Tékozló Homár

Plazma általi halál

Plasma Light

2007.01.03. 00:01 | jackyll | 1 komment

A legjobb karácsonyi ajándékokat már jó elõre betiltották a Fogyasztóvédõk, ami persze nem akadályozott meg senkit, hogy hazavigyen belõlük. László egy plazmalámpával ismerkedett össze a vásárban, de vásárlás elõtt szerencsére a nagy internetes világháló segítségére sietett:

Az életvszélyes szendvicssütõrõl szóló bejegyzést látva jutott eszembe, hogy én is beküldöm a saját történetemet. A dolog úgy kezdõdött, hogy a karácsonyi vásárban járva a megszámlálhatatlan sok rettenet között teljesen váratlanul megpillantottam valamit, amit érdekesnek találtam. Ezt az objektumot úgy hívták, hogy "plazmalámpa". Hazaérve elsõ dolgom volt bepötyögni a gugliba, hogy "plazma lámpa" (így, két szóban, a helyesírást mostanában már nem feltételezem senkirõl...). És mit látok, az elsõ találatok közt van a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség oldala, miszerint "az ismeretlen helyrõl származó, azonosító jelölés nélküli "Plasma Light" márkanevû, 2 kapcsolós plazma lámpa nem felel meg az élet- és vagyonbiztonsági követelményeknek. A termék rendeltetésszerû használata áramütés-veszélyes."

Erre írtam a fogyasztóvédelemnek, hogy vajon mégis hogyan tudnám eldönteni, hogy ez a lámpa az a lámpa-e... Nagyon korrekt módon másnapra küldtek is egy részletes leírást a szóban forgó termékrõl (a lámpa dobozának fotóját okulás végett csatolom).

Visszasétáltam a vásárba, és naná, hogy ezt árulták... Erre írtam a területi Felügyelõségnek egy e-mailt, de persze semmi válasz (karácsony elõtti péntek volt...). Úgyhogy most legalább ily módon szólok mindenkinek, aki a csatolt képen látható plazmalámpából vásárolt (pl. Szegeden a Széchenyi téren, 2300 Ft-ért), az ne lepõdjön meg nagyon, ha agyonvágja az áram...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.TeRRoR. 2011.02.05. 23:37:51

Köszönöm a tájékoztatást!
süti beállítások módosítása