Tékozló Homár

'Tényleg ilyen hülyék dolgoznak a Magyar Posta Hírlap Igazgatóságán?'

2007.06.14. 00:05 | szily | 30 komment

Szerintünk lehet, hogy filozófusok, vagy David Lynch elvakult rajongói, esetleg mindkettő. És az sem kizárható, hogy a postás olyan, mint az elektron, vagyis egyszerre tud lenni itt is meg ott is. Ja, és nem hittük volna, hogy a Zseb Garfieldnek vannak előfizetői.

A csatolmány szerint megdönthetetlen bizonyítékom van, hogy a postánál nemcsak teleportálni, de időben is képesek utazni a kézbesítők. Ezt az értesítőt a mai napon (2007.06.13) találtam a zárt kapun belül lévő postaládámban. Érdekes módon eddig még nem okozott gondot a kapun való bejutás, ill. a kérdéses küldemény postaládába helyezése. Hogy égne porig az egész cég.

-tbs-

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyuvo 2007.06.14. 00:13:43

Nah az ilyenek miatt nem fizetek elo tobbet ujsagra. Kaptam en mar gyurve, szakitva, szetazva, vagy legroszabb esetben meg se kaptam. Inkabb megveszem a boltba.

dehiszezénvagyok 2007.06.14. 01:11:06

Én diák-kedvezménnyel fizettem elő a HVG-re, 3 hónapra. A 12 számból egyetlen egy dbot kaptam meg (persze a karácsonyi dupla szám volt az, ajándék-féleképpen, gondolom én). Felhívtam a fenti céget, ahol egy hölgy azt mondta, hogy nem tudnak bejutni a kézbesítők a házba, mert nincs kulcsuk - és tényleg. Menjek be, adjak nekik kulcsot. Nem adtam. Hozzá tenném, hogy előtte is volt 1x HVG-előfizetésem, akkor megkaptam minden számot,egytől egyig (kulcsot nem adtam persze). Úgy látszik fejlődnek. Visszefele.

Dávidot nem lehet becézni 2007.06.14. 05:51:37

Mondok jobbat!
Velem is hasonló fordult elő egyszer, de akkor az a cetli volt bedoba a postaládába, hogy azért nem tudták kézbesíteni a HVG-t, mert nincs postaládám. Az értesítés nem is akárhogyan jutott el hozzám, hanem postán feladva (volt rajta mindenféle postai bélyegző)!
Külön pikantériája a dolognak, hogy a HVG ugye elvileg csütörtökön jelenik meg. Az értesítést hétfőn adta fel a posta és a következő lapszámmal együtt volt bedobva! Tehát az elvileg következő lapszám megjelenéséig átvehető újság átvétele furcsa tér-idő zavarokat eredményezett volna.

Amióta azonban felhívtam a HVG-t, rendesen jön (lekopogom)

Secnir 2007.06.14. 06:04:53

Postabiztostó (mert ilyen is van) felmondta a biztostásomat. jó. felhívom őket, a befizetett biztosítást kiküldik postán, másfél hét múlva fog megjönni. no comment.

psr6 2007.06.14. 07:10:30

ELÁRULOM a titkot. kétféle postás van budapesten. Az egyik aki a levelet, értesítőket, nyugdíjat, stb-t viszi, és a másik, aki a szórólapot, újságot, egyebet, amit csak szórni kell, mert az egy fő képzett postás egyszerűen nem bírná el.
A képzettnek van kulcsa vagy tudja a kapukódot, ritkán változik, képzett szakember, ismeri a területet. A hírlapot, szórólapot egy vagy több kézbesítő vállalkozás viszi, nekik tényleg nincs sokszor kulcsuk, mert mostanában sok vállalkozó elhagyta a postát (piaci helyezkedés, viták, stb) és átadáskor a kulcsokat nem vagy csak részben adták át. Van olyan kerület, ahol átadtak 1200 kulcsot, de mindegyikről leszedték, hogymelyik címhez tartozik. Vagyis a jó hazai vállalkozói morál miatt szív a posta és a T. előfizető. Ez így egy év eleje óta.
Ezért tűnhet úgy, hogy a "hülye" bedobta az értesítőt a lappal együtt, hisz egyszerre veszed ki, de nem tudod, hogy lehet, aznap legalább kettő, de szórólapok miatt akár több kézbesítő is járhatott ott, és még számos variáció.

Szerelmes ember (törölt) 2007.06.14. 07:11:36

Azt csak is a postán tudják megmondani szerintem, hogyan tudják az értesítőt bedobni, de az újságot nem:D

eastern 2007.06.14. 07:18:33

Hát igen, lehet, hogy a postán hülyék dolgoznak, de itt a Homáron sem a zsenik osztják az észt. Különben nem okozott volna gondot egy egyszerű posta értesítő elolvasása és értelmezése. Merthogy abban le van írva feketén fehéren, hogy: "Tájékoztatjuk Önt, hogy jelen értesítőt a levélkézbesítő kollégánk kézbesítette az Ön részére." Szóval: A hírlapkézbesítő kulcs híján nem jutott be az épületbe, ezért kiállított egy értesítőt, amit a levélkézbesítő (gyk: postás), akinek általában van kulcsa, bedobott a levélszekrénybe. Kérdem tisztelettel: mit kellett volna másképp csinálnia a hírlapkézbesítőnek, ha egyszer - mint azt az egyik kedves hozzászóló nagy önérzettel megjegyezte - nem adnak neki kulcsot? Rúgja be az ajtót? Nem a kedves címzett dolga lenne a levélszekrény hozzáférhetőségének ( akár azzal, hogy kulcsot ad, akár azzal, hogy kívülre rakja a levélszekrényt) biztosítása?

psr6 2007.06.14. 07:20:22

Ja, egybként a fenti értesítőn is olvasható, hogy az éresítőt a "levélkézbesítő kollégánk" kézbesítette, tehát nem az újságkihordó. Persze megértem, mivel nincs teljes részletességgel kifejtve a helyzet az értesítőn, így félreértéshez vezethet, vagy mókásnak tűnhet, mert nem várható el, hogy mindenki tisztában legyen a nagyvárosi kézbesíts rendszerével.

Egyébként a bejutást a házba az előfizetőnek kell biztosítania, valahol ki van függesztve minden postán a szabályzat, mielőtt valaki előfizet valamire, érdemes tanulmányoznia. Természetesen a vállalkozócserék gondjai már nem az előfizetőt kellene, hogy terheljék, de attól az értesítés rendszer még működik.

Remélem sikerült lelepleznem a rejtélyt :)

psr6 2007.06.14. 07:25:25


És mielőtt valaki megkérdezné, hogy ha a leveles postásnak van kulcsa, akkor miért nem másol belőle a szórólapos-újságosnak, akkor az azért van, mert a posta köteles megőrizni a kulcsokat, vigyázni rá és nem "terjeszteni", kiadni harmadik félnek, márpedig egy külső vállalkozás bizony 3. fél. A vállalkozónak, aki bevállal egy területet, rendelkeznie kell bejutási lehetőséggel, vagy a korábban ott dolgozó vállalkozótól átveheti, de isten ments,hogy a posta vagy bárki nekiálljon a házak kulcsait sokszorosítani...

Érdekes helyzet, megérne pár kört a Zugügyvéden, hogy mit lehet ilyenkor csinálni, előfordult már minden.

Persze a legrosszabb, hogy az előfizető ilyenkor joggal bosszankodhat, mert a kulcsvita jogi és más rendezetlensége nyilván őt nem szabadna, hogy érintse.

Szar ügy.

Manyizga (törölt) 2007.06.14. 07:48:24

A mi postásunk nem tud olvasni, csak félig.
A két közvetlen házszomszédunk családneve S, illetve Sz betűvel kezdődik, (utóbbival a miénk is). A házszámok rendre 3, 1/A, 1. Ki van írva, ráadásul az én kapumra még a név is. Rendszeresen a szomszédokhoz dobja be a mi, és hozzánk a szomszédok leveleit.

Feleségem szerint ne szóljak, mert "amúgy rendes" a postás. Ja, csak alkalmatlan a munkára, amit végez. Az ilyen miért nem az utcát söpri inkább? :-(

birdlady 2007.06.14. 08:17:33

Nekem rendszeresen úgy dobják be az újságokat, hogy szanaszét van szakítva, meggyűrve, megtépve...

toi 2007.06.14. 08:23:26

Manyizga 2007.06.14. 07:48:24
gondolkoztál már azon, hogy a feleséged miért védi ennyire a postást? :)))



bocs, nem akartam paraszt lenni (de az voltam), de ezt a labdát le kellett ütnöm:)
mégegyszer bocs.

Ortó 2007.06.14. 08:27:09

Ismerős. Több lapnak előfizetője voltam, de már nem. Általában csak nem jött az újság, de egyszer kaptam a levélszekrénybe olyan értesítést, h "nincs levélszekrény", persze az ügyfélszolg semmit se tud (ált. föl se veszik). Külföldről rendelés? Pah!

nem rajongó - e 2007.06.14. 08:34:22

misztájping, ebből cikket írni... jó vagy, szily!

hej parasztok, rábasztok.

kismuci 2007.06.14. 08:35:19

HVG-előfizető vagyok már bő 2 éve, eddig nem volt gond. Máj. 1. után párszor csüt. helyett pénteken/szombaton landolt nálam az aktuális szám. 2 hete épp szabin voltam csütörtöki napon, így sikerült összefutnom a kihordóval, kiderült, h. máj. 1. után más hordja ki a lapot (legalábbis mifelénk), mint korábban. (Ezt vhogy sejtettem...) Kérés: Adjak neki kapukulcsot, mert nem tud bejönni.Én:Már bocs, de ha mindenkinek kapukulcsot adnék, aki kéri, mi értelme lenne a kapunak?! És kérdem én, az elmúlt 2 évben hogy jutott be a kézbesítő? Kulcsa neki sem volt...Mondtam neki, kérdezze meg az elődjét, hogyan csinálta. Érdekes, vele nem volt semmi probléma, az újság legtöbbször már kora reggel a postaládámban volt... :/

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2007.06.14. 08:44:58

Én azon csodálkozom, hogy van olyan postás Mo.-n, aki olvashatóan ki tud tölteni egy ilyen értesítőt. Imádom, amikor bedobnak egy olyat, amit különböző küldemények megérkezéséről készítenek (mert pl. kihozzák, de nem vagyok otthon) és el kell vele menni a központi hivatalba átvenni. Na azokon aztán ember legyen a talpán, aki el bír menni. Hogy mi az, ki küldte, stb. Rosszabb, mint egy orvosi recept. Azon szoktam csodálkozni, hogy bent a hivatalban megtalálják...

Landy4x4 2007.06.14. 08:53:17

Nekem meg hagytak értesítõt névre szólóan (hosszú vezetéknév + két kereszt) szépen kiírva. Elslattyogatam a postára érte, mire közölték, hogy ez céges, adjak cégpapírokat (cégnév 5 betû). Mekérdeztem, hogy nekem ezt mibõl kellett volna tudnom + ennyire nem lehet süsü a kézbesítõ, hogy imádjon körmölni:). Kabaré!!!

andreasue (törölt) 2007.06.14. 09:19:49

Az semmi...(ahogy a legjobb helyeken mondják) Van egy ismerősöm, aki újságot kézbesített valamikor a 80-as évek végén. A szomszéd meglátta, hogy beszélgetünk és megkérdezte, Te ismered ezt a srácot? Ez nem normális! A szomszéd járatta a Rakéta Regényújságot. Ha jól emlékszem kedden, vagy szerdán jelent meg az újság, de a srác mindig csak vasárnap hozta. Egyszer kérdőre vonta a szomszéd, hogy miért csak vasárnap kapja meg, mire azt mondja neki a srác, Há' mer' addigra tudom elolvasni! Másik alkalommal panaszkodott neki a szomszéd, hogy mindig kilopják a Népszabit a postaládájából. Legközelebb úgy kézbesítette a srác, hogy belecsomagolt egy követ az újságba és feldobta a másodikra, az erkélyre.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2007.06.14. 09:41:39

Tudom, hogy milyen a posta, de azért ezt jobban át kellett volna gondolni, mielőtt ilyen főcímet ír a kedves Író úr/hölgy. Nekem is ugyanez volt a problémám a Zseb-Garfielddal , szerencsére már az utolsó számnál tartott az előfizetésem.
Most már nagyon sok olyan küldemény van, amit nem a kir. postás visz ki.Nekem a Playboyból szokták kilopni a dévédét, de azt nem a postás hozza.

navilight (törölt) 2007.06.14. 09:43:43

Sziasztok!
Nekem is vannak ilyen történeteim, nem is fárasztalak vele bennteket.
Csak azt nem értem, hogy ha a jó munkásemberek, akik valamit be akarnak hozni a házba (ahol egyebként több lakás is van és szerencsétlenségemre enyém az első kaputelefon), akkor ilyen estekeben miért nem használjkák a kaputelefont?

JuliaNervosa 2007.06.14. 09:46:46

Én évek óta nem láttam postást, jut eszembe. :)

toi 2007.06.14. 10:38:06

én már megtettem

tücsökbogár 2007.06.14. 10:45:31

Klarky, az értesítő hivatalos küldemény érkezéséről cédulka azért is érdekes, mert nálunk már jó ideje, meg sem próbálja átadni a postás (magát a küldeményt). Egyszerűen csak bedobja a cédulát róla. Talán gyorsabb kitölteni egy ilyet, mint lifttel feljönni pár emeletet… Pont tegnap szedtem ki egy ilyen értesítőt a levélszekrényből, hogy ő megkísérelte x-y óra között, csak nem voltunk otthon. Namost, nem az első eset, hogy épp otthon voltam akkor. És senki nem csöngetett… viszont megint mehetek a tehetségtelen, ostoba postára sorban állni a hőségben, és elpocsékolni egy csomó időt azért, mert a tisztelt postás úr, lusta megnyomni a liftgombot.

2007.06.14. 10:53:01

1. Örvendetes a fórum visszatérése.
2. A postával mostanában nekem is csak bajom van, őrület, hogy a Bajcsy sarkán a viszonylag nagy postán egy darab levél feladása délután fél négykor 34 percet vesz igénybe, mértem. Egy csekket a kis hölgyek 5-6 perc alatt intéznek el. Remélem hamar jönnek az új postacégek, én fizetek többet, de akkor ne azzal menjen el a napom, hogy egy levelem van. Hát ennyi.

petya a barátságos :) 2007.06.14. 12:04:18

psr6, biztosan igazad van, de amikor az ember előfizet egy újságra, nem érdekli, hogy a Postán belül ez hány vállalkozás, ő a Postával köt szerződést. Oldja meg a Posta, vagy legalább figyelmeztesse a gyanútlan ügyfelet (ne már a belső szabályzatokat kelljen nekem bújnom), hogy hány darab kulcsot kér ahhoz, hogy a befizetett pénzéért szolgáltatást is kaphasson.
És arra mi a tuti magyarázat, amikor néha kapok újságot, néha nem, néha kiszedve belőle az esetleges ajándék-mellékletet, néha szakadt és gyűrött? Erre is találnék valami jó kis tájékoztatót a Postán olvasgatva?

hivatásos naplopó 2007.06.14. 17:55:20

Azt mondja mar meg nekem valaki, hogy ha en elofizetek egy ujsagra (szerzodest kototk a kiadoval) mi a halal retkes f...ert kellene nekem tisztaban lennem azzal, hogy a posta alvallalkozojanak kulon kulcs kellene. Raadasul erdekes modon januarig nekem is gond nelkul jott a HVG azota katasztrofa. Le is fogom mondani, ha lejart, megmondom nekik, hogy szerzodjenek a kuldemenyes postassal, o ugyanis mindent kihoz meg jo arc is vagy felejtsenek el egy eletre...

stiu 5 2007.06.14. 19:45:52

Sziasztok!

Mintha a saját sztorimat olvasnám. Előfizettem egy drágább magazinra (bem nevezném meg, ez nem a reklám helye), majd hiába vártam, csak nem jött meg. Pedig akkor már egy éve nem volt gond a kihozatalával. Majd egyszer csak megtalátam az értesítőt a postaládámban, hogy a postás nem találta a postaládát és az épületbe sem tudott belépni (társasház). Az ajtó mellett a hatalmas csengőgomb, még nagyobb felirattal, hogy porta. Telefonáltam, rendben, kiküldik újra. Elmondtam, hogy lehet bejutni. 2 nap múlva újabb papír, nem találta a postaládát, és nem tudott bejutni. Jó. Elmentem érte a postára, ami esetemben mintha a világ végén lett volna, vittem a cetlit, kértem a magazint. A néni hosszas keresgélés után kihozott egy papír borítással és a címemmel ellátot újságot. Kezdtem megörülni, amikor a borítóból kicsusszant egy 67 forintos rejtvény újság. Szóltam miatta, mire a néni lelkesen elkezdett győzködni, hogy én erre fizettem elő. Hosszas huzavona, és a külső címkén is szereplő magazin név mutogatása után véget ért kis kalandom. Sajnos ez csak egy a sok sok meg nem kapott levél, magazin, csomag problémás kézhez kapása közül.
Összességében mondhatom, még soha semmit nem sikerült hibátlanul kihozniuk, pedig a belváros szívében lakom.

LlamaDalai 2007.06.15. 01:54:08

Namost:nem hosszú ideig tevékenykedtem kézbesítőként, mert inkább egyetemre mentem, de pár tapasztalatom van, ami talán érdekes lehet.Én ugyan civil postás voltam, ahogy mondani szoktuk, mivel alvállakozós voltam, s mint ilyen halmozottan hátrányos helyzetben voltam, hisz meló van dögivel, meg megbecsülés is, ugye, de nincsenek olyan biztos juttatások, mint esőkabát, normális kocsi, vagy friss és biztos kulcscsomó.
Kód/kulcs: rengetegszer még a postásnak sincs meg a a kulcs, ami nyitná a kaput, mert akármi. És olyankor az ember áll kint, és vár, hogy beengedjék, vagy kapuzik, de erről később. Egy címről visszavinni egy rakat levelet gáz. Kód, meg sokszor olyan cetlire van ráírva, ami ezer emberen átment már. Én pl csak egy járatot kaptam meg rendszeresen, az is a legrosszabb 13. kerületi környék volt, a többi mindig lutri volt. Sokszor megesett, hogy a paír olvashatatlan volt, elázott, vagy egyszerűen nyáron a tinta beleszublimált a nadrágzseb belsejébe... Volt olyan, hogy még a járatban lévő "öreg" sem tudta, hogyan lehet bejutni valahova. Azt nem is mondom, hogy az iylen lakóparkoknál már egy házszám megtalálása is csoda...
Ha meg nem adják le a kulcscsomót...
Kaputelefonálás: volt egy cím, ahova csak így lehetett bejutni, és ugye az ember elsőre megjegyzi hova kell telefonálni, illetve ahol még mondják is, hogy "ej, komám, ide mindég kapuzhátsz, mi mindig itten vagyunk". Sejthető, hogy roma volt az illető. Örültem, hát ez megoldva. Másnap kivételesen ugyanazt a járatot kaptam. Örültem, jólesz. Csengetek. Hát, az úr nem volt otthon, csak az asszony vette fel nagy sokára, és mielőtt bármit mondhattam volna, akkor káromkodott, hogy még. De azért beengedett. Hát, jót üvöltözött, hogy "itt még szarni sem hagyják az embert". és kérdezte, hogy mit hoztam. Mondom maguknak semmit. Kicsit kellemetlen volt.
Másik hely, ki van írva a kapura, hogy a kutya harap. Néz is csúnyán rám, hogy mit akarsz. Nézem kapun a ládát, hát, nem marad meg benne semmi(leteszteltem reklám anyaggal, leesett a sárba(zuhogott az eső, semmi fedezék, egy szál póló). Hát, mondom itt így nem hagyom, otthon senki, semelyik lakásban. Másnap vittem megint a leveleket oda(ez volt a kellemes stabil járat - volt, amikor csak azért nem kötöttek belém, mert én vagyok a postás, és én hozom a segélyt(nem vagyok ilyen előítéletes gondolkodású, megmondták:) )), jött egy fickó, aki mondta, hogy legközelebb menjek be nyugodtan, mert a kutya nem bánt. És tényleg nem, kedves volt, de nem mondtam volna meg elsőre.
Ja, és nekünk pl tiltva volt, hogy felmenjünk lakáshoz, kézbe adni csomagot, nemtom miért, talán, hogy ne jussunk illegális keresethez, vagy mi. És sok ládára nekünk kellett odapingálni, hogy kié, miután valami öreg megmutatta a házból. Jah, meg volt, hogy valakinek volt ládája, de értesítettek, hogy elhunyt. Na, ezt sem modnták meg bent. És mi meg visszük oda a aszámlát. (Mondjuk mekkora lehet, hogy te ráírod a levélre, hogy mi van az illetővel, és nem igaz, a másik postás kiviszi, és akkor kap valaki egy olyan levelet, amire rá van írva, hogy ez meghalt...)
Szóval nem is mindig azok az emberek hoznak dolgokat(nem csak szórólapot, hanem számlát, csomagot stb.), akik "profik", és nem tudják, hogy merre hogyan. Nem mondom, hogy minden postás jó ember, pláne nem szent, de egy kis megértést kérek.

Apy 2007.06.15. 16:38:48

Láma úr: :)
Az utálat a Postára irányul, nem a néhai kézbesítőre. Persze sokért nem adnám a percet, mikor utóbbi épp a dvdmet bányássza a fólia mögül, és én fülön csíphetem... :) De mint fent már tényleg sokan leírták, Postának az lenne a dolga, hogy ha valamit küldenek nekem, azt én (sértetlen állapotában) MEGKAPJAM. Leszarom, hogy hogy jut el hozzám. Nem az én dolgom, és nem is érdekel. Ha a nagyságos Posta ezer alvállalkozónak adja ki a kézbesítést, az sem foglalkoztat. Oldja meg, azért fizetnek neki. De ugye nem oldja, hülye magyar meg szívja a fogát. Nyeh, ezt dobta a gép...

Lexxx 2007.06.16. 08:14:36

Nem csak Bp-en gáz a helyzet, itt nálunk Taksonyban (bp-től néhány km) sem sokkal különb. Régebben nem volt gond a kézbesítéssel, a hivatalos levelek is és az összes újságom is megjött, bármilyen cd vayg dvd is járt hozzá. Kb. egy éve a posta helyi vezetése viszont úgy döntött, hogy a hivatalos (térti v. ajánlott) leveleket nem kézbesítik, csak bedobatják a kézbesítővel az értesítőt. Nem lenne különösebb erőfeszítés kihozni, hisz ez családi házas környék, nincs lépcsőzés, kulcsozás, stb. Mi egy éve nem kapunk meg semmilyen hivatalos levelet, pedig egész nap otthon van valaki aki át tudja venni azokat.
történt az év elején, h. a PKKB akart eljuttatni hozzám egy bírói végzést, de hála a helyi postai hatalmasságoknak, ez nem sikerült. Ezt követően a rendőrség próbálta a küldeményt kézbesíteni, de hála az igen faszfej dunaharaszti rendőr uraknak, elnézték a házszámot, ezért a küldemény ismét visszament a PKKB-ra, a címzett tartózkodási helye ismeretlen megjegyzéssel. Ezt követően a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellenem egy rohadt levél kézbesíthetetlensége miatt, na persze ez a küldemény már mindjárt meg tudott érkezni egy felbontott levélben postai úton. (külön köszönet mindezért az ügyben illetékes taksonyi postavezetőnek, ill. a dunaharaszti rendőrőrs parancsnokának, a geci Frankovics Gábor ales. úrnak)
süti beállítások módosítása