Tékozló Homár

Mi szóltunk, hogy ezek kamu parfümök, szóval minden oké!

2020.04.17. 12:00 | Homár Rezső | komment

premium_parfum_shop.png

Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell.

A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő oldalán egy nehezen értelmezhető szöveggel találjuk szembe magunkat: "Parfümünk hozzávalói Franciaország déli részeiről érkeznek hozzánk. A Provence-Alpes-Côte d’Azur régióból, a jól ismert Grasse-ból." De hogy mi, az összes?

Innen két irányba mehetünk tovább (a harmadik és az egyetlen helyes, ha azonnal bezárjuk az egészet): egy parfümök listája pdf, vagy a webshop. A webshopra kattintva hopp, micsoda url váltás, máris a kedvezoparfumok.xyz oldalra kerültünk. Itt márkás parfümös üvegek fotói és egységes 7600 Ft-os ár vár minden kedves érdeklődőt. És a felirat: "Univerzális csomagba csomagolva". 

Erről a meglepő fordulatról, amiről a márkás parfümöl gyártói bizonyára tudnak, ahogy a képek felhasználásáról is, a felhasználási feltételek úgy fogalmaz, hogy: "A honlapon található termékek kiváló minőségű francia parfümök (Eau de Parfum termékek), melyek a képeken látható parfümök összes vagy a legfontosabb illatanyagait tartalmazzák. Minden termék univerzálisan és hermetikusan lezárt palackokba van csomagolva. Az itt bemutatott parfüm márkák csak összehasonlítás céljából vannak feltüntetve. A márkák azok tulajdonosainak tulajdona, nem vagyunk forgalmazói a védjegyeiknek és nem vagyunk tulajdonosai a licenceiknek. Az oldalon bemutatott összes illatanyaghoz inspirációt és a termékhez társuló szemléltető leírást találhat az Ügyfél. Ennek célja, hogy könnyebb böngészést biztosítson az Ügyfélnek. Mindezt az összehasonlító marketingszabályokkal és gyakorlatokkal összhangban van."

Na erre a felhasználási feltételre hivatkozott az ügyintéző, akivel olvasónk levelezett, miután meglepődött a rendelt parfüm kiszerelésén és minőségén. A megtévesztő honlap, a megtévesztésre alkalmas ÁSZF, a felhasznált képek, a gyanús, ismeretlen összetevőjű löttyök mind fogyasztóvédelemért kiáltanak. Hugo Boss liked this.

Folyamatosan megtéveszti a vásárlókat a „PRÉMIUM PARFÜM SHOP” nevű webáruház, mivel eredeti drága parfümök képeivel kínálja 80-90%-al olcsóbban 7600 Ft-os egység áron a látható illatokat. A meglepetés akkor éri a vásárlót, amikor kap egy mindenféle jelzés nélküli, henger alakú „fiolát”, amiben valami ismeretlen folyadék van, a várva várt eredeti kiszerelésű parfüm helyett. Reklamációt nem fogadnak el, árut nem vesznek vissza.  

A kiszállított termék és a megrendelt parfüm:

rendeltkapott.png

 

Ez első levelem:

Tisztelt Ügyintéző!

Rendeltem Önöknél egy Hugo Boss 100 ml-es parfümöt 7600 Ft értékben. A mai napon vettem át a küldeményt és valami egészen mást kaptam helyette. Mellékelem a kapott küldemény fényképét és egyúttal kérem, hogy mielőbb orvosolják a tévedésüket, mivel láthatóan nem egyezik az általam megrendelt árúval. 

A válaszuk:

Tisztelt Cím!

Küldöm a listát, ami alapján be tudja azonosítani az illatokat.

https://www.premium-perfume. shop/List.pdf

A web shop felhasználási feltételeiben szerepel, hogy a parfümök a képeken látható parfümök illatjegyeivel megegyező EDP (Eau de Parfüm) termékek egységes csomagolásban és éppen ennek köszönhető kedvező áruk.

A web shop felhasználási feltételeit vásárlásával elfogadta. Kérem olvassa el, amennyiben ezt eddig nem tette volna meg.

A parfümöket Franciaországban gyártják, minőségbiztosítási és egészségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkeznek. Optimális adag illóolajat tartalmaznak az illatjegyek hosszan tartó és egyenletes felszabadulása érdekében. Ezáltal az illatjegyek a nap nagy részében szabadulnak fel, a parfüm nyomai pedig egész nap, ami a kiváló Eau de Parfüm termékek jellegzetessége. Az illatjegyek megegyeznek az eredeti parfümök illatjegyeivel.

A mi alacsony árainknak a titka az univerzális, azaz egyen csomagolás. Mivel az illatok az ár 5-10%-át teszik ki, amit valójában a dizájnos csomagolás és a milliós TV kampányok emelnek meg, ezáltal mi az olcsó csomagolással és kiszereléssel elhozhatjuk megfizethető áron a kiváló minőséget.

Sajnálattal közlöm, hogy a parfümöket egészségügyi okokból nem áll módunkban visszavenni (EU törvények alapján, amik az egészségügyi termékekre vonatkoznak). Valószínűleg a parfümök frissen lettek töltve, ezért az alkohol illata túl dominál az illaton, így érdemes várni míg összeérnek az illatjegyek. Érdemes kifújni a csuklóra vagy egy teszter papírra és várni egy órát és utána megszagolni. Olykor idő kell, hogy beérjenek, amennyiben frissen vannak töltve.

Amint azt Ön is látja minden parfümnél ki van emelve, hogy "Univerzális csomagba csomagolva".

Köszönöm megértését!

Üdvözlettel 

A válaszom:

Sajnálattal nem tudom elfogadni a magyarázkodásukat,mivel Önök a vásárlók megtévesztésével hirdetik a parfümjeiket amikor a parfümök eredeti kiszerelés fényképeit használják fel és alig látható helyen közölnek elégtelen sejtelmes információkat.

Biztos van lehetőség arra, hogy elálljak a vásárlástól.   

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Club Sandwich 2020.04.17. 12:15:46

A parfum frissit, igy lehet hamargyorsan elsooooozni :D

Rejtélyes 2020.04.17. 12:17:15

Neten rendelés, 14 napig bármikor, ha nem, akkor chargeback :D

Lakatos Gábor · http://asimov.blog.hu 2020.04.17. 12:17:24

Vadász, vadász....
Nem szoktam parfümöt vásárolni, ennek ellenére nem egyszer jött már szembe olyan tájékoztatás, hogy a túl olcsó parfümök hamisítványok, átverések. De szerintem józan paraszti ésszel is kitalálható. Ez igaz minden más termékre egyaránt.
/* Slussz poén: a webshop url-jét a NOD tiltja (Kéretlen alkalmazások tiltólistája szerint letiltva) */

Club Sandwich 2020.04.17. 12:19:46

Na most hogy el is olvastam: most mondjam, hogy tipikus? Vagy hogy amig losz@r van, vereb is lesz? Vagy hogy olcso husnak?

Inkabb azt mondom: maris lehet a posz trollot is...

a fekete krindusz 2020.04.17. 12:20:49

@Rejtélyes: "Neten rendelés, 14 napig bármikor" nem bármikor.
"ha nem, akkor chargeback" igen drága mulatság tud lenni, ha elhajtják a chargeback-kérelmedet a picsába.

2020.04.17. 12:22:45

"A web shop felhasználási feltételeiben szerepel, hogy a parfümök a képeken látható parfümök illatjegyeivel megegyező EDP (Eau de Parfüm) termékek egységes csomagolásban és éppen ennek köszönhető kedvező áruk."

Tehát ha cipőwebshopot nyitok, és a feltételekbe beleírom, hogy a cipőink a feltűntetett márkák és modellek paramétereinek és minőségének megfelelőek, akkor szabadon árulhatom a Nike, Adidas, stb., stb. márkaneveken hirdetve a noname hamisítványokat?

2020.04.17. 12:29:53

@Lakatos Gábor:
Hézköznapi termékeknél előfordulnak nagy kiárusítások, luxuscikkeknél nem igazán, ott még az is előfordul, hogy ruhánál megsemmisítik az előző évi készletet, amit nem tudtak eladni, hogy ne "degradálják" a márkát kiarusítással. A parfüm pedig nem a kategóriájából, hanem a jellegéből adódóan eleve luxuscikk (ezért is nonszensz szandékosan hamisítványt vagy gagyit venni), ráadásul lasabb az erkölcsi elavulása, mint a ruháknak, ezért kizártnak tartok ekkora arányú leértékelést. Mondom ezt úgy, hogy engem sem érdekelnek a parfümök, de ha mégis venni akarnék, nem sajnálnám rá a pénzt.

atal 2020.04.17. 13:00:12

1; akinek parfüm kell (ami ugye nem létszükséglet), de fillérbaszó módon a pénzt sajnálja rá, és 7600 forintért akar venni valami szar webshopban
2; és még nem is valami érdekesebb, valóban minőségi parfümöt választ, hanem egy szar "Hugo Boss" löttyöt, ami még eredetiben is teljes fogalmatlanság és/vagy ízléshiányról árulkodik.

Szerintem megérdemli.

Péter 2 2020.04.17. 13:16:35

Most egészen komolyan. A poszter először találkozott azzal, hogy nem lehet 90%-os kedvezménnyel ilyen termékekhez jutni, és ezek generikus egyenizét küldenek az eredeti márka helyett? Most egészen komolyan. Az ész megáll.

Péter 2 2020.04.17. 13:19:07

.xyz doménnév, cég Delaware. Hát, gratula, kedves poszter.

BnB István 2020.04.17. 13:27:35

De legalább illatos? Ez nem derült ki, pedig rendelnék.

zserzsenne 2020.04.17. 13:44:40

Ehhez mit lehet hozzátenni? Hogy normális ember ilyen oldalakat meg sem nyit?
A számtalanszor feltett kérdés: Hogy lehet ilyen oldalakra bukkani?

gyöngytyúk 2020.04.17. 13:52:07

... ...LOPOTT ...!! szokta diszkréten súgni a mediterrán parfümnepper a parkolóban ....és ez :VARÁZSSZÓ !! - így - már .. qrvára megéri -!!!......, erkölcsi aggály nincs , CSAK HIÉNA-MOSOLY (hahhha !!....jóóljárunk !..)... ami nagy sértődéssé alakul , - ha kiderül otthon , - nem lopott ,CSAK egy vacak 700 ft-os hamisítvány ...15 000 ért ...de nem baj - mert még - ELAJÁNDÉKOZHATJUK ...pont olyan grandezzával , mintha az igaziból vettünk volna - dupla adagot .. !!!...... ( én is így kaptam és örülök neki , - mert hosszú bemutatkozási időt spórolt nekem a ,,,hölgy,, , aki hozta - egy üveg tokaival együtt ( az legalább igazi volt ---) ..... szóval a hamis parfüm - nagyon hasznos , igen megéri az árát -csak nem illatozásra , hanem JELLEM TESZTELÉSRE !!!

ekat 2020.04.17. 13:52:30

A cég természetesen menjen a.... oda. Kívánok nekik akkora bírságot, hogy a gatyájuk is rámenjen.

De:
ha valaki innen rendel, az nem lepődhet meg azon, amit kap. Úgy értem, most komolyan ki hiheti azt, hogy egységes 7.600 forintért a gagyi(nevű)shop igazi parfümöket küld univerzális csomagolásban?

Amúgy elmesélhetné a cégnek valaki, hogy mi az EDP és az EDT között a különbség. Ha már elvileg parfümmel foglalkoznak. (Persze gyakrolatban csak illatos löttyökkel.)

2020.04.17. 14:28:19

@gyöngytyúk:
De úgy egyáltalán milyen már parfümöt ajándékozni. Az emberek 99%-a nem használ parfümot, így tovább ajándékozza, az 1% meg maga választja ki az illatot.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.04.17. 15:05:00

@Zabalint: kozmetikumot ajándékozni annak a legtökéletesebb jele, hogy egy cseppet sem volt kedve az ajándékozónak azzal foglalkozni, hogy mit is adjon a másiknak. Jó eséllyel egy felnőtt ugyanazokat a kozmetikumokat használja, nem fog egy ajándékba kapottra váltani. Egy parfűmnél meg ez hatványozottan igaz, arról nem is beszélve, hogy azt tényleg nem használ minden ember.

DarkWolf 2020.04.17. 15:11:46

a webshop üzemeltetői szemmel láthatólag nem egészen vannak tisztában a jogszabályokkal és a fogyasztóvédelemmel

ekat 2020.04.17. 15:13:51

@onlajnok:
Sok nő viszont többfélét használ, én pl. egy ideje 3félét. (Télen toményebbet, átmeneti időszakban kevésbé nehezet és nyáron könnyű citrusosat. Mondjuk ez nem koncepcó, csak azért alakult így, hogy minden kedvencemet tudjam 'hordani'.) És körülöttem szinte mindenki naponta használ, az öcsémet is beleértve. Na jó, így otthon ücsörögve nyilván nem. :)

2020.04.17. 15:30:42

@onlajnok:
Utálom az ajándékozást, leginkább kapni utálok, de általában jobbnak tartom a nem személyes ajándékokat, mert közvetlen családtagon túlról a személyes 99%, hogy félremegy. Nem akadok ki egy zoknin sem, mivel az úgyis fogyóeszköz, mindenképpen elhordom. Ellenben a parfümmel nem az a baj, hogy nem foglalkoztak vele, hanem az, hogy valaki a lánc elején teljesen feleslegesen dobott ki pénzt olyanra, amit biztosan soha senki nem fog használni.

2020.04.17. 15:34:13

BTW az alkohol alapú parfümöket, amiket ajándékként kapott, és esetleg megtartott valaki, most lehet fertőtlenítőnek használni.

Mi most egy sok éve megbontott, azóta se tovább fogyasztott vodkát használunk erre (van kézfertőtlenítő, csak kevés), ha elfogy, akkor van még egy guggolós házipálesz, ha az is elfogy még van annyi ihatatlan, ajándékba kapott tömény szesz, ami elég lenne egy kozák lovasezrednek.

ekat 2020.04.17. 15:41:53

@Zabalint:
A Kifli-nél kapható egy At Hand nevű kézfertőtlenítő 30 és 500 ml-es kiszerelésben. (Utóbbi 2.600 körül van.) Mondjuk elég hülye szaga van, mint egy szájöblítőnek.... és ugye sajnos nem gél, azaz folyik, ami útközben kevéssé praktikus.

Zuzer78 2020.04.17. 16:24:39

80-90% engedmény kicsit gyanús. Amúgy mire jó ez a parfüm?

Reactor 2020.04.17. 16:28:04

Ha egy parfümöt gyanúsan olcsón kínálnak, ott általában két lehetőség van: Vagy egy nagyobb lopásból származik, és eddig "altatták" a cuccost, vagy echte hamisítvány. Az első a jobbik eset, mert ott legalább eredetit kapsz.
Aki mégis megveszi az adott parfümöt, annak ellenére, hogy tudja, hogy hamisítvány, az egyszerűen csak jaszkarizni akar, proli szokás. Kb. mint amikor valaki gagyi Rolexet vesz, és reménykedik, hogy a többi ember igazinak hiszi. A béka esete az ökörrel La Fontaine meséjében.

jegeskaveee. 2020.04.17. 16:28:12

@onlajnok: Mintha robotfakanalat hölgyeknek, nyakkendőt uraknak ajándékozni olyan nagy fantáziára vallana...

Ha pedig feleségnek/barátnőnek ajándékoz valaki, akkor nagy valószínűséggel azt a parfümöt, ajándékozza, amit használ.

jegeskaveee. 2020.04.17. 16:31:40

@Zabalint: Most dicsekszel, vagy panaszkodsz, hogy nálatok a pálinkát/vodkát/ajándékba kapott töményt kézfertőtlenítésre használjátok?
Az meg milyen barát, aki ihatatlan tömény szeszt ad ajándékba?
(*irónia szmájli*)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.17. 16:49:15

Csak halkan megjegyzem, hogy sok a mesterségesen előállított illatanyag. Ezek előállításánál mellékreakciók is vannak és bizony keletkeznek rákkeltő anyagok is. Arról nem is szólva hogy sok kellemes illatú ám de rákkeltő/mérgező anyag van. Például a ciánnak kellemes mandula. De max egy percig élvezed. :-)) Szóval ha parfüm nem az adott komoly cég saját márkaboltjából van, én nem kenném magamra.

Opportunista mikroba 2020.04.17. 16:57:37

@Zabalint: Mi belsőleg fertőtlenítünk törkölypálinkával meg fokhagymás rostélyossal. Nincs vírus, ami ne menekülne vinnyogva, ha ezt a szagkombinációt megérzi :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.04.17. 17:04:29

@Zabalint: Nem vagytok komplettek! Az alkoholnak legalább 60%-osnak kell lennie, hogy fertőtlenítsen.
Az említett alkoholok jó esetben 40-45%-osak.
Azt meg nem hiszem, hogy az abszintot erre fogod elkasználni :)

Opportunista mikroba 2020.04.17. 17:07:22

@Andrass9: Egy jó házi pálinka simán lehet 60-65 fokos. Az más kérdés, hogy ki az az őrült, aki a minőségi házi pálinkát magára keni... Azért akkora gond még nincs.

Club Sandwich 2020.04.17. 17:08:27

@Zabalint: Mondjuk marha faja lehet egesz nap pl. vegyes keritesszaggato szagat arasztani :D

aefzuj 2020.04.17. 17:12:37

Aki funkcionális analfabéta, az ne reklamáljon.
Miért? Mert nem az a hülye aki csinálja, hanem aki megveszi.

Nem csak a honlapból lehet következtetni a gagyira. Le is van írva, hogy ez nem az, aminek a hülye funkcionális analfabéták a képek alapján képzelik. Oszt' mégis megveszi a sok imbecil. Meg is érdemlik.

Utána meg csodáskodnak, hogy nem a prémium termék jött alig 8ezeré', hanem egy pacsuli szar utánzat.

Hát, így megy ez. Aki kifelé él és a látszaton kívül semmi sem érdekli, azt jól átb@sszák. Szerencsére mindenhol, nem csak ennél az esetnél. Csak így tovább!

P1sty 2020.04.17. 17:15:56

Ősi indián bölcsesség, hogy olcsó húsnak híg a leve. Amúgy pedig, ha jó illata van, ki nem szarja le? Vagy az utcán is viszi magával a postter az eredeti hugoboss uvegcsét, hogy lássák, hogy ez nem oldszpájsz áftersév?
Aki meg képes kiadni 70 ezer forintot egy parfümre, az szüljön farfekvéses tarajossült batzpapucsban.

kéki béla 2020.04.17. 17:18:23

Párom utánzatot használt sokáig, a terjesztő kiszállt. Kerestünk másikat. Megrendeltük elvileg ugyanazt, a táblázat alapján. Totál más. Küldenénk vissza, de az eladó nem hagyja, mivel már bontott.
Sajnos jogilag igaza van. Etikailag... hát egy vevőt vesztett azzal, hogy kicsinyes és buta/hazug volt.

P1sty 2020.04.17. 17:18:27

@Opportunista mikroba:
Azért nem sok helyen főznek ilyen kerítésszaggatót még vidéken se. Élvezeti értéke kb. a tömény domestossal egyező....

lenörd hofstadter 2020.04.17. 17:41:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Csak halkan megjegyzem, hogy attól, hogy valami eredeti márkaboltból eredeti cégtől érkezik, még pontosan ugyanúgy mérgez ha magadra kencézed, csak nekik van hivatalos papírjuk "megfelelő vizsgálóintézettől", hogy van az a ciánmennyiség ami a határérték alatt 1%-al már nem mérgező. Természetesem minden összetevőről külön külön tudnak ilyen cetlit lobogtatni.
Fluor megvan?

peter3374 2020.04.17. 18:54:26

@Zabalint: sokramesz egy harmincpar szazalekos alkohollal, azon kivul, hogy budos leszel nem sokat er, egy sima szappanos kezmosas hasznosabb....

spulni 2020.04.17. 19:04:50

@ekat: Ha legalább illatos lenne... De olyan szaguk van, mint a Tuskó gazdaságos téli ablakmosónak...

dartonita 2020.04.17. 19:21:48

Tök halkan jegyzem meg, hogy az originál 100 millis HB Bottled, ami a fenti képen van, kb. 12.000-be kerül... ééérdekes az a 85%-os árengedmény. Kicsit olyan Black Friday utánérzésem van...

2020.04.17. 19:49:26

@jegeskaveee.:
Számomra ihatatlant. Egyébként egyik sem, nem dicsekszek és nem is panaszkodok, csak leírtam, mi halmozódik nálunk. Egyébként emellett a vörösbor is, de az nem olyan ütemben, fehérbor az nem, mert főleg a szárazat, azt megisszuk, a sör meg hamar elfogy.

2020.04.17. 19:55:23

@Andrass9:
Ez nem igaz, többféle forrásból utánajártunk, hogy ha elég sokáig hagyod a felületen, a 40%-os alkohol is hatásos fertőtlenítésre.

@Club Sandwich:
Még nem tudom, mert eddig még nem fogyott el a vodka, annak meg nincs igazán szaga. Olyan felületekre használjuk csak, amire nem lenne célszerű valamely háztartási vegyszer.

2020.04.17. 19:56:45

@peter3374:
Nem kézmosásról van szó.

ekat 2020.04.17. 20:24:23

@dartonita: Hol? Én is megnéztem kíváncsiságból, a Douglas-nál (ahol biztos eredeti) 30 fölött van.

ekat 2020.04.17. 20:28:35

@Zabalint: Te emlegettél kézfertőtlenítőt. :D

atal 2020.04.17. 20:32:11

@ekat: könyörgöm, ne vegyetek már ilyen divatmárka által gyártott szar löttyöt, teljesen mindegy, mennyibe kerül... Van egy csomó régi, megfelelő múlttal rendelkező parfümház, akik valóban jó alapanyagokból (jellemzően csak természetes), megfelelő minőségben tudnak parfümöket gyártani.

Az ilyen Hugo Boss, Chanel, DG, Armani, Gucci stb szarok egyrészt pár óra alatt már elvesztik az illatjegyük nagy részét, és csak az undorítóan közömbös alaptónus marad meg...

P1sty 2020.04.17. 20:53:16

@atal:
Aki ilyet vesz, annak szerintem az illat tökmindegy, lehet akár krasznajamoszkva is, ha ügóbosszos vagy sáneles üvegcsében van.

2020.04.17. 20:56:56

@Zabalint: a vodka teljesen értelmetlen, mivel 40 százalék körüli az alkoholtartalma, és 70 % alatt a bacik és vírusok kiröhögik. Igyátok meg inkább, úgy legalább a nyugtató hatás érvényesül :

CCnick 2020.04.17. 21:01:27

Komolyan nem értem, ott van leirva, hogy nem az eredetit küldik csak az ahhoz hasonló szagú valamit egyenspricniben, erre a hülye nekiáll hisztizni, hogy neki nem az eredetit küldék hanem valami ahhoz hasonló szagú valamit egyenspricniben? Amikor az ember azt hinné, hogy nincs lentebb, a homáron mindig jön valaki alámúlni.

peter3374 2020.04.17. 21:25:52

@Zabalint: tokmindegy mirol van szo.... Ha amikor megiszod nem oli meg a gyomrodban levo bacikat meg a belflorat, akkor nem fogja a testfeluleten vagy mashol levoket sem.
Nekem mindegy hol locsolod szet, csak ne gondolja senki, hogy barmit is er, lehet, hogy valamennyit elpusztit, de joreszet nem, innen kezdve meg ertelmetlen.

A.C. 2020.04.17. 22:11:39

a poszter olcsón megúszta, szerintem ne dicsekedjen hogy mekkora barom

A80 2020.04.17. 22:23:19

Ez attól még védjegybitorlás, nem használhatja fel ezeket a védett márkákat, azok logóit stb. csak úgy, mert esetleg hasonlítanak arra, amit árul. A webshop részéről tartanék attól, hogy valamelyik nagy cég jogi osztálya célba vesz...

élhetetlen 2020.04.17. 23:13:28

Vesszen a blogmotor, és az ellenőrzés. Egy durva szót sem írtam, de nem engedi át az üzenetet. A Vaterát említettem, aztán kivettem, de így sem működik.

élhetetlen 2020.04.17. 23:16:51

Ha már szűrik a kifejezéseket, és megtalálták a nekik nem tetszőt, közölhetnék a kommentelővel is hogy mi a bajuk!

kéki béla 2020.04.17. 23:29:37

@élhetetlen: ha még azt is tudnád, hogy ezt a szemetet az adófizetők pénzéből tákolták össze ezek a dillettáns nyomoroncok.

dartonita 2020.04.17. 23:38:11

@ekat: Notino-n néztem meg. Régebben rendelgettem tőlük, nem volt velük problémám.

Im just here for the comments 2020.04.17. 23:52:47

"A meglepetés akkor éri a vásárlót..."
Mármint melyik vásárlót? Ki hiszi el, hogy 7ezer ftért márkás parfümöt kap?

heidt 2020.04.18. 00:30:15

@ekat: Hol 12 ezer? Hát ugyan ezen az oldalon, de azt Hugi Bass címkés üvegben szállítják.

Gleccsertetű 2020.04.18. 05:22:13

@Zabalint: mennyi az az elég sokáig és hogyan csinálod?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.18. 07:16:49

@lenörd hofstadter: Akkor is az ellenőrizve van, amit pedig ócsón vettél, azt lehet hogy Kínában pancsolták össze vegyipari maradékokból. Már csak ha az oldószereket nem távolították el rendesen, már az is súlyosan mérgező. A fluor hogy jön ide?

Medgar 2020.04.18. 08:23:48

Megint egy hülye aki azt hitte megcsinálta az évezred bizniszét, most meg sír hogy átbaszták.

kéki béla 2020.04.18. 08:31:52

@Medgar: ez nagyjából ugyanaz az átbaszás, mint amit az aldi/lidl művel, hogy sajátmárkás szarokat egy népszerű termékhez megtévesztésig hasonló csomagba csomagolnak, ha figyelmetlen vagy, simán megveszed és csak otthon csodálkozol.

ekat 2020.04.18. 08:35:28

@atal:
Honnan akarod tudni, hogy én mit veszek?
De amúgy tényleg divatházak parfümjeit veszem, Bulgari, Lanvin és Hermes termékeket. Tény, hogy a tartósságukkal nem vagyok teljesen elégedett, de az illatukkal igen, különben nem vásárolnám őket. És nyilván az ember azt vesz, amit megismert valahonnan, vagy ízlett neki a parfümériában, senki nem ismeri / ismerheti az összes illatot. Ha (szerinted) szarokat veszek, ám legyen, nekem kell hordanom és szeretnem őket, nem neked.

ekat 2020.04.18. 08:37:05

@P1sty: Jézus... persze, és kivisszük az üveget lengetni az utcára. :)

ekat 2020.04.18. 08:44:14

@kéki béla: Nekem ilyen még sosem tűnt fel, lehet, hogy figyelek :), de amúgy az ALDI és a Lidl sajátmárkás termékeit sokszor a népszerű termékek gyártói gyártják. Németo.-ban sok helyen találni is listákat az igazi gyártókról.
És amúgy meg a hasonlít a csomagolás jogilag rohadtul nem olyan, mintha Bahlsen kekszet árulnának online, Bahlse keksz képével, de aztán sajátmárkásat küldenének.

ekat 2020.04.18. 08:52:36

@dartonita: Nekem volt a NOTINO-val problémám, de megoldódott annyiban, hogy visszavették az árut. Egy általam több mint tíz éve használt szérum megszűnt a magyar (és európai) Clinique-nél, és náluk még volt, így tőlük rendeltem. Hát maga a szérum nem volt eredeti... pontosabban az a tippem, hogy mondjuk kétszeresére volt hígitva valamivel. Úgyhogy én őket akkor leírtam.

Medgar 2020.04.18. 09:07:59

@kéki béla: It mi az átbaszás? Világosan leírják, hogy gagyit árulnak. Vagy szövegértés teszt után kellene beengedniük a vásárlót? Ennyiért vagy nem Hugo a Hugo vagy lopott..

kéki béla 2020.04.18. 09:17:34

@Medgar: az az átbaszás, mikor azt írja, hogy x márka y termékének másolata, aztán megkapod és még csak nem is hasonlít.

atal 2020.04.18. 09:21:10

@ekat:

"nekem kell hordanom és szeretnem őket, nem neked."

Parfümöt nem magának vesz az ember, mivel nagyon hamar hozzászokik az orra, és nem érzi az illatot, viszont mindenki más, aki éppen a közelében van, igen.
Rengeteg parfümnek van jó illata frissen kinyomva az üvegből, de a jó parfüm abból ismerszik meg, hogy 4-6 óra múlva is ugyan olyan, kellemes és komplex illata marad, de mégsem émelyítő és tömény az elején sem.

ekat 2020.04.18. 09:29:26

@atal:
Ettől függetlenül magának vesz, mivel neki kell hogy tetsszen. :)
De biztos igazad van, de az átlagember nem parfümszakértő és/vagy "orr".
Részemről amúgy pont utálom az émelyítő és tömény illatokat, illetve van egy parfümös illatkomponens, amitől kifejezetten hányingerem lesz. Úgyhogy az enyémek az elejükön sem olyanok. És az abszolút kedvencem, a Hermes-féle (Un jardin sur de Nil) szerintem biztos megfelel a leírásodnak, de a Bulgari (Omnia Crystalline EDP, nem EDT) is sanszos. A Lanvin nem elég komplex.

ekat 2020.04.18. 09:38:26

@Medgar:
MInt ahogy le is írta a poszt, ez csak a felhasználási feltételekben szerepel. A poszerünk meg abb nem olvasott bele, és gondolom sokan mások sem.

fda 2020.04.18. 09:57:31

Nálam lehet kapni bármilyen típusú ferrarit és fordot, a gyárival megegyező minőségben, Made in Japan felirattal, az olcsóság jegyében egységes dacia duster karosszériában 3 millióért. Ha esetleg mégse olyan lenne mint a képen, az csak a reklámköltség lefaragása miatt van, és várj türelemmel, frissen szereltem össze, még bejáratós.

atal 2020.04.18. 10:02:10

@ekat:
"Ettől függetlenül magának vesz, mivel neki kell hogy tetsszen."

Ez így nem igaz. Inkább hordanál olyan parfümöt, ami neked tetszik, és mindenki más utálja, vagy olyat, ami neked nem tetszik, de másoknak meg igen? Persze nem árt, ha mindenkinek kellemes, és természetes, hogy olyat keres az ember, ami neki is szimpatikus (de ott is az jár a fejében, hogy "mivel nekem tetszik, valószínű, hogy másoknak is fog")

(A Hermesnek régi parfümháza van és minőséget gyárt. a Bvlgari már inkább divatmárkához hasonlít (bár nekik is vannak jól sikerült darabjaik))

Etniez 2020.04.18. 10:07:05

@atal: 30 éve használom a zöld Hugot, mai napig mindenki imádja, de köszönjük a sznoboskodást, szükség van rád is.

ekat 2020.04.18. 10:09:34

@atal:
Olyat semmiképpen nem hordanék, ami nekem nem tetszik. Ha a nekem tetszőt mindenki utálná, akkor keresnék egy másikat, ami nekem is bejön, és ők is elviselik.

Amúgy nekem volt nem egy kolléganőm, akinek utáltam a tömény, nehéz, virágos parfümjeit, többeknél a reggeli találkozás után egy ideig hányingerem is volt az illatuktól. De sosem szóltam nekik, hogy tehettem volna, mit mondtam volna?

atal 2020.04.18. 10:29:17

@Etniez:

30 éve a Zsigulit is sokan szerették, mert jobb volt mint a Trabant... Attól még nem volt jó autó.

#szájbergyerek# 2020.04.18. 10:44:31

Tescoban szoktak álldogálni kislányok "made in P.R.C." (=kínai) állításuk szerint "feltörekvő márka" és "bevezető áron" most "csak húszezer" és mivel jó fej vagy, most hozzád vágnak ennyiért 5 félét 50 ml kiszerelésben.
Na azok is ilyenek.
A parkolóban meg a "tezsvír" kínálja "kamionról leesett" 30 ml-es márkás(nak látszó) testereket ugyanennyiért és három félét is utánad dob, mert "kell a píz a pujákra".
Hova fejlődik a világ... Már neten is lehet rendelni.

szelidorzo 2020.04.18. 11:45:59

Tudnám javasolni ezt a "parfümöt" Ennek az illatát fölösleges lenne hamisítani.
Mondhatni hamisíthatatlanul egyedi illattal rendelkezik:
Красная Москва

Club Sandwich 2020.04.18. 11:50:57

@#szájbergyerek#: kerjel gyorsan bocsanatot, mert nem mutatom meg a kacsamat ott! :)

autosvilag.com 2020.04.18. 12:09:02

Már ott gyanús az oldal, hogy kifogás esetén az árút az USA-ba kell visszaküldeni.

Quuuziii 2020.04.18. 13:02:32

Nektek nincs Deja vu-tök? Ha nincs, itt biztos azt is lehet kapni.

Etniez 2020.04.18. 13:41:38

@atal: Csak a Hugót még mindig szeretik, biztos nem olvasnak eleget téged.

Légyszíves, ne legyél internetes megmondó ember, nagy kérés?

KaTe 2020.04.18. 14:58:57

Felhasználási feltételek
×
NBS Trading Incorporated
8 The Green
Suite #4375
Dover, DE 19901
United States of America

Nyilván nem csalásra vannak berendezkedve.. De a posztoló még jól járt, ő legalább kapott valamit a pénzéért. :D

atal 2020.04.18. 15:35:12

@Etniez:

Ha ennyire biztos vagy benne, hogy az ilyen jó, és mellette nem érdekel, hogy mit gondolnak róla mások, akkor miért érzed olyan fontosnak bizonygatni ezt nekem?

Etniez 2020.04.19. 00:46:18

@atal: én nem azt bizonygatom, hanem téged próbállak gondolkodásra bírni, kurvára leszarom, hogy mit gondolsz "bármiről" :)

Amaryllis dyna 2020.04.19. 10:52:23

Sajnos mi is így jártunk. Azt kellene hogy többen összefogni akik errõl az oldalról rendeltünk. Mert ez egy Nagy kamu. Berakják a parfüm eredeti csomagolását és nem azt kapja az ember, hanem egy löttyöt kamu csomagolásban kamu üvegben. És azért az ára még ennyit sem ér.

a fekete krindusz 2020.04.19. 11:33:43

@Amaryllis dyna: kivel akarnál összefogni és milyen célból?

Quuuziii 2020.04.19. 14:31:54

@Amaryllis dyna: Nem lenne egyszerűbb nem megvenni ezeket a szarokat?

kugel2 2020.04.19. 17:33:30

En nem tudom reprodukalni a weboldalt, nekem csak P04, P09, es ilyesmi generikus parfumoket kinal. Pedig magyar vpn-nel is probaltam. Lehet, hogy fully legal modba kapcsoltak, amig a homar okozta vihar (a biliben) elmulik.

heidt 2020.04.20. 00:50:09

@Amaryllis dyna: Nem kell itt összefogni, hiszen azt kaptátok, amit megrendeltetek.
Inkább írd meg, milyen üvegcsébe szeretnéd tölteni a löttyöt. Biztosan lesz aki segít neked a megfelelő üres üveggel és akkor már félig meg is oldódik a gondod.

Quuuziii 2020.04.20. 08:28:32

@kugel2: NEm tudom miért, nekem simán bejön, csak én nem használok vpn-t.

2020.04.20. 11:18:42

@Medgar:
A sajátmárkás termékben nincs semmi átbaszás.

Ellenben Hugo Boss márkanévvel nem árulhatsz nem Hugo Boss parfümöt. Ahogy hiába mondja meg a kínai árus teljesen nyíltan, hogy a Nike feliratú melegítő, amit árul, az nem Nike, hanem hamisítvány, attól még nincs rendben, mert hamisítvanyt nem árulhatna. Még akkor sem, ha a minőség esetleg megegyezne.

Club Sandwich 2020.04.20. 11:54:06

@Amaryllis dyna: Azt kellene hogy abba kellene fejezni a fekalia ragcsalasat, es luxustermeket nem okosba' beszerezni, hanem vagy sehogy, vagy pedig ott ahol azt is aruljak...

Quuuziii 2020.04.20. 14:47:11

Egyébként most őszintén. Ha nem ajándékba vette, akkor nem tökmindegy? Soha senki nem fogja látni a parfüm dobozát, max érezni a szagát. Onnan meg ha valaki megmondja egy hugo boss másolatú szarról hogy nem hugo boss, annak már tl közel van az orra. :)

A másik amit végképp nem értek, hogy miért vesz valaki hamisított szart, ha vehet oriframe-et ugyanennyiért?

ekat 2020.04.20. 15:15:06

@Quuuziii:
Mivel a poszt arról szól, hogy nem tudta, hogy hamisított szart vesz, így a 2. kérdésedet nem tudom. Amúgy meg Oriflame. Nem beszélve arról, hogy az utóbbi parjümjének az illata gondolom lutri.

Quuuziii 2020.04.20. 15:28:22

@ekat: ja igaz, kicsit megtévesztő a blog címe, elvégre az van kiírva, hogy szóltak hogy hamisítva van, tehát lehetett tudni.

Más kérdés hogy ez tényleg a... Dehát a gazsi a 8 kerben azt mondta hogy ez igazi roleksz! ...kategória.

Oriflamet használok egyébként (évente kb 3-szor, szóval elég sokáig bírja :) de sosem tudtam megjegyezni hogy hogy írják. Talán majd most. Jó illata van, a barátnőmnek legalábbis tetszik.

Quuuziii 2020.04.20. 15:36:41

Amúgy én tisztelem a poszter környezettudatosságát, elvégre egyből 100 mg-os kiszerelést vett, ne pedig valami csicsás homokóra alakú fost, ami kétszer annyi üvegben fele annyi löttyöt tartalmaz. Ha pedig ajándékba vette, akkor az idő,hogy gyárson a műhelyben egy gyönyörű díszdobozt szép faragással, meg ami még eszébe jut. Még jobban is örülne neki a delikvens.

Quuuziii 2020.04.20. 15:38:10

@Quuuziii: tudom, ml. A mg "kicsit" kevesebb. :)

ekat 2020.04.20. 15:45:40

@ekat: Jav.: A 2. kérdésedet nem ÉRTEM

Quuuziii 2020.04.20. 18:55:51

@ekat: értettem így is, nam az a gyaluló majom vagyok, vagy mi a szösz. :)

EgySimaEgyfordított 2 2020.04.20. 22:27:58

Azt tessék mán megmondani, hogy jó e volt az illat !! Afejillat vagy mi.

EgySimaEgyfordított 2 2020.04.20. 22:31:20

@Quuuziii: Mert Z Oriflame nem túl márkás, nem lehet vele villogni. Hugo Boss, Armani, DG....na az már igen. Üveg rendbe lett volna , a löttyöt ki a franc nézi? ( szagolja?)

Quuuziii 2020.04.20. 22:55:33

@EgySimaEgyfordított 2: jogos, a lényeg a 20 forintos matrica meg a 100 ft-os dizájn üveg. :) Franc se akarja magàra fújni, csak nézzen ki jól a polcon, mikor az aktuális maca/pali beszabadul a fürdőbe. :)

ekat 2020.04.21. 09:43:28

@EgySimaEgyfordított 2: Most komolyan, ki ír ide olyan körülmények közül, ahol egy 'márkás' kölni (amit amúgy senki nem lát, és max. az ismeri fel, aki szintén használja/használta) villogásnak számít?

encir 2020.04.21. 10:34:29

@ekat: pl. a posztoló. Mert ha nem akart volna villogni vele, ugyan mindegy volna a csomagolása. Ha meg a hamisítás ténye zavarná, nem rendelt volna innen.

Quuuziii 2020.04.21. 10:43:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: MErt a komoly szépségipari cég biztos végzett teszteket, hogy a terméke ártalmas-e az egészségre, okoz-e hosszú távon rákot... Na hát biztos van ilyen is. :)

ekat 2020.04.21. 10:50:47

@encir:
1., Ha elolvasnád a posztot... nem tudta, hogy hamisítvány.
2., A csomagolás mindegy, de az illat nem, az meg ugye nem az, amit akart volna.

Quuuziii 2020.04.21. 11:01:49

@ekat: Az illatáról speciel semmit nem írt, tehát nem tudhatjuk, hogy olyat akart-e vagy sem. A problémája, hogy nem jutott olcsón drága parfümhöz, ezért inkább visszakérné a pénzt.

Quuuziii 2020.04.21. 11:05:37

De nem értem hogy miért megy még mindig a vita? Mindenki tudja hogy a posztoló volt a balphasz, hogy a márkás parfümök túlárazott szarok, sőt, ezek is túlárazott szarok. Egyébként ez hanyadik parfümös homár poszt?

encir 2020.04.21. 11:06:09

@ekat: Ezt azért nem tudom igazán elhinni. Mármint, hogy nem tudta, hogy hamisítvány. Ennyi pénzért. Az illatáról nem írt semmit, csak a külsejéről.

ekat 2020.04.21. 11:55:28

@encir: Mondjuk ez jogos, elvileg tudnia kellett (volna), hogy valami nem oké vele. :)

EgySimaEgyfordított 2 2020.04.21. 18:26:33

@ekat: nem tudta hogy hamisítvány, de ennyi pénzért sejthette volna. Na meg tényleg csak az üveget kifogásolta, az illat vsz másodlagos . ( de szerintem valószínűbb hogy jobban hasonlít az eredetire, mint a kutyulék bóvli hamisítványok )

ekat 2020.04.21. 19:20:22

@EgySimaEgyfordított 2: Az illatához nem tudok hozzászólni, én a másik véglet vagyok, annyira nem bízom semmilyen gagyioldalban, kapualjboltban meg utcai árusban, hogy parfümöt pl. csak Douglas-ban / Mariannaud-ban / Müller-ben vagy Rossmann-ban veszek. Ha szerencsém van, kifogok egy -15-20%-os akciót / napot. :)

FDToth 2020.04.21. 20:14:18

Sztem nem atveres le van irva a felhazsnalasi feltetelekben. Meg aki ert hozza az tudja h egy markas parfumot mme fogsz 7 rugoert megkapni.
De ezek a vizek 99%-ban megyeznek A markas pafumokkel, csak alatlabn nem annyira tartos az illatuk

Mr. Megnézzük · http://megneznem.wordpress.com/ 2020.04.21. 20:32:01

Azért itt a poszter önként szaladt be tátott szájjal a f*szerdőbe. Ha minden mástól el is tekintünk az az apró tény azért mégiscsak megragadhatta volna gondolata fonalát hogy MINDEN parfüm egységesen 7600 Forintba került az oldalon csak az "akció" mértéke változott. Mert nyilván a legegyszerűbb parfümöt, ami a boltban 12.000 pont ugyanannyiból és ugyanolyan könnyen ki lehet hozni, mint azt, ami eredetiben 50.000 Ft körül érhető el. Az egész oldal alapkoncepcióján látszik, hogy a forgalmazónak nagy tételben van 5-6 féle bázisillata, melyeket kommersz "parfümökhöz" használnak a távoli Kínában...

Egyébként ezt a parfümkamut sem értem. Legalább 15-20 éve van divatban idehaza, hogy "nagy gyártókéval azonos" illatokat lehet csak itt, csak most rohadt kedvezően megszerezni. Persze az üvege nem olyan, meg fehér kartondobozkában érkezik, de cserkészbecsszóra tessen elfogadni, hogy ez is Hugo Boss/Givency/Chanel/mittomén, és csak azért ilyen olcsó mert nincs fancy üveg, meg doboz és ezt nem reklámozzák milliókért.

A kétezres években már biztosan ugyanilyen üvegben és kupakkal árulták az ugyanígy bármiféle "nagymárkás" cuccokat csak akkor még nem annyira az interneten, inkább a piacon, házalva, vagy nagy ritkán "ügynökként". Akkor még dívott - bár a hülyeség nem hal ki, úgyhogy szerintem még most is van ilyesmi - ugyanez extrázva mint "feromonos" parfüm. Fiatal lányoknak fiúknak külön-külön feromonnal, amivel ha odadörgölőzik az ember a kiszemelthez azt tudat alatt magára gerjeszti.

Amúgy a megbízhatósági skála a drogériákkal véget ér. A kínai/vietnámi szatócsboltban nem lehet 3500-ért márkás parfümöt kapni, és pont ugyanez igaz a fenti példára is (amúgy ha a poszter valakinek nem akar drága ajándékot venni - hisz a sz*rrágás ebből fakadt itt is - akkor vegyen egy 3-4000 Forintos vörösbort meg egy doboz bonbont, mert bár lehet hogy az fantáziátlan, de legalább jó eséllyel lesz benne köszönet)...

WildBear 2020.08.12. 10:55:42

@Zabalint: Pontosan.
Ezeket úgy hívom, hogy kibaszós ajándékok.
Mert az ajándékozónak leveszik a válláról a terhet (hogy mit adjon), de neked okoz vele gondot, hogy mit kezdj vele.
- Parfüm, dezodor, etc: kicsi az esélye, hogy PONT bejön az illata. Általában tovább szokták ajándékozni, ami még nagyobb gáz.
- Vicces pohár, bögre, sziraszar: lom lesz belőle.

MTTRN 2021.04.08. 14:56:17

Komolyan nem tűnt fel neki, hogy 100 ml Tom Ford is 7.600 Ft-os egységáron van???? :DD
Csak párat kellett volna leellenőriznie, beírja Tom Ford Black Orchid (google) hopp 100 mili kb 50 rugó. Pár perc kutakodás.

Miksakutyi 2021.06.27. 19:41:58

Aképp kell értelmezni ami ami. nem állították hogy eredeti,tehát nem is vádolhatóak vele. aztán ez a te döntésed hogy így is kell e. ha esetleg lehet vagy lehetne rendelni illatmintákat ahol megorrinthatod akkor eldöntheted hogy oké, kell. oké, nemkell.

John Heard 2022.02.05. 11:29:33

Dehat miert nem douglasben vagy marionnaudben vette a posztolo?
süti beállítások módosítása