Tékozló Homár

Túró Rudi az arisztokráciának

Pöttyös Túró bonbon

2007.02.27. 00:15 | mvmv | 2 komment

Hatalmas kosár Pöttyös Túró Bonbonnal kopogtatott a Homár-lak ajtaján a postás. A tesztelésre küldött megvesztegetési csomagot testvériesen szerkesztõségi kóstolásra bocsátottuk, majd kíméletlenül lejegyeztük a bonbon-ízlelõk lelkes és szkeptikus megnyilvánulásait. A hungarikumok hungarikuma hagyományromboló merénylettel próbálkozott és erõteljesen megosztotta a rudiimádó közvéleményt.

A hengerrudihoz szokott tesztelõk igen nehezen dolgozták fel például a bonbon belsejében található mogyorós tölteléket. Egyesek szerint ez benne a legjobb, mások szerint a Túró Rudi-történet sötét korszakának hírnöke. "hm, hát összességében nem is rossz. A csomagolásba nehéz belekötni, a termékkel is csupán annyi bajom van, hogy a csokis (vagy talán mogyorós) töltelek trockista elhajlásnak tûnik, én ragaszkodnék az ortodox csak a túró vonalhoz. Megjegyezném, hogy a Túróbonbonnál gusztustalanabb márkanevet nehéz lett volna találni" - érvelt Király kolléga.

A túró szárazság-nedvesség együtthatója is komoly választófalnak mutatkozott. Zsófi szerint a bonbon a mogyorókrémmel töltött rudi klónja, mégis kicsit bénább annál. "a krém gyengébb benne, a túrós rész pedig meg lágyabb, habosabb, mint a rudikban, ami nálam nem nyerõ. en a 80as evek rudiját szerettem, aminek a túrórésze kicsit szárazabb volt, és valami citromos aromával bolonditva." Borokon edzõdõ Gazda kolléga viszont éppen a lucskosságban látja a bonbon fényét: "végre valami fantázia. kis lépés az emberiségnek, nagy lépés a túró rudinak. közelít az etalon orosz szirokhoz, de persze sokat kell tanulnia még. nem annyira száraz és unalmas, mint a mezei pöttyös, de még nem elég krémes, nem elég érdekes, nem elég kifinomult. a mogyoróíz pedig úgy, ahogy van, balfogás. még jó, hogy nem gesztenye, bazmeg."

Stökinek ízlett az újítás, mégis néhány konkrét tanácsot fogalmazott meg a Pöttyös élelmiszermérnökei felé: "A kakaós étbevonómassza nem okoz csalódást, a hidrogénezett növényi zsír és a szójalecitin simogatása ismerõs és megnyugtató. A csokoládé mögött már érezni az élelmiszermérnökök bátorságát. Az enyhén gyümölcsös túrózamat szerényen háttérbe húzódik, a kukoricakeményítõ teret enged a mennyiségét tekintve is markáns természetazonos törökmogyoró-aromának. A bonbon lecsengése hosszú, az erõs nutellás utóíz nem az, amit egy Pöttyös terméktõl elvár az ember. A hagyományokkal való szakítás ezzel együtt jól sül el, bár egy kevésbé füstös, mazsolás töltelékkel talán nem csak 4 pontot érdemelne az 5-bõl".

Összefoglalva: a bonbon leginkább a mogyorókrémes rudira hajaz, az eredeti pöttyöshöz képest sokkal töményebb, valamivel édesebb, sokkal lágyabb és sokkal kerekebb. Valakinek még az 'exkluzívabb' kifejezés is elhagyta a száját, de aztán másvalaki csúnyán nézett rá, úgyhogy visszaszívta.

Végül hangsúlyoznánk, csokival és kütyükkel a Homár bármikor (értsd: bármikor) megvesztegethetõ.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 18:13:46

"...a rudi jó, a rudi tökéletes..."

hajós rulez, nem emilrulez

2009.10.26. 11:19:23

a pöttyös tútó rudi a legszarabb édesség, amit valaha ettem életemben!
Egyszer kíváncsiságképpen kipróbáltam a meggyset, ne tudjátok meg, milyen hamar köptem ki..
Minden elismerésem annak, aki ilyen szart szeret enni..XD
süti beállítások módosítása