Tékozló Homár

70%-os kezelési költség a CIB-nél

2007.02.20. 09:39 | jackyll | Szólj hozzá!

Azt már tudjuk, hogy az interneten nincs biztonságban a pénz, viszont olyat még a Homár sem pipált, hogy egy 50 eurós átutalás kezelési költsége több mint 30 euró legyen. Gábor már igen:

Az alanti levelet eredendõen a PSZÁF-nak küldtem el, de úgy vélem, tõletek sem idegen a téma, úgyhogy részemrõl alkalmas nyilvánosság lennétek, ha úgy találjátok, közérdekû. Emilemet másolatképpen megkapja a Raiffeisen Bank info-osztálya is, alapvetõen nem a Raiffeisen a hunyó (részben azért igen), de velük ellenõriztettem le, hogy az itt következõ eset valóban úgy történt, ahogy írom.

Tisztelt Felügyelet!

Panaszt szeretnék tenni a CIB Bank ill. a pénzemet interneten kezelõ Moneybookers Ltd.-ellen, egy átutalásom elképesztõen magas kezelési költsége miatt. 50 EU-s utalásomra egy magyarországi devizaszámláról egy magyarországi devizaszámla felé, mindösszesen 33,74 EU kezelési költség rakódott rá, a végülis megérkezett összeg majdnem 70%-a. Az utalást február 2-án indítottam a Raiffeisen Banknál lévõ devizaszámlámról a Moneybookers Ltd.-nél fönntartott internetes devizaszámlámra, amit Magyarországon a CIB Bank kezel egy számla alszámlájaként. Megjegyzem, hogy internetes telefonálási lehetõségekre szoktam innen elõfizetni, alapvetõen sikeresen, bár szintén nem csekély kezelési költséggel.

Devizautalás a Raiffeisen Banktól:

2007. február 02., péntek -50,00 EUR Az átutalás kapcsán az alábbi költségeim keletkeztek, anélkül, hogy a Raiffeisen Banktól, vagy bárkitõl erre figyelmeztetést kaptam volna:

Átutalási bankköltség 2007. február 02., péntek -5,00 EUR

Devizautalás (másik bank kezelési költsége címén): 2007. február 06., kedd -28,00 EUR

Végül a ténylegesen megérkezett összeg 05 Feb 07 15:21 49.26 EU

Vagyis, 0,74 EU-t még ebbõl is lecsíptek. Összes költségem tehát 33,74 EU. Ezt elfogadhatatlannak tartom, és tisztelettel kérdezem, milyen eszközei vannak a Felügyeletnek arra, hogy egyrészt az érintett bankokat az utalások várható költségekrõl való pontos tájékoztatásra kötelezze, másrészt, hogy egyáltalán elejét vegye a „kezelési költség” címén folytatott szabad rablásnak így, országon belül. Tájékoztatásul jegyzem meg, hogy egy szerbiai átutalás kinti bank által fölszámított költsége 10 EU volt egy 80 EU-s utalásom kapcsán.

Megjegyzem még, hogy levelemet tájékozódás után küldöm, a Raiffeisen Bank panasz-ügyintézésétõl pontos információt kaptam arról, hogy a fönt fölsorolt tételek valóban az 50 EU-s átutalás kapcsán kerültek levonásra a számlámról. Ebben a tájékoztatásban utólag készségesen segítettek, de engem azért valahol elõre is érdekelne, hogy egy-egy utalásnál mekkora sarc várható.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása