Tékozló Homár

Horvát zászlóba rúg az ’56-os pesti korcs

Fábián István/Újabb foci-EB-kabalaállat

2006.01.24. 11:55 | szily | Szólj hozzá!


Egy hetet kellett várnunk, de megérte: a foci Európa-bajnokság ráncfelvarráson és rendhagyó módon zsírbeültetésen átesett új kabalapulija komplex történelmi utalásrendszerrel lepi meg az úszás szerelmeseit, pedig ez primitív sport, hiszen csak egyenesen kell haladni és visszapattanni egy csempézett falról. A szimbólumrendszer arra utal, hogy egy ’56-os veterán (a Pofosz fizetõs tagja, ráadásul tisztázatlan fajtájú állat) jó nagyot rúg a horvát nemzeti színekbe.

A Homár élete elsõ tényfeltárásából értesülhettek arról, hogy nem véletlenül tûnik ismerõsnek a 2012-es foci-EB pályázatának kabalafigurája, a százezredik magyar logópuli: õ volt ugyanis a tavalyi junior úszó EB és az idei margitszigeti felnõtt úszó EB kabalája is. Az állat igazi gazdája Gyárfás Tamás exújságíró-tévéproducer-úszószövetségi elnök. Amikor Gyárfást váratlanul felkérték, hogy menedzselje a futballesemény magyar pályázatát, a nedves cézár azt mondta, a kormányzati rutinnal rendelkezõ puli pont jó lesz focikabalának is.


A sokszorosan reciklált pásztorebet Fábián István tervezte, aki a Homárnak elmesélte, hogy új verziókon dolgozik, mert az elsõ focipulit egyesek túl soványnak nevezték. A beszélgetésünk végén a grafikus csemegének azt is elárulta, hogy éppen akkor küldött el egy nagy adag módosított puliverziót „Gyárfás úrnak”, köztük nemzetiszín karszalagos és piros-fehér-zöld mezes pásztorebbel.

No most megjelent az a változat, ami Gyárfás úrnak tetszett. Nekünk a fekete mezes, nemzetiszín karszalagos személyekrõl eddig egyértelmûen a március 15-én kisebb osztagokban közlekedõ neonáci és tarsolylemezes ifjak meg a meggyötörten komenistázó bácsikák jutottak eszünkbe, de mostantól a jó gömbérzékû, nemzetünket tökéletesen szimbolizáló puli-pumi korcsok fognak. Akiket a muszka focizásra akar kényszeríteni, de a törzsökös pannon állatok dafke egy horvát felségjelzésû strandlabdán élik ki a játékos ösztöneiket az angolszász bõrbogyó helyett.

Bõrbogyó. Milyen buzis szó. Nem véletlen, az angolok nagy része köztudottan rohadt nagy homár.

(Az meg különdíjas ötlet, hogy kissé rövid szõrû állatka pulisítását nem a szõr növelésével, hanem a has körméretének növelésével próbálták megvalósítani.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása