Tékozló Homár

Pitiáner szívózás a Zöld Pardon ruhatárában

2007.06.28. 13:41 | jackyll | komment
A Homár tökéletesen megérti Tamás problémáját, mert sajnos sok helyen általános nézet, hogy a vendéget az első humáninterakció alkalmával le kell húzni, és ez legtöbbször a ruhatár egy vendéglátóipari egységben. Mi másért vinné be oda a cuccait a vendég, minthogy felszabadultabban fogyaszthasson? Nem, fizessen súlyos pénzeket egy kicsit sem őrzött fogasért már az elején, szokja a hangulatot:
Már előre látom a kommenteket, hogy megérdemlem, mert minek járok az éjszakai gyerekmegőrzőbe (ismertebb nevén a Zöld Pardonba), de azt gondolom, hogy a történet szempontjából ez most teljesen mellékes. Évek óta úgy járok le rendszeresen, hogy edzés után arra veszem az irányt, általában koncertkezdésre mindig pont oda is érek. Ha jól emlékszem 5 éve van csomagmegőrző a fenti bejárat mellett, és eddig mindig az egységes darabárat fizettem az amúgy évről évre egyre kisebb sporttáskám után. Tegnap este aztán az alábbi párbeszéd zajlott le a ruhatáros és közöttem, miután a pultra tettem az amúgy egy nagyobb női táskánál semmivel sem hosszabb, csak szélesebb sporttáskámat:

Én: - Hello, ezt szeretném berakni.
Ruhatáros lány: - Hello, ez tudod, hogy annyiszor száz forint, ahány helyet elfoglal.
É: - Ugyanmár, berakod keresztbe, egy helyet foglal csak el.
R: - Úgy nem fér el!
É: - Jaj, ne már, dehogynem, de akkor rakd be a sarokba, oda úgyse tudtok igazán pakolni, vagy felőlem leteheted a földre is, általában oda szokták tenni.
(A ruhatár egyik sarka hegyesszögű, se a falon, se a polcon nincs számozás, de a polcon így van egy elég nagy és kihasználatlan felület.)
R: - Nem rakhatom oda! És annyiba fog kerülni ahány helyet elfoglal!
É: - Jó, akkor nézzük meg hány helyet foglal el.
R: - Egy, kettő, három... négy. Ez négy helyet foglal, 400 Forint lesz.
É: - Ez tök jó vicc, de kb. amióta van itt csomagmegőrző, azóta fizetek egy egységet a táskámért, és hetente nem egyszer jövök ide edzés után, idén se fizettem még sose többet egy százasnál.
R: - Három éve csináljuk mi a ruhatárat, azóta így mennek a dolgok!
É: - Ez csak azért érdekes, mert most látlak itt először!
R: - Na most akkor döntsd el, hogy berakod vagy sem!
É: - Figyelj, tényleg négyszáz forintért akarod, hogy berakjak egy darab táskát, amikor ide van kiírva, hogy 100 Ft/darab?
R: - Hát ha a közértben egy kifli 10 Ft és te veszel egy óriáskiflit, akkor is nekiállsz reklamálni, hogy az miért 40 Ft?
É: - Ezt azért érzed, hogy kicsit sántít, most a táskámról beszélünk, és itt az van kiírva, hogy 100 Ft/darab. A közértben egyértelmű azért, hogy kifli 10, óriáskifli 40, nem?
R: - Jó, akkor nem veszem be a táskádat, szia!
É: - Ilyet tudod ugye, hogy nem játszunk, a táska nem marad nálam.
R: - Akkor négyszáz forint lesz.
(És azzal a lendülettel elvette a táskát és berakta, hosszába. Én addig elővettem két db kétszázast amit kb. 50 centivel a pult fölött engedtem el. Sajnos a pulton landolt, de így is jól mutatott.)
R: - Amúgy meg nem kötelező a ruhatár!
(És kulturáltan leb*szta elém a ruhatárjegyem.)
É: - Oké, te meg legyél boldog a plusz háromszáz forintoddal, gratulálok! Sose keress több pénzt!

Az inkriminált táska amúgy kb. 50x25 centis, a barátnőm női táskája, ami tegnap vele volt az kb.  ugyanolyan hosszú volt (ha nem hosszabb!) de tény, hogy széltében csak kb. 10 centis lehetett. Annyira felhúzott, hogy egy ideig még azon agyaltunk, hogy tegyük már be az ő táskáját is, hátha az is 400 forint lesz, hosszra ugyanis ugyanúgy nem fért volna el, mint az enyém. Aztán ha mégis csak 100-at kértek volna tőle akkor előlépek és balhézok még egy kicsit, de mivel elkezdődött a koncert inkább hagytuk a francba. Legalább a Neo jó volt, és ez valamelyest kárpótolt. De persze 10 után ugyanúgy menekülni kellett a helyről... Mint mindig.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.06.28. 13:49:29

A pószthoz meg: dugd el valamelyik közeli bokorba és akkó még 100 fabatkát sem köll fizetni, ez ilyen egyszerű :) Egyébként meg kérd a panasykönyvet, Fogyasztóvédelem, perrel fenyegetőzés. Ja, ez nem teszkós pószt? :)

Neménvótam 2007.06.28. 13:49:53

Áfás számla van róla?

Girhes Joe 2007.06.28. 13:50:27

Ezt sose értettem, mi a faxomért kell egy ruhatárban fizetni? Főleg ott, ahol a cikkel ellentétben még kötelező is? Elvégre a ruhatár egyfelől a vendég kényelmét szolgálja, hogy így zavartalanul költhesse a pénzét, másfelől meg egy másik szolgáltatás (pl. színház, mozi) része. Csak úgy szórakozásból senki se adja ruhatárba a cuccát.

Neménvótam 2007.06.28. 13:51:11

Azt írja agyerek, hogy nem kötelező

Nasalis Larvatus 2007.06.28. 13:52:52

na azé!
amúgy meg a ZP-ben minden szar, kivéve a koncertek
a sör szinte ihatatlan néha,
a biztonsági jóemberek is elég érdekesek,
viszont a PUF koncert kurva jó volt.
ezé járunk oda,
hát.

oooyee 2007.06.28. 13:53:16

megérdemled, mert minek jársz az éjszakai gyerekmegőrzőbe

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.06.28. 13:58:33

Én a ruhatárosok helyében kivételkor is fizettetnék. Úgy már 800.

nafrooth 2007.06.28. 14:04:52

én a fizetős vécétől szoktam meghalni szórakozó helyen...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.06.28. 14:15:14

Hülye picsákat minden szórakozóhelyre!
Egyébként meg megérdemled. Minek jársz NEO koncertre?!?!? Pláne a ZP-be. Egyébként a Petőfi hídról is meg lehet nézni, veszel pár dobozos sört, és még mindig te jöttél ki jobban. Idén egyszer voltam ott, Hobón, de annyira felb@sztam magam a közönségen, meg a sörön, hogy fél óra múlva eljöttem. (A közönséghez csak annyit, hogy amikor Hobo bejelentette, hogy akkor most a Hey Joe következik, elkezdték éltetni Jim Morrisont....)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.06.28. 14:20:00

Mennyé Árkádba, ott nem kell fizetni. Vagy igen? Vagy csak ha teszkós zacsi is e-van? Vagy mi?

Casparia 2007.06.28. 14:26:02

off: én az "éjszakai gyerekmegőrzőben" jöttem rá, hogy mégse akarok már 14 éves lenni, a múltkor ugyanis életemben először rendesen ráláttam a színpadra, az előttem állók még nálam is alacsonyabbak voltak :).
on: a ruhatáras lehúzás kategóriában nálam az a nénike nyert, aki konstatálva, hogy leszakadt az akasztó a kabátomról, először kiosztott, hogy miért nem varrom vissza, majd rátette a kabátot egy vállfára, és követelte a vállfafelárat, ami természetesen sehol nem volt kiírva. nem haltam bele abba a cca. 50 ft-ba persze, de akkor is.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.06.28. 14:28:45

Casparia: na téged is jól be lehet palizni... néninek elszedtem volna a szemüvegláncát (tuti van neki), rágyógyítom a kabátomra és odaadom, hogy nesze vazze!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.06.28. 14:28:51

Ez vicces:
Legközlebb kérj ÁFÁs számlát Bruhahanyixwyzzle kft részére hasonló nevű utcában. Gyorsan betűzd le, s minden alkalommal másképp. Ha már nagyon meg akarnak verni akkor mondd, hogy á, süket hüle pitsa vagy, nem is kell számla.

Persze ez akkor buli, ha nem hagysz a táskában törékenyt / értékeset és a döglött egeret, kutyasz@rt kiszeded belőle mikor elviszed.

Alternatív ötlet: Tegyél be egy teszkós kólát fektetve egy teszkós szatyorba, s ne zárd be tlejesen, hogy folyjon... egy százart megér, nem ?

Suteeke 2007.06.28. 14:54:59

Én a helyedbe elkértem volna a nyugtát és az Adóhatósággal fenyegettem volna:D
Nekem bevállt:D

boribonmackó 2007.06.28. 15:06:54

A kólás trükk jóóóóóóóó!

dzsordzsbus 2007.06.28. 15:29:43

Ma megyek a zp-be koncertre. Elvigyem kinyomtatva a kiscsajnak?:DD
Én a Vígszínházban néztem egy nagyobbat, amikor a ruhatár nem 50, de még csak nem is 100 HUF volt most tavasszal. Már nem emlékszem a pontos összegre, de mivel két kabátról volt szó nem lehetett egy fogasra akasztani őket...
Amúgy meg megérdemled, mert minek jársz az éjszakai gyerekmegőrzőbe...:)
Koncertekre azért érdemes, még kívülről is megéri.

demizson bobby 2007.06.28. 15:39:10

Múlt héten kultiplexbe nem engedték be egy külföldi pajtásnő táskáját,mer nagyobb,volt az asztalra rajzolt sablonnál.Le kellett volna adni,de hogy miért arra persze nem volt válasz.Egy kib... kocsmában egy női táskát! Megmutattuk volna,hogy mi van benne,de ez őket nem érdekelte,csak az,hogy nem lehet bevinni! Kíváncsi vagyok az ajtóslány és a főnöke hova tenné hasonló helyzetben a tamponját,meg a telefonját,meg az útlevelét,meg az anyja kínját!
Az egyik pultos szerint sok idegen üveget szednek össze másnap (ugye mi megmutattuk volna a tartalmát), a másik szerint meg sok a lopás,ezért....
Éééérted?Loogikus!
Ismétlem: KULTI.Gratulálok!

Gestas 2007.06.28. 16:06:42

Nem pont On de Ződpárdon!A múltkor egy üres energiaitalos dobozt nem engedtek bevinni a hátizsákomban a kedves Valtonos köcsögök,hogy rohadna ki az összes foga,mindegyiknek csak egy maradjon de az is fájjon!!!

Soockit van Dalen 2007.06.28. 16:10:18

Múltkor elmentünk a RIO-ból a ZP-be. Csak azért mert kerestünk valakit. Feltételeztük, hogy iluminált állapotban kimnet a Rio-ból és nem oda jött vissza hanem a ZP-be. Na mindegy, átmentünk hajnal 4 körül azt hiszem, de minden féle képen már alig voltak bent. Szívbaj nélkül elkérték a 100 Ft-ot. Mondtam, jól van hogy ha nektek ilyenkor van pofátok elkérni a 100 Ft-ot akkor kérek rólla ÁFA-s számlát. Hogy Ő nem tud adni. De mondom akkor nem fizetek. Akkor nem megyek be, de mondom én be akarok menni. HOgy akkor beszéljem meg a főnökkel. Mondom hol van. Erre Ő, hogy bent, de ahoz, hogy bejussak be kell fizetnem a 100 Ft-ot. Végül megunta a haverom és befizette az összeget.
Bementünk és 10 perc múlva szerintem jöttünk is ki!

Perillustris 2007.06.28. 16:19:03

Ha nem forgalmaztak az adott tipusu energiaitalt, akkor jogos, mert ha eldobod, s a kizarolagossagert fizeto vagy engedmenyt ado konkurens embere eszreveszi, akkor ok szivjak meg: hogyan kerult az ital a ZP-be?

Gestas 2007.06.28. 17:51:53

Perillustris:szerinted a Pardonban forgalmazó energiaitalgyártók ügynökei,minden hajnalban felszántják a "szórakozóhely"gyepét,hogy "hoppá bazzzeg ez nem a milyenk"oszt megbírságolják a tulajt?Ugyanmáá!
Ja,az idézőjel természetesen nem volt véletlen!

blublu 2007.06.28. 19:20:36

csatlakoznek az korabbi Kultis kommenthez: ugy egy jo eve, masfel eve lehetett, hogy biciklivel erkeztunk. Mondtak rakjuk be hatra, rendben. Aztan kozoltek, hogy koztelezo lerakni a hatizsakot, nagyobb taskat (elkepesztoen hatalmas volt, el tudjatok kepzelni) es meg fizessek is erte, ugy 200-at. Kerdeztem az okat, hogy ugyan miert nem vihetem be a taskamat (persze zsebem nuku), szeretnem magamnal tartani. Mert ellopjak. Probaltam elmagyarazni, hogy az az en felelossegem, es a taskat amugy maximum a muzeumban teszem le, de nem ertettek. Mivel tenyleg nem akartak beengedni es vartak mar bent (mindig van valami, amiert ugyis feladom),leadtam, de komolyan elronotttak a kedvem. Ami azt illeti, volt mar ismerosoem, akitol loptak bent, teny, de ezert nem a hely a felelos. Talan megsem ez a fajta kotelezo ruhatarazas a megoldas, foleg ennyi penzert, es ha nekik uncsi minden alaklommal vegighallgatni a lopasos sztorikat, mert kb errol van szo, akkor ugy kell nekik. En azota sem voltam ott (tudom, micsoda veszteseg...)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.06.28. 19:35:26

de ezért feltenném az alap kérdést, minek kell egy üres aluflaskát cipelni? :hmmm:

ja tom.. biztos nem akartál a gyepre hamuzni :DDD

Gestas 2007.06.28. 19:41:56

RosszQtya:tudom,hogy buzi szokás de gyűjtöm az energiaitalos dobozokat,üvegeket, oszt ilyen még pont nem vót!

semmicico 2007.06.28. 20:01:11

Had okoskodjak bele, mer a csajom ügyvéd és azt mondta, hogy ha a ruhatárban pénzt vesznek át tőled - azaz nem ingyenes - akkor olyan táblát raknak ki amilyet akarnak, de teljes felelőséggel tartoznak a cuccért. Ez van benne a PTK-ban. persze lehet, hogy a BTK-ban. De nekem mindegy, hogy hova van írva, mer a csajom tuggya, akkor az meg úgy van és kész .

Szóval lehet hogy drága, de ha elveszítik, akkor ki lehet belőlük verni.

sc.



bmbsz 2007.06.28. 20:13:27

Velem ugyan nem a ruhatárosok szemétkedtek, hanem a secirity menek, de ZP és eszembe jutott.
Nem vagyok túl magas, 158 centi, és 21 éves vagyok, ami azért látszik rajtam. Nos, szerettünk volna bemenni barátnőimmel, már dobtuk volna a kis 100-asunkat, erre nálam egy fejjel alacsonyabb (sic!) kiskopasz sorompóként elém rakja a karját:
Ő: Mutasd az igazolványod!
Én: Jó estét, muszáj ezt? (nem lett volna gond, ha nem a 14-15 éves korosztály özönlött volna befelé mellettünk)
Ő: Jah.
Én: Tessék.
(Nézi hosszú ideig, már a kolléga is elkezdte nézni - számoltak, mivel nem kerek tizes évben születtem, majd:)
Ő: Hát, ez éppenhogy megvan.
(Itt kicsit néztem, hogy mi és hogyan jöhetett ki nekik, hogy éppenhogy, és a kisördög nem bírta ki bennem:)
Én: Egyébként tényleg ennyire nem látszik, hogy hogy megvan a 18?
Ő: Bakker, miből kéne, hogy látszódjon, a magasságodból? (ő, aki nálam kisebb volt...)
Aztán röhögtek kollégával.
Mi meg többet nem megyünk.

asdf 2007.06.28. 20:23:24

Ruhatar temaban nekem a Godor a kedvencem, ahol az 1100 penzes koncertbelepo utan 100 Ft a kabat lerakasa, es ha hatitaska is van, akkor az kulon meg egy szazas (csajsziknak kezitaska az free).

Gordon 2007.06.28. 20:23:27

Khm... VIP szekcióban egy kis beszélgetésre ültünk volna be. Ott meg üvöltő zene (valami tehetségtelen majom jétszott valami idegesítő zenét) és az a kib@szott kék karika. Nevetséges! Minden percben jöttek, hogy a konyak ennyi karika, a sör meg amannyi. Először voltam, de utoljára is! Ekkora egy baromságot!

Üdvözlöm azt a meleg barmot aki rávette a tulajt erre az ostoba karikázásra.

Kívánom neki, hogy húzza oda, ahova való!

Perillustris 2007.06.28. 21:09:09

BadacsonyiBikavér: nem gondolom én sem ezt. De ritkán biztos előfordul, s nem a kémektől félnek, akkor a megbízótól, aki megmondta nekik, hogy nem és nem és nem. :)

Bogancs 2007.06.28. 22:28:21

RosszQtya: Cipelni azért kell, mert sajna nem áll minden sarkon szelektív hulladékgyűjtő.

KicsiNaiva 2007.06.28. 22:50:54

A Zöld Pardonnal kapcsolatban nekem csak rossz tapasztalataim vannak. Pont pár napja jártam ott egy barátnőmmel. Nem sok kedvünk volt, de megnéztük hátha van valami. Ő bement a 100 forintos kapun minden baj nélkül. Én is bedobtam a 100-ast és elkezdtem benyomulni. Nem engedett. Próbálkoztam párszor, de nem ment. Odamentem az egyik kidobóhoz és előadtam neki a történetet. Ő átirányított egy másikhoz, az meg egy következőhöz. Háromszor adtam elő a történetet, a harmadik végre meg is mozdult. Lejött velem a kapukhoz, és megkérdezte az ott álló emberkét, akinek a kapuk figyelése a dolga, hogy bedobtam-e a pénzt. Az felnézett, persze azt se tudta, mi van, hol van, addig nem is nézett a kapuk irányába, és azt mondta: nem igazán. Ezután nem volt nálam több százas, így fel is kellett váltanom, hogy be tudjak menni. Természetesen 5 perc ott tartózkodás után kijöttünk, mert annyira szar volt. De az egészben persze nem a százas volt bosszantó, hanem, hogy a csávónak fogalma sem volt semmiről, de határozottan állítota, hogy nem. És még rám is nézett lesajnálóan, mert be akarok lógni.

szamarhegy 2007.06.28. 23:29:52

Szombat,Quimby koncert, elég régen jártam a ZP-ben, meglepett a nagy tömeg, de ami teljesen ismerősen fogadott, az a biztonsági emberek tréningeken finomított ügyfélközpontú bunkósága. Rendszerváltás én majd onnan fogom számítani, ha a biztonsági őrök felismerik bennem a fogyasztót. Addig pedig ZP. sztornózva.

Sonica 2007.06.28. 23:30:29

Ruhatáras sztorijaim:

1. Sosem felejtem el azt a téli parát, amikor a Living Roomban a ruhatáros közölte, hogy nincs meg a kabátom (február, hó, hajnal négy óra - a ruhatár természetesen pénzbe került). Kicsit ideges lettem és nekikezdtem üvölteni, mire közölte, hogyha annyira érdekel, akkor menjek be a ruhatárba, és keressem meg! A legszebb az volt, hogy valami tök más helyen találtam meg, mint ahol lenni kellett volna a logika szerint. De amúgy a srácot az sem zavarta volna, ha a saját kabátom helyett netán másét kapom fel, hogy az az enyém, nem is kontrollálta.

B) Pecsa. Péntek este, tél, hosszú kígyózó sor. Munka után, szülinapozás után, másnapi szülinapozás előtt leugrunk haverokkal egy jó kis bulira. Ám legyen. Persze a szatyromat nem lehet ráakasztani a kabát mellé az akasztóra, vegyek neki külön táskajegyet (dupla lóvé). Picit elcsúsztunk az este folyamán, úgyhogy hajnalban még az is csoda volt, hogy én a kabátomban hazajutottam a saját lakásomba - a szatyor nélkül. Nagyon másnaposan hívom a Pecsa Ügyfélszolgálatot délután, miután magamhoz tértem, hogy nem találtak-e véletlenül egy szatyrot a ruhatárban. Heves tagadás. Másnap, már józanul egyszercsak megtaláltam a ruhatárjegyet a női pénztárcák legsötétebb bugyraiban, épen és sértetlenül. Pecsa ügyfélszolgálatot ismét felhívom, megkérdezve, hogy nem találtak? Mondták hogy nem, nem találtak. Mondtam, hogy akkor kártérítést szeretnék, mert a ruhatárjegyem itt van, és mégis akkor ugyan hol lehetnek a cuccaim. Ekkor sürgősen utánanéztek, és hogy-hogy nem, megtalálták. Értementem, és kiderült, hogy a ruhatáras parasztok a szatyorban, tortadobozban levő tortát "megmentették", nehogy megromoljon, illetve a sminkes táskámból a HASZNÁLT L'Oreal extrahosszabbítós szempillaspirálomat kilopták. Bazzeg, ki az a paraszt, aki egy vadidegen használt szempillaspirálját lopja el? A tortát is megmagyarázták. Mondtam, hogy rábasztak, mert 30 napig hűtés nélkül eltartható csokitorta volt benne (tényleg).

Azóta szórakozóhelyen inkább a derekam köré csavarom a kabátom - pulóverem, de be nem adom sehova a cuccom. A női táskámtól meg nincs az a biztonsági őr, aki el tudna választani.

Sonica 2007.06.28. 23:35:43

ZP-ről meg van egy (részben) pozitív élményem. Tavaly egyik barátom Olaszországból hazajővén a társaság minden tagjának hozott egy üveg olasz sört (a társaságban ez már-már hagyomány). Az élménybeszámoló után ZP-be mentünk le, Belga koncertre, és persze a táskamotozás során megtalálták az üveg olasz sört. Meginni a bejárat előtt nem akartam, meleg is volt. Mondtam, hogy nézzenek már rám, hogy nem azzal az egy üveg sörrel fogok visszaélni. De nem vihetem be, mert üveg, és azt ott tilos. Még a ruhatárba se. Aztán picsogásom okán nagynehezen elirányítottak a biztonságiak valami főnökéhez, akinek kedvesen és szőkén előadtam, hogy őrizze meg a sörömet, amíg bulizok. Meg is tette. Négy órával később megkerestem, és kedvesen visszaadta.

Amúgy a koktélokat üvegpohárban adták ki a bárból, illetve az ásványvizet is kisüvegben adták át. Persze, a sört az igénytelen műanyag pohárban. Sokpénzért. Na, ennyit az üveg és a ZP helyzetéről.

ri_porter 2007.06.29. 00:12:28

Azért kell fizetni a ruhatárért mindenütt, mert azt szokás kiadni egy másik vállakozónak, aki csak abból él és fizeti a helynek a bérletet érte. Így szokás. Ahogy a wc-s személyzetet is azzal nyugtatják, hogy lószart se kap tőlük de majd a bevétel az ővé. Azok a nénik abból élnek amit odadobsz a tányérjukba. A világ túlfelén is pont így van, nem csak ilyen lepukkant magyar szórakozóhelyeken.

jungrandalirnyau 2007.06.29. 00:48:49

a zöld pardon nevű borzalomban zenélni sem biztonságos - komoly big band-nek se lenne esélye a kopaszrendőr-fölénnyel szemben. az a szép, hogy a bántalmazott zenészek a következő szezonra "elfelejtik" a bántalmazást. kispál, kisstibor stb. úgy mennek fel a deszkára, hogy meg sem említik a veretést, a megaláztatást - kvázi alkalmazottaiktól. ugyanis a fellépő művészek produkciói nélkül nem lenne tömeg - a senkiháziak mehetnének vissza nemierőszakolni munkaidőben.
komolyan: mennyi a hallgatás ára?

hattyú 2007.06.29. 06:25:10

én 1x voltam a Zöld Pardonban, soha többé...szörnyű, hogy ilyen helyek fent tudnak maradni és megélnek... a Feró koncertjét szerettem volna megnézni, de a feléről eljöttem (erről mondjuk a Feró tehetett közvetlenül, mert nagyon rosszul játszott), de előtte a ruhatár, őrök, árak... :D fujj.

volga 2007.06.29. 07:30:29

Amikor mi mentünk ZP-be tőlem is elkérték a személyit, ellenőrizendő, hogy tényleg elmúltam 18. Mondjuk nekem jól esett, mert pont egy tizessel vagyok több.

Silent Bob 2007.06.29. 07:57:11

Tőlem egyszer egy zacskó (kb.10 deka) ajándékba vitt csokidrazsét akartak elvenni a bejáratnál, mert "ételt nem lehet bevinni".

Tikus 2007.06.29. 08:53:05

Nincs az a zenekar, aki miatt bemennénk egy olyan szutyok helyre, mint a ZP! Majd játszanak máshol, kivárom. Most komolyan, ki az a marha, aki direkt odamegy, hogy szívassák? Annyi normális hely van ebben a városban, ahol nem paraszt szekusok uralkodnak a birka tömegen, hanem vendéglátás folyik. Tanuljatok a felsorolt esetekből, bojkottáljátok azt a szarkupacot, mert ha nem, akkor nem is érdemeltek jobbat.

(ÁFÁ-s számlát pedig mindig adjanak, mert küldöm az APEH-et)

Silent Bob 2007.06.29. 13:39:42

Én is akkor voltam ott utoljára...

JuliaNervosa 2007.06.29. 13:42:47

Ne hülyéskedjél már, hogy van ruhatár a Zöld Pardonban...! :))

tris 2007.06.29. 14:07:00

Nem tetszik a ruhatáros stílusa. A munkája az, hogy beteszi a táskákat, elkéri a pénzt. A pofázást, és sértegetést hagyja meg munkaidő utánra. Vitás kérdéseket diplomatikusabban is meg lehetne oldani, végső esetben hívja a felettesét, aki ilyenkor nagyvonalúan a vendégnek ad igazat. Normális helyen.
Tikusnak van igaza, csak egy megoldás lehet, soha többet nem mész oda.

Sirius 2007.06.29. 14:13:16

A ZP egy fos hely. Maga a ZP is, de a legdurvább a szaros szeparéjuk, egyszer egy csávókám meghívott...
Hát kezdődik ott hogy nem tudom kik kapnak meghívót, de a benti közönség kb. ugyanannyira volt emelkedett mint a kinti (annyi prostit egy rakáson ezelőtt csak Pesterzsébeten láttam), ment a para hogy hány embert is szabad behozni egy belépővel, meg ilyenek... És ez a "tyű" meg a legmédiabuzibb hülyeség amit életemben láttam. A szekusok meg sötétek mint az éjszaka.

Aki szórakozni akar, az menjen a Hajógyári szigetre. Ott némelyik helyen van ugyan minimális dresszkód, de egyfelől a szekusok, bár akkorák mint egy állat, kifejezetten udvariasak, másfelől meg jó zene megy, és a közönség sem cigány prostikból áll.

fruktózmütyür 2007.06.29. 15:21:52

Sirius, hozzám pl. a ZP 5 percre van, a Hajógyári kb. órákra. Ezért jártam (régente) a ZP-be, és soha nem volt kellemetlenségünk senkitől. Piát is mindig be tudtuk vinni gond nélkül. A sör tényleg szar, üvegeset szoktunk venni (már nincs?).

Lamia 2007.06.29. 16:03:38

Nekem a bicskámat nem akarták visszaadni a zp-ben, amit voltam hülye becsületesen leadni a biztonsági őröknél, belépéskor. Azzal a szöveggel, hogy "túl későn" mentem érte, azaz zárás előtt fél órával. Aztán nagy kegyesen mégis megkaptam.

Az eset után többet nem adtam le, sosem motoztak meg, mert túl ártalmatlan leánynak látszom. Ez még a százforintos idők előtt volt, de egyébként el is ment a kedvem a helytől hamar.

fruktózmütyür 2007.06.29. 16:36:23

Lamia, csoda, hogy túlélted... Bicska nélkül?!? :)

VIC20 2007.06.29. 18:19:44

Istenem, de jó, hogy nem Budapesten, hanem civilizált helyen lakom!

DanielGray 2007.06.29. 18:26:26

Én nem értem,hogy mi a fenének kell ennyire lepra helyekre járni!? Egy csomó normális szórakozóhely van már Budapesten.Valaki már említette a h.gy. szigetet. Ott is melák "állatok" a biztonságiak,de udvariasak.Egyszer egy kicsit többet ittam a kelleténél és annyira készségesek voltak,hogy taxival!!! elvittek egy forgalmas csomópontra,hogy haza tudjak vergődni.Egész úton azon filóztam,hogy most érkeztem meg Európába wazz...:)

cockney 2007.06.29. 18:42:07

a biztonságiak szinte mindenhol primitivek, igazi aljanép. hogy hogy bánnak veled az egyetlen dologtól függ, hogy kinek néznek. ha menőnek néznek akkor normálisabbak, ha látják h lehet szivatni akkor szivatnak. engem sajnos szoktak, mivel nem vagyok az a bmw kulcsot lengetős fehér zakós tipus. volt hogy négy osztálytársnőmmel mentem le egy "elitebb és trendibb" szórakozóhelyre, nekik piros szőnyeg engem meg nem akartak beengedni meg próbáltak leégetni elöttük. szerencsére a csajok kiálltak mellettem és így "bejutottam". nevetséges.

ZP-ben egyetlen pozitiv élményem pár éve amikor volt nálam vmi "bevihetetlen" dolog amit leadtam, és hajnalban még meg volt. igaz mások számára viszonylag értéktelen tárgy volt. meg persze rendszeresen személyit kérnek pedig 21 vagyok és 180 magas meg ilyenek... igaz a hiba mégis bennem lehet mert a lottózókban is rá szoktak kérdezni h vagyok-e már 18.

kulti ruhatárból meg rendszeres tűntek el dolgok ez közismert volt, szerencsére én minden értéket övtáskában hordok. egyszer egy roma uriemberre erős gyanú vetült, mire odahívta a fél pereputtyot és még neki állt feljebb, a végén a rendőrök "oszlatták" szét a bandáját meg a felháborodott vendégeket.

rodobi1 2007.06.29. 19:19:00

egyszer egy havernak kellett odaadjak egy hágóvasat, meg egy jégcsákányt. és közben vagy 3 ilyen zp féle putriba is lenéztünk, mert kerestük.
Persze alapból nyújtottam a butáinak oda a cuccaim, h erre most tessenek vigyázni 2 percre, visszamegyek érte. a majmai szinte egy emberként kezdtek vele hadonászni, a zp és tsai előtt, h mekkora állat egy cuccom van...

Kolompár Edömér 2007.06.29. 22:08:53

Hmm... nem is tudtam, hogy van ruhatár...
Tőlem sose kérték, bár én se vagyok 180 centi, de félelmetesen szőrös arccal voltam eddig asszem mindig.
Motozás meg? Hehe, ja, persze... Aki akar, bevihet egy bicskát simán... ha máshogy nem, pulóverbe csavarba...

HollyFcuk 2007.06.30. 03:27:49

Nagyon szutyok a ZP, persze, de azért azt is hozzátenném, hogy aki bicskával jár szórakozni az bassza meg a ....
Pontosan azóta van motozás a ZP-ben mióta megkéseltek egy gyereket!
Nem igaz, hogy hetente egy estén nem bírsz megválni a bicskádtól!

romano 2007.07.01. 09:08:38

Azért ez vicces, az egymás bunkóságán, százforintosokon felháborodó ifjúság (merthogy a megglosszázott ruhat. lányka is közületek való) amelyik közben lazán cigányozik. Klassz. Ifjú citizenek 2007 Magyarországán.

Konkretcsavo 2007.07.01. 09:34:03

ZP azért jó hely mert mikor sikerül túlságosan elcsúszni haverokkal a
szokásos buli előtti pókerpartyn sehova máshova nem engednének be :)
Egyébként tényleg egy ocsmány hely mindig meg is fogadom, hogy soha többet nem megyek de aztán mégis :) Bár szerintem azon a környéken a Buddha (remélem jól írom) a legjobb.
Ruhatáros csaj meg szimplán elmebeteg volt, ha engem kérdezel. Áfás számlás trükköt tudom ajánlani be szokott válni.

2007.07.01. 15:28:51

A ZP egy minősíthetetlen szar, szuperül leképezi az egész magyar vendéglátást, aminek a "vendég" szóhoz nem sok köze van, mert nálunk a vendég egy lenézett szardarab, aki fizessen miné' többet, aztán húzzon a szem elől, lásd Szimpla. A ZP tulaj/ai érthetetlen módon nem mérik fel, hogy több haszonnal, jobb megítéléssel és kellemesebb hangulattal menne a hely, ha nem eszetlen barmok lennének a kidobók, ha nem áraznának fel mindent ezerre (mert akkor a köcsög kiskölkök bent vennék a piát, és nem a parkban szittyóznák magukat halálra), és ha benti kiszolgáláson finomítanának (kirva paraszt pultosok vannak, tavaly voltam utoljára, akkor szólogatott be nekem és pár lánynak az egyik, én nem értem, hogy miért én érezzem rosszul magam, hogy ő fáradt, meg rossz napja van, meg nem keres eleget, bassza meg, nem az én dolgom, én a fizetővendég vagyok. Egyébként meg az egyik bunkó pultosnak/boltosnak/pénztárosnak/ kallernak sem szorít a fejéhez pisztolyt senki, hogy bazzeg itt kell dolgoznod, úgyhogy nekem senki ne jöjjön azzal, hogy nem tehet róla szegény, mert sokat dolgozik, bántják, kihasználják. Akurvaéletbe.

The reaper 2007.07.01. 18:43:23

Nekem a Wigwangban balhéztak a ruhatárosak mert én kegyetlen módon a pulóveremet és a kabátomat egy akasztóra akartam rakatni...kb 10 perc vitatkozás után visszavettem a cuccot, arrébbmentem h nem lássa, és beraktam a kabátujjába a pulóvert. Úgy bezzeg bevették...

Maximilliennz 2007.07.03. 12:59:12

Engem egyszer az egyik tahó 180kilós kopasz biztonságiőr nem akart beengedni, mert Nike póló és rövidnadrág volt rajtam, mert hogy sportruházatban nem lehet bejönni. Nehogy bevigyem a port a ZP-ba, vagy miért???
A cipőm annyiba került mint egyhavi fizetése.
Azóta nem megyek arra a sz@r helyre.
Undorító pitiáner, lehúzós, megalázós hely.

Prézli111 2007.07.03. 19:06:42

Sziasztok!
Megdöbbenve olvasom a zp-ről szóló cikket!
Én is rendszeresen járok oda,és rendszerint be is teszem a táskámat a ruhatárba!
A múltkor kissé illuminált állapotomban az amúgy felvizezett sörömet sikerült is véletlenül beöntenem rájuk.
Kissebb jajjgatás után ugyanúgy megkaptam a táskám mintha misem történt volna,pedig azt hittem ebből nem kis botrány lesz!
Nem lett!pedig tényleg én voltam a hibás!
Mellesleg szerintem mindenkinek inkább hálát kéne rebegnie azért hogy van ez a lehetőség,mert nekem eddig még semmi nem tűnt el a táskámból és tudom azt, hogyha az értékeim nálam lettek volna félrészeg állapotban nem hiszem hogy nem lopták volna el vagy nem hagytam volna el magamtól is a számomra értékes holmikat!
Aki pedig lemegy egy szórakozóhelyre,inni,bulizni, nem hiszem hogy megerőltető kinyögni egy százast.Ha elveszíted akár a személyidet már az többe kerül,hogy pótold!És ahogy ti sem sajnáljátok azt aki megdolgozik a pénzéért és a sok részeg elviseléséért,akkor én sem tudom sajnálni azt akinek nincs nyamvadt száz forintja!
Ez a baj a mai emberekben ki vannak akadva ha fizetniük kell,de azt nem nézik hogy praktikus célra megy el az az igazán nem túl nagy összeg!!

cuncus 2007.07.03. 20:35:29

kedves kritikusok!
én erre csak annyit tudok mondani,hogy elöbb gondoljátok át hogy mit akartok irni!örülnünk kének hogy csupán 100ftért vigyázznak a cuccainkra,anélkül hogy bármi is eltünne!én sem vagyok megelégedve mindennel,mert én azt nem értem hogy egy kis 14-15éves részeg kislányt mért kell bengedni,aki bent veri a nyálát és a medencében fürdik illuminált állapotban?!egyébként velem még sosem beszéltek csunyán a ruhatárosok!aki meg ezeket nem fogadja el és sajnál 100ftot a ruhatárra az ne menjen zpbe,söt szorakozni sem!a biztonsági örökre csak annyit tudok mondani hogy ök csak a dolgukat végzik,és ha valamelyiköjük idegesebb a keleténél az meg megérthetö ilyen munka mellet!

stiu 5 2007.07.04. 13:13:40

ZP-ben nem csak az üveggel van a gond. Párommal úgy egy éve elmentünk egy koncertre, akkor először és val'szín' utoljára. Párom dobol és mivel este volt próbán nála voltak a fa dobverők. A ZP bejáratánál a biztonsági őr nem engedte hogy bevigye, bele kellett tennie egy fekete szemetes zacskóba. Én persze nem bírtam szó nélkül hagyni és megkérdeztem, hogy ugyan mit lehet tenni egy fadarabbal, amiért nem vihetjük be. Közölték hogy súlyos balesetet okozni vele. Mire megkérdeztem, hogy mi a garancia arra hogy megtaláljuk kifelé menet a szemeteszsákban a verőket, meg hogy ha az emberek csak úgy beledobálják a dolgokat, akkor honnan fogják tudni hogy kihez mi tartozik. Mert persze igazolást nem adtak. Erre már nem tudott válaszolni. Szerencsére nem maradtunk sokáig, így könnyen ki tudtuk kukázni a dobverőket.

demizson bobby 2007.07.04. 14:51:53

Cuncus: méghogy a dolgukat végzik! Eszedné legyél már!

XxanaduU 2007.07.06. 15:21:37

Így is szerencséd volt,mert ruhajegyelővételbe 400Ft...:D
Méghogy kibaszás szaga lenne?
- Jó van anyukám,akkor ÁFÁS számlát kérnék
a két szép szemedért...:)
süti beállítások módosítása