Tékozló Homár

Rendõr, határõr, vagy más lop Ferihegyen?

Ferihegy/lopás

2007.01.09. 08:39 | szily | Szólj hozzá!

Az ugye nem atomtitok, hogy a reptereken lopkodnak a feladott csomagokból. Nem véletlen a bõröndfóliázó szolgáltatás és a többi. Az azonban talán ritkább, hogy a reptéren dolgozók konspiráljanak, és olyan ordas hazugságokkal etessék a fogyasztókat, ahogy az Amigóval történt a minap Ferihegyen. A hülyék arra viszont nem gondoltak, hogy a Naiv Ügyfél meg fogja nézni a menetrendet. Tényleg, Ön tudja, kik a tolvajok: az egyenruhások vagy a polgári alkalmazottak? Ha van bennfentes infója, írjon a Homárnak! Lent a sztori, amit még mi mészvázasok is elképesztõnek találunk.

Rendszeres olvasója és rajongója vagyok Önök rovatának, de eddig szerencsére nem volt indokolt, hogy személyes élményeimet megosszam Önökkel. Ellenben most, - egy talán figyelemreméltó történetet - szeretnék megosztani. Persze szokás szerint igazán bizonyítani nem nagyon lehet semmit, de mindenesetre levelem talán másokat is KÜLÖNÖS óvatosságra int és nem követ el olyan figyelmetlenséget, amit én elkövettem.

- Úgy kezdõdött hogy 2006 decemberében elutaztunk egy 13 napos túrára Szíriába, illetve Libanonba. Az út nagyon jól sikerült, és nem is volt semmi probléma amíg meg nem érkeztem Ferihegy 2A terminálba január 3.án szerda reggel. MA 241-es járattal.

2.) Valamilyen furcsa ok miatt a csomagok közül pont CSAK az én csomagom nem jött meg. Ekkor elkezdtem gondolkodni azon, hogy vajon miért ? Ekkor döbbentem rá arra a baklövésemre hogy némi készpénzt hagytam a táskám egyik zsebében amit direkt azért helyeztem el ott mert a túra alatt nem akartam mindig magamnál hordani . Mivel azonban a gép reggel 4 kor indult ezért egyszerûen elfelejtettem kivenni.

:'( :'( :'(

Ez a hiba végzetesnek bizonyult.

Természetesen azonnal odamentem az elveszett csomagok részleghez, és rákérdeztem, hogy ilyenkor mi a helyzet ? Azt válaszolta a hölgy aki ott ült hogy "ezen a járaton ez NEM SZOKOTT MEGTÖRTÉNNI, ugyanis kicsi a gép és megbízhatóak az ottani partnerek nem úgy mint a KLM vagy a BA". "Egy kicsit legyek türelmesebb, mert abból az útirányból érkezõ csomagokat befelé is tüzetesen ellenõrzik Kábítószert keresnek !"

Ennek az "éberségnek" nagyon megörültem, de a csonag nem jött.

Ezután felajánlottam segítségemet, hogy esetleg megkeresem és a csomagomat a raktárban hátha úgy meglesz, mert a recepciós hölggyel mindketten úgy láttuk, hogy annak kicsi a valószínûsége hogy 1 csomag eltünik, általában csoportosan tûnnek el. Felvilágosított hogy erre "biztonsági okokból" nincs lehetõség de Õ megnézi. Megnézte és visszajött, hogy "nem látott semmit".

Ezután azt JAVASOLTA, hogy menjek oda egy másik pulthoz ahol adjam meg az adataimat: név, CÍM, telefon. Hogy ha esetleg meglesz, akkor oda tudják készbesíteni.

Megtettem. :'( :'( :'(

Az elmúlt hét folyamán rendszeresen hívogattam õket, és azt mondták, hogy a szombati géppel talán megjön a csomagom. De nem jött meg a szombati géppel, ezt szombat d.u. erõsítették meg telefonon. Magamban már egy olyan kompromisszumban is kiegyeztem, ha esetleg nincs meg a pénz, akkor legalább meglesz a csomag többi része, amiben ajándékok vannak a családtagoknak, ami igazán pótólhatatlan.

8-án Hétfõn azonban nagy öröm ért. Azt mondták hogy megjött a csomag és kihozzák. (Persze miután én kerestem Õket, amikor megvolt a számom???) Délutánra ki is hozták

Ezután egy gyors leltárt készítettem. Íme:

1.) Persze a pénz hiányzott (forint volt papír címletekben)Az lett volna a meglepetés, hogyha ez megvan.

2.) Hiányzott azonban még egy akkumulátor Canon fényképezõbe(10e HUF), illetve néhány doboz cigaretta.(2e HUF) Ezen azért már kiakadtam.

3.) Ami viszont leginkább megdöbbentett, hogy még a KULCSOM is hiányzott. A csomagot 2 helyen lehet kibontani: vagy a küldõ állomáson vagy itthon. Ezután megint elkezdtem aggodni, ugyanis nem tudom elképzelni hogy egy libanoni csomagfosztogatónak miért lehet értékes a kulcscsomóm, viszont nyilvánvalóvá vált, hogy ugyanaz itthon, egy CÍMMEL (amit én magam adtam meg nekik. Barom ) együtt már hasznos tud lenni.

Még mindíg nem akartam elhinni hogy itthoni határõrök és rendõrök fosztottak ki (Állítólag "csak Õk nézhetnek bele a csomagba"), de a kulcs miatt erõs gyanum támadt hogy igen. A végsõ lökést hogy Önöknek írjak az adta hogy miután megnéztem a menetrendet, kiderült, hogy hétfõn NINCS IS GÉP Libanonból, a szombati járattal viszont nem jött, mert azt szombat du õk mondták. (Szerdán és szombaton van járat mint kiderült: www.malev.hu)

Szoval ilyenkor mi van ?!?! Szolgálunk és Védünk?

Én pedig cserélem ki a zárbetétem.

Udv:

Amígó

PS: JA: a csomag le volt ragasztva "AIRPORT SECURITY" szalaggal.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása