Tékozló Homár

"A hát ez 20 évig biztos kitart, csak duma"

2018.07.06. 18:19 | Homár Hilda | komment

img_0229_resize1.JPG

Nyílászárót nem 5 évre vesz az ember, így aztán teljesen érthető, hogy Laci a garázskapuján felbukkanó - a fenti képen is jól látható - jelenséget nem tudta sem kissé rusztikus képzőművészeti alkotásnak, sem békebeli hangulatot kölcsönző nosztalgikus patinának látni, hanem csakis annak, ami: egy szemtelenül korán megjelenő, csúf, szürke sebnek a nemrég épült házuk makulátlan testén. Ha a sztori a Homáron kötött ki, ki lehet találni, mennyire értett egyet ezzel az értékelésével a gyártó és a forgalmazó.

Kedves Tékozló Homár!

Az alábbi történetem két okból írom meg. Az egyik, hogy tanulsággal szolgáljak azoknak, akik garázskapu vásárlása előtt állnak, a másik, hogy bízom a nyilvánosság erejében és abban, hogy a végén győztesen kerülök ki a helyzetből.

A történet röviden:
2013-ban építkeztünk és ahogy az lenni szokott eljött a garázskapu vásárlás ideje. Velencén építkeztünk, ezért egy helyi vállalkozó (aki a villamossági bekötéseket is végezte korrekten) mellett döntöttünk. Ő az Eurogate2000 Kft. által forgalmazott Ecotor garázskaput javasolta, ami a műszaki leírása alapján közel azonos tudású volt, mint az árban jóval magasabb Hörmann. (2013-ban ez a különbség csaknem 120000 Ft volt). Miután a vállalkozó már évek óta dolgozott a településen és a környéken is, valamint mert a saját tapasztalatunk és az ajánlások is pozitív volt, megrendeltük a kaput. Nem egy extra dologról van szó, pusztán annyiról, hogy a kapu famintázatú. Rendben be is építették és nem is volt vele gond idén tavaszig.

Olvasson tovább!

Csalódás, Booking.com a neved

2018.07.05. 12:14 | Homár Hilda | komment

Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el, a szerződés a fogyasztó és a szállásadó között jön létre. A hirdetésekben meghatározottak valóságtartalmáért a hirdető tartozik felelősséggel." Vagyis a Booking eléggé mossa kezeit. Nyár van, turistaszezon, utazik mindenki, aki megteheti, és ez így is van jól. De érdemes minél alaposabban tájékozódni indulás előtt. 

Sziasztok,

szeretném pár szóban vázolni a történetünket, ha arra érdemesre tartjátok, tegyétek ki a Homárra/index-re, akárhová, nehogy úgy járjon pár ember, ahogy mi járunk éppen.

Május végére kerestünk két hétre szállást Olaszországban, kézenfekvő megoldásként a Booking.com-t választottuk, rajtuk keresztül már sok szállást foglaltunk, eddig meg voltunk elégedve.

Az első hét Nápoly és Róma között félúton, a második hét Toszkána. Napokig vadásztunk a megfelelő szállásokat kutatva, míg végre sikerült kiválasztani a számunkra megfelelőt (nem csak a saját oldalukon található feedbackek alapján, hanem rutinos keresőként a google maps-n is utánanéztünk mindkét szállásnak). A Booking foglalási rendszere szerint mindkét szállást előre ki kellett hitelkártyával fizetni, egy hónappal a foglalás kezdete előtt be is terhelték a kártyát, a pénzt a Booking.com le is vonta.

Olvasson tovább!

Na, így nem szabad használt autót venni!

2018.07.04. 11:22 | Homár Hilda | komment

 screenshot_2018-07-04_11_01_35.png

Olvasónk - ahogy maga is elismeri - több teljesen nyilvánvaló hülyeséget is elkövetett az alábbi autóvásárlási projektjében, elég csak a fenti képen megnézni, hogy mi szerepel a vételár és a megjegyzés rovatban. Elképesztő naivitásról árulkodó hibái annyira egyértelműek, hogy az emberek többsége legközelebbi barátai elől is inkább eltitkolná az esetet. Ezért becsüljük különösen L.-t, hogy mégis a nyilvánosság elé állt, remélve, hogy legalább másokat megment egy hasonló kelepcébe sétálástól. Az okos más kárán tanul, tegyünk mind így.

(Azt pedig kifejezetten kérem, hogy a posztolót ezúttal semennyire se! Kösz.)

Kedves Tékozló Homár!

A saját esetemet írnám le nektek, hogy tanulságul szolgáljon azoknak akik nem kellő gondossággal járnak el használt autó vásárlásnál.

2017 szeptember 30.-án a 111 Autó kft (Budapest, Diótörő út 127, 1224) telephelyére bementünk vásárolni, egy a hasznaltauto.hu-n kítünő, állapotú, törésmentes, szervízkönyves Suzuki Wagon R+-t vásárolni.

Meg is néztem az autót, mely felpolirozva, kicsicsázva várt a telepen. A szokásos próbakör után megállapodtam a cég képviselőjével az árban, mely magasabb volt mint a hasonló korú autók ára, de gondoltam, hogy a látottak alapján nem sok gondom lehet vele. Itt történt meg az első és legnagyobb hibám. Aláírtuk a szerződést és nem figyeltem fel, hogy ár nem volt feltüntetve a szerződésen. Az eladó pedig nem a cég, hanem az eredeti tulajdonos volt. Erre reagálva azt mondták, náluk bizományban van az autó. Ez volt a pancserségem egyik csúcspontja. Az autót lekérdeztem a BM nyilvántartóban és a kilométerek stimmeltek. Lekérdeztem a biztosítóknál is, ott sem volt káresemény jelentve.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása