Tékozló Homár

Globalizáció a stanicliben – Kaviáros chips Oroszországból

kóla és csipsz

2006.08.31. 01:30 | szily | Szólj hozzá!

A Homár kedvence ugyan a vízfenéken sodródó hordalék, de az orosz élelmiszereket is szeretjük nagyon, a fizetésünk jó részét mostanában például az Arbat csemegeboltban verjük el. Így még a szokásosnál is jobban örültünk Cs. Dani rövid szibériai élménybeszámolójának, aki egy büntetõ kólát és egy egyáltalán nem õsi orosz rágcsálnivalót mutat be nekünk. Szabadtéri rénszarvasmoziban kötelezõ!

Tisztelt Homár Elvtárs!

Kína után Szibériába vettem az utat, és az orosz piac (a sok vodka mellett) tele van jobbnál jobb termékekkel. Ebbõl hoztam most két példát.

Az elsõ a konkurens cég (nálunk tiszavirág életû) vaníliás kólájának a párja lehet: kóla capuccino ízesítéssel. Ezzel a paradox jelenséggel nem tudok mit kezdeni: az emberek egy része azért iszik kólát, mert nem bírja a kávé ízét. Aki viszont szereti, és koffeinre van szüksége, az ritkábban kólázik. A fúzió minden esetre létrejött. Illata valóban egy gyenge capuccinóra emlékeztet, az íze furcsa, mintha kávét öntöttek volna a cukortartóba, és aztán kóla aromát adtak volna hozzá. Bizarr.

A másik gyöngyszem az Oroszországban méltán híres kaviár és a (feltehetõen kevésbé jelentõs) chips vegyítésébõl jött létre. Ízre inkább valami halra emlékeztet, nem a kaviárra. Egész pontosan sós halra. Úgy érzem nekünk is tanulnunk kéne Tõlük. A hazai chipseket jellegzetes magyar ételekkel lehetne fûszerezni, így talán lenne realitása a pacalos, lecsós, zúzapörköltes chipsnek. Talán!

Béke Veletek!

Cs Dani

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása