Tékozló Homár

Magyarország feketelistán

2007.01.25. 11:37 | jackyll | Szólj hozzá!

Játékjátékjáték! Annyira sok az eltûnt csomagok miatt érkezett postás levél, hogy azt már felesleges tovább reprezentálni. Az viszont egy vicces adalék lehet, ha összegyûjtjük, hány boltból tiltották ki a Magyarországra szállítást (mezei postával). A Threadless pólóbolt ugye azóta sem szállít, a Firebox csak 20 dollár font felárral, eBayrõl pedig csak biztosítással érdemes bármit hozatni. Sok helyen szerencsére legalább a DHL megmaradt, mint ahogy Zsolt is tapasztalta:

Néhány ismerõsöm tavaly számítógépes játékprogramot szerettek volna venni. Ez eddig egyszerûnek tûnik, de Magyarországra csak a magyar nyelvû, honosított változat került, õk meg angol nyelvû verziót szerettek volna. Még ez sem lenne baj, de ha már hozatni kell akkor õk már inkább a díszdobozos extra változatot szerették volna. NA az persze csak angliában került terjesztésre mert „limited edition” szóval odakint kell személyesen megvenni vagy neten megrendelni és Magyarországra postáztatni. Ez a lehetõség azonban nem volt kiválasztható, emiatt kedves ismerõsöm komoly levelezésbe keveredett a terjesztõvel.

Íme a hosszadalmas kérdezz-felek legszebb részei azaz a lényeg: - Bocsánat, de szeretném jelezni, hogy azt hiszem hiba van a rendszerükben. Magyarországra a postai küldemény opció nem kiválasztható csak a DHL. - Ez nem hiba, ez direkt van így. A Magyar Posta nem megbízható. - Oké, oké a Magyar Posta nem megbízható, de akkor tõlünk keletre ahol állítólag rosszabb állapotok vannak… Szóval pl. az Ukrán Posta miért választható ki??? - Az Ukrán Posta megbízható. - Mégis mi a gond a Magyar Postával? - Olyan mennyiségû csomag tûnt el, hogy szinte minden játékot duplán kellett kiküldeni. Ez nem érte meg, ezért tiltották le ezt az opciót.

Tekintettel arra, hogy a DHL és társai meg nem igazán olcsók, így a végsõ ár x2 lett volna. Szerencsére többen összeálltak a rajongók közül a netes fórumokból és egy DHL csomagban több játékot hozattak, így már barátomnak sem volt (olyan) fájdalmas a felár. Érdekes módon a küldemény idõben megérkezett.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása