Tékozló Homár

A Freemail szeret téged

2007.04.11. 12:45 | jackyll | komment

Még egy hétig sem bírta a Homár, hogy ne rakjon be újabb T-s posztot, delegalább nem az elfelejtett/kikötött/bekötött internetrõl szól, hanem a megújult Freemailrõl. LP ugyanis az oldal karbantartóival szemben vette a fáradtságot és végigolvasta a felhasználási feltételeket:

Sziasztok kedves tengeri állatok! :-) Mindig olvaslak Titeket, ezért jutott eszembe, hogy elküldjem, amit most találtam a megújult freemail "Felhasználási feltételek" oldalán. Na meg azért, mert a minap olvastam az Indexen, hogy a T-Com kevesebbet szeretne szerepelni a Homárban... :-) Hozzáteszem, a Felhasználási feltételeket általában senki nem olvassa el, igazából ritka véletlen, hogy én ezt tettem, csupán azt szerettem volna kideríteni, hogy a hatalmas betûkkel reklámozott 1 GB levelezési tárhely mindenkire vonatkozik, vagy csak azokra, akiknek korábban freemail Extra (vagy hasonló nevû) elõfizetése volt. Nos, mindenkire vonatkozik, köszönet érte a "Nagy Lila barátjának", de most tényleg! Remélem a lassulás is csak idõleges, mert egyelõre használhatatlan munkaidõben. Viszont olyan minimális jogérzékkel sem rendelkezett, aki a Felhasználási feltételeket írta, hogy nem bírtam ki, hogy el ne olvassam és be ne küldjem! :-)
És amit kimazsoláztam belõle: 1. Bevezetés
"A T-Online fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, elõre meg nem határozott rendszerességgel aktualizálja, felülvizsgálja, kiegészítse és egyéb módon módosítsa a jelen felhasználási feltételeket, és új vagy kiegészítõ szabályokat, irányelveket vagy feltételeket szabjon meg a szolgáltatás Tag általi igénybevételére vonatkozóan. A frissítések, felülvizsgálatok, kiegészítések, módosítások, valamint a kiegészítõ szabályok, irányelvek és feltételek azonnal hatályba lépnek és a felhasználási feltételek szerves részét képezik. Felhasználó kötelezettsége, hogy idõrõl idõre áttekintse a felhasználási feltételek esetleges módosításait. Amennyiben a változtatások megjelenését követõen továbbra is igénybe veszi a szolgáltatást, az azt jelenti, hogy elfogadja a módosításokat és egyetért azokkal."

Szerintetek hányan vennék észre, ha holnaptól fizetõs lenne a freemail? Szerintem ezért simán elkaszálnák õket, minimum arról kell értesíteni a felhasználókat, hogy megváltoznak a szerzõdés feltételei, nem? Legalább is a bankok így csinálják, és biztos nem jószántukból... :-)

2. A legjobb! :-)

"1.2. A szerzõdés létrejötte fizetõs szolgáltatások esetében (például SMS-értesítõ szolgáltatás) [...] A szerzõdést megelõzõen a T-Online a szolgáltatással kapcsolatban az alábbi információkat szerepelteti a honlapon: - szolgáltatás árát, - az ár ellenértékeként kapott szolgáltatás részletes leírását, illetve a teljesítés módját, - tájékoztatást, hogy az ár tartalmazza-e a szolgáltatást terhelõ közterheket, - az igénybe vevõhöz történõ eljuttatás minden költségét. (ezt nem értem???)"

Mit tehetünk, ha nem érti szegény! Hát magyarázzuk el neki! :-) "az igénybe vevõhöz történõ eljuttatás minden költsége", pl. mikor a kamionra felrakják az összes bitet, az meg azután szépen beparkol a házunk elé, és akkor a benzinköltséget nekünk kell állni.

3. A nihilista konfiguráció:

"3. Mûszaki követelmények

A Tag tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Termékek (például levelek, digitális fényképek) használata egyéb hardver és szoftver eszközöket igényel(het) (például a Termékek fizikai adathordozóra másolása és a Termékek mûködtetése engedélyezett digitális lejátszó eszközön), valamint hogy az említett hardverre és szoftverre vonatkozóan a Tag saját felelõsségére jár el. Azt követõen, hogy a Tag letöltötte és megkapta a Terméket, a T-Online nem vonható felelõsségre a Termék károsodásáért, megsemmisüléséért illetve sérüléséért.

A [freemail] használatához javasolt számítógép konfiguráció:

4. Felhasználói megjegyzések, visszajelzések és javaslatok"

Legalább valaki elolvasta egyszer is ezt az egészet rajtam kívül? Tartok tõle, hogy nem...

4. Ha beszólsz, letiltunk...

"7. Szerzõi jogok védelme A Felhasználó elismeri, hogy T-Online Magyarország Zrt. tulajdona minden olyan jog, amely a T-Online Magyarország Zrt. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötõdnek. A Felhasználó a fenti védjegyeket illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben."
Azaz: nem mondhatom, hogy "Te szemét Nagy Lila, izé, magenta!". Itt már kezdjük az alkotmányos jogainkat is elveszíteni... de hát így van ez, ha az ember levelezni akar manapság... 5. Most lebuktam... még ugyanitt:
"A T-Online elõzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalak tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni."
Úgyhogy nem tõlem kaptátok! :-) Mondjuk ezt minden szolgáltató beleveszi a szerzõdésbe, és nyilván a mostani felhasználás nem meríti ki a szerzõi joggal való visszaélés fogalmát. Maximum valami becsületsértési perben lehetne keresnivalója... :-) 6. Ez szimplán hülyeség...
"9. A [freemail] használatának korlátozása [...] - A Felhasználó a számára nyújtott szolgáltatást felhasználva kéretlen üzeneteket küld. Kéretlen üzenetnek minõsülnek azok az elektronikus üzenetek, amelyek : [...] Olyan e-mail-eket küld, amelyek több mint 32 címzettet tartalmaznak a "címzettek" listában (To, Cc, Bcc) A szolgáltató az ilyen kéretlen kereskedelmi vagy kéretlen tömeges e-mail-ek illetve nagy mennyiségû levelek átvételét illetve továbbítását a hálózatának és rendszereinek védelme érdekében szoftveres és/vagy hardveres eszközök segítségével megtagadhatja."
Na tök jó! A legénybúcsút akkor nem innen szervezném... De igazán tájékoztathatnák a felhasználókat az ilyenekrõl...

Szóval ennyi! A végét már csak átfutottam, de szimpla egyenszerzõdésnek tûnik. Talán még egy érdekes momentum, amivel nem találkoztam még, hogy nem csak a reklám/trágár/pornográf stb. típusú levelek/képek/egyebek küldése tilos, hanem olyan is, amelyik "súlyos vagy széleskörû ellenállást vált ki". Muhaha! Na, jó vizet!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McWolf 2007.06.20. 08:00:28

Akkor elektronikával foglalkozó dolgokat nem rakhatok föl? Abban sok az ellenállás :(
süti beállítások módosítása