Tékozló Homár

Látott már vki kézi kiállítású matricát?

2006.08.22. 12:14 | jackyll | Szólj hozzá!

Tavaly már felmerült egyszer az átmenetileg pihenõ Homárfórumokon, mit kell tenni, ha fizikailag nem lehetséges autópálya-matricát vásárolni, például egy hurrikán, monszun vagy Godzilla miatt. Dóra nemrég élesben találkozott az országos rendszerleállással, nem kapott matricát, megbüntették. Az Állami Autópálya Kezelõ zrt. szerint ilyenkor "kézi kiállítású matricát" kell kérni, bár errõl a honlapjukon semmilyen info nem található:

Július 24-én reggel Budapestre utaztunk az M1-esen. Csornán megálltunk a benzinkúton, hogy vásároljuk egy 4 napos autópálya-matricát, de a benzinkút alkalmazottja közölte,hogy nem tud adni. Az autópálya felé tartva a 85-ös fõúton minden benzinkúton megálltunk, és az utolsó kútnál javasolták, hogy Gyõrnél már az autópályán, az elsõ OMV benzinkútnál próbálkozzunk, ott biztos lesz. Elértünk a megadott benzinkúthoz, ahol közölték, hogy az egész rendszer leállt, amivel kiállítják az autópálya-matricát.

Megkérdeztem a kút alkalmazottjától, hogy lehet-e erre hivatkozni, amennyiben megállítanak vagy ellenõriznek az autópályán. Õ megnyugtatott, hogy mindenki, aki illetékes már értesült a dologról, úgyhogy hivatkozhatunk erre a problémára. Ennek ellenére a mai nap kaptunk egy büntetést, hogy az adott napon nem volt matricánk.

Az autópályakezelõ telefonos alkalmazottja közölte velünk, hogy nem tudja elfogadni a kifogásunkat, mivel kézzel kiállított matricát kellett volna adnia a benzinkutasnak. Kérdem én hol itt az én felelõsségem? A kutas még véletlenül sem említette, hogy van ilyen lehetõség, ha nem is náluk másik benzinkútnál. Nem vagyunk nagy autópálya fogyasztók, úgyhogy naivan azt gondoltuk, veszünk egy matricát és mehetünk vagy legalább is megkapjuk a kellõ felvilágosítást ilyen estben, azoktól akiknek ez a dolga. Gyanítom, hogy nem egyedüli eset a miénk, hiszen több emberrel is találkoztam a benzinkutakon és õk is említették, hogy több helyen próbálkoztak és ezek szerint õk sem tudtak a kézi kiállítású matricáról.

Belátható, hogy 1520 Ft-ot nem kockáztatnék a majdnem 14.000 Ft-os büntetésért. Ráadásul nyaralni mentünk, és útban oda még a zöldkártya miatt is megbüntettek, ami egy 10-essel nyomta meg a 3 napos „nyaralást”. Most lassan ott tartunk, hogy a büntetésekbõl kijött volna egy repülõjegy...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása