Tékozló Homár

Küldünk egy levelet arra a címre, ahonnan elköltöztél, hogy nyilatkozz arról, hogy valóban elköltöztél. Oké?

2019.11.27. 10:30 | Homár Rezső | 56 komment

via GIPHY

Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani?telenor_logo_1.png

2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak címezve, a Posta pedig kézbesíti is ezeket a levélszekrényembe. Ezt a problémát már több ízben jeleztem a Telenornak, teljesen feleslegesen, mert az ő üzletpolitikájuk szerint egy névhez tartozó címet csak és kizárólag maga az előfizető módosíthat. A bejelentésemet mindannyiszor rögzítik, ám a következmény csupán annyi, hogy újabb levelet küldenek a címemre az előző tulaj nevével, ugyanis a Telenor úgy gondolja, a legjobb megoldás annak ellenőrzésére, hogy valaki elköltözött, az, hogy levelet küldenek neki arra a címre, ahonnan elköltözött, hogy nyilatkozzon arról, hogy valóban elköltözött arról a címről. Értitek…

Mivel ennél magasabb szintű problémamegoldást nem tudtam kicsikarni a Telenortól, ezért a Postán kitöltöttem már HÁROM alkalommal a vonatkozó dokumentumot, amely alapján még ha kapnak is levelet az előző lakó nevével az én címemre, azt nem kézbesíthetnék. Természetesen ez sem működik.

Kérdezem én, mit tehetnék annak érdekében, hogy ne zaklasson egy szolgáltató, akihez nekem semmi közöm? Mert az egy dolog, hogy bosszantó, hogy már lassan 5 éve havonta kiveszek egy ilyen levelet a postaládámból, azért abból a szempontból már sokkal aggályosabb az eset, hogy feltételezhetően tartozásról van szó, és ha ezt majd átadják egy behajtócégnek, akkor azok is az én ajtómon fognak kopogtatni.

Úgy gondolom, hogy a Telenornak kötelessége volna törölni a címemet a rendszerből azáltal, hogy bemutatom az ingatlanhoz tartozó adásvételi szerződést, és nem kellene lepattintaniuk azzal, hogy csak az előfizető módosíthat címadatot.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cukrosleves 2019.11.27. 11:36:50

Honnan tudja a poszter, hogy mi szerepel a levélben?
Levéltitok megsértése bűncselekménynek számít!

224.§ (1) Aki

a) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve

b) elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2019.11.27. 12:29:05

@cukrosleves: Nem megy az értő olvasás, ugye? Sehol nem írta, hogy felbontotta volna a leveleket, vagy, hogy ismerné a tartalmukat. FELTÉTELEZI. "...feltételezhetően tartozásról van szó, és ha ezt majd átadják egy behajtócégnek, akkor azok is az én ajtómon fognak kopogtatni."

cukrosleves 2019.11.27. 12:36:28

@kekecke: Értő olvasás! :D Elolvastad mit írtam?
Csupán megkérdeztem, mert nem derül ki a cikkből!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2019.11.27. 12:46:22

@cukrosleves: Szerintem Te nem olvastad el, azt amit írtál. Feltettél egy indokolatlan kérdést: honnan tudja a poszter, hogy mi szerepel a levélben? Honnan veszed, hogy tudja? És az egész problémájából csak ezt vetted ki? Ostoba vagy.

Nick-son 2019.11.27. 13:06:04

@cukrosleves: Szomorú, ha az a legfontosabb, hogy nekiess valakinek mert szerinted lehet elkövetett valamit, mivel nem bizonyította a számodra minden kétséget kizáróan, hogy nem. Vagy ez valami jogtudomány fitogtatás, hogy te ilyeneket tudsz?

cukrosleves 2019.11.27. 13:14:03

@kekecke: Basszus, mert erről szól a cikk! A főcím is azt harangozza be, hogy mi van a levélben! Ha a poszer arra gondol, hogy levélben azt írják Jockey még él, akkor arról kapok posztot az ebédem mellé?!

cukrosleves 2019.11.27. 13:16:13

@Nick-son: Csak kíváncsi vagyok! Lehet felőlem jós is, vagy akár időutazó! Mit bánom én! De ha felbontotta, nem érdemel buksisimogatást! Ne legyen már Robin Hood! A bűncselekmény az bűncselekmény!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2019.11.27. 13:18:55

@cukrosleves: jézus, de lineáris vagy...
A címet a blog üzemeltetője adja - tudtad? És olyan figyelemfelkeltőt ad, amilyet csak akar. Nálad pont betalált, már azóta is ezen pörögsz...
A poszt viszont egy létező problémát taglal és próbál rá megoldást keresni. De amíg ilyen egysejtűek léteznek, mint te, addig a szolgáltató is nyugodtan fogja zaklatni az embereket. :(

Jake Peralta 2019.11.27. 13:40:21

"az ő üzletpolitikájuk szerint egy névhez tartozó címet csak és kizárólag maga az előfizető módosíthat"

És ez így is van jól. Te örülnél neki ha a te előfizetésedhez tartozó címet bárki módosíthatná?

Segítek a megoldásban:
1. Gondolom megvan az előző tulaj elérhetősége. Hívd fel. lehet örülni is fog. Azért egy 2 perces telefonhívás jobb mint a hónapokig (évekig) tartó "idegeskedés" egy levél miatt.

2. Ha nem éred el a lakás korábbi tulajdonosát, dobd a levelet a kukába. Semmi közöd hozzá.

Egri2 2019.11.27. 13:56:51

Kedves Poszter, légy erős: neked nincs jogod egy másik ember levelezési címét megváltoztatni, semmilyen szolgáltatónál, semmilyen hivatalnál. Csak a saját levelezési címedet tudod átíratni, másét nem. Ha lehetne, hatalmas szívatásokra adna lehetőséget. Pl. haragszol a volt főnöködre, bemész a szolgáltatójához, és egy tök valótlan címet megadsz neki. Nem lehet ilyet.

Sajnos, amíg az előző lakó be nem megy a szolgáltatóhoz azzal, hogy megváltozott a levelezési címe, addig ezek a levelek a te postaládádban fognak landolni, és semmit sem tehetsz ellene. Megfogod a leveleket, és szépen lerakod a postaláda mellé a földre, aztán a sorsára hagyod.

Ha tértivevényes levél jön, nem veszed át, ezzel túl sok gondod nem lesz. Behajtócég nem játszik, nem veszed át azt sem, miért tennéd, semmi közöd hozzá. Igazából bármi érkezik a régi lakó nevére, nem veszed át. Ami sima levélként jön, odarakod a postaláda mellé, aztán kész.

Az adás-vételi szerződést nem mutogatod Telenornak, mert semmi közük hozzá. Mivel az adás-vételi két személy között történik, a másik fél hozzájárulása nélkül nem adhatod át harmadik félnek (törvényben rögzített eseteket kivéve). Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy te egy adott ingatlan tulajdonosa vagy, még nem jelenti azt, hogy a másik ember oda nincs bejelentve, illetve nem az a levelezési címe. Szóval a Telenornak nemhogy nem kötelessége végrehajtani, amit szeretnél, sőt, pont hogy kötelessége NEM VÉGREHAJTANI azt! Nem nyilatkozhatsz másik ember nevében ilyet.

Egy dolgot viszont megtehetsz, ezt javaslom is: menj be az okmányirodába, és ha az előző lakó be van még jelentve az ingatlanodba, akkor jelentsd ki onnan. Ezzel megelőzöd, hogy a jövőben a hivatalok/behajtók/bíróságok/rendőrség/stb. nálad keresse a régi tulajt.

káposzta 2019.11.27. 14:00:43

@Egri2: Nem számít semmit a kijelentés, mi 5(!) embert jelentettünk ki, akikről nem is tudtuk, kicsodák, de múlt héten jött egy végrehajtó, hogy XY itt lakik-e. Mondtuk nem, de már ki is jelentettük, mondta, hogy az nem érdekes, ez az utolsó ismert lakcíme, ezért itt keresi, de ha nem itt lakik, akkor kiállít egy jegyzőkönyvet és békén hagy.

Darth Revan 2019.11.27. 14:51:24

nekem az email cimemre jonnek jelszavak, szerzodesek, stb.
nem tul gyakori nevem van, es anno lefoglaltam a vezeteknev.keresztnev@gmail.com es a keresztnev.vezeteknev@gmail.com cimet is.

Terézágyú 2019.11.27. 14:53:39

" A bejelentésemet mindannyiszor rögzítik, ám a következmény csupán annyi, hogy újabb levelet küldenek a címemre az előző tulaj nevével, ugyanis a Telenor úgy gondolja, a legjobb megoldás annak ellenőrzésére, hogy valaki elköltözött, az, hogy levelet küldenek neki arra a címre, ahonnan elköltözött, hogy nyilatkozzon arról, hogy valóban elköltözött arról a címről."
Vajon küldött a telenor az illetőnek sms-t, emailt - urambocsá esetleg fel is hívhatta volna...?

Terézágyú 2019.11.27. 14:55:22

@Darth Revan:
Azontúl, hogy talán ott is elbarmol valamit a cég, szerintem simán lehet az, hogy a nagyokos kliens direkt rossz címet ad meg a cégnek, mondván, hogy engem ne zaklassanak kéretlen emailekkel...

Terézágyú 2019.11.27. 14:57:30

@Darth Revan:
Ezt a dokumentumot a pószter is belinkelte, hogy már háromszor kitöltötte...

vodicska úr 2019.11.27. 15:01:36

Fogd a levelet és baszd ki a kukába.
Az 1998-ban (vagizol itt a szaros 2015-tel :-) ) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget -igaz évi egy darab- levelet egy biztosító a régi tulajnak. Annó mindkettőnek szóltam, nem történt semmi, onnantól leszarom, ha jön a levél, megy a kukába.

Egri2 2019.11.27. 15:02:21

@káposzta: nyilván nem jelent tökéletes védelmet. De legalább az esélyét csökkenti, és sokszor már az is nyereség.

Antalbaba 2019.11.27. 15:44:55

@cukrosleves: mit érdemel az a bűnös, aki vélelmezve, hogy a postaládája tartalma NEKI szól, azt szórakozottan felbontva szembesül a titoksértéssel? Majd még jelentse is fel magát, amikor kb. minden más résztvevő bűnös az egészben, mégis Ő szív?

ekat 2019.11.27. 16:01:15

Ez jó bosszantó, de az szerintem sokkal szebb, mikor a Földhivatal a a levelezési címnek el nem fogadott lakcímemre küldött egy határozatot arról, hogy nem fogadja el a levelezési címemnek. :D

Nick-son 2019.11.27. 16:28:53

@cukrosleves: szerintem te is elkövettél valamit. Valamit valamikor biztos. Nem vagyok biztos benne, hogy nem, nincs bizonyítva, szóval nem érdemelsz nálam buksi simogatást. Ugye megérted?

MrZed001 2019.11.27. 17:14:22

Namármost, ahogy a víz, villany, gáz ... szolgáltató elfogadja, úgy a mobil szolgáltatónak is el KELL fogadnia, ha bemész hozzá az adásvételi szerződéssel.
Vagy van olyan ostoba, aki szerint ha megvette a lakást, utána nem írathatja át a gázt önmagának?
Na ugye, hogy nincs. Ugyanígy a mobil esetében is el KELL fogadniuk!
Ráadásul ha a szerződésen ott az új állandó címe, akkor átírják arra és kész.

Vagy csak szimplán felszólítják előző tulajt egy SMS-ben, hogy 8 munkanapon belül sétáljon be egy üf-re, vagy email-en küldje el új lakcímkártyáját.
Ha nem tesz neki eleget, SIM blokkol, előfizu megszűnik.
Problem? Solved ! (mindkét esetben ! és nem zaklatják feleslegesen az új tulajt)

Itt már megint a szolgáltató a h-lye !

Jake Peralta 2019.11.27. 17:31:44

@MrZed001: Te eléggé fordítva ülsz a lovon.
A víz, gáz stb szolgáltató nem a régi tulaj címét írja át az új címére, hanem a fogyasztási hely tulajdonosát. Egészen más a 2 dolog.

Opportunista mikroba 2019.11.27. 18:29:57

Havonta egyszer kapsz egy nem neked szóló levelet. Fogod, kidobod. Szerintem ez még messze áll a zaklatástól. Bosszantó, de azért nem zaklatás...

Opportunista mikroba 2019.11.27. 18:32:37

@cukrosleves: A kérdésed úgy lett volna pontos, hogy "Miből feltételezi..." Mert csak erről volt szó. Tudni nem tud semmit, hiszen nem bontotta fel a leveleket, csak a levelek gyakoriságából következtette ki, hogy mi lehet.

Aréna 2019.11.27. 19:27:31

asztaqrva milyen homár-aranybányát találtam: anaptermeke pont blog pont hu és ehhez még zsindeksz főoldali kiemeléssel is kooperálnak. pofámleszakítom

MrZed001 2019.11.27. 20:18:14

@Jake Peralta:
Szerintem meg te ülsz fordítva a lovon.
Fogyasztási hely: a mobil szám (nem a lakás !!)
És ahhoz tartozik egy "levelezési" cím.
Ha a levelezési cím már nem érvényes, ugye a szolgáltató dolga azt rendezni A VELE SZERZŐDÖTT FÉLLEL !!!
Merthogy te az új tulaj nem vagy az !
Nem a lakás része a mobil vonal/cső/csatorna ... (ugyebár ilyen nincs), nem vetted meg a lakással, SEMMI KÖZÖD HOZZÁ !
Tud küldeni SMS a saját ügyfelének megoldani gondját (igen, neki gond, neked semmi közöd hozzá), még pénzbe se kerül neki (saját hálózatán, saját szolgáltatás).

Akárcsak az autónál (fordított felállásban, mint eladó).
Fogyasztási hely: autó.
És ahhoz tartozik egy tulajdonos egy címmel.
Ott is viszed adásvételi (hogy eladtad), és tök mindegy a vevő bent volt-e vele vagy sem (új név, új cím copy az adásvételiről), onnantól nem a te gondod.

Egyszóval még az állami bürokrácia is értelmesebb néha, mint egyes privát szférás szolgáltatók.

PartyMikee 2019.11.27. 21:14:00

@cukrosleves: foteljogászkám, ez cselekmény kizárólag magánindítványra büntetendő, elég életszerűtlen, hogy valaki 4 évig szarik a leveleire, aztán hirtelen feljelentést tesz a kibontásukért, lerója az illetéket, képviseli a vádat az eljárás során stb.

reunalla 2019.11.27. 21:47:53

azt már próbálta a poszter, hogy minden levelet "címzett ismeretlen" jelzéssel visszavisz a postára? Csak mert az segít

Péter 2 2019.11.27. 23:03:32

@cukrosleves: de, kiderül. Azt írta, hogy "feltételezhetően".

Péter 2 2019.11.27. 23:07:47

@Egri2: Ahogy te tévedsz. Természetesen nem így van. Akárkiét akármire megváltoztatni nem áll jogodban, naná, de bemenni, igazolni a tulajdonjogodat és ezzel egyidőben megtiltani, hogy a te címedet bárki más levelezési címként használja, magától értetődően jogodban áll. Ha rövid úton nem érsz célt, akkor ott az adatvédelmi hatóság és a GDPR. Légy erős, össze fogja kapni magát a Telenor elég rövid határidővel, ha igazi fenyegetést lát. Poszter, tessék nekiszaladni a GDPR lehetőségeivel. Sikerülni fog.

Pyrrhus 2019.11.28. 00:15:43

@cukrosleves:
"...vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja,..."

Átadásnak minősül, ha a postaládádba helyezik. Tehát nem te követsz el bűncselekményt, hanem aki a levelet neked a postaládán keresztül átadta.

a fekete krindusz 2019.11.28. 00:20:03

@Péter 2: már megint a GDPR? Jesszusom : D Tényleg nem egyszerűbb szólni az előző lakónak, hogy jött postája és lesszives elintézni, hogy oda már ne jöjjön több?

Nézd a másik oldalról is: a Telenor kötött egy szerződést és kapott egy címet hozzá. Az adatkezelés célja a számlázás, semmi más. Na nehogy már ebbe egy harmadik fél beleszolhasson.

A Gdpr-baromsag ebben az esetben ott bukik meg, hogy a Telenor nem a poszter személyes adatát kezeli, hanem a szerződött partnere megállapított egy címet, amit ugyanez a szerződött partnere soha meg nem változtatott.

Pyrrhus 2019.11.28. 00:20:44

@Terézágyú:
"Azontúl, hogy talán ott is elbarmol valamit a cég, szerintem simán lehet az, hogy a nagyokos kliens direkt rossz címet ad meg a cégnek, mondván, hogy engem ne zaklassanak kéretlen emailekkel... "

Az e-mailt nem lakásra, nem borítékban és nem a postással küldik.

Büszke_troll 2019.11.28. 03:06:31

@Darth Revan:
Ne is mondd!
Valamikor enyém volt a vezeteknev.hu domain. Gondoltam poénos lesz a keresztnev@vezeteknev.hu mail címet megadni. Az is volt, de annyi idiótától kaptam levelet, ráadásként minden hülye ezzel regisztrált játék, egyéb oldalakon, hogy naponta tucatszámra kaptam a visszaigazolásokat. A saját leveleimet meg alig tudtam kiválogatni a sok szemét közül. Szóval mégsem volt jó ötlet.

reunalla 2019.11.28. 07:15:30

@a fekete krindusz:
“már megint a GDPR? Jesszusom : D Tényleg nem egyszerűbb szólni az előző lakónak, hogy jött postája és lesszives elintézni, hogy oda már ne jöjjön több? “

Hát, anno 2006 ban vettem egy lakást, az eladó előtti tulaj apjának a levelei jöttek a postaládámba, visszaküldtem a postán őket és mivel nem volt tökéletes a postaláda zárja kicseréltettem- két nap múlva a szomszéd néni üzent a pasas, hogy képzelem, mert mostmár nem nyitja a postaládáját a kulcsa. Mondtam szomszéd néninek, hogy én meg üzenem, hogy az az én ládám és kérje máshova a leveleit. Erre azt a választ kaptam, hogy neki jogai vannak, mert oda be van jelentve.
Kényszerkijelentéskor meg a szomszédokat kellett volna tanúként vinnem, ehelyett az előző tulaj jött, és fél óra balhézás volt részünkről, mire hsjlandóak voltak elindítani az eljárást

Amineknevetadokelveszik 2019.11.28. 07:18:39

@a fekete krindusz: hja, csak epp szemelyes adatot postaz ki egy olyan cimre, ahol tudja, hogy a cimzett nem lakik. (Tudja, mert jeleztek nekik).
Btw nem tudom ki gondolja komolyan, hogy majd postara jarogatok, mert valaki az en cimemet adta meg valamikor levelezesi cimnek... nem teljesen eletszerutlen helyzet: megveszel egy lakast, amit korabban berbe adtak, es engedtek bejelentkezni a lakokat. En kijelentkeztetem azt a 40 embert, aki veletlenul bejelentve maradt, majd 10+ even at jarok a postara a kulonbozo szolgaltatok leveleivel? Lol. Felhivom 1x a szolgaltatot, ha keretlen levelet kapok, masodszor nem is kell. A lakcimem szemelyes adat, a hozzajarulasom nelkul nem kezelhetik. Az az o nyomoruk, hogyan gondoskodnak az adatbazisuk naprakeszen tartasarol, nem az enyem.

Jake Peralta 2019.11.28. 08:56:05

@MrZed001: Csak alap fogalmakkal lennél tisztában már boldogabb világ lenne.

levelezési cím != állandó lakcím.
És innentől kezdve a Telenor jogosan tagadja meg hogy a posztertől egy számára idegen ember adait átírja a rendszerében. Az már egy másik kérdés, hogy miért nem küld neki egy kib.szott SMS-t hogy "te paraszt gyere be adategyeztetni"

Autós példádnál maradva.. eladod a kocsid.. bemész az önkormányzathoz bejelenteni az eladás tényét, de az új tulaj baszik átíratni a saját nevére.. tippelj kinek fog jönni első körben a büntetés a BM-től?

Egri2 2019.11.28. 09:59:43

@MrZed001:
"Ott is viszed adásvételi (hogy eladtad), és tök mindegy a vevő bent volt-e vele vagy sem (új név, új cím copy az adásvételiről), onnantól nem a te gondod."

Bár így lenne. Sajnos, nem így van. Attól, hogy Te bejelented az eladás tényét, még nem kerül át az új tulaj nevére az autó. Akkor kerül át, amikor a VEVŐ átíratja. Személyes tapasztalat, eladtam anno az autómat, másnap bejelentettem az önkormányzatnál, még két év múlva is kaptam leveleket hatóságoktól, hogy miket műveltem az autóval...nem győztem igazolni, hogy már két éve nem az enyém, csak az új tulaj b*szta átíratni.

Alf56 2019.11.28. 10:22:39

"Kérdezem én, mit tehetnék annak érdekében, hogy ne zaklasson egy szolgáltató, akihez nekem semmi közöm?"
Semmit.
Én 1 évig aprítottam és kukáztam a korábbi tulaj leveleit.
Érdekes, hogy a bankkártyája aprítása után megszűntek az ilyen levelek.

Még egy a sok közül 2019.11.28. 11:06:25

2001 óta van postafiókom, a mai napig kapom előző tulaj leveleit amit leadok azonnal. Az évek alatt tapintásra legalább egy tucat kártya jött címemre ami ment is vissza. Nemrég jött levél behajtótól, nem figyeltem címzést és kibontottam. Megnevezés Tisztelt X Y (elhunyt) volt, és egy bank felé tartozik (vagy már csak tartozott) milliókkal. Ez is ment vissza téves bontás/elhunyt felirattal fóliázva.

connector 2019.11.28. 11:56:38

@Terézágyú: De hát honnan tudhatnák a telefonszámát, mikor náluk ügyfél:)?

MrZed001 2019.11.28. 12:04:43

@reunalla:
"Erre azt a választ kaptam, hogy neki jogai vannak, mert oda be van jelentve."
Ezért kell adásvételi szerződésbe beleírni, hogy 15-30 napja van onnan kijelentkezni és családtagjait kijelentkeztetni.
Ennek lejártát követően ameddig nem, addig minden hónapban a vételi ár 1% számolandó fel neki büntetésnek. Akár ügyvédi letétbe hagyva összeg, hogy csak ha mindenki kijelentkezett kapja meg is működik.
Hidd el, ennél jobb ösztönző nem kell.

@a lekvár neve puffin:
"Eladóként hiába intézed a rádeső részt.Ha vevő nem iratja át,ugyanúgy az előző tulajdonosnak küldik a bírságot parkolásért,gyorshajtásért stb...miért?"
Volt ilyen esetem. 1x bementem ismét adásvételivel és kényszerátírták + forgalomból kivonták (15 nap nem átírás után amúgy manapság ez már automatikus).
Problem? Solved !

@Jake Peralta:
"levelezési cím != állandó lakcím."
aham valamint
levelezési cím (vagy akár állandó lakcím) != szolgáltatás helye !!!!
Szerintem ezt a fogalmat még mindig nem érted ...

És felmerült második megoldásnak a kiváló GDPR.
Nos mivel a lakásnak te vagy a tulaja, és ez a te személyes adatod (tulajdoni lap), és te nem járulsz hozzá hogy ezt a szolgáltató tárolja eme személyes adatod ... ergo mint a villám törölnie kell.

Most azt inkább nem feszegetném, hogy jogilag ahogy bemutatod tulajdoni lapot pont fordítva kellene folyjon a dolog. Azaz nekik kellene KÉRNIÜK tőled, hogy továbbra is kezelhessék eme személyes adatodat ... és ha nem adod meg engedélyt, azonnal törölniük kell.

Pyrrhus 2019.11.28. 12:23:16

A Telenorra talán nem érvényes az a kibaxott, de kötelező évenkénti adategyeztetés?
Mert csak annak szolgáltathat, aki ezt elvégzi, adatait megadja.

amon33 2019.11.28. 15:15:43

ÓÓÓÓ.... ilyennel én is küzdöttem 5-6éve . Aztán egyszer csak jött a cigó benga behajtó. Én meg hívhattam a rendőrséget. Örök élmény maradt.

Tikakukac 2019.11.28. 15:20:07

30-35 különböző koreai, kínai, mongol és pár magyar nevében küld random bank és NAV leveleket az albérletünkbe. 15 éve egy tulajnál van, előző lakó a lánya volt. Senki sem tud semmit ezekről a nevekről, tippünk az mondjuk van bőven. Ja igen. Ezekből havonta van tucatnyi. De már természetesnek vesszük, tulaj pedig csak pörög, mint a villanyóra.

Taxomükke (UK) 2019.11.28. 17:01:06

"Címzett elköltözött, vissza a feladónak".
Bedobod egy postaládába.
Ennyi.

ebella 2019.11.29. 13:53:35

@a lekvár neve puffin: Ez nem igaz. Ha van szerződésed, minden további nélkül átírják az új tulajara. Tudom, mert így volt mindig amikor eladtam egy autót.

SH4RK 2019.11.30. 11:10:35

Mindenkit megnyugtatok, a Telenor akkor sem tudja átírni a levelezési címet, ha maga a tulaj kéri. Barátnőmnek is számtalanszor átírták már, mégis a régi címére mennek a levelek.
süti beállítások módosítása