Tékozló Homár

Habot ugyan nem csinál, de legalább penészedik

2020.04.02. 10:00 | Homár Rezső | 71 komment

via GIPHY

Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz géppel és hozzá mellékelt cseh papírokkal sem mentek sokra, végül ráadásnak jött a szupermeglepetés, némi penész formájában.alzaponthu.jpg

2019. november 19-én vásároltam az alza.hu-n 117 690 Ft-ért egy Krups Latt’Espress automata kávéfőzőt. A capuccino készítő része 1 hét után nem készített megfelelő minőségű habot, ezért december 10-én leadtuk az alza.hu-nál szervizelésre szinte új állapotban, kitisztítva, minden tartozékkal együtt (Gödöllőről bevittük a Róbert Károly körúti boltjukba). A készüléket futárral küldték ki nekünk január 7-én, cseh nyelvű dokumentumokat és rajzokat mellékelve, amiből nem volt egyszerű kitalálni, hogy mi lehetett a hiba.

Hiába próbálkoztunk vele, 2 használat után, a lehető legalaposabb gépi és kézi tisztítás (értsd: a capuccino készítő kiegészítő totál darabokra szedése és tisztítása) után is fennállt a probléma, így 1 hét kísérletezés után ismét szervizelést kértünk és a termék elszállítását. Ez többszöri e-mailezés után jan. 23-án valósult meg és 31-én kezdték meg a szervizelést.  Február 21-én kaptuk vissza a készüléket, ismét cseh nyelvű papírokkal, ami továbbra sem működött, így újra megreklamáltam és kértem a készülék azonnali cseréjét egy működő darabra.

Ekkor a GLS-t az alza.hu többször is félretájékoztatta a csomag átvételi pontját illetően, de végül márc. 12-én elvitték a gyakorlatilag alig 1-2 hetet használt, kitakarított készüléket. Márc. 20-án visszaigazoló e-mail kaptam, hogy a terméket elfogadták feldolgozásra, majd másnap újabb e-mail érkezett, amelyben közölték, hogy a készülékben a zacc tartályban penészes zaccot találtak és a víztartály is penészes. Erről képeket is mellékeltek, amelyeken természetesen nem az én készülékem van (se a modell szám, se a sorozatszám nem  látható természetesen). Én egy összesen 3-4 hétig használt, ezen belül 3 alkalommal tökéletesen kitakarított, szárazra törölt készüléket küldtem nekik vissza. Mikor kifogásoltam, hogy a képen nem az én készülékem van, a Békéltető Testülethez irányítottak. Miután szóvá tettem, hogy nem látszik a képeken olyan adat, ami bizonyítaná, hogy az én kávéfőzőm van a képen, már válaszra sem méltattak.

Egy hibát én is elkövettem: nem tudom az eredeti készülék sorozatszámát. Mit tudok tenni? Ha visszaküldik a penészes készüléket, átvegyem-e, hiszen nem is az enyém? Mik a lehetőségeim, hogy legyen egy működő készülékem vagy legalább azt visszakapjam, ami az enyém volt és nem tiszta penész? Úgy látom, hogy a Békéltető Testület honlapján a nem együttműködő cégek listájában szerepel az alza.hu. Ezen nem lepődtem meg, de mit tudok így tenni? Írtam a BT-nek egyénként, de napok óta tőlük sem érkezik válasz. 

Szakértőink szerint a penészedés akkor sem érv, ha valóban az ő penészük lenne. 

Kedves Olvasó! 

A levél alapján arra lehet következtetni, hogy a kávéfőző hibája az volt, hogy nem készített megfelelő minőségű habot. Ez a hibajelenség teljes egészében független attól, hogy a készülékben található-e esetlegesen penészes zacc vagy a víztartály időközben bepenészedett. 

Ha a vállalkozás visszaküldi a készüléket, jelen esetben nincsen értelme megtagadni annak átvételét, hiszen ez még önmagában nem jelenti azt, hogy a fogyasztó elfogadja az eladó álláspontját a jótállási igénnyel kapcsolatban. 

Ha a készülék hibája a visszaküldést követően is fennáll, akkor a céggel szemben továbbra is lehet érvényesíteni a jogszabályban meghatározott jótállási igényeket az egy éves jogvesztő határidőn belül, amelynek eredményeként végső esetben a szerződéstől történő elállási jog is gyakorolható. 

A fogyasztónak csak a bírósági per megindítására van lehetősége a követelése érvényesítésére abban az esetben, ha nem kívánja igénybe venni a békéltető testület ingyenes eljárásának lehetőségét. Ebben a jogvitában a fogyasztónak kell tudnia igazolni azt, hogy nem azt a készüléket kapta vissza, mint amelyet eredetileg megküldött a vállalkozás részére. 

Felhasznált jogszabály: 

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó
kötelező jótállásról

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Permetező 2020.04.02. 10:24:01

"Nem mindegy hogy penész van a kv gépedben vagy pénisz."

Ady Endre

2020.04.02. 11:37:38

Igazából ezért nem szabad, különösen nem nagy értékű terméket szürkeimportos webshopból rendelni. Mert ha gond van, akkor nem a gyártóval, hanem a kereskedővel kell harcolni garanciális ügyben. Az Alza épp ugyanolyan, mint az Emag, csak az egyik cseh, a másik román, ha valaki ezekről vásárol, kalkuláljon úgy, mint ha nem is lenne garancia, és ezután döntse el, hogy megéri-e így is az, hogy sok esetben kb. 10%-al olcsóbban árulják a termékeket, mint amennyibe gyártói garanciával kerülne máshol.

Fakanál69 2020.04.02. 12:18:08

@Zabalint: hát tudom h divat az emagot fikázni,de azért a szürkeimportosság azért kicsit túlzás,azért messze van egy garázsos mobilbolttól...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.04.02. 12:31:55

Hogy mi? "Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný."

Club Sandwich 2020.04.02. 13:08:28

@kekecke: Ez valoszinuleg enyhe utalas a szerviz altal mellekelt cseh papirokra :)

jegeskaveee. 2020.04.02. 13:11:36

@kekecke: Hogy mi? Gyengére sikerült jópofizás...

Nick-son 2020.04.02. 13:15:03

A kávégépekbe mindegyikbe belepenészedik a zacc, ha benne van hagyva, körülményektől függ, de akár pár nap alatt is. Akár otthon, akár a szervizben. Szervizben is, ha lepróbálják simán penészes lehet pár nap múlva. Mondjuk különösebben nem is árt, le kell tisztítani és kész.

Vannak gépek amiben a belső részekben - pl. kávé kifolyóban - áll össze a mocsok, amit a felhasználó ki se tud önállóan tisztítani, na ott aztán vannak undorító dolgok, de a forró víz még ennek a hatásait is kiküszöböli szerencsére, az user meg nyugodt mert nem tud róla.

Ez a tejhab dolog érdekes, valójában olcsóbb és jobb megoldás külön egy tejhab készítőt venni és külön egy kávégépet, mindegyik jobb lesz mintha egyben lenne. Sajnos ez így utólag már nem segít a posztolónak.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:20:20

@kekecke: Ezt én is néztem, hogy akkor én vagyok berúgva (nem), vagy aki írta?... Aztán rájöttem, hogy egyikünk se, ez vicc volt, és szerintem aranyos (utalva az eredetre).

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:21:19

@Nick-son: Ecetes forró víz egyszer, aztán sima forró víz többször. Csodát tesz.

Sluck Ödön 2020.04.02. 14:07:38

@Zabalint: Szerintem a szürkeimport az egy nem létező fogalom. Főleg EU-n belül. Az lehet, hogy a termékhez a kereskedő nem vesz garanciát. Meg van trágya webshop is. Az alza ezek közé tartozik, legalábbis a környezetem többszöri keserű tapasztalatai szerint (pl. új termék helyett refurbished vagy sérült, aztán vita mindez felett stb.)

2020.04.02. 14:17:55

@Sluck Ödön:
Ha külön márkaképviselete van Magyarországon, akkor EU-n belül is előfordul a probléma, de ezen webshopoknál az is előfordulhat, hogy eleve nem EU piacra szánt terméket adnak el.

De részletkérdés minek nevezzük, a lényeg, hogy bele kell kalkulálni, hogy csak webshop garancia van, ami problémás esetben olyan, mint ha nem is lenne.

Nick-son 2020.04.02. 14:25:15

@Opportunista mikroba: segíthet, valamit, de a problémát nem oldja meg. Automata gépekről beszélek én legalábbis, a kávé kifolyóban pl. nem vízkő gyűlik össze, hanem kávézsír amit az ecet nem old. A másik probléma, hogy vannak alkatrészek aminek nem a teljes keresztmetszetén folyik végig a víz, vagy már a kávé de a párája, vele együtt a dzsuva lerakódik, ott elkezd penészedni, vagy rohadni, néha meg csak úgy van, na az ellen hiába öblögetsz ecettel, mert az is csak ott folydogál ahol a víz, így el se jut oda ahol tisztítani kellene, meg ha el is jutna se tud mit kezdeni a szennyeződéssel. Nem minden gép ilyen, vannak kevésbé problémásak, meg rosszabb konstrukciók. Összességében az emberek vagy nem is tudnak róla a sajátjukon mit és hogyan kellene karbantartani, vagy tesznek rá.

FDToth 2020.04.02. 15:23:11

Az emagtól kapott számlákon már a magyar cég neve szerepel, elég rég óta. Alza még nem 'magyar'. De mindegyikre ovnaktoznak az EU-s jogok.

Fausto(tm) 2020.04.02. 16:42:15

@Zabalint: Az Alzával hogy van ez? Okés, hogy webshop, de van budapesti üzletük is, így miért nem a hazai fogyvéd törvények vonatkoznak rájuk?

Zuzer78 2020.04.02. 16:43:15

Miért is számít az ár egyáltalán? Ha nem tudja a saját készüléke gyári számát, honnan tudja hogy nem az övé volt a képeken? Biztos hogy nem ő a bêna?

További Magyar Hang 2020.04.02. 18:01:21

Vegyél egy másikat az emag-nál, ha az is bedöglik, akkor ott az edigital! :)
Mondom a nagy összegű vásárlás előtti cselekvési algoritmust: Homár-t megnyitod, kereső mezőbe a kiszemelt üzlet nevét beírod, tanulsz mások kárán, az üzletet messze elkerülöd.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.02. 18:46:20

A félre vert (felvert) tojásfehérjéről jut eszembe, hogy a Gasztroangyal egyik epizódjában 2 néni őrizte a finomság titkát, az egyik kibökte a titkot és felvételre került az, a másikban néma dráma kezdődött, a műsorvezető reagálta le, hogy oldja a feszültséget, de ezzel a fókuszt helyezte mégjobban csak a nemkívánt világba kürtölésre. A titok a cukor volt. Milyen olcsó. Előfordul párizsiban, szalonnában, mindenben is, de könyörgöm a ránk boruló és jelenleg repüllögép-mentes égbutikra, cukor..? Na ne már! Egyszerre volt szánalmasan olcsó és sajnálnivalóan bájos.
@További Magyar Hang: a kettő nem egy és ugyanaz?

Club Sandwich 2020.04.02. 18:55:56

Na ahogy latom erdemi hozzaszolas mar nincs, ugyhogy ezennel megnyitom az orjongot; mostantol a posz tolot is lehet! :D

Serény Vélemény 2020.04.02. 20:00:04

100 Ft. Ikeás tejhabosító. Ha elromlik kidob*, és vesz másikat. Most már szerintem 300 Ft.

*természetesen nem a kukába dob ki, hanem az "elektronikai hulladék" gyűjtés során.

P1sty 2020.04.02. 20:24:46

Aki 120 ezerért vesz kapucsínó/lattégepet az alzától akkora buzi, hogy meg is érdemli.
2500-ért kapsz rendes alumínium kotyogóst, tök jó kávét főz, igaz, nem dzsordzsklúni reklámozta kávékapszulából, hanem sima daráltkávéból, de ilyen az élet.
Üdv, eg, rendey buzi.

hátezmilegyen 2020.04.02. 22:14:12

Én hülye meg használom nagyanyám 50 éves sípolósát. Esett már ki a negyedikről, szabadság alatt benne maradt a zacc, egyszer meg rajtafelejtette asszony a tűzhelyen órákig. Meg se lehet ölni. Persze nem tud kapucsító láttam makiátó z dzsenderációs fiszfaszt, csak kávét főz, jót. Az évente megspórolt 120ezret mire költsem, kérem a tippeket. Például 6 db szájmaszk húszezresből :)

Club Sandwich 2020.04.03. 00:14:11

@hátezmilegyen: Nem is vagy sikk eres ember ;)

"egyszer meg rajtafelejtette asszony a tűzhelyen órákig. Meg se lehet ölni."

Hat ezek az atkozott torvenyek, hat nezzenek oda! Bezzeg a zaraboknal siman, oszt meg marad masik is :)

" Az évente megspórolt 120ezret mire költsem, kérem a tippeket. "

Szerintem vegyel szoporollert, csak hogy tudd ertekelni, mibol maradsz ki az ev tobbi napjan :D

Kotit 2020.04.03. 02:24:09

@hátezmilegyen: Mennyi idő egy kávé? Az nem jut eszetekbe, hogy valakinek az ideje ér annyit, hogy vesz egy kényelmeset? A többesszámba a buzizóst értettem bele...

ebella 2020.04.03. 06:43:19

Mindenki olyan cuccot vesz, amire futja neki és amire igénye van. Kár azzal foglalkozni, hogy van akinek jó a kotyogós, másak akkor miért nem? Csak. Nem mindegy? A saját pénze.

sóhegy049 2020.04.03. 07:33:38

Szerintem itt 125-öd rangú, hogy hol lett véve és ki volt a futár, ha a gép szar, meg a szerviz sem igazán mindig áll a helyzet magaslatán...
Ilyenkor csak-csak szerencsésebb, ha itthon és boltban vesz az ember egy ilyen gépet, EU-s garancia ide, vagy oda... Nameg ez sem mindegy, hogy minek van saját márkaszervize és nem csak egy szerződött hebregátora... :-)
Én egy Ariete-vel jártam így, ott más volt a gond, a 2. szerviz után megcsináltam én, mert tele lett a puttonyom, hogy totál hülyék voltak hozzá.

sóhegy049 2020.04.03. 07:36:49

@ebella:
Igazad van, csak némelyik ilyen előkerült gyártató egy lomot ad, aranyárban...

Motorola 2020.04.03. 08:05:57

A cseh nyelv ugyanúgy hivatalos nyelv az EU-ban, mint a magyar. Néhány mondat lefordítása internettel rendelkező polgárnak nem okozhat problémát.

europa.eu/european-union/about-eu/eu-languages_hu

2020.04.03. 08:31:05

Nem az a baj, hogy 117-ért vett kávéfőzőt, hanem hogy akart spórolni 2-4-6 ezer forintot azzal, hogy nem normális, hazai, fizikai boltból szerezte be, hanem berendelte egy közismerten gagyiwebshopból (ami általában még nem is olcsó egyébként). Ilyen értékű holminál én már biztos nem bohóckodnék ilyen alza féle vevőtemetővel.

2020.04.03. 08:32:10

A másik meg hogy a megfelelő kármentés az lett volna, hogy a kitakarított gépet szépen visszaküldeni, a vásárlástól való elállással. Ez most már nyilván bukó.

a távoli rokon 2020.04.03. 08:55:46

Itt a pusztán úgy szoktunk tejhabot készíteni, hogy megrázom a dobozos tejet mint az állat oszt az megyen a kotyogóból lefőzött kilónként legalább ezer forintos, hajó aljáról összesöpört darálékból készített elixírbe. Szocreál üvegpohárba, természetesen.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 09:30:53

@Motorola: ha sumákolni kell mégis előszeretettel kerülnek elő az országhatárok és akadályok.
@P1sty: eszt hiába mondod úgyis. A máz hozzátartozik a kávé ízéhez. Kedvencem a Szarvas Norbert ide vágó videója, melyben gigantikus csalódását ecseteli, hogy limitáltak egy extrának beállított klúnis miahétszentséget, aztán nem tudta megvenni, _mert nem azon a szinten volt_.:D Tiszta MLM. De, pont azon a szinten volt, hogy ilyen elkúrt céljai legyenek - és vannak így még páran.
@ebella: jó csak tudod a nagy fogyasztóiságban azt senki nem mondja, hogy amit lenyom a torkodon az valójában szar. Ha pedig képtelen kijönni a reklámok és fals életérzések és önigazolások mentén való beszerzésből, élésből, akkor kérlek az alapképlet a hibás és örökké saját taknyában fog forogni. Ha téged ez nem zavar, akkor ugorj már éhes aligátorok közé légysziköszi.

Kotyogós felrobbanása esetén fényképeket küldjetek be a homárnak. Igaz, ahhoz nem tartozik fogyasztóvédelem 50 év távlatából, de lehet mellé beküldeni a vicces káromkodásokat is. Tényleg, hogy megfordult a világ: régen ki kellett menni helyszínre, gyűjteni az énekeket, érdekességeket, ma meg a legtöbb user önként küldi be a zinternetre.

ebella 2020.04.03. 10:34:59

@aptijankót kedvelő Kompínó: És, ha itt beszólogatsz nekik, akkor tudatosak lesznek? az emberek döntőtöbbsége a saját kárán tanul és semmiképpen nem okoskodó beszólásokból. Mindenki vett már szart, de vett már olyat is amivel nagyon jól járt. És nem mindig az ár határozza meg, hogy mi válik be, és mi nem. De azét az ár, mégiscsak orientál.

Egyébként meg pont az említett webáruház, a feleségemnek szó nélkül (egy telefon után) visszaadta a pénzt, mikor úgy érezte nem jó amit vett. Egy szó nélkül, kp-ben. Mivel nem messze dolgozik, kb egy plusz fél órájába került a dolog. Nem igazán tudni mi lesz rendben és mi nem. Főleg nem itteni okoskodó, de semmiképpen nem okos beszolásokból.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 10:45:38

@ebella: az eredő (posztoló) embert sem tekintem én személy szerint reménytelennek. Baj inkább azzal van, mikor kommentszekcióban az mondás, hogy az eleve orvosolhatatlan tévutat próbáljuk már meg orvosolni, fejsimivel vigasztalva-megigazolva. Mintha lemennénk a cukorzabáló 5 éves gyerek ösztönszintjére. A segítségnyújtás persze jó és kell és azért van e hely, de ne vesszünk el a téves nekiindulásokban.
Láttam már fórumokon csodás megtérüléseket, igen. Ezek hajtanak. Világmegváltó hatása nincs egy blognak vagy beírt okosságnak sem, ne is legyen, fogyasztók nélkül gazdaság sincs és akkor mehetnénk lóval földet szántani, hogy legyen káros egyszeres szénhidrát, ami a krumpli. Legyen sok gazdaságpörgető hülye, csak látóteren kívül.

Hogy lehet már ilyet írni, hogy az ár határozza meg mi válik be? Szerintem meg a koncepció és az anyagminőség, az összeszerelés. Meg persze a használat. Befagyott trendeket és birkairányítottságot látok alapvetően. Léteznek persze billegők, kik egyszer jól, másszor szarul döntenek, de köztük is kevés, aki tanul a jóbol, hogy aztán a jövőben is a jó felé tendáljon. Behozhatod a pénzkérdést megint, de nem érzem relevánsnak. Nem arról beszélünk, hogy nem tud félre rakni, mert kajára kell a pénz, olyanra gondolok, aki ezredjére is szart vesz, mert az van az orra elé tolva és az a trendi. Betölti a látóteret a sok szemét, a használható termék meg prémium kategóriába tolódott fel, nem is találkozik vele. Az igazi nagy baj azonban az, mikor a szemetet címkézik prémiumnak. Össze is zavarodik a kedvesfogyasztó, már a tényleges jó létezésében sem bízik.

Nézd, ha az érzületed okoskodónak éli meg, azzal nem tudok szembe szállni. Vannak infók itt és meríteni kell belőlük. Nem a webáruházról beszélek, hanem hogy valaki kíván-e ugyanabba a folyóba lépni vagy nyitott és nem kíván és még keres más folyókat is-e vagy nem.

2020.04.03. 10:48:54

@aptijankót kedvelő Kompínó: a fogyasztóvédelem Coelhója vagy! :)

Kelly és a szexi dög 2020.04.03. 10:55:55

Na, ezért nem kell automatát venni - ennyiért meg pláne nem várhatsz semmi jót...

szelidorzo 2020.04.03. 14:19:11

1. Alza-tól vásárolni nem szerencsés. Kockázatos, mint látjuk.
2. Azért mert Krups az automata kávéfőzőgép még nem jelenti azt, hogy minőségi cucc, pláne 125 ezerért.
Saeco is van ennyiért, az is kb egy évet bír max normálisan. (rendesen takarítva, stb-vízkő, zsiradék) Képes mindenhol kinyomni idővel a vizet. De normális helyen véve csere, majd a második esetben pénz vissza.
A következő típust amit vettem, nem reklámozom, de az ára jóval magasabb volt, viszont 3 éve gond nélkül teszi a dolgát, plusz a kezelése is sokkal egyszerűbb. Sokkal könnyebb kivenni a belső egységet és kitakarítani, nem anyázok vele negyedórát a szenvedés miatt.
Sajnos automata főzőt ennyiért csak gagyit lehet kapni :-(

mbazs 2020.04.03. 16:13:21

A takonymanótól akkor se vennék semmit, ha ingyen adnák. A reklámjuk miatt elvből utasítom el azt a céget. Aki egy ilyen irtózatosan idegesítő okádékkal reklámozza magát, és nem érdekli, hogy a fél világ rühelli, az probléma esetén is valószínűleg ugyanilyen leszarom módon fog viselkedni, lásd jelen posztot.

ebella 2020.04.03. 17:06:15

@aptijankót kedvelő Kompínó: Leszarom, kár ennyit írnod, főleg tartalom nélkül! Okosodhatsz amennyit akarsz, csak egy kis kekeckedő, izzadó homlokkel fölényesedni próbáló, csóró ostobenkó maradsz a szemeben.

Sanya Szabó 2020.04.03. 17:47:15

No, příteli, jsi čurák. Používám tschibo, koupil jsem ho v obchodě, vyrobil mléčnou pěnu, tobolka je pohodlná a znovu naplnitelná ... oh, a návod k použití je v maďarštině! Nos, barátom, te pöcs vagy. Én a tschibo-t használom, magyar üzletben vettem, tejhabot készít, a kapszula kényelmes és újratölthető, ha elfogy valamim vagy a boltban, vagy a futárral rendezem... ja, és a használati utasítások magyar nyelven vannak! (...csak, hogy picit érezd a cseh nyelvvel a törődést)

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 17:54:03

@ebella: még szerencse, hogy a korlátoltságod megvéd bármiféle agytevékenységtől és disztingvációs energiapazarlástól. Mindenre egyszerű érzelmiekkel reagaálj, plusz kérlek haladéktalanul ugorj bele egy dögkútba!

DarthVader 2020.04.03. 19:42:17

@a távoli rokon:

Akkor még lehetne fokozni a retro feelinget, dobozos tej helyett használj zacskósat, néhol még van, tárolj be, legfeljebb egy idő után kicsit sárga, kicsit savanyú, de a tied :)
Na az az igazi retro érzés.

Ezüstvándor Arion 2020.04.03. 20:30:00

A legkevésbé meglepő az Alzától. Miért vált a posztoló korrektséget amikor nekik ő csak egy hülye magyar.

Budapest a kutyaszar városa 2020.04.03. 21:04:57

A kapszulás kávéfőző a leg-környezetpusztítóbb. A kényelemnek mindig a sok hulladék az ára. És még választhatsz a mogyorós, kókuszos, gránátalmás, krumplis. szalonnás, céklás stb. ízesítésűek közül..... : )

Sanya Szabó 2020.04.04. 17:49:09

De látod, csak kitaláltad te is, hogy a Csiboról beszélek :)

Péter 2 2020.04.04. 22:38:12

@P1sty: Kotyogós rakás szemetet főz, nem kávét, odaégetve (ne magyarázd, hogy ha jól csinálod, nem égeti oda, mert odaégeti, ugyanis gőzzel működik, ami 100 fok felett keletkezik, szükségszerűen, és az a kávénak sok). Sokan isznak olyan szemetet, de azért szerencsére már nem mindenki.

Az automaták meg ennyibe kerülnek. Túlárazott vackok, általában 1-2 évnél tovább nem élnek (akkor is, ha százezres akármilyen, és akkor is, ha 300 ezres Jura, ami csak nálunk számít valamiért prémiumnak, egyébként egykutya a többivel), két fődarabjuk van, mindegyiknek a javítása tipikusan 50 ezer felett, tehát a másodiknál már vehettél volna egy újabbat.

Kapszulásnál meg iszonyatos pénzbe kerül etetni, a legdrágább minőségi olasz prémium kávék árának többszörösére jön ki a kapszulából egy kiló, és még ráadásul az is elég silány minőség.

A rendes megoldást, a normális darálót és eszpresszófőzőt viszont kevesen vállalják, csak az, aki ért hozzá. A többiek a fentiek valamelyikével próbálkoznak.

Permetező 2020.04.04. 23:15:55

@Péter 2: A kapszulás olyan mint az olyó tintasugaras HP/Canon nyomtató. Megveszed a olcsón a gépet, az új szett patron hozzá meg annyi mint a gép :D

Aréna 2020.04.04. 23:41:35

a számlán bal közép/alultájt lesz a szériaszám

jegeskaveee. 2020.04.05. 00:12:05

@hátezmilegyen: Az asszonyt? Azért, mert rajtafelejtette a gázon a kávéfőzőt, még nem kell legyilkolászni! :)))

Kimblee 2020.04.05. 11:01:51

a tejhabot nem csóró tescos 1.5%-os tejből kéne talán csinalni, erre nem gondolt a posztoló?

Kimblee 2020.04.05. 11:09:50

@Péter 2: hát jó nagy marhaságot írtál, látszik nem értesz hozzá, ha rántott húst ezzel akkor megégett ételt eszel? Mert az 180C° olajban sül ám. Ha jó minőségű a kotyogós főző, és értesz is hozzá akkor kiváló kávét kapsz, közepesnél finomabbra őrölt kávé, spórolni nem szabad és lassan kell főzni hogy aromás sűrű kávét kapjunk. Egyszerű! Ez nem az beletaposom a kávét, felöntöm vízzel majd felteszem max lángon hagy égjen majd 10 perc mulva ránézek. Olvass utána és ne okoskodj itt légyszíves

Cateran 2020.04.05. 15:47:03

@Eugene Horse: "hogy nem normális, hazai, fizikai boltból szerezte be"

Aztaqrva....Eddig is sejtettem, hogy Mo. a nyugat segglyuka, de hogy ennyire?
Ja, amugy az Alzatol SEMMIT sem szabd rendelni..meg az amugy nem tul magasszintu magyar webshopok kozt is "kiemelkedoen" szar..(Tudom, hogy a ceg maga nem magyar, mielott valaki razenditene....)
Errol jutott eszembe..jomultkorjaban (januarban) betipliztem 1 boltba, holmi szamitogep alkatreszekert, gondolvan, hogy talan gyorsabban be tudjak szerezni, meg ha nincs is epp naluk...Csutortokon mentem be, elado kozolte, hogy leghamarabb jovo het szerda-csutortokre erkezhetnek meg az alkatreszek....En meg kozoltem vele, hogy 1 hetes atfutassal meg kulfoldrol is siman ideer, ha nem hamarabb....Vicc az az orszag....(elkenyelmesedtem..en ahhoz vagyok szokva, hogy online megrndelem es ha nagyon hamar kell, akkor -extra felarert- bejelolom a "next day delivery" vagy "saturday-sunday delivery" menupontot es masnap megkapom....

aefzuj 2020.04.06. 09:01:19

Felesleges végig olvasni. Az 1 hét az 14 napon belül van. Nem szervizeltetni kellett volna, hanem indokolás nélkül elállni, visszaküldeni, pénzt visszaigényelni és venni egy másikat. Az legyen a kereskedő baja, hogy mit kezd a hibás termékkel. Járulékos veszteség, benne van az EU-n belül fiktíven mozgatott árukkal elcsalt ÁFA keretben.

Majd legközelebb ügyesebb leszel. A buta ember mindig a saját kárán tanul, már amikor tanul egyáltalán.

encir 2020.04.06. 14:00:09

Ezeknek a kávéfőzőknek lelkük van ... és kész. Ugyanabból a tejből, ugyanolyan hőfokon egyszer szuper habot gőzöl, másszor csak fröcsögteti összevissza. Természetesen a másszor fordul elő többször.

John Heard 2020.04.07. 13:40:17

Kavefözöt csak Nespresso, es azt is csak Nespresso boltbol; emag, alza ezek ilyen gagyi dolgok, minösegre olyanok mint a wizzair vagy ryanair. Egyebkent Nespresso kavefözöt "beepitett" tejhabositoval mar lehet €300 korul venni.

John Heard 2020.04.07. 13:45:21

Egyebkent a mi Nespresso tejhabositonk is besz.rt egyszer, csak en azt Nespresso boltban vettem, kicsereltek semmi problema nem volt.

Commandante Jayasuriya 2020.04.08. 07:55:52

@Péter 2:
Nyilván az olaszok a szar kávét szeretik, mert minden olasz filmben, ahol konyhajelenet is szerepel, egész biztosan ott lesz valahol egy hagyományos "kotyogó" kávéfőző. A dolog titka az, hogy jó minőségű kávét kell vásárolni, ami természetesen drágább, mint a raktár sarkából összesepert hulladék kávék, természetesen a pörkölés módja sem mindegy, mert az agyonpörkölt kávénak ab ovo égett íze lesz, és persze meg kell tanulni kávét főzni.

Head Honcho 2020.04.08. 15:54:09

@Motorola: Ez világos, de a fogyasztó nem köteles semmilyen más nyelven beszélni. Viszont tiszteljék már meg azzal, hogy az anyanyelvén világosítják fel, ha már ilyen szerencsétlen a helyzet, hogy egy másik káeurópai országból hozzájuk kell szállíttatni gariztatás/javíttatás végett...

Motorola 2020.04.08. 16:27:41

@Head Honcho:
Pedig ők is V4-ek, testvérek. Összejárnak a vezéreink minden héten. Ebben a kis családban illik egymás nyelvét beszélni :)

NoOne 2020.04.08. 23:31:08

@Kimblee: pedig igaza van (Péter2-nek), a kotyogó tényleg megégeti a KV-t, még akkor is valamennyire, ha eleve forró vizet teszel bele és szinte alig van a tűzön, mire lefő bene a cucc. A jó KV-hoz - a jól előkészített és jól darált alapanyagon és a jó vízen kívül - kicsivel kilencven fok feletti hőmérsékletű és viszonylag nagy nyomású gőz kell, megfelelő időn belül átengedve a darélékon.
Amúgy azt, hogy te megszoktad a kotyogósban készültet, és ízlik, szereted, azt minden további nélkül elfogadom, megszokás kérdése leginkább. Ám ha valahol iszol majd egy tényleg jól elkészítettet, nagyon gyorsan rá fogsz jönni, miról beszéltünk.

NoOne 2020.04.08. 23:37:23

@Commandante Jayasuriya: Neked sincs igazad, ld. eggyel feljebb. Sok helyen nagyon szeretik a kávét, de jó kávéfőzőt venni nem olcsó mulatság. Az olaszoknál sem. Egyébként ha kicsit komolyabban érdekel, érdemes rákeresni Francesco Illy (vagyis Illy Ferenc) nevére a neten.

Kimblee 2020.04.08. 23:41:47

@NoOne: nem égeti meg a kávét, ne oktass ki, több ezer csésze kávét főztem le kotyogóssal, vendéglátós és étteremtulajdonos révén. Azért mert ti nem tudjátok valaminek a módját az nem azt jelenti hogy az úgy van ahogy mondjátok.

P1sty 2020.04.09. 18:31:48

Én úgy tudom (bár gasztronómiai és barista ismereteim erősen korlátozottak), hogy az eszpresszógép utan a legjobb minőségű kávét kotyogóssal lehet készíteni.
Persze van a sima kávéfilteres, vagy akár a törökkávé is, mindegyiknek megvan a maga bája, de eszpresszó tekintetében elvileg a kotyogós kiemelkedően jó, megfelelő alapanyag és technika esetén még a sűrűbb, krémes réteg is megvan a kávé tetején (mondjuk ez szerintem már-már olyan borászkodóssal felérő sznobkodás, az emberek 90%-a a kávét nem magasélvezetből issza, hanem a hatása miatt.)

Head Honcho 2020.04.13. 18:03:18

@Motorola: A szlávoknál biztos van is átfedés.
süti beállítások módosítása