Tékozló Homár

Trolival nehéz Tahóautósfalván

2007.02.09. 12:26 | jackyll | Szólj hozzá!

Közérdekû felhívással jelentkezik Charles Bronson Tahófalváról, avagy hókotró vagy egyéb személygépkocsival történõ összetalálkozáskor nehezen sérülõ munkagép tulajdonosát várják a 76-os troli végállomásához:

Sok békávés és utas panaszát továbbítom. Már negyedik napja parkol ez a VW a megállni tilos tábla után a Bethlen Gábor utcai trolivégállomáson. Így két troli nem fér el egymás mellett, ha a 76-os beáll a felszállóhelyre, a 73-as nem fér el mellette, és mögötte megbénul a közlekedés. A rendõrségre a dolog többször be lett jelentve hivatalosan, de semmi hatása. Néha kijön egy rendõrautó, pár percig álldogál a megállni tilosban, majd elmegy. Hiába, Budapesten ezt is meg lehet tenni.

Ez a jelenség sûrûn elõfordul belvárosi troliútvonalakon. 73,74,76,78-as trolik szenvednek tõle, és persze az utasok. A trolisofõrök nem mernek tenni semmit, mert ha csak lekoccolják az ilyen tilosban várakozó autót, egybõl sajáthibásnak minõsítik és súlyos fizetésmegvonás a "jutalmuk". A rendõröket baromira nem érdekli az egész, vonogatják a vállukat. Ugyan a rendõrkapitány õsszel kiadott egy közleményt hogy a tilosban parkolókat õk igenis elszállítják, de alighanem azóta más dolga akadt... A srácok szerint ki kellene tenni egy árpádsávos zászlócskát az ilyen elpofátlanodott tilosban parkolókra, lehet, egybõl ugranának a rend éber õrei.

Tudnának mesélni a 17-es villamoson vagy a 15-ös buszon utazók is, mit meg nem enged magának pár úrvezetõ és mennyire nem lehet számítani a rendõrökre. Vagy arrébb teszik az autót az utasok (polgári engedetlenség, hehe), vagy órákig áll a forgalom, mire elõkerül a tulaj, aki általában bocsánatkérés nélkül, röhögve távozik. Ha éppen még nem neki áll feljebb.

Abszurdisztán fõvárosában a tilosban járónak több joga van, mint a törvénytisztelõnek, sõt még az utóbbi szívja meg. Bécsben ha egy autóst letakarít egy villamos, akkor az autóst büntetik meg mert mit keresett ott. Nem is nagyon parkolnak be és igyekeznek kitérni a nagyobb jármû útjából. Nálunk még a villamosvezetõket is úgy oktatják, minden sarkon álljon meg, nem szédül-e be eléjük szabálytalanul valaki, mert nekik lehet még belõle bajuk, hiába ülnek õk a sok tonna fölött. Emiatt is van annyi baleset, mert a rendõri és városvezetõi hozzá nem állás miatt az egyéni közlekedõk (autósok, teherautósofõrök) semmibe veszik a tömegközlekedést.

A Homár felvehetné a programjába a bunkóbeparkolóautóst is, a sikeres tuskóáruház-egér-és-hülyetábla projekt mellé.

Köszi!

Ugyan már volt több ilyen projekt, illetve konkrétan trolis eset is, de nem zárkózunk el a frissebb anyagok elõl sem, tessék, csak tessék.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása