Tékozló Homár

Már a Jack Daniels sem a régi

2007.02.26. 13:58 | jackyll | 1 komment

A kevesebb néha kevesebb sorozatunk új fejezetéhez érkezett. Ezúttal nem egy hazai termék életciklusát követhetjük, hanem egy jól forgó világmárkáét, amit Dombi talált:

Kedves Homár, a napokban rendezgettem a pia készletemet és egy érdekes dolgot vettem észre. A képen jól látszódik a frissen kapott és az 5éves verzió közötti különbség. Ennek fényében kiváncsi lennék, hogy anno Mr.Jack 1866-ban milyen kiszerelésben és mennyi alkoholfokban kezdte el az általam kedvelt ital elõállítását. Ha a tendencia folytatódik a most 2éves fiam már csak 0,5L/25%-os változatban fog vele találkozni. Ui: Mindkét üveg itthonról származik.

Vicces, hogy a Wikipedia fotóján egy köztes állapotot örökítettek meg.

16:22 update Lajostól:

erre is megvan az egyszerû magyarázat. Pár éve a jövedéki adóra vonatkozó törvényt úgy módosították, hogy a 40%-osra kevesebb adót kell fizetni, mint az afölöttire. Talán Ti is emlékeztek, akkor lett az Unicum is 42% helyett 40% - magyarul megmondva, el is baszták vele rendesen... Bizonyára itt is errõl van szó, készítenek egy olyan változatot, amit nálunk el lehet adni, bizonyára ugyanannyiért, mint máshol, kevesebb adót fizetve.

Ez egy ilyen ország...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 18:14:58

mint már írtam, viszki pfuj...
süti beállítások módosítása