Tékozló Homár

Sárga ragasztó, elfelejtett szakadás: alternatív javítás az Office Shoes-nál

2020.01.09. 10:00 | Homár Rezső | komment

20191031_180321_1245.jpg

A fenti képen egy megjavított cipő szerepel. Pedig Tamara nem javítást kért, amikor szétesni készült a háromhetes cipője, hanem a pénzét. De a kereskedő szerint ha valamit javítani lehet, akkor ott nincs is más választásunk, irány a cipész. Na de mi van, ha nem fogadjuk el a "javítást"?

Kedves Tékozló Homár,

2019.09.05-én útnak eredtem cipőt vásárolni. Először a Westend City Centerben (Budapest) lévő Office Shoes cipőboltban találtam rá a 11.990 forintos POLO bőr cipőre, ami természetesen a magam 36-os lábméretével az utolsó, egyben kiállított termék volt. Felpróbáltam a lábbelit, majd mielőtt fizetésre szántam volna el magam szomorúan konstatáltam, hogy a cipő felső részén a varrás fel volt szakadva. Az eladóknak ezt jeleztem, mert így természetesen nem vettem meg a cipőt, de meglesték a rendszerben, hogy hol lehet még ezt a cipőt kapni az én méretemben. Király utca Office Shoes, mondták, majd azonnal át is mentem, felpróbáltam, ellenőriztem, majd megvásároltam a cipőt.

Mit ad isten, 3 hét múlva észrevettem, hogy a cipő felső részén kiszakadt a varrás, a gumi a ragasztás mentén kezdett elválni több helyen, mindkét cipőn. 2019.09.29-én magammal ragadtam a lábbelit és rohantam a legközelebbi Office Shoes boltba (Aréna), és jegyzőkönyveztettem a cipő állapotát, majd aláírtam, amiben azt kértem, hogy fizessék vissza a vételárat, (azt elfelejtették mondani, hogy te hülye vevő, mindegy mit írsz be, mert leszarják, majd ők eldöntik mit kapsz ha már fizettél) mert láttam, hogy a 3 hetes cipő, ami nem mindennapos használatra van, úgy nézett ki, mint amit 3 éve le sem vettem a lábamról. Az eladók tájékoztattak arról, hogy ezzel a cipővel több probléma is volt már (persze ezt csak súgták), de természetesen az ő kezük meg van kötve, csak a jegyzőkönyvet tudják megírni és a cipőt elküldeni bevizsgáltatni, ami legalább 2 hét, mire eldöntik, hogy mi lesz a cipőm sorsa.

2019.10. 04-én kaptam egy e-mailt, amiben az állt: a cipő javítható. Ezzel a lendülettel hívtam a panaszirodát, mert nem hiányzott sem foltozás sem sárga ragasztónyom a 3 hetes cipőn és nem voltam megelégedve a döntéssel. Elmondtam azt is, hogy ahogy az a cipő kinézett, szinte biztos voltam benne, hogy nem lehet normálisan megjavítani és nem is szeretnék visszakapni egy 3 hetes ragasztott, foltozott, viseletes cipőt, aminek 3 év múlva kellene maximum ilyen állapotba kerülnie állandó viselet után. Természetesen itt sem tudtak segíteni semmiben, csak meghallgatta a 20 perces kiselőadásomat udvariasan, majd közölte, hogy már javítják a cipőt (amit én nem kértem) és legyek türelmes.

20191031_180336_1247.jpg

Teltek a hetek, az őszi cipőmet még nem hordtam és már bakancsot kéne vennem, de felhívtam a panaszirodát újra, hogy legyenek kedvesek tájékoztatni a cipőm hollétéről. Ja, azt már az Arénába visszaküldtük megjavítva. Bementem átvenni a cipőmet és amint kinyitottam a dobozt láttam, hogy a cipő nem volt javítva. Vagyis a gumi részét itt-ott gusztustalan módon sárga ragasztóval megragasztották, de a szakadást és a varrást (ami elég látható helyen van és a legnagyobb problémát okozza) azt valahogy kihagyták. Ez hogy lehet, hogy 5 hét után ugyanolyan állapotban akarták visszaadni a cipőmet, mint ahogy én beküldtem?

20191031_180404_1246.jpg

Azonnal hívtam a panaszirodát, hogy elmondjam az úrnak, akivel korábban beszéltem, hogy mi történik, de csak annyit tudott mondani, hogy sajnálja, ő nem tehet róla és küldjem be újra.

Parancsol?? Én ezt nem hiszem el.

Újra jegyzőkönyvet kellett felvenni, megint várok valami döntésre és még mindig se cipőm, se pénzem (se bakancsom).

Legyenek kedvesek nekem segíteni abban, hogy hogyan tudnám visszakapni a pénzemet?

Ha minőségi panaszunk van, legyen róla jegyzőkönyv és pontos dokumentáció. Ha pedig valami nem javítható, jogunk van visszakérni a vételárat!

Kedves Olvasó! 

Ebben az esetben kellékszavatossági igényként elsősorban a hiba kijavítását vagy a termék kicserélését kérheted az eladó vállalkozástól. A vételár visszafizetése irányuló követelés a szerződéstől történő jogszerű elállás esetén terjeszthető elő jogszerűen. Az elállás jogodat a hibás teljesítésen alapuló kellékszavatossági igényként akkor érvényesítheted, ha az eladó a kijavítást vagy kicserélést nem vállalta vagy annak nem tud eleget tenni, vagy ha a kijavításhoz vagy a kicseréléséhez fűződő érdeke megszűnt, például a javítás vagy kicserélés elhúzódás miatt.

A jogszabály előírja a vállalkozások számára, hogy hibás termékkel kapcsolatos bejelentés esetén jegyzőkönyvet kell felvennie, amelynek tartalma is pontosan meghatározott. A jegyzőkönyvben ennek megfelelően kötelező rögzíteni pl. a fogyasztó által érvényesített szavatossági igényt és annak rendezésének módját is. Ha a vállalkozás a fogyasztó által bejelentett igénytől eltérő módon tesz eleget a követelésnek, akkor ennek megfelelő indokát kell adnia a jegyzőkönyvben. Ha a vállalkozás nem tud azonnal nyilatkozni a bejelentett igénnyel kapcsolatban, akkor öt munkanapon belül köteles tájékoztatnia igazolható módon erről a fogyasztót. A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást csak a kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze.

Mindezek alapján, tehát ha a cipő hibája javítható, akkor ennek teljesítésével a vállalkozás jogszerűen tesz eleget a kellékszavatossági kötelezettségének. A levélben vázolt helyzetben azonban felmerül, hogy a cipő hibája nem javítható és ebben az esetben már a fogyasztó jogszerűen élhet az elállás jogával, amelynek jogkövetkezményeként igényt tarthat a cipő vételárára.

A vállalkozás az ismételt bejelentésre öt munkanapon belül köteles tájékoztatni téged az álláspontjáról. A szavatossági igény elutasítása esetén  pedig jogosult vagy  békéltető testületi eljárását kezdeményezni vagy a vállalkozással szemben közjegyző előtt fizetési meghagyásos eljárást indíthatsz a vételár visszafizetésére irányuló követelés érvényesítése érdekében. 

Felhasznált jogszabályok: 

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

- 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2020.01.09. 10:08:13

cipőt csak a kőbányai feketezónából :-) háromezeré' megveszed fél egy év alatt úgyis tönkremegy, kuka veszel másikat. Ebből a cirka 12.000-ből 3 párat. Fogyasztóvédelemre meg ne számíts, mert semmit nem ér, mehetsz a békéltető testület nevezetű impotens pamflett társasághoz vagy a bíróságra, de ott meg többe kerül a leves, mint a hús. :-(

KaTe 2020.01.09. 10:37:57

"Ezzel a lendülettel hívtam a panaszirodát, mert nem hiányzott sem foltozás sem sárga ragasztónyom a 3 hetes cipőn"

"Vagyis a gumi részét itt-ott gusztustalan módon sárga ragasztóval megragasztották, de a szakadást és a varrást (ami elég látható helyen van és a legnagyobb problémát okozza) azt valahogy kihagyták"

- Te magad kérted, hogy ahhoz ne nyúljanak. Mellesleg, a bakancs témának mi köze az office shoes-hoz? Ha nincs őszi cipőd, se bakancsod, akkor most miben közlekedsz? Szandálban? Tűsarkúban?

Jake Peralta 2020.01.09. 10:58:58

"viseletes cipőt"

3 hét alatt széthordtál egy cipőt?
Vagy mitől lenne jobban viseltes mint a ladáskor. Gondolod hogy valaki abban jár pár hétig?

Baluci 2020.01.09. 11:13:00

@borso: Elszámoltad! 12 ezerből 4 pár is kijut!

Jake Peralta 2020.01.09. 11:51:48

@borso: Na megjött a távirányító tolvaj ...

ekat 2020.01.09. 11:54:41

Én meg pont azon csodálkoztam, hogy milyen olcsó az Office-nál ennyiért egy bőrcipő, ilyen áron bőrt csak a Deichmann-ban szoktam látni.
És egy nőnek többet jelent egy cipő, minthogy valami legyen a lábán, és majd ha lerohad, akkor vesz újat.
Illetve ami az olcsó cipőket illeti, én nő pl. nem veszek műbőrt semmiből. (Ami nem azt jelenti, hogy nem bőrben nem vagyok hajlandó járni, mert textil felsőrészű cipő jöhet nyáron, de a műanyagokat rühellem.) És egyébként meg csak meg kell nézni az utcán, hogy hogyan viselkednek lábon a párezer forintos cipők, egy halom fiatal jár teljesen félretaposott cipőben, meg a nők elferdült sarkú magassarkúban, csak ezt ők maguk nem látják. De persze mindenki azt hord, amit akar.

2020.01.09. 12:32:49

Eddig azt hittem, hogy az Office Shoes drágán árul szart, de ezek szerint olcsón is árul szart.

Egri2 2020.01.09. 13:08:21

A fizetési meghagyásról:

tegyük fel, az eladó nem hajlandó visszafizetni a cipő árát. A posztoló a fmh intézményével kíván élni. Posztoló tehát elbattyog a közjegyzőhöz, rááldozza a napját, kifizet 9600 Ft díjat (8000 + 1600, ha egyedül szerepel az ügyben). Szerencsés esetben a cég nem mond ellent, tehát egyből jogerőre emelkedik, és mehet a végrehajtás, aminek megint csak van megelőlegezett díja, de jó eséllyel megtérül. Ha viszont a cég ellentmond az fmh-nak (amire, valljuk be, igencsak nagy az esély), akkor a dologból per lesz, ami eltarthat nem kevés ideig. Persze, van rá esély, hogy a posztoló megnyeri a pert, és a cég végül kifizeti a cipő árát és a posztoló költségeit, de nem fogja kifizetni a posztoló elb*szott idejét, a gyomorideget és társait. Mindezt egy szutyok 12.000 Ft-os cipőért.

Sztem a posztoló fogja meg a cipőt, dobja ki a kukába, és soha többé ne vásároljon ettől a cégtől semmit. Gyanítom, mi sem fogunk. Az Office Shoes meg a negatív reklámon többet veszít, mintha korrektül járt volna el.

2020.01.09. 13:19:50

@Egri2:
Sajnos nem működik a dolog, ha rákeresel, 11 darab találat van itt a Homáron az Office Shoesra, párra emlékszek is, és mindig a garanciális ügyekkel volt a probléma, ennek ellenére virágzik az üzletlánc.

a fekete krindusz 2020.01.09. 13:32:18

@borso: miért vennél a kőbányai feketezónából? Nem egyszerűbb venni egy újat ugyanott és másnap megreklamálni és kicirkuszolni a pénzt?
te rohadék büdös tolvaj!

ekat 2020.01.09. 13:34:23

@Egri2: Nekem jogerős ítélet volt a kezemben, hogy egy bizonyos cég fizessen nekem 1.200.000 Ft árcsökkenést, + a per költségeit (párszázezer), de sajnos a bíróság nem ért rá a végrehajtási kérelmünkkel foglalkozni addig a 14 hónapig, amíg még létezett a cég.

ekat 2020.01.09. 13:43:31

@a fekete krindusz:
Ne anyázd már, egyszerűen csak a(z izé).... alső középosztály ügyeskedő részének oszlopos tagja. Szerintük ez élelmesség, és aki becsületes, az hülye.
Megnéztem anno az Aranyélet c. sorozat legelső részét, a sorozat előzetes leírása és az első rész megtekintése után meg kellett hogy tudjam, hogy itthon a betöréses lopás is az ügyeskedés kategóriába tartozik....

a fekete krindusz 2020.01.09. 13:49:27

@ekat: az egész blognak valójában az adna létjogosultságot, hogy a magyar vállalkozó ahol, csak tud szívózik, már a magáncég is bürökrata, és/vagy rosszhiszemű. És akkor gondolkozzunk el, miért is lehet ez...

Egri2 2020.01.09. 14:02:01

ekat: pont ezért írtam, hogy szerintem nincs sok értelme az egésznek. A te eseted azért más, mert nálad mégiscsak milliós összegről van szó.

borso 2020.01.09. 14:27:02

@a fekete krindusz: anyáddal társalogjál ilyen böszme stílusban kispofám...

borso 2020.01.09. 14:29:51

@ekat: nekem is van egy jogerős kinntlévőségem FMH jogerősen, sőt az osztrák bíróság is jogerőre emelte a magyar FMH-t, csak mire a végrehajtó eljutott volna a foglalásig "véletlenül" kiürült a cég. Szóval igazam van jogerősen de a hajamra kenhetem.

a fekete krindusz 2020.01.09. 14:40:45

@borso: kinek-kinek érdemei szerint.

2020.01.09. 14:48:45

Az a fő baj, hogy cipőt akart, de pólót vett, hát akkor min csodálxik? :) :) :)

2020.01.09. 15:27:10

@Eugene Horse:
3 hetes Polo cipőmet azonos korú és elnevezésű Volswagen gépjárműre cserélném.

ekat 2020.01.09. 15:32:24

@Egri2: Én meg azt akartam alátámasztani, hogy még a milliós összeg esetében sem volt értelme. :)

ekat 2020.01.09. 15:39:08

@borso: Én is a hajamra kentem. :) Az építtető meg díjakat kapott az épületért.

Brokkoládé 2020.01.09. 17:06:00

A poló egyike azoknak, ahol csak a márkát fizeted meg...Ha praktikus és tartós cipőt szeretnél, lehet nem a divatmárkák részen kell körbenézni. :D ÉS Ralf sem gazdagodik tovább.! Az ezt használók , simán kidobják és vesznek másikat. A lábad legyen jó, ne a cipő! :D

ekat 2020.01.09. 21:34:52

@Brokkoládé: Ez a POLO nem az a POLO, ehhez Ralphnak semmi köze. Az övé a POLO Ralph Lauren, ez meg a POLO SA. Azért érdekes is lenne 11.000-ért, bár sale-ben persze előfordulhat, főleg az USA-ban.

ekat 2020.01.09. 21:45:31

@Brokkoládé: Bár végülis tőlem akár az is lehet, de a posztoló POLO-nak hívta, és a sima POLO nevű az a másik. Meg mondom, ez az ár...:)

GiaMarie 2020.01.10. 08:45:54

@a fekete krindusz: Nyugodtan elgondolkodhatsz rajta. A magyar vásárló miatt többnyire. Itt van az, amikor a becsületes szívja meg az átlag magyar mentalitására kalibrált rendszert. Sajnos a jogszabályi környezet olyan szinten tisztességtelen a vállalkozással szemben, hogy ha be akarná tartani betűre, kilopnák a szemét élelmes honfitársaink. Ezért mindenféle kiskapukat keres mindenki, aztán ebbe helyenként beleesik 1-1 ártatlan áldozat is. Simán értem, miért csinálja ezt az Office. Pont márkás holmit árulnak, amire a sok-sok kis szarka csillogó szemekkel vágyakozik - lásd még, amikor minden harmadik nyavalyás kis takonypóc lábán olyan cipőt látsz, amiért egy árufeltöltő egy hétig dolgozik, meg a derékig sem érő, idei kollekciós 40.000-es Amnesia kabátok. Szerinted hogyan csinálják? Van 150 kilós ismerősöm, ő azon szokott röhögni, hogy egyszer vett cipőt a Deichmannál, azóta örökös ingyenes cserekuponnal cseréli újra mindig. Bizony... a gyártó nem írhatja rá, hogy 120 kilóig terhelhető, és ha afölött vagy, akkor nem rendeltetésszerű használat, ha megadja magát a légcella a Nike Air alatt. Na most nyilvánvaló, hogy a cipők talpát nem 150 kilóra tervezik. Megvett egyet, hordja fél évig (sem, mert a legtöbb ennyit sem bír) majd beballag a Deichmannba, leteszi a pultra. Nem balhézik, nem cirkuszol, csendben létezik a maga 2 méter pár centijével és 150 kilójával :D. Nem veri az asztalt visszatérítésért, elfogadja a cserekupont. Besétál a sorok közé, választ egy patika új másikat, és fél év múlva az egész kezdődik előről...szerencsétlen Deichmann ilyen téren a korrekt cégek közül való, jogilag még azt sem teheti meg, hogy a tizedik "jogos" csere után megkéri, ne vásároljon többet ott. Ennyit a magyar jogszabályokról.

a fekete krindusz 2020.01.10. 09:03:23

@GiaMarie: hiányotalak már, mert ugye tudod, hogy mi egy követ fújunk ?

zuhanorepulesss 2020.01.10. 09:31:57

Ha az ember szamol, leveszi az afat, leveszi az OS minimum 50% arreset, a nagykereskedo cca20% arreset, termekdijat, akkor ott tart, hogy kb 3500Ft-ert keszult labbelit vettel. Ez ennyi, nincsenek nagy csodak. Ettol ezt lehet elvarni sajnos. S az, hogy bőr..esetleg hulladek vagy daralekborbol keszult preselt dolog. Jo uzletnek tunik, de ami tul jo uzlet a vevonek, az biztos nem az. Masreszt azert nem cserelik le egy az egyben, habar az arresbe beleferne, mert lathatoan mindegyik azonos tipusu labbeli kuzd ezzel a gyartasi minosegi hibaval. Szoval javitjak vagy levasarolhatsz valami mast majd egyszercsak, ha eleg eroteljesen ervelsz.

Talmiimla (törölt) 2020.01.10. 10:12:26

@Jake Peralta: Ne ugass, szoftvertolvaj!

Talmiimla (törölt) 2020.01.10. 10:14:12

@a fekete krindusz: Így van, a kurva anyád. Lopod a filmet és a zenét online? Akaszd fel magad, féreg, a többi szoftvertolvajjal együtt. :)

Jake Peralta 2020.01.10. 10:25:48

@Talmiimla: Kérlek pontosabban fogalmazz, hogy MELYIK szoftvert loptam szerinted?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2020.01.10. 11:47:55

@ekat: ilyen esetre egy másik perrel megállapítható az eljárás során az eljárással okozott kár, így onnantól a bíróság fog tartozni neked.

CCnick 2020.01.10. 11:52:05

Talmiimla

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

ekat 2020.01.10. 16:11:57

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Hú de vágytam volna még egy perre, ez is hosszú évekig zajlott, miközben minden költségét én fizettem. Azt is, amikor a bíróság olyan szakértőt küldött ki, aki írt egy az ügyemben egyáltalán nem releváns szakvéleményt, úgyhogy egy másikat is kirendeltek. Nekik belefért....

2020.01.10. 16:48:25

@Brokkoládé:
Mit fizetsz meg? Nem ismerem a márkát, de ennyiért bármilyen bőrcipő gyanúsan olcsó. Bár azt is tudom, hogy sokszor arra is ráírják, hogy bőr, aminek tizede sem készült abból.

2020.01.10. 16:56:11

@zuhanorepulesss:
Nem értek egyet, ha ez ilyen, akkor ne hozzák forgalomba. Volt ennél olcsóbb cipőm is, igaz azt nem hazudták bőrnek, és mégis kibírta sokáig. Ez konkrétan egy elbaszott modell, az hogy olcsó, önmagában nem indokol semmit, főleg azt nem, hogy ezzel kibújjon a forgalmazó/kereskedő a törvények alól.

2020.01.10. 17:05:27

@GiaMarie:
A gyártó előirhat rendeltetésszerű használatot, egy rakás termékre rá van írva maximális tömeg, a cipőre is rá lehetne. Valószínűleg a legtöbb cipőnél azért nincs kikötve, mert így is megéri a gyártónak, és csak az ilyen módon tönkrement cipők töredékét viszik vissza.

Egyébként bár nem mindig arányos, de van valamekkora korreláció a cipőhossz és a magasság, illetve a magasság és a tömeg között, ezért logikus lenne, ha a nagyobb méretű cipőket nagyobb teherbirásra terveznék. A gyakorlatban ez nincsen így. Viszont vannak speciális, nagy tömegre tervezett cipők.

fákkje 2020.01.10. 17:47:34

@borso: A leves mindig többe kerül mint a hús, mert az a levesnek csak egy alkotóeleme. :P
De ezenkívül igazad van.

élhetetlen 2020.01.10. 19:26:38

@borso: “cipőt csak a kőbányai feketezónából”. Off, de elmesélem. Még a Fáy utcai piacra jártunk, tehát régen volt. Egész jól kinéző fekete bőrbakancs, olcsó. Barátnőm is én is vettünk. Szabadtéri piac volt, a szagok eloszlottak, semmi sem volt gyanús, hanem mikor zárt térbe kerültek a bakancsok, percek alatt beülték a szobát. Nem tudom, mivel kezelték, de olyan szaguk volt, mint egy túlfüstölt kolbásznak. A munkahelyen volt, hogy valaki belépve megkérdezte, hogy kinek van házikolbásza. A barátnőmmel a családja kirakatta az erkélyre. Bementem egy cipészhez, hogy büdös a cipő, holmi lábspray-ket ajánlott, mondtam, nem belülről, kívülről büdös. Akkor nincs ötlete. Szóval mókás volt a kezdet, de két hónap alatt elmúlt a szag, és 6-7 évig hordtam, nem ázott be, nem ment szét. Ez csak a feketezónáról jutott eszembe.

Brokkoládé 2020.01.11. 07:13:34

@ekat: Ja bocs, nálam a Polo a Ralph Lauren Polo ja. A többi nem túl egyedi. De ha megnézed a képet, láthatod, hogy a R.L - Polo logója van rajta (lovas polo-s), tehát valószínű sima és igen gyenge varrástechnológiával készült hamisítványról beszélünk. Bár hamisítvány ide vagy oda...3 hét ilyetén amortizáció brutális.

ekat 2020.01.11. 10:51:24

@Brokkoládé: Abszolút egyetértek, ilyen minőségű cioőt gyártani gáz, persze leginkább a Ralph Laurennek, de hát ő tudja. Mondjuk lehet, ill. gondolom, hogy a POLO neki is az olcsóbbik 'al'márkája, mint a a Michael Kors-nak a Michael Michael Kors, vagy a Calvin Klein-nak a Calvin Klein Jeans, stb.
Közben utánaolvastam, 3 POLO van, a délafrikai POLO-n az egyik irányba fut a nagyon hasonlóan kinéző lovaspólós, Ralphén meg a másikba, basszus. Az US POLO valamin meg kettő lovaspólós van....

Brokkoládé 2020.01.11. 15:49:20

@ekat: Elég hardcore, hogy ennyiféle "polo" van....:D A lényeg, hogy minden réteg megtalálja az igényeit és mégis "polo"-t hordjon...Nos nem tudom, akkor már inkább egy noname chinese market béli cipellő, mint "polo"-nak kinéző műpoló.:D DE hát a profitorientáltság jegyében már a márkák is kénytelenek olcsósítani valamiképp.

PartyMikee 2020.01.11. 18:13:30

Ezek a divatmárkás cipők (ralph, tommy hilfiger stb) egy szezont tudnak, utána leesik a betű, elválik a ragasztás. Ezen kár meglepődni.

Attila Varga Zoltan 2020.01.25. 23:21:42

Ezek a cipök éveket töltenek a raktárban, alacsony páratartalmon, szétöregszik a ragasztó, kiszárad az amúgy sem minöségi bör. Lejár az amúgy sem hosszú élettartamuk már a polcon. Sneakert csak a gyártótól és frissen. Amúgy kicsit sem megtévesztö a markanév. Az igazi Polo meg nem volt sosem rossz márka, elég sok régi pörög még ebayen.
süti beállítások módosítása