Tékozló Homár

Inkább mégse jöjjön szállodánkba

2006.08.04. 11:58 | jackyll | komment

A Homár a napokban látta a Blikkben a mosolygósnapocskás píárcikket, hogyaszongya megtelt a Balaton magyarokkal, magyar embernek magyar tengert. Mai nyaralós naivügyfelünk szerint tényleg lehet benne vmi, hiszen Siófokon már bottal hajtják el az Ausztráliából érkezõ, csak 50%-ban magyarokat, hogy a belföldi krunak legyen elég hely:

Van egy ausztral baratom, aki felig magyar apai agon, megkert, hogy segitsek lefoglalni neki a repjegyet, hotelt. A szabadsag (augusztus 5-13) elso felet a Balatonon szeretne tolteni, mert ott meg nem jart. Repulo lefoglalva, johet a szalloda Siofokon. Kivalasztja a Yacht Club Hotelt, felhivjuk, kerdez egy-ket kerdest (van-e szoba, ablak hova nez, stb) lefoglaljuk 156 EUR 3 ejszakara. Megkerdezi, hogy kifizesse-e most foglalasnal a teljes osszeget? A valasz az volt, hogy "nem szukseges, majd a hotelben kifizeti". Megbeszeltek azt is, hogy hitelkartyaval fizet a hotelben. Az egesz utazast julius 2-an inteztuk. Azert irom a datumot, hogy tulajdonkeppen egy honappal az utazas elott.

Kb. 1 oraja hiv (holnap utan hajnalban utazik Magyarorszagra), hogy Hotel Yacht Club felhivta es torolte a szobafoglalasat (augusztus 3-an, ket nappal az utazas elott!), azzal az indokkal, hogy nem fizette ki a foglalot, ami 40%-a a teljes osszegnek, jelesul 62.4 EUR, 1 hettel az erkezes elott. A baratom visszahivta a hotelt egy kicsit kesobb, miutan hivtak es szeretett volna beszelni valamilyen vezetovel, azonban erre sajnos nem "kerulhetett sor". Vajon miert?

Felhivtam a hotelt, ahol egy bizonyos Krisztinaval beszeltem, azzal a holggyel, aki a foglalast is megerositette es egy visszaigazolo levelet is kuldott. Erdemben nem tudott sokat hozzafuzni a "sajnalom" es a "nem tudom"-on kivul, talan annyit, hogy a visszaigazolo levelben benne van, hogy 40% elore fizetendo a megadott szamlaszamra, de hogy meddig az sehol nincs feltuntetve (mellekelem a levelet).

Elmondasa szerint 1 hettel erkezes elott meg kell erkeznie a foglalonak. Kerdezem tole, hogy ha a baratom a foglalasnal felajanlotta, hogy egy osszegben akkor kifizeti bankkartyajaval (julius 2-an, 1 honappal utazas elott), akkor ok miert nem fogadjak el a hotelben torteno teljes osszegnek a kifizeteset. Abban az esetben ha kifizette volna, akkor tulajdonkeppen a hotel egy honapig hasznalta volna ingyen a penzet. De ez nem kellett!

Nagyon nagy valoszinuseggel azert foglal le valaki egy szobat egy hotelben, mert szeretne meghatarozott szamu ejszakat ott eltolteni es nem viccbol. Ha egy het a hatarido, akkor miert nem hivtak fel vagy kuldtek egy e-mailt (a hatarido lejartakor), hogy nezze egy het mulva erkezik, viszont mi meg nem kaptuk meg a foglalot. Aktualis meg a foglalasa, vagy torolhetjuk? Szerintem ez lett volna a korrekt abban az esetben ha mulasztottak, hogy nem tuntettek fel a foglalo fizetesi hataridejet. Azt hiszem ebben az esetben egy bocsanatkero emailt nyugodtan elengedhetne a Hotel.

Most keresunk masik hotelt, azonban eleg nehez Siofokon ket nappal utazas elott talalni.

Ezt csak azert irtam le, hogy ilyenek megtortenhetnek es megtortennek. A szomoru az egeszben, hogy o el fogja mondani a baratainak, azok az o barataiknak, hogy igy jart es nem mennek bizalommal az emberek Magyarorszagra. Es ez csak pozitiv hozzallas kerdese. En nem szeretnek negativ reklamot csinalni a hotelnek, de egy bocsanatkeres kijarna es lehetoleg tuntessek fel a fizetesi hataridot es tajekoztassak telefonban is a delikvenst a pontos reszletekrol.

Koszi Homar a lehetoseget,

Udv,

SE

ui: bocsi, hogy ekezetek nelkul irtam

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása