Tékozló Homár

A postai utalványok ördögi köre

2018.02.09. 09:45 | Homár Hilda | 82 komment

1.png

A postai meghatalmazás nem egyszerű eset, ezzel valószínűleg már mindenki szembesült, aki egyszer az életben utazás vagy mondjuk egy idősebb rokon megsegítése kapcsán próbált más nevében eljárni náluk. A legfontosabb ezzel kapcsolatban, hogy egy akármilyen meghatalmazás bizony pont a sajtpapír kategória számukra. Laciék esete pedig bizonyítja, hogy ez még nem is minden, hiába az ászf. Kekeckedés helyett ebben - ha nehéz is - lássuk a minket védő szabályozást inkább, és olvassunk, érdeklődjünk a kitöltés előtt. 

Elnézést tudom már szinte 'divat' a Magyar Postát ócsárolni, és én nem is szeretném, de muszáj a publikumhoz fordulnom, mert én sem értem ami történt, kérlek segítsetek. 

A nővérem kapott az ELMŰ-től egy postai utalványt túlfizetés miatt 5300Ft-ról.  Mivel 4 hónapos terhes így írt egy meghatalmazást nekem, hogy vegyem át. (na nem akármilyen meghatalmazást! A Magyar Posta honlapján erre a célra letölthető formanyomtatványt. A nővérem alapos, ennyi. Nem kell bántani miatta.:D)

Ma bementem a postára minden papírral, ahol közölték: "A meghatalmazás nincs hitelesítve". "Dehát 2 tanúval is hitelesítettük" - mondtam.  "Az nem számít, Önnek és a Testvérének is be kell jönni a nyomtatvánnyal a postára és itt tudjuk Önöknek hitelesíteni a meghatalmazást."

Én: 

image.png

????

Ha ebben lát valaki logikát, vagy tudja a megfejtést, kérem segítsen nekem, mert én nem értem.

Köszi,

Bélafi Laci

Kedves Laci!

A jogszabályok és a cég általános szerződési feltételei pontosan meghatározzák, hogy a küldemények átvételére szóló meghatalmazás milyen okirati formában adható. E mellett az is rögzített, hogy az adott okiratot a feleknek milyen tartalommal kell elkészíteniük, hogy azzal a meghatalmazott számára is a küldemény szabályszerűen kézbesíthető legyen.

Meghatalmazás adható közokiratban, a posta erre feljogosított képviselője előtt írásban, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban. Ennek alapján a fogyasztó választhat, hogy a meghatalmazást két tanú együttes jelenlétében írja alá vagy a posta erre feljogosított képviselője előtt, mindkettő megoldás egyenértékű.

Jelen esetben a posta részéről kiadott formanyomtatvány használatával készült el a meghatalmazás, de felhívjuk arra a figyelmet, hogy a posta a meghatalmazás pontos adattartamát is meghatározza. A cég tehát azon az alapon visszautasíthatja a meghatalmazást, hogy az abban meghatározottak nem tartalmazzák a szerződési feltételekben meghatározott adatokat (pl. felek természetes személyazonosító adatait, a meghatalmazással érintett postai küldemények címét, meghatalmazás keltét, felek aláírását, a tanúk lakóhelyét, stb...).

Ha a fogyasztó azt tapasztalja, hogy a posta által nyújtott szolgáltatás nem felel meg a jogszabályi rendelkezéseknek vagy az általános szerződési feltételeknek, akkor javasoljuk, hogy panaszát közvetlenül a szolgáltatónak írásban nyújtsa be, amelyre a posta köteles szintén írásban választ adni. Ha a fogyasztó a válaszban foglaltakkal nem ért egyet vagy a szolgáltató a panaszra nem válaszol, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz tud bejelentést tenni.

Felhasznált jogszabályok:

- 2012. évi CLIX. törvény a postai szolgáltatásokról 

335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet a postai szolgáltatások nyújtásának és a hivatalos iratokkal kapcsolatos postai szolgáltatás részletes szabályairól, valamint a postai szolgáltatók általános szerződési feltételeiről és a postai szolgáltatásból kizárt vagy feltételesen szállítható küldeményekről

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2018.02.09. 09:58:29

A postás előtt esetleg? Pont azért írom, mert nem tudok/akarok bemenni a postára:-(

Darth Revan 2018.02.09. 10:00:40

Posta....

Elmu....

Magyarorszag....

Amugy a 4 honapos terhes meg dolgozhat a kobanyaban, bemegy a postara, alair elottuk, azutan megvar teged amig felveszed helyette a penzt :D

borso 2018.02.09. 10:06:56

de kurva akkurátusan feleslegesen bürokrata a posta........bezzeg a 150.000-es csomagot bárkinek a kezébe b*sszák. Akkor hogy is van ez???????????

Pórnhab 2018.02.09. 10:13:13

@borso: pont ezt akartam írni,a múltkor meg egy vadidegen ikszet húzott oszt kapott egy ingyen telót...

vanek ur 2018.02.09. 10:13:23

Posta üzletszabályzatából a megfelelő részt ügyintéző orra alá tolni, és megkérdezni, hogy a benyújtott papír miben nem felel meg az ott írtaknak.

@Darth Revan: "Amugy a 4 honapos terhes meg dolgozhat a kobanyaban" Vagy nem. Veszélyeztetett terhes is lehet a hölgy, és ha ez valós veszélyeztetettség (nem csak otthon akar maradni fél évet), akkor nem túl célszerű sokat mozgolódni.

Monsta 2018.02.09. 10:19:03

@vanek ur: pont erre gondoltam én is

ekat 2018.02.09. 10:33:05

Nem a testvérnek szóló összes küldemény átvételére szólt a meghatalmazás? Mert azt el tudom képzelni, hogy ilyet hitelesíttetni kell.

Im just here for the comments 2018.02.09. 10:37:35

@borso: ugyanez jutott eszembe, hogy a múltkor ugrott valakinek egy 200ezres telója, mert csak úgy egy macskakaparásért cserébe odaadták a portásnak, ez a szerencsétlen meg szaros ötezer forintot nem tud átvenni :D
Kabaré.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.09. 10:49:35

@ekat: pont, hogy a készpénz átvételnél ilyen szigorúak. Nagymamám nyugdíj átvételénél volt pont ugyanez az eset, mondjuk ott nem egyszeri alkalom volt, és nagyi is alapvetően mozgásképes, így be tudtak menni a meghatalmazottal, hogy aztán többet ne kelljen. Itt most ugye egy alkalomról lenne szó, akkor már fel is vehetné az illetékes a pénzt, felesleges a meghatalmazás. Egyébként nálunk az elmű jóváírja a túlfizetést, jönnek a minuszos számlák, nem küldi ki készpénzben, mert ezzel csak a baszakodás van.

.Manyecska 2018.02.09. 10:59:18

Én csak annyit üzennék a postának hogy a tollat amit múltkor eltulajdonítottam- mert szülőire mentem és nem volt nálam- nemsoká visszaviszem, nehéz volt a kamerát kicselezni ugyan.:D..

.Manyecska 2018.02.09. 11:02:20

Ja, ez sajnos már évekkel ezelőtt is így volt. Már nem az hogy szétloptam a postát, hanem kizárólag mint egy esküvőn, meg kellett jelennie a násznépnek, tanúkkal..stb. :DD
mondjuk a személyi igazolványom száma megváltozott azóta de mondtam vagy ideadja a cuccot vagy beleverem a fejét az asztalba, ennyi. :D

CID 2018.02.09. 11:08:12

Én úgy tudom, a postás is tudja hitelesíteni. Meg mintha lehetne újbóli kézbesítést is kérni.

FDToth 2018.02.09. 11:11:46

mondjuk azt sem nagyon érte, hogy ilyen visszafizetésnél miért automatikusan postai utalványt küldenek a szolgáltató? Nem lenn egyszerűbb visszautalni, vagy egy következő számlában jóváírni?
Sajnos sokszor túlontúl bürokratikusak, teljesen felesleges dolgokra kérik az embereket.
Volt egy apró malőr a postánál, megírtam nekik, jogosnak találták, írták, hoyg kiutalják(?) a pénzt 8 napon belül. gondoltam is magamba h miként, én nem adtam meg számlaszámot. Kiderült, hogy utalvány formájában küldték. De mivel cégnek küldétk volna vissza, így mindeféle hülye mgahtalamzást kell kitölteni (pár szát ft-ről van szó), így hagytam az egsészet, egyszerűen nem éri meg. Miből állt volna nekik banki átutalássla teljesíteni???

ekat 2018.02.09. 11:19:30

Huhhh... még csak nem is láttam soha postai utalványt. :) Mínuszos számláink vannak egy ideig, ha túlfizetés van.

CID 2018.02.09. 11:29:56

@ekat: Ha valamelyik kereskedő nem utalja vissza a pénzed azonnal, akkor megy a felháborodás, hogy miért használják a te pénzed, de ha a közmű szolgáltató több hónapi használja, az rendben van? ;)

Gondolom olyan formában fizetik vissza, ahogyan az ügyfél fizeti, ennyi.

ekat 2018.02.09. 12:00:11

@CID: Az utóbbiban igazad lehet.

Előbbin meg nem háborodom fel. :)

.Manyecska 2018.02.09. 12:39:00

Tík fizettetek már csekkautomatával és ha nem miért igen? .. megbízható??

vanek ur 2018.02.09. 13:01:45

@stakeholder Manyecs: Igen, nem volt vele gond. Nagy előnye - kicsit magam ellen beszélve :) - hogy nagypostán, legnagyobb hétköznapi csúcsban is 10-ből 8-szor nincs ott senki, a maradék 2 esetben pedig épp valaki használja, de más nem vár. Viszont amit én használtam, azon csak kártyával lehetett fizetni.

A nick már létezik! válassz másikat! 2018.02.09. 13:44:10

Miért lrzem úgy, hogy a t szagértő nem arra válaszolt, amiről a kérdés szólt?
a kérdés az volt, egy, a psota által kiötlött, szabályosan kitöltött McHatalmazást a magasságos hivatal miért nem fogad el, csak ha előttük mint postahivatal előtt vagyon aláírva?
A szagértő meg válaszol, hogy nem köteles elfogadni, ha nem megfelelő adattartalommal vagy hiányosan van kitöltve.
Ez számomra olyan párbeszéd, mint ez:
- Milyen nap van ma?
- Igen, szép az idő!

.Manyecska 2018.02.09. 14:01:46

@vanek ur: köszönöm!!!! Utóbbi opció nem gond, úgyis ingyenes már , pont ezt is akartam kérdezni...nem vont le semmit ezért a kártyáról ??... azt tudom hogy pöcsétet nem nyom rá :D csak bizonylatot ad és a csekket is ugyanúgy. Vigyázz nehogy duplán fizesd be!!!
:)

.Manyecska 2018.02.09. 14:03:55

@vanek ur: most olvasom nem számol fel semmit ezért, helyes../már-már gyanús is :D /

.Manyecska 2018.02.09. 14:05:30

@vanek ur: ja és mennyi idő alatt ér oda a "felhasználóhoz" 2-3 nap a sima csekk.., nem lassabb ugye?? a tandíjamat szoktam fizetni /öregdiák :D/ szóval ha gázszámla lenne pont le.., de nem.

Bombaló 2018.02.09. 14:42:12

Az áramszolgáltató cég éves elszámolását követően túlfizetésünk keletkezett. A folyóegyenlegen ez látszott és más közmű cégek gyakorlatát ismerve vártam a postást a visszaküldéssel. Hát nem jött. Néhány hónap elteltével rászántam magam, hogy bemegyek személyesen. Közli za ügyintéző, hogy látja a túlfizetést, de amíg nem nyilatkozom arról, hogy visszautalják vagy jóváírják addig nem mozdul. Wtf? Tehát, ha kell a jövő évezredig rajta csücsültek volna. Így az ügyintéző tanácsára kérelmet kellett írnom ott helyben (kaptam papírt meg tollat) , amit aztán érkeztetett, iktatott és kész is voltunk. Ekkor értettem meg igazán, hogy miért kell ilyen helyeken sokat várni. Hiszen amíg én röpdolit írtam, addig is feltartottam az ügyintézőt.
Csak remélni tudom, hogy azóta változott a gyakorlat.

Jake Peralta 2018.02.09. 14:44:07

Én úgy tudom, hogy bármelyik postai dolgozó hitelesítheti. Tehát a postás aki a levelet hozza ő is.

Praedikator 2018.02.09. 16:55:14

Sajnos a Magyar Posta sok esetben színvonaltalan "szolgáltatást" nyújt, de senki testvérét nem ismeri....Így akár én is írhatok "izibe" egy papírt, hogy azt a testvérem írta (nincs is testvérem) és ő mondta, hogy átvehetem a csomagjait, pénzét, cuccát....A postát sajnálom, mert jelen pillanatban gyakorlatilag bármit tesz, megy a panasz....Ha kiadja: Kiderül, hogy nincs is ilyen személy, akire hivatkoznak és az sem aki átveszi a cuccokat...Ha nem adja ki: - Én mondtam, hogy én vagyok és mégsem adták ki....Szóval lényegében az emberek sok estben azt hiszik, hogy nekik majd kiadják....De bizonyítani nem tudnak semmit. Szóval van egy szabály és azt MINDENKINEK követnie kell. Elég gyakoriak a képtelen kamuk is...."Nincs nálam a személyi, de aggya má ide...", "Az illető a feleségem hugának az öccsének a megbízott báttyja aki amúgy Tájvani, de ő mondta hogy átvehetem".."PApír nincs mert kint hagytam a kocsiba...." Hozza be akkor: " Á messze parkolok.." Szóval elég sok honfitársuk merően primitív és indokolatlanul hisztis agresszív. Ezzel nem a postát védem, csak felhívom a figyelmet az általam csomagátvételkor hallott átvevői kifogásokra..:D EGyébként meg ha benne volt a letölthető szerződésben a kritérium(személyes jelenlét), akkor nem értem a kifogást. Ha nem volt, akkor jogos.

Xezs6 2018.02.09. 17:16:51

2 dolog:

4 hónapos terhes még lazán bemehet érte. Ha veszélyeztetett terhes, akkor azt leírta volna.

Gondolom a postai felhatalmazás visszavonásig érvényes, nem csak egy alkalomra. Így a poszter azt hitte, hogy csak egy alkalomra szól, ebben az esetben valóban WTF a dolog, mert minek menne be valaki aláírni ha már azzal az erővel át is veheti a szarjait.

De a posta szemszögéből meg ez úgy nézhet ki, hogy a címzett bemegy egyszer aláírni, és onnantól kezdve mindenét átveheti a meghatalmazott, amíg a címzett be nem megy megszüntetni a meghatalmazást.

Javítson ki valaki, ha tévedek.

szopoklész 2018.02.09. 19:21:17

4 hónapos terhesen nehogy már ne lehessen elsétálni a postára. Mi lesz amikor már 8-9 hónapos lesz? Odarendeli a szülészorvost is?

Tamas Sasvari 2018.02.09. 20:13:26

Én is jártam így. A szomszédomnak kellett átvennem egy levelet. Két tanú nem volt elég, be kellett volna jönnie.... De pont azért mentem én, mert végtag töréssel otthon feküdt. Másnap mindenfajta meghatalmazás nélkül átvettem.

Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2018.02.09. 21:12:45

@Antalbaba: A kézbesítő postás is leigazolhatja, nemcsak a postahivatalban van rá lehetőség.

Navarone 2018.02.09. 21:27:31

Mondjuk ha négyhónapos terhes, az nem jelent akadályozást. Kivéve ha veszélyeztetett. Hathónaposan hagytam abba a munkát, addig fizikai munkát végeztem. Egy postára is be tudtam menni még kilenchónaposan is :D

peppe83 2018.02.10. 08:23:40

@stakeholder Manyecs: igen, rendszeresen automatával fizetem a csekkeket. Minden csekket szkennel és rányomja a feladás dátumát majd kinyomtatja a szelvényt, az eredeti csekket érintetlenül visszaköpi. Plusz még kinyomtatja a vègén a bankkártyás vásárlási sikeres tranzakció papirt. Igenám, de ha 3 csekket adok fel akkor is csak 1 bankkártyás papirt kapok összesítve és a 3 szelvényt. Viszont én együtt szeretem eltenni, ezért 3x csinálom a tranzakciót, hogy 3 bankkártyás papírt kapjak, hàtha kell valamikor bizonyítani valamit.

Xezs6 2018.02.10. 09:36:18

@peppe83: de miért szopatod magad csekkel?

Ustim 2018.02.10. 09:52:43

A poszt lénye: ha valaki nem tud bemenni a postára, mert például akadályoztatva van, akkor kell ugye egy meghatalmazás, hogy más eljárhasson az illető nevében. Viszont ahhoz előbb be kell mennie a postára az alkalmazott szerint. Ezért van ott a fck logic kép.

22-es csapdája

^LutheR^ 2018.02.10. 10:52:35

@Bombaló: Ne felejtsd el, hogy neked csak néhány közüzemi ügyfeled van, míg a közüzemi szolgáltatónak pár millió. Én meg tudom érteni, hogy macerás meg drága visszautalgatni; engem nem zavar, hogy csak a következő számlában számítja bele a túlfizetést.

Szepikutya 2018.02.10. 11:50:54

A saját postás is elég a hitelesítéshez. Így jártunk el a külföldön dolgozó barátom levelinek felvételekor is. Posta honlapjáról kinyomtattuk, kitöltöttük, a postásnak meg odaadtuk, mikor itthon volt a barátunk. Ellenőrizte az igazolványszámokat, aláírta a papírunkat, azt bevitte a postára, majd hozott egy a posta által készített meghatalmazást az átvétel engedélyezéséről.

Ennyi. Egy métert sem tettünk. A postás ( ha normális és segítőkész) akkor segít.

Navarone 2018.02.10. 14:07:41

@peppe83: Sárga csekk?? Nincs neked interneted? :D Van még olyan, aki sárga csekkezik??

Bombaló 2018.02.10. 15:23:00

@^LutheR^: Nem értettél meg. Ahhoz is kérelem kellett volna, hogy beszámítsa a következő számlába...

Bombaló 2018.02.10. 15:28:10

@Navarone: Van. Mert pl. az NHKV még mindig nem tud e-számlát adni és QR kódot is csak nemrég óta tesz a csekkjeire...

.Manyecska 2018.02.10. 16:40:00

@Navarone: ajjj igen szép emlékek terhestorna!! Én is még jártam tornára 8 és fél hónaposan , villamossal, csak úgy pattogtak fel az ülésről cukik voltak!! Gondolták vilivel megyek szülni vagy mi?:))))) @peppe83: köszi!!! És mennyi az átfutási ideje azt már lekövetted..? 2-3 nap vagy több..? @Xezs6: tévedsz. én is azt hittem tavaly. nem nyert:((
Mondjuk bölcs a Zélet mert az apja úgy döntött meghal mert az agyára ment a politika. Is.
Amúgy itt volt a régi szerető izé szerelő mert ma bokáig állt a víz oszt ledöntött a konyhaasztalra, lesmárolt, és távozott, számlát nem adott. Semmilyen szabálytalan bekötés nem történt!!! :D Se szabályos. Most nem azt mondom hogy megy a szerszámáért de szerintem fogyvéd szempontjából kifogásolható magatartás az ügyfelet tíz percig fogva tartani!? :P Már hónapok óta próbáltam eldugítani a rendszert most sikerült na.:D

.Manyecska 2018.02.10. 16:49:05

@Navarone: @Xezs6: én csinálom jól sárga csekken jön-tananyag- és átutalom a netbankomon 285 Ft/utalás áráért.:D Zsír vagyok-e? :P /annyira nem mert a szerelő felkapott az ölébe ez is békéltető testületet kíván../Itt egy kis posta soha senki nincs, ha meg igen hangosan megkérdem milyen koncertre várnak, akkor elhúznak páran:P, ja múltkor pont kirabolták nehogy már ne járjak oda, tök izgi!! Még kaparóst is vehetek hát nem csodálatos??? A lassú kezű postásnőtől megkérdeztem Eric Clapton rokona-e .. nem vette a lapot. Én kiválóan szórakozom a postán és szép tollakat lophatok mostanában.
Netbank, ugyanmár.:P

peppe83 2018.02.10. 17:13:48

@Navarone: igen, szeretem a sárga/fehér csekket. Olyan hagyományos, a fő ok, hogy szeretem eltenni a bizonylatot. Pedig a fizetésemet is számlára kapom, szóval utalhatnék, csoportos beszedésezhetnék. Szombat dél körül szoktam postára menni, a csekkautomatánál soha nincsen senki és akkor már le is veszek pénzt az Erste automatából, mert ott lehet címletet választani. :-)

Treff Bubi 2018.02.10. 18:23:56

Rosszul mondta a postás, a meghatalmazónak nem kell személyesen megjelennie. Beteg rokonomnak intéztem állandó meghatalmazást, én is elég voltam hozzá.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2018.02.10. 20:26:03

@A nick már létezik! válassz másikat!: A tisztelt szakértők bemutatták, hogyan működik a legtöbb e-mail-es ügyfélszolgálat ma az országban. Csak a lényeget kerülték el.
Ha valami megfelel a jogszabályoknak, akkor nincs az a posta, aki majd megmondja, hogy neki nem felel meg. Szóval szarjanak sünt!

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2018.02.10. 22:19:39

Ha nem tud elmenni a postára, akkor vagy el kell kapni a kézbesítőt, és vele hitelesíttetni, vagy orvosi igazolást vinni arról, hogy a meghatalmazó nem tud a postára elmenni.

.Manyecska 2018.02.11. 09:09:55

@peppe83: nem beszélve arról egy utálás 285 Ft/db, ez mondjuk öt csekknél ugye, de van sárgacsekk opció is a netbanknál kiégett az agyam tőle!:D Ha azt nézem mennyit spórolok az írószereken amiket ezentúl kizárólag a Postán fogok ellop...beszerezni, már megérte nem??? :D De mennyi az automata átfutási ideje vajon kb..?

Roland László Tóth 2018.02.11. 15:37:54

Érdemes összevetni a csekk-utalás költségét! A tranzakciós adóval jelentősen megnövekedtek az utalás költségei, van olyan bank aki egy utalásra 400-500 ft- utalási költséget számol fel. Tapasztalatom szerint a költségkímélőbb megoldás a bankkártyás fizetés

.Manyecska 2018.02.11. 16:22:43

@Roland László Tóth: :(( az nagyon sok!! Láttam ma egy nénit 30-40 km/h-val körözni a futópályán elektromos tolókocsival, lebegett a pokróc utána ki volt amúgy karózva szegényke.. kb. ugyanezt éreztem hogy whát áá fákkk??? :D dúlva, dúlva.

Holding 2018.02.11. 19:25:17

A bosszantó az hogy hozzá nem értő postai alkalmazottak és vezetőik miatt kell az embernek néha szenvednie.
Gondolom rangján alulinak érezte hogy felhívja a jogi osztályt hogy ezt így lehet-e, inkább beblöffölte hogy nem lehet.
Ez inkább emberi idiotizmus.

Xezs6 2018.02.11. 20:29:22

@Bombaló: Bakker, ha te kapsz egy csekket amin nincs QR kód akkor azt nem tudod interneten befizetni? Ennyire nem lehetsz életképtelen. Okosteló nélkül tudsz még lélegezni?

Xezs6 2018.02.11. 20:31:02

@stakeholder Manyecs: Az én környezetemben az összes terhes lazán mászkál még 4 hónaposan. A politikán idegeskedni meg kb. annyi értelme van, mint teasüteményből házat építeni. Szerencsére nekem nincsenek ilyen politizáló ismerőseim, el is csapnám őket a határba ha rákezdenék.

Xezs6 2018.02.11. 20:33:00

@stakeholder Manyecs: Akkor szar a banki csomagod. Van olyan bank ahol ingyen utalsz.

.Manyecska 2018.02.12. 07:52:48

@Xezs6: nade ugye??? Ingyen utalsz de mennyi a számlavezetési stb..éves kártyadíj..:(

Terézágyú 2018.02.12. 08:14:09

@Holding:
"Gondolom rangján alulinak érezte hogy felhívja a jogi osztályt hogy ezt így lehet-e, inkább beblöffölte hogy nem lehet."

Szinte 100%, hogy a jogi osztály a postán nem azért van, hogy akármelyik kis postás odacsörögjön, hogy kétségem van, hogy elfogadható-e ez jogilag, segítsenek...
Simán el is hajtanák...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.12. 10:08:54

@stakeholder Manyecs: azért az csak a te hibád, hogy ennyit fizetsz (vagy munkanélküliként tengődsz). Szint úgy kell vadászni az olyan bankot, ahol ne lenen olyan csomag, miben összességében 1000 forint fölött van a havi költség.

.Manyecska 2018.02.12. 11:47:41

@onlajnok: vadásszon a faxom,... nem tengődöm csak skót-zsidó vagyok!!! Köszönöm az aggódást:D

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.12. 13:27:47

@stakeholder Manyecs: na de hát pont ezt mondom, hogy még vadászni se kell, hanem ha kicsit ügyetlenebb vagy félre sem tudsz ugrani az ilyen olcsóbb számlacsomagok elől :D. De úgy látom te ügyes vagy :D. Amúgy nekem mindegy, nem az én pénzem költöd, csak megjegyeztem.

Bombaló 2018.02.12. 18:07:29

@Xezs6: Tudnék utalni, némi tranzakciós adóért, de minek tenném, ha útba esik egy csekkautomata, ahol bankkártyával fizetve pont 0 Ft a költség. Neked leáll a pacemakered, ha áramszünet van?

Xezs6 2018.02.12. 20:13:28

@Bombaló: Az akkor sem indok, hogy nincs QR kód a csekken és emiatt nem tudod interneten befizetni. Erre írtam hogy okosteló nélkül megáll nálad az élet, mert az ember jellemzően azzal olvas be QR kódot.

.Manyecska 2018.02.13. 08:27:39

@onlajnok: nekem 25 éve ugyanannál a banknál van nem fogok ugrálni régen voltak lekötéseim elég jól kamatyoltak!! Nincs időm megszüntetni, újat nyitni nézd meg a Banco Popolare élt kb öt évet /se/ emlékszem kerestem osztálypénz-számlát a én bankomnál volt pont a legolcsóbb!

.Manyecska 2018.02.13. 08:34:17

@onlajnok: jaaa nekem régi szerződésem van azt kéne megújítani de ötven oldal és több mint fél óra volt egy módosítás múltkor !!:( a havi díjam száz forint a netbankra szerintem nem sok :D ........ hehhh ..nagyapám vett nagyanyámnak egy műanyag széket a kádba -86 évesek- Valentin-napra !!! :D mama el volt alélva hogy báááármit kívánhatsz...,mondd mit szeretnél??? válasz: " AKKOR FOGD BE A POFÁDAT! "

.Manyecska 2018.02.13. 08:45:03

@onlajnok: amúgy múltkor bementem a mobilszolgáltatómhoz nekem kártyám van /piros hetes/ mondom az ügyintézőnek méééér fizetek én ennyi percdíjat ? fogta, levette a kapcsolási díjat is meg még valamit mondom köszi :DDD jóval kevesebbet fizetek csupán rápislogtam próbáld ki egyszer Te is tisztább, szárazabb érzés!!! Jó mondjuk én nő vagyok, és cuki. :P

Tudod Te azt jól! 2018.02.13. 13:30:53

Hát úgy néz ki, Hildát úgy megValentinezte Hümér, hogy majd' egy hete nem bír leülni a munkájához... Remélem gyorsan gyógyul a rozettája, és ez még nem a Húsvéti poszt lesz!

Bombaló 2018.02.13. 13:32:12

@Xezs6: Akkor lassan írom. Meg tudnám oldani online is, csak nem akarom. Sőt sikeresen letöltöttem a Posta Hűségkártya űrlapot, kitöltöttem, kinyomtattam, elvittem a legközelebbi kis postára és a kisasszony közölte, hogy ő még olyat nem látott, ami géppel volt kitöltve. Azóta szorgosan gyűjtöm a pontokat és talán egyszer egy tábla csokival is meglepem magam. :)

tejbetök 2018.02.13. 13:44:50

Anyámnak küldtek valami tértivevényes levelet, melyet szintén nem akart kiadni a postás a szabályszerű meghatalmazásra. Mondtam, hogy ha az ő pecsétje hiányzik róla, akkor nyomja rá íziben és ide a levelet, vagy ha nem a vásárlók könyvét, mert leírom a történteket. Levelet kiadták.
Legközelebb csak anyám személyiét és lakcímkártyáját vittem. Simán kiadták a levelet, meg sem kérdezték én ki vagyok. (Megjegyezném, hogy hímnemű vagyok /nem is lányos pofival és igen mély hangszínnel/) Még az eltérő nem sem tűnt fel a postásnak.

köszönöm a kommentált 2018.02.13. 16:18:30

De legalább e az infantilizmus kellős közepén rekedne meg a blogvezetés MEGINT. Te szellemi óriás. Itt figyel ez az elcseszett macska.

köszönöm a kommentált 2018.02.13. 16:19:51

@tejbetök: aztán aki vissza akar élni ezzel, annak meg jó. Nincs azzal semmi baj, ha csak konkrét személynek adják ki azt, ami őt illeti.

CID 2018.02.13. 21:41:27

Na mi van már Hildánk sikeresen kivégezte a blogot?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.14. 08:21:48

@CID: Nem tehetséges, de szorgalmas.

Csak a kritikus tömeget kellett alulmúlnia, ha nincs kiért idejönni, akkor nincs ki idejöjjön.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.14. 08:25:03

Manyecs, Xezs, Csiken, Teréz tartják a friontot.

Jól látom? A Kommentál az a Zéró? Olyan bizontalan vagyok, mert rövideket ír, meg némileg érthetőket.

CID 2018.02.14. 10:54:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az oké, hogy nincs annyi komment, na de poszt sincs, még ha szar is.

köszönöm a kommentált 2018.02.14. 13:05:19

@CID: a nemposzt legalább nem lehet szar. Azt képzelünk bele, amit akarunk.

InTheGajd 2018.02.18. 10:06:12

4 hónapos terhes? Csak nem geréb gyilkos ágnes a szülésznője, hogy mozogni sem mer? Más bazzeg szülés előtt 1-2 héttel még nagybevásárol. Nem a fb-on kellene lógni hanem felemelni a segget.

.Manyecska 2018.02.21. 11:21:08

@Xezs6: mert biztos terhes guppik közt lax. :DDD@peppe83: megnéztem amúgy a negyedik napon le volt könyvelve -feladástól számítva- az összeg!! :)

annalovacska 2018.02.27. 22:23:09

Sziasztok, szerintem pontatlan és kiegészítésre szorul a tanácsadó cég Lacinak írt válasza. A posta pénzforgalmi üzletszabályzata egyértelműen leírja:
Meghatalmazott részére történő kifizetés szabályai
3.10.1. A természetes személy címzett, a jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, az egyéni cég, egyéb szervezet vezetője, vezető tisztségviselője, felszámolója,
végelszámolója és a közvetett kézbesítést végző szervezet vezetője az utalvány összegének átvételére közokiratban, vagy valamennyi Postai szolgáltatóhely arra kijelölt alkalmazottja, vagy az adott, cím szerinti utalványok összegének kézbesítését ellátó alkalmazott előtt
írásban meghatalmazást adhat.
3.10.2. A kifizetési utalvány összegének átvételére teljes bizonyító erejű magánokiratban
meghatalmazás nem adható.

Márpedig Laci amit írt, teljes bizonyító erejű magánokirat, rendes polgári nevén "kéttanús meghatalmazás", amit a Posta nem fog befogadni, talán nem véletlen, utalványok kifizetése során.

annalovacska 2018.02.27. 22:31:28

@annalovacska: még egy infó: Helyettes átvevőnek történő kézbesítés
3.8.1. Ha a természetes személy címzett a kézbesítés időpontjában nem tartózkodik a címben
megjelölt helyen és ott nem található meghatalmazottja sem, az utalvány összegét – ha a
címzett azt írásban nem zárta ki – az ott tartózkodó alábbi személyeknek (helyettes átvevő)
kézbesíti 100.000 Ft összeghatárig:
a) a címzett 14. életévét betöltött, a Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozója:
aa) a házastárs,
ab) az egyeneságbeli rokon,
ac) az örökbefogadott, a mostoha és nevelt gyermek,
ad) az örökbefogadó, a mostoha és a nevelőszülő, valamint
ae) a testvér,
b) élettárs,
c) a címhely szerinti ingatlan bérbeadója, vagy a címzett szállásadója, ha az természetes
személy.

és még egy:
Amennyiben az utalvány kifizetése postahelyen történik helyettes átvevő részére, a Posta az utalvány címadatainak és a helyettes átvevő címadatainak ellenőrzését is elvégzi. Az utalvány kézbesítésekor a megjelölt személy csak akkor tekinthető helyettes átvevőnek, ha az utalvány címzésében megjelölt címmel azonos a lakcíme, amelyet a kifizetéskor az ennek igazolására alkalmas, lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal kell igazolnia.

Vagyis: Laci a címen - legközelebb, meg ha otthon lesz - a postástól átveheti a tesója utalványát, de a postán csak akkor, ha azonos címre vannak bejelentve, 100000 Ft-ig, ha nem, akkor meghatalmazást kell írni, fentieknek megfelelően.

ezek a szabályok a címzett pénzét védik, bárki odaállhatna, a tesóm utalványáért jöttem, meg hoztam egy meghatalmazást. Pénzről van szó emberek, még ha az 5300 ft, akkor is. Itt az alkalom, ha már kismama, szinte biztos h szükség lesz erre, el kell menni, csináltatni kell egy meghatalmazást a postán, és évekig megoldott a probléma az átvételek kapcsán.

ennyi.

annalovacska 2018.02.27. 22:36:29

Amúgy a poszt bevezetőjében belinkelt meghatalmazás hátoldalának 4. pontjában is benne van, utalvány esetében nem fogadja el a posta a teljes bizonyító erejű magánokiratban a meghatalmazást.

Xezs6 2018.02.27. 22:56:18

ááá, mi nem szoktunk ilyen hosszúkat elolvasni

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2018.03.09. 17:22:45

@annalovacska: Megérne egy beadványt ez is, mert a posta szabályzata felül akarja írni a ptk-t. Az meg nem kéne, hogy sikerüljön. Nagyon jó a eljes bizonyító erejű magánokirat megnevezés, mert kiválóan megmutatja, mi is a maga valójában. Nem olyan elvont dolog, mint a tértivevény, vagy ilyemsi. Világos, hogy teljesen bizonyosan megállapítható (elvileg), hogy a tartalma valós. Szóval azt nem elfogadni galádság szerintem.

Viszont itt az új AVDH.
Azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés
niszavdh.gov.hu/

Kíváncsi lennék, mennyire fosnák le a bokájukat, ha a meghatalmazó elküldené nekik az aláírt pdf-et, a meghatalmazott meg beballag és követeli rajtuk az utalványt...

annalovacska 2018.03.09. 20:33:24

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: hm, minek nevezzelek
kedves:)
a ptk-t szigorítani bmikor lehet
van annyi jogász a postán, hidd el, nem véletlen

teljes bizonyító erejű magánokiratot nem fogadnak el mindenhol
nem véletlen a közjegyző által hitelesített meghatalmazás sem

én nem értek a meghatalmazásokhoz
jogász sem vagyok

de millió egy élethelyzet van
amikor a teljes bizonyító erejű magánokirat ló...szt sem ér
süti beállítások módosítása