Tékozló Homár

Rohamrendőrösödnek a BKV-ellenőrök

2007.07.06. 09:46 | szily | 94 komment
Amennyiben ők sem hajlandók bemutatni az azonosító számukat. Lajos hibát követett el, mert nem írta rá tollal a havi bérletére a sorszámát, cserébe az ellenőr megragadta a bérletét (mostanában több olyan sztorit kaptunk, hogy a szakemberek imádnak nyúlkálni-fogdosni), aztán meg eldugta előle a számát és csak 9-dik kísérletre volt hajlandó megvillantani. És hogy az érzelmi hőfok ne lenyhuljon, alatta egy sztori az ellenőrről, aki előbb parasztkodik egy árvával, mint gondolkodna egy kicsit.
Szia Homár! Egy nagyon kedves BKV-s élményemet szeretném megosztani Veled.. Ma történt.. Úgy.. 1,5 órája.. (2007.07.05 15:10 ) Helyszín: Közvágóhíd, HÉV állomás.3 ellen"or állt sorfalat, felszállási oldalon.. El"o volt készítve a bérletem, mert ma kb. vagy 10 alkalommal mutattam fel.. (helyeselni tudom...) Felmutatom, az ellen"or megfogja. Na mondom ki nem veszed a kezemb"ol.. elvettem, és eljöttem a HÉV irányába. Ellen"or jött utánnam, tenyerében a nagyon idegesen tapsolva egy tollal, hogy azonnal irjam bele az azonosítót.. nem túl kedves hangnemben.. Jogos. be kell írni, mert nem érvényes. Azonban reggel, amikor megvettem, mivel ugye ma érvényes utoljára az ehavi, akkor valahogy nem volt idegem a pénztárban állás után tollal matatni, kiborítani mindenem, stb.. Tehát nem írtam be. De nem ez az, amiér írok, ezt a kritikát elfogadom. A problémám az, hogy tudtommal Nekik látható helyen kell lenni az azonosító számuknak, nem vehet ki semmit a kezemb"ol, stb. Na azonosítója jól becsomagolva, összehajtogatva a tobbi cuccával a mellénél volt a zsebében. Mivel nem vagyunk superman-ek, hogy átlássunk az ingen, és a behajtott pénztárcán, azt hiszem ez a "nem jól látható" kategória... Megkért, hogy fáradjak vele vissza a sorfalhoz. Szó nélkül megtettem, de hangsulyoztam, hogy azonosító nékül semmit nem írok sehova... Mondta jó, ott megmutatja.. (minek kell nekem kérni????) Sorfalnál kis kérés ismét, hogy láthatnám végre az azonosítóját? mondta igen, de el"o nem vette volna. Közben a kollegan"oje megkérdezte, mi a baj, mondta, hogy nincs beírva az igazolvány szám.. Kollegan"o: Éves bérlet? válasz: nem, havi... Hmmm hát ebb"ol nekem az jön le, hogy a kollegan"o se értett egyet teljes mértékben, bár hangsúlyozom, igaza volt. Egyébként a kollegan"onek teljes sok +++++ pont, kedves, mosolygós, normális.. Számoltam (dikrekt).. 9 alkalommal kértem az azonosítóját.. (kollegan"onek ki volt téve!) 9. alkalomra méltóztatott egy pillanatra el"ovenni, meg is jegyeztem gyorsan :) 947 volt.. Egyébként a fazon tipikus áramvonalas sérós kicsit komplexusos emberke, egy pszihológus végz"os hallgató szakdolgozat témának nyugodtan választhatá.... ajánlanám a BKV új vezérének, hogy küldje "oket néha pihenni, mert nem egészséges ez így :) Ja.. akart rend"ort hívni :) amikor megkérdeztem, hogy ha gondolja, hívok én, akkor legalább megtudom az azonosítóját, akkor letett a dologról :) ajánlom mindenkinek, hogy ha nincs azonosító, ne tegyen semmit.. Gergényi Vitézek mintájára nehogy az ellen"orök is magukat képzeljék a világ közepének. Jelentem, a HÉV helyett a buszt választottam, és a szám be van írva.. de nem miatta, hanem mert be kell hogy legyen... Kitartást minden BKV használónak...
És jöjjön az árvasanyargatós történet.

Sziasztok!

Az alábbi kedves kis történet tegnap esett meg velem Kőbánya-Kispesten amint a metróban próbáltam bejutni. Tudni kell hogy édesapám meghalt még amikor kisgyerek voltam(most 16 vagyok) így árvaellátásra vagyok jogosult ami mellé jár 1 kis kedvezményes lapocska(Nyugdíjasok Utazási Igazolványa).Ezzel igényelhetek Nyugdíjas Bérletet illetve Bérletigazolványt. (A jogosultságomat ellenőrzik a bérletpénztárban évente, a lapocska s a személyim felmutatásával) Inkább ezt használom mert 1 évre megkapom s nem kell a matricával vesződni mint a diákigazolvánnynál. A kedves kallerek 99,99%-a felmutatásnál nyugtázza a meglétet és biccent mehetek tovább. Tegnap nem így történt. Felmutatás megtörténik. De. Álljon meg kérem!!!(Magamban kérdezem Veled meg mi a ... van???) Rendes gyerek vagyok megállok neki,kérdezem van vmi probléma?? Igen,adjam már oda neki mert meg szeretné vizsgálni. Ezen ne múljon tessék.(2008.áprilisig jó mi baj lehet???) Na itt jött a pofáraesés... Hogy én mit hiszek hogy majd nyugdíjas bérlettel rohangálok s azt hiszem hogy átbaszhatom őke(de így...) Eszembe sem jut,tájékoztatom hogy tán már ellenőrizték ha megkaphattam meg eddig nem volt gond akkor neki mi a baja??? Na most azonnal fogjam be s ne akadékoskodjak mert az ilyen hamísításért jól megbasznak majd... Mondom nem hiszem mert erre én jogosult vagyok... Mégis hogy vagy jogosult öcsém??? Édesapám meghalt úgy Te szerencsétlen... Kis csönd,kis gondolkodás(talán bevillant neki vmi az oktatásból ha már volt nekik olyan...) Néz a tőle pár méterre álló kollegájára akik végig hallotta az egészet. Te tényleg van ilyen???Miért ne lenne engedd már el... Bocsánatot kért,sajnálkozott de leszarom... Nem lehet felkészülni rendesen??? Miért kell szopatni??? Legközelebb legyen nálam halotti anyakönyvi kivonat vagy mi ...t akarnak???

Rohadékok.

Tomi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG_ 2007.07.06. 09:52:17

Na, egy egyesért meg egy kérdőjelért kaparsz... Graturha.

Egyébként ne a halotti anyakönyvi kivonatot vigye a delikvens, hanem aput az urnával és mutassa meg. Szerintem soha nem fognak szívózni vele többet...

Üdv!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.06. 09:57:59

Miért nem tudod azt a rohadt számot úgy beírni a bérletedbe, hogy közben nem tudod az ellenőr azonosító számát?

Mindennapra egy ilyen ellenőrt neked, majd észhez térsz, vazze...

A másik se paraszt volt, hanem hülye...

Azok meg mindenhol vannak, sőt...

Főkoholista 2007.07.06. 10:00:06

nah az ilyen sztorik miatt megint nem veszek polgari elenallas jeleggel berletet mondjuk 3 evig ;)

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.06. 10:00:48

Hát ha velem ilyen lekezelően beszélt volna az ellenőr, hogy átbasz, megbasz miközben jogosult vagyok arra bérletre akkor én basztam volna orrba homlokkal. Most viccen kívül.

Zaklató_Panda 2007.07.06. 10:13:28

Éves bkv bérletért sz..pok, mosogatok.

Narrátor (törölt) 2007.07.06. 10:37:08

Az ellenőr sem volt korrekt, de az elsőnél mi a csöcsért nem tudta volna ráírni a számot? Mert ahogy írta, reggel vette és du. negyed 4-kor ment volna haza.

A másodiknál szimplán tudatlan volt az ellenőr, mivel ezt kevesen ismerik, talán ő is most találkozott e szabályt ismerő utassal.

hanzs 2007.07.06. 10:37:17

Én már mondtam azt ellenőrnek, hogy amíg nem rakja ki az azonosítóját addig ő nekem csak egy járókelő és mentem tovább. Aztán jöttek utánam hogy mi a baj :) Végülis kirakta a jóember én meg előkotortam a bérletet.

A másik sztorinál meg sajnos tájékozatlan és faparaszt volt az emberünk... szomorú.

utolsóelőttisenki 2007.07.06. 10:37:50

nagyon valószínűnek tartom, hogy a fenti két esetben (és számtalan egyébben) nem is bkv ellenőrökről van szó.
nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a szekuritis emberkék, felfegyverkezve egy darab karszalaggal jogosultak-e ellenőrzésre.

eleve látszik, hogy nem bkv-s egyenruhájuk van (főleg ha talpig feketébe van), sőt még kitűzőjök is van, amiből kiderül, hogy biztonsági szolgálathoz tartoznak.

én nekik nem szoktam megmutatni semmit, még ha kérik se.

egyáltalán ők bkv alkalmazottak, vagy kapnak egy kis jutalmat az ellenőröktől, ha elkapnak valakit (amíg ők csak ácsorognak és nem végzik rendesen a munkájukat)?

én nem lennék hajlandó más munkáját végezni az ő helyükben.

hanzs 2007.07.06. 10:41:25

Panda sajna csak hamis van :)

karas · http://www.karas.hu/ 2007.07.06. 10:49:11

főkoholista nagyon jó hozzáállás! gratulálok

Kategórikus Imperatívusz 2007.07.06. 10:49:59

Írjatok a Szüts Katalin ügyfélszolgálati igazgatónőnek gey levelet, és az majd jól eljár.
Én ismerem, együtt voltunk böriben, ő lopott a cbában, én meg rálőttem a zelnökre, de nem halt meg.

C10H12O6 2007.07.06. 11:06:33

Kedves BKV Ellenőrkén Dolgozó Embertársam!

Mi, akik nap, mint nap.

1. Próbálj meg mosolyogni.
2. Legyél kedves az emberekkel. Ne abból indulj ki, hogy mindenki rosszindulatú és át akar verni Téged ezzel pedig munkáltatódat. Nem. Az emberek nagyrésze bizony megveszi a bérletet, jegyet.
3. Köszönj mindenképpen. Köszönd meg, hogy
4. Ne tegeződj. Otthon esetleg a feleségeddel, férjeddel, kutyáddal, műfaszoddal az ágyban, de nem a főváros egyik metrójában.
5. Ha bunkó veled a kedves utas, akkor ne azzal mutass különbséget, hogy alámész az igénytelenségben metakommunikációs és verbális eszközökkel (értsd. pofákat vágsz, és alpárian káromkodsz, közönséges vagy)
6. Ne stírőld a hölgyeket. Mit szólnál hozzá, ha anyádat, a hugodat, a csajodat, a lányodat nézegetnék így. Ha feláll a f*sz*d, mert egy jó nőt látsz, akit soha nem kapsz meg, akkor menj egy újságoshoz, vegyél egy pornómagazint és recskázzál (szigorúan a BKV szolgálati mellékhelységében!). És közben míg csinálod magadnak gondolj arra a nőre, akit bámultál, majd hirtelen villanjon be a kép egy karácsonyi fotóról, ahol anyád áll a hugoddal, lányoddal. Hidd el ez segíteni fog.
7. Azért fizetnek, hogy a nem fizető utasokat kiszűrjed, nem azért, hogy kinézeteddel, vizuálisan szennyezd a környezeted, és bunkón viselkedj.
8. Nem kell szégyenleni, ha nem beszélsz világnyelveket és éppen tarhálod a nyugati tudatlan turistát. Mond ki a bűvös szót: police. És hidd el fizetni fognak.
9. Moss fogat és hónaljat, mert büdös vagy.
10. Ez vonatkozik a zsíros hajadra és szakálladra is.
11. Nyugodtan szóljál a főnöködnek, a menedzsmentnek, hogy ahelyett, hogy jutalmakat és mindenfajta egyéb juttatásokat osztogatnak egymás között, bizony a Te fizetésed is megemelhetnék, tisztességes ruhában és kényelmes, esztétikus cipőben járathatnának.
Összeírhatnának egy viselkedésszabályzatot. Tréningeken gyakoroltathatnák a helyes viselkedést.
A világ nagy és jobban működő közlekedési cégeitől tanulhatnának munkamódszert, hogy ott milyen megoldások vannak. Ha lusta a menedzsment és csak tarhál, ki kell rúgni.
Ha jól dolgozol, jutalmat kapsz. Ha rosszul, akkor kirúgnak.
12. Ezt a munkát sem kötelező csinálnod. Menj el más kvalifikáltabb munkakörbe. Ha nem vagy erre sem alkalmas, akkor gondolkozz el, hogy mit is rontottál el az életben. Ne fogd a világra, családodra, iskolára, kormányra, Istenre. Felesleges szabadkoznod. Egyszerűen lusta és örök vesztes vagy, ha így folytatod. Ma már tanulni, művelődni -hidd el!- olcsóbb. Szabó Ervin Könyvtárban az éves olvasójegy 10 hamburger / 10 kiskegyed árába kerül egy évre. És hozzáférsz Magyarország legnagyobb közkönyvtárának a könyveihez. Ha nem tudsz olvasni, akkor gyakorold!

Következő jótanácsaim a bliccelő utasoknak szól majd. Kérem a tisztelt kommentezőket, hogy írják meg ide, hogy szükségét érzik-e ennek, vagy sem.
Illetve kérem, hogy egészítsék ki tanácsaimat.

marsellus wallas (törölt) 2007.07.06. 11:07:23

utána egy N,
ez kb. olyan int az egyéBB...

fúúúj

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.06. 11:22:00

Egxébként az utazási feltételekben benne van, hogy ha azt kéri az ellenőr, akor oda kell adni. Persze a kézből kirántás nem számít kérésnek :)

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.06. 11:28:23

c10

Ja, kiegészíteném annyival, hogy

12+1:
Ha mindennek nem tudsz eleget tenni, szabadítsd meg a világot magadtól (adok kötelet).

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.07.06. 11:31:47

Tomi, a leveledet mi is megkaptuk, nem tudom, jó-e ha 2 helyen jelenik meg... Bár minnél többet látják, annál nagyobb az esélye, hogy elérünk valamit az ügyben..

andreasue (törölt) 2007.07.06. 11:38:45

Bátyám hasonló módon járt egyszer. Baszogatta az ellenőr, hogy nincs rá írva a szám. Erre bátyám, hogy "analfabéta vagyok, benne van az utazási feltételekben, hogy analfabéták nem utazhatnak? A kaller nézett, aztán kisvártatva "na jó, akkor én beírom magának!". És beírta. :D

guadana 2007.07.06. 11:47:58

tépjük le a bkv ajtaját!

Hooch 2007.07.06. 11:55:05

Svájcban a bérletet mielőtt meg akarod venni, be kell mutatni a a fényképes igazolványt, amihez a szertnéd hogy tartozzon a bérlet, és eleve az igazolvány számmal nyomtatja ki a rendszer. Úgyhogy ilyen probléma nem is tud keletkezni.

oooyee 2007.07.06. 11:58:55

svájc közismerten a hülyék országa, mo-n viszont csupa élelmes, csavaros eszű zember él. az ellenőrök sem kivételek.

vape 2007.07.06. 12:00:51

No, az ilyen cikkekből már nekem is kezd elegem lenni (Lajos nyafogására gondolok).
Benne van az utazási feltételekben, hogy a bérletszelvényre fel kell írni tollal a bérletszámot. Lajos nem tette meg mindenféle mondvacsinált ürüggyel (nem volt kedve elővenni a tollat, stb.). Aztán meg háborog, hogy cseszteti az ellenőr.
Azért a fogyasztói öntudat és az agyatlanság között tegyünk különbséget! Nem az USA-ban vagyunk.
Homár, az ilyen írásokat a jövőben a kukába kéne küldeni, nem nyilvánosság elé.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.06. 12:01:35

Vidéki paraszt vagyok, ritkán megyek a Nagyfaluba, ennél fogva ritkán veszem igénybe a BKV "szolgáltatásait". Sok ellenőrőket bíráló történet után ott van, hogy ki mit csinált volna az ellenőrrel... csak érdeklődöm, volt már olyan, vagy valaki ismer olyan valakit, aki vagy akinek a valakije hallott olyat, hogy valaki elvert egy bunkó ellenőrt? Tényleg érdeklődés szintjén.

Tamus 2007.07.06. 12:04:17

sztem nincs gond egyik esettel sem :)

1. kedves bérlettulaj direkt nem írta rá a számot, gondolom van ismerős, aki később elszámolná/leadná a munkahelyén.

2. 16 évesen nyugdíjas bérletet mutogat az ellenőrnek? persze, hogy kíváncsi az ellenőr. még azt is megértem, h kicsit frusztrált.
Egyébként minden "öntudattal" rendelkező a jelvényszámát kéregeti, ahelyett, hogy igazolná az utazásra jogosultságát. az ál-bkv ellenőr duma meg gyenge, kicsit "bölcsész-ellenállós" szöveg...

joco1234567 2007.07.06. 12:06:20

Kar, hogy c10 nem maga a Joisten. Ha a Joistent demokratikusan valasztani kene, en ra szavaznek. Azt hiszem o tudna a legjobban iranyitani, hogy ki mit hogyan csinaljon ezen a Foldon. Minden szofoszlanyra kivancsi vagyok, en magam legalabb egy 50 pontos listat kernek a sajat eletem iranyitasahoz.

c10et a mennybe!!!!

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 12:21:37

Tamus.
"persze, hogy kíváncsi az ellenőr."
Érdekes az a 99% sosem szórakozott velem.

widor 2007.07.06. 12:23:00

Többen arra panaszkodnak, hogy miért nem írta be a gyerek a számot időben.
Nagyon nem értek hozzá, de kb. 20 évet békávéztam és soha nem írtam be a számot... viszont soha nem is problémáztak ezen! Ez csak a belékötés egyik fajtája, amin csak röhögni lehet.

Szerintem viszont nem ez a lényeg a dologban, hanem, hogy azért van ennyi barom a metrókban, mert a bkv úgy gondolja, hogy ha ezrével küldi az ellenőröket, akkor majd azoknak a bérét beépíti a jegyárakba és kevesebben lesznek a bliccelők. Szerintem azonban a vége az lesz, hogy 1 utasra fog jutni 3 ellenőr. Ki az a barom ma, aki kifizet 5 megállóért 250 Ft-ot?
Régen az volt a probléma, hogy nincsenek P+R parkolók. Valóban, tele volt a város autóval, pedig szerintem töredékére lehetne az autósok számát csökkenteni.
Azaz már nem, mert én használnám is, de a benzin mellé még dobjam ki a fél fizumat bkv bérletre, hát ez már nem fér bele a büdzsébe. Inkább dugózom másfél órát, közben nyugis dzseszt hallgatok, s kevesebbet fizetek, mintha bkv-znék!!!!!

Ezek hülyék. Ugyanúgy a fordítottját csinálják, mint fletó. Ahelyett, hogy a munkavégzést könnyítenék, a behajtáson jár az eszük.
Ezek meg ahelyett, hogy normális feltételeket biztosítanának, pl. kinyitható ablakú combino, behajtás-behajtás-behajtás.
Ezek a rövidtávú megoldások! Máshol úgy hívják, hogy a 4 éves megoldások.

Szóval amíg ilyen barmok vezetik a bkv-t és az országot, addig autózom és kivárok. Hátha kihall az a fajta, akik ezeket szavazzák meg!
Nos, ennyi volt a véleményem, üdv.!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.06. 12:30:14

A számot azért kell beírni, hogy egy bérletet csak egy ember használjon. Mert nem kollektív bérletek, ugyi.

Mit hall ki az az emberfajta? Miből halljon ki bármit is?

zsbanhidi 2007.07.06. 12:34:30

Nu, most reggeltem...

De halom a 88.1-en, hogy a 88 rendőrt vezényeltek ki a bkv ellenőrök mellé, mégpedig azért, hogy segítsék az ellenőröket...


Oké csak megint van egy joghézag...

A rendőrök nem adhatják oda a helyszínen odaadott irataimat, és adataimat... Amint odaadja az a b*dös gy*kér rendőr, elkérem a szolgálati számát, nevét (ami ugye kinn van rajta), és a gatyáját is leperelem róla...

Ha jogerős bírói végzés van, akkor adható oda a papír...

Semmi remény ennek a megoldására, hiszen az sem oké, ha fegyverrel ruházzák fel őket, nem?

:DDDDD

Merras · http://miyazakijun.hu 2007.07.06. 12:37:08

merras.sfblogs.net/2007/anyadat-tolvaj-bkv-ellenorok.scifi

Néhány héttel ezelőtti sztori, parasztságban vetekszik a fenti kettővel.

Tamus 2007.07.06. 12:56:54

érdekes, nekem sosincs gondom az ellenőrökkel. talán azért, mert betartom a szabályokat? innentől fogva szőrszálhasogatás az egész topic

Balázs - Győr · http://www.futobaratok.hu 2007.07.06. 12:59:07

Nalunk ilyen arvas sztori tesommal esett meg MAV-on. Megkerdezte hogy miert edesanyank neve van a kedvezmenyes papiron. Ezen a belyegzos lapon egyertelmuen fel van tuntetve, hogy a kedvezmenyt a gyam es a gyamolt szemely (is) felhasznalhatja. Ezzel erveltunk. Szamara eleg meggyozo volt ez, ugyhogy egyaltalan nem kezdett el kotekedni.

Mondjuk az se rossz, amikor MAV-nal nem kapcsoltam es tobbszori kerdesre sem valaszoltam hogy meddig szeretnek utazni es leuvoltottek a fejemet, pedig kb. 3 helyen allt m'eg meg az IC, szoval nagyon nehezere esett volna mondani azt a 3 telepulenevet. Inkabb felhuzta maga. Nem lenezem az szalagsoron dolgozokat, de az ilyen penztarosoknak siman ott lenne a helye, nem emberekkel foglalkoznia... En is emberkekkel foglalkozom de meg igy echte senkinek sem uvoltottem le a fejet az evek folyaman

Hátezmármi (törölt) 2007.07.06. 13:25:21

Ennyire ubiszezon van a Homárnál? Ezek a hírek?!

Összefoglalnám:

-Az ellenőr adott egy tollat, hogy írja be. Nem büntette meg, nem teperte le.

-Az ellenőr gyanúsnak találta, hogy valaki nyugdíjas bérlettel rohangált. Aztán tisztázodott, bocsánatot kért.

-Pár napja: valaki berámolt a Sparban a táskájába, ezért a biztonságiak értlemesen és kultúráltan megkérték, mutassa meg mi is volt az. Megnézték, megnyugodtak.

Ennyire telik?! Ezek a sztorik? Akkor inkább el kellene menni szabadságra pár hétig, ha semmi értelmes nem történik

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 13:26:20

tamus.
melyik szabályt nem tartottam be?
majd igyekszem h a gyerekem ne veszítsen el túl hamar de ha már elveszít addigra olyan anyagi helyzetbe legyünk majd hogy anyja kocsival vihesse iskolába.

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 13:29:33

Hihetetlen.
A nyugdíjas bérlet kiváltásánál ellenőrzik a jogosultságom.Ezt nem a kallernak kell megtenni.
Mi az h gyanús????
Ha olyanom van akkor azért van mert JÁR.
Azt hitte hamísítom?
Akkor ennyi erővel ha nincs rajtad táska akkor má gyanús vagy a diákigazolvánnyal is???

Bit Rot 2007.07.06. 13:30:06

BKV utazási feltételek:

www.bkv.hu/feltetelek/hasznalat.html
"A bérletek értékszelvényére az első utazás megkezdése előtt a tulajdonosnak tintával, olvashatóan rá kell írnia a bérletigazolványnak, illetve a tanulók diákigazolványának a számát. "

"A jegyellenőröket azonosítja arcképes, sorszámozott szolgálati kitűzőjük, melyet (bal oldalt, mellmagasságban) jól látható módon a felsőruházaton kell viselniük, karszalagjuk, melyet az ellenőrzés megkezdése előtt bal felső karra téve kell hordaniuk. A jegyellenőrök mind egyenruhában, mind polgári ruhában végezhetnek jegyellenőrzést."

" A bejárati ellenőrzések során a biztonsági őrök a jegyellenőrök munkáját segítik. Azt az Utast, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel, vagy bérlettel (azt nem hajlandó ellenőrzésre átadni), illetve a díjmentes utazásra való jogosultságát nem igazolja a szolgáltatás igénybevétele előtt, a jegyellenőrzést végzők felszólítják a jegy vagy bérlet megvásárlására. Ha ezt az Utas megtagadja, a jegyellenőrzést végzők, illetve a biztonsági őrök jogosultak az állomásra való belépését megakadályozni. "

Bit Rot 2007.07.06. 13:32:12

Ja, és a rendőrös commentre:

"Amennyiben az utazási feltételeket megszegő utas a pótdíjazás során nem működik együtt a jegyellenőrrel (vagy nem fizeti meg a helyszíni pótdíjat és nem hajlandó megadni adatait sem), akkor a jegyellenőrnek jogában áll rendőri segítséget igénybe venni az utas személyazonosságának megállapításához. (Budapest Főváros Közgyűlésének rendelete alapján:86/2005.(XII.16) 5§(7) bekezdés)"

Bit Rot 2007.07.06. 13:34:13

@zsbanhidi:

Jól értem, hogy bliccelsz, csalsz, és utána még azt perelnéd be, aki jogosan meg akar büntetni?

Hátezmármi (törölt) 2007.07.06. 13:40:58

RohanóPatak

Azt ellenőrzik a pénztáránál maximum, hogy aki veszi a bérletet, az egyébként jogsult lenne-e. (Egyébként még ezt sem ellenőrzik, de ezt most hagyjuk.)

Ha te a nagymamival vetetsz bérletet minden hónapban, az ellenőrnek azt miért kellene egyből elfogadni? Mindenhol (BKV, vasút, busz) kérhetik, hogy igazold a jogosultságod.

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 13:44:08

csmiklos

nagyon tájékozatlan vagy.akkor meg minek okoskodsz.
a nyudgdíjas bérlet igénybevételéhez kell egy fényképes nyugdíjas BÉRLETIGAZOLVÁNY.
ezt csak akkor adnak neked ha igazolod a pénztárban hogy jogosult vagy.
igen nyugdíjas BÉRLETET boldog boldogtalan tud venni.

Fanyuvo 2007.07.06. 13:46:15

RohanóPatak: Szerintem nem rad gondolt, hanem a cikk masik szereplojere.
Es egyetertek csmiklos-35-el.

Hátezmármi (törölt) 2007.07.06. 13:48:49

"A nyugdíjas bérlet kiváltásánál ellenőrzik" miért nem bérletigazolványt írtál?

Egyébként gondolom 2-3 percig is eltart egy fényképcsere egy ilyen bérletigazolványon....

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 13:53:06

sajnos rám gondolt,hisz meg is szólított.

a kallernak nem azt kell vizsgálni h tényleg árva vagyok-e hanem hogy érvényes e a NYUGDÍJAS BÉRLETEM S BÉRLETIGAZOLVÁNYOM.
ha valamelyiken az idő nem stimmel büntet.ennyi.

de a pénztárban ellenőrzik a személyim s a NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ tól kapott papír alapján hogy jogosultvagyok-e.
Vagy tán ezt is magamnál kéne tartani???
S akkor talán!!! elenged az ellenőr???
Tényleg meghalt felkiáltással???

XxanaduU 2007.07.06. 13:54:25

Ámbár mikor ellenőrt látok és érzem h kezd felmenni a pumpa(félreértés ne essék, nem vagyok se idegbeteg, se "bliccelő"),akkor igen nehezen uralkodok magamon. szorongatom az izzadt tenyeremben a vonaljegyet, vagy bérletet és várom h vamelyik hugyszagú kiszedjen a tömegből és elinduljon az a játék amiért én már osztottam ki pofont hasonszőrű ellenőrnek,buszvezetőnek.
Tudjátok,azzal h paraszt módon szólít le(nem kell ehhez diploma...),majd pedig bunkó stílusban folytatja..de ne mondjon semmit szülő anyámra, ne udvaroljon,de legfőképp ne fogdossa a jegyesemet(mert sajnos nem egyszer volt rá példa a paraszt volánbusznál és BéKáVé-nál). Jah és az elnézést...köhömm...az ellenőrök többsége képtelen kimondani, és nem azért mert a Kalahári sivatag peremterületein születtek és csak a csattogó nyelvjárást ismerik,hanem azért ,mert az anyukája képtelen volt tisztességben felnevelni. Ezért nyúlkál, nálam nem jártak sikerrel,mert halkan megjegyeztem,h megverem a pici kezét,ha megpróbál a zsebem felé tornázi..szal,egy szó mint száz, nem e világi nép (tisztelet a kivételnek).

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 13:54:38

mit gondoltál mivel használok nyugdíjas bérletet?
állhajjal s bottal????

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 13:57:29

2-3 percig tart egy fényképcsere???
Jó akkor ezentú minden nem nyugdíjasnak lástzó nyugdíjas BÉRLETTEL S BÉRLETIGAZOLVÁNNYAL utazót hurcoljunk meg.

Jó.Akkor nem hiszem el a diákoknak hogy tényleg érvényes a matricájuk a diákigazolvány hátulján.
meddig tart szerezni egyet?
Úgyhogy amig nem beszélt a kaller az igazgatóval az osztályfőnőkével,nem látta az ellenőrzőjét és a tegnap háziját akkor nem engedi tovább.ennyi.

XxanaduU 2007.07.06. 14:01:25

Ezért nem fogom kérni sem az azonosítószámát, sem az alsógatyájának a nyomatszámát. Ha valaki tudja,h vannak ilyen emberek,akkor azt is tudja h Békás-Szentendre Héven milyen emberek teljesítenek szolgálatot. És ebben a pillanatban nem mindegyikre gondoltam (bevallom,egyik-másik nagyon kedves), hanem azokra a Surgyelánokra,akik terhes anyát tesznek el minusz 20-ban,hóviharban. Nah, ha mindezekből nehezen vonod le a konzekvenciát,akkor nemcsak ezzel a sajátos úgynevezett európai viselkedéssel van baj...

stellaz1 2007.07.06. 14:02:10

1, Bunkó kaler nekem elakarta kobozni a bérletemet mert nem volt beleírv a számom, pedig felajánlottam, hogy beleírom mert elfelejtettem

2, diákot nem fogadta el, pedig éves felnőtt bérletem volt (céges) ergó drágábbal jártam mint kellett volna, de ezért akart megbűntetni

3, Lőrincről be a belvárosba bkv-val minimális utazással= 20 Km oda: 1 villamos + 1 metró vissza: 1 villamos + 1 metro= kb. 860 Ft
Autóval ha 7 litres fogysztással számolok: 20 Km = 1,6 L benzin = 432 Ft és ha többen megyünk.....

Na ezért az ár-érték arányért némi színvonalat várok el, de lehet én is csak egy büdös paraszt vagyok aki túl öntudatos :)

davee20 2007.07.06. 14:08:10

Kulfoldon (ahol en elek) ez ugy mukodik hogy fogod az egyebkent masra is elkoltheto penzedet es megveszed a jegyedet buszra metrora villamosra hevre. Akkor se alellenorokkel nem lehet gond se jelvenyszammal se beiratlan szammal.
Miert kell lazadozni. faj beirni azt a kurva igazolvanyszamot? Faj nem latni a jelvenyet? Volt jegy vagy nem? akkor meg minek lazadsz? De biztos vagyok abban hogy a barataid igen nagyra ertekeltek a sztoridat masnap a kocsmaban, es te valami rettenetesen buszke voltal magadra hogy jol megmondtad annak a szerencsetlen tanulatlan ellenornek. Es vegre egyszer eletedben egy pillanatra felsobbrendunek erezhetted magad, mert te haver te tudod hogy neked vannak jogaid. hat ja vannak, es kovetelhetsz igazolvany szamot. csak a korlatlan jogaid mellett vannak kotelezettsegeid is. be kell irni az igazolvanyszamodat a berletbe. ha erre jogszabaly van akkor ird be vazze. vegyel jegyet es mutasd be az ellenornek ha keri ennyi a foci, ne gizdaskodj hogy te tisztaban vagy a jogaiddal.
"mi mindannyian nagyon buszkek vagyunk rad hogy igy megmondtad neki. biztosan volt miattad egy par almatlan ejszakaja"

Az arva srac...sajnalom ami tortent de tudod hogy ez az utolso dolgo amire emberek gondolnak. hasonlo cipoben jarok mint Te es en is nap mint nap talalkzom beszolasokkal. ehhez idovel hozza fogsz szokni. nem tehet az az ellenor arrol hogy az elo szulei nem tanitattak.

Emberek, vegyétek meg a jegyet es ne lazadjatok. ha meg kell venni meg kell venni.

Tamus 2007.07.06. 14:08:48

XxanaduU

Milyen játék indul el? Miért nyúlkálna a zsebed felé? Vagy nem úgy megy a jegy(bérlet) ellenőrzés, hogy még a bejáratnál állnak az ellenőrök és te megmutatod ÖNKÉNT neki? Legtöbbször még lassítani sem kell a tempódon, mehetsz tovább. Hogy lesz ebből nálad "pofonosztás"???

RohanóPatak

Téged nem akartalak megbántani, arra akartam rávilágítani, hogy érdekes ha egy 16 éves nyugdíjasbérlettel jár, ezért ugorhatott az ellenőr. Mert az esetek 99,9 %-ban nem életszerű a dolog és gyanús. Elárulom: a nagybetűs életben hamisítanak személyit, jogosítványt, forgalmit stb. Miért ne hamisítanának bérletet?

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 14:14:25

Nem érted veled egyet.az ellenőrők 99,99%ának igen is életszerű hogy nyugdíjassal nyomulok mivel tisztában vannak vele hogy árváknak is jár.

XxanaduU 2007.07.06. 14:27:42

Kedves Tamus,mikor a vigyorogva a csóka megfogka a barátnőd seggét,úgy h nem veszi észre,h velem van, és a fogatlan vigyór nekem akarja megmutatni h mekkora "fasza gyerek",akkor sztem,te sem tudnál magadon uralkodni.De ez teljesen természetes. A zsebelésről annyit,h még gimnáziumba jártam,akkor egy elég kínos esetem volt az ellenőrökkel(mielőtt még valaki mutogatna,jelzem minden passzolt), mikor zsebeltek,azóta háklis vagyok bármilyen felém irányult mozdulatra,ami nem előrre indokolt.Sztem ez IS helyénvaló. A zsebelés meg a délelőttre vonakozott,mikor az ürge azt mondta, h "tudja h kit akarjon átbaszni, maga nem diák,mert most is ott kéne görnyednie"-volt diákom is, miskolalátogatásom,de ő a személyim akarta.Miért is?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.06. 14:28:39

nem tom hogy van most, de az én időmben még tanuló/nyugdíjas bérlet egyben volt :)

XxanaduU 2007.07.06. 14:32:19

De ne szólj szám... Jóhaveromat, 11 évesként,hogy jött az ellenőr, h megmogyorózza? Szerény meggyőződésem h az ellenőrök 50%-a, nem végzi jól a munkáját.

C10H12O6 2007.07.06. 14:42:26

Közkívánatra
(joco1234567, A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó)


Kedves BKV Szolgáltatásokat Igénybevevő Embertársam!

1. Képzeld el úgy a tömegközlekedési szolgáltatás igénybevételét, mint ha kurvázni mennél.
Előbb fizetsz, aztán b*sz*l. Utána reklamálhatsz, hogy hoppá Te szopatni mentél, és mégis Te szoptál. Ha nem tetszik a rendszer, akkor írj levelet, alakíts civilszervezetet, ne szavazz politikusokra. De ne hőzöngj feleslegesen, és aztán nem csinálsz semmit se. Ez a legrosszabb.

2. Vedd meg időben a jegyed/bérleted. Elég szánalmas duma, hogy elfelejtettem, meg
Bezzeg a Barátok Köztet, meg a Jóbanrosszban, azt b*szk* nem felejted el, hogy mikor kezdődik, meghogy a Tecsóban, Intersparban x. hónap 8-ig van a kerti kempingszék akció.
Ez jár a BKV ellenőr szaktársak fejében is, mikor írják fel az adataid.

3. Nem kell a hiszti, se az adj király katonát módszerrel szakíts ha bírsz, amikor át akarsz menni az ellenőrzésen. Azért mert anyád és apád szerzett pénzt, és Te trendi ruhákban járkálhatsz, és nagyon fontos embernek érzed magad, még nem jelenti azt, hogy nem vonatkoznak rád a szabályok. Tanuld meg: a középszerűekre ugyanúgy vonatkoznak a szabályok.

4. Ha az angol, svájci, német, japán turistákat látsz höbörögni, mikor büntetik őket, akkor kérdezd meg, hogy ugyanmár melyik országban divat kihívni a policet és azonnal, szó nélkül bevinni valakit, majd aztán a követség mehet segíteni a szegény megtévedettnek. Azé' mert egy úgynevezett nyugati, vagy fejlett országból jöttél, hülyének ne nézzél senkit se.

5. Amikor beugatják a hangosba, hogy bérlet, jegy felmutatás, akkor szíveskedj elővenni időben a szart a zsebből, táskából. Nem azért mert basztatnak, hanem hogy a bliccelőg*ciket kiszűrjék.

6. Az a trükk, hogy nem találod a sok jegy között a legfrissebbet és ezzel az időt húzod, nem jön be (főleg hölgyek). Képzeld azt, hogy a táskádban lévő rend egyenesen arányos a v*ginád higiéniájával. Szóval, mikor kotorászol a táskádban, akkor gondolj arra, hogy mindenki azt hiszi fejben, hogy rothad a p*nád és ezért nincsen meg a jegy.

7. Ha jön a metró, vagy a busz, akkor próbálj meg sorban állni, és ne oda, ahol középen nyílik az ajtó, hanem oldalt, mert ugye ki is van írva mindenhova: le- és felszállás. Tehát elsőként az emberek leszállnak és aztán fel. Senkit nem érdekel, hogy sietsz. Minek nem kelltél fel hamarabb. nemcsoda, hogy BKV val jársz és nem autóval, hiszen még a saját idődet sem tudod megszervezni, hát akkor azt, hogy elég pénzt keress egy autóra, légkondival, hitelle, és személyiségfejlesztő örök kazettával: "Én vagyok a legjobb, a legjobb, a legjobb. Ma eladok 10 terméket. Holnap eladok 20 terméket. Holnapután hétvége."

8. Ha nyugdíjas vagy, vagy kissebbségi, vagy idióta középiskolás, akkor is feltételezzük, hogy van agyad, tehát betartod a 7-es szabályt és nem nyomulsz.

9. Mosd meg a szád, és a hónaljad. Szegénység nem azt jelenti, hogy bugrisnak és büdösnek kell lenni. 100 forintért kapsz szappant. Hidd el használ.

10. Értem én, hogy neked kedves roma származású embertársam kult.közeg a tökmag és szotyi, mert a csecsről lefordulva anyád is ezzel tömött, mert nem volt másra pénz, de senki nem szeret térdig gázolni a nyálas-pergős héjban. Gondold azt, hogy a szemben ülő szájpenészes köpködi a héjat a szádba, érzed, ahogy a nyál csorog le a nyelőcsöveden.

11. A rágó kisfiam nem arravaló, hogy a földre, padra és mindenhova ragasszad. Anyád és apád a pénzt nem azért adta. Tudom, hogy a diszkóban ezt látod, de a pénzt nem te kerested rá. Dobd a kukába inkább.

12. Csöves, koldus, alkesz, erős dohányos: egyszer megfogod tapasztalni amikor valaki leönt egy adag klórral. És örülj, hogy nem sebbenzinnel és rádgyújtja. Kéregetni akkor jöhetsz oda, ha tiszta vagy (hajad rövid, nem zsíros, körmeid rövidek, ruhád tiszta). Tavasszal és ősszel ne szállj fel sehova, mert egyszer levágják a füled és az orrod, mert olyan büdös vagy. Tanuld meg, ha szarban vagy, az nem azt jelenti, hogy a sajátodban kell fürdened.

13. Ha kérik a bérletet, akkor köszönj és mutasd fel jól láthatóan. Majd köszönj el. Ne vágj pofákat, ne húzd az időt. Az időt inkább az ágybn húzd, hogy minél tovább tartson a dolog, és ne mondja azt az asszony, hogy minek sietsz ennyire...

14. Az, hogy az építőiparban dolgozol, nem szégyen, de az, hogy festékes, sittes ruhában utazol és lerakod magad az ülésre, az már igen. Ugyanis ha valaki ezt látja, akkor azt gondolja, hát igen, szegény azé' csinálja ezt a munkát, mert ennyire igénytelen, és csak dolgozzon 15 órát egy építkezésen és csapja agyon egy tégla, vagy a betonkeverő. Másik meg, hogy lehet, hogy falun te vagy a várost látott bikagyerek, de itt a városban simán a képedbe nyomnak egy törött izzót a szemedbe. Aztán majd te leszel otthon a felszeműbikagyerek.

15. Mivel szarunk arra, ha kis vagy középiskolás vagy, vedd le a táskád utazás közben, hogy több legyen a hely. Ha mégse veszed le, ne csodálkozz azon, hogy rárúgunk a térdedre, aztán egész életedben járókerettel járhatsz. Ne hidd, hogy anyád, apád megvéd. Ugyanis ők is szánalmas kis fogyasztók, akiknek szintén rárúghatnak a térdére oldalról. Tanuld meg, hogy senki kis csicska vagy, és csak azért nem dobunk pedofil animalszexes filmforgatásba, mert nincs elég kutya és pónilovacska.

16. Kutyádra tegyél szájkosarat, mégha pincsi is. Ugyanis kitépjük a nyelvét, ha csak mordul is egyet.

17. Helyed add át az idősebbnek, terhesnőnek, kismamának gyerekkel. Ez így illik, és amikor anyád szült Téged, akkor neked is átadták a helyet, és nem könyökkel taszították tovább anyádat, bár amilyen bunkó vagy, jobb lett volna, ha anyád elvetél egy ilyen helyzetben veled.

18. Ha mész a mozgólépcsőn, akkor jobb oldalra állj. Nem politika, kis buta, hanem kressz. Jobbos közlekedés van nálunk. A bal oldali sávot engedd azoknak, akik sietnek. Ne könyökölj, és ne álld el az utat. Mert könnyen a fogaddal megkarcolod a mozgólépcső oldalát. És tudod, az még hanyján, de méterenként vannak kiálló kis elemek...

19. A mobilod zajos. Ki a faszt érdekel a legújabb csengőhangod, leszedett MP3-ad, vagy tuctuc rádiód? Ha nem figyelsz, akkor legalább legyen nálad vazelin, amivel felrúgjunk a seggedbe a telefonodat. Ja, és ha szólunk, hogy hangosan ugatsz telefonodba, vagy leszarsz mindekit és nem figyelsz (szűzdiszkóskurvák...), és csak bociszemekkel nézel, mert már az oviban tudtad, hogy a testedből fogsz élni akkor talán majd serkenti az agyad, ha lecsapjuk az egyik újperced. Biztos vagyok benne, hogy a felszabaduló adrealin megtanít gondolkozni, helyesen beszélni az anyanyelveden és nemcsak vihogni a semmin.

XxanaduU 2007.07.06. 14:52:02

Ezt a 19 pontot sztem megértik és jogos is. De elsőként mindenki a saját háza tájékán nézzen szét,mert az édeskevés,ha a borostás,félreragasztott bajusz mögül csak hangfoszlányokat és az "5 perces vodkát" lehet kivenni. Egyébként c10 kissé agresszív védőbeszéde helytáll, de mint mondtam létezik a másik oldal is..
De végülis hol nincsenek problémák?

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.06. 16:14:10

Davee20, azért baszki lehetnél egy kicsit empatikusabb is. Lekúrod az első levélíró haját, megértem, nem írt számot, ő volt a hunyó, rendben van. De érdekes, hogy a másodikat se nagyon vigasztaltad meg: "Az arva srac...sajnalom ami tortent de tudod hogy ez az utolso dolgo amire emberek gondolnak. hasonlo cipoben jarok mint Te es en is nap mint nap talalkzom beszolasokkal. ehhez idovel hozza fogsz szokni. nem tehet az az ellenor arrol hogy az elo szulei nem tanitattak." Hát szerintem meg ne szokjon hozzá. Igenis mondja meg az ellenőrnek -bár még véletlenül sem az ellenőr paraszt stílusában- hogy mi a szitu, és igenis merje felszólítani, hogy akkor most illene legalább egy bocsit mondani. Itt nem az ellenőré a riszpekt és nem is a tiéd salynos. Nem vagyok egy megmondó ember, de ez a legrosszabb, amit itt magyarisztánban tehetünk, ha mindennnek baromként behódolunk, mert "úgyis csak ő nyerhet a végén". Hát nem. Csak mi már hozzászoktunk az évszázadok alatt (törökök, osztrákok, németek, oroszok), hogy engedelmeskedni kell. Hát nem kéne. Na.

Marvin (törölt) 2007.07.06. 16:15:31

XxanaduU
Soha életedben ne legyen nagyobb problémád, mint hogy stesszel az ellenőr jelenléte.
Én ha kérték elővettem, mosolyogtam, mutattam. Ő meg megköszönte és néha még további jó utat is kívánt. A mosoly és előzékeny hozzáállás sokszor (mindig) csodákra képes.

Azért azt is le merném fogadni, hogy az itt ugatók 80%-a soha nem vesz jegyet, vagy bérletet. Persze, mert jár az is, mint az ingyenes felsőoktatás és az orvosi ellátás.

Van olyan nagyváros, ahol nem hogy megbüntetnek, hanem még meg is bilincselnek ha bliccelésen kapnak és nem vagy hajlandó fizetni. Ott úgy fogják föl, mint szándékos károkozást és nem mint dicső hőstettet.

A BKV próbál kikerülni jelenlegi reménytelen helyzetből. Hogyan? Első körben meg akarják szüntetni a lógást utazást, aztán majd lehet szó a fejlesztésről. Valaki írta, hogy ez csak behajtás. Hát bersze! Behajtják, ami jár nekik.

Marvin (törölt) 2007.07.06. 16:19:11

Szanaszét szolizott szilikonos szőke:

Akkor szójjá csak be mindenkinek. Én is voltam lázadó, mikor minden vélt igazságtalanságot kikértem magamnak. Na de ezt már kinőttem olyan huszonpár évesen. Ezen nevetnem kell! Komolyan mondom vannak emberek, akikkel annyra nem történik semmi unalmas életükben, hogy keresik a kalandokat. Műbalhé, műbalhé, műbalhé...!

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.06. 16:22:30

c10: és még hozzűtennék pár dolgot:
- kedves nyuggerek! kurvára nem érdekel, hogy hogyan fakadt el az aranyeretek, hogy rángat a csúz, a gyík, vagy mit bánom én mi, még nem vagyok az ötye klub tagja. Odaadom a helyet, de kussolj, és a 9-es szabály rád is vonatkozik. Lehet mosakodni, és igen, a műfogsort is meg kell sikálni néha, + azért mert süket vagy, én nem, és hallom, ha egy izmosat fingasz a kocsi elején (ez konkrétan majd minden délután egy szemüveges bácsi a 62-esen)

davee20 2007.07.06. 16:26:55

Marvin velemenyet annyira adom hogy azt el sem tudom mondani. Ez tipikusan a mubalhe este. Ha a sajat apam beszol nekem valamit halott anyamrol akkor megmondom a velemenyem de ha egy budos kis ellenor...
nem behodolni kell errol nincs szo, hanem arrol van szo hogy ha jegyet kell venni jegyet kell venni. Lazadj a jegy ara miatt ne amiatt hogy meg kell venned. Mit szolnal ha haverod kolcson kerne az autodat, teli tankkal odaadod es o ures tankkal adja vissza? nem orulnel neki mi? Szerinted a bkv mibol tankol? Es higgyetek el nekem a bkv minosegi szolgaltatast nyujt!! es ezt halalosan komolyan mondom!
Ja es megvalami, sajat az J es nem ly.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.06. 16:28:21

Ja, és még valami: azért, mert egy elbaszott életű aberrélt senki vagy, aki 40 évesen is anyukáddal laksz, a női mell tapintását max. csak akkor érezheted valamelyest, ha két lufit megtömsz vízzel, korpás vagy és savanyú szagú, még nem jogosít fel senki és semmi arra, hogy a mocskos és undorító testedet hozzám préseld és ezáltal egy mocskos élvezethez juss. Ha megfordulok és szólok érte, az ártatlanság, a bűnös kéjérzet, a kihaználók biztos fölénye és némi félelem is ott vibrál abban az ostoba tekintetedben, mert neked jó volt az, ami által kvázi megerőszakoltad a ruhámat. Ugyanúgy fogsz járni, ha velem találkozol, mint a társaid előtte. Neked IS lerúgom a töködet.

Bocs a kissé offért, de nekem nőként ez az egyik legnagyobb bajom a buszon...

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.06. 16:41:26

Marvin, sztem nem kell mindenért beszólni, de a srác nem azt írta, hogy amikor felmutatta a nyögdíjas bérletét, akkor az ellenőr azt kérdezte, hogy: - "elnézést, Ön (16 éves fiúnál esetleg Te) jogosult (vagy) erre és ha igen, milyen jogcímen?" hanem az alábbi szpícset nyomta le: "Hogy én mit hiszek hogy majd nyugdíjas bérlettel rohangálok s azt hiszem hogy átbaszhatom őke(de így...) Eszembe sem jut,tájékoztatom hogy tán már ellenőrizték ha megkaphattam meg eddig nem volt gond akkor neki mi a baja??? Na most azonnal fogjam be s ne akadékoskodjak mert az ilyen hamisításért jól megbasznak majd... Mondom nem hiszem mert erre én jogosult vagyok... Mégis hogy vagy jogosult öcsém???"
Szerintem a kettő között kurva nagy a különbség és erre értettem azt, hogy ezt ne hagyja senki. Ha ez műbalhé, hát kövezzetek érte. Ezt nem hiszem, hogy hagynátok ti is szó nélkül.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.06. 16:47:15

Davee: nem a salynos-t akartad a j betűkkel kritizálni? Akkor csak megsúgom szép halkan, hogy volt egy Salynos nevű felhasználó akkor, amikor még először lehetett kommentelni a Homáron, és ő fejezte be minden mondatát ezzel. Nem hülye a néni, tudja, hogy a sajnos az sajnos. De ezt sokan átvették tőle, mert jópofának tartották. Én meg még abból a korszakból kommentelek ide. Tudom, ez neked salynos :D Basztathatnálak, hogy szerintem (és a helyesírási szótár szerint is) kell a hogy elé vessző, az riszpekt, hogy nincs ékezeted, mert külföldről írsz, de ne ebbe köss már bele, főleg, ha nem tudod a hátterét. És hát persze össze sem kéne ezen veszni. Nekem ez a véleményem, és nem műbalhé, neked más. De nem köll (tudom, kell) ledurungolni a másikat azért, mert más a véleménye.

stellaz1 2007.07.06. 17:01:11

Amúgy nem értek valamit!!! Ha nekem be kell írnom a bérletszámot és még meg is bűntetnek ha ezt nem teszem, akkor miért nem érzitek jogosnak, hogy egy ember, aki tőlem számonkér valamit és pénzbírságot szab ki rám, az miért nem teljesíti az előírásokat és ÍRJA KI Ő IS A KIBASZOTT SZÁMOT??? Hogy is mondták páran? Szabály az szabály, be kell tartani és nem pofázni!!!

Cabbage City 2007.07.06. 17:30:32

C10

20. pont
Walkman és származékai...
Idegesitő a tüctüc 7-8 megállón keresztül, teendő: megrántod a hülyegyerek fejhallgató drótját, miután mókásan kiugranak a füléből oldalra a zsirhangszórók :) általában tudni szokták miért csináltam, meg amúgy is égnek, mivel közröhely tárgyát képezik. faxé nem lehet halkabban hallgatni a szarodat vazze... ?

Marvin (törölt) 2007.07.06. 17:49:44

Szanaszét szolizott szilikonos szőke

Igazad van! A 16 éves gyerek esete és felhábotrodása jogos (amennyiben valóban azokat a szavakat használta az ellenőr). Amire az íráskor gondoltam az a nem fizetek, elkapnak és még nekem áll feljebb balhék, illetve a hol az azonosítód balhék.
Engem pl. baromira nem érdekel, hogy mi az azonosítója. Pl. az ajtót elálló, vagy engem félrelőkő, vagy járdán majdnem elgázoló bugrist sem kérdezem meg, hogy barátom mi a te személyi azonosító jeled, hogy majd jól bepanaszolhassalak valahol.
Nem értem azokat az embereket, akiknek szükségük van a napi bosszúságra, a napi gyűlölködésre.
Egy ideje már csak nevetek rajta, mikor egyeseknek majd eldurran a feje apró bagatel dolgokon. Ezek után hogy teljesít az ilyen ember a munkahelyén? Hogy bánik a családjával?

Az utolsó gondolat:
A nagy számok törvénye miatt még mindig több a paraszt és idegbeteg utas, mint a bunkó ellenőr. És ugyanezen okból a találkozási valószínűségek és események is nagyobb számosságúak.

További szép napot, holnap már sütni fog a nap!

Marvin (törölt) 2007.07.06. 17:53:47

zugloi:

Valóban zavaró tud lenni egy üvöltő fülhallgatóból kiszűrődő cicergés, de az utasok 80%-ból áradó gyűlölködés, demagóg politizálás, tegnapi széklet kitárgyalása, elemi ostobaság még jobban. Én inkább a zenét választom, mert a szövegelők száját nem lehet befogni.

utolsóelőttisenki 2007.07.06. 18:00:32

kösz johnzero, hogy kétségeimet írásosan alátámasztottad:
" A bejárati ellenőrzések során a biztonsági őrök a jegyellenőrök munkáját segítik....., illetve a biztonsági őrök jogosultak az állomásra való belépését megakadályozni."

segítik!, nem pedig végzik!
szerintem.

"az ál-bkv ellenőr duma meg gyenge,
kicsit "bölcsész-ellenállós" szöveg... "

a bölcs mindig kételkedik, az okos néha, a tudatlan pedig soha

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.06. 18:43:54

"A 16 éves gyerek esete és felhábotrodása jogos (amennyiben valóban azokat a szavakat használta az ellenőr)"

Ha csak megkérdezi normálisan hogy miért vagyok rá jogosult akkor max nézek rá bambán s elmondom neki.ő megnyugszik.elenged.mki boldog.
De ő azt hitte hogy most valami állati nagy fogást csinált s bűnőzőként kezelt mert nyugdíjas bérletem van.

Megdobbent 2007.07.06. 18:48:47

Na ez azert photoshop gyanus, mar bocs ;)

Cabbage City 2007.07.06. 21:06:24

marvin
kicsit antiszociális vagy :)
én havonta fél órát bkv-zom (merugye sörökkel a hasban nem illik vezetni) de az emberek beszélgetéseire nem emléxem még nagyjából sem, de a tüccögés idegesitő. érzed azért, hogy a TÚLZOTT hangerővel van bajom, nem a zenei izlésével. amúgy meg hamar hallásproblémái lesznek, de hát I.J., nekem közöm ehhez semmi.

zsbanhidi 2007.07.06. 22:57:56

JohnZEro:

Nem bliccelek, mert motorozom, és autózom... Nem fogok, izzadva lökdösődni ezeken az új csodavillamosokon, ahol nincs is hely... Ill. az öregasszonyokkal viaskodni, aki annyira siet, csak nem tudom hová... Majd 2 lábbal előre...

Egyébként meg nem nagyon félek a 120 kilómból és a 2 méteremből adódóan... Általában segít a -"Mennyétovább!" felszólítás..

:DDDD

Nos, mindegy, várom a kommenteket... :DDDD

Egyébként meg más címét diktáltam be régebben... A Kardkovács Kolos név eléggé ismert lehet az Akácfában... Sztem több száz cetli ment erre a névre... :DDD

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2007.07.07. 01:26:38

Patak, ellenőréknél a karszalag teszi az embert. Azt hiszik, hogy övék a metró/villamos, a világ, és a te időd és tűréshatárod is.

Nekem mostanában hobbim, hogy az összes ellenőrös negatív élményemet elküldöm a BKV-nak (elküldtem a fenti kettőt is), és mindig kivizsgálják. Legutóbb egy középkorú, vidéki hölggyel keménykedett egy kaller, teljesen ismeretlenül odamentem segíteni. A vége az lett, hogy feljelentettem amiatt, hogy nem viselte az azonosítóját, és vizsgálat is lett az ügyből. Persze azt mondta, hogy végig viselte, ami baromság, tehát mostantól fényképezni is fogom őket.

És akkor is, legalább a körmére néztek egy kicsit. Mondjuk amióta 3000 a bérletbemutatás, nekem is van bérletem, régebben évente 2-t mentem és a mogyoró agyú ellenőröknek kb. 4-5 havonta tűnt fel, hogy mióta lejárt a bérlet :))

bmbsz 2007.07.07. 11:22:44

Nem igazán értelek én titeket...
Csak ebben a pár kommentben többen is felvágtok arra, hogy azért is blicceltek, mert hülye bkv... Erre én nem lennék büszke, de lelketek rajta, majd aki nem bliccel, fizet többet.

RohanóPatak. Az alapján, hogy milyen agresszíven válaszolgatsz itt a téged félig/egészen/egyáltalán nem érintő "kritikákra" azt is feltételezni tudom, hogy az ellenőr nem véletlenül volt bunkó veled. Valószínűleg te sem piruló szűzlányként kezdted a "harcot". Egyébként tökéletesen igazad van, hogy felháborodsz. Viszont személyes tapasztalat, hogy ha visszaköszönök és mosolyogva megmutatom a bérletem, akkor senki nem genyózik velem. Volt már, hogy engem is felkértek a diákigazolvány számának a felfirkálására, tudomásul vettem, ráírtam. Ennyi. Volt, hogy lejárt a bérletem, nem vettem észre (1 nap), ez az én felelősségem, elismertem, nem kiabáltam. Ellenőr azt mondta, ha most odaállok a bérletpénztárhoz, nincs büntetés. Jófej volt.

Szerintem érdemes lenne nem egyből ordítani és méltatlankodni, hanem normális hangon elintézni. (Persze volt, hogy elég paraszt módon szólt hozzám, de ha te előveszed a tárgyilagos, nyugodt hangodat, zavarba jön és elgondolkozik - minden szempontból tiéd a "győzelem".)
Ha valaki ki-a-jani stílusban akarja elintézni, az semmivel sem jobb, mint a (bunkó/nem bunkó) ellenőr.

Most lehet kövezni.

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.07. 11:56:28

bmbsz.
nem használtam trágár szavakat a kallerral való beszélgetés során de valószínüleg érezte a hangomból a magabiztosságot s lehet ez zavarta ennyire.

Marvin (törölt) 2007.07.07. 13:41:21

giopapa:
Feljelentésedről a következő dal jutott eszembe:

Besúgók és provokátorok
koncert közben sose gondolok
rátok

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
elpirultatok
lebuktatok
besúgók és provokátorok

Tudjuk vidékrôl kerültetek fel
és még ez volt a legjobb munkahely
egy program, amit választottatok
besúgók és provokátorok
Koncert közben sose gondolok
rátok

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll, aki mellettetek áll, aki mögöttetek áll
az a mi emberünk

Csak forogjatok, lebuktatok
besúgók és provokátorok

Besúgók és provokátorok

Kontroll csoport

Marvin (törölt) 2007.07.07. 13:47:02

zugloi:

Egyébként nem tartom magam annak, csak már nem tud érdekelni mások ostobasága. Nem ér annyit az egész, hogy felhúzzam magam rajta. Szerencsére én is keveset BKV-zom, mert alkalmas időben ott a leggyorsabb városi közlekedsi mód, a bringa. Sőt! Már azon is túl jutotam, hogy a tapló autósokon bosszankodjam. Ha egy autós nagy nehezem megáll és megadja az elsőbbséget, vagy rámdudál, akkor a lehető eglassabban megyek át előtte és közben kedvesen rábiccentek, hogy köszike! Jobb nézni, amint majd szétdurran az agya a kocsiban, mint hogy partner legyek a gyűlölködésben. Lehet ez kicsinyes bosszú, de mindenképp önkímélő!
Meg kell jegyeznem (mindig megteszem, mert megérdemlik), hogy egyre több a figyelmes és előzékeny autós, akik figyelnek a gyengébbre (gyalogos, bringás).

donald kacsa 2007.07.07. 14:49:22

Ti normálisak vagytok, hogy még az ellerőröket véditek néhányan??? Gondolkodjatok már!!

TGV 2007.07.07. 15:32:02

ezt a papirfecnit, amit jegynek neveznek, alig lehet kezelni! eloszor normail anyagbol keszult jegyeket es azonos alakul berleteket kene bevezetni magnescsikkal. Azutan belepteto kapukat a metroba. Nincs olyan sok allomas, hogy ne erje meg... ugyanezt a HEVre is!

aztan a nem csuklos buszokon elol kelljen felszallni, jegyet kezelni, berletet sofornek bemutatni. Ha valaki nem mutatja be a berletet vagy nem kezel, akkor a busz addig nem indul. lehessen a sofornel jegyet venni. a sofor ne uljon kalickaban ee koszonjon az utaasoknak es ne vagjon pofakat, ha valaki jegyet mereszel vasarolni.

normalis jegyarusito automatakat! sokat!
ellenorok pedig mindig es minden korelmenyek kozott egyenruhaban, gentlemanokat megszegyenito udvariassaggal felszerelve.

nem kene feltalalni semmi ujat csak mondjuk korulnezni pl. Parizsban, ahol mindez mukodik.

es normalis tarifakat! Budapesten annyi a napijegy, mint Parizsban, a 3 napos turistajegy meg mint Becsben!

Marvin (törölt) 2007.07.07. 16:12:29

TGV:

Na neeee! Ezt a kezelhetetlen jegy baromságot te komoly észérvnek tartod? Én inkább eszetlen, demagók kifogáskeresésnek.

Barátom! Az, hogy melyik ajtónál mi a rend, azt hiába határozza mega BKV, míg a budapesti tömegközlekedő emberek olyanok mint egy agyatlan csürhe. Ez reménytelen!!! A BKV-nak mindenképp változtatnia kell és az utasoknak változni. Az előző megvan pár tollvonással, az utóbbi félő csak egy alapos agymosással lehetséges.

Mint már említettem a BKV tenni akar és fejleszteni, de annak első lépése, hogy a bliccelést megszüntessék. Ehhez pedig sok-sok ellenőr kell

Roltii 2007.07.07. 18:28:53

TGV:
-hát nem tudom, én ezer éve nem voltam Párizsban, de ott már nagyon régóta qrva drága a jegy, nem nagyon hiszem hogy itt drágább lenne.
-jegy teljesen normális anyagból van
-várjuk meg amíg felmutatják a jegyüket? Ismered a 7es buszt? gondolkozzál már (vagy szállj néha buszra te is)
-jegyellenőrök mostanság nagyon korrektek, köszönnek, kultúráltak...amit te mondasz az mostanra nem igaz

a blogra meg csak annyit:
- én se hinném el egy 16 évesnek elsőre a nyugdíjas bérletet (mellesleg bárki megveheti)
- a számot BE KELL ÍRNI, ha nem tetszik a szabály, ne utazz BKV-vel, nem kötelező. Mindenki azt hiszi, hogy magától értetődik a létezése, pedig a lóf@szt...BKV egy szolgáltató, amelyik akár mint a fodrász, nem dolgozik ingyé...

TGV 2007.07.07. 20:51:30

Marvin:
Parizsban lakom jelenleg es azon kivul is lattam mar par metrot eletemben (NYC, stb), es elmondhatom neked, hogy Bp-n egyszeruen a bejaratnal a jegykezeles tragikus!
ha figyelmesen elolvastad volna, amit irtam, akkor lathattad volna, hogy NEM CSUKLOS BUSZon mukodik a rendszer. Villamoson, csuklos buszon nem.
Egeszen egyszeruen alig van kockazata annak, ha az ember berlet, jegy nelkul kozlekedik. Lebukik evente 3x, vesz egy berletet, bemutatja vagy csak egyszeruen kifizeti a buntetest es eves szinten meg mindig a negyedet fizeti, mintha berletet venne. ez nem normalis.

LyukasBogrács 2007.07.07. 21:13:14

Én évek óta jeggyel a zsebemben járok. 3 év alatt kb. 5 pakli gyűjtőjegy...

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2007.07.07. 21:16:21

Roltii

"a blogra meg csak annyit:
- én se hinném el egy 16 évesnek elsőre a nyugdíjas bérletet (mellesleg bárki megveheti)"

olvass vissza kérlek...

toncsa 2007.07.07. 23:44:32

"6. Az a trükk, hogy nem találod a sok jegy között a legfrissebbet és ezzel az időt húzod, nem jön be (főleg hölgyek). Képzeld azt, hogy a táskádban lévő rend egyenesen arányos a v*ginád higiéniájával. Szóval, mikor kotorászol a táskádban, akkor gondolj arra, hogy mindenki azt hiszi fejben, hogy rothad a p*nád és ezért nincsen meg a jegy."

Ha-ha-ha-ha-ha-ha! Ezt a hülyeséget!

2007.07.08. 13:33:05

Faszér' védik itt egyesek az ellenőröket? Máglyára az összessel, golyó a fejükbe, hugy a sírjukra! Mind pusztuljon!

Marvin (törölt) 2007.07.08. 13:48:04

Ki védte az ellenőröket? Én sem szeretem az ellenőröket, de a moziban a jegykezelőket sem. Mennyivel jobb volna, ha nem lennének és ingyen lehetne filmet nézni. Ja és utálom az APEH-et is. Milyen jó volna, ha nem vonnák le a fizetésem majd felét.
Aztán lehet úgy is gondolkodni, hogy ha nem a csalókországa volnánk, akkor az én adóm nagy része nem az ingyenlők eltartására fordítódna, az én bérletem árának nagy része nem a sok bliccelő utaztatását fedezné.

elipszilonostyé 2007.07.09. 02:31:47



Nehéz munka lehet közgyűlölet tárgyának lenni, respekt az ellenőrnek ezért...
Van egy alapprobléma: szutyok bkv, drágán, ugye? Ezért sírunk, igaz?

Van egy javaslat. Hagyjuk szerencsétlen ellenőrt, inkább célozzuk meg a potyást egy kis leckével. Aki miatt szutyok a bkv drágán. MI, ÖNTUDATOS UTASOK.

Ha van jegyed, akkor gondolom nem kell annyira öntudatosnak lenned. Jól gondolom?

Ha valakinek nincs, és a csúnya ellenőr bácsi b*sztatja, akkor együttérzel vele? Megesik az ilyen. Az, hogy nincs... Semmi közöd hozzá, igaz? Aha, emlékezz: a bkv szutyok, drágán.

Egy alternatíva:

Én ellenőrzéskor jegyet lyukasztok a bliccelőnek. Azután kifizettetem vele, és kifizeti és megköszöni.

Csodálkoznak. Ő is. Ő azt hiszi, hogy én vagyok a megmentője. Igen az, de soha sem felejtem el jó hangosan megjegyezni, hogy MI azért utazunk 230-ér' mert Te/Ön ingyen.

Ebből nincs vita, és még senki nem maradt az adósom és még senki nem verte be a pofámat, mert jogos.

A "számot kérek, pedig van jegyem, mert öntudatos" vagyok figuráknak más célt az öntudatnak, a bliccelőknek jegyet, az utasoknak pedig jó utat kívánok!

egy utas





maffffia 2007.07.09. 14:26:31

nekem szabályosan kitöltött éves bérletem van, mindig nálam. tehát nem lehetek nekik célpont. mindig felmutatom rendesen. Mégis kapkod, nyúlkál, bunkózik. Egy majd százezres béreltet ne kapjon ki a kezemből. Mikor szóváteszem a k* anyámba küldenek el szó szerint. na ezért rühellem őket és kivagyok, hogy bármilyen jogosítványuk legyen ezeknek a szellemi rokkantaknak. legyen chip-es ajtó a metrónál és kész.

tehenke 2007.07.10. 08:36:28

Sosem járok BKV-val, nincs ilyen gondom.
süti beállítások módosítása