Tékozló Homár

Tetõbérléssel blokkolja a konkurenciát a UPC?

2006.11.27. 13:09 | jackyll | Szólj hozzá!

Nemrég volt egy kisstílû upc-s sztorink, ahol a szerelõk "véletlenül" visszadugták az elõfizetést lemondó lakó kábelét lezárt dobozukba, de ez most durvább. -pn- ugyanis megpróbált kábelrõl digitális tévére váltani, és a tetõ felé igyekezve derült ki számára, hogy azt "a UPC kizárólagosan bérli", így senki más nem tehet oda antennát. A klasszikus éseztakkorígyhogy esete:

Elegem lett az UPC-bõl. A történet régre nyúlik vissza, így nem akarok elmerülni a részletekben és nem is hiszem, hogy kéne. Lényeg az, hogy másik szolgáltatót akarok váltani a tv fronton. Ezeken a modern tévéken jobban, élvezhetõbben jelenik meg a kép, de sajnos a hibák is. Meg egyáltalán, én vagyok az ügyfél, legyen már az, amit én akarok a pénzemért. Mivel körbenéztem a neten, arra gondoltam, hogy az Antenna Digital lesz a megfelelõ. Digitális adás, szokásos belépési kedvezmények, valamivel magasabb elõfizetési díj, de talán valamivel hibátlanabb lesz a kép, mint amilyen most.

Egyeztettem az ügyfélszolgálattal, csendben jegyzem meg, hogy még egy percet sem vett igénybe, hogy valakivel tudjak beszélni érdemben. Aztán, a megbeszélt idõben meg is jelent egy velem kb. egyidõs férfi, majd közölte, hogy irány a tetõ. A történethez hozzátartozik, hogy panelházban lakom. Nem önkormányzati, magántulajdon. Jó, de elõtte irány a gondnok a kulcsért!

Hát, eddig is jutott az én digitális antennám projektje, mivel a gondnok közölte, hogy az UPC bérli a tetõt, oda senki semmit nem szerel. És itt ebben a pillanatban pont azt a gombócot éreztem a gyomromban, mint annyiszor, mikor a híreket nézem, hogy megint valakik valahol valami szemétséget csináltak. Az UPC bérli...És akkor jöttek a kérdések, hogy ugyan mire? Mennyiért? Mikortól? Meddig? Mekkora részt a tetõbõl? Nekem ez miért jó? Miért nem tudok én errõl? Stb stb.

A szerelõ, aki a felmérést végezte volna elmesélte, hogy az a szokás, hogy megkenik a közös képviselõt meg ingyen tévézik pár döntéshozó a házban, cserébe a konkurencia nem teheti be a lábát a házba. A lakó, aki egyben tulajdonos és ügyfél is, meg vagy ezt nézi vagy semmit.

Csak egy naiv kérdés: a Versenyhivatal nem tud errõl? Mert ez minden, csak nem szabályos, nem törvényes.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása