Tékozló Homár

12 hónap garancia jár a 24 hónap garanciával reklámozott telefonra

2019.07.12. 11:00 | Homár Rezső | 74 komment

18ixicxdyt75ljpg.jpg

Amikor egy konkrét féltétel miatt vásárolunk meg valamit valahol, akkor elég zavaró tud lenni, ha utólag kiderül, hogy az egész valójában csak kamu volt. Olvasónk egy mobilt vett meg, ráadásul drágábban azért, mert 24 hónap garanciával hitegették, aztán jött a pofáraesés. 

A napokban olvastam a jótállási jeggyel kapcsolatos bejegyzést az oldalatokon. Az én helyzetem is hasonló, de némiképp mégis kicsit más. 2019. januárjában rendeltem egy okostelefont az Euronics webshopjából. A telefont 24 hónap garanciával reklámozták. Amikor megérkezett, észrevettem, hogy nincs kitöltve a garanciajegy. Ezt jeleztem is feléjük, ígéretet tettek a postázására, ennek ellenére többször kellett telefonálnom, mire -ha jól emlékszem- áprilisban meg is érkezett. Egy bibi volt, hogy a 24 hónap helyett csak 12 szerepelt.

Olvasson tovább!

Szolgáltatás helyett téves számlát nyújtott a Telenor - Update! Nem számlát: magasforgalmi előleget!

2019.07.11. 11:00 | Homár Rezső | 107 komment

taken.jpg

Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte hogy rossz a számla, de addig nem tesz semmit, amíg ez alapján mégis fizet az ügyfele. A sztorit elküldtük a Telenornak is, várjuk a választ. 

Történt az elmúlt hetekben, hogy mertünk elmenni nyaralni pár Balkán országba. Mivel jó pár országban sajnos nem tudjuk használni az itthoni mobil internetet, így a navigáció, és természetesen a facebook posztok miatt kénytelenek voltunk kifizetni 3292 forintot, 0,5 GB adatforgalomért. A meglátogatott országok között szerepel Horvátország (1)Szerbia (2), Bulgária (1), Törökország (2), Görögország (1), Albánia (3), Montenegró (2), Bosznia-Hercegovina (2).  Az országok mögötti számok a díjzónákat jelölik. Mivel Albánia hármasba esik, így ott semmiféle internet, és hívás szolgáltatás nem volt elérhető. A többi országban többé kevésbé sikerült internet kapcsolatot létesíteni, de az arany áron vásárolt internet adatforgalomból így is maradt 156 MB. Hívásindítás, és fogadás nem történt egy másodperc sem, és SMS sem lett küldve.

Olvasson tovább!

Kiviheted a maradék vizedet az étteremből, vagy nem viheted ki?

2019.07.10. 11:00 | Homár Rezső | 211 komment

dreamstime_m_23229936.jpg

Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon miért? Erről megkérdeztük az éttermet is.

Barátnőmmel és barátaimmal már évek óta járunk a Vakvarjú étterembe, az utóbbi években főleg az Újlipótvárosban található éttermükbe. Legutóbb, másfél hete nagyon kellemetlen élményem volt az újlipótvárosi étteremben. Körülbelül dél és 13:00 óra között voltunk az étteremben, barátnőm szüleivel. 

Olvasson tovább!

Update: Tengerentúli fapadosként bánt utasaival a LOT és még mindig nincs vége

2019.07.09. 08:07 | Homár Rezső | 26 komment

airplane_sad_preview_04a2.png

Tavaly júniusban Sanyit (és a többi 250 utast) rendesen megszívatta a LOT, amikor a frissen indított New York - Budapest közvetlen járata némi kifutópálya széli ácsorgás után sem indult el. A légitársaság fapadosokat megszégyenítő eljárással kezelte a helyzetet, de a talpraesett, jó fej utasuknak köszönhetően végül mindenki hazajutott. Sanyi viszont azóta is küzd a kártérítésért. 

Mivel mindig lepattintottak, ezért felvettem az egyik "kártalanító" céggel a kapcsolatot (AirHelp....) Repteres ismerősök mondták, hogy ezeknek a cégeknek elvileg betekintése van olyan adatokba (meteorológiai adatok, ilyen-olyan naplók, jegyzőkönyvek) amiből meg lehet tudni, hogy pl. a mi esetünkben tényleg a rossz idő miatt kellett-e a járatot törölni, vagy csak megúszásra játszik a LOT, és behazudta a szar időt? Viszonylag hamar jött a válasz, hogy sajnos tényleg rossz volt az idő, és ezért kellet törölni a járatot, úgyhogy vis major, kártérítés nem jár.

Olvasson tovább!

Ha esik az eső, fekáliás lé árasztja el a dunavarsányi kertet

2019.07.08. 11:00 | Homár Rezső | 32 komment

via GIPHY

Biztos nem csak olvasónk kertjében fordul elő, hogy Dunavarsányban a nagy esőzéseket nem bírja elnyelni a rendszer, hanem egyszer csak feltolja a kertedbe a szennyvízzel együtt. Ilyenkor aztán a szippantásig nem is használható a hálózat, a vízművek viszont fél napokig csak a vállát vonogatja. Ha valaki ilyen, vagy hasonló fekáliás cipőbe járna, írja meg nekünk!

Dunavarsányban, ahol lakom, évek óta problémát jelent, hogy nagyobb esőzések idején a csatornarendszerbe befolyó esővíz megtelíti a csatornát, így a víz-közmű szolgáltatás használhatatlanná válik. Ilyenkor az ingatlanom területén lévő bekötő aknában jön föl az esővízzel kevert szennyvíz, és elárasztja a kertemet.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása