Tékozló Homár

A Praktiker visszadobja a saját ajándékutalványait

2007.01.29. 16:28 | jackyll | 1 komment

Egész évben záporoznak az akciók mindenfelé, nyilván a Praktikerben is. Hát csoda, ha az ügyfélszolgálaton nem tudnak a 10%-os vásárlási kedvezményt biztosító utalványról? Gábor az elsõ akadályt még sikeresen vette, de azzal már nem tudott mit kezdeni, amikor az elsõ utalványért kapott újabb utalványokat a barkácsüzlet visszadobta:

Történt, hogy munkáltatóm év végi bónuszként Ticket Prémium ajándékutalványokat adott, melyhez a Praktiker nagy gálánsan hozzácsapott egy kártyát, mely szerint ha ezeket az ajándékutalványokat náluk vásárolom le, akkor milyen jó lesz nekem, mert 10.000 forint feletti vásárlás esetén visszakapjuk az ajándékutalvány 10%-át szintén ajándékutalványban (azzal, hogy a Praktiker által kibocsátott ajándékutalványok természetesen csak a Praktikerben válthatók be). Ez nagyon jó, gondoltam én, el is mentem a lágymányosi hídnál lévõ Praktikerbe vagy két hete, vettem ezt-azt 19000 forintért, majd odasétáltam a 10%-os engedményes kártyával meg a számlával az ügyfélszolgálathoz, hogy akkor kérném az ajándékutalványokat a 10%-ért. Látszott az ügyfélszolgálatoson, hogy fogalma sincs, mirõl beszélek, úgyhogy megmutattam neki az ajándékutalványaim maradékát is, hogy "látja? ehhez járt ez a 10%-os kártya is!"

Világos, ha a Praktikernél lennék ügyfélszolgálatos, biztos nekem sem lenne fogalmam a cég aktuálisan futó akcióiról... Nagy futkosás kezdõdött, majd jó negyedóra várakozás után megérkezett az ügyfélszolgálatos kisasszony 1900 forint (10%) értékû ajándékutalvánnyal - beváltható kizárólag a Praktikerben. Volt benne egy ezer forintos, meg 9 db százforintos címlet. Aláírtam az átvételi elismervényt, és már mehettem is.

Na, mivel ezen hétvégén is volt egy kis ráérõ idõm, meg úgyis kellett ez-az egy barkácsboltból, fogtam a Praktikerben kapott ajándékutalványokat, elmentam a Bécsi úton lévõ Praktikerbe vásárolni. Bepakoltam ezt-azt a kosárba, majd odamentem a kasszához fizetni. Átnyújtottam a lágymányosi hídnál lévõ Praktikerben kapott ajándékutalványokat, amiket a kasszás kisasszony hosszasan vizsgálgatott, majd közölte, hogy a 100 forintos címleteket nem fogadhatja el, csak egy darab ezrest. Miért is? Kérdeztem. Erre felhívta a kasszások fõnökét, aki utasította, hogy nehogy átvegye tõlem a 100 forintos címleteket! Innentõl kezdve hiába mondtam neki, hogy dehát én ezeket az utalványokat a Praktikerben kaptam! A droid csak nézett rám bugyután, és flegmán kérdezgette, hogy "akkor most mi lesz?"

Magyarázat? Semmi. Érvényes utalványokról van szó, a Praktiker pedig semmilyen utalással nem zárta ki elõre, hogy ne fogadná el a saját utalványait.

Egy ideig értetlenül álltam ott, majd fogtam, otthagytam mindent a kasszánál, mondván én ezeknél többet nem vásárolok. Mindesetre azért érdekes fogyasztóvédelmi kérdés, hogy a Praktiker olyan ajándékutalványokat bocsát ki, amiket azután nem fogad el - érvényességi idõn belül - illetve az is, hogy ha csak az ezres címletû ajándékutalványaikat veszik vissza, akkor mennyiért kellett volna vásárolnom, hogy érvényesíteni tudjam a beetetésnek szánt 10%-os kedvezményt? 100.000-ért?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása