Tékozló Homár

Hússzállítás a Tescóba

2007.05.25. 12:04 | jackyll | Szólj hozzá!
Mindannyian hallottunk történeteket, olvastuk a könyvet, F.ker pedig most egy életközelinek tűnő teszkós hússzállítós módszert vázol:
Csak érdekességképpen, csak nektek: feleségem öccse rendszeresen szállított X helyről húst a Tesónak, néha elkísértem én is. Nyilván élből letagadnának mindent, de bárki megnézheti a teherautó bejárat előtt álló sort és annak sebességét. Szóval megérkezik az ember a géppel. Nyáron. És vár. Én volt hogy 4 órát vártam, igaz, már a kapun belül. Ahhoz, hogy a hús ne rohadjon meg, folyton járatni kéne a hűtőkompresszort (IFÁnál egy-egy külön benzines gép, 2 l /óra), amit a söfőr nem tesz meg üzemanyag leszippantása végett. Így a -18 fokos cucc jó esetben -4 fokon kerül átadásra, ami meg frissáru, hát hogy mondjam... szóval szobahőmérsékleten.
Bent mindenhova ki van ragasztva, hogy "ellenőrizd a húsok hőmérsékletét", kamera is van, de mindenki azzal van elfoglalva, hogy mit hogyan nyúljon le (a sofőr meg hogyan bassza át az átvevőt). Mert ugye lemérik a húst... az mindig többet kéne, hogy nyomjon (gyárban ráhagyással csomagolnak), de az éber söfőr előre kivette a részét, szóval így pont annyi. Elég baj. Nem jó! Ilyenkor baszogatják egymást, kesselnek egy picit és jó napot. Ha meg a sofőr még nem vette le a részét, akkor a +5-10%-ot lenyúlják a raktárban. Kinek van ilyen körülmények között ideje hőmérőzésre? Persze tudom, rágalom, rágalom. Én saját szememmel láttam a nem mondom meg melyik tesóban. A több órás várakozásból (amiről bárki maga meggyőződhet) meg mi másra lehet következtetni? Amúgy más helyen (pl. Cora) külön beállók vannak a különböző húsos gépeknek, és persze fél óra alatt le is lehet adni az árut. A kertibútor meg várhat egy kicsit.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása