Tékozló Homár

Nem kapok postai értesítőket. Soha. Egyet sem:(

2018.11.15. 14:39 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten megterhelő, így nem csoda, ha rendre érkeznek hozzánk is panaszok a szolgáltatások színvonalára. Mennyiségét tekintve mind közül a kézbesítési vagyis inkább a nemkézbesítési panaszok állnak az élen. Ebből a szép merítésből is kiemelkedik az alábbi sztori, ahol a postással nem az a baj, hogy nem csenget vagy nem megy fel az emeletre, hanem hogy rendszeresen értesítő hagyása nélkül küldi vissza a hivatalos leveleket. Hogy mit lehet tenni? Találjuk ki gyorsan, mert a Posta az ügyben egyelőre csak a vállát vonogatta.

Kedves Tékozló Homárok!

Van egy izgalmas panaszos ügyem a Postával. Hasonlót még nem láttam nálatok.

Az alaphelyzet az, hogy lakom a budapesti lakásomban, jellemzően otthon tartózkodom, ez az állandó lakcímem, rendesen nyílik a kapu, szabályos a postaládám, a Posta helyszíni vizsgálata szerint a sikeres kézbesítésnek akadálya nincs. Nem gyakran várok levelet, a számláimat elektronikus úton fizetem, sose tömnek reklámújságot a postaládámba. A sima vagy elsőbbségi, nem könyvelt leveleket tudomásom szerint mind megkapom, ezzel nincs is gond. Evvel szemben a postai úton kézbesítendő hivatalos iratokat vagy bármilyen egyéb könyvelt küldeményt nincs is lehetőségem átvenni. 

Azért nem nincs lehetőségem átvenni a könyvelt küldeményeket, mert nem kapok értesítőt, úgy soha, egyet sem, miközben a kézbesítő alkalmazott mégis könyveli a kézbesítés megkísérlésének alkalmait, az értesítő bedobásának dátumát vagy dátumait, és a  küldemények "nem kereste" vagy újabban "címzett ismeretlen" jelöléssel visszakerülnek a feladókhoz.  Belügyminisztérium, Okmányiroda, ügyvéd, MOKK, stb. 

Az egy éven belüli harmadik, újabb küldeményeket érintő panaszlevelemnél már vettem a fáradtságot, és ezúttal egy szépen összeszedett, jogszabályokra hivatkozó levélben megérdeklődtem a Postánál, hogy ugyan akkor most mi is az, amiért őket felelősségre lehet vonni. A 30 napos válaszadási határidő 28. napján meg is jött a válasz, miszerint az értesítők nem lenyomozhatók, ha a postás felírja a kis listájára, hogy ő ma ide bedobott egy értesítőt, akkor az úgy is van. Aki nem tud helyesen címezni, az meg tanuljon meg (lásd: Belügyminisztérium a lakcímkártya alapján megcímzett levelével).

Az az aggasztó ebben, hogy ha "nem kerestével" megy vissza a küldemény a feladóhoz, beáll a kézbesítési vélelem, és a végrehajtandó határozat fellebbezés hiányában automatikusan jogerőre emelkedik. Tehát a Posta használhatatlan válaszát követően már valóban izgulhatok, hogy melyik hajnalban visz el a rendőrség valami befizetetlen bírság miatt, vagy mikor árverezik el a lakásom, hiszen bár rendben vannak az ügyeim, sosem tudhatom biztosra, hogy nincs ellenem folyamatban eljárás, és azt sem tudom igazolni, hogy önhibámon kívül nem veszem át a küldeményeket. 

A panasszal következő körben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felé fogok fordulni, de ha van még ötletetek, hogy hol máshol érdemes házalni, azt szívesen fogadom.

Ha közlésre érdemesnek tartjátok a történetet vagy kíváncsiak lennétek a fejleményekre, írjatok, és tudom továbbítani a Postával folytatott levelezést és az egyéb részleteket. 

Üdv,
L.

A kérdés tehát az, hogy felelősséggel tartozik-e a Posta az értesítések kézbesítéséért és a kézbesítők munkájáért. Megkérdeztük:

Kedves Homár olvasó!

A postaszolgáltató a kézbesítés során a vonatkozó törvényi rendelkezések, illetve az általános szerződési feltételekben (ÁSZF) meghatározottak szerint köteles eljárni.

Ezek a szabályok a címzett számára is előírnak kötelezettségeket, így pl. könyvelt postai küldemények esetében a személyes kézbesítés érdekében a címzett köteles biztosítani a címhely egyszerű beazonosíthatóságát, valamint könnyű és biztonságos megközelíthetőségét (lépcsőházi kulcs, kapukód rendelkezésre bocsátása, az állattartás szabályainak betartása).

Ha ezeket a feltételeket a címzett biztosítja, akkor a szolgáltató köteles a küldeményt kézbesíteni a címzettnek vagy meghatalmazottnak, illetve helyettes átvevőnek. A posta a szolgáltatási szerződést a jogosult átvevő részére történő kézbesítéssel teljesíti.

Amennyiben a címzett vagy az átvételre jogosult a kézbesítés megkísérlésekor nem tartózkodik a címen, akkor erről a posta a címzettet értesítés hátrahagyásával tájékoztatja a nem könyvelt küldemények kézbesítésére vonatkozó szabályok alkalmazásával. Az értesítésnek tartalmaznia kell, hogy a küldeményt a szabályzatban meghatározott őrzési idő leteltéig a címzett rendelkezésére tartja. Ki kell emelni, hogy a szolgáltató a küldeményt csak abban az esetben küldheti vissza a feladó számára „nem kereste” jelzéssel, ha a címzett vagy egyéb jogosult átvevő a kézbesítésről szóló értesítésben megjelölt határidő lejártáig a rendelkezésére tartott postai küldeményért nem jelentkezett.

Ha a szolgáltató nem tartja be a törvényben, illetve az ÁSZF-ben meghatározott kötelezettségeit és ezzel összefüggésben kár keletkezik, akkor a postával szemben kártérítési igényt lehet érvényesíteni a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint, az ÁSZF-ben meghatározott eltérő rendelkezések figyelembevétele mellett.

E szabályok közül ki kell emelni, hogy a postával szembeni kártérítési igény az általános szabályoktól eltérően 6 hónapon belül évül el. A szolgáltató nem felelős a szerződésszegéssel okozott kártért abban az esetben sem, ha az a működési körén kívül eső elháríthatatlan okból keletkezett (ún. vis maior). A posta kizárja továbbá a felelősségét a küldemény sikertelen kézbesítéséért, ha ezek oka az, hogy a címzett a címhez való könnyű és biztonságos eljutás lehetőségét nem biztosította.

A kártérítési igény bejelentésére bármely postai szolgáltatóhelyen megtörténhet, amelyre 30 napon belül köteles a vállalkozás választ adni. Az igény elutasítása esetében pedig a károsult választása szerint az illetékes békéltető testülethez fordulhat vagy bírósági peres eljárást indíthat a céggel szemben. Amennyiben a posta kézbesítés során tanúsított eljárása a vonatkozó törvényi rendelkezésekkel, illetve az általános szerződési feltételekkel ellentétes, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz tehető bejelentés. 

Szeretnénk megnyugtatni, hogy rendőrök érkezésétől nem kell tartanod, de valóban pl. egy fizetési meghagyás kézbesítése során a „nem kereste” jelzéssel visszaérkezett küldeményhez kézbesítési vélelem tartozik. Ezzel kapcsolatban felhívjuk arra a figyelmet, hogy ilyenkor kézbesítési kifogás előterjesztésének van helye a törvényben meghatározott okból és határidőben. Erről a Magyar Országos Közjegyzői Kamara oldalán közérthető tájékoztatást olvashatsz itt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lalikám 2018.11.15. 14:41:00

Visszatérő probléma. De azért ki lehet rúgni 50 postást, mert túl sokan vannak....

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2018.11.15. 14:50:34

Én egyik nap megvárnám a postát és elbeszélgetnék vele.

Tikakukac 2018.11.15. 14:51:04

Délelőtt pont ilyen baja volt az egyik srácnak is a Postán. Akkor megnyugodtam, minden rendben van. Vagyis nincs, de itthon az a normális aki nem normális.

2018.11.15. 15:41:00

Nálunk a csomagértesítés szűnt meg teljesen évekkel ezelőtt.

Darth Revan 2018.11.15. 15:42:19

Ebben az a szep, hogy a posztolo soha nem fogja tudni bebizonyitani, hogy NEM kapott ertesitot. ha a postas beikszeli, hogy hagyott ertesitot, onnantol kezdve veszett ugye van

Mit lehet tenni? Meg kell verni a postast. Vagy lefizetni, hatha akkor elvegzi a munkajat.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.11.15. 15:57:11

Ez egyáltalán nem ártalmatlan ügy. A lényeg az, hogy a kézbesítési vélelem a Posta felé megnyilvánuló hivatalos közbizalomból ered. Vagyis a jogalkotó elfogadja, hogy amit a posta alkalmazottja a kézbesítésről állít, az mindig igaz. Így a címzett a kézbesítési vélelem beállása esetén előterjeszthet ugyan kifogást, de SEMMIVEL nem tudja azt bizonyítani. A postás ugyanis nem köteles a helyszínen tanúkkal igazolni a kézbesítés sikertelenségét. Az ő szava áll szemben a címzettével, aki ugyan állíthatja, hogy a kézbesítésnek nem volt akadálya, de bizonyítani nem tudja.
Mivel a Posta felé a közbizalom meginogni látszik, nem lenne felesleges a jogszabály Alkotmánybíróság előtti megtámadása.

borso 2018.11.15. 17:15:46

Szerintem a várd meg egyszer a körzetes postást és 2 lehetőséget kínálj fel: 1-minden ilyen levelet hozzon fel neked és te adsz neki ilyenkor 500.-Ft-ot. 2-fa testápolóval magyarázd el mi lenne a dolga és kötelessége.

Thomas Dantes 2018.11.15. 18:43:46

Nekem se adta oda . Otthon voltam, meg se próbálta, be se csöngetett , értesítő be és kész.

Ja, hogy a következő napokon dolgoztam, így nem tudtam elmenni érte a postára? Az már kit érdekel?

Túl sok felhasználó 2018.11.15. 18:50:43

@Thomas Dantes: De ez még a jobbik eset, legalább tudod, hogy el kell menned a postára.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.11.15. 18:50:49

Postásnak lenni szar meló, azt valakinek meg kell fizetnie. Ha a posta nem fizeti meg, akkor sajnos nekünk, magunknak kell. Mivel mutyiországban élünk, egy ilyen személyes kifizetés még hatékony is, nincs közbeékelődött Tökömöccse Kájefté, alkotmányos költség, tébé, stb. Szóval én néha szoktam adni a postásnak egy-egy ezrest, és voilá, mindig, mindenem megérkezik. Normális országban erre az eljárásrendre persze néznének, mint a luki nyúl, de hol élünk mi normális országban.
Anyám, mint klasszikus kisnyugdíjas, ezt úgy oldja meg, hogy ha otthon van, és felmegy a postás a másodikra, akkor az évszaktól függően tuti számíthat egy hideg, házi málnaszörpre, vagy egy forró teára, meg egy kóstolóra az épp kisült, vagy maradék sütiből.

bigmac 2018.11.15. 19:05:34

Felül kellene már vizsgálni ezt a kézbesítési vélelem jogintézményét. Amikor ezt kitalálták az 50-es években akkor a postásnak fele ennyi dolga volt reálértékben 2x ennyi fizetésért...és név/arc szerint ismerhette azt akinek kézbesít.
Ma 3 körzetre van egy helyettesítő kézbesítő, kakil az egészre, simán be se dobja az értesítőt, levelet meg postán hagyja megnyomorítva ezzel embertársa életét.
Nem számít, ha az egy hivatalos levél, mondjuk egy meghagyás, kit érdekel?
A postás rendőr vasutas szentháromságot pedig mind ismerjük, a sorrend is így helyes....

bigmac 2018.11.15. 19:14:57

@Csokis: A borravalóval az a baj, hogy azontúl, hogy nehogymár még a címzett fizessen, hiába tejelsz, az a postás 2 hét múlva már árkon bokron túl van....tapasztalatból mondom...

NAV tolmács 2018.11.15. 19:30:08

@Csokis: Én is ezt csinálom több éve.
Ez a harmadik lakhelyem, mindenhol bevált. Adok neki ötezer forintot év vége felé, megköszönve ez egész éves munkáját, valamint kellemes ünnepeket kívánok. Minden megérkezik, minden értesítő itt van. Azt tudni kell, hogy elég sok cuccot rendelek külföldről.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.11.15. 19:37:34

Át kell térni digitális levelezésre, a postával felmondani a szolgáltatást, hogy nem kérjük, a postaládát leszerelni, helyére a digitális levelezési címet kitenni, meg az áttállási értesítést. Nálunk és egyre többünknél már ez van 4-5-6 éve.

Itt egy kép, amin csak egy kép van a postaládáról, de az fizikailag nem létezik. Azon van az áttérésre való értesítés szövege:
m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/Digit%C3%A1lis%20levelez%C3%A9s%20%C3%A1t%C3%A1ll%C3%A1s.JPG

enipeni 2018.11.15. 19:40:28

@bigmac: egyszeru: 100 forint alkalmankent. igy a veszteseg sem tul nagy ha megy az eggyik es a kovetkezo is szamithat ra.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.11.15. 19:40:50

"Tisztelt Magyar Posta, állami és magán szervek, levélszemét dobálók!

Örömmel értesítem önöket, hogy parlamentünk törvényalkotó gyakorlata és a jog előtti egyenlőség elvét követve, 2014. április 1-től áttértem a papír alapú levelezésről és kommunikációról, kizárólagos digitális levelezésre. A kor technikai színvonala már nem teszi lehetővé, hogy erről szikratávírón értesítsem az érintetteket és azt fogadni is tudják, éppen ezen oknál fogva, kérem ők se küldjenek ezen időponttól semmiféle éghető, elázó, környezetszennyező papír lapokat.

....................@index.hu

a digitális postacímem. Bárki számára. Papír alapú küldeményeket, ezen időponttól, el sem küldöttnek, meg sem írtnak minősítek. Tehát ne is álmodjon senki róla, hogy azt különféle trükkökkel megkapottnak lehet átminősíteni. Punktum."

mam0ka 2018.11.15. 19:50:11

A 1011 körzetben nálunk, a párhuzamos utca azonos számában többször hagytak értesítőt, átvittem. A szomszéd házba levél-csomagot átvittem. Az értesítőre nem írtak feladót, a Városmajorban sem tudták megmondani, de azóta nem volt ilyen. Eltettem, több éve, hátha bizonyítani kell a feladó felé. A szomszéd ráírta a levélszekrényre, h. mindig otthon vannak, szíveskedjen ...

D94A 2018.11.15. 20:33:25

Az egész rendszer több sebből vérzik! A mai világban postásnak lenni nem egy egyszerű feladat. Kibaszott sok meló minimális fizetésért. Mi is ami annyira leterheli őket? Ugye egyre többen térnek át a digitális számlalevelekre! Azaz kevesebb csekket kell vinniük... Helyette viszon van egy ultra nagy adag kibaszott okádék reklámújság és szórólap. Ja! Ez a legfontosabb!!!! Ellenőrzik is! Megkapa-e a teszkósújságot?! Egy vidéki kisvárosban élek, gyakran elnézem, ahogy a bicajos postás rogyadozik a reklámszarok alatt. A másik oldal! Vannak sajnos olyan dolgozók ( mindenhol) akik a legelemibb szabályokat sem tudják betartani. Ezeket valamikor picsán rúgták. Most nem teszik mert senki sem jön a helyére...

D94A 2018.11.15. 20:36:54

@TanNé: Hiába tértem át az ELMÜ-ÉMÁSZ közös nagy nemzeti bizseraszolgáltatónál az e számlára... Minden hónapban landol a postaládámban a villanyszámla....

lcsaszar 2018.11.15. 21:30:48

@Thomas Dantes: Nálam is rendszeres. Lusta megnyomni a csengőgombot, vagy annyira siet, mert várja a krimóban a ser, vagy ki tudja. A póstán panaszt tettem, ami tiszta időpocsékolás volt, nem is reagáltak. A postással beszéltem, azt modja ő csengetett, de senki nem nyitott ajtót. Ketten is otthon vagyunk, nem rádiózunk hangosan.

MrZed001 2018.11.15. 22:02:44

Én még a szerencsésebb kategóriába tartozok.
Itt csak jön, bedobja a cetlit, megnyomja a gombot, és már robog is tovább (ebben a sorrendben és ennyi idő alatt).

De van olyan Bp körüli település, ahol ha nincs postafiókod, akkor leveleid legalább felét nem kapod meg. Mondanom se kell, a postafiók bérlésért nagy a sorbaállás, kihalási várósor van.

Amúgy már mondtam, ez már a NEM kézbesítési vélelem korszaka.

SarahConnor 2018.11.15. 22:23:14

Ide több postás is jár. Az egyik egy übercuki, a másik a be se csengetős figura. Mindent behajt, értesítő, stb, én meg mehetek utána, mikor megtalálom a cetlit, pedig egész nap otthon voltam.
Ez a be se csengetős vastagon telibe kulázhatja a munkáját, mert a leveleket rendszeresen össze-vissza dobja be. Mármint nem a házon belül, hanem utcán belül. Ha én az 5 szám 2. emeletén lakom, akkor érdemes tartani a kapcsolatot a 2 szám 5. emeletével, mert olyan futólag nézi meg a borítékot, hogy simán nem figyeli, melyik a házszám és melyik az emelet vagy az ajtószám (ha rómaival van írva az emelet, akkor oké, de sok küldeményen nem így van már). Emeleteket, ajtókat, házszámokat művész módjára, szabadon értelmez. Rendszeres, hogy hoznak a szomszédok át levelet, vagy mi viszünk. Nevetséges. Kk-n keresztül írtunk panaszlevelet, semmi foganatja.
Ezen kívül meg van egy reklámújságos ember, aki az én postaládámba dob mindenből vagy hatot.
Én értem, hogy szar meló, csak miért mi szívunk? Mondjon fel, menjen polcot rendezni a Tescoba.

epertorta 2018.11.15. 22:32:30

Én is mindig szoktam adni pénzt az aktuális postásnak, mert a régi tizenévig itt dolgozott, azóta meg jönnek-mennek az újak. De volt közte egy nagyon hülye.
Adtam neki pénzt, hogy mindent dobjon be, erre még a tértivevényes NAV-os levelet is bedobta, ami azért nem vicces, mert ezekben általában van egy bizonyos határidő, amire pl. reagálni kell. Ha napokig nem vagyok itthon, nem tudom mikor érkezett a levél.
De azóta már ez is lelépett.

élhetetlen 2018.11.15. 22:56:16

@Csokis: „szoktam adni a postásnak egy-egy ezrest, és voilá, mindig, mindenem megérkezik.”. Csak az a baj, hogy már ahhoz is mázli kell, hogy ezt megtehesd. 15 évig működött a rendszer, akkor is cserélgették őket a körzetek között, de szóltak az utódnak. Az utolsó a második infarktusa után kiszállt, azóta úgy váltják egymást a postások, hogy esélyem sincs.

Vasgepárd 2018.11.15. 23:13:46

Hát nekem van ötletem.

Talán kicsit jobb, mint az a marhaság, amit ide kiposztolt valaki, hogy ő átállt "digitális levelezésre", megadva egy e-mail címet. Remek, én nagy gecó követeléskezelő cég esetében még örülnék is az ilyennek, mert legalább nem kell levelezgetni: én kétszer szabályosan megpróbáltam értesíteni postai úton a lakcímén, hogy rendezze a tartozást vagy per lesz, ahogy az törvényben elő van írva. Visszajött, hogy kézbesíthetetlen, remek, akkor a törvény szerint úgy kell tekinteni, hogy elolvasta és kész. Indulhat a per, később a végrehajtás, árverezés, aztán majd a kilakoltatásnál segédkező fakabát rendőröknek magyarázzon digitális levelezésről meg szikratávíróról, én úgy is a pénzemhez jutok a lakása elárverezése útján.. :>

Ami nagyobb baj, hogy sajnos valós a posztban felvetett probléma, és nincs rá jogi lehetőség, hogy valaki univerzálisan kiváltsa a tökéletlen, analfabéta, (mostanában nyilván migráncs is, hiszen már mindenkit felvesznek) postai kézbesítőket. Nekem is volt, hogy a kretén postások 1,5 hónappal a visszaküldési dátum után dobtak be értesítőt. Bár lehet hogy nem is ők, mert én is kaptam már többször is szomszédnak szóló levelet is, amit én dobtam át neki.

Márpedig nekem alapvető jogom a TISZTESSÉGES ELJÁRÁSHOZ VALÓ JOG, és ezt nem látom teljesülni úgy, hogy én nem adhatok meg egy központi, minden hatóságnál alkalmazható elektronikus elérhetőséget, ügyfélkaput, mittomén, ahol az állam értesíthet, vagy hogy még egy honlap sincs, ahol én minden hatóságot, hivatalt csekkolhatnék egyszerre, hogy éppen akarnak-e tőlem valamit. Mindegy. Találják ki, hogy lehet a postai kézbesítést ugyanolyan értékű univerzális elektronikus értesítési lehetőséggel kiváltani. Ez az ő dolguk, oldják meg, mert nekem sérül a tisztességes eljáráshoz való ALAPVETŐ JOGOM azzal, hogy a migráncs postás eldobálja az értesítőket és elhúz Münchenbe a napi fizetésével, nekem meg árverezik a házat, mert nem kaptam meg, hogy valaki fizetési meghagyást küldött ellenem...

Na, szóval a kulcsszót már leírtam párszor. Alapvető jog, tehát az Alapvető Jogok Országgyűlési Bztosához kéne fordulni vele (ajbh.hu vagy mi). Összerakni egy jó kis kérelmet, akinek van hozzá ideje, a biztos fordulhat az Alkotmánybírósághoz is, ami megállapíthatja, hogy Alaptörvény-ellenes a kézbesítési vélelem beálltának kizárólag normál postához kötése.

Na persze, időn kívül némi jogban járatosság sem árt hozzá, különben majd valami hülyeségbe belekötnek és elutasítják, az összes többinél meg erre hivatkoznak. Úgyhogy aki "józan paraszti ésszel" akar nekiállni, inkább maradjon a józan paraszti seggén, mert csak elcseszi az egészet.

De a lehetőség adott.

élhetetlen 2018.11.15. 23:25:22

@szekertabor: „Ez egyáltalán nem ártalmatlan ügy”. Hát nem. Már vagy húsz éve, kaptam egy sima levelet, hogy amennyiben ezt sem kapom meg, akkor kézbesítettnek tekintik. Az előző tértivevényesről nem tudtam, értesítés sem volt. A lakásátírási illeték befizetéséről szólt. Ha x napon belül nem fizetem be, akkor a mindenkori alapkamat x-szeresével ketyeg a késedelmi bünti. Az illetéket akkor még néha évek múlva rótták ki, (tehát nem kérdeztem meg hetente, hogy mi van), az átírás sem 4% volt, és az alapkamat sem 0 körüli, tehát, ha ezt a második levelet sem kapom meg, összejöhetett volna a végrehajtás adott idő után. Szóval ez az egyszerűsített kézbesítési törvény egy agyrém.

ROTFL Manó 2018.11.15. 23:48:40

@Vasgepárd: Mi van akkor, ha nekünk be van kamerázva a bejárat a lépcsőházba és vissza tudom nézni, hogy az adott napon be se jött a postás a levélszekrényekhez? Márpedig a jószág ráírta a tértire, hogy nem kereste, nem voltunk otthon, de ez nem igaz! Viszont a dátum alapján lebukik.

Akkor ezzel meg tudom dönteni _egyetlenegy_ ügyben a kézbesítési vélelmet (és valószínűleg kirugatni egy talpas postást), de sajnos kis hazánkban nincs precedens jog.

ninimimi 2018.11.16. 00:24:50

Ez a "kézbesítési vélelem" egy igazi diktatúra mocskos, népellenes találmánya 1952-ből, a rákosiféle kommunizmus legsötétebb évéből. A hatalom bármit megtehet veled, és te nem védekezhetsz, semmi jogod sincs hozzá, ha valaki, valakik kiszemeltek áldozatnak. Ez ennek a "vélelemnek" a szellemisége.
Nézem itt az ötleteléseket, és mind közül csak egy utal halványan erre az igazi okra.
Aminek lényege, hogy ha a magyar nép 2018-ban harmadszor is kétharmadhoz - vagy csalás nélkül annak közelébe - juttatott egy sztálinista rezsimet, akkor neki, nekünk ez így jó, ahogy van. Pofa be, és csendben várd, mikor mit tesz veled önkénye-kedve szerint a hatalom gépezete!

élhetetlen 2018.11.16. 02:01:13

@ROTFL Manó: Ennyire nem egyszerű. Nem jellemző, hogy egy hivatal küld egy tértivevényes levelet, és e-mail-ben értesít, hogy kapsz egy levelet. Hogy jössz rá, hogy jött meg egy leveled, amiről nem tudsz? És akkor mit nézel a vissza?

Pilotax 2018.11.16. 07:34:31

Jogilag a kérdés a magyar állam részéről teljesen megoldott úgy hívják, hogy kézbesítési vélelem!!!! Ha tudsz a meg nem kapott levélről, ha nem akkor is megb...k. JOGÁLOM?!!!

Fülig José 2018.11.16. 07:42:34

nekem 160 ezerbe került a "kézbesítési véelem". ELMÜ levelezett velem a korábbi címemre (mivel a paraszt, akinek a pecót eladtam nem iratta át a mérőt, ellenben lopta az áramot)
semmit nem tudtam kezdeni a postával azon kívül, hogy szóban írásban kb. mindenkit elküldem a k.va annyába.
Mert: a postásnak a kézbesítési szabályzat szerint ellenőriznie kell a nevet a levélszekrényen, a szekrény zárhatóságát és csak AZUTÁN kézbesíthet bármit. Merthogy én voltam postás előző életemben és vizsgázni kellett ebből. Namost a postaládák tetejére/kukatárolóba/bejárati ajtóra kib.szott értesítő tökéletesen szabályellenes! De a miskolci (tán) ügyféllerázó parancsnokságon rettenenes ordibálás után kinyögte a lárvaarcú, hogy az újhullámos szabályzat szerint nekik már nem kötelességük (ezt figyi!) ellenőrizni, hogy a címzett VALÓBAN ott lakik-e! Leb.sszák az értesítőt, 5 nap múlva megy vissza nem kerestével aztán csővázam, jön a végrehajtó és viszi a frigót. És most asszed, viccelek, pedig dehogy. velem megtörtént, másfélszer. először kizzadtam a fenti összeget, pár év múlva a második felvonásnál sokkal okosabb voltam, így megúsztam ügyészi megrovással amikor a nyomorult öbv-t igazítottam el. (ő tényleg nem tehetett róla, de hát ő volt ott. monnyák, hogy nehéz szakma..)
az eredeti szabályzat akkoribabn (2010) fent volt a posta honlapján, sokáig kutattam de meglett, elküldem nekik kinyomtatva, bekarikázva az ominózus rész. megírták: van nekik is ilyen, köszönik. sakk-matt

ember a holdon? 2018.11.16. 08:40:29

Fizetési meghagyást kaptam (volna) ha lett volna értesítő. Egy teljesen valótlan követelésre. Nem tudtam fellebbezni, a kézbesítési vélelem miatt. A kézbesítési vélelem megdöntésére beadott panaszomat elutasították, mondván, hogy biztos hazudok... hisz a postás nem hazudik, ő biztos hagyott értesítőt...

Chastar 2018.11.16. 09:02:25

Ez a "kézbesítési vélelem" már a 90-es évek eleje óta időnként felbukkanó téma. Azóta akármilyen színű a kormányunk, még egyik sem foglalkozott vele.
Vajon miért?

SZIGMA 2018.11.16. 09:16:49

Például az értesítő lehetne szigorú számadású (elég ha csak a belső ISO rendszerben vezetik), sorszámozott, önátírós. Mondjuk a "megírja aztán b@ssza bedobni" ellen ez sem védi az állampolgárt, de ha ennyit kell vele melózni, úgyis bedobná. Mert most, ha jól értem, csak ikszelni kell egyet oszt jónapot.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2018.11.16. 09:16:57

@Thomas Dantes: dettó. Nagyon ritkán vagyok otthon, mert a munkahelyem 40 km-re van. De egy alkalommal otthonról dolgoztam, és csomagra is számítottam. A kézbesítő meg csak simán bedobta az értesítőt, amit persze csak este vettem észre - zárás után. Panaszt tettem, a kézbesítő azt hazudta, hogy ő csengetett. Azzal tudtam megfogni, hogy rákérdeztem, hogy hol a csengőkapcsolóm. (nem a szokványos helyen van). Hivatalos panaszt akartam tenni, a postavezető rimánkodott, hogy ne tegyem, három éve nem talál normális kézbesítőt.
És arról is kioktattak, hogy a nagyobb méretű küldeményeket NEM IS KÖTELES kézbesíteni, örüljek, hogy bedobta az értesítőt. :/

Fülig José 2018.11.16. 09:21:13

@kekecke: baszki, nekem volt olyan elveszett küldeményem, amit állítólag levélszekrénybe kézbesített a paraszt, DE BE SE FÉRT A LEVÉLSZEKRÉNYBE. viszont a postán aszonták, a kolléga biztos bedobta, mennyek anyámba...

P1sty 2018.11.16. 10:15:02

Teljesen megszokott, hogy csomagról nem értesítenek, de visszadátumozva is kaptam már értesítőt. Szerencse, hogy legalább a nyomkövetés működik.

A múltkor rendeltem egy csomagot Németországból, a DHL magyar partnere sajnos a Posta, így nekik kellett volna kihozni.
Amelyik napra ígérték, nem jött meg, másnap megnéztem a nyomkövetést, ami szerint "zárt ajtó" miatt nem tudták kézbesíteni, így értesítettek engem. Ezzel két probléma van: 1) a postásnak van kulcsa a lépcsőházunkhoz, 2) ha zárva volt a kapu, akkor hogyan értesített?

A következő munkanapon elmentem a postára átvenni a csomagot. (Ott ugye külön öröm, hogy a feladás és átvétel egy ablaknál megy, sorszám nélkül.)
Miután hazaértem a csomaggal, ott figyelt az értesítő a postaládában, amiből sikerült visszakövetni a dolgokat: az ígért napon kinyomtatták, majd ráragasztottak egy matricát, miszerint "hibás cím" miatt (kamu) megy vissza a csomag postára (ezek szerint az értesítővel együtt); végül ceruzával ráírták az újabb dátumot.

BaT2 2018.11.16. 11:53:22

Olyat nem lehetne csinálni (akár milliárdos informatikai fejlesztés árán - mindegy, hova lopják el a pénzt, de így még akár haszna is lehetne), hogy a posta belső rendszere küldjön neked egy emailt, hogy x és y levelet adott fel neked? Itt követheted nyomon? Hiszen minden bekerül egy központi gépbe, fel van rögzítve már most is!
Vagy legalább az ajánlott és tértis levelekre? Egyszer bemész a postára, a címedre, nevedre, akármire felrögzítenek egy email címet, utána erre kapsz minden ilyen levélről egy értesítőt egy nyomkövető linkkel?
Amikor átveszed a levelet, akkor vonalkód alapján olvasnak egyet rajta a gépbe, hogy bekerüljön, hogy átvetted. Akkor az értesítőt miért lehetetlen kiküldeni emailben???

rarabel 2018.11.16. 13:20:30

És biztosítást, nyugdíjpénztárat, sorsjegyet adhatok?

Nancsibacsi 2018.11.16. 13:44:47

Az értesítőért nem jár pénz. Ha kihozza a cuccot, akkor kap egy 200-ast.
Ennek az az eredménye, hogy MINDENT kihoz: a csomagokat is, azt is amit egyébként nem kellene. És semmit se a levélszekrénybe dob - levél méretű kínai csomagot se -, hanem mindennel fölcsenget. Ha nem vagyunk otthon, akkor beadja az anyóséknak akik 2 kapuval arrébb laknak, mert tudja hogy ott is megkapja a pénzét.
Minden csak idomítás kérdése.

BaGabi 2018.11.16. 15:22:30

@borso: A fa testápoló olcsóbb, és jobban motiválná a rühes barmot!

Viszlát és kösz a halakat 2018.11.16. 16:11:57

@Chastar: "Azóta akármilyen színű a kormányunk, még egyik sem foglalkozott vele.
Vajon miért? "

Mert ha ez nem lenne senki nem venné át a felszólító leveleket és le lenne tudva minden tartozás, hivatali felszólítás

Balfredo Alfredo 2018.11.16. 19:14:53

@MrZed001: "De van olyan Bp körüli település, ahol ha nincs postafiókod, akkor leveleid legalább felét nem kapod meg."
A postafiók előnye, hogy oda jó eséllyel megérkeznek a küldemények.
Hátránya, hogy pénzbe kerül. Meg hogy rendszeresen el kell menni a postahivatalba, annak nyitvatartási idejében.

Messzebről nézve olyan ez, mint az olcsó légi társaság: névlegesen eljuttat A-ból B-be a csomagjaiddal együtt, de minden lehetőséget megragad, hogy pluszpénzt kérjen érte. A postafiók igazából a postát tehermentesíti: a küldeményeket csak be kell tenni a fiókba és nem kell a postásnak házhoz vinnie. Ennek ellenére nem a posta fizet az ügyfélnek, hanem fordítva.

Balfredo Alfredo 2018.11.16. 19:52:41

@ninimimi: "Bocsáss meg nekik Uram, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek!"

Josi01 2018.11.16. 21:28:41

@TanNé: Akkor majd ne csodálkozz, ha a kifizetett kínai cucc helyett csak a fotóját találod a postaládában. :)

Meridian74 2018.11.16. 23:13:15

Eccerű a probléma kezelése... kű'desz magadnak egy ajánlott levelet (oké, aránytalanul sok pénzbe fáj), de feladónak nem magadat adod meg hanem valami mást... mondjuk egy céget... ahol dolgozol.

Aztán vársz. 30 napon belül kapnod kell egy értesítőt. No, ah nem kapod meg akkor máris mehetsz a bíróságra vele. Mármint azzal a dokumentummal, amivel te feladtad a leveledet ;)

élhetetlen 2018.11.16. 23:20:47

@BaT2: A gondolat jó. Webáruház csomagnál elvileg már működik is. A webáruház küld egy emailt, hogy postán a csomag. A posta is küld egy emailt, hogy mikor hozzák. De nem előző nap, azaz ez úgy néz ki, hogy szól a kaputelefon, mondjuk nyolckor, amikor én, mint nyugdíjas még alszok. Erre felébredek, és, ha ügyes vagyok, akkor mire felér a postás, már sikerült belebújnom valami gatyába, a hajam égnek áll, elfelejtek borravalót adni, és később látom a levelet, amit reggel fél hétkor kiküldtek, hogy ma jönnek. Nem igaz, hogy nem tudják előző nap. De ez már tényleg nem probléma, csak vicc!

élhetetlen 2018.11.16. 23:38:44

@SZIGMA: „de ha ennyit kell vele melózni, úgyis bedobná.”. Csak nem mindegy, hogy hova. A múltkor belebotlottam az akkor új, vagy helyettesítő postába, ráértem, tíz percig segítettem neki, pedig minden postaládán ott a cím, és a név. És a múltkor, egy nagyon rendes nő, akihez a szomszéd utcában dobták be a levelemet, miután felbontotta, és látta, hogy fontos, átballagott vele. És ez nem az összetéveszthető kategória, hogy ua. névvel utca, vagy köz, Karinthy, Irinyi. Itt már belefér sajnos az is, hogy a postás megunja a napi melót, és a maradékot bevágja az első kukába. Te meg szívsz. És nem tudod számon kérni a sorszámozott értesítőt sem, ha nem kaptál semmit, és nem tudsz semmiről.

naggy 2018.11.17. 21:53:01

Én rúgattam már ki postást nem kézbesítés miatt. 5 éve megyek haza kocsival és látom a feleségem tolja babakocsival a gyereket a járdán. Megy felé a postás úriember motorral, majdnem elüti és ordít vele mint az állat, hogy takarodjon előle, nem látja, hogy siet. Enyhén felment a pumpa, következő háznál megállt bedobni valamit, ott kiugrottam a kocsiból és lerángattam a motorról. Akkor már nem volt olyan nagy a szája. Ha nem állít le a feleségem szerintem úgy összeverem, hogy mentő viszi el. Ez után elkezdtek nem megjönni a leveleink. Mivel a vállalkozásaink oda vannak bejelentve, eléggé gyanús lett, hogy a korábbi heti több levél hirtelen elmaradt, illetve a feleségemnek is feltűnt, hogy soha nem csenget a postás, holott az incidens előtt minden délelőtt, ha hozott valamit nagyjából fix időben jött. Mikor direkt úgy ment ki sétálni, hogy pont összefusson a postással mindig az volt a duma, hogy ma nem jött semmi. Van egy partnerem aki minden héten küld számlát, akit fel is hívtam, hogy két hete nem jött. Mondta, hogy pedig a megszokott időben feladta. Elküldettem vele a feladóvevényeket és szépen bementem a postára. Minő meglepetés és szerencse még a postán voltak, több levéllel együtt, mert "nem voltunk otthon" és a postás értesítést hagyott a ládában. Természetesen nem kaptunk semmilyen értesítőt. Tettem panaszt a postánál, de persze leráztak, hogy ha az alkalmazottjuk azt jelöli be, hogy hagyott értesítőt, akkor biztos hagyott. Sejtettem, hogy ez lesz a válasz, ezért már a panasz benyújtásakor felszereltem egy kamerát, ami pontosan a kapunkat figyelte és tökéletesen látszódott rajta, ha bárki a postaláda közelébe megy. Mikor megkaptam a posta válaszát, arra küldtem egy újabb panaszt, amin feltüntettem újabb 4 ragszámot, amiket megreklamáltam és kértem, hogy írják bele a válaszukba, hogy melyik napon próbálta meg a kézbesítő kézbesíteni a levelet. 30 nap múlva megjött a válasz benne a dátumokkal. Szépen kimentettem a kamera felvételeket azokra a napokra, amiket megadtak és besétáltam a postára és kérettem a postavezetőt. Megmondtam neki, hogy két választása van. Kirúgja a postást és kapunk egy olyat aki el is végzi amiért kapja a fizetését vagy a kamerafelvételeket felhasználva pert indítok a posta és a postás ellen. Megnézte a felvételeket amin az látszott, hogy a postás meg sem állt a házunk előtt egyik nap sem. Próbált még magyarázkodni, hogy beszélnek vele és tuti nem lesz többet ilyen, meg ne legyek már ennyire szőrösszívű, de végül belátta, hogy nincs más választása. Két nap múlva már csengetett is az új postás levéllel a kezében. Pont én vettem át tőle és beszéltünk pár szót a volt kollégájáról és mondta, hogy elég sokan panaszkodtak már rá, de nem akartál elküldeni, mert kevesen vannak. Azóta is az új srác jár hozzánk, nagyon kedves, normális, mindent kihoz, nem tűnik el semmi. Szokott is kapni minden karácsony előtt egy kis "köszönöm az egész éves munkát ajándékot".

Xezs7 2018.11.18. 15:37:08

@naggy: jól tetted. Köcsög ellen így kell fellépni.

Xezs7 2018.11.18. 15:42:38

Egyébként szerintem is meg kéne várnia a poszternek egyszer a postást és megbeszélni vele a dolgot. Hátha sikerül meggyőzni, akár pénzzel (bár ezzel nem értek annyira egyet), hogy jobb ha végzi a munkáját.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.11.19. 09:06:58

@élhetetlen: és még neked viszonylag jó is, mert otthon vagy. Én a munkahelyen szoktam örülni az ilyen leveknek, amiben tájékoztatnak, hogy a 30 km-re levő otthonomba pár órán belül ki fogj vinni a postás a küldeményt....jó ideje már semmit nem kérek otthonra, mert a Nemzeti Konzultációs paksamétát kivéve mindenért a postára kell szaladgálni.

Norka - HH 2018.11.19. 10:03:12

@Thomas Dantes: Engem szombaton korán reggel oszott ki a postáskiasszony a postán, h miért utolsó pillanatba megyek a levélért, mert már kioszották a hétfői újbóli kézbesítésre és most túrhatja fel az egészet. Akkor hallgatott el, amikor megkérdeztem tőle, h ezt most komolyan mondta? Mert először sem kézbesítette, de örömünnep volt, mert legalább értesítőt dobott be. ...és ha az megnyugtatná, h szabadnapot veszek ki, beülök a postaládámba és amikor a postás ott keres, mert a lakásig sosem jön fel, akkor kiszámláznám azt a napot számukra. Egyébként meg nincsenek nyitva olyankor, amikor hétköznap be tudnék jönni érte... Ekkor munkáját végezve, normális kommunikációra kapcsolt.

Tudod Te azt jól! 2018.11.19. 12:06:09

Megint meghildult a Homár?

Xezs7 2018.11.19. 13:21:17

@Tudod Te azt jól!: Postán kapja a posztokat. A kézbesítő meg szarik az egészre.

Nick-son 2018.11.19. 17:45:01

A postai szolgáltatások eléggé drágák, még így is el vannak havazva, de a dolgozók mégsincsenek megfizetve. Na most akkor valaki megmondaná hol a pénz?

Balfredo Alfredo 2018.11.19. 19:23:24

Mindenki nyugodjon meg, már megvan a megoldás: www.posta.hu/aktualitasok/kovetheto_lesz_az_ajanlott_level_20181116
A postás majd tableten íratja alá, hogy ki vette át a küldeményt. Ezzel a be nem dobott értesítők problémája is megszűnik. ...Ja, mégse :-((

Balfredo Alfredo 2018.11.19. 19:42:26

@Nick-son: "A postai szolgáltatások eléggé drágák, még így is el vannak havazva,..."
A Posta működésképtelenség irányába látszik sodródni :-(

A dolog ott kezdődik, hogy a kézbesítés valamint az esetleges különszolgáltatások díját a feladó előre kifizeti. Az, hogy a díjszabásban szereplő összeg esetleg nem fedezi a kézbesítés tényleges költségeit, sem a feladót sem a vevőt NEM KELL hogy érdekelje.
Mint a hozzászólások mutatják, a kézbesítés nem minden esetben történik meg. Ha valaki biztosan (na jó, nagy valószínűséggel) meg akarja kapni a neki szóló küldeményeket, akkor némi kenőpénzt kell adnia a postásnak év végi köszönet keretében. Vagy a kenőpénzt intézményesített úton, postafiók bérleti díj formájában. közvetlenül a Postának kell kifizetni
A helyzet néha teljesen abszurdba fordult: az alacsony levélszekrényes kézbesítési arány miatt egyre többen bérelnek postafiókot. Azaz csak bérelnének, mert az adott településen már nincs szabad postafiók. A helyi hivatalvezetőnek meg nem jut eszébe, hogy bővítse a postafiókok számát. Pedig a postafiók bérlete a hívatalnak is bevétel, továbbá postafiókba egyszerűbb kézbesíteni, mint levélszekrénybe, házhoz kivinni. Vagy nincs további postafiókoknak, ezért az épületet kellene bővíteni? Akkor miért nem bővítik? Vagy a hivatalvezető már kezdeményezte az épület bővítését, de fentről nem hagyták? Vagy mi a fene folyik a Posta körül tulajdonképpen?

FDToth 2018.11.19. 23:05:45

Nalunk is ez a helyzet: postas dobalja az ertesitoket. Regebben, ugy 1 honapja minden levelet bedobott, kiveve tertis, most meg lehet menni aposzara ertuk. Aki kitalalta ezt az ajanlott hulyeseget..
Masik vicc az e-ertesites: 3 postata szoktam jarni, eddig 9-bol 2 postsi dolgozo tudts h mi is ez, a maradek hetnek fogalma sem volt, jott a postavezeto es magyarazta nekik... az egyik posta meg azt mondta magfarol h naluk nincs e-ertesites, mert ok nem online posta..
Es a legszebb az egeszben h hiaba e-ertesitessel adom fel, mostsnaban nem jon semmikyen visszajelzes...
mikor krsz mar privatizalva a posta?

ROTFL Manó 2018.11.20. 16:22:16

@élhetetlen: Hát nézd, nem egy e-mailt várok a hivataltól a hivatalos levél mellé, hanem olyanra gondolok, ami eléggé feltűnő. Mondjuk amikor már a házat jönnek elárverezni a fejem fölül, vagy kilakoltatni, mert nem kaptam meg egy fizetési felszólítást és jogvesztő határidő van benne, a késedelmi kamat pedig megnő, ilyesmi. Nem azt kéne bizonygatnod, hogy igenis jól működik a posta, mert itt kapásból kapsz hatszázhuszonöt példát, hogy nem.

élhetetlen 2018.11.20. 17:23:03

@ROTFL Manó: Valamit félreértettél. Én arról írtam, hogy „életveszélyes” az egyszerűsített kézbesítési törvény. Neked meg csak azt írtam, hogy fújhatod a lépcsőházi kamerát, ha nem kapsz semmit, mit keresel vissza. És, ha tíz év múlva jön a végrehajtó, akkor nem tudod bizonyítani, hogy te nem kaptál értesítőt sem. Nagyon nem azt bizonygattam, hogy jól működik a posta, mondom, nem tudom, mit értettél félre.

Sluck Ödön 2018.11.21. 18:42:05

A kézbesítési vélelem nevű szemétséget el kellene törölni. Lehetnének helyette hivatásos kézbesítők, mint néha lehet látni amerikai filmekben.

killerkaller 2018.11.25. 18:20:49

Lakcím változásánál első teendők között van az adatváltozás bejelentése közműveknél, banknál egyéb szolgáltatóknál, így a postánál is.
A postának van is erre formanyomtatványa, amelyen mindkét fél (új lakó-régi lakó) kérheti a megfelelő küldemény kezelést, átirányítást.
A mai napig a régi lakó küldeményeinek egy része hozzám érezik. Akkor ez így hogy?

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.11.28. 16:56:54

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: progresivefunding.wordpress.com

.;;

lcsaszar 2018.12.07. 18:36:45

Tegnap ajánlott levelet hozott a póstás. Nem az értesítőt dobta be és elszaladt, hanem becsengetett. A levélben a pósta válaszlevele állt a reklamációmra, miszerint a póstás bedobja az értesítőt, és elszalad. A válaszlevél tartalma kb. " mi mindent megteszünk ügyfeleink elégedettségéért, stb." Most már megnyugodtam.

hitetlen02 2019.05.16. 08:11:08

@Csokis: Köszönöm én is ezt csinálom :) nekünk nincs probléma a postával. ;)

Tönkre tették az életem 2020.08.09. 19:48:53

Sziasztok!

Nem rég derült ki számomra hogy azért történin minden borzalmas dolog az életemben, mert a postás soha nem dob be értesítőt. (Minden más nem-hivatalos levél gond nélkül megérkezik mindig)

Csak néhány ügy az elmúlt 1 évből, amik azért történtek mert un. "Csendes letétbe helyezte" (nem dobta be az értesítőt hanem elsumákolta) a postás:

1. A feleségemet akivel 7 éve élünk (Japán nemetiségű)

Tönkre tették az életem 2020.08.09. 19:55:19

@Tönkre tették az életem:

1. A feleségemet (aki japán nemzetiségű) véglegesen kitoloncolták Europából, így soha többet tudok vele találkozni, mert a bevándorlási hivatal leveleit nem kerestével visszaküldték

2. Most vonnak le többszázezer forintot a fizetésemből, mert a fizetési felszólításokat nem kaptam meg (egyúttal BAR listára kerültem és az ebből fakadó anyagi gondok miatt még ügyvédet sem tudok fogadni aki talán segíthetne az 1. pontban leírtakban)

Emiatt be fogok menni az illetékes 17. Kerületi postára és addig nem megyek el onnan amíg a postavezetővel nem tudok beszélni és nem ad róla igazolást visszamenőleg, hogy az ő hibájukból nem kaptam meg a leveleket.

Nem fogom annyban hagyni mert az életem múlik rajta. Ha kell erőszakkal is kiharcolom hogy beszélhessek a posta vezetővel.
süti beállítások módosítása