Tékozló Homár

Torkonakadt Csütörtök

2007.02.23. 12:38 | jackyll | 1 komment
A féláron elegáns helyen zabalás személyében egy újabb szép hagyomány próbál integrálódni kuttúránkba, csak sajnos errefelé még teljes áron sem lehet elvárni sokat, ahogy gk kóstolta:
A péntekre is átcsúszó Torkos Csütörtök akcióból - amikor is ugye fele áron adják az ételt, hogy az akció mellett jó ételekkel és figyelmes kiszolgálással olyanokat is becsábítsanak a vendéglátóiparba, akik nem járnak - sok étterem kimaradt. De az Ellátó nevû hely rendesen. A Magyar Turizmus Zrt. gasztronómia-népszerûsítõ kampányától fellelkesülve éjjel az Ellátóban vacsoráztunk, mégsem az a fontos, hogy benne legyenek az akciós 683 étteremben. De itt már nemcsak az akciót, hanem a gasztronómiát is hiába kerestük.
Fél óráig tartott, ahogy a pultnál integettem és különbözõ helyszíneken követtem a pultosként is funkcionáló kiszolgáló srácot, bár senki nem állt elõttem sorba, de ki kellett várnom, amíg pakolt (tányért), flörtölt (mással), kioktatott (engem), hogy megmondhassam, kérek egy zöldséges pennét 750 forintért.

A kaja húsz perc alatt készült el, de valószínûleg ezalatt végig a tésztát forralták újra, mert szétázott, szétfõtt volt. Két darab pennét tudtam benyamnyogni, de nem az jutott közben eszembe, hogy Afrikában éheznek, hanem hogy a nyugdíjasotthonban hogy örülnének azok, akik épp protézisváltásban vannak. Újabb húsz perc múlva sikerült csak közölnünk a sráccal, hogy ehetetlen.

- Ez a tészta nem jó, szét van fõzve. Tudtok újat hozni helyette? - Pénzért persze. - De hát ez szar. Szét van fõzve. - Ez ízlés kérdése. - Dehát értsd meg, nem az a baj, hogy nem al dente keménységû lett, csak normál, hanem ehetetlenül pépes. - El tudjuk vinni.

Kaptunk helyette egy sztrapacskát újabb 990 forintért/adagját, ami sima nokedlivel készült, szárazon, ellátós módra. De akkor már megbecsültük a szart is, és megettük. Itt már csak az észt barátnõnk csodálkozott, de hát mit bámulsz? Itt ez van, egyél.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 18:26:25

Ellátó?
mit csodálkozol ezen? régen Utasellátó volt, csak utas már nincs a mávnál. maradt az ellátó, régi szoci jellegű kiszolgálással.
amúgy te valami cingár faszi lehetsz, egy kigyúrt izompacsirtának biztos nem vitték volna ki :)
süti beállítások módosítása