Tékozló Homár

Csalogató reklám, vagy valódi akció az olcsó eper?

2019.06.05. 10:20 | Homár Rezső | 51 komment

pngtree-crying-strawberry-png-clipart_1495238.jpg

Ugyan az akciós termékek általában gyorsan elfogynak, főleg ha olcsó eperről van szó, de mi van akkor, ha az akció csak az újságban létezik? Ha sosem volt olcsó eper? Vagy ha már egy ládával kiraktak, mehet a reklám? Nem gyanús ez?

Csak engem háborít fel teljes mértékben, hogy a Spar 2019. május 9-15-ig 349,- Ft-os áron akciót hirdet az eperre közben meg nem is lehet kapni Székesfehérváron 2 üzletben sem? Május 13-án, 14-én is 15-én is hiába kerestem a Skálában lévő üzletben és a Bakony utcai üzletben sem lehetett kapni.

Ez nem számít a vásárlók tudatos megtévesztésének, hogy betérjenek az üzletbe? Közben meg a termékből nem is rendelkeznek megfelelő ellátottsággal. Hirdethet úgy országos akciót, hogy 2 kartonnal rendelkezik országosan? Gondolják jó kis marketing fogás, mert ha már bejön, akkor úgy is vásárol mást is. Nagyon felháborítónak tartom.

Ez bizony nem volt szép, kedves Spar.

Kedves Homár Olvasó!

Valóban vizsgálandó lehet a vállalkozás kereskedelmi gyakorlata.
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény mellékletének 5. pontja rendelkezik az ún. csalogató reklám fogalmáról, mint feketelistás, azaz minden körülményre tekintet nélkül tisztességtelen gyakorlatról. 

"Áru meghatározott áron való vásárlására felhívás annak elhallgatásával, hogy a vállalkozásnak alapos oka van azt feltételezni, hogy az adott vagy azt helyettesítő árut a kínált áron nem fogja tudni - az árura, a vonatkozó kereskedelmi kommunikáció hatókörére és az ajánlati árra figyelemmel - megfelelő időtartamig és mennyiségben szolgáltatni vagy más vállalkozástól beszerezni."

Az mindenki számára egyértelmű, hogy az akciók alkalmasak a fogyasztók üzletbe csábítására, hiszen az üzletbe betért vásárlók, nem feltétlenül csak akciós terméket raknak a kosarukba.

Ahhoz, hogy az általad leírt eset csalogató reklámnak, több dolognak kell egyszerre fennállnia:

- az üzlet az áru meghatározott (jellemzően akciós) áron való vásárlására hívja fel a fogyasztót
- az üzletnek alapos oka legyen feltételezni, hogy az adott árut nem fogja tudni megfelelő időtartamig, és mennyiségben szolgáltatni

Az még nem számít jogellenesnek, ha a készlet elfogy az akció vége előtt, ám a reklámozó üzletnek mindent meg kell tennie azért, hogy a felkínált árut biztosítani tudja az akció jelentősebb időtartama alatt.
Ha az ár rendkívül kedvező, akkor elvárható, hogy a vállalkozás számítson a fokozott érdeklődésre, és rendelkezzen az ésszerű elvárások alapján elegendő készlettel. 

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértésének felmerülése miatt bejelentéssel élhetsz a lakóhelyed szerint illetékes Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályánál.
Amennyiben a kereskedelmi gyakorlat a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas, akkor a Gazdasági Versenyhivatal jár el. A hatóság a bejelentésedre a vállalkozás kereskedelmi gyakorlatát kivizsgálja, jogsértés megállapítása esetén szankcionálhat. 

Felhasznált jogszabály: 2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FDToth 2019.06.05. 10:50:07

hmm, hát most max kapnak egy 100-200 ezres bírságot de ezzel a fals akcióval bőven sokszorosát porfitálták.
simán folytathatnak tisztességtelen kereskedlemi gyakorltatot, mert nem felügyeli ppket senki, ha meg rajtakapják, akor minimális bünitvel megússzák

Fekete Krindusz 2019.06.05. 11:04:54

Ha ennyire fontos volt az eper, hogy blogolj róla, akkor biztos, hogy a 7 napos akció ötödik-hatodik-hetedik napján keresed ?

A többi fehérvári sparban sem volt? A 2 kartonban biztos vagy ?

ekat 2019.06.05. 11:11:31

@Fekete Krindusz: Hát igen, nekem valamit a meghirdetés 5. napján keresve eszembe se jutna reklamálni. Elfogyott, és kész. :)

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 11:15:38

Akciós= 3 perc alatt elfogy. Ez ilyen.
Mondjuk én azért csak hoznék ilyen törvényt,hogy ha megfelelő idő alatt begyűjt pár komolyabb bírságot 1 bolt, akkor némi időre működési engedély bevon...

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 11:20:10

Meg úgy különben. Bejelented, vegyük azt, hogy eljárnak. Mi történik? Jobb lesz neked? Nem.

Snagal 2019.06.05. 11:48:40

" a termékből nem is rendelkeznek megfelelő ellátottsággal. Hirdethet úgy országos akciót, hogy 2 kartonnal rendelkezik országosan? "

nem, nem hirdethet úgy országos akciót, hogy összesen két kartonnal rendelkezik - jól meg is b..nák érte (és hiddel az ilyen nagy multikat bőszen ellenörzik, hátha valammi kis hiányosságon lehet kapni őket mert a Spar és társai olyankor fizet, nem úgy mint a sarki kis bolt bivalybasznádon ahol sosem jár ellenőr).

De az, hogy egy akcióra rendelkeztek -e "megfelelő" készlettel annak nem az a fokmérője, hogy ha neked már nem jutott akkor nem rendelkeztek :) pláne elég visszás ezt a helyzetet annak tükrében megreklamálni, hogy a 9-én kezdődő, alig egy hetes akció utolsó napjain mentél be az üzletbe ... ez inkább úgy tűnik hogy neked nem jutott az akcióból, úgyhogy szopjon le a spar, jól bemószerolom őket. Nem túl elegáns.
Sajnos pár embernek az agyára ment a kapitalizmus és földhözverve magát hisztizik ha valami "elfogy"
Ha 9-én mentél volna és egy darab akciós eper sincs akár csak egy boltban sem akkor már simán ment volna nekik a bünti - így csak simán jól sikerült az akció, a készletet meg alul becsülték (vagy nem volt több ahonnan vették).
Ez nem az ED féle black friday akció mikor féláorn van az xbox, de éjfélkor befrissül az oldal és hirtelen kifogyott 0mp alatt.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 11:53:15

@Snagal: A Spar mondjuk leszophat, ezer más dologért:D A készletet meg csomó helyen elhordja a személyzet, ki se kerüla polcra

Snagal 2019.06.05. 12:29:52

@Semmitnemérszakitiltással: az részlet kérdés :)
jelen szituációra nem érzem jogosnak a poszter hisztit.
A nincs "megfelelő" készlet az akcióra... erre nincs képlet, hogy mennyi fog fogyni akciós áron, akciós időben - ha a poszter pontosan meg tudja jósolni akkor irány a kereskedelem mert hülyére keresi magá, de nem árt ha van üveggömbje mert másképpen nehezen tudom elképzelni miből tudná kiszámolni :)

Nick-son 2019.06.05. 12:54:53

Elfogyott. Nem hullik az égből az eper akármilyen akció van, azt meg is kell termelni, szedni, tárolni, szállítani kell, közben tönkre is mehet, hogy aztán mért fogyott el, megmondani nem tudom. Vagy annyira olcsó volt, hogy sehol máshol nem érte volna meg? Valahogy nem tudom belelátni a spar merényletét a fogyasztók ellen, de lehet azért mert minden nap vegyszer mentes epret eszek és kb. egész nyáron ez van kilátásban. Másfél négyzetméter és 12 folyton termő eper tő kell és némi gondoskodás hozzá. Egy családot ellát. Nem egy agysebészet. Persze tudom, hogy nincs mindenkinek lehetősége rá, de azt is látom hogy aki megtehetné az is inkább mást csinál.

HarryKlein 2019.06.05. 12:56:38

@Fekete Krindusz: Egyszerűen nem értem, miért kell a másikat csesztetni.
Nem az a kérdés, hogy mennyire kell igyekeznie a poszternek, hanem hogy elfogadható-e ez a kereskedelmi gyakorlat.

gurigapapa 2019.06.05. 13:01:33

Egy ilyen akció a következőképpen néz ki: a kereskedő megállapodik a nagykerrel vagy termelővel egy árban és egy mennyiségben, úgy, hogy az ár jó, vevőcsalogató legyen, de azért még mindenki jól járjon. Alapesetben rendben lemegy az akció, boldog mindenki, a termelő, mert eladott egy komolyabb mennyiséget, a kereskedő, mert becsalogatta a vásárlót (aki mellesleg ezer más dolgot is vesz, amin már van árrés), és a vásárló, mert olcsón vett valamit.

Szóval időnként beütnek anomáliák, pl. jelen esetben lehet, hogy az történt, hogy a sok eső miatt a termelőnek egyszerűen nem jött össze a mennyiség, és nem tudta beszállítani. Ilyenkor a vásárló dühös, felnyomja a kereskedőt a GVH-nál, az boldogan kiszab egy komolyabb bírságot, hiszen ez a dolga, a kereskedő meg továbbhárítja a termelőre, hiszen végül is ő mulasztott, és aki ezzel lehet, hogy tönkremegy.

Olyan is lehet, hogy a termelő bevitte a rendelt mennyiséget, de olyan minőségben, hogy a kereskedő inkább nem kért belőle, ez mondjuk a vásárlót nem érdekli, meg nem is tud róla, ekkor is a fenti folyamatok fognak lejátszódni.

De az is lehet, hogy rendben megvolt a mennyiség, csak betévedt a hazai kisboltos-piacos, megvett egy komolyabb mennyiséget, amit aztán boldogan árul tovább boltjában-piacon jó drágán, a megfelelő körítéssel (pl. háztáji), csak így meg másnak nem jut.

Ez csak pár gyors példa arra, hogy mi történhetett. Az ilyen "két kartonos" akcióknak semmi értelme, mert lehet, hogy bejön a vásárló, de dühösen fog elmenni, meg a bolt rossz hírét fogja kelteni, ezáltal a bolt vásárlókat veszít. Na meg a büntetés.

Fekete Krindusz 2019.06.05. 13:19:47

@HarryKlein: melyik kereskedelmi gyakorlat ? Annyit tudunk, hogy kettő darab fehérvári üzletben nincs a hétnapos akció ötödik napján akciós eper. Szerinted ez versenyjogot sért ?

Terézágyú 2019.06.05. 13:27:18

@HarryKlein:
"Egyszerűen nem értem, miért kell a másikat csesztetni."

Például mert az a véleménye, hogy az illetőnek nincs igaza.

killerkaller 2019.06.05. 13:27:20

Az "Amíg a készlet tart" mondatocska hiányzott a felhívásból.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 13:31:34

@Snagal: Nyilván, én is csak egy okot írtam. De attól még nem érdekel amúgy a bolt nyomora, amikor én hagyok ott kvasok lóvét.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 13:34:34

@gurigapapa: A boltokat nem érdekli a hírük. Mind prosztó, ugyanannyi kliens jön, mint amennyi megy.

Terézágyú 2019.06.05. 13:37:01

@Semmitnemérszakitiltással:

Jó ércsük, rohattmocskosboltokamurvaannyukat!

Snagal 2019.06.05. 13:50:18

@killerkaller: a "készlet erejéig" és társai mondatok amúgy nem árt ha ott vannak az akció leírásában (ezt normális cég már defaultba kiírja minden akcióba) de az inkább arra jó, hogy a vásárlót le lehessen nyugtatni vele.
Ha "2 kartonos" az akció akkor hiába írja ki, hogy a készlet erejéig attól még baszható a hivatalos szervek által. (ahogy az ED sem tudott kibújni az 1-2 dbos termékekkel mikor féláron nyomatták, mert ott már könnyen bizonyítható hogy bizony itt nagyobb mennyiséggel kellett volna készülni )

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 14:06:29

@Terézágyú: Hát,vagy legalábbis amíg olyan sorok vannak,mint amekkorák, akkor is,ha szarnaka vásárlókra, addig nem nagyon van miért sajnálni őket, s okuk sem lehet panaszra.

Terézágyú 2019.06.05. 14:11:30

@Semmitnemérszakitiltással:
"addig nem nagyon van miért sajnálni őket, s okuk sem lehet panaszra."

Még szerencse, hogy e blogbejegyzés kapcsán
1. senki nem sajnálta őket...
2. egyik bolt sem panaszkodott...

Snagal 2019.06.05. 14:12:17

@Semmitnemérszakitiltással: nem vagyok "sparos" semmilyen értelemben de szerintem az kicsit túl egyszerű analógia, hogy azért van nagy sor mert "szarnak" a vásárlókra...
Kereskedelemben masszívan munkaerőhiány van, szerintem inkább itt kezdődik a probléma, de persze ettől még bárki utálhat bármilyen kereskedelmi egységet (is) :)

2019.06.05. 14:16:45

@Snagal:
A Sparban azért vannak relatív nagy sorok, mert nem a legjobb eladók vannak ott, ugyanis sokkal kevesebbet fizetnek nekik, mint az Aldi és a Lidl, cserébe kisebb is az elvárasuk velük szemben. Ha megnézed, a Sparban eleve többen vannak, de jóval lassabbak is. Nagyon sok közülük az idős is, vagy a fiatal, de durván elhízott.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.06.05. 14:22:45

@Snagal: "Az egyes termékekből a készlet és a választék áruházanként eltérő lehet! Engedményes kínálatunk a készlet erejéig érvényes, " - ezt abból az újságból másoltam ki, amiben az akciós epret is hirdették.

ajanlatok.spar.hu/view/download/?id=3574

Terézágyú 2019.06.05. 14:32:03

@onlajnok:
Akkor is a spár a hibás! Minden spárosnak büdös a szája is!

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 14:56:35

@Terézágyú: Úgy általában mondom

@Zabalint: Itt kevesen vannak, és lassúak. Tescoban is. Lidlben is.
Egykutya. Úgyis ott vásárol a nép,nem erőltetik meg magukat azzal, hogy jó kiszolgálás legyen.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 14:58:36

@Snagal: Illetve, a bolt problémái továbbra sem érdekelnek (őket sem az enyémek). Munkaerőhiány van -> oldja meg.

Terézágyú 2019.06.05. 15:15:45

@Semmitnemérszakitiltással:
"Illetve, a bolt problémái továbbra sem érdekelnek (őket sem az enyémek)"

De a pószter problémája érdekel? :)
Gondolom azért, mert közös az "ellenség"... :)))

killerkaller 2019.06.05. 15:17:22

@Semmitnemérszakitiltással: " Illetve, a bolt problémái továbbra sem érdekelnek (őket sem az enyémek). Munkaerőhiány van -> oldja meg."

Ha alkalmaz kvalifikáltabb munkaerőt megfelelő létszámban, annak ára van, amit mi vásárlók fogunk megfizetni.
Idézve Belgát: "... az a baj...."

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 15:48:34

@Terézágyú: Hol írtam olyat, hogy a poszter panasza jogos?

@killerkaller: Akkor meg kevesebb lesz (elvileg ) a vásárló.
Bukhatna profitból is, vagy bármi.
Ne már hogy én érezzem megtisztelve magam, amiért a Spar/Tuskó/akármi beenged vásárolni...

Terézágyú 2019.06.05. 16:25:00

@Semmitnemérszakitiltással:
"Hol írtam olyat, hogy a poszter panasza jogos?"

És én hol írtam olyat, hogy szerinted jogos...? :)))))

"Ne már hogy én érezzem megtisztelve magam, amiért a Spar/Tuskó/akármi beenged vásárolni..."

Nem is mondta senki - még a boltok se - hogy neked megtisztelve kellene magad érezned...

juhaszvik 2019.06.05. 16:37:19

nekem nem derül ki a posztból, hogy milyen tisztességtelen gyakorlatot is folytat a spar. a bakony utcait nem ismerem, de a skálás bolt a méretéhez képest mérten nagyon nagy forgalmat bonyolít.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 17:18:04

@Terézágyú:

Terézágyú
3 órája
@Semmitnemérszakitiltással:

Jó ércsük, rohattmocskosboltokamurvaannyukat

2019.06.05. 17:22:20

A Spar annyira nem ragadott magával és a közvetlenül mellettem lévő CBA-ba is csak akkor megyek, ha feltétlenül kell. Különben ALDI, LIDL és pár dologért a Penny. Inkább elmegyek odáig.

Terézágyú 2019.06.05. 17:47:40

@Semmitnemérszakitiltással:
Ez szerinted azt jelenti, hogy érezd magad megtisztelve...????????? :-O

Xezs7 2019.06.05. 19:33:49

Röviden? Igen, megteheti. Nem ez az első eset, és nem is az utolsó. Vannak jogászaik, nem hülyék ők sem. Inkább az a hülye, aki bedől még az ilyesminek, meg egyáltalán, aki még 2019-ben képes végigböngészni ezeket a szupermarketes újságokat. Boltba akkor megyek, ha kell valami, nem akkor, mikor akciós valami.

Xezs7 2019.06.05. 19:38:41

@Zabalint: konkrétan rossz rájuk nézni. Sok a prasnya agyontetovált, lenőtt zsíros hajú dagadt nő köztük. Van pár normális, de azok is elmennek idővel.

Snagal 2019.06.05. 23:45:22

@Xezs7: a tetoválás miben rontja a vásárlásodat?
vagy vajon olyan élelmiszer üzlet ahol tökéletes hajú, bőrű, dögös Victoria Secret modellek ülnek a kasszánál?

azért nem kéne átesni a ló túloldalára, legyen udvarias és az se baj ha gyorsan végzi a dolgát, de hogy mi a horoszkópja, vagy tetoválása van, vagy szőke, barna, fekete vagy lenőtt ősz haj miatt nem fogok a város másik végébe menni vásárolni.

juhaszvik 2019.06.06. 07:28:20

@Xezs7: "Boltba akkor megyek, ha kell valami"

ámen.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.06. 08:32:44

@Terézágyú: Mondjuk az arra adott váladz volt, hogy kéne érdekeljenek a bt problémái. Nem. Örüljenek, hogy fizetek nekik.

Terézágyú 2019.06.06. 08:54:20

@Semmitnemérszakitiltással:
"kéne érdekeljenek a bt problémái."
Kéne érdekeljen bárki problémája????

"Nem. Örüljenek, hogy fizetek nekik."

Már megint ez a hülyeség... Nem "fizetsz" nekik, hanem vásárolsz náluk. Kapsz valamit a pénzedért. Ha szerinted nem éri meg, akkor menjél máshová. Mármint nem oda, ahova gondolom, hanem másik boltba.

Xezs7 2019.06.06. 08:58:01

@Snagal: Nézz szét egy Sparban meg egy Lidlben és megérted. A tetkó meg ízlés dolga, abból is van szebb, de a Sparosoké konkrétan a börtöntetkó színvonal.

neet- 2019.06.06. 10:27:38

@juhaszvik1: és Xezs7: alapvetően persze, akkor, de ha a másik valami nem MOST kell, hanem majd 3 hét múlva (lásd papír- vagy vegyicuccok, kutyakaja, tartós tej, stb) és most mondjuk 10-20%-kal olcsóbb, miért ne most vegyem meg? Szóval nem hülyeség az a katalógus, csak ésszel kell használni. Persze, h csak azért nem veszem meg az adott terméket, mert ennyiért a hülyének is megéri, meg mert felizgatott az AKCIÓÓÓÓ felirat. De sokezret lehet spórolni, ha odafigyelsz. Nekem manapság inkább tűnik öngólnak pl az online akciós újság, mert ha azt látom, hogy a sampon ma 1000 Ft, de holnaputántól 800 lesz, akkor várok 2 napot, mert nem MOST kell. A legtöbb tartós dolgot sose akkor veszem, amikor KELL, hanem bőven előtte, igen, lehet röhögni, de amikor akciós.

neet- 2019.06.06. 10:30:04

@neet-: Konrétan a spar az, aki felteszi egy héttel vagy pár nappal előbb a kövi hét akciós lapjait is. Így simán ki lehet matekolni, hogy ami ráér, azt majd csak akkor veszem meg.

neet- 2019.06.06. 10:31:17

Ja, hogy a poszthoz is: mi is a kertből esszük az epret, meg a szamócát is. ;-)

Xezs7 2019.06.06. 10:40:48

@neet-: A "kell" szó alatt azt is értem, hogy "majd kell". Én is szoktam venni akciós mosogatógép tablettát, de nem feszülök rá a dologra. Újságot nem olvasok, csak ha látom hogy olcsóbb akkor megveszem mert elfér a lakásban. Én azokat szólom meg, akik órákat képesek azzal tölteni, hogy ezeket az újságokat böngészik, és rohangálnak boltról boltra, mert melyikben mi akciós. Én egy boltba megyek. Ha akciós valami és fog majd kelleni, akkor megveszem, de ha nem akciós, akkor majd veszek amikor már tényleg nagyon kell, akár akció nélkül.

Snagal 2019.06.06. 13:14:57

@Xezs7: szoktam járni ide is oda is.
Szerintem nem brandenként van eltérés hanem áruházanként.
A nagy hiper Sparban nem nagyon láttam kifejezetten ápolatlan vagy bunkó pénztárosokat. Ahogy Lidl/Aldi kombóban is van ahol kifejezetten kultúr alkalmazottak vannak.
Viszont kisebb egységekben, körúti meg szakadtabb környékeken sparban és lidlben egyaránt láttam "csövesebb" alkalmazottakat.
De ezzel úgy vagyok, ahogy fentebb írtam, ha udvarias és végzi a dolgát nem fogom azrt rosszul érezni magam mert pl. le van nőve a haja - bizony, ők nem keresnek annyit, hogy minden nap pedikűr, manikűr fodrász és kozmetikushoz járkáljanak, sőt megkockáztatom a hajfesték sem mindig "fussa" gondolom - nem tisztem a pénztárcájukban túrkálni (bizonyos higiéniai követelményeknek egyébként is meg kell felelniük, amig az meg van addig a többi külső tényező nekem másodlagos)
A börtöntetkókról meg szintén azt mondanám nem tudhatod az előéletét... mi van ha tényleg börtönben volt és onnan vannak... de ha kijött és jobb életet szeretne tisztességgel és végre valahol alkalmazzák, fizetést kap és új életet kezdhet akkor az miért baj? Csak vásárolni megyek le, nem ismerkedni.
Arról nem is beszélve, hogy én sem mindig Wall street-i brókernek öltözve térekbe hanem lehet, hogy mackó nadrágba és sima egyszerű pólóba, borostásan ugrok le a boltba pár cuccért.
És egy kérdés a végére: ha a lakásodhoz tökéletesen egyenlő távolságra van két teljesen ugyanolyan bolt, azonos árakkal és kínálattal de az egyikbe tökéletesen öltözött, jól fésült modell kinézetű fiúk/lányok (ízlés szerint:)) ülnek a kasszában de irdatlan nagy surmók a vevőkkel a másikban pedig lenőtt hajú, börtöntetovált elhízott alakok, akik viszont udvariasak és segítőkészek - melyikbe mennél vásárolni a kettő közül?

juhaszvik 2019.06.06. 18:32:32

@neet-: @Xezs7: azt se felejtsétek ki a képletből, hogy az akciós áraknak bőven meg van a böjtje. minden csökkentett árat és pontgyűjtős akciókat a nem akciósokon hozzák be. így egyáltalán nem biztos, hogy jól jövünk ki belőle.

btprg 2019.06.06. 22:50:03

Én gyakran nem is örülök az akciónak, mert amiatt fogy el az, amit éppen venni akarok (normál áron is).

Xezs7 2019.06.07. 17:37:36

@Snagal: Nézd, ha nem jártál még ilyen helyen, akkor nem fogod megérteni. Én olyan helyen lakom, ahol a Spar és a Lidl kb pont egymással szemben van. A Sparban tök rendezetlen minden, nagyon hosszúak a kasszánál sorok, lepukkantak az alkalmazottak. Az egészen látszik, hogy a Spar nem törekszik a minőségre. Ezzel szemben a Lidl rendezett, tágas, ha a kasszánál sor van, azonnal nyitják a következő kasszát, az alkalmazottak tök rendezettek, látszik, hogy törekszenek a minőségre.

Engem alapvetően nem érdekelne, hogy ki hogy néz ki, de a Spar lepukkant imidzséhez pont passzol a sok lepukkant kasszásuk. Tisztelet a kivételnek, mert volt ott egy nő, aki nagyon jól nézett ki minden nap, látszódott rajta, hogy nem fáj neki a munka.

Engem nem igazán érdekel, hogy ki volt börtönben, meg ki nem, de a gagyi tetkó az gagyi tetkó, és az ilyen emberek általában szellemileg is olyanok. Nem voltak bunkók, nem szóltak be, egyszerűen csak rossz rájuk nézni.

illiana 2019.06.08. 21:03:59

Én nem sajnálnám hogy elfogyorr az agyonpermetezett, hormonokkal kezelt görög eper.

aadriennn 2019.06.29. 23:15:09

Én az akció első napján kerestem hiába az epret a soproni Intersparban. Nem amiatt mentem be, de ha már ott voltam nem lett volna rossz venni belőle.
A zöldséges osztályon a hölgy kedves volt, és őszintén elmondta, hogy kaptak epret, de a fele már érkezéskor el volt rohadva, és a boltvezető vissza is küldte az egészet. Ha jól emlékszem azt is mondta, hogy Törökországból érkezett az eper. (Mert magyar eper volt, csak kb 4x annyiért.)
Tehát a szándék megvolt, csak olyan állapotban érkezett meg a termék amit nem lehetett kirakni. Gondolom a többi üzlet is így járt.
Még mindig jobb, mint amikor az Auchanban az összes egyenként műanyagba csomagolt bio padlizsán szét volt rohadva, ki sem látszott a penésztől, és így volt kirakva.
süti beállítások módosítása