Tékozló Homár

A mindenért fizetett, végül semmit sem vett igénybe végtelen szomorúsága

2019.11.21. 10:00 | Homár Rezső | 120 komment

via GIPHY

Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom ablakon kidobott pénzzel. Jobbulást kívánunk.

sad-passenger-waits-with-suitcase-for-plane-on-runway-e1519386195989-916x515.jpg

Ugyan nem sokat repülök, ezért ha mégis, próbálok mindent a szabályoknak megfelelően végezni, de hát emberek vagyunk. Hibáztam; egyrészt azért írok, hogy ha más tanuljon belőle, illetve a tanácsát kérem, harcoljak e tovább a repülőtársasággal és a parkolócéggel, vagy semmi esélyem. 

Olvasson tovább!

Kinek kell kifizetnie a visszaküldés költségét?

2019.11.20. 10:09 | Homár Rezső | 89 komment

funny-cats-if-it-fits-i-sits-11.jpg

Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel?

Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem másokat is érinteni fog. Annyira nem tiszta a kép amivel kapcsolatban kérdezni fogok, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelem sem tud biztosat mondani, csak ismételgeti a törvény, de nem tudja értelmezni. A kereskedők meg nyilván a saját hasznunkra cselekszenek.

Olvasson tovább!

Elkérheti a webáruház a személyi igazolványt? UPDATE

2019.11.19. 10:00 | Homár Rezső | 91 komment

56_say_gdpr_one_more_time_v2_1.jpeg

Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el, hogy nekünk az belefér, vagy sem.

Egy elég érdekes esetre szeretném a figyelmeteket felhívni. Miért kéri egy webáruház a személyi igazolványom számát? Nemrég az ajandek24.hu webáruházból rendeltem valamit. Meg is kaptam az értesítőt, hogy elkészült a csomagom. Azonban amikor érte mentem, csak akkor akarták odaadni, ha elkérik a személyi igazolványomat és felírják az igazolvány számát. Miért?

Olvasson tovább!

Nyomkövetés és időgép: a Magyar Postánál minden van UPDATE

2019.11.18. 09:00 | Homár Rezső | 48 komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába.

Rendszeresen rendelek internetről, és sokszor külföldről. Most Magyarországról sikerült rendelnem A kereskedő cég neve nem fontos, mert a hibákról nem ők tehetnek. Ha tehetem, akkor a külföldi oldalakról is nyomkövetési információval rendelek. Nekem megér 2-4 dollárt az, hogy tudom, hol tart a küldemény. Viszont most egy magyar oldalról rendeltem, ahol sajnos csak a Magyar Posta volt válaszható, mint szállító. (Megjegyzés: Már több mint 10 éve ugyanaz a postás hordja ki a csomagokat nálunk, és VELE semmi problémám nincs.) De van nyomkövetési információ!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása