Tékozló Homár

Olvadt konyakmeggy Ausztriából

Mozart Shake

2005.08.02. 09:14 | jackyll | Szólj hozzá!
Megeshet, hogy 50 év múlva már csak a csokiról fognak emlékezni a saját korában meg nem értett salzburgi rokkerre, de ezt nem a nevével futtatott turmixnak, hanem belõle élõ szorgos szülõvárosának köszönhetné. A Schwarzeneggerénél is ismertebb, ráadásul könnyebben kiejthetõ osztrák brand márkafoglalók karmába került, akik klasszik nugátos illetve cseresznyés-csokoládés kivitelben készítenek belõle mûanyagdobozolt kakaót. A Retek utcai kiváló pékségben találtunk rá, és kizárásos alapon a merészebb változat felé húzott a kezünk.

Utoljára talán a Milky Way érintett meg kakaófronton - ennyire nem követem az eseményeket -, de a zacskós félliterest semmi nem tudta lenyomni. A parókás zseninek maszkírozott kiskorú illetve a csokimasszába pottyanó javak helyett a név volt, ami felkeltette a durva lenyúlás gyanúját. És tényleg. A gyártó oldalán sûrûn elhintett, hivatalosnak tûnõ hiperhivatkozások ellenére semmi köze se Salzburghoz, se a jövõre begyûrûzõ 250. szülinapi fesztiválsorozathoz. Kiderül viszont, hogy a termék fél évig hûtés nélkül eláll, lehet vele majd koccintani az ünnepségen, és hogy "a real fast moving dairy product", ami talán a bélrendszerben közlekedés sebességére utal.

Ízre és illatra egyöntetûen a kesztûtartóban felejtett konyakmeggyet idézi, bár cseresznyébõl van (3%) és alkoholmentes. Összességében kellemes, de amennyivel puhább, annyival gyengébb is egy valódi anyagokból álló terméknél. Mozart-csokit elég rég ettem, hogy fogalmam se legyen, mennyire klón, de a hangok azt súgják, semmi köze hozzá. A 2,5 decis doboz 269 forintért elsõsorban a kottatetoválásos filharmonikus-rajongókat célozza be, kisnyugdíjasoknak marad a zacskóstej és a Kinyerma.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása