Tékozló Homár

Kamu betelefonálók a tévés játékokban?

Kistévék/Tévévetélkedõk

2006.02.16. 09:52 | szily | Szólj hozzá!
Örök slágertéma a „még egy perce van megnyerni az egymillió forintot, ha meg tudja mondani, hány háromszög van a képen”-típusú tévés nyerõjátékok gyalázása. Mi csak azt nem hisszük el, hogy bárki is egy percig azt gondolta volna, nem kamu minden ilyen mûsor. Most éppen S. M. idegrendszere mondta fel a szolgálatot, és kifakadt. Nem az idegrendszere, hanem S. M. Mondhatnánk, hogy aki maga is játszik ilyesmivel, az megérdemli, de nem mondjuk, mert annak idején mi is szavaztunk egyet Kandech Evelyne-re, ami majdnem ugyanez a kategória. Alant a feljelentõ levél.

Valaki jelentse már föl az ATV-t, a Spektrumot meg még néhány adót, mert nekem nincs kedvem.

A következõrõl van szó.

Föltalálták a betelefonálós játékok következõ generációját, ahol is egy figura dumál szakadatlanul a képernyõn mindenféle baromságot, s közben rángatózik. Van olyan is, általában nõi mûsorvezetõnél, hogy percekig némán áll, mert nem gyûlik benne olyan tempóval a szellemi váladék, mint ahogy azt a kamerába képes lehelni, olyankor grimaszol meg fintorog, hogy ha nem vesszük fel azt a rohadt kagylót, esélyt sem adunk magunknak, hogy negyvenezer forintunk legyen.

Bevallom, én is elkövettem azt a hibát, hogy egyszer fölemeltem a kagylót, s fizettem ezeknek a rohadékoknak 240 forintot. Persze, "köszönjük, regisztráltuk" stb. Jó, rendben, én bajom, többet ilyet nem csinálok.

De azért csak elgondolkodtat ez az egész. Délelõttöket töltenek ki ezzel a szemét mûsorral, s közben csak nem fogy a kassza. Hm. Dumál a csaj vagy a pasi, telefonos pulzus-hangok, csörgések, izgalmas zene, fogyó számláló, mintha mindjárt vége lenne az adásnak. Néha azért mégiscsak beadnak valakit.

De természetesen soha senki nem nyer, csak az adás végén. Az egyik adón, ahol egy terhes picsa bájolog, a feladat abból szokott állni, hogy három szót kell megtalálni egy betûkkel teli ábrán, mondjuk három autómárkát. Az ábrán persze rögtön lehet találni hármat, de vigyázat, többet is. Csakhogy a legtöbbnél rosszul van írva a név, például ékezet van egy magánhangzón. Ebbõl aztán kibûvészkedik, hogy egyik telefonáló megfejtése se legyen jó.

Az ATV-n durvább a helyzet. Éjfél elõtti az adás, a bohócka szövegel, hogy milyen kevés hívás érkezik, az óráját nézegeti, meg a kolléganõjére mutogat, hogy mindjárt vége az adásnak. A hülyegyerek, aki mellett van egy szókígyó, néha elindít egy 1 perces órát, s ha az lejárt, szólít egy telefonálót. De hopp, még nincs vége az adásidõnek.

S láss csodát, foglaltat jelez, vagy rossz a vonal. Minek kapcsolnak ilyen telefonálót? Hm. Következõ számláló, következõ játékos. Elrontja! Kiírják nagy betûkkel, hogy "Rossz megfejtés!" Azt a mindenit. De furcsa. Hogy lehet egy 4x4-es szókígyó "táncdalfesztivál" megfejtése helyett azt kiolvasni belõle, hogy: "divatfesztivál". Ezt egyszer bevettem, de minden adón minden alkalommal ugyanez a koreográfia. Hát ez már enyhén szólva gyanús. Úgy rontanak el feladványokat, ahogy nem lehet. Ráadásul most egy fiatal férfi hangja volt, biztos egy szerkesztõ. Megtalálja a "fesztivál"-t, s nem tudja visszafelé továbbolvasni? Tegnap meg a "tengerésztisztek" helyett "zsírégetés"-t mondott valamelyik munkatárs.

Na, szóval egy ilyen, az alja népnek szánt kis szemét parasztvakításon még túlteszem magam, ha ez az új pénzbevételi forrása az adóknak, ám legyen. De hogy ilyen aljas módon fake telefonálókkal trükközzenek, ez azért már vérlázító.

Valaki jelentse már föl õket.

S. M.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása