Tékozló Homár

A MÁV várótermében a vonatra várni, az a baj?

2017.09.12. 10:30 | Homár Hilda | komment

mav_logo.jpg

Olvasónk azt írja, hogy vegzálta a biztonsági  őr a Nyugati várójában. Hogy mivel vonta magára a figyelmét?  Ezzel a gyanús tevékenységgel: "rendezett, kulturált megjelenésemmel táskával az ölemben, telefonálgatva a MÁV várótermében várok a vonatomra." "Szombaton dolgoztam vasárnap reggelig (ügyeleti munkakör), és munka végén hazafelé menet a váróban volt az eset. Nincs tippem miért engem szúrt ki, teljesen átlagos magyar származású és etnikai ember vagyok, se tetkó, se hosszú haj, se feltünő ruházat.. ennyi, gondolta okoskodik kicsit..."  Ez azért szerintünk elég kevés a váróban ücsörgés számonkéréséhez. 

Tisztelt MÁV!

Az alábbi eset történt velem:

2017.09.10-én délelőtt 08:55 perc körül az előző napi budapesti önkormányzati munkahelyemről hazafelé tartva a nyugati pályaudvar járat kijelzőjén szomorúan vettem tudomásul, hogy az eredetileg 09:03-kor induló Z50-es vonatom vágányzári okok miatt 09:35-kor indul. Erről sajnos semmiféle előzetes tájékoztatás nem volt. Ezen már nem lepődtem meg, mert a 17 év, amióta igénybe veszem a MÁV csodálatos szolgáltatásait, az alatt már számtalan élmény ért, melyek 100%-a sajnos nem pozitív. Ezért nem is okolnám önöket, hiszen minden bizonnyal ez sem az önök hibája...

Az eset alapjában véve felhábórító, de gyakorlatilag ez már csak kellemetlen,de a történet folyatása, ami miatt szeretnék panasszal élni:

A késés miatt munkából fáradtan hazafelé úgy gondoltam, hogy a vonat érkezéséig nem a peronon fogok ácsorogni, hanem beülök addig az erre kialakított váróterembe. Miközben telefonáltam, 09:15 tájékán megállt a közelemben egy vagyonőr a MÁV biztonsági szolgálatától(ruházatán látszott), és láthatóan ideges módon arra várt, hogy letegyem a telefont. Mivel ez eléggé zavaró volt, így le is tettem a telefont.

Ez után következett a megdöbbentő része a történetnek: kérdezte, hogy "mit csinálok itt".Úgy látszik nem volt egyértelmű, hogy rendezett, kulturált megjelenésemmel táskával az ölemben telefonálgatva a MÁV várótermében várok a vonatomra. Természetesen jeleztem neki hogy várok a vonatra. Tovább folytatódott a beszélgetés mert ez után megkérdezte hogy :"de utazni is akarok"? ez elég sértő volt, hiszen aki a váróteremben várakozik a vonatára azzal kapcsolatban miért kell feltételezni bármi féle rosszat? Természetesen válaszoltam neki, hogy azért várakozok mert szeretnék utazni a vonatommal amire várok. Ezután megkaptam tőle hogy szemtelen vagyok,majd elment. 

"Intézkedése" alatt nem mutatkozott be,nem közölte velem hogy ő mit csinál itt (lehetett volna akár egy másik munkahelyen dolgozó épp arra járó vagyonőr aki gondolta hogy most zaklat) valamint nem kérte el az amúgy érvényes vasúti jegyemet és BKV bérletemet, tehát egyértelműen fellépése nem a váróban tartózkodó személyek várakozásának jogosultságának ellenőrzésére irányult, hanem személyem irányába és zavarásomra-zaklatásomra. Megjegyzem a váró másik részén egy több fős külföldi, láthatóan ázsiai turisták várakoztak, valamint egy láthatóan rosszul öltözött, a váróban étkező, láthatóan mélyszegénység alatt élő, 50 év körüli férfi, akikhez nem ment oda a vagyonőr, ez megint szelektálásra, egyéni zavaró célú fellépésről árulkodik.

Kérném az eset kivizsgálását, és javaslom, hogy olyan személyek végezzék a biztonsági ellenőrzést, akik fel tudják azt mérni hogy egy jól szituált,30-as békésen várakozó férfi a vonatjára várakozik. Utazok sokat, és messziről látható az, aki csak életvitelszerű tartózkodási helynek tekinti a MÁV járatait és épületeit.

válaszát előre is köszönöm

A.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.09.12. 10:38:33

Kiváncsi volnék a másik fél verziójára...

Jónapot kívánok! 2017.09.12. 10:42:44

Tehat ha jol ertem az a baja, hogy ot vegzalta es nem a melyszegenysegben elot? A bozti or szarjon sunt, C. A-nak meg a ........

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.09.12. 10:43:37

azért beképzeltségért nem kell a szomszédba mennie...

káposzta 2017.09.12. 10:45:07

Valamiért végig azt hittem, hogy nő. Biztos a stílusa miatt (vagy mert általában gyenge nőket találnak meg a biztonsági őrök).
Én elküldtem volna a faszba az embert, ha okoskodik nekem.

Terézágyú 2017.09.12. 10:50:26

@káposzta:
"általában gyenge nőket találnak meg a biztonsági őrök"

De a tényleg semmi sem csinálókat nem "találnak meg", akár nő, akár pasi...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.09.12. 11:01:54

@Jónapot kívánok!: igen jól látod az a baja. Hogy azt honnan veszi, hogy a többieket nem kérdezte meg, azt nem tudni, de biztos kamerán át megfigyelte a helyet már az előtt is, hogy a vonatához kiérkezett volna.

Amúgy gondolom most azt akarja elérni, hogy a vagyonőröket képezzék ki gondolatolvasásra és röntgen látásra is, mert ezek a mostani a képzetlenek csak úgy tudják megállapítani a várakozóról, hogy utazni fog-e, hogy megkérdezik. Skandallum!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 11:07:39

"melyek 100%-a sajnos nem pozitív."

Tehát 100%-a negatív. (Vagy nulla.) Azért nem olyen szar a MÁV, hogy 17 év alatt nem volt egy megelégedett utazása.

Faszé modoroskodik, amíg nem tud fogalmazni, mint egy ötödikes.

Támogatom, hogy a biztiőr minden 100%-ban modoroskodó utast kitessékeljen a váróból. Köpködni se szabad.

Baluci 2017.09.12. 11:13:23

Ezt is Soros intézte...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 11:13:51

@Terézágyú: "a tényleg semmi sem csinálókat nem "találnak meg""

Megnyugtatlak, a "semmit nem csinálókat" is "megtalálják" időről-időre.

Nem egy "semmit nem csinálót" végeztek már ki.

A mai magyarországon is jobb, ha nem "semmit nem csinálsz" egy fideszes útjában, mert könnyen pórul jársz.

Anno: Két ember beszélget a villamoson:
– Elnézést, elvtársam, ön párttag?
– Nem, kérem.
– Akkor esetleg valamelyik rokona?
– Nem.
– Vannak jó ismerősei a rendőrségen?
– Nincsenek.
– A minisztériumban sem dolgozik senkije?
– Nem, senki.
– Esetleg a városi tanácson?
– Ott sem.
– Akkor szállj le a lábamról, te majom, mert felpofozlak!

cmx85s 2017.09.12. 11:15:53

Nekem ez tetszik nagyon:
"az előző napi budapesti önkormányzati munkahelyemről hazafelé tartva"
Miért, az azt megelőző napon nem a budapesti önkormányzati munkahelyén dolgozott? Egyébként is, mi köze a sztorihoz, hol dolgozik? Vagy ezt célzásnak szánta a MÁV felé?
Egyébként meg az nem lehet, kedves poszter, hogy üvöltve diskuráltál a vonal tulsó végén lévővel? Vannak ilyenek és nem veszik észre, hogy tőlük zeng a váró.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 11:25:36

@Terézágyú:

2010 év végén a magyar parlament elfogadta a közlekedési törvény módosítását, amely többek között betiltotta a reklámokat a villanyoszlopokon. A 2011 októberi kormányrendelet visszamenőlegesen is betiltotta, vagyis az érvényes szerződéseket is meg kellett szüntetni.

Ezen a piacon a korábban inkább a szocialistákkal összekötött ESMA nevű cég volt az egyeduralkodó. A törvény miatt a cég tönkrement. Az akkori törvény indoklása szerint ugyanis a villanyoszlopokon való reklámozás is balesetveszélyes volt.

Idén áprilisban Garancsi István, egy Orbán Viktor miniszterelnök személyes baráti-üzleti köréhez sorolt üzletember pénzügyi befektetést adott Gátai Péternek, a cég addigi munkatársának, hogy megvegye az ESMA-t.

Június 2-án megjelent a közlekedési törvény módosító javaslata, amiben visszacsinálják a közlekedési törvény vonatkozó részét a Simicska előtti állapotokra. Miközben a 2010 decemberi törvény szerint a villanyoszlopreklámok nem voltak biztonságosak, a mostani indoklás szerint egyenesen növelik a biztonságot.

24.hu/belfold/2015/06/04/maris-nem-veszelyesek-a-lampaoszlop-reklamok-miutan-fideszes-lett-a-ceg-ami-a-helyeket-arulja/

Attila F 2017.09.12. 11:45:29

Ha jól értem, az ázsiaiak "zaklatása" rendben lett volna.
Itt az azért némileg csökkent a szimpátiám.

- Egy jól szituált, harmincas posztoló

Attila F 2017.09.12. 11:48:34

@cmx85s: ez egy "finom" célzás volt arra, hogy ő nem holmi tróger, hanem egy kifimomult fehérgalléros hivatalnok.

NMEszeme · mernokiszem.blog.hu 2017.09.12. 12:10:14

Tisztázzuk, a vagyon őrnek azért kellene ott lenni, hogy a mi vagyis az utasok érdekét szolgálja, azzal, hogy vedi a MÁV az utasok értékeit a váro terem rendjét stb... Joga van megszólítani utasokat, de nem agysebészet, hogy mit kell tenni. Köszön, elmondja, hogy ellenőrzi a váróterem használatának jogosultságát (bérlet vagy jegy), mégpedig azon a jogcímen, hogy ő itt a megbízott vagyonőr. Miután ezt megmutattuk, elnézést kér a zavarásért ismét köszön, és visszamászik mordor falai közé ahonnan első szemlátomást szalasztják őket. Mit várhatunk, ha egy nemzetközi jegypénztáron ez van: mernokiszem.blog.hu/2017/09/11/egy_indiai_uzletember_kalandjai_a_magyar_allam_vasutak_nemzetkozi_jegypenztaran

cmx85s 2017.09.12. 12:18:48

@Attila F: Jaha!!! Én kérek elnézést....

Xezs6 2017.09.12. 12:34:00

@Jónapot kívánok!: Én azért elvárom, hogy a várót lakhelynek használókat vegzálják, és hajítsák ki a picsbe. Rohadtul nem ott kell élni, az a hely nem arra való. Pont az a baj, hogy már így is túl sok deviáns dolog van elnézve mindenféle hülye polkorrekt okokra hivatkozva.

Nick a banya 2017.09.12. 12:34:11

Kedves Poszter! Lehet a biztiőr épp megvédeni akart téged a láthatóan migráns külsejű utastársaktól, estleg a MAV szolgaltatasatol. De te nem hagytad magad.

.Manyecska 2017.09.12. 12:36:35

Szerintem tárcsázós telefonja volt, az lehetett a baj!! Lapozzunk!

Nick-son 2017.09.12. 12:46:43

Nyugtasson meg az a tudat, hogy az önkormányzatok se működnek fényesebben.

Amikor az ügyemben érintett tisztség viselő 11 órakor már ebédel, fél kettőkor még ebédel, háromkor meg azt mondják a telefonba, hogy valószínűleg aznap már nem lesz bent... nem is tudom mit gondoljak. Biztosan elhúzódott az ebéd.

SZIGMA 2017.09.12. 13:20:57

@Nick-son: "nem is tudom mit gondoljak. Biztosan elhúzódott az ebéd. "
Vagy az egyik sorstársad pincér, felismerte és megmérgezte... az ügyintézés sebességét az esemény nem befolyásolja, eddig se haladt, ezután se fog...

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.09.12. 13:29:20

@Nick-son: oh jó pár éve kisvárosi Apeh (akkor m ég így hívták) iroda dolgozója a kettő közül fél 11 táján elbringázott és kb sosem tért vissza.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.09.12. 13:50:27

@Kitalátor (másként) gondolkodó: azt nem tudom,de a belépőre váró. lépcsőn ülő tömeg megdöbbenve nézte,miután hajnali 6 óta ott ültek,hogy hoppá..

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.09.12. 14:47:41

@NMEszeme: ez remek sztori, én csak azt nem értem, hogy ez a kurva modoroskodás miért kell? Nem lehetne leírni a történteket tényszerűen, kihagyva minden felesleges beszólogatást, meg vicceskedést, de kiemelve az időpontokat, helyszíneket, megtörtént eseményeket?

Drago Brutic1 2017.09.12. 14:51:48

Toljon már két hatalmas anyai emlőt a poszter arcába valaki, hogy ott kiszipoghassa a traumáját és álomba szenderegjen! Csúnya bácsik megkérdezték, utazik-e, hát bazmeg, pedig még csak nem is mélyszegény.

Im just here for the comments 2017.09.12. 15:36:03

Kedves jól szituált 30-as állami napszámos, tessék kocsival járni.
Egyet kell értenem több előttem szólóval is, miszerint aki nem tud fogalmazni, ne próbáljon meg szellemes-humoros köntösbe burkolni egy 5 perces "történetet", mert rajta kívül senkit sem fog érdekelni.

CID...... 2017.09.12. 15:36:05

Hát mindkettő "állami" alkalmazott, legalább egymást idegesítik.
Egyébként, hányszor írta le, hogy rendezett volt a ruházata?

lobster thermidor 2017.09.12. 16:19:02

Az ilyen magyar "etnikai" emberek már csak így járnak...

Xezs6 2017.09.12. 16:49:27

Egyébként csak én érzem, hogy ez a blog egy erőteljes mélyrepülésbe csapott át? Az utóbbi pár hétben olyan írásokat láttam itt, hogy se nem fogyasztóvédelmi, se nem jó, egyszerűen mesterkélt szarokkal van tele az oldal. Már kezdem azt gondolni, hogy ezek nem is megtörtént esetek, hanem szerkesztőségi anyagok.

CID...... 2017.09.12. 17:14:04

@Xezs6: Milyen szerkesztőségi? Ne viccelj már :D

NMEszeme · mernokiszem.blog.hu 2017.09.12. 19:08:06

@onlajnok: Engem így jobban szórakoztat az a sok dolog amin nap mint nap felhúzhatnám magam. Elfogadom, hogy a stílus nem mindenkinek tetszik. Általában élőben mikor így kiosztok valakit a hallgatóság jól szórakozik. Egyébként másfél éve volt, sose gondoltam, hogy egyszer posztolni fogom.

VaradiJanos 2017.09.12. 19:19:30

Ezt szerintem az ázsiai csoport írta guglival.

Indriq 2017.09.12. 19:32:31

@Nick-son: azt nem mondták hol ebédel. :) ha sokáig tart az út, korábban kell elindulnia. :)

eßemfaßom meg áll 2017.09.12. 19:42:16

Szóval a karikásszemű vadász már vagy negyedórája üvölt a telefonjába, hogy "bélabasszameg itt rohadok a nyugatiba tele a tököm a világgal és az a közmunásőr is csak mereszti rám a szemét már fél órája, hát faszom kivan ezekkel a kurvaélertbe" és akkor odalép hozzá a biztonságiőr...

Lady Scarlett 2017.09.12. 21:21:14

Bocsi, hogy kicsit off leszek, de ki az a mazochista aki beül a Nyugati várójába????

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.09.12. 21:52:35

@onlajnok: na igen, ebben még fejlődnie kéne a magyar népnek

Etniez 2017.09.12. 22:12:25

Várótermet csak az Aldiból!

Pinkaqua Aquapink 2017.09.13. 00:25:09

Szerinted a rosszul öltözött, a váróban étkező, láthatóan mélyszegénység alatt élő, 50 év körüli férfit jogos lenne vegzálni? Hát gratulálok!
50-es palit aki csóró és még eszik is, őt lehet basztatni???!

2017.09.13. 05:35:18

Magyarország, na ezért nem megyek oda vissza soha. Nyilván az ázsiai turistákkal nem tudott volna szót érteni a biztiőr, a mélyszegény meg agyonverte volna, ha odaáll neki emberkedni.
Buszon is ahhoz megy oda baszakodni a kalauz Magyarországon, akitől nem számít ellenállásra, ha egy csapat etnikailag színezett csávó jegy nélkül utazik, azokra szarnak.

2017.09.13. 06:36:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A mai magyarországon is jobb, ha nem "semmit nem csinálsz" egy fideszes útjában, mert könnyen pórul jársz.

Ajajaj... szerintem te egy swingeres blogon is három hozzászólás után fideszeznél. Kicsit be vagy szűkülve...
(az sem lepne amúgy meg, ha a történet clikbait fikció lenne...)

2017.09.13. 07:09:34

@Xezs6: :) Várom már a migránsnők panaszát az őket gumibottal abuzáló bőgatyás rendőrökről.

Snagal 2017.09.13. 07:14:38

"Nincs tippem miért engem szúrt ki, teljesen átlagos magyar származású és etnikai ember vagyok, se tetkó, se hosszú haj, se feltünő ruházat.. ennyi, gondolta okoskodik kicsit..."

Tehát jogosan szúrják ki és vegzálják az alábbi felettébb gyanús ill. nagy eséllyel rosszban sántikáló embereket:
- nem magyar
- etnikum
- tetovált
- hosszú haj
És gondolom a fentiek kombinációi.
Tehát egy hosszú hajú, tetovált külföldi a legalja :)
Remélem a téli reggeleken a -10fokban majd ki is basznak a váróteremből a jólszituálttáskáddal együtt.

.Manyecska 2017.09.13. 08:34:33

@A csótány is ember: :DD várjá' már azoknak ingyenes az utazás...!!@Snagal: most miért, tök igaza van! Mit játssza az agyát?? Üdv. a való világban..már lépni sem lehet a sok csövestől a városban pedig még tél sincs mi lesz később?? :(( Nem mindenki konform a tetűvel, húggyal, lehet van aki szeret bokáig dagonyázva a húgyban pl. sztk-ba sietni, vagy épp szülőire..én nem tartozom közéjük. Pedig félig roma vagyok. Na?
:D

citrix 2017.09.13. 08:35:26

Szerintem unatkozott az ipse és ugye aligha várható el egy MÁV-os váróteremőrtől az akadémiai szintű diskurzus. A maga módján próbált beszélgetést kezdeményezni kissé sután. Egyébként belegondolni is rossz milyen hosszú és unalmas lehet egy-egy műszak ilyen helyen biztonsági őrként.

Drago Brutic1 2017.09.13. 08:46:13

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Nem talált. Én vagyok a mélyszegénységben élő ötvenes etnikum.

.Manyecska 2017.09.13. 08:52:45

@Drago Brutic1: a netet meg osztogassák,.... amott?? :DD

Drago Brutic1 2017.09.13. 08:58:28

@stakeholder Manyecs:
Nem, hanem beültem ittent a netkávézóba a Keleti mellett, mert engem is kizavart a bizttonságiőr. A sukár fiatalembert viszont sajnálom, az nem gizdázott, aszt mégis csicskáztatták.

joska61 2017.09.13. 09:17:26

Hát komolyan mondom, ezen most jót röhögtem. Gondolom a mávnál is kinevetik a jóembert.

Drago Brutic1 2017.09.13. 09:22:10

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ja hogy a poszter. Bármit, csak vigasztalódjon.

BiG74 Bodri 2017.09.13. 09:33:04

Nem értem a felháborodott kedves kommentelőket. A poszt írója nem azt mondta, hogy másokat lehet zaklatni, mert ilyenek, vagy olyanok, hanem pont kiemelte átlagember mivoltát, ami által érthetetlen, hogy miért vegzálta a biztonsági őr. Mivel a biztonsági őr nem magyarázta fellépésének okát, sőt személyeskedő megjegyzést is elengedett, így a posztolóban joggal merült fel a kérdés miért. Erre keresi a választ.
Valahol pszichológiai kérdés, hogy aki felhorgad, az nem tud értően olvasni, vagy esetleg más lehet a háttérben.

Snagal 2017.09.13. 10:09:27

@stakeholder Manyecs: és még a hajad is hoszzú gondolom. Ez már halmozott bűntett.
Elsőfokon 5perc vegzálásra ítélnélek, továbbá a keletiből való eltiltásra 2 hónapra:P

Recsegve fingó kecske 2017.09.13. 10:42:12

Jól szituált 30-as FÉRFI (kis pénisszel) homáron reklamál.
Válaszleveleket az "önkormányzati munkahely" jeligével várja a szerkesztőségbe.

CID...... 2017.09.14. 11:42:01

@Recsegve fingó kecske: Azt honnan sikerült kikövetkeztetned, hogy a poszter férfi? Szerintem nő vagy kicsit más ;)
süti beállítások módosítása