Tékozló Homár

Nem vigasz, hogy biztos szépek vagyunk, ha pont ránk száll a szomszéd bagófüstje

2018.09.14. 15:12 | Homár Hilda | 97 komment

mec_au_balcon_copie_1.jpg

Kinek rossz a szomszédja, annak sok a gondja. A népi bölcsességben rejlő igazságot valószínűleg mindenki megerősíti, aki nem a Hortobágy vagy egy erdő közepén lakik magányosan, hanem a véletlen sorsolta embertársakkal körülvéve, tőlük legjobb esetben is max. egy kerítéssel elválasztva.

Bár egy kertes ház az adottságai miatt simán alkalmas extra erős frontokat nyitni egy szomszédháborúban, azért az igazi hardcore szomszédviszonyok a társasházak sajátjai. Itt a közös tulajdont képező területek miatt gyakorlatilag kódolva van a  rendszerbe a folyamatos konfliktus. Az összes lakót érintő eseteknél talán csak egy rosszabb van: ha valakinek egy konkrét, esetleg épp közvetlen szomszédjával akad problámája, ez ugyanis egy végeláthatatlan és elkeseredett küzdelemmé teheti a mindennapokat épp a legszentebb és sérthetetlenebb helyen: otthon. 

A probléma sok minden lehet: zaj, kosz, látvány, szag, valami csinálása vagy nemcsinálása, és egy részük rendezésén a házirenddel vagy jogszabályok betartatásával lehet segíteni. De mit tegyen például Eszter, akihez felszáll a lakásuk erkélyén dohányzó alatta lakók füstje, és ez bizony a fizika törvényei szerint így is marad. Bár nem fogyasztóvédelmi, de kétségkívül sokakat érintő probléma, segítsünk ötletelni azoknak, akik ezzel küzdenek!

(fotó: Cédric Roux, akinek oldala egy a nagyvárosi életet fekete-fehér fotókon ábrázoló megkapó gyűjtemény) 

Hello Hilda. (és a többiek)

Nem feltétlenül fogyasztóvédelmi panasszal fordulok hozzátok, de jó lenne pár okos hozzászólás a problémámhoz. 

Először is tudom csesszem meg, hogy társasházban élem a mindennapjaim. De kb 30 évig ezzel nem is volt gond. Ám pár hónapja új lakók költöztek (albérlőként) éppen pont a mi lakásunk alá. 4 emeletes társasház 3.emelete. erkéllyel. Mi kell még? Dohányfüst. Az kell. 

Olvasson tovább!

Jegytörlés, bumburnyákság, leharcolt gép - ezt mind tudja a LOT 1000 dollárért!

2018.09.13. 12:11 | Homár Hilda | 116 komment

lot.jpeg

Nemrég írtunk először a LOT-ról a májusban indított közvetlen New York-járata miatt, erre tessék, már itt is a következő panasz, ahol nem a járatkésés a fő probléma, hanem - hát gyakorlatilag minden más.  

Tisztelt Homár, 

A nemrégiben (május környékén) a LOT légitársaság által indított közvetlen Budapest - New York járat kapcsán írok, amelynek nagyon megörültem amikor először hallottam róla, mivel kényszerűségből sokat ingázom Magyarország és az USA között. 

Azt amit a LOT légitársaságtól "szolgáltatás" címszó alatt el kellett szenvednem a velük első és - ígérhetem - egyetlen utam kapcsán, minden várakozásomat alulmúlta, pedig évek óta utazom ezen a távon. 

Olvasson tovább!

Ha elég pechesek vagyunk, Mini-me ülőhelyét is oszthatja nekünk az Elvira

2018.09.10. 13:14 | Homár Hilda | 77 komment

dsc_0478.JPG

A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról, hogy egy ilyen húzással sikerül alaposan kitolni minimum azzal a felnőttel, akinek ezt sorsolja a rendszer. Persze lehet, hogy ez egy egyszeri anomália volt csak, de akárhogy is, a kalauztól elvárható lett volna némi empátia és segítőkészség a kialakult abszurd helyzet megoldásában. 

Szisztok!

Egy vonatról írok, az imént történteket osztanám meg veletek. Sajnos nincs benne semmi szokatlan, ezért is olyan felháborító. 

Barátnőm vett neten két jegyet (az elvirán, ahogy kell). Kiderült, hogy olyan helyre szól az egyik, ami nincs. 41 és 43 a két szám, amiből a 41 egy spéci, kis piros kereszttel ellátott hely (de legalább normális méretű), a 43 mellette viszont valami gyerekülő lehet maximum.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása