Tékozló Homár

A nap paradoxona: a Vodafone Világjegy érvényes az USÁ-ra, de Floridában nem

2018.09.19. 09:53 | Homár Hilda | 35 komment

vodafone_text_011808587147_640x360.jpg

Ez itt eléggé tiszta sor: a Vodafone tájékoztatója alaposan félreinformálja az előfizetőket. Ha valaki nem Floridában, hanem a világ valamelyik más pontján járt hasonlóan szerencsétlenül, ne hallgassa el!

Tisztelt Tékozló Homár!

Azért tartottam ki a Vodafone mellett eddig, mert sokat utazom EU-n kívülre, és a Világjegy opciójuk - bár nemzetközi szinten rablás az árszabása - a lehető legkényelmesebb szolgáltatás a hazai három nagy játékos opciói közül.

Múlt héten Floridában voltam, és mikor aktiválni próbáltam a Világjegy opciót a 1270 nemzetközi formátumára küldött sms-sel, nem jött válasz. Gondoltam talán a formátum miatt lehet gond, így felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol tájékoztattak: Floridában nem elérhető a Világjegy szolgáltatásuk, ezért inkább használjak wifit!!! Megnéztem újra a weboldalt. Ott az Egyesült Államok szerepel, nincs ott, hogy “kivéve Florida” (esetleg más állam is).

Ez véleményem szerint megtévesztés a Vodafone részéről. A legszörnyűbb az egészben, hogy ha nem hívom fel az ügyfélszolgálatot (ahol megerősítették, hogy a Világjegy szolgáltatásom aktív volt), akkor csak a számla kézhezkapásakor derült volna ki, hogy tízezreket pazaroltam roamingra. Kérem tegyék közzé, hogy mások ne eshessenek áldozatul ugyanennek. 

Üdvözlettel

Laci

Kedves Homár Olvasó!

Valóban elégedetlenségre adhat okot, hogy az ügyfélszolgálat eltérő tájékoztatást nyújtott a szolgáltatással kapcsolatosan, amelynek következtében anyagi kár is keletkezhetett volna.

Az általad megjelölt weboldal szerint a szolgáltatás az Egyesült Államokban elérhető, ott kivétel feltüntetésére nem akadtunk, ezért javasoljuk, hogy amennyiben az egyéni előfizetői szerződésedben, illetve a szolgáltató weboldalán megtalálható általános szerződési felekben korlátozó feltétel nem szerepel, írásbeli fogyasztói panaszodat küldd meg a szolgáltatónak belföldi tértivevénnyel ellátva, amelyre ha a kézhezvételétől számított 30 napon belül nem küld indokolással ellátott írásbeli választ a szolgáltató, akkor az illetékes kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályához fordulhatsz. A panaszodnak aszolgáltató általi elutasítása esetén pedig az illetékes békéltető testülethez  fordulhatsz.

Ha a szolgáltató eljárását nem tartod jogszerűnek, lehetőséged van továbbá az előfizetők érdekeinek védelme körében általános hatósági felügyeleti és piacfelügyeleti szervként eljáró Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordulni, amely ellenőrzi az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályok elektronikus hírközlési szolgáltatók általi betartását, és eljár azok megsértése esetén. Panasszal élhet a Média- és Hírközlési Biztosnál az az előfizető, akit az elektronikus hírközlési szolgáltatás igénybe vétele során érdeksérelem ért, vagy akinél az érdeksérelem bekövetkezésének közvetlen veszélye áll fenn. A panaszt írásban kell benyújtani postai úton, illetve a Média- és Hírközlési Biztos honlapján található űrlapon, amennyiben az előfizető rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval.

Jogszabály tiltja továbbá a fogyasztók megtévesztésével megvalósuló kereskedelmi gyakorlatot. Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely az adott termék, illetve szolgáltatás lényeges jellemzője tekintetében valótlan állítást tartalmaz és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg. Vásárlásra felhívás esetében ilyen lényeges jellemzőnek kell tekinteni például az áru műszaki jellemzőit, alkalmazását, a használatához szükséges ismereteket, az adott célra való alkalmasságát, a használatától várható eredményeket és előnyeit is.

Álláspontunk szerint az alkalmazásával, használatához szükséges ismeretekkel kapcsolatos megtévesztő tájékoztatás megvalósíthatja a vállalkozás részéről a törvényben meghatározott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot, amelynek megvalósulását erre irányuló írásbeli bejelentés alapján az illetékes kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya jogosult vizsgálni. Abban az esetben, ha a kereskedelmi gyakorlat a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas, akkor a jogsértés vizsgálata a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe tartozik.

Felhasznált jogszabályok:
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről [itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159096.339348]
- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről [itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=75939.330512]
- 2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról [itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=117819.331332]

UPDATE

A Vodafone-tól az alábbi elsőkörös reagálást kaptuk a posztra:

A Világ Napijegy természetesen az Amerikai Egyesült Államok teljes területén, az ország minden államában, így Floridában is elérhető. A szolgáltató kivizsgálja az ügyfélpanaszt.

Vodafone Sajtóosztály

UPDATE 2. szept. 27.

Tegnap este újabb levelet kaptunk Lacitól, jó hírekkel.

Kedves Hilda!

A korrektség jegyében szeretnélek megkérni, hogy publikáljátok a következő updatet is a cikk alá:

A mai napon felhívott a Vodafone és jelezte, hogy a Világjegy szolgáltatásuk elérhető Floridában is, az Ügyfélszolgálatuk félretájékoztatott engem (visszahallgatták a felvételt is). Azt is látták, hogy (a letiltott roaming ellenére, köszi Samsung S8) 4 napon minimális mértékben használtam a roamingot, ezért 4x1990 Ft költség keletkezett a számlámon. A kellemetlenség kompenzálásaként felajánlották, hogy jóváírják ezt a költséget. Az ajánlatukat elfogadtam, szerintem korrekten jártak el az ügyemben.

Köszönöm a Vodafone-nak a tájékoztatást és a korrekt hozzáállást és a TH-nak a lehetőséget, amivel végül megoldódott az ügy.

Üdvözlettel

Laci

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hintalo 2018.09.19. 09:55:12

máshol sem jó, de már radírozgatják a térképet

Darth Revan 2018.09.19. 10:40:55

Florida az egy masik vilag, persze hogy nem ervenyes ra ez a vilagjegy.

Terézágyú 2018.09.19. 10:53:09

Ezek tudnak valamit... Florida önállósul!!!!!!
Vagy csatlakozik Mejikóhoz...

Lalikám 2018.09.19. 11:16:33

Leeloo Dallas világjegy
viiiilááágjegy! :D

béla2 2018.09.19. 12:22:54

Nyáron voltam Floridában, működött a világjegy. Egyszerűen félretájékoztattak. Talán azt hitte az ügyintéző, hogy Florida önálló ország, és nem találta a listán, ahol érvényes a világjegy.

Terézágyú 2018.09.19. 12:28:55

@béla2:
Vagy azt mondta az ügyintéző, hogy JELENLEG nem elérhető (valami miatt)...

Darth Revan 2018.09.19. 13:08:44

@béla2: Ezt annyira el tudom kepzelni.

metartADMIN 2018.09.19. 13:21:51

hat homar... a valaazotok feler egy multi valaszaval...

Coyote82 2018.09.19. 13:57:25

Az van, hogy valóban nem elérhető náluk, és szépen ki is lett számlázva számomra a roamingdíj (illetve az app már havidíjon felüli költségként listázza, a számla még nem jött meg). Ez ugye annak a díja, hogy egyáltalán felhívtam az ügyfélszolgálatot. Miközben a világjegy AKTÍV volt.

(ha eddig nem derült ki, én panaszkodtam)

Baluci 2018.09.19. 14:08:34

@Coyote82: Hát, tesó!... Még a szart is kiperelném belőlük! Ennél egyértelműbb helyzet nincs! Tuti tele lennék lóvéval, mert a sokszorosát visszaszerezném a költségeimnek mindenféle jogcím alapján!... Én imádom az ilyeneket, már kipróbáltam máshol!

szelidorzo 2018.09.19. 14:14:21

Pl. Tunéziában sem érvényes a világjegy (de legalább jelzik)
Mindhárom magyar szolgáltató arányárban kínálja a tunéziai hang és net szolgáltatást.
Kifelé azt terveztem veszek feltöltős helyi kártyát, mert akkor kb 60Ft-ból megúszok egy magyarországi telefonálást/perc és nem kerül sok száz forintba.
Reptéren ért a meglepetés. Amíg a bőröndre vártam, a helyi egyik szolgáltató promócióban, minden érkező utasnak adott egy SIM kártyát, 1 GB nettel (4G sebességre) Kb 2000 Huf összegért lehetett kapni hozzá 4 Gigás feltöltőt, aki akart. Viberhez, netezéshez bőven elég volt.
A magyar szolgáltatók meg baccák meg az üzletpolitikájukat.

Majmász Gedeon 2018.09.19. 14:26:12

Hilda: nem az USÁ-ra, hanem az USA-ra!

szelidorzo 2018.09.19. 14:28:58

Azért a világjegy reklámján túl érdekes olvasmány az aszf. bár Floridára nincs kizárás benne, de akad egy két érdekes feltétel és kitétel benne., nem mindegyik előfizetéshez aktiválható, nem korlátlan. stb.

Napi 1440 perc hívásforgalom felett a szolgáltató túlforgalmazás díjat számol fel, amelynek mértéke: 50 Ft/ perc
Az 1440 perc hívásforgalom GMT+1 időzóna szerinti 0 óra 00 perc és 23 óra 59 perc között kerül meghatározásra és
tart
almazza mind a fogadott mind az indított hívások forgalmát. A túlforgalmazási díj elszámolása fogadott hívások esetén 1
másodperces egységekben történik, míg indított hívások esetén, a hazai árazás számlázási egysége szerint.
A Világ Napijegy tarifát szig
orúan tilos olyan eszközzel használni, amely nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval,
mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőképernyős billentyűzetet), ilyen pl. az adapter, modem.

Egyéb
szabályok
Az Előfizető tarifacsomagja szerinti lebeszélhető percek, lebeszélhető havidíj, illetve további kedvezmények
a Világ Napijegy
hívásokra is felhasználhatóak. A Zárt csoport opció, az Egymás közt 0 Ft opció, a Családi opció kedvezményei a
Világ
N
apijegy
hívásokra nem vonatkoznak.
A hazai adatkeret külföldi felhasználására minden olyan hangalapú Utólag fizető Előfizető jogosult, aki tarifája, vagy adat
-
opciója használata során jogosult a Netinfo oldal használatára. Belföldi adatkeret felhasználása
esetén a külföldi
adathozzáférés sebessége az aktuális számlázási c
iklus végéig 0/0 M
bit/s
-
re lassításra kerül, ezt a lassítás Magyarországra
visszatéréskor az Előfizető szerződésében meghatározott lassítási szabályok szerint módosul.
A
Világ Napijegy
napidíja nem kerül beszámításra az adatroaming
számlázási
limitbe (Lakossági Díjszabás 5.6
-
o
s pont).
A
Világ Napijegy
nem aktiválható azon előfizetésekre, amelyeken határozott időre szóló szerződéssel megkötött adatroamin
g
opció aktív, vagy ha Előfizető olyan tarifacsomaggal rendelkezik, melynek havi előfizetési díjában roaming forgalom (roaming
során felhasználható percek, SMS
-
ek vagy adatforgalom) is található, nem aktiválható továbbá a
Világ Napijegy
az
Autóskártya szol
gáltatásba bekapcsolt telefonszámokra.
A
Világ Napijegy
használata során
a hanghívások, SMS
-
küldés és az adatforgalom számlázása, illetve a napidíj kiszámlázása
a magyarországi időzóna szerint történik
.

movhu 2018.09.19. 14:35:49

Az is megérne már egy misét az EU részéről, ahogy a nem EU-s roaminggal a szolgáltatók szétszívatják az ügyfeleiket.
Érdekes, hogy pl. egy szerbiai vagy ukrajnai roaming során 3140 Ft-ért ad a Voda(a többi se jobb) egyetlen Mbyte-ot, de a 2990 Ft-os napijegyért cserében rögtön használhatja az itthoni adatkeretét.
Tudom szabad piac van, de azért én elég feltűnő aránytalanságot érzek.

A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.09.19. 14:42:41

@szelidorzo: ÉN idén nyáron voltam Montenegróban. Az itthoni Telenor + Telekom tarifák viccnek is rosszak. Mind hívásra, mind mobilnetre. Így vettem 10 euróért helyi Telenoros kártyát. 200 gB net rajta, amiből bőven lehet voip-elni, netrádiózni, meg még egy kis laza letöltés is belefér... Ja és szuper 4G lefedettség, valahogy a helyi kártyán mindig volt térerő, de valami fura okból az itthoni kártyás mobil sokszor kiírta, hogy nincs szolgáltatás...

Én mindenesetre megtanultam, hogy rengeteg helyen a turizmusba az is beletartozik, hogy normális áron adnak normális mennyiségű és sebességű netet. Itthon persze feltöltősként ezt is aranyárban mérik...

Terézágyú 2018.09.19. 16:07:40

Hej, a régi szép időkben, amikor az ember elment nyaralni egy hétre, és fel se merült benne, hogy őneki mostan telefonálni kellene haaaaaaza, haaaaza, mint ítinek.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.19. 16:21:46

@Majmász Gedeon: "nem az USÁ-ra, hanem az USA-ra!"
Az USÁ-ra, vagy az USA-re (júeszéjre), ha már nyelvészkedünk. A magyar nyelv szabályosnak ismeri és alkalmazza az USA szó fonetikus kiejtését, és ennek megfelelő magyar toldalékolását, hasonulásokkal együtt.

Terézágyú 2018.09.19. 16:41:14

@szekertabor:
"vagy az USA-re (júeszéjre)"

Hát, ha egy magyar ember magyar szövegben jueszéjt mond, akkor az minden ocsmányságra is képes...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.09.19. 19:28:52

@Terézágyú: Épp most volt, hogy valaki bement egy floridai gyorsétterembe, és nem tudott angolul rendelni, mert mindenki csak spanyolul beszélt. Szóval nem olyan lehetetlen ez.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.09.19. 19:32:13

@Terézágyú: Amikor ifjak voltunk, és bohók, mi háromnaponta haza telefonáltunk. Annyit, ameddig egy 25 pennys tartott. (Az akkor sem volt sok.) Négyen voltunk, felhívtuk egyikünk szüleit, elmondtuk, mi van velünk, ők meg végighívták a maradék három szülőt az infóval. Kéthetente egyszer került sorra ugyanaz a szülő. Tök jó volt, nem volt idejük aggódni. :-)

Xezs7 2018.09.19. 21:08:58

@szelidorzo: De minek hazatelefonálni? Ez egy hülye beidegződés a magyaroknál.

Kukac Kukac 2018.09.20. 08:50:47

@Baluci: Így igaz, minimum ingyenes világjegyet kaphatsz tőlük bocsánatkérésképpen életed végéig...

balage28 2018.09.20. 09:00:10

@Terézágyú: esetleg egy héten túl küldtünk egy képeslapot, hogy még élünk...

Terézágyú 2018.09.20. 09:17:03

@balage28:
"esetleg egy héten túl küldtünk egy képeslapot, hogy még élünk..."

De azt is csak "emlék" céljábul, mert egyhetes külföldi nyaralásnál mi korábban hazaérkeztünk, mint a képeslap...

@Csokis:
"Épp most volt, hogy valaki bement egy floridai gyorsétterembe, és nem tudott angolul rendelni, mert mindenki csak spanyolul beszélt. Szóval nem olyan lehetetlen ez. "

Hásze nem is viccbül mondtam én...

dr. vuvuzelafan 2018.09.20. 14:27:07

@szelidorzo: Hogy lehet napi 1440 percnél többet "hívásforgalmazni", ha egy nap pont 1440 percből áll?

xoxoxo 2018.09.20. 15:06:52

@dr. vuvuzelafan: Egyszerre, párhuzamosan több hívást is le lehet bonyolítani :)

Mayerling 2018.09.20. 15:13:07

@Baluci: Most volt egy németországi eset, valamelyik német telefontársaság "korlátlan adatforgalmat" ígért a tarifához, aztán hogy, hogy nem, mégis elkezdte korlátozni az adatforgalmat, ha úri kedve úgy tartotta. Jött a per, és a telefontársaság simán elveszette a pert, a korlátlan azt jelenti, hogy korlátlan, nem pedig azt, hogy nagy hangon hirdetsz valamit, aztán mégsem úgy van (pl. más esetben, hogy a repülővel a visszaút ingyenes, visszatérítik, aztán a 400 oldalas feltételekben 3 mm-es betűkkel beírják a 352. oldalon, lábjegyzetben, hogy egyszer akkor térítík vissza a visszautat, ha legalább 4-szer repülsz évente ugyanazzal a társasággal.)

Majmász Gedeon 2018.09.20. 15:55:22

@szekertabor: Miről hadoválsz?
www.e-nyelv.hu/2016-03-15/usa-nak/
helyesiras.blog.hu/2012/11/06/szolista_k_z
Magyarul Hildának javítania kellene a címet, de úgy tűnik, szarik rá.

Im just here for the comments 2018.09.20. 16:49:35

@szekertabor: csak hogy az ékezeteknek semmi köze a kiejtéshez. Ez így tényleg szar.

FDToth 2018.09.20. 18:50:19

A vodával vigyázni kell: szintán amerika, számlafordulónap alatt kinn voltunk, azátn egymsá követő két számában számlázták ki uyganarra napra. észrevtemm, szóltam, ők ilynekor feéjánlanak egy magas összeget (jóváírás) ha elfogadom akkor lezárják a panaszt.

Permetező 2018.09.21. 10:22:16

Nem voltam még Marikában...

Lazy Bones 2018.10.03. 18:54:56

Szörnyű tragédia. First world problems...

DarkWolf 2018.10.26. 06:54:57

@Andy Capp: minek írsz ide, ha nem érdekel a sztori?

Tudod, logika, fájdalmas dolog.

@Mayerling: ezt anno minálunk a régi Pannon is elsütötte a flexisbilis usb stickes internettel, ahol a korlátlan adatforgalom normál használathoz volt kötve. Kiderült, hogy ez a normál használat eléggé tág módon lett értelmezve, a fogyasztóvédelmisek osztogatták is a büntit nekik mint a huzat: www.hwsw.hu/hirek/43438/vodafone-pannon-gvh-gazdasagi-versenyhivatal-buntetes-birsag-mobilinternet-mobilnet-korlatlan.html

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.11.28. 16:39:24

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: progresivefunding.wordpress.com
süti beállítások módosítása