Tékozló Homár

Vidám falunap vagy akusztikai környezetszennyezés?

2017.06.16. 15:38 | Homár Hilda | 108 komment

Aki egy falunapon volt már életében, az volt az összesen, és el tudja dönteni, akarja-e az égen úszó héliumos rajzfilmfigurákat, a világ legextrémebb semmire se jó tárgyaival zsúvolt csuda bóvlisort, a bepöccintett gulyáságyút, a gyöngyöző homlokkal fröccsöző népet, a hömpölygő tömegben a lábak közt visítva szaladgáló gyerekeket, meg a híres fővárosi sztárvendéget, aki jellemző módon valamelyik tehetségkutató első kiesői közül kerül ki. Én mondjuk nagyon bírom ezeket a rendezvényeket, de nagy előny, hogy én eldönthetem, hogy odamegyek-e. Nem úgy, mint János.

Tisztelt Tékozló Homár!

Amiről írok,  sajnos nem csupán helyi jelenség és nagyon elszomorító.

A helyi hivatal időnként meglepi a falut egy ( különben mindegy , hogy minek nevezzük ) családi, vagy gyereknappal. Az itteni szervezőnek általában az az igénye, stílusa (?), hogy iderendel egy szolgáltatót pár hangszóróval, egy baromi nagy teljesítményű erősítővel és adj neki, megy a tuk-tuk, vagy nem tudom, milyen ( majdnem azt írtam: zene!) szóval akusztikai környezetszennyezés, de olyan hangerővel, hogy mi ugyan kb. 300 méterre lakunk a helyszíntől, ennek ellenére csak becsukott ajtó és ablakok mellett lehetett valahogy elviselni a zajt. Kíváncsi lennék, mi a véleménye azoknak, akik sokkal közelebb laknak. 

Ez az „áldás” azután ömlött  szombat reggel fél nyolctól egészen este fél kilencig, szinte megállás nélkül. A szervezőt nem zavarja a dolog, hiszen ő nem itt lakik, elindítja a rendezvényt pár keresetlen szóval és eltűnik. Arról meg hogy ez  az egész napos  dübörgés  itt jó pár családot nagyon  zavar,  ő nem tehet. Istenem, miért itt vettek vagy építettek házat! Szerintem még büszke is magára a szervező, hogy milyen kellemes” szórakozást” nyújtottak a plebsznek.  Normális helyen olyanok vannak, hogy meghívnak egy vonósnégyest, színházi előadást tartanak , szellemes játékokba vonják be a lakosokat stb. Ez itt nem dívik, ez itt nem frankó, itt ezt kapja a lakosság, ha akarja, ha nem. Volt már itt 10-15 évvel ezelőtt olyan gyereknapi „szórakoztató műsor” ,  hogy az ismerősöm, aki innen kb. 2,5-3 kilométerre lakik, ugyanúgy hallott mindent mint mi!

Ezt egy mailben szóvá tettem a magas hivatalnak, amire azt a választ kaptam, hogy:  Az embereknek joguk van a gyülekezéshez. ( Ugye, milyen értelmes válasz arra a kérdésre, hogy miért csináltak ilyen elviselhetetlen zajt?!)

Mindez Dömsödön 2017-ben, annak is június havában.

No, hát ez akaszt ki, de nagyon. Megismétlem, a zaj szinte elviselhetetlen volt kb. 13 órán keresztül, ja, és az utána következő vasárnapon is, gondolom, az már csak a bónusz volt!!( Persze nem kötelező itt maradni, el is lehet utazni ezen a napokon…)  

Utóirat: A faluban jó pár éve tilos a hétvégi fűnyírás, amit különben helyeselek . Csak azt nem tudom, hogy MIÉRT tilos? Talán a nagy zajterhelés miatt….!?

 

Nem igaz, hogy soha semmi nem működik a MÁV-nál!

2017.06.16. 11:08 | Homár Hilda | 14 komment

mav_gyermekrajz_mozdony_traxx_20160118.jpg

Vannak olyan - jellemzően extrém sok ügyféllel bíró - cégek, amikkel kapcsolatban 2-3 hetente biztosan jön panasz, így általában már csak a nagyon extrém elemeket tartalamó sztorik kerülnek ki az oldalra. Ilyen cég a Magyar Államvasutak is.  Ez az eset is extrém, de a másik irányba kilengve zengi, hogy van remény!

Tisztelt Hilda!

Most egy pozitív apróságot írnék a MÁVról, ne mindig csak fika legyen.

Múlt hónapban utaztam Agárdról Székesfehérvárra. Agárdon jegyautomata van, amiből akkor kell jegyet venni ha nincs pénztári nyitvatartás.

Én vettem is, de a 2000Ft-ból 500ft-al kevesebbet adott vissza a gép. Na mondom ez csak megér egy emailt. Meg is írtam a MÁV ügyfélszolgálatnak a levelet gyorsan amíg a vonat beért velem Szfvárra. Beleírtam az automata számát, dátumot,  és a jegy sorszámát.

Nem sok bizodalmam volt, de pár nap múlva jött a válasz, hogy megvizsgálták és jogos a panasz. (online is tudják ellenőrizni sztem) Felkínálták, hogy vagy adnak 500Ft értékű kupont vagy visszautalják a pénzt. Mindössze a címemet kellett megadnom és 2 héten belül megkaptam a kuponokat.

Nem, gyerek és kiskutya nincs a történetben. Nem, nem vagyok szarrágó de ami jár az jár.

Szép napot!

Üdv!

Forgalomszabályozás vagy pénzlehúzás

2017.06.15. 10:15 | Homár Hilda | 60 komment

24041.jpg

A fizető parkolás elsődleges célja elvileg a forgalomszabályozás, annak elérése, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló helyet ne sajátíthassa ki senki egész napra, hanem amint végzett a dolgával, a lehető leggyorsabban hagyja el a terepet. Ez a pörgetés különösen fontos a kórházak környékén, aminél már csak egy fontosabbat tudok: működjön az automata, mert egy beteggel a kocsiban az embernek sem ideje, sem enegiája egy ismeretlen terepen másik automatát keresni.

Tisztelt Tékozló Homár!

Párommal (veszélyeztetett terhesként) első babánkat vártuk. Egyik délután elkezdett vérezni, mire azonnal hívtuk az orvost, aki azonnal berendelt a kórházba.  Azonnal autóba ültünk és irány a kórház. Mire odaértünk a Szent István kórházhoz, folyamatosan görcsölt, járni alig tudott. Fogom a kezét, támogatom, ahogyan tudunk sietünk be az orvoshoz. Ott (a telefonnak hála) már név szerint várnak minket.

Amikor becsukódik mögöttük a vizsgáló ajtaja, eszembe jut, hogy a kórház parkolója talán fizetős. Sietek ki az autóhoz, de mire kiérek, már rajta is van a csomag. Mivel hallottam már róla, hogy van az 5 perces szabály, sietek az órához jegyet váltani. Az óra viszont nem működik.  "Jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat..."   A helyszínt nem ismerem, ezért pár percen belül esélyem sem volt másik parkolóautomatát találni. A párom miatt aggódtam, így inkább benn vártam mikor lesz eredmény és nem keresgéltem. Mindenesetre az automatát lefotóztam, legalább valami bizonyítékom maradjon.

Olvasson tovább!

Na, pont így nem vásárolunk webshopból!

2017.06.14. 15:26 | Homár Hilda | 43 komment

via GIPHY

Olvasónk azt írja, hogy webshoppal így még nem járt. Leírása alapján ez kisebb fajta csoda. 2 bődületes szarvashibát is sikerült elkövetnie: 
- csak utólag csekkolta cégről szóló véleményeket a neten
- előrefizetést választott, bár ismeretlen votl a webshop.

Elrettenető példa következik.

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek a történetem, tanuljon belőle más is. Webshoppal így még nem jártam, soha nem volt problémám az internetes vásáslással, még külföldről sem.

Úgy kezdődött, hogy a Xiaomishop.hu-ról rendeltem egy telefont, előreutalással, mert az kedvezményes.

A honlapon az szerepel, hogy a készülék nincs raktáron, de nincs gond, mert 5-14 nap alatt beszerzik. A megrendelés annak rendje, módja szerint lezajlott, megküldték a számlát, utalás elment.

14 nap múlva érdeklődtem, hogy ugyan már, mégis hol a telefonom, amire az a válasz érkezett, hogy elnézést, de újabb 14 nap és türelmem kérik, aztán újabb 5 nap.

Miután a bizalmam eléggé elvesztettem, ugyanis közel egy hónapja vártam a készülékre, megírtam hogy köszönöm nem kérem, kérném vissza a pénzt, amire semmi válasz, majd két nap múlva érkezett egy storno számla, de semmi szöveg mellé vagy elnézését, csak odalökve a számla, nesze. Ezek után csönd, majd érkezett egy sms hogy a futárszolgálatnak a csomag átadva.

Nos ezt a csomagot nem vettem át, mert utánanéztem a különböző fórumokon és elképesztő miket találtam erről a cégről. Panaszok tömkelege, bárki rendelt, a határidőt nem tartották, a pénzt nem küldték vissza, vagy ha valaki kapott is telefont, nem azt amit rendelt, sőt olyan is volt, aki felbontotta a csomagot és bekapcsolt telefon volt benne.

Én még várom a pénzem, mert természetesen még nem kaptam meg. 

Ha megnézitek a xiaomishop.hu honlapját, egészen profinak látszik, frissítve van, nem gondolná senki hogy ekkora szélhámos társaság, továbbá a cég adatai a cégtárban szintén nem adnának okot az aggodalomra, ugyanis 17 milliós jegyzett tőke, a 2016-os év adatai alapján pedig 200 milliós nettó árbevétel. Nem is értem hogy ez a cég hogy létezik még, s hogy nem zárta még be semmilyen hatóság. Egyszóval aki olvassa : a xiaomishop.hu-ról NE RENDELJETEK !!!! mert nagyon megjárjátok.

Tipikus magyarok

2017.06.14. 09:47 | Homár Hilda | 72 komment

107314-mi-magyarok.jpg

A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a megegyezés részleteivel, aminek megléte mindkét fél érdekét szolgálja. Az itt olvasható darabból például sikerült olyan alapdolgokat kihagyni, mint, hogy pontosan mennyiért és mit is vállal a cég. Sajnos a fotó nem elég nagy, de azért ki lehet silabizálni a szöveget. Levélírónk külföldről jelentkezett, ezért leveléből hiányoznak az ékezetek.

 Kedves Homar!

Tortent, hogy a nem olyan nagyerteku automat, de nem is a legolcsobb, aprilisban elszerettem volna adni. Meghirdettem es jelentkezett ket auto kereskedes: egy aki megvette volna, de alacsonyabb arert es egy pedig aki bizomanyos ertekesitest ajanlott. Az utobbi a KocsiGuru Kft volt es oket valasztottam.

A holgy amikor felhivott elmondta, hogy az auto arat sokalja, de meg lehet probalni, hiszen 3 honapig hirdetik es majd mindig egyeztetunk es csokkentjuk ahogy az igenyt latjuk. A telefonban mondtam, hogy az auto arat nagyon sokkal egyenlore nem szeretenem csokkenteni, tehat ha igy nem megfelelo, akkor inkabb nem viszem be. Mondta, hogy nem gond. Amikor ott voltam mar egy jelentosebb osszeggel kevesebbet mondtak, amit nem fogadtam el es jeleztem, hogy akkor inkabb elviszem az autot. Ezek utan megis csak bevettek es hirdetni kezdtek.

Olvasson tovább!

Kiszámítható kalandok a NemPosKicseKö rendszerében

2017.06.13. 10:20 | Homár Hilda | 85 komment

argh_thanks_for_reminding_me_f2441ba3d7b387e58ee0b3a8debaa6d6.jpg

Itt fenn igazából a Magyar Posta hollójának lenne a helye, de szegény szégyenében elbujdokolt, ugyanis egyre világosabb, hogy a cég sajnos képtelen megbírkózni azzal a kihívással, amit az elmúlt években a netes rendelések terén bekövetkezett ugrászerű változás okozott. Ügyfélként elég nehezen elfogadható, hogy csomagok tesznek meg több ezer kilométert pár nap alatt, hogy aztán hetekig állomásozzanak vagy bolyongjanak valahol a magyar posta rendszerében. Az ebből fakadó rengeteg feszültség ráadásul épp azokon a munkatársakon vezetődik le, akik minden túlterheltség és nehézség ellenére próbálják működtetni valahogy az egész mindenséget. Hát csoda, ha életuntak?

Kedves Tékozló Homár,

Szinte pontosan öt évvel ezelőtt írtam levelet a TH-nak a hobbim (modellautó gyűjtés) versus Posta / Vám harcból, amiből természetesen a tengerentúlról küldött kisautóim kerültek ki vesztesen - noha a levélben és cikkben emlegetett csomagok közül egy előkerült a cikk megjelenése után.

Az elmúlt öt évben a nemzetközi nyomkövetési rendszernek köszönhetően hasonló dolog nem fordult elő; ehhez hozzájárulhatott az is, hogy a gyűjteményembe - pontosabban több gyűjtőtársam gyűjteményébe, de erről majd lejjebb - kerülő kisautók jelentős része immár Japánból érkezik, egy kanagawai úriember, K.N. san segítségével. K.N. révén olyan használt, vagy új modellekhez és makettekhez sikerült hozzájutnunk, amelyek Európában szinte elérhetetlenek, ő viszont csekély jutalékért cserébe beszerző körúton (helyi hobbiboltok, bolhapiac, Yahoo, stb) összegyűjti és továbbítja őket, havonta akár több alkalommal is. 

Olvasson tovább!

Lemosták a rendszámot, de tettek rá

2017.06.12. 10:45 | Homár Hilda | 136 komment

img_20170610_092814.jpg

Oké, a mosós kaland végére a kocsi tiszta, de rendszámmentes lett. Gondolom, ez előfordul néha. De vajon mit gondoltak a hely munkatársai, amikor azt javasolták, hogy este menjen vissza a sofőr? Hogy majd taxival megoldja az oda-visszautat? Vagy szó nélkül kifizeti a rendszám nélküli kocsikázás közben esetleg bekapott büntetést? Mindezt azért, mert ők nem voltak hajlandóak még csak körülnézni sem?

Kedves Homár!

Az alábbi eset a Gyömrői úti IMO autómosóban történt:

A mosó levitte az első rendszámom, kihajtva a tükörben vettem észre. A kocsiban a két nappal későbbre kiírt feleségem és a lányom.

Visszamentem a sor elejére, szóltam, hogy a rendszám bent lehet. Erre elküldtek, hogy majd este jöjjek vissza érte. Mikor mondtam, hogy így nem közlekedhetek az autóval, és a feleségem miatt arra bármikor szükség lehet, nem tettek semmit.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása