregarancia papír igényléssel.

Erre ma jön az email, hogy javítás alatt. Kérdem én ki kérte, hogy negyedszerre is csinálják meg? Senki. Már csak azért sem kell ez a szar, mert ez az. Megint menjek be érte, újabb egy óra kocsival. Kérdem én, ki fizeti ki, hogy oda járok és hat hónap alatt négyszer próbálják megcsinálni? Mi van azzal, hogy harmadik után papír, ráadásul utoljára el sem hoztam. A pénzemet akarom, és hogy ne puszira fizessem a hitelt, mikor magát a gépet egy kezemen megtudom számolni hányszor használtam.

És akkor ráirja a csajszi a papírra hogy maszatos, használt, karcos. Csessze meg, ha így kapom vissza! Hát kevesebbet használtam én, mint a szerviz lassan.

Ez egyszer rendeződjön el, az életben asus terméket nem veszek többet az fix! Van ezen kívül egyik asus gamer laptopom, aminek az aksija pontosan a gari lejárta után be is mondta az unalmast, (már meg sem lepődtem) úgyhogy megvan a véleményem róluk.

Valami ötlet mit csináljak? Remélem nem gond, hogy kiirtam magamból a dühömet nektek, de láttam van pár asus cikketek, ha előbb látom, eszembe se jut ilyet venni.

Köszönöm
Ancsa

Javíthatják akarata ellenére Ancsa laptopját?

Kedves Fogyasztó! 

A leírásából úgy tűnik, hogy amikor Ön az üzletbe vitte vissza a meghibásodott bookot, az üzlet jogszabálysértést követett el azzal, hogy nem intézte a minőségi kifogását, hanem ismét a szervizbe irányította Önt. Emiatt eljárást kezdeményezhet az üzlet fekvése szerint illetékes Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályán

  • A kereskedő a fogyasztó bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről mindenkor köteles jegyzőkönyvet felvenni, amelyben köteles a fogyasztó igényét - adott esetben az elállásra vonatkozó igényét - rögzíteni.
  • Amennyiben a fogyasztó igényéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, akkor álláspontjáról 5 munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót. 
  • Ha elutasítja a fogyasztó igényét az indokolással ellátottan kell tennie. Elutasítás esetén, írásban, névvel és címmel ellátott tájékoztatást kell adni arról, hogy a fogyasztói jogvita esetén, a fogyasztó a Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez fordulhat. Az eljárás gyors és ingyenes. Az előzmény iratokat csatolni kell. 
  • Fontos tudni, hogy a fogyasztó igénye lehet útiköltség térítés is, amelyet szintén szerepeltetni kell a jegyzőkönyvben. A vállalkozásnak erre az igényre is nyilatkoznia kell. 
  • Ha a javításban állapodnak meg, a kereskedő köteles a terméket átvenni a fogyasztótól, arról elismervényt ad, ez a jegyzőkönyvvel is teljesíthető.
  •  A fogyasztótól átvett terméket a kereskedő juttatja el a szervizbe, és soha nem kérheti, hogy a vásárló vigye azt oda. Választása csak a vásárlónak van, hogy a termék meghibásodása esetén a kereskedőhöz vagy a szervizhez fordul. 
  • A jövőre nézve, tanácsolom, hogy mindig ahhoz a kereskedőhöz forduljon, ahol a terméket vásárolta, mert mindenképpen rövidebb út lesz a fogyasztói igényérvényesítés.

Vonatkozó jogszabályok:

A polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159 §-tól a szavatossági jogok érvényesítésére vonatkozó szabályok, a Ptk. 6:171 § a jótállásra vonatkozó jogokról, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM. rendelet, továbbá az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003.(IX. 22.) Korm. rendelet.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rarabel 2017.08.09. 10:13:27

Vegyél egy Ájfontot, oszt' felesleges az Ázus tabletta.

zooDoo 2017.08.09. 10:45:55

Ugyanezt csinálták az én notimmal is. :D Perelni kell, ennyi az egész! A csicskák ott próbálnak betartani a garancia ügymenetnek, ahol tudnak!

zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one 2017.08.09. 11:50:26

@Xezs1: ez nem az. Ez ilyen felcsatolható billentyűzetes tablet.

FDToth 2017.08.09. 11:50:42

a gvti nem jobb, mint báemly más sóhivaqtal. szoktam mailen kérni tanácsot, sosem konkrétumot rnak, hanem jogszabyálokat. Azokat én is tudom...
becsülendő h ingyen adnak tanácsot, de ha nem ér semmit, inkább ne csináják sztem

Xezs1 2017.08.09. 11:51:07

@zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one: A poszter írta ezt: "Van ezen kívül egyik asus gamer laptopom"

zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one 2017.08.09. 12:03:45

@Xezs1: tényleg, bocsi. Elolvasom a posztot is mostmár :)

Tehát, akkor várjuk a választ, poszter.

.Manyecska 2017.08.09. 12:22:15

Én is Ancsa vagyok én a varrógépemet szoktam vinni javíttatni érdekes ott megértik rögtön hogy X összeg felett NEEE..-időnként tudnak lelkesedni ott is- az is igaz nem Asus-varrógép.:DDD

.Manyecska 2017.08.09. 12:23:24

Negyedszerre nem jó mondjuk, elég kettő-három is, ja, kérés nélkül nem is nagyon reklamálok.:D

Xezs1 2017.08.09. 12:45:42

@stakeholder Manyecs: Látod, te normális nő vagy, neked varrógéped van nem gémer laptopod. A gémer laptop elmosogat vagy főz vajon?

Jessybátsi 2017.08.09. 12:50:06

Gyerek nélkül hány óra az út?

Nouby 2017.08.09. 12:54:44

@Xezs1: Ha valami mobil eszközt akarsz ami évekig lejátszik mindent, probléma mentes, 17 colos akkor gamer laptop kell neked.

BA+MAt azzal jártam ki míg évfolyam társaim veszegették a budget notikat.

bneder78 2017.08.09. 13:16:23

Asust eleve nem szabad venni, jobb a Dell, vagy bármi más.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2017.08.09. 13:35:07

@stakeholder Manyecs: pedig kérni szerettem volna, hogy varrjál nekem egy asus-t :o)

.Manyecska 2017.08.09. 13:47:30

@Xezs1: azt a varrógép se teszi viszont jó hangja van:))@RosszQtya: nyári ruhát, esetleg. ráírom hogy "Odabas.." :DD

cmx85s 2017.08.09. 15:22:53

@Xezs1: A guglitól kirúgtak egy mérnököt, mert biológiai alapon elmagyarázta, hogy a nőknek a konyhában a helyük, nem a számítógép mellett, és ezért van sokkal kevesebb nő az IT-világban, mint pasi.
Nos, vagy száz éve még a nők nem voltak alkalmasak semmire, a gyereknevelésen és a mosogatáson.főzésen kívül, már csak türelem kérdése, hogy az IT-sok között is elfoglalják végre méltó helyüket.

Permetező 2017.08.09. 15:27:29

@vizsla_barat: azt a mekdonalcban kerheted menuben is

GhostBusters 2017.08.09. 15:34:25

Ancsa, gratulálok, sikerült megtanulnod írni.
Ha mi 14 évesen így írtunk volna, úgy kivágtak volna minket nyelvtan óráról, hogy a lábunk nem érte volna a földet.
Ráadásul hitelre veszel egy tabletet, amiről nem tájékozódsz előre, hogy megfelel-e neked?
Szégyelld magad (és ezt nagyon komolyan mondom).

Permetező 2017.08.09. 17:03:24

@GhostBusters: en 25k-ert vettem anno csinabol egy Pipo S1 Pro tabla gepet 3 ev utan is megy napi szinten hasznalva az eredeti akkujaval. Bar tempoja mar nem olyan mint regen de en ezt betudom az osszes google service frissitesrol frissitesre egyre jobban hizo gepigenyeinek.

SaKi 2017.08.09. 17:28:45

Marhaság hogy gyorsabb ha a kereskedő intézi. A szervizbe beviszed és már előrébb vagy mintha beviszed a boltba, 2 napig nézegetik, teszik ide-oda jobb esetben 2-3 nap és elküldik a szerviznek. Utána ha a szervizt megjárja és visszakerül a boltba akkor ki tudja ki mikor fog felhívni hogy mehetsz érte. Ha van gyári szerviz akkor oda kell küldeni közvetlen az a leggyorsabb.

KaTe 2017.08.09. 17:53:18

@GhostBusters: Nekem úgy tűnik, mintha mobilról írta volna meg a sztorit, az meg saját kedvére automatikusan javítgatta a szövegbevitelt. Más magyarázat nincs arra, hogy több helyen is ennyire magyartalanul fogalmazott a posztoló. (esetleg nem ez az anyanyelve?)

A tablettel amúgy nem volt gondja szerintem, azonkívül hogy többet töltött szervizben, mint nála. A megoldás amúgy rém egyszerű. Ha már úgy is javítják, át kell venni, aztán ha megint beszarna, írásban jelezni kell elállási szándékot az eladó felé. A szervizből kapott jegyzőkönyvek másolatát is lehet csatolni a történethez.

Ha netán ellentmondanának, akkor pedig mehet a Békéltetőbe!

Amúgy se értem mit hisztiztek ilyen apróságokon, nemsoká úgy is radioaktív felhő fog kúszni a fél világ felett, akkor majd jogosan lehet panaszkodni a fogyasztóvédelemnek, hogy az összes élelmiszer világít a sötétben!

amindenes.blog.hu 2017.08.09. 18:06:30

Ezért érdemes megnézni az edigital oldalán mi refurbished(újracsomagolt selejt), és olyat lehetőleg nem venni.

edigital.hu/wifi-tablet/asus-transformer-pad-tf103c-16gb-refurbished-tablet-white-android-p397625?sn.q=Asus%20Transformer%20Pad%20refurbished

bingo.

2017.08.09. 18:59:12

@KaTe: "akkor majd jogosan lehet panaszkodni a fogyasztóvédelemnek, hogy az összes élelmiszer világít a sötétben" továbbá meg mi is, a gépek pedig öntudatra fognak ébredni, fussunk! :)

.Manyecska 2017.08.09. 19:02:42

@Xezs1: jaaaa ha láttál már szovjet varrógépet, még egri leányka koromban /Czeczey-család, ne röhögj..!:D/ azzal nyomultam: bőröndben volt kb 25 kg, és valamiért magyar motívumok díszítették ilyen madárka, virágok és fekete volt mint a Volga autók..:DDD
amúgy nemrég dobtuk ki kb tíz éve sza bírta!!!! Ezek nem a fogyasztói társadalomnak készületek lehet Moszkvics-alkatrész is volt benne!? :DD

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.09. 20:01:12

@KaTe: "A tablettel amúgy nem volt gondja szerintem"

Szerinte volt.

"lassú mintegy a dög. "

Ez egy tablet billenytűzettel, Atom procival. Ha több programot futtatsz, a Windows megeszi a 2G ramot, és belassul, mint állat.

Bicepsz Elek 2017.08.09. 20:16:38

Buktad cica! Ajanlom olvasgass reviewkat pl amazonon stb mielott hasonlo dolgot veszel vagy kerdezz meg valaki szakembert, akinek hasonlo cucca van jo-e. Mielott penzt adsz ki a kezedbol olvasgass.

Bicepsz Elek 2017.08.09. 20:25:59

@Bicepsz Elek:
TESZKOBOL ES hasonlo helyekrol senki ne vegyen ilyet.
Jo marka: Dell, Acer, Mac,
50-50. Samsung, Sony
Kerulendo: Asus, HP,Csingcsang csinalta

Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit 2017.08.09. 21:48:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nekem van napi használatban ehhez nagyon hasonló ASUS tablet (Vivotab Note 8). Az én gépemben egy Atom Z3740-van ami alapból 100 mhz-el lejjebb van clockolva, meg hát Bay Trail és nem Cherry Trail ugyanúgy 2GB ram, win10pro 32-bit, és én egy darabig használtam ilyen félig meddig poweruser módon, és az az igazság hogy a használhatatlantól nagyon messze van. Alapfeladatokra egészen biztosan elég kell hogy legyen simán ez a cpu meg ennyi ram. Az Atom nem az ami régen volt. Szerintem a poszter meggondolta magát, nem akar hitelt egy ilyen gyorsan elértéktelendedő használati cikkre, így önigazolásképp írta ezt...

Kiara1907 2017.08.09. 22:18:15

Én vagyok a posztoló. Az elküldött üzenet végén odairtam,hogy előre is bocsánatot kérek a hibákért, mert a telom állandóan javít hiába kapcsolom ki. Tudok helyesen írni. Egyet kijavitottam, elolvastam addigra három másikat generált. Utálom ezt benne. Próbálom folyamatosan javítani de mikor az ember gyorsan ír telon ez van és a messenger telefonon csak akkor mutatja egybe az üzenetet, ha elküldöm, hiába minden. Utána láttam milyen bődületes hibákat tett bele. Mivel utána javítani nem lehet, hát így maradt. Ezt a poszt végéről lehagyták sajnos.
Gamer laptop pedig azért kell vagyis kellett mert jelenleg nincs időm, de négy évig aktívan Aionoztam, ahhoz pedig kell az erő. Utána olvastam, de nem elég alaposan, nem gondoltam hogy ennyi memóriát meg fog enni a háttérben és egy Google chrommal nem fog elbirni. Mellesleg a facebookhoz azért kellett mert csoportokat vezetek és egyszerűbb lett volna mint élőszedni a nagy gépet. Valamint Excelt futtatni rajt.
Update az ügyben :
Sikeresen megoldották nagy nehezen azóta a gondot. A befizetett összeg egy részét visszakaptam, nem az egészet mert persze a bank benyeli a kamatot kedvesen.

Kiara1907 2017.08.09. 22:22:27

@Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit: Hát pont nem. Nem azért veszek fel hitelt,hogy csak úgy meggoldoljam magam. Van aki nem tudja mit jelent és egyik a másik után veszi fel, de én nem ebbe tartozom. Nem akarom magam igazolni. Ha nem írom le a kutya se tudja. Ami hibás az hibás. Ennyire egyszerű.

Kiara1907 2017.08.09. 22:26:02

@Xezs1: Tudok, főzni, mosogatni de nem értem, hogy mi a bajod azzal ha egy nő szeret játszani is nagyon gépigényű játékokkal.

Permetező 2017.08.10. 00:00:37

@Kiara1907: nincs azzal baj, a probléma az hogy ritka az ilyen, pedig örülnék az elterjedésének :)

Jónapot kívánok! 2017.08.10. 07:58:31

@Kiara1907: Nem tudsz helyesen irni nem telorol sem, mint ahogy en sem tudok.

Jónapot kívánok! 2017.08.10. 08:04:40

@Bicepsz Elek: Szerintem az acer egy szar. A dell jo, de a beleposzintu gepeit sokan szidjak, tehat itt is a dragabb a nyero. Mondjuk nekem sokfele kutyu megfordult a kezemben es lehet mazlist vagyok, de egyikkel sem volt gondom. Igaz, en kikapcsoltam egy halom hatterben futo felesleges programot. Nem klikkelek ra minden szar linkre, nem toltok ke minden szart es neha ujra is rakom a rendszert mind telefonon, mind gepen. A szamitogepem a mi napig egy dell pIV 3.2 procival, 512 ram es 2*40gb hd. Excel, youtube, tobb ablakos bongeszes, videonezes tokeletesen megy, erre jo :) Igaz lassan megerett a cserere :)

joska61 2017.08.10. 09:38:50

"ki kérte, hogy negyedszerre is csinálják meg" Ha jól értem, eddig még egyszer sem csinálták meg.. :-)

Xezs1 2017.08.10. 11:09:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ne bassz már hogy 2GB RAM-mal adják. 2017 van, nem értem.

Xezs1 2017.08.10. 11:11:28

@Kiara1907: Ne szívd mellre, hülyültem csupán.

Permetező 2017.08.10. 12:18:35

@Jónapot kívánok!: Több ablakos böngészés 512MB rammal?? youtube 3,2GHz-s netburst procin??? Régen még oké volt, de manapság elég hihetetlen a dolog amikor haver 3,2GHz-s Cerkáján még a gmail levelezése chrome-ban is akadt mint az állat pedig csak scrolloztunk lefelé, a youtube meg max ablakban 240p-ben... esetleg HT-s a proci, akkor talán...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.10. 12:33:21

@Xezs1: "2GB RAM"

Ez egy kibaszott tablet.

@Permetező: "Több ablakos böngészés 512MB rammal?"

Win95 alatt, simán.

@Jónapot kívánok!: Érdekes, elhiszem, köszi!

szmoker (Homo Trollicus) 2017.08.10. 13:50:11

Asus alaplapok elég jók. Legalábbis régen azok voltak.
Laptopot, tabletet, telefont, egyebet meg nem szabad tűlük venni :)

Xezs5 2017.08.10. 16:57:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Kibaszott vagy nem kibaszott, akkor is kevés. A telómban van 3 GB és az csak egy teló. A homárpicsa meg megint kitiltott. Unatkozik?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.10. 17:47:29

@Xezs5: Vagy ezért:

1. "@cmx85s: Mesélj nekem erről a méltó helyről egy kicsit bővebben." vagy ezért:

2. "Nőknek minek gamer laptop?" vagy

3. csakságból.

Én a hármasra tippelek.

Jónapot kívánok! 2017.08.10. 19:21:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: xp van a gepen es chromot hasznalok. A 2*40 gb hdd kozul az egyiken csak a rendszer van. Nincs igenybevetelnek kiteve, sakk, youtube kb ennyi es neha excell. Email telorol, de neha geprol. Megy a gep.

Francoskrumpli · youtu.be/hi4spGkiPC4?t=245 2017.08.10. 22:24:46

@szmoker (Homo Trollicus): Alaplapok most is jók. Meg a vga-k. Mást tényleg kerülni kell tőlük, pl. amiket felsoroltál, teljesen középkategória alja.
süti beállítások módosítása